Парламентът обсъди ”Планът Сидеров” за ”Кремиковци”

Парламентът обсъди проект за възстановяване на работата на завода за непрекъснато леене на стомана към "Кремиковци", предложен от "Атака".

Обратно в новината

Коментари - Парламентът обсъди ”Планът Сидеров” за ”Кремиковци” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми Господа , По отношение на Кремиковци , единствената цел е да бъдат възстановени парите които бяха дадени за последната му покупка . Приблизително 316 000 000 лева. Началната идея на Копувачът беше , че има възможност да нареже всички налични метали и да ги претопи. Тази идея би могла да се реализира печиливщо , само ако претопяването се осъществява на място . Дори и в този случай при определени цени на тока и газта , сметката не излиза. Обаче прилагането на схемите на работа от 1986 до 2009/10 г. , а именно : 1. Не плащане на З.О. и ДОО. , 2. Разсрочване на плащанията към ЕРП , компаниите доставящи газ и други контрагенти . 3. След възвръщане на вложената сума от страна на копувача и натрупване на достатъчни задължения / около 250 - з00 милиона лева - това е сумата при която контрагентите ще се усетят / обявяване на несъстоятелност и следващ фалит. Дългът му към 2010 г. е над 2 милиарда лева. Единствената цел , каквото и да се говори , е да се помогне на копувача да възстанови разходите си , а и не само. Поздрави.

чета и не вярвам на очите си!как може да има хора които наистина вярват че кремиковци някога не е бил на загуба?кремиковци от самото си създаване работи на загуба!кои по време на криза ще си позволи да пуска губещо предприятие?как продукцията му ще е конкурентоспособна и как ще се продава?митал затваря модерни заводи по цяла европа!да не говорим че софииското поле е отровено от тежки метали за един век напред?подпочвената вода около кремиковци съдържа олово надхвърлящо 11 пъти нормата!!!има дори арсен!а волен сидеров е просто един идиот съветван от един друг идиот!

Кремиковци е работило на загуба вероятно,защото не е имало правилна политика тогава.А след 1989г. го експлоатираше Мултигруп,без да плащат и загубите се увеличиха неколкократно.Ако на този етап енергийния проблем се реши по някакъв начин и екологичния, ако въобще е възможно в сегашното състояние,защото се говори за взривени пещи и куп безобразия от приватизаторите и новите собственици,които реално не плащат задълженията,но нека се направят анализи и прецени правилно.Митал ,за който пишеш е спекулант,той също допринесе за разрухата,вероятно умишлено.

Разбира се ще раздвижи икономиката... на БСП и кръговете им. При положение, че ще се дотира с нашите пари, ефектът ще е прекрасен за икономиката... на БСП. Вярвайте им! Мастити кочияши неподкупни закрилници на всичките животни от мястото на скъпата карета където задниците им са настанени поклащат върху крайчеца на прът елин червен и лъскав морков Безспирно кочияшите подтикват кентаврите отдавна впрегнати със силни викове Да живее свободата И кентаврите препускат заслепени и опиянени следвайки към бунта път неотклонно без да спрат. Край

Предложението е от Атака,от БСП не са го подкрепили,ако си прочел нещо въобще или слушал дискусиите.Но нали трябва да се спекулира,да има демагогия и празно дрънкане!По добре да се обсъди внимателно,да се направят анализи,както са решили.А виновните за това състояние на Кремиковци,не са точно от БСП,и както е известно за дълъг период преобладаваше източване и умишлена безстопанственост.Та сметка може да се търси!

Никакъв проблем не е възстановяването на даден завод или построяването на друг дори ще е по евтино от колкото да издържаме хрантутници , като партиини субсидии ,олигарси ,президентска институция ,която нищо не върши ,ерепета ,издръжката на цигани и бежанци и много др. като Ковашки които редовно не си плащат данъците , а те са стотици милиони . Чуждите фирми ,които стотинка не оставят в страната а за котрабандните стоки ,които разсипаха производството ни .Щом издържаме такива хрантутници ,значи сме достатъчно богати за да си оправим производството и заводите ?

Още 10-ти клас по икон. география в училище ни даваха Кремиковци като най-яркия в света пример за безумно и неуместно създадено предприятие на базата на липса на всякакви суровини в географска близост до него, липса енергийни суровини и пр. Така се наложи Кремиковци да бълва продукция, 5 пъти над себестойността си поради факта, че се внасяха с кораби през Черно море, а после по Дунав и с БДЖ суровина от Русия и въглища от Украйна, за да може да работи това комунистическо безумие. Пост фактум от тази простотия е днешното състояние на БДЖ, чиито най-голям длъжник е Кремиковци. А, съветника на Сидеров по въпросите с природните ни ресурси е един нещастник, тъп като галош, синковец на Партията, пратен да учи в Москва, но толкова прост, неграмотен, пишейки с маса правописни и граматични грешки, че нито един човек в гилдията не може да го вземе насериозно.

Възстановяването на производството в комбината е част от "Планът Сидеров". Там има предложения, като 500 лева минимална пенсия и 1000 лева минимална заплата (вече 700 евро), индексирани всяка година с инфлацията, разваляне на концесиите за златодобива, прекратяване на договорите с ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго Про", пускане на Трети и Четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй Това са неосъществими розови мечти и откровенни щуротии на един популист, който използва първосигналните реакции на 250000 хил.български лумпена. Кой нормален човек въобще ще чете това.

Извинявай цъкнах ти минус, преди да прочета коментара докрай. Прав си на 100 %. Само ниско грамотни наивници могат да се вържат на такива глупости. Но факт е, че Сидеров е намерил голяма ниша именно сред такава социално-интелектуална група.

Те съсипаха Кремиковци точно когато беше на печалба и имаше пазари и качествена продукция, а сега ще го пускат-насред криза в бранша при свръхпроизводство на метали и непрекъснато фалиращи стоманодобивни компаний ..това е малоумно

От опит знам, че правителство заговори ли за кремиковци, скоро след това пада от власт.. - факт!

Има една група от избиратели, които наричам "наивници". Те се вятват ,че България ще се оправи за един месец, ако... бла,бла. Краденото и разбивано за двадесет години, ще възкръсне. Такива хора гласуват за Сидеров. Те ще гласуват и за Бареков. И така и няма да дочакат щедрите обещания, защото са невъзможни практически.

Възстановяването на Кремиковци е задължително.

Доста правилно решение на АТАКА. Възстанови ли се Кремиковци ,първо ще намалее безработицата в Софийска област,и като второ наистина би увеличило брутният вътрешен продукт на страната. Нека не забравяме ,че Кремиковци е един от най-големите индустриални комплекси на Балканите.Такъв завод ,занимаваш се с толкоз ликвидна стока ,като стоманата ,реално никога не може да бъде на загуба!!

Хахаха;о) Питай Лукойл как 3 години вече не плаща корпоративен данък, "щото не били на печалба";о))) София ще спечели от Кремиковци колкото Бургас от Лукойл - пушеците и алергиите са за "гражданите", а печалбите - за бизнесмените-собственици, ама нейде в офшорните сметки!

Много рядко си позволявам остър език, но ти го заслужаваш. Някога имал ли си представа колко деца с малформации/отклонения/ са се родили в региона на изток от Кремика? На изток, защото розата на ветровете в Софийското поле е от запад. Виждал ли си 18 годишни младежи с мраморна кожа, защото са се родили с анемия. Знаеш ли колко е средната продължителност на живота на мъжете, работили в ада наречен Кремиковци/60 години/ Абе, я ......

Аз не виждам нищо лошо в това България да си има вътрешно производство, което ще осигури наистина много работни места, а България има нужда от такива. Другото което е, че ще се увеличи брутния вътрешен продукт. Мисля, че позицията на партия АТАКА за възраждане на Кремиковци е наистина много добра.

По правилно е да възстановим тоталитарната система и тогава да строим завода като държавен. Иначе ако държавата ще строи заводи какво ще прави частния сектор?

Абе, моме. Нямаме суровини за да лееме стомана. Нямаме руда, нямаме качествени въглища. България има ресурс да произвежда качествени храни, но никой не ще да бъхти на село. Мислиш ли, че сред днешните млади хора могат да се намерят подготвени кадри да работят в Кремиковци. Всеки 2-ри е или юрист или икономист, или АйТи специалист. Останалите са философи, психолози и бля-бля тем подобни специалности. За тази работа се искат хора дето ще живеят с мазоли по ръцете.

Сидер Рублев ( ФЕСА)не знае че завода спря работата през 2008.Пак Иван Костов му е виновен.

Умрял х_й вдига ли се!

Планът Сидеров за АЕЦ Белене го обсъдихме, сега идва ред на плана Кремиковци! Само бутафории и загуба на време! Явно е че този парламент няма да се запомни с нищо, за голямо съжаление

о ю,ще се запомни точно с най-голямата безполезност!!!

Сидеров стига си правил планове а сядай да пишеш мемоари!"Как приех исляма за пари" и "Как да станем по-всеотдайни ибрикчии"!Уникално жалко човече си!Дано народа да запомни как си свали гащетата за господаря Местан!Ти си първия националист приел исляма!Но искам и да ти благодаря за нещо!Благодарение на теб си имаме най-красивия министър на финансите!

Трябва да очакваме в скоро време Сидеров да предложи да ловим врабчета ,за да вдигнем зърнодобива...

сидеров не е от най-простите и именно за това поставя все неизпълними условия(поне за сега неизпълними)!!! желанието е на лице,но само с желание не става,трябват и мангизи,мнооого мангизи! изборите наближават и обещанията ще стават от хубави по-хубави,но уви неоъществими!!! опитайте се на наливата вода в бездънна каца. това е моят отговор. банално,но предложението на герб е най-вероятното: първо,без натоварване на бюджета и второ,пълна административна асистенция по отношение на процедурните бюрократични проблеми!!! и разбира се, герб са виновни и за кремиковци според някои другари, но нека все пак си припомним кой е лупи и за какво там нещо така му бяха свили сърмите!!!!!!!

Да бе ,ще наливаме пари в пустинята . Ния ще наливаве, за да ги крадат!!!!!

Защо обръщате внимание на този умствено - болен гном ?

за да могат пак да крадат, за това им трябват държавни предприятия

Ти да не си от тези работодатели, които плащат от дъжд на вятър, а в държавните плащат редовно/когато ги имаше/.

Червен трол - само не мога да се сетя дали си същия с 3ките или негов колега.

Сидеров, защо пък не си развием леката промишленост, селското стопанство?

На Хайдук Сидер му се присънва Кремиковци, защото името съдържа овци, а последните гласуват за него.... :D

... губи време ...

Вярно е че е необходимо страната да произвежда желязо вместо да го внася. Неоспоримо. От желязо поне в обозримото бъдеще ще има нужда. Въпроса е обаче дали това трябва да се прави в Кремиковци. Комбината е нарязан, взривен и изобщо унищожен. Възобновяването на производство в него ще изисква невъобразимо големи средства, които не се знае от къде ще дойдат. Ако се иска това да стане от страна на държавата, значи се подготвя нов грабеж. В същото време само на 30 км от София, в Перник работи фирма Стомана, която е с почти същият профил на продукцията. Фирмата е по-компактна, не само запазена , но и модернизирана от гръцкия собственик. В момента не е натоварена поради липса на възможности за пласмент. Ако има поръчки, то тя трябва само да вдигне капацитета си , което не е никакъв проблем. На още 20 км е Радомир, където също има значителни металургични мощности, с по-различен профил на продукцията, но също бездействащи, поради липса на поръчки. Изобщо при толкова бездействащи и готови да заработят металургични мощности, да наливаш пари в един взривен и изринат завод е или безумие или престъпление. А може би е просто едно празнодумие и евтин популизъм.......

Каква е истината за фалита на Кремиковци?????????????? ?????лиценз ??????????себестойност на продукцията ?????????международните пазари ?????????????свръх задлъжнялост

Много добро и смислено предложение хем ще се развие икономиката, хем работни места ще се открият ще се вдигне БВП това е нужно за страната особено в момент на криза! За това на изборите трябва да подкрепим Атака за да има повече такива предложения и да се приемат с мнозинство!

И ти и Сидеров да идете да живеете до Кремиковци.

На държавата гемиите й потъват, идиотите от тройната коалиция хукнали да спасяват някаква пробита лодка??!! Явно ни имат хептен за идиоти, след като нонстоп ни хвърлят димки и пушилки, вместо да свършат някаква полезна работа!! А джуджето явно си усеща края, и прави последни жалки и смешни опити да ни се представи като бащицата на нацията, който ден и нощ мисли как да създаде българския Фолксваген(досущ като австрийския мустакат чичко)!!

Първо да се откаже от партиините парички които получава и да отиде да възстановява каквото иска.Второ да покаже едно предприятие което е държавно и работи добре или си пият кафета или ги няма или ако стане авария ги чакаш по два дни ВиК например да се заеме с него.

какво е нужно според теб, за да има държавни предприятия , които да работят безупречно? Стига само безсмислени критики! Да критикува и най простия може! Давайте идеи за възобновяване на държавата и икономиката! Да започнем с корекция на самите себе си: да бъдем отговорни, справедливи, да мислим за доброто на всички, както и за доброто на страната ни, да сме работливи, некрадливи,морално и духовно извисени!Нека бъдем единни, за да успеем! Ако сме разделени - сме обречени!

А трябва ли да бъдем и платени, или ще го подкараме на ангария.

Има добре работещо държавно предприятие и то се казва"Ръководство Въздушно Движение". Е там ако работиш, не ти трябва частен сектор. Там и чистачките взимат над 1500 левчета и получават премии редовно, по няколко заплати.

ПРОДАЖБАТА НА БГА "БАЛКАН"! Активите на Химко"-Враца на търг! link ПРОДАЖБАТА НА КРЕМИКОВЦИ! И НЯМА ВИНОВНИ НЕКАДЪРНИ ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ И УПРАВЛЯВАЩИ С ВЛАСТ?!!! НЯМАМЕ ДОВЕРИЕ НА СОБСТВЕНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ И НЯМА ОТГОВОРНОСТ И КОНТРОЛ В РАЗПАДАНЕ НА ДЪРЖАВНОСТТА И ПРАВОВИЯ РЕД!!!

умна ти е приказката ,но кой ли ще те чуе?

А не може ли, вместо да се пуска наново Кремиковци, да се възроди бригадирското движение и да се построи Сидеровград, по подобие на Димитровград? Така ще се възроди производството на кирки и лопати и много хора ще бъдат заети да работят с тях.

Дайте да наливаме в Банкя или извън България, където са тлъстите банкови сметки на Генерала

Заводът ще се възстанови с държавни пари и после ще започне масово крадене и източване от разни Томовци, Октоподи, Дамбовци. И да му мислят софиянци как пак ще ги тровят!

Заводът ще се възстанови от инвеститор, що не четете бе

ще възстановява,ама с наши пари, а за него печалбата! Бре да му се не види! Добродетели да сме на икономическите си Поробители! Стига вече!Не е ли време и по-добре - ние сами да си строим нови заводи ! Нека специалистите това да кажат!

За това най-добре да разрушим всичко и последният да угаси ламБата. Най-сигурно средство "да не се краде.

Член съм на бсп. но ще приема идеологията ня атака, защото само тя защитава интересите на такива като мен, а именно: 1.мин.пенсия 500е. 2.мин. заплата 700е 3.възстановяване на Кремиковци 4.приватизация 5.възстановяване на ссср. 6.възстатовяване на златния орфей 7.възстановяване границите на България поне на 3, 4 морета

И мелодия на годината!!

И фестивалът "Ален Мак"

вие сериозно ли го мислите??? 2014 година сме и комунистическата партия дори и в русия не е на власт. отмина времето на мастодонтите-рожба на българо-съветската дружба.клечките за зъби и кибритчето ни ги правят шведи а индиеца си купи терен-не металургичен комбинат.вземайте си редовно лекарствата и ако е необходимо личния ви лекар да ги смени със по-ефективни.

Човека се шегува,не бъди наивен!!

2014-та сме и сме в България, а не в Чикаго или Торонто

болене на главата си да застанеш твоята няма да стане.Бита карта си.Видя ,живя на наш гръб много години,но до тук беше.Стана по омразен и от царя.

абе не е живял на наш гръб. а на гърба на онези "приятели" дето го водят на любовни екскурзии в Париж и Венеция. Метресата Сидеро скоро ще изгори като факла и ще го наследят други куртизанки като Бареков.

Фикус на това се надява,пак да му се вържат глупаците на простотиите и демагогията!!

Никой не може да бие по демагогия Бойко, дори и фикуса

Още един трол на смяна. Явно плащат добре от "Посрано" 20?

Няма ли в парламента кой да запуши устата на този кретен с аргументи и факти - в кой век живеем?? Първо да се откаже от милионите в партийната каса на Атака и тогава да предлага каквото и да е на народа! Румен Гечев също е тъп и нахален партайгеносен, който доведе държавата до втори фалит!

У туй Пъръменти?! Кой да му я запуши?! Освен Мая с котенцето!

Баце, държавата до фалит я доведе Бойку, да не го забравяме това

Реиндустриализация- добре! НО точно с Кремиковци ли ? Май ще решаваме проблема с безработицата по метода "Има човек-има проблем. Няма човек-няма проблем." (Еко ефекта за София ..... ) Е някои ще кажат, че и здрав без хляб се умира, и ще са прави посвоему

Какво значи реиндустриализация,бре? Истинските предприемачи някой път започват и рискуват от един гараж - стига да имат хъс и идеи и подпомагане от банка! Тъпаци северно корейски!

Реиндустриализация може да се стимулира с отпускане на по-нисколихвени кредити за производствено насочени дейности.

Болен или е изперкал или гони имидж.А може и да има пак някакъв фиктивен купувач,който да изсмучи някой хилядарка от страната ни като продаде скрап.

Не е изперкал, това му е ролята - да лови маймуни и балъци...

Маймуни и балъци до сега ловеше партия ГЕРБ, ама те се свършиха

се занимава с простотии, но всячески се мъчат да отхвърлят дискусия и решение за лефелендум по изборите. Това са тоталитарните рефлекси!!

TIREX

явно много тъпанари има в булгаристан. ако това предложение бе от тиквата или американския посланик- тогава какво?Нали най лесно да се плюе без да се предложи нещо,

Ако има тъпанар, това си ти. Такива идеи нормален човек не може да предложи.

Това ''ако'' е излишно.Очевидно е ,че е тъпанар.Все пак ще му дам предложение.Никой не иска да го чуе,но то важи за всички...И много политци са го казвали на по-умните си народи в моменти на кризи..ПАри нЕма-действайте!Това е положението и то за още годинки напред

TIREX

никакво съмнение- почитателите на мутрата и сериозно нагъзени про америка в булгаристан са мнозинство. Сидеров въобще не им понася на американо-турските ибрикчии. поне казва на глас какво трябва! такъв онакъв но само неговите евро депутати питаха и изискаха отговор- Искала ли е европа да си затворим реакторите?- отговорът бе писмен, официален - НЕ! само той иска забрана на дпс на ония рязаните дето викат цял ден от джамията. както и за премахване на базите на сащ. само той е за национализация и съд за отрепките предатели..И само неговат а партия е в парламента от създаването си..за разлика от седерасти и прочее.

Като иска забрана на дпс, що подкрепя правителство с тяхното участие, бре?!

"Дела трябват", патриоте! На приказки се наслушахме!!!

И още: ликвидиране на безработицата с нарочно създадени държавни поръчки в строителство, инфраструктура, държавни производствени предприятия. 1.Какво точно ще се строи? Моля конкретно. Ако доразвием творчески думите на другаря Станишев, може да се каже, че бетонът не се яде. 2.Инфраструктура - асфалтът не се яде. Това отдавна е аксиомата на Станишев. 3.Държавни производствени предприятия - само да попитам - с чии пари ще се строят, какво ще произвеждат и къде ще го продават?

Ужасно тъп анализ от страна на авторката. Спорът беше много по-съществен- за това доколко да се индустриализира държавата, доколко да участва държавата в икономиката, Затова дали Бъ;лгария трябва да бъде селскостопнаска и туристическа държава и затова че няма стратегия за развитието на държавата. Имаше по-интересни нещша. Освен това идеята беше не възстановяване на Кремиковци, а на един конкретен завод. Авторката- повърхностна тъпа патка.

Галещи думи за ушите на най-простите хора в държавата - избирателите на Волен. Те му вярват, той си кешира тази вяра... И докато броят на тъпунгерите е по-малък от необходимите му гласове да превърне глупостите си в дела, все още има надежда. С тази емиграция на по-качествената част от материала обаче не съм сигурен, че перспективата за това ще е стабилна.

Волене щом искаш кремиковци да работи пътя е един и никой не ти пречи да го изминеш 1.регистрираш акционерно дружество2.преговаряш с сегашните собственици 3.теглиш заем да изкупиш акциите и да възстановиш производството в съответствие с държавните екологични норми и други изисквания после произвеждаш продаваш и богатееш ти и твоите работници на които ще плащаш минимум 5000 евро .Народното събрание не е акционерно събрание което да занимаваш с болните си фантазии по този начин осъществи и другите си проекти от фантастичния си план стига някой да ти се върже на акъла

Бих добавил : Вместо да харчи партийните субсидии по световните курорти и да излага държавата ....това е добра идея.

Ама другарите-атакисти да не се засрамиха от кретенизмите на Вожда?Никой не се показва??Скучно..Да не са започнали да проумяват,че ги водят за носовете?Едва ли...

Браво на Атака.Кремиковци ще лее джанти за москвич и подкови за лумпенизирани магарета .Възроди се социалистическото производство.На входа на Кремиковци гордо ще стоят статуите на Волен и Деница.

Извинете, Това Българският парламент ли е, или заседание на Политбюро, обсъждащо следващата петилетка?

Не мога да разбера,как НС се занимава с брътвежите на един продажен,ненормалник?!

Те само с това се занимават, да брътвят! Брътвят, брътвят за виагра и току задинат нещо в пушилката1

Този парламент е толкова абсурден, след като се връзва на дивотиите на този олигофрен......ОСТАВКА!

Трябва да има психотест за депутати и дрегер.Ами Кремиковци е частна собственост.Как държавата ще налива в частно предприятие пари.И някой пита ли се днес колко ни струват депутатите с разискване на поредната глупост.Идва и петък и залата пак ще е празна.КПД-о на НС е на 20%