Лидл-България за заличените кръстове: Не правим рекламите

Представителството на Лидл в България излезе с позиция относно противоречива рекламна кампания. В нея хипермаркетът е заличил кръстове от снимки от опаковките.

Обратно в новината

Коментари - Лидл-България за заличените кръстове: Не правим рекламите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лидъл (и не само) премахват всички символи за религиозност. Както кръстове, така и ПОЛУМЕСЕЦИ! Имам чувстовто, с малки изключения, в БГ наистина е останала предимно първосигнална чалгаджийска сган. Някой псевдо патрЕот ше ви вкара в някоя война и ше забегне насам, кътм лошия запад. Ше се чудите от къде ви е дошло, маймунки мръсни и прости...

Мюсюлманите не са като православните християни първо стрелят после питат. Затова няма джамии върху опаковките на лидъла нито с полумесеци, нито без. ЛИДЪЛИТЕ знаят защо. Щото после ще има не на страха, нали, мишко?

Позиция на страхливци... Дайте да им се подмажем на мюсюлманите, защото лесно се обиждат... Но да запазим нашето достойнство не може и да става дума, нали... Те и затова няма да ви уважават, за тях подобно поведение е израз на слабост. Въпросът е защо тогава слагат изобщо снимка на църква? Ако не искат кръстове, да сложат снимка на къщи, природа и т.н. А и слагането на църква на опаковка на храна по принцип не е редно, както и на джамия. Но ако си я сложил, трябва да е както си е. Другото е подигравка, а не криворазбрана толерантност.

Не, позиция на по-цивилизовани и разумни хора, които дават не лош пример за съвременно държане (отдавна е доказано, че дори пръчката да дава по-бързи резултати, но думите дават доооста по трайни.)

"германският гигант Лидл е заличил кръстовете от снимките на известната църква" от текста но защо просто не е сложил друга картинка

Много ясно, защото съзнателно се търси провокация с храм и то с ПРАВОСЛАВЕН храм. Дира не трийте!

Не бързайте да се сърдите на Лидл. През турската седмица ще гледаме Истанбул без минарета. За да не обидят някого...

JMM®

Очаквам да видя Св.София но без минарета ...

има да чакаш

Рускифилистичните отрепки пропищяха света, че нямало кръстове на лозовите сърмички в Лидъл! Абе кретени, използването на религиозни символи на хранителни продук освен светотатство най-малкото е ебаси кича! Това дори и путлеристан го няма! Какво точно искате - лозови сърмички с кръст ли, олигофрени?

:)

Ако някой снима магазин на Лидъл и вместо да премахне елемент добави (примерно един к...р за клиентите им), дали те няма да предприемат съдебни действия в защита на търговската си марка, че си позволяват да манипулират един к...т, от сграда която не е тяхна собственост?

По принцип не пазарувам от Лидл. Наистина това е една верига за по-нископлатежни клиенти. Но ... в знак на солидарност, ще пазарувам през гръцката седмица от там.

Ах....

скоро ще пазаруваш от сметището...

Наглоста на тея премина всякви граници! За шепа стотинки премахват кръстове символи.... Нищо свято освен парата няма за тея! Ще сведа до минимум пазаруването там и горещо посъветвах всички познати да направят същото!!!

и при това не са много религиозни, проста са възпитани и уважителни

за реакцията на чехите ли имаш в предвид

Да. Нека да направим месец без Лидл. Днес направиха гръцките църкви в Санторини джамии. Утре на Шипка полумесец ще сложат. Вдругиден Цар Освободител с чалма ще нарисуват. Да изгоним турската паплач! И Лидъл!

Стоките в ЛИДЪЛ и без това не са на кой знае каква висота. За качество да не говорим, че е на много под средното ниво. Аз и без това не пазарувам от тази верига. Няма да ми липсва.

Къде са тука Созе, Канадец, Морски вълк и други вмирисани тролове? Или, ако се отнася до нещо обидно спрямо българите и християните като цяло проблем няма? Тук ясно лъсва ориентацията на тези мекерета-небългари, единственото, което могат е да плюят Русия, но и да се правят, че им пука за България. Жалки ибрикчии.

Заличаването на кръстовете е един варварски акт на антихристи, които са се самозабравили до такава степен, че могат да си позволят фалшифициране дори на действителността Никой не прави рекламите си сам, но ги одобрява. Не ни правете за пореден път на идиоти, идиоти. Ние можем и без лидл, който не за пръв път си позволява да се намесва в личната сфера на клиентите си. Бойкот на лидл!!!

Ето така се започва, малко-помалко ... Днес кръстовете фотошопнали, утре историята пренаписали, а на финалът ???

Главата ни резнали.

Дали да не започнат да се обсъждат нови закони относно монополите сред хранителните вериги? И конкретно чуждите? Относно това ,че техните евтини боклуци влизат БЕЗМИТНО на нашия пазар! Нашия производител е притиснат много повече, и ценообразуването е леко казано неравностойно! Трябва държавата да ЗАЩИТИ българския производител!!! Закво сме ги избрали ония там 250 , да не казвам кви че тукатаме има и свесни между тях, те са там за да СЛУЖАТ на народа! ИСКАМЕ ПРОМЯНА В ЗАКОНА И ТО ВЕДНАГА!!!

Чоджум,а има ли държава?Някога вилает му ортували,сега е евровилает,безличен!

Нека сега да направим месец БЕЗ ЛИДЪЛ! Нека не бъдем толкова толерасти! И чужденците които изнасят маса капитал поне да знаят да не се гаврят по подобен начин! Нека не виждат в нас едно заспало овче стадо, от нас зависи....

Аплодирам становището на чешкия министър.И в 1968г, и с успешния си преход след 1989г и сега чехите са на ниво.

Това ли е най- важно ! Колкото до Гърция ,тия и без това са присвоили п. т. (яко откраднали ) много традиции и култури на други народи ,така че нищо им няма. По-малко да лежат и повече да бачкат защото на ЕС му писна да ги хрънтути.

Погледнете собственика на Лидл в google images. Вижте огромния му крив нос, малките сближени очи, издутата долна устна и ще ви стане ясно защо се гаври с религията ни.

кякто го описваш мяса на дурта вещица вув мъзки образ.дали ност му мозе да се ползва за писало нежде...?

Много шум за нищо! Хората са го написали, не сме искали да обидим никого, искали сме да запазим неутралитет, в случая религиозен! Не са искали рекламата да се възприеме като християнска пропаганда. Но къде ти в ти Бай ти Ганя капацитет да ги вдене тези ми ти работи, за него световната конспирация е каквото и краставицата за Мирча Кришан!

В Германия всички ли сте толкова глупави?

Естествено! Иначе хората в Германия щяха да са най-бедни, най-болни, най-недоволни, и най-, и най!

Не! Само читаците, които им работят на германците. Това мюсли дето ми се прави на много умен, щеше да е първия обиден, ако видише любимата си Турция без минарета в рекламите. Ама тръгнал Реджеб Иведик да ти говори за бай Ганьо...

Е точно от Германия ли? То и Хитлер е започвал с малки-малки стъпчици. Защо толерантността трябва да променя реалността ??? Къде е тънката граница на голямата лъжа??? Нали първоначално и насилието около Коледа над жените не се било случвало за да нямало нападки към бежанците ???

Явно собственика на веригата е или мюсюлманин или евреин, второто е по-вероятно. Да махнеш кръста, е все едно да махнеш лъва или короната от герба на България. Гърците нямат лъв имат кръст, като гледам църквата без кръст, все едно е скопена. Срамота!

"борбата с/у християнството"....Мисля, че борбата не е с/у християнството изобщо, тя е с/у "православието"....Там е заровено кучето...Православието им пречи-щото там е Русия...А иначе-ако кръстът беше на католически храм...няма проблем...Пречи им не само православието, трън в очите им е и кирилицата-по същите причини...Ето защо трябва да ги отстояваме...За да се съхраним и като нация и като част от православния свят...

Съгласен съм, но май и на Русия (на някой хора в Русия) им пречим, ние българите с нашата история и с нашата Кирилица. Там пропагандата , че руснаците са измислили кирилицата не е спирала.

"Конкретните опаковки се разработват от международен екип и са унифицирани за всички държави" ми да му е*а майката на международния ви екип! Никога няма да пазарувам от вас!

полови атрибути с кожичка или без ще са ? или толерантно ще е средно положение???

Е, поне не са го заменили с полумесец, но има време ще се поправят.

Лидъл ще ми едът полумесеца вече !!!

Бре Тия същите не продават ли халал храна и кашерна храна !? Ше ги таковам в сюнетчиите миризливи!!!

Колко от тези които се възмущават толкова от тая картинка ходят всяка неделя на църква ?

Много, за твой ужас има много пълни храбове.

Грешка "храмове".

Аз ходя!

А аз не ходя - атеист съм, мен просто ме напряга извращаването на истината. А какъв по-очеваден пример на лъжите на корпорациите? За тях сме овце, а дали ще ни острижат или ще ни заколят - те решават!

Нека гърците да ги съдят за гавра с религиозните символи тия пендели от лидл

Нека всички които се възмущават от Лидъл, и то с право, нека по същия начин се възмущават от бТВ и др. телевизии, които излъчват турски сериали, особено сегашния!!! Защото "великолепният век" за турчолята е ЧЕРЕН за Българския народ!!! Нека се протестира и против онази телевизия, която излъчи и филм за падането на Константинопол, както и против създателите на този филм!!! Иначе е проява на двойни стандарти!!!

Абсолютно съгласен - тоя пропаганден сериал има цел да продава индулгенции и да прикрива същостта и зверствата на тази долна империя и религия! Това е все едно в Израел Да пуснат хвалебствен немски сериал за 3тия райх и приключенията на обкръжението на фюрера :)))))

Dobromir Dimitrow

К'во пра'йме сега???!!! Народе!!!!

За съжаление не мога да го бойкотирам, защото и без това не стъпвам в техен магазин. Рекламата е падение и агенцията, която я е сътворила, заслужава минимум да фалира!

Това е пълна идиотщина. Не вярвах че немците могат да стигнат дотам и да зомбират. Има и национални знамена с кръстове, да се махнат- хаховци и търговци от най-долно качество.

Добре, извинили са се, но възстановиха ли кръстовете? Смениха ли рекламата с друга? Какво дефакто направиха?

Голямо падение. Малка постъпка но зад нея седи цяла машина

Културологът си мълчи- инак пише за туризма и за назадничавите българи

Току що слушах по радиото за проучване на Института за пазарна икономика- г=жа Десислава Николова ( мисля) ( и чий е този институт, кой му плаща парите?). Според това проучване не били вярно , че - търговските вериги ни продават боклуци - търговските вериги продават главно чужди стоки - търговските вериги изнасят печалбата в своите страни - търговските вериги съсипаха бизнеса на малките магазини - особено това последното, ама хич, хич не било вярно Как може тази жена да казва на бялото черно, неща, които виждаме всеки ден - затваряне на магазини, останалите едва кретат и "работят" само защото собствениците им нямат друг изход. Вярно е , че никой не ни задължава да пазаруваме във веригите , но ме ВЪЗМУТИ ЛЪЖАТА ЗА РЕАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ НА НЕЩАТА . Теси соросоидни институти и госпожи са се самозабравили в наглостта си и продажността си. А ътази кикимора от радиото тя на луната ли живее и не вижда какво става тук?

дрън, дрън та пляс! -търговските вериги продават същите боклуци, като кварталните магазинчета. -търговските вериги продават същите чужди стоки, като кварталните магазинчета. -търговските вериги не ги знам къде си изнасят печалбата, ама знам, че създават повече рботни места от кварталните магазинчета -търговските вериги съществуват така както съществуват кварталните магазинчета Въобще, ако търговските вериги ни бяха проблема, никой нямаше да напуска България!

изобщо окачи си ги на врато шията и ходи ги претопя...и с белезници...все пак века е двадесет и първи...

Колега то на тая клявка Децислава затова и се плаща да обръща реалността.

Персоналът в ислямската търговска верига е разноглед от работа.Забележете колко несъвместими една с друга трудови дейности ги принуждават да вършат.Няма да се учудя ако прочета,че персонала на "супермаркета" отглежда гъби в мазето на обекта.

Търговска верига проводник на исляма.Съвсем случайно са немци.Съвсем случайно.

Давид Шварцман дали е немец?

Кичо

Те точно на този "немец" хората на Шикългрубер са изпущили баща му...

Да пускат опаковки с джамии и повече продукти за мюсулмани, че все пак те са основните пазаруващи в магазините им в Европа!!

Ако дадат оръжие на северозапада, той ще завладее целите балкани и ще установи Федерация на Балканските Народи около кирилицата, българския и руския! ---- ЕС трябва да бъде унищожен! Германия и Австрия заличени! Белгия, Холандия, Дания и Португалия - потопени! Островите - Също!

От утре че турнат полумесец.

Всеки сам трябва да направи своя избор.И нека е ясно ..само 1 (един) ден без продажби/покупки е пагубен за тях.И все по бързо ще се изметат.

защо в тези магазини връщат ресто в ръка, все едно сме нещо втора ръка, но този натрапен модел не е нито хигиеничен нито етичен начин на общуване макар със сигурност да е либерален

Защото така се печели време, вместо да събираш стотинките една по една от поставката. А и по-лесно могат да спестят някоя и друга стотинка. Никой не те кара да пазаруваш оттам - има много квартални магазинчета.

поантата

Заспи , ти си роб, с робска психика. И понеже такива са ви родили роби -родители - тъпи хора без образование, такива сте и вие. Не става въпрос какво аз ще си избера, а за УНИЗЯВАНЕТО, КОЕТО СЕ ДОПУСКА СПРЯМО НАС - БЪЛГАРИТЕ В СОБСТВЕНАТА НИ ДЪРЖАВА.

1/Пестят време, 2/Ако веднъж вземеш рестото в ръка все едно казваш,че е точно до стотинка.3/Всички търговски вериги са роби на еврейските банки и боклуци и крадци,в бъдеще трябва законово да се ограничи достъпа им до пазарите на всяка една държава.

Лидл-третокачествени стоки, стоки с изтичащ срок, стоки, произведени от боклуци, пробутвани на нещастния българин, все още заплесващ се пред лъскавите на вид и кухи и безвкусни отвътре западни стоки. Боклуци! Не пазарувайте там!!!

Да не се обидят немските гости, че те правят оборота на хиперверигите.

И камбанарията вдясно е без камбани.

Подготвят ни за нашествието от мигранти! Първо въведоха модата с брадите, сега махат кръстовете медиите. Ще ни потурчват ли пак?

пропуснали да сложат полумесеца...