Кралица Елизабет Втора утвърди закона за Брекзита

Кралица Елизабет Втора официално одобри закона, който упълномощава британския премиер Тереза Мей да активира член 50 от Лисабонския договор, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Кралица Елизабет Втора утвърди закона за Брекзита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както е казал Хенри Джон Темпле в своя реч в парламента през 1848: "Ние нямаме вечни приятели и вечни врагове. Нашите интереси са вечни. Нашият дълг е да служим на тях." Англичаните следват този си принцип и според мен са прави. Силни са и могат да си го позволят.

Слагаме ти минуси защото пишеш глупости. Кралицата е на възраст, но това не е престъпление, та да го използваш срещу нея. Да я наричаш "вампир" е признак на липса на възпитание, още повече, че синчето ти работи там. Естествено, че ще плаща данъци. Всеки, който има работа и получава доходи от нея подлежи на данъчно облагане.

Знаят, какво правят.

Изглежда ингилизите са единствените в Европа, които не са си загубили акъла!

Нормално е да излязат на хората им омразна да им казват какво да правят и как да живеят този ЕС трябва да се разстури

А защо синът ти плаща данъците си на "тази"? Като не ще да плаща данъци да се омита час по-скоро!

Къде са многознайковците дето пишеха, че няма да има Брекзит? Къде са тролчетата, които предвиждаха Апокалипсис, Шок, Ужас, Разпад??? Само добри новини от днес. FTSE 100 затвори с нов рекорд! Рекорден процент на заетите в икономиката - 74,6% (32 милиона), най-ниска безработица от 1975 насам! Паунда се покачи! Тойота ще инвестира още 240 млн паунда в автомобилния завод край Дарби. Индийски милиардер купува акции за 2 млрд паунда в най-глемия производител на платина и диаманти в света Англо-Американ...

Споко той упадъка тепърва ще започва защото досега те бяха на кърма от ЕС. Казваш: най нисък процент на безработица от 1973. Ами именно щото тогава ги приеха в Общия пазар.До тогава бяха най бавно развиващата се икономика от страните от Общия пазар. Паунда се покачил хахаха най големия смях Айде сега сетИ се сам кой ще им купува скъпите стоки заради скъпия паунди и колко те ще са конкурентни и къде ще могат да ги продадат. Ай със здраве

Пише се "дотогава", а не "до тогава"!

За колко време трябваше да разпише, след като за брекзита се говори от месеци наред? Или ти си мислиш, че тя е била шокирана и напълно изненадана от документа, който е трябвало да подпише?

Великобритания се отърва от диктатурата на популистите, като шулц, юнкер, могерини... все леви анархисти, които говорят, че правят нещо за народите, а в същност дават зелена светлина за укриване на данъци от "големите" им спонсори. шулц пък успя да спре разследване срещу другаря си юнкер и ограничи на европейско ниво правата на работещите, въпреки, че по медиите им либерално-фашистки се представя в подкрепа на синдикатите на онез, които не могат да укриват данъци и опъват врат, заради високите цени, които трябва да се плащат заради едното: "велкоме!"-джихадисти. ето това са баш популисти. на Великобритания - късмет, заради това, че не превиха напълно снага пред продажна, чужда, унищожителна бюрокрация.

Това бабе е много хитро. Подготвя Уйлям за трона. С мъж прин филип Грък.

Пиши го поне Хуйлям да е по благозвучно. Пише се И не с Й.

Аз само не разбрах означава ли това окончателно затваряне на работния пазар за българите там и тези който вече са там

На тях ЕС не им трябва.

Започва началото на края. За британците не знам, но на мен в Англия от 7-8 месеца не ми харесва какво се случва.

Разбира ти главата на тебе. Важното е, че на британците им харесва, това което се случва.

13 е много добра дата за Невеликобритания ....че пада сеир

Не може да се отрече мъдростта на британците. Не въведоха еврото. С излизането си ЕС губи огромни пазари, Канада, Австралия, Великобритания, Индия и пр.Така британците ги запазват за себе си. Британия ще влезе в НАФТА и ще увеличи 10 пъти печалбите си.

То едно време разправяха това ''ще'': като построим комунизма ...ще Бъдеще неясно време. Панимайш.

Що говориш глупости? 13 % от БВП на великобританиа( не на англия) е износ за ЕС. Къде ше го преорентират в Пакиснат и бангладеш? или на дръгия край на земята - Австралия? 325 000 фирми от ситито губят паспортни права ... и т.н т.н..

откога я чакаме таа суха сврака да я думнем на континента

Когато мумиите проговарят и Боговете замлъкват. Ни Шотландия, ни Ирландия ще излезат.И тази от снимката го е калкулирала това.

та тази от снимката (с корона на която има еблемата на френските крале))) кат я гледам много калкулира.....

Браво на англичаните. И в този тон всеки български гражданин на когото му се е влошило финансовото състояние от членството ни в ЕС може да иска годишно обещетение.

БРАВО

Шотландия иска референдум за независимост, Северна Ирландия иска референдум за независимост и обединение с Ирландия ... дано бабичката да доживее да го види!!!

Не ги мислете тях. 21 млрд. евро от годишната вноска за ЕС отпадат. Ингилизите внасят 21 млрд. и си връщат едва 7.4 млрд евро в кралството. 13.6 млрд. остават за ЕС. Лошото е, че ще спрат паричките за нас от Брюксел.

то само с крадане не става требе си и бачкане...вий от борисовата клика че требе да се научите да бачкате а не само да крадете и усвоявате

Я пак? Ами само Корнуел губи 650 милиона паунда годишно финансиране от ЕС за обшините...

тоя бабугер нема ли да сдава трона?

На кого? Уилиам е неопитен, Чарлз гледат да го прескочат.

Момента който е избран да се обяви това е мнооого показателен! Предстевете си че Вилдерс беше победил в Холандия! На следващия ден обявяват Брекзит, бутат доминото и Европейския съюз отива на кино! Масонски ингилизки маймуни.

Без да знае кво прави и без да има избор де, Лизбет подписа, пюна на печата и го ударѝ (пичатът). Ай честито - ОстровЪТ се откъсна от континета, ама надали е за добро на островитяните.

ако не е добре за островитяните?!?

Не ривем бе кефим се, че имало и по-прости от нас. Те сълзите са от смях.

Обединеното кралство се разпада!!! Шотландия и Северна Ирландия се очаква да напуснат!!!

Англичаните ще трябва да вадят визи като ходят в Шотландия! Ще е голем майтап това Разединено кралство!

Никакви преговори! Пълно и незабавно напускане на ЕС, без запазване на никакви привилегии! Да ги няма такива - хем не са в ЕС, хем се ползват от всичко!

абе пич ти 3 група на деткста градиНА ЛИ СИ ? ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ДОГОВОРКИ НА ТОЗИ СВЯТ!

Novae

БРАВО! напрово БРАВИСИМО!!Да слушат Итарлия и Гърция.

Време е България да въведе ВИЗИ за британци. Като ходят на Sunny Beach да ди платят 15 паунда и за виза. Тези пари на България няма да са и излишни, а и островляните да се шляпнат по челото кво аджеба направиха. Не може на черните и жълтите да се мазнят, а нас да ни тъпчат само, защото сме по-хубави!

ВИКАШ ВИЗИТЕ ЗА бг ЩЕ ГИ СЪСИПЯТ :-))))) боли ме корема от смях....:-)))))

Е то няма да е само визата за България дето ще ги съсипе. ;)

Браво на англичаните, това е свободен народ с демокрация, а не като ЕС - каторжници!

Поздравявам всички с "Anarchy in the U.K."!

Майка и д... дърта

Много ясно, че лейди Тереза Мей няма да е съгласна да седи на една маса със субект, който до вчера е мляскал в милиционерския стол

Кво и толко специалното на тая пача? Да не пикае одеколон?

"За да бъдеш сър, трябва три поколения преди тебе да са били сърове". - английска поговорка. А на споменатия мляскащ субект всички поколения преди него са били мляскащи на къра субекти. Но по-лошото е, че много българи си го харесват точно заради това. "Подобни се привличат от подобни" - постулат от фундаменталната химия.

Бабата от снимката скоро ще остане кралица на ...Англия и Уелс. Също както в своя залез Византийската империя се е състояла от един град - Константинопол. Айде със здраве.

о, да. но все още е кралица на около 50 държави. оди прОчети какво е commonwealth realm

тъй де ...началото на края :) щото не ЕС а именно т.нар Обединено кралство драпа и се надява на добра договорка за европейския пазар...а не обратното ако ме разбираш. А и да не ме разбираш ми е все тая.:)

се чудя защо чакаха досега?

АЙДЕ, ЗАПОЧНА СЕ!!!!! ЧАКАМЕ СЛЕДВАЩИТЕ!!!!! ПОСЛЕДНИ ЩЕ БЪДЕМ НИЕ!!!!

Англия знае и най-вероятно е в основата на това,което се очаква да се случи а именно, разпокъсване на европейския съюз и война в Европа! Турците съвсем ясно започват да говорят за това и да заплашват!

И аз имам същото предчувствие , дано да грешим .

Значи, скоро Шотландия ще е република и нема да има нужда от кралица!

ама не са толкоз луди . За кво и е република като няма да има кво да ядат?!? До сега лапкаха от Uk, но от утре ако идат в EU от тях ще искат, а няма да им дават. Защото има една дупка за пълнене останала от брекзита!

Никаква дупка няма щото няма такъв филм, англе да стои някъде на загуба и да плаща сметката! Ако погледнем реално, англетата никога не са били част от Европа. Те бяха разединяващия елемент на Европа. Добре че се махнаха!

да видим как ще издои още 5- 6 милиарда от германците за да покрие бюджета сега.

А бе няма съмнение, че тя държи властта в Англия, парламентът им е само за вдигане на шум. Целият Брекзит е нейно дело - нейният интерес е очевиден, обединена Европа е на хоризонта а тя има кралство да си опазва. Дали това е и в интерес на кралството и предстои да видим, предполагам дори тя не знае как ще се развие всичко.

Не си в час, не познаваш британските дела, затова мълчи и чети...

Без мълчаливото съгласие на кралицата брекзита никога нямаше да се състои. Нищо във Великобритания не става без сългасието на върховния главнокондващ.

Не 8 а 80 пъти да опресниш през TOR и да жъкаш минуси все така няма да имаш какво да кажеш.

Най- големият китайски инвеститор в Лондон обяви, че ще изтегли инвестициите си от над 24 милиарда паунда, ако ганглетата напуснат ЕС. Честитооооо!?

на майната си ли е решил да ходи?!?

Има къде да отиде! Франция, Холандия (гърците я предпочитат - всичките им фирми са регистрирани там), Балгия, ...

Това от агенция "Фалшиви Новини" ли го научи бе, неандерталец?

когато за последно бях вКанада в провиция Quebec вървеше подписка за искане за референдум за отделяне на провинцията от краство Великобритания така че не бъди толкова прост ти и не обиждаѝ непознати ако обичаш

и кво като е вървяла подписка? То и в Тексас има отдавна такива мераци, но не да си чул да се е отделил като независим?!? Дай факти не глупости и ще ти викам по друг начин.

BREXIT Британия отплува от Европа. Развод , делба и ред сълзи... На Брюксел правилата са за шопа, Британецът не се коси! Германия дружината ще бута, а Франция пък исо ще държи! Италия ще лапа пак прошуто, Испания пък все ще се дели... Палетата безпомощно ще лаем. За нас, финалният акорд! На брюкселската ретроградност, родила този мъртав плод. Бай , бай монархио на сто морета, и незалязващи слънца!... Бай, бай на твойте интереси, На твоите променливи лица! 24.06.2016г.

От сички ''демокрации'' във вселената най-ма кефи английската. В парламент има 2 камари: на простосмътните които се избират с избори и на лордовете които влизат пожизнено по семейна линия. И на върха кралицата която само господ назначава и уволнява. Дотук добре. Да де ама всяко законче или решение първо се гласува в камарата на простосмътните (до тук прекрасно) ама после трябва да се гласува в камарата на лордовете и накрая да се одобри и парафира от кралицата. Е сега някой в тази сбъркана вселена ако може да и обясни преложението на думата ''демокрация'' в тази система?

Значи закончето се приема, ако се харесва от всички слоеве на обществото. Не знам, това терор ли е, демокрация ли е?

''Всички слоеве на обществото'' ?! Прочете текста по-горе. Камарата на лордовете има власт да блокира всеки един законопроект който идва от камарата на избраните чрез ибори. А лордовете са в парламента пожизнено и по семейна линия. А кралицата може да бликира и отмени все един закон или решение. Вийй на това ''Всички слоеве на обществото'' ли му викате?

JMM®

Ето поради тази консервативна "демокрация", англичаните все още си пълнят мивките през две кранчета - за топла и за студена вода, след което гребат с ръка за да си измият очите ... Разбира се всичко това отдавна е отречено в останалият свят като нехигиенично !

Драги Даниел, пропускате да отбележите, че не става дума за "демокрация", а за "представителна демокрация" или "парламентарна демокрация". Макар аз лично да критикувам британското лекторство по справедливост и равенство, когато те притежават действаща аристокрация, истината е, че камарата на лордовете обикновено е доста по интелектуална, защото хората там са образовани в наследствени ценности и маниери на поведение, без натиска да успяват на всяка цена и без да се наага да жертват морала си за да прогресират. Те също така нямат нужда от популистки идеи за събиране на гласоподаватели.

Това което сте написали е абслютно вярно. В такъв случай давайте да връщаме системата на царствата от средновековието. Тогава нуждата от изборите отпада напълно....

Кралицата да не е тръгнала на карнавал с тези шарени дрешки?

Браво, Ваше величество! Вие сте достоен държавен глава. Нашите пишман политици трябваше да разгледат решенията на българския референдум, но се уплашиха и се изнизаха от парламента като нacpaни.

На тъпото стадо не му се задават подобни въпроси, защото е некомпетентно.

а ти ''умньо''да си чувал за френскоговоряща Канада а и те ли са поданници на кралицата да да говорим за Quebec една доста голяма част от Канада населена със французи и френскоговорящи

И те и те..Канада е една държава , ако си мислиш друго имаш бръмбари в главата и ти трябва спешно медицинска помощ.

дкми

А в България кога ще ни питат искаме ли или не искаме ЕС? Полза от членството ни в ЕС имат само онези, които крадат пари по европроекти. Т.е. около 240 депутати + няколко министри и протежетата им, както и техните фирми. Общо със сигурност не повече от 2000-3000 души в цяла България. На всички останали ЕС е в тежест.

Полза от членство в ЕС имат и всички хора които със способностите и уменията си могат честно да изкарват достойно заплащане за труда си като работят в развитите страни на ЕС. Няма визи + голям брой работни места + признаване на образованието. Има работни места дори и за такива като теб - необразовани и мързеливи отрочета на соца. Нооо там искат да работиш,а ти не си свикнал.Нали.

И преди да влезем в ЕС способните българи можеха да си изкарват достойно заплащане за труда си в развитите страни, вкл. в Британия. Даваха им визи без проблем. Но само на тях. Сега, след като сме в ЕС, в развитите страни се шляят и много мързеливи българи-тунеядци или откровени престъпници. Така че нищо чудно, че британците избраха Брекзит. Швейцария си е ОК и без ЕС, Норвегия си е ОК и без ЕС...

"Само Русия и Англия са двете страни на света, които са готови да умрат, да загинат, но да не позволят враг да се гаври с тях. Защото с победения винаги се гаврят. Ебат му жената, изнасилват му децата той мига и мълчи. Душат го, бесят го, колят го той пак мълчи. Изземват му всичко, дори децата той пак мълчи. Няма нищо по-страшно от това, да те победят."

Ако и те бяха излезли, това нямаше да се случи. Да знам. А, ако Холандците бяха избрали Вилдерс, също нищо лошо, никога нямаше да се случи там повече.