”Турски поток” достигна турски води

Газопроводът "Турски поток" изглежда е достигнал Турция, според грузинско издание. Полагащият тръбите кораб е навлязъл в икономическата зона на Турция.

Обратно в новината

Коментари - ”Турски поток” достигна турски води | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като свършват чуждите пари свършва и социализма

Eвала на Eрдоган води национална политика, благодерие на това Tурция е вече 13 световна икономика и 5 в Eвропа . Cтратезите на Eрдоган добре са осъзнали важността на новите концепти за Eвразия на руският политолог дудин .

поправка александър дугин.

Докато Боко Суджука разгъва локуми за газ, нефт в Черно море, а в Хасково му пият урановата вода, Турците действат!!!

А, че как така...?! Нали нямаше да го бъде, според някои "капацитети".

когато путин еднолично от Босфора прекрати Южен паток, заяви, че до края на 2016 турски паток вече ще работи. Нищо, че син паток работи под 50% от капацитета му.

много бъркаш проектите. Никой не ни е чакал, ние чакахме за Южен паток, руснаците да го напаснат към европейското законодателство. Ама акъл в болшевик да дириш е кауза пердута

Служебния министър Щонов изпрати писмо до Газпром ,че България спира проекта за Южен поток ,поради това не само че ще получаваме турска газ но и ще ни осъдят за неустойки.

Силна България е свързана с силните НАТО , ЕС и САЩ, а не с мамашистан и приятелите му от турция, китай и КНСР!!!

Новината в тази новина не е , че Турски поток се строи бързо, а това , че информацията идва от грузинско информационно издание , а не от руско или турско. Явно в Грузия следят много по-внимателно строителството на Турски поток , отколкото в Русия и Турция.

Иван костов ритна Син поток и крещеше с пяна на уста ,ние сме за НАБУКО. Какво стана с тоди проект бе расипнико на България ?Западът ни го НАБУТКА яко.Турците получават газ за Турция от снин поток със 17% по-ниско от руската цена. Отделно 220 млн. долара КЕШ.Отделно 736 работни места. Аннадънмо гьотверенлар ?

Срещу аргумента с врачките - признавам си - срази ме! Нямам какво да кажа ! Опитахме да предоговорим условията по ЮП с руснаците, но ТЕ ОТКАЗАХА! Защото ЮП изначално беше на границата на рентабилност! И защото след 2014 г. , цената рязко падна, наложиха им санкции заради Крим, и Газпром почна да ревизира всичките си проекти, в това число и ЮП. И използвайки факта, че ЕС не приема изцяло перверзните руските условия (тръбите-да не се ползват от други оператори) се подготвиха за изнасяне, като разбира се оправдаха с най-слабото звено - България. Те дължат неустойки за проваления договор, лично Путин го обяви на пресконференцията с Ердоган в Турция, по това време България продължаваше да си изпълнява задълженията по договора.

Икономическа зона на Турция и турски териториални води не е едно и също нещо.

Питай чичко ти Гугъл "умнико"!

СЛЕД ПРОБИВА КОЙТО НАПРАВИХТЕ С МАКЕДОНИЯ И КОРИДОР 8 ГО ЗАРЯЗАХТЕ ?? ОСТАВИХТЕ МАКЕДОНИЯ НА СЪРБИТЕ И НИ ЗАКАЧИХТЕ КАТО ВПРЯГ НА ВИЗАНТИЙСКАТА КАРУЦА! КАКВО ЩЕ КАЖЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС ШОПАРЕСТИЯ МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА? ПАК НИ ПРОДАДОХТЕ! МИНДИЛИ МРЪСНИ!

Бате Бойко щеше да пита Европа, защо руският газ през България е лош, а през Турция добър. Господин Б.Б., какво ти отговори Европа? Ако не отговориш, значи доброто ти възпитание не ти позволява да ни кажеш, че отговорът и е бил "българи таковайте си мамата"

Сега дебилите ,които твърдяха,че турски поток е невъзможен,дори да се линчуват ,последствията са само за народа!?Ще си купуваме руска газ ,но на турски цени!? Честито!!!

Не се притеснявайте, най-смешното предстои. Боце ще даде на концесия Хъб Балкан на Алериканска фирма. Ще купуваме Руска газ от Американци. Некой гледал ли е гърба на фактурата за ток. Там пише от къде ни доставят ток до дома. Скъпия американски ток е 44%, а от АЕЦ получаваме 8%

Не знам как си я представяте политиката! Към момента единствения гарант за териториалната цялост на България е САЩ и ЕС. Около нас всички съседи са с претенции. От Югославия остана 1/4 Сърбия и ако не слушат още ще намалява територията. Турция и Гърция си претендират за Родопите и Тракия, Сърбия и до днес говори за сръбско население до София, даже мизерната Македония претендира за Пиринска област, румънците говорят за румънско малцинство от ... 1 млн. Политиката е сложно нещо

Давай да се продаваме. Можеш да дадеш пример

И кой щеше да претендира, ако бяхме с Русия? На никой нямаше и да му мине през ум.

Ами да, анадолците ще се възползват от безплатните благинки на великат Славянска Империя. А ние вместо безплатна руда, газ, петрол и злато ще робуваме на разни немци, англичани, гърци и французи за жълти центове

Безплатни идиоти са налазили форума рано, рано ! Мисли бре, мисли и после драскай. Няма безплатен обяд, няма !!!!!!

Какво ревете, България ползва пренебрежимо малко количество газ, а енергийната мафия държи високи цени. ЮП щеше да се изплаща поне 12 год., през които стотинка нямаше да влезе и нас. Не е решен и въпроса с трети ЕП. Руснаците не се съгласиха за ЮП, а за турски поток измениха правилата- доставят до Турция и после не се интересуват. Защо не го направиха тоя вариант за ЮП? Истината е, че руснаците подло ни прецакаха, и като видяха, че няма как да ни извият ръцете, се изнесоха тънко и финно без дори да заплатят неустойки по договора. ЮП беше проект между РФ и ЕС, а не между РФ и България.

Пълен олигофрен пак руснаците са виновни. Няма да се оправи този народ.

Коментирай коментара, а не мен! Тъпанар, нямаш какво да кажеш, нали?

АМИ ТАКА Е СЛЕД КАТО ОТ ЕС РЕШИХА ДА ДАДАТ ГАЗТА В РЪЦЕТЕ НА ДИКТАТОР КАТО ЕРДОГАН . ТАЯ ТЪПА МЕРКЕЛ С ТЪПИТЕ СИ РЕШЕНИЯ. ЖАЛКО, ЧЕ ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В ГЕРМАНИЯ.

Какво ни струва окупацията от САЩ 1. Загуби за ВПК от изфабрикуваната Българска следа за атентата срещу папата по около 1 милиард на година 2. Натиск от САЩ за опрощаване на Иракският дълг 4 милиарда 3. Загуби от наем за базите на окупационите американски войски -Няколко миларда досега 4.Загуби от Белене --поне 2 милиарда 5.Загуби от спирането на ЮП -тепръва ще се изчисляват. С приятели като САЩ враг не ти трябва

Бах та в рускиот кавал

Ей, продажник, я кажи кое от горното не е вярно? Ти българин ли си или американец?

Хората още са на плажа те квичат за газ.Ей дърва и въглища колкото искаш

Ми кога заколим пиле го пърля на двора за кво ми е газ.

Газта минава отам защото сме окупирана от САЩ държава...Сега ще купуваме Руска газ от Турция а идеята беше ние да държим кранчето. ЮП не се правеше само за България а и за много още държави. Италия,Австрия, Унгария итн.... Ние загубихме и влияние и пари с отказа от ЮП

Зимал съм си 3 кубика дръва и 5 кубика въглища.Ни газ ми требе ни чудо.Сливова рикия напраих 75литра.Лютеници и пипер бол.компоти сладка у буркани.Вино и гроздова рикия ши напрая бая таз година.Ши коля две свиние.БХ

Така е нищо не ти трябва. Изсечи гората като циганин и след теб и потоп.....

Както си си подредил живота мисля, че само мозък ти липсва.

В историята ще пише: България потъна, когато тиквите изплувоха.

Заради парното на София ни требувало било газ. Много важно.

нас не ни требе гас нас ни требе мас

руски изедници, не можахме да ги прецакаме. Май прецаканите сме пак ние...

Чи кой у България ползва газ

Ми много ясно. Леб, боб, да се въргаляш у фургона...такива ми ти работи ти трябват. Газ и индустрия - в никакъв случай.

толкоз години сме карали без газ закво ни е.Ни газ ми требе ни парно

Държавата на суджуците, където икономическата стратегия се изчерпва до взимане на заеми с ниски лихви. Нищо добро не Ви чака. Затрихте си икономиката и заводите доброволно за жълти стотинки. Провинцията е празна, цианизацията върви с пълна сила а БХК се разпорежда с "държавата" като с бащиния. Избирайте суджука още 3 мандата докато напълно подмени населението с циганско.

ай на бас че няма да мине през Турция

Той вече минава бе тъпунгер. Грузинците квичат жалостно, че не могат да крадат газ и тръбата ги подминава. Така квичат Полша, Украйна и Балтийските джуджета, както и продажното Балканско джудже-България.

Няма да обиждаш България ако си се продал на блядовете фащай пътя и отивай да рупаш чравено цвекло при тях.Егати миризливия червен плъх

Газ маз голем праз.Чи на кой у България му требува газ.

Пораженията на дясното в България са огромни!Спирането на "руските енергийни" проекти доведе до 1.8 милиарда загуби от Белене , Южен Поток , Бургас - Алексондропулис!Даване на САЩ на ТЕЦ-овете , при "специални " условия носи също милиард и половина загуби !Приватизацията по партийна линия проведена от Иван Костов , затри от икономическата ни карта основни фондове за над 100 милиарда долара!Затова правителства като Борисов -3 са изключително вредни за страната , защото налагат самоунищожение на българската икономика в интерес на трети страни!Ирония на съдбата е , че това сега се прави пред "взоркия " поглед на "ПАТРЕОТИТЕ"!

Дрън дрън ерина

Защото си чуждо дрънкало , така ли ?

Иван костов ритна Син поток и крещеше с пяна на уста ,ние сме за НАБУКО. Какво стана с тоди проект бе расипнико на България ?Западът ни го НАБУТКА яко.Турците получават газ за Турция от снин поток със 17% по-ниско от руската цена. Отделно 220 млн. долара КЕШ.Отделно 736 работни места. Аннадънмо гьотверенлар ?

Спомняме си и времената на Луканков, когато България беше като дискотека, спомняме си и Жан Видиновото време, когато магазините бяха празни сякаш са току що построени, спомняме си заплатите от 25 долара и пенсиите помним!!! :(

газа минава от там заради шепа продажни седерасти и герберасти и ще ми е кеф га дигнат топлото у Софето. Тия пезевенги първи тогиз фащат тенжери и тигани и викат оставка. Същите тия ни обясняваха как братския американски народ ще би носи с гемийки йофтин и почти без пари шистов газ.

Скоро че има пълнеж за Балканчето на Боцко. А Грузинските катерици, какво ги интересуват тия работи?

Русолюбците ше си скинат дреите от яд и мъка :)))) Много ми е готино когато ги е яд за нещо :))))

Така е,защото си тъп. Това са пропуснати ползи за държавата, ама тебе нали-кво те е еня там на къра с овците...

Типичен шопски Ганьо. За теб е по-важно съседа да ти е зле от колкото ти да си добре. Знаем ви вас селските злобари, некадърни продажници.

На мен на Батко плана за хъб на Балканите ми е доста непонятен...Докарват значи руснаците тръба до гръцка граница и гърците ни дават на нас да пълним хъб и да разпределяме за Балканите...Това искам да го видя в действие...

Нищо не си разбрал. Никой нищо няма да ни дава, нищо няма да пълним. Просто ще си строим хъб. Щот обичаме да строим, сещаш се защо. Разбира се, най-много обичаме да строим магистрали, сещаш се защо, но като няма - можем и хъбове да строим. А докато дойде време този хъб да бъде напълнен, батко ще е история. Пък и не се знае изобщо докъде ще бъде построен. Но най-важното - келепирът, остава за великия строител. На този етап е важно да има достатъчно будали, които да повярват, че има смисъл от хъб, че нещо ще се разпределя от нас. А действителността е, че ще сме един от многото купувачи, но за разлика от преди - сега ще плащаме комисионни и на Гърция и Турция.

Какво странно има? Сега Меркел ще звънне на Ципурата и сме готови! Гърците купуват от Русия по 1 евро дават ни го на нас по 50 цента и ние им го продаваме обратно за 2 евро щото сме ХЪБ! Анадън му?

Къде е онзи Маймун Филипов който си мърда скалпела когато говори лъжи ? Хъб ще има ! Руски газ ще има ! Ако ще Укрите задниците да си скъсат няма да спрат напредъка , панта рей ! Укрите които пишат , каквото и да пишат , газ от Русия ще има , а на тях през 2018 година ще пресъхнат газовите тръби !

Тоя с кеф да му разбие човек муцуната.България никога няма да просперира,България няма бизнесмени!!!

значи, всяка домакиня да готви боб, всеки българин да има газов хъб до тоалетното казанче. Пълним тръбата, даваме газ на икономиката, повишаваме конкурентноспособноста и дърпаме напред - те тва е....

Ще трябва и кисело зеле. А пък боба и зелето, ако са български а не китайски ще настане рай по земите български.

Скандалите с Турски поток предстоят. А Украйна е непреодолима. Милиционерът Рогозин се опита да я заобиколи и не успя. С потоци Русия не може да си изнесе газа. може да изнесе част от него на болезнена цена и нищо повече. А трябва да изнася иначе ще затваря кепенците.

Аз

ДВА Северни потока през Северно море и 75% от германския ОПАЛ. Ква Украйна, кви пет лева... Украйна и Прибалтиките умряха - вече не участват в играта на тръбите, ама въобще. Край. Свърши. Било квот било. И не само това. Путин договори ЖП трасетата ЕС-Китай да минават през Русия, вместо през Украйна, а нефтородуктите - през Беларус, вместо през Прибалтиките. Забравете ги вече тия страни - те са на умиране. Нашето демографско състояние е рай, в сравнение с положението в Украйна и Прибалтиките. Путин ги уби. Забравете ги!

Единия Северен поток никога не достигна проектна мощност , а втория е проблемен дали въобще ще го има. Няма защо да сте толкова озарен, другарю. Освен това върви енергийна революция която не е от полза на Русия. Русия все повече ще изостава от развитите страни.

А ние достигнахме дъното по тъпотия. Нито имаме Южен поток нито имаме АЕЦ Белене. Големи еколози сме, големи тарикати сме.

Той и до Гърция ще стигне, докато нашите умници се натутат и повярват най-накрая, че газът ни заобиколи, както и всички други енергийни проекти, и ни остава само да пълним гушите на евро-гейски и краварски фирми, заграбили с помощта на станишефф и царя социалистическите ни мощности ... А като не си в потока на горивата и енергиите в наши дни - значи не си никъде, дремеш в задния двор на цивилизацията и чакаш да цъфнат налъмите ... и да се сбъдне някое неясно пророчество за разцвет ... неясно на какво?! Може би задникът на някоя Сузанита или кака ѝ Андреа ще цъфне на главните порно-канали, и ще се прославят най-накрая - достойно, с основната си професия?! ... А хората през това време строят, търгуват, атомни централи правят, пътят на коприната го пуснаха вече по релси до Санкт-Петербург, догодина и до Германия ще го докарат ... Ние тука ще се чудим Сузанита ли е по-развратна разпоретина, или Мара Отварачката ... може би все пак Андреа е супер-пупер в техните порно-класации?!

Аз

Е няма повече накъде - два потока през Турция, трети наистина е безсмислен от всяка гледна точка. Но пък... идиотизмът на Българските политици е безкраен, така че... кой знае...

че го боцнат, ако не черпите!!!

Аз

"Последния път, когато корабът е подал идентификационен сигнал AIS е било на 29 август..." Пълни глупости. Опознавателният AIS сигнал се излъчва на всеки няколко секунди, защото има за цел да бъде приет от AIS транспондерите на околните кораби. Отделен върос е от кога е последния запис в сайта, в който тъпият журналист е ровил. Журналистите са полуграмотна сган не само в България.

Шамар за българските политици измекяри, които надуха цената на трасето в очакване на бърза печалба и пиха по една студена вода.

Аз

Това не е вярно. Българските политици не надуха цената, те дори и не казаха НЕ на потока - това поне би било достойна постъка. Тъпа, разбира се, но поне ясна. Те въртяха и сукаха като kyрви, каквито са си, докато на руснаците им писна.

Цитат от лето господне 2014: "Това е тактически ход на Путин и Русия. В никакъв случай те не са се отказали от "Южен поток. Евентуално отклонение и минаване на трасето през Турция би оскъпило проекта поне два или може би три пъти, което би го направило икономически невъзможен, а не неефективен. И в момента има такава тръба - това е Син поток, който минава през Турция и той не може да бъде запълнен.Така че този тактически ход цели да увеличи натиска върху България и ЕК."

Аз

Е... ае, ся... Ти па... През 1997-98-99 Иван Костов и прочие измет разправяха, че Син поток щял да взриви Черно море, заради сероводорода. По едно време се бяха разтревожили, че морето било пълно с водороден окис, който бил много опасен. Но така е - русофобията не е мозъчна болест, защото никой русофоб не разполага с почва, на която да се развива някоя мозъчна болест.

Кво те вълнуват тези потоци ?! Солар пауър мен ! Имаме си слънце, вода и вятър и напълно достатъчно за да имат хората безплатна енергия в България !

Украински поток 160 млрд км Беларус - Полша 15 млрд к м Северен 1 - 45 млрд куб м Турски 16 млрд куб м Какво му е успешното? Путин тепърва ще се моли на Украйна Тепърва ще ни се моли на нас Ако въобще не го обесят на Спасские ворота

тези тръби. Газ по тях никога няма да тече. Путьо ще бъде принуден сам да строи за сметка на Русия газопровод от Катар до Сирия за катарски газ до Европа. Прецакаха го както винаги.

Черен, много черен ден за атлантизма у нас... Кълняха се, че е невъзможно!