Румъния не признава независимостта на Косово

Румъния няма да признае независимостта на Косово, въпреки положителното решение на Международния съд в Хага в подкрепа на независимостта на републиката.

Обратно в новината

Коментари - Румъния не признава независимостта на Косово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забравих да спомена, че американци май също не на свои земи се намират. Може би конкистадорите също трябва да освободят територия. Не за друго, но когато става дума за Русия - то казваш че тя заграбила земи, а както става дума например за Америка - то тя е донесла свобода на индионците. Няма значение че от тая свобода те почти измряха. Предлагам да съдим с еднакъв аршин всички.

Тутко, оля се. Къса ти е паметта и не помниш, Грузия не е давала никаква независимост на Южна Осетия. Те искат да се присъединят към Северна осетия, която е в състава на Русия. Искат да има една Осетия и да не са разделени. А избора на хората е да са в русия. Видя какво искаха южноосетинците. Но НИКОЙ от Северна Осетия не е искал независимост. Положението им е изгодно и ги устройва. А ти ги изкара поробени дето се борят ли борят. А Косово не разбра ли, че е американска територия, каквито и войски да има, за прах в очите. И извинявай, но си невероятно плосък глупак. Как може, 21 век да обвиняваш държава, за това, че преди 5 века е заела някакви територии. Ако ползваме същата мярка, всички държави са си присвоявали чужди територии. И ако ги разгледаме, ще стане каша. И защо точно преди 5 века, да разгледаме ситуацията преди 3 века. Наивно и по детски. След разпада на СССР всички, които искаха независимост от Русия, просто си я получиха и СССР се разпадна. И то без проблеми. Пуча срещу Горбачов беше насочен да върне старото статуткво, т.е. да се отмени независимоста на бившите съветски републики. И забележи, не западняци или американци, а точно самите руснаци ликвидираха пуча и освободиха републиките кой каквото иска да прави. Или това си го проспал. Или пък трябва да се мисли. Или за това не ти плащат да пишеш. Човече, за откровените глупости и лъжи, които пишеш, трябва да ти плащат много. Ако не вземаш пари, ходи се прегледай на доктор, но за безтелесни проблеми.

В никой случай не отричам - но по тази логика българи, които дошли от Иран или Тибет или потомци на Хан Чингиз май също се намират на заграбена земя. Нали ваши учени го доказаха. Е какво - ще се местим ;)

1,Aбхазия и Oсетия християнски държави ли бяха? 2.A и те ли имаха като начална азбука кирилицата или после ги "култивираха"? 3.A преди 15 век, докъде е била "разспростряна" Pусия и кои са били истинските руснаци???? Aбе бъркотия....но удобна за глобалните "владетели"!

Някой съмнява ли се все още, че политиката е мръсен занаят а политиците са най-двуличното, дебелооко и безпринципно племе. Я да видим колко от призналите Косово са признали Абхазия и Ю.Осетия. Или обратното. Ами измислената севернокипърска република? Какво да кажат баските, кюрдите, тибетците и всички други, които са се самоопределили, но не могат да си получат независимостта и да си направят държави. А ние се дърляме кой политик какво бил казал или направил. Луда работа...

само историческа справка - нищо повече

Атлантическия клуб знаем, какво мисли по въпроса. Нали за това е атлантически?! А какво ще каже правителството в България?

да не е протекторат като БГ я?

Одрин Одрин си е наш...тама язе на ония бледи педалчета от Брюксела им плених пра пра много прадядото..и го зарових в кулата до шия в мокър пясък - да помни кога си е мушил гагата дето не и е мястото!!!! И Северна Добруджа е наша и тия педали от Скопие също и Западните покрайнини са наши ...само, че чувам сега ме наследил някакъв смешник - кавхан пожарний, та много ме съмнява той да си поиска и вземе това що е наше!!!!

хахахахаха,че ме развесели.да си жив и здрав

Да де, същата работа. Ако, уважаема "рускиня" не знаете в миналото Сърбия е СЪЗДАДЕНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА КОСОВО. Не става дума само за владеене на територии. Докато Русия само е ВЛАДЯЛА Чечня, нищо повече. Много добре го е написал Лермонтов сюжета с чененеца с нож в зъбите. Така че и тогава, преди 200 години Русия е имала проблеми с Чечня. Е, след като е така добре е да даде независимост на тези хора, нали уж съвременна Русия е демократична. Или демокрацията й стига само до там да се разпорежда с области на територията на Грузия. И да търси подкрепа в Сев, Корея, Венецуела, Куба, Сомалия и всякави бушмени, там Ако наистина Русия се е демократизирала, трябва да го покаже като даде автономия на всеки народ живееш на територията й. Много е лесно да признаваш независимостна своята Пета колона по света. Но демагогията на Русия отдавна е известна, Всъщност ние в България (и не само) отдавна сме свикнали с нея. Народите на прибалтика, Финландия, Полша , Чехия, Унгария помнят "освободителните" мисии на Червената армия. Та тези работи ги разправяйте на други - в Зимбабве или във Виетнам. А, може и на чукчите в Чукотка

Слушай бе глупак! Ако изобщо можеш да мислиш рационално! Какви факти споменаваш и какви некоординирани и факти изреждащ относно територии история етс. Такива подли мръсни и продажни копелета като тебе продадоха и продават България. Само факта, че може поне до сега можеш да се изразяваш на български а не на турски например е достатъчен да си затвориш мръсната антируска, прамериканска и протурска уста!

Милеем за болшевиките, а?

босичък драги

Ти на Русия ли ще правиш забележки, поплювко глупав. Добре че е била тази Русия за да можеш днес да се наречеш българин. Америка и Русия са държави с имперски стремежи и не могат да имат други. Единственото което се случва е само да се сменя сферата им на световно влияние. Явно си тъпичък и не ти го побира акъла това. Косово си е проблем на Сърбия и тя ще си го реши в момента когато сферата на влияние се смени. Просто сега ЦРУ коля и беси в региона.

кгб, пак лъжеш. Не използвай, че рускинята не е от нашите земи. Косовските полета са изконно сръбска територия. Ама от сръбска по-сръбска. Точно това им беше проблема на сърбите и така ги заболя. И да не въвеждаш рускинята в заблуждения, косоварите са шитъри, т.е. албанци. Които пък съвсем нищо общо нямат със Косово. Преди да обясняваш на другите, поне прегледай историята. А Косово си е американски проект, с цел да си завладеят парче земя на балканите. Защото не успяха да прокарат американските си бази в България да са под тяхна юрисдикция. Което беше един от факторите предишното правителство да си замине. А другия съюзник Турция, беше поел по независима траектория и беше отказал да играе по свирката на САЩ. Което видяхме как днес стана видимо за всички. За това САЩ си наеха Ахтисаари и измъдриха една дивотия, лансираха я в ООН неуспешно и с огън и бомби завладяха чужда територия. Всъщност САЩ са много, много далеч от понятието демокрация. Целта е военната база в Урашевац, за 300 000 аскер, доволно за американците. Базата вече е собственост на фирми на Сорос. Това е грубата истина, останалото са плоски лъжи, които минават само при полираните и промити мозъци, като кгб, за пример. Но горкия няма никакви шансове да отдели истината от лъжата.

Урок от география /история - Абхазия и Осетия НИКОГА не са били територия на Грузия. Присъединени НАСИЛСТВЕНО от Сталин. Е?

Ти не си КГБ, а ЦРУ. Изопачаваш както винаги фактите. Относно Чечения: В 2003 г., на 23 март беше проведен референдум, на който болшинството чеченци поискаха да останат в състава на Русия, а не да бъдат управлявани от главорези. Този референдум, макар и с нежелание, е признат и от Америка. Не сме в състояние да си обясним твоята сърдечна привързаност към чеченските бандити, които избиха хиляди невинни деца и мирни граждани. Нима не ти е ясно, че те са ислямски фундаменталисти, които за "правата" вяра са готови и своите отци да заколят (впрочем имаше такива случаи). Или може би обяснението е в това, че и ти си ходжа, именовал се КГБ. Относно Прибалтийските републики: Те всички, вкл. Финландия, са били в състава на Руската империя. Впрочем Естония, Латвия и Литва са били заселени още при създаването им с руско население. Тези републики обаче са били след това насилствено окупирани от Тевтонския орден и поради тази причина понемчени. За тези исконни руски земи още Иван Грозни е водил продължителната Ливонска война. А Финландия, както е известно, е била включена в състава на Руската империя като автономно Велико княжество в лична уния с Руската империя. През 1917 г., непосредствено след Октомврийската революция, тя е била отделена от СССР и призната отново за суверенна държава. Това, че по време на ВСВ е имало война между Русия и Финландия, се дължи изцяло на Финландия, която в 1941 г., заедно с Германия, изпрати войски срещу Ленинград. Може би не си чел за Манерхайм, министър-председателя на Финландия, който е казвал, че нямя да прибере сабята си в ножницата, докато не срази Русия. Е, трябваше да я прибере... Така, че прочети историята вместо да повтаряш като папагал клишетата на платени западни драскачи.

То се вижда, че на теб много неща не са ти ясни, не е само едно!

Абе, защо въобще трябва да се обръща внимание на Халвата. То си е ясно: бичи кретенът парета и това си е. Та нали за тези му глупости чичо му Сам плаща. Бди малоумникът денем и нощем да не би някой да му вземе лебо. Но понеже е тъп до припадък, скоро ще го изхвърлят от работа. Защото системно се проваля.

Ами то като ще е така, и в Чечня хората могат да решат. Всъщност те отдавна са решили, само че руският ботуш е доста тежък. Там където стъпи трева не никне. След като Русия е признала независимостта на Ю. Осетия и Абхазия, би трябвало да признае и независима Чечня. Само че е много лесно да се разпореждаш с независимост на чуждуи територии. Стане ли въпрос за независимост на своя територия веднага сменят резбата. Що се отнася до това че в една група с Русия Сев. Корея, Венецуела и Куба в това няма нищо чудно - просто палашчетата се умилкват около господарите си.

Е, и какво пак си недоволен? Руснаците действат според "ценностите" на западната демокрация и САЩ, правят същото, което правят и те. Но поне го правят до собствените си граници, а не на обратната страна на Земята.

Само като историческа справка относно чужди територии. Цитирам пълна титла на цар Михаил Романов (ако разбира се знаете кой е това - пра-дяда на Петър Първи) Моля да четете внимателно "всея Руси Самодержец Владимирский, Московский, Новгородский, Царь Казанский, Царь Астраханский, Государь Псковский и Великий Князь Смоленский, Тверский, Югорский, Пермский, Вятский, Болгарский и иных Государь и Великий Князь Новагорода Низовския земли, Черниговский, Рязанский, Полоцкий, Ростовский, Ярославский, Белоозерский, Лифляндский, Удорский, Обдорский, Кондийский, и всея Сибирския земли и Северныя страны Повелитель и Государь Иверския земли, Карталинских и Грузинских царей и Кабардинския земли, Черкасских и Горских Князей и иных многих государств Государь и Обладатель. " Тази титла се датира от 1596 година и чак до последния цар Николай - 1917. Та наистина ли Русия няма нищо общо с тези земи?

Наистина няма нищо общо.

кгб, остава да ни обясниш, защо след като украинците ядоха американския, доста категорично отхвърлиха американското владичество на предходните избори. И пак се обърнаха към Русия. Съвсем доброволно, при това. Или това не ти е по силите.

Разбира се ,че народа няма решаващ глас (за жалост), но в случая смея да твърдя че Грузия няма никакви исторически права на територия на Абхазия или пък Осетия. А грузински танки мачкащи осетинци видях с очите си - не мисля че това е идеал на демократични ценности

Какво тук значи някакъв си съд щом всичко е политика - това решение бе предизвестено, само строшиха маса пари за адвокати сърбите. Ще се събуди ли тероризма обаче? Какво ли биха решили тези съдии и за окупиран Кипър? Дали и Испания ще се разедини, ако се задълбочи кризата и баските поискат автономност?

Мисля че хората в Абхазия и Осетия би могли сами да решат относно своето място под слънцето.

И Испания хвали решението , но когато баските поискат същия статут като Косово...... Абе дано не съм прав, но лошо се пише на скапания ни объркан и глобализиран свят.

Кажи ми кои са ти приятелите,за да разбера какъв си и ти. - Ами,Русия,Венецуела......

По -добре да имаш за приятел Буш Храстов - истински бисер на човешки интелект.

Правителството навремето наистина заби нож в гърбана Сърбия, с признаването на Косово. Аз лично, както и много българи сме и ще бъдем против това измислено независимо Косово. Не нужно да съм сърбин, за да бъда против Косова да бъде отделено и независимо. То няма да е независимо, а ще попадне под влиянието на мюсюлмански страни, желаещи разцепването на православието. В Косово ще се налеят мръсни мюсюлмански пари! С мръсна цел.

Минута е много. Все по-независими и все по-незабележимо малки.

Това е невъзможно по две причини първо нито в Южна Осетия нито в Абхазия има огромна американска база и второ нито една от двете сепаратистки републики не е разпределителен пунк за наркотици .

Охоооо, много подценяваш руската армия. Отдавна наркотрафикантите предпочитат да вървят след нея.

Искрено ме разсмя . След руската армия вървели наркотрафиканти АХХАХА

Съвсем официално пусната духа от бутилката.Резултатите от това скудоумно решение са непредвидими.

Разбира се, че ЕС няма да ги признае. Защото има двойни стандарти и защото задокеанските господари на света не са дали разрешение. Виж, за сръбскато балст Косово - може. Защото там случаят бил "специален". Лъжедемократи и фарисеи - а ние разчитаме на тях, не дай Боже нещо такова да се случи и около нас.