МВР взима сериозни антикорупционни мерки

МВР обяви серия от мерки за ограничаване на корупцията вътре в системата. Част от мерките трябва да влязат в сила до пролетта на 2016 г.

Обратно в новината

Коментари - МВР взима сериозни антикорупционни мерки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1/Не Ви ли прави впечатление че няма оплаквания от полицайте по границата с Турция че командировките са продължителни. 2/Не ви ли впечатлява че"НЕПРОХОДИМАТА ГРАНИЦА С ТУРЦИЯ" е като цедка-преминават я десетки хиляди "мигранти" 3/НЕ СЕ ЛИ ДОСЕЩАТЕ КАК СТАВА ТОВА?? 4/НЕ СЕ ЛИ ЗАПИТВАТЕ ЗАЩО СЕ САМО ГОВОРИ ЗА "КОРУПЦИЯ"В М.В.Р.-А НЯМА НИТО ЕДИН НАКАЗАН 5/ОТГАТНЕТЕ??? 6/ОТГАТНАХТЕ ЛИ?-идете на изборите уверено!!

Крадецът вика "Дръжте крадеца". В докладите на ЕК пишат за корупцията по висшите етажи на властта,тя пък взе да се занимава с петте лева на катаджията.Като преди това не прие предложението в Народното събрание за борба с корупцията.Странна държава - тези отгоре искат корупция,но не позволяват на тези отдолу да се корумпират.Гьобелсова пропаганда ли е това или само ми се струва.Ех,с това управление ще имигрират всичките ни достойни граждани,за жалост...

Леле,леле,леле!

Да не вземат тия камери мистериозно да спират да работят в определени моменти, или записите да "изчезват" в други моменти? Що по-добре не променят закона така, че гражданите да имат ясно декларирано право да документират изпълнението на служебните задължения на Охранителна полиция и КАТ чрез видеозапис? Я само колко интересни факти за дейността на служителите на МВР се изясниха наскоро след само един-два записа от смартфони на граждани!

Sm3hurk0

Истински случай ! Това по повод : "Друга мярка е информационната сигурност..." Спират ме за проверка ! Давам им лична карта.... обаждат се до дежурния по станцията и почват да диктуват ЕГН-то ! 77 08 13 ..... и ТУК започва криптирането с ЕНИГМА.... размества последните 4 числа по двойки ( от 10 20 става на 20 10 ) ! След малко му връщат ... водача има валидни св. за правоуправление и код 06 ! ( Числата в ЕГН са измислени и се надявам да няма никой с подобни числа, а ако има някой с това ЕГН - да ме извини ! )

Идиоти ни управляват и се правят на разсеяни, че не знаят къде всъщност е най-вредна корупцията, а това е най-отгоре в управлението на държавата- там където "не беше необходимо създаването на специализирана независимо прокуратура като в Румъния".... ами ще трябва да вкарат всички управляващи в затвора- това е. А корумпираните полицаи са просто едно следствие на всичко това, ако изчезне корупцията по върховете ще изчезне и корупцията в низините..., която е мижава в сравнение с това което краде Борисов и Цветанов например, а Доган и Местан забравих.....

"МВР взима сериозни антикорупционни мерки" Това е много готин виц, само не знам защо го ползват за заглавие... муахахахахахахаха...

Спокойно можеше да бъде: 'МВР се взима на сериозно' Дори май е по-смешно!?

Пак корупция. Цялата работа с камерите е далавера и някой гейбераст ще се облажи. И другите глупости с тестовете. Достатъчно е всеки полицай да има ясно видим идентификационен номер на униформата си.

Sm3hurk0

ДА ! Като на тези от чистотата ! Или като на тези от затвора !

Вдички престъпници са професионално ангажирани да превърнат полицията в никому ненужно чучело!А тя трябва да ни варди от тях,как да стане,като те я управляват.

първо изкарайте банките от всички обслужващи гражданите полицейски структури (като КАТ, БДС и другите като тях) и си върнете плащания на каси с назначени касиерки, а след това си подменете състава на всички нива, който е повече от 10 години на една и съща длъжнвост или в едно и също управление или друга структура.

Нищо не става от тези дебили, не се надавайте на промяна!

те не са взимали дрехи от три години, камерите на голо ли ще им ги слагате

Аха, някоя комисиика за антикорупционни мерки ли е сформирана, а сигурно и консултант е нает за да измисли тези чудотворни мерки, с които корупцията ще изчезне? :))) Всъщност е много лесно да се спре корупцията - уволнете всеки, за който някога е имало сигнал, че е взел подкуп и всеки, който няма необходимия ценз за заеманата от него длъжност. По всеки сигнал от граждани да се завежда преписка и да се вписва в служебното досие. Освен това, в съвременна България корупцията е масово приета и оправдана от обществото, което, естествено няма как да се изкорени за няколко месеца с няколко мерки ...

Направо да направят пилотен проект с Google Glass. Тогава като взимат "мерки" ще трябва да гледат в страни с отвращение. :-)

Че МВР взема е ясно на всички, но май не е точно антикорупционни мерки. :-)

това звучи като сводниците взимат мерки срещу проституцията !

Да вземат мерки и срещу разпищоления полицайски външен вид, срещу манталитета им и тнт.!

Ама те тези таблети ще се използват за Angry Birds, за порно и за последните хитове на Пайнер, да не мислите, че за друго?

Сложете заглавието в рубриката "виц на деня".

"МВР взима сериозни антикорупционни мерки" Мога ли да попитам с какво са се занимавали досега?

Ще = Кога?

Сложете им камери и на "оная работа" и да мирясате най-сетне. Престанете да унижавате българския полицай. Имайте повече уважение към него. Не го правете за посмешище. След всичките тези безумни предложения /ден през ден/ направихте така, че никой да няма респект към него. За да се задържи политическото ръководство, измисля какви ли не безумия. Съсипахте го това министерство. Някой обаче замисли ли се, че като започнат протестите ще се криете зад гърба не на някой друг, а точно зад гърба на БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИЦАЙ.

БЪЛГАРСКИЯТ ПОЛИЦАЙ е унижен от не така малобройната част на своя състав заради която се иска всеки БГ ПОЛИЦАЙ да бъде под постоянен видеоконтрол. Но въпросът кой ще контролира видеоконтрольорите остава да виси защото мършата е навсякади, а колкото по-нависоко се отива, толкова по-силно смърди.

xaxxxxax-xaxaxaxaxx-xaxaxaxaxaxa-xxaxaxaxa

Олеле. Куките с таблети! Те за поднос на чашите с кафе ли ще ги използват или ще ни ги подават да слагаме там съответната сума?

... или ще гледат дали си превел съответнат сума

МВР ДА ВЗЕМЕ ДА НАПРАВИ ОТ МИЛИЦИОНЕРИТЕ ИСТИНСКИ ЕВРО- ПОЛИЦАИ:ДА ВЛАДЕЯТ ПОНЕ ЕДИН ЗАПАДЕН ЕЗИК,ДА НЯМА ХОРА С ШКЕМБЕТА,ДА СА ЧИСТИ,СПРЕТНАТИ БЕЗ ЦИГАРИ В УСТАТА И ПРОЧИЕ!!! ДРУГОТО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.

Друсайте им актовете и няма ,ама това,ама онова!!!С 20лв няма да забогатеете.Друсайте актове.Някои тук си мислят,че ще продължавате да ги закриляте.

я слагайе камерите бързо ... .... няма да зимате без да знам!

да направим нещо, започваме да симулираме някаква дейност.....Нещата могат да станат мнооого по лесно! Предлагане на подкуп от подставено лице и готово!

Преди 4 години Цветан Цветанов беше се изпуснал че има 69 хиляди полицаи. Даже в това число да има известен процент чиновници, то в това число едва ли има по- малко от 40-45 хиляди действащи полицаи. Държавна и обществена поръчка за 40 хиляди камери предполага дебела комисионка. В същото време полицаите дето ги виждате и по улиците и в РПУ-тата нямат служебни телефони, ами вършат работа през личните си. И консумативите за протоколите за разпит пак ги плащат от джоба си - и мастило запринтерите и хартия, а навярно и още доста неща! Полицаите, които охраняват границата от нелегални емигранти така и не получиха палатки, ами си купуват найлон да си правят навесчета и колибки да не ги вали дъжда, докато изоставените гранични астави се разпродават на безценица. Министърката наместо да се чуди каква глупост да измисли за да изхарчи ое пари на данъкоплатците, нека пъво реши тия проблеми, които са срам за Българският полицай! - да плаща даже хартията за протоколи за разпит...

къде ще им ги слагат камерите,ама тия хора няма да могат да се изпикаят!!!Без извинение.

Ако може да се сложат камери и по новия булевард в Младост в София,защото вечер е ужас от гонки.На няколко места вече са изпочупени и преградите по платната от удари.Седмо раьонно както винаги спи ! Предства си нямат,какво се извършва в квартала.Сигурно пак чакат да бъдат информирани от гражданите,за да си свършат работата,за която им плащаме от нашите данъци.

споко бе вечер гонки със 200км покрай комплекса ама тебе набарат ли те без колан или със 75 км при разрешени 50 не ти мърдат глобите ...въобще неадекватна работа дива ориенталска

Разпилей по завоите 3-4 кг жито на зърна или мозайка и ще има ефектен развой на гонките като започнат да се хлъзгатколите и особено моторите

полицията се прави,че не знае.Питам какво правят патрулките?

с тея камери Цвцетанов ще купи още апартаменти на тъстата ли тъщата кумъ и кумата на всичките опс ма той не е Цвиноки абе карай пак ше пада далавера апа улиците пак същите разбити и хубави знаци табели няма

Идеята е добра, най-вече от тази гледна точка, че няма да има злоупотреба с власт. Не само с камери трябва да ходят, но и запис на телефоните им разговори трябва да има.

Цялата работа е да се дадат и вземат пари. Както винаги нещата се правят най-ниско долу при тревата, а рибата не се ли вмирисва от към главата. Интересно ще е да се види къде ще е камерата. На шапката ли ще е или на рамото, или до сърцето? За тяхна безопасност, идеята не е лоша.

Хаааа ХААА, ALIAN VS PREDATOR !!! Да не зачестят случаите на "скъсани" пагони :) ..

От известно време виждам само половината част от сайта, другата е нападната от предполагам платени реклами. Неприятно ми е вече да отварям дир-а! Ще изтърпя още няколко дни само.

А аз искам на управляващите да сложат камери ...

Това ще бъде най-касовия филмов сериал в света.

Ръководството на МВР възнамерява да постави камери и върху униформите на служителите на "Охранителна полиция". Абе тези направо ще ги превърнат в Робокопи.

Ще почнат да "глобяват" голи- ха -ха

нема да е лошо...

Ще се налеят пари за да се предотврати нещо, от лицата, които най-много го предизвикват?! Неофициалната бройка до момента е над 2000 напускащи служители на системата. И в това число има набор 80-83. Млади и способни. От тези реформи няма да останат действащи полицаи. На един град от 200 хиляди души, действат 2 патрула КАТ и 2 охранителна полиция!!! 12 полицая!!!! След като не им увеличавате заплатите, та поне им позволете да работят и легално 2-3 работа. Какво значение дали си полицай, лекар, учител, градинар. Който иска да работи да работи!!! Който иска да краде, винаги ще го направи. Напълно "ЗА" преструктуриране на категорията и реформа там, а спестените пари да отидат за полицаите на улицата! НЯМА полиция, НЯМА армия, НЯМА лекари, ИМА депутати!! За тези, които ще хейтнете много срещу униформените, помислете малко преди това. Всичките крадем, скатаваме или мързелуваме.

В държавата с най-много полиция на глава от населението даже са малко напускащите! А защо има само 2 патрула на КАТ не е защото заплатите са им малки!

И къде го видя, че са най-много? Правете разлика м/у полицай с полицейски правомощия и такъв без. В МВР влизат - Полиция и Пожарна безопасност и защита на населението. По-медиите се върти, че са към 50000 - 55000 служители (полицай, пожарникари и спасители, да не говорим за администрацията), но тези с полицейски правомощия са към 14000 служители, може и по-малко вече да са. Като сметнете бройката, ще видите, че са чак толкова много.

Айде сега, напускали, напускат друг път ... Щата на МВР е толкова раздут, че няма накъде повече.

бейбии к'во да ги хейтвам опитвам се да уважавам полицаите ама на запад не се крият като мишоци край храстите с цел глобички и сътветно бонуси към заплатите :) както е тръгнало в тая държава скоро няма да има кого да глобявате( ей ся гледам в една патрулка до нас сасе сврели и чакат някой да избръмчи с 10-20км над разрешеното ама истината е че те отдавна позволиха да карат българите като разхайтени слабоумници (особенно хлапетата на 18г. са бързи и яростни всичките а полицията путьовци дето дебнат работещи хора за дреболийки я коланче ч 10км. над разрешеното щото бързал за работа въобще пародия голяма

Върнете Закона за Защита на Държавата, пък да видим дали трябват камери. Трябват справедливи закони, а не половинчати мерки.

След пробният период, ако не се намери начин да се заобиколи далаверата, да се отчетат мерките за неуспешни.

първо намерете пари за заплати ,после за камери !!апропо,започнете с камерите от министрите ,с боко и цоко,и след това с другите !!

А на митничарите?

И другарят Май(е)ор с "й-кратко в средата" ще навежда глава към "брошката" на ревера за да докладва на шефката, колко е оборота за деня.

Айде стига с тия камери. Камери на патрулките, камери над патрулките, камери под патрулките, сега камери на фуражките. И всичко това за едните 10-20 лева, които тъпите куки не спират да просят. Държавата похарчи за тях милиони за да ги снима как просят. Айде закривайте ги и това е. Така и така нищо не вършат. Държавна организация за събиране на подкупи, това е МВР. Ако започнат да уволняват и прибират в панделата, който е хванат, ще им дойде маааалко акъл на другите кухи лейки.

Абе ей, компири недоразвити - защо не сложите роботи или мобилни роботизирани системи, да ви решат смешната задача по опазван здравето и живота по селските пътища на Родината ни? Ми що им не заврете на полицаите и по една карта отзад, че да записват действието, а? Май идеите ви са само тъпи и неработещи!? Попитайте университетите, студентите, школниците, децата ако щете - какво мислят и какво искат да се прави, за да няма избити по пътищата. Обобщете го и го направете! Спрете си тъпнята! Тя е невалидна и скъпа, на всичко отгоре и безсмислена!!!!

ОТ ПРОЛЕТТА - НЯКОЙ ОТ ТЯХ??????????????????