Комисия в НС одобри покупка на нови самолети и кораби

Комисията по отбрана подкрепи проектите за "придобиване на нов тип боен самолет" и "придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС".

Обратно в новината

Коментари - Комисия в НС одобри покупка на нови самолети и кораби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ ПАК ЩЕ ПРОБУТАТ НА ПРОДАЖНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ НАЙ СКЪПИЯ СКРАП,ДОКАТО ВЪНШНИЯТ НИ ДЪЛГ ДОСТИГА УМОПОМРАЧИТЕЛНИ РАЗМЕРИ!!!ГЕРБ НИ СЪСИПВА КАТО НАЦИЯ!!!

Другари!Товарищи и товаришщуткини до колкото сте останали!ПрестанетИ да ФалитИ БНА щотУ войните е Ирак1990 и преди туй Израелско-арабелскИтИ показаха,че савецко руската техника,савецкоруското Фтомобилустроени,абсолютната липса на жи пи еси,сателитни наблюдения и други мУдерни работи водят към тотален и Хапсолютен крах на атмиите въотъжени с подобни, ,безаналогови" оружия! Така,че нека Народното събрание си свърши работата и да снабди нашата армия с необходимото качрствено НЕсавецко въоражение!

пак ти повтарям пари за нафтата за сегашните аероплани нямаме , а ти искаш нов амерички аероплан за стотици милиони да се похарчат , и те ще са пак оз заеми от америчката световна банка , а и тоя нов аероплан може и ще бъде свален от раз от стар руски изстребител

Армията направо да се закрива!Че то повече генерали храним от САЩ!Безполезната полиция да се орязва с 60-70%!Храним 70хиляди служители на системата а улиците пълни с дилъри и хора с по 20 -30 висящи дела!Съд и прокуратура са с доверие 0 !!! Здравеопазване и образование са едно гоолямо Ако!Направо да закриваме държавата и да ходим в другите страни да ги проваляме и тях!Ето това е положението скъпи сънародници!

Ама разбира се!Ще има комисионни!То армия няма те техника ще купуват!С народните пари е лесно!Харчиш крадеш и накрая някой осран политик излиза по новините и съобщава колко мноого работа е свършена!Гнус ме е !

Ситуацията е следната - имам един опел на 28 години/742000km. Изгнил е отвсякъде, седалките се разпадат, гори масло колкото и нафта и често ме оставя на пътя. Ама не е фатално - ползвам го да си ходя на работа и да ходя до вилата 1-2 пъти месечно. За друго не ми трябва кола. Мога този опел да го оправя и да стане като нов, ама ще струва колкото един нов. Мога да си купя нов, ама нямам пари. Пък и да имам - на 65 съм вече, къде ще ходя с тази нова кола, кой ще впечатля с нея ... Дали пък да не си остана с дъртия - поддръжката е евтина, застраховката е малка, не ми трябва каско, нито пък трябва да го водя по фирмени сервизи. И най-важното - върши работа за моите цели! А като се разпадне ... абе аз може да съм умрял дотогава. То и с държавата е така ... суверинитет-дръжки!

Точно така, само дето ти нямаш някой "съсед" от Вашингтон, който да те напъва да си купиш нова кола иначе ще те предаде в полицията, че продаваш ракийка нелегално...

Сегашните пенсионери ще ги уморим от глад. Нови скоро няма да има, щото непрекъснато ще вдигаме възрастта, и да доживеят някои - малко ще са. Освен това парите за образование са много - ще ги орежем. На нас умни не ни трябват, нуждаем се от тъп и изпълнителен електорат. Здравеопазването си е добре, няма да го пипаме. Може да се спестят пари, ама така ще секнят и комисионните, така че няма да го пипаме. В общи линии такъв е плана за развитие на българската армия. Резнем оттук, резнем оттам, пък колкото не достигат - винаги можем да вземем още един кредит.

Не знам какво ще пазят с тази нова техника след време, когато младите българи станат малцинство ,а пенсионерите измрат от лишения заради малоумно изразходване на НАШИТЕ пари.Сетих се ще пазят циганите и турско говорящото население.Ние отдавна не сме суверенна държава,нашата държава е колонизирана сетете се от кой.

Хърватия , която е по добре от нас на какъв самолет лени МИТГ 21. Наште военни искат да папкат с фалшивата дума суверенитет, първа категория, ранно пенсиониране и т.н. Политиците искат комисионни. Този Радев да не разпределя на хората данъците кое с колко ? Бил искал. И ние искаме! Пенсионерите и даскалите ще ги хрантутят.

Така и не чух нито от президента (който не знам какво общо има с бюджета), нито от министъра на отбраната от кой сектор ще лишат от финансиране, за да увеличат бюджета за отбрана до 2% от БВП, както обещават и двамата. Образованието ли ще остане съвсем без пари, културата или здравеопазването?

Освен изброените три и пенсионерите ще го отнесат.

Пенсионерите го отнасят по презумпция.

За 25г.Хайдуккостовата чета разграби и унищожи всичко, превръщайки държавата ни в разграбен двор, а материалната база в скрап. Сега същите тези пребоядисали се разбойници ще ни дерат кожите, за да има какво синовете и внуците им да крадат след тях.

Преди 1989 година имахме много повече самолети отколкото са били необходими.А над Плевен и окръга денонощно летяха десетки самолети на военновъздушното училище в Долна Митрополия. ... и нямахме проблеми с охраната на родното небе...

значи 6-ма са имали проблем с охраната на небето през соца

"...състоянието на МиГ-29 не е розово..." Ама ние и самолет ли сме имали? Браво! Горди сме... Нищо, че състоянието му не е розово, нали го има... Как иначе България би била гарант за стабилността в региона?

jingiby

"Предвижда се проектът да има два етапа - първият, от 2018 г. до 2021 г., предвижда придобиване на осем броя, а при финансова възможност - и по-голям брой, а вторият - до 2023 г., когато да се придобият останалите осем." Това трябва да е някакъв майтап. На нас ни трябват поне 24 изтребителя и то до края на годината...

Любопитно ми е по какъв метод определихте че имаме нужда от 24 изтребителя, и каква работа ще ни свършат при положение че Турция има малко над хиляда самолета от които изтребителите са почти двеста и петдесет, и то модернизиран F16 / собствено производство / класифициран като самолет от 4+ поколение, и какъвто вероятно ние няма да можем да си позволим.

Искам да си построя къща, ама имам пари само за един камион тухли. Деветдесет и девет процента от хората при тази ситуация няма да купят тухли, а ще похарчат парите за нещо друго. Нещо нужно и нещо за което парите стигат. Искаме самолети, ама имаме пари само са десетина, и то не е сигурно. Ами и с десет самолета и без тях все тая. Не вършат работа. Един съвременен изтребител от 4+ поколение може да води стрелба едновременно по дванайсет и повече цели. Значи един модерен самолет / какъвто не можем да си купим / е достатъчен да свали цялата ни авиация. тогава какъв е смисъла да имаме авиация въобще. Само да я показваме на парадите ли? Ами по-евтино ще ни излезе за парадите да каним различни демонстрационни ескадрили от типа на сините ангели например, а парите да похарчим за решаване на далеч по належащи проблеми каквито у нас дал Господ.

нема самолети - нема и комисионни друг е въпроса че пари немаме дори за нафтата на сегашните да излетят поне 1 път седмично

срещу кого ще се бием?

Срещу комарите - носители на Зика вируса.

....Днес бойната мощ на ВВС се състои от ...2 /два/ ефективни изтребителя - казаха го с "гордост" на парада. Преди 25 години българската авиация включваше близо 250 летателни единици - изтребители, щурмови самолети, бомбардировачи, вертолети и транспортни. Питам, къде са всички те?? Бяха читави и модерни за времето си. Ясно е, че са нарязани или разпродадени отдавна, за сметка на българския народ и за облагодетелстване на нечии джобове. За една шепа "сребърници" продадоха нац.сигурност на Родината.Сега се сетили, ама , както се казва, късно е либе за китка! До 2023г. има цели... 7 години. До тогава българска държава може и да я няма, като гледам как се развиват нещата. Турция става все по-агресивна и мощна и не прикрива имперските си амбиции. А от САЩ просто ни подготвят, България да бъде поднесена като "основно блюдо" на Исляма. А те щели да ми купуват 10-на нови самолета.Смешници. Тази държава ще се оправи само по два начина - първо, радикален завой във външната ни политика, демонстриране на изконен суверенитет, подобно на унгарци и словенци. И Народен съд за всички, донесли поредната НАЦИОНАЛНАТА КАТАСТРОФА на България. Да не забравя, "комунизмът" отдавна си отиде от нашите земи,стига оправдания с него. Просто се гледа кой, какво е надробил. Защото всеки човек отговаря персонално за действията си.НАТО при сериозен конфликт пет пари няма да даде за нас. От друга страна,политическият ни елит превърна Русия в една враждебна страна. "Дядо Иван" остана в старите учебници, уви. Всъщност, с парите, които полит.класа открадна от народа си, можем да закупим нови 1000 танка и още толкова самолета за отрицателно време. Но тия пари "ТЕ" доброволно няма да ги върнат. А историята е доказала,че ние, българите вдигаме "революции" веднъж на 500 години. Такава ни е съдбата - други ни я "коват". Някога сме били ЧУК, днес сме НАКОВАЛНЯ.

Аз пък ти казвам, че българската държава не само че ще я има, а и всички в региона и ЕС ще се вслушват в гласа й. Щото за периода от последните 15 години до сега ако се направи една равносметка се вижда, че нито Сърбия, нито Гърция, особено пък Турция с тая изцепка с Русия са са действали особено благоразумно. Така че стига с тоя нихилизъм, нито сме толкова бедни, нито толкова наивни вече! Сега освен ако целта в живота ти не е да си повтаряш че си "наковалня", вместо да се вземеш в ръце, няма причина за такъв песимизъм. Света не е розов, но и не е толкова черен..

не, никакъв нихилизъм не ме тресе....просто гледам ТРЕЗВО как се "развива" България за последните десетилетия- все надолу. Ти остави "благоразумието" на съседите и виж какви армии имат! Всеки има право на мнение, нали? Аз като гражданин на тази Държава, така виждам нещата и изказвам мнението си. Ако ти си имаш твое, уважавам го. Но не приемам менторския ти укор! Ако положението бе толкова "оптимистично", стотици хиляди кадърни българи, много лекари, учители, инженери и т.нт, щяха да се "вземат в ръце", а не да бягат от Родината си.Всички тези хора буквално избягаха от България...прокудени! И ще продължават да бягат. Аз съм по на години.Всичко това го казвам не от някакво злорадство към Държавата ни.А с болка, защото това е реалността.Кой крал... крал, ама ние да гледаме оптимистично и да ЗАБРАВИМ така ли??

треее се купи нещо руско дурако устойчиво например като Су 35. И да искаш да го счупиш да не моеш. Да ама американците нема разрешат ще ни пробутат некой 10 употреба летял на ирак в пустинята с ушлайвани дефорсирани двигатели.

Да, ама не! Защото това "нещо руско дурако устойчиво" като го вземеш и то вече е счупено! Не става за нищо и е пълен боклук като всичката им техника на руснаците! Само на приказки нямат равни!

за руските самолети даже американците ти казват обратното - ти си едно знаеш едно баеш

Купувайте бързо воена техника че както върви скоро ще ни потрябва против Русия-агресора на века.

По-добре да ги дадат за полицията, защото народа скоро ще почне да се бунтува и трябва да има кой да го усмирява(чрез бой)

При определени ситуации нато може да се намесва в страните членки - например ако протестите се определят за държавен преврат. За какво мислиш са тия бази и войски дето ги докараха - да нападат Русия ли? Хахахаха - не, драги, за простия материал са! Има да ядете бандани!

много глупости са ви наредили да разпространявате от Трол центъра! единствената държава, която се намесва при протести и ги обявява за държавен преврат е....СССР- Русия.... аре млък сега...ясно?!

аз не знам кого сте пазите.народат умира от глад,никои не се сеста за болните и старите хора,а вие сте давате милиард за самолети?даите ги на болниците,училистата,бедните хора,срама нямате ли?

са го закършили, ама се репчат на цел свет...

Индипендънт: Пентагонът контролира ядрения арсенал с дискети от 70-те! Представям си за какви самолети става на въпрос!

Като чета колко разбирачи има по съвършенствата на савецката техника, само се чудя и мигам защо миговете ги ремонтираме чак в полша, тия родни туполевци могат не само да ги ремонтират , ами да им придадат качества каквито и фантазията на руската авиофантастика не могат да си представи. Направо свалят с мисъл. И не е нужно да имате самолет, тези с лада нива бутат крилата ракета , а една ока и две шамандури потапят самолетоносач във всяка точка. Всичко тръгва от прочутия космически молив, с който е чертано всичко като по Леонардо и гумичка , която трие реалния свят. Просто и гениално като в детска приказка за възрастни с развинтена фантазия . Дайте им повече власт и ще бъде детска планета цялата земя.

С руски самолети срещу руснаци не можеш да се биеш. С американски срещу американци също. За това и едните и другите си имат експортни варианти. РЛС ще спре да работи, средствата за РЕБ също, а ракетите, които изстрелваш като по чудо няма да уцелват нищо, за разлика от изстрелваните по тебе! Тогава , след като сме в НАТО с руски самолети ще плашим гаргите ли?

Ал

Мда... Трябва да се "инвестира" в бойна техника да ГИ пази от народната ни любов :)

ГЕРБ предвижда пари за инвестиции в отбрана? Я ми кажете от кога не е имало средства за закупуване на техникя, че не помня вече. Май по Тошово време, когато ни ги подаряваха?

Никога нищо не са ни подарявали. Можеш да направиш справка как сме си купили МиГ 29, а и 19 и 21 от Полша и Чехословакия (втора употреба). Единствено като съюзници на южния фланг сме ги получавали с предимство, ако са разрешени за износ!

не може ли мургавите ни съотечественици да покажат малко патриотизъм и да гепат от някъде ескадрила изтребители и една фрегата?

Ако се понапънем за един месец оттук оттам ще намерим поне една ескадрила Ме 109!

Ми нали сме част от НАТО що не вземе въпросното НАТО да ни даде техни самолети.Не дай си боже омразните ни руснаци враг номер едно за България да ни нападнат и с тия осем самолета и остарелите мигове сме свършили от всякъде.

Война в смисъла на ВСВ веч никога няма да има. И все пак са ни необходими самолети за осуетяване на провокации ( когато си един на един) и и денонощната охрана на възд. пространство!

Крайно време е българската армия да се отърве от руските летящи ковчези и да се снабди със самолети, подхождащи на една демократична държава - член на НАТО!

Без злобното безсилие- летящи ковчези. Вършат си работата не по зле от останалите, че и по- добре. Никога не трябва да се подценява противника!

вършат си работата ако се поддържат като хората... то вярно руската военна техника е много здрава, ама все пак това са машини на почти 30 години. По никакъв начин не може да се сравняват с такива дето сега излизат от завода.

Абе НАТО Е УМРЯЛА от всякъде и както и ЕС-каква демокрация сме бе пълна глупост е бях до СЪСЕДНА СЪРБИЯ-КОРЕННА разлика чистота и красота тук е свинарник лайнарник и абсолютен кенеф от всякъде>?

Нали сме в НАТО и те са гарант за сигурността ни. Няма пари за пенсии а те искат да ни загробят още с милиарди. Накрая пак ще купим ненужни самолети и необорудвани кораби защото нашите политици са лакоми за комисионни.

Самолетти нови или втора ръка чи ни пиши:))) или от тия дет пръскат по полето

Дано братята американци ни дадат някои съвременен самолет че с тия Мигове къде не могат да летят ни е спукана работата! Стига с тия руски остарели самолети!!!

ми нали виждаш,ще дадат един хихихи,твоите братя негра

почва войната.......сигурно НАТО ще окаже честа на Президента ни,да я обяви на руснаците

Кво да го ремонтират тоя МиГ-29 ве ??? То все едно да съжевят Тутанкамон !!! Стига с тия руски изнгили мумии....време е да сме като нашите партньори и приятели в НАТО - Турция, Германия, Франция....всичките са със супер техника и то най-вече американска. Няма да гушим повече московците - луди пари за въздушни москвичи !!!

абе Ганю,какъв приятел и партньор си ми ти на мене!?

ква супер техника бе,канадски Ганьо? Забрави май че французите свършиха за няколко дена патроните ,та искаха от Швеция чак,,,иначе гордо отплаваха да бият ИДИЛ:))) или нечците с няколкото дизелови подводница които ме могат да тръгнат:))))))))

нови? колко нови на нас бедняците и 7-8 употреба турски ф 15 ще ни се видят нови. Ще се бием с руснаците на южния фланг на НАТО барабар с резаците.

Дали ставаме по-силни, не съм сигурен, но по-бедни - със сигурност

Слабо се купува оръжие в тая Източна Европа, а в България пък хич. Как не ни е срам, не стига, че спряхме да купуваме от Кремъл преди, а сега искаме да векуваме със съветското оръжие, и то в НАТО... Какъв срам. Ще трябва да побързаме, че след някое време като нищо ще ни врътнат пак чорбаджиите, че графика не чака! Слабо се купува оръжие тук. Трябва да се стегнем, че терористите/фашистите/комунистите/империалистите/севернокорейците идат! /тук всеки си избира нещо, според опорните точки/.

На гол тупан чифте пищови.

а КАРЕ магистрали ? а чифте атомни централи ?

И всичко предречено от Сидеров излезе вярно.И за оградата и за военен заем.Е 'нали плювахте?А сега??!!

...интерсно ми е ...Hенчев ,като се погледне в огледалото...какво лi вижда ?!?....сащото се отнася за Pлевналиев....

Да ги хванеш тия 11 швестерунгела, па бой, бой...докато шават!

Е как няма пари?!? Банкянският зеленчук изтегли 20 млрд. Къде са парите?

грандиозния грабеж САНИРАНЕ знаеш ли колко глътна ?Знаеш ли за какви грандуозни суми се въртят там ?Всичко е оплюскал и всички ще връщаме заради ГРАНДИОЗНИЯ грабеж на Борисов 2.

Комисионни летят из въздуха, не самолети, а в морето ще плува корупция, не кораби. Гробарите влачат като за последно. България пада за 25 годни под турско робство. Нещо като последните 25 години. Населението изчезва, няма работа, няма деца... Нямам против новата техника ама дори за гвардейската част няма хора, просто няма желаещи. Как избраха самолета? Кой рещи - пак американския посланик. Гробарщини. Кой е нашия враг - за мен е Турция, за някой друг е Русия. Аз за турчиляка мазен предпочитам честно казано да имаме руски самолети - та са създадени за бой с американски Ф-1ш. Съвсем честно ви казвам. Нашето въоръжение трябва да е съобразено с 6 вековния враг. Той се казва Турция. Нямам идея как и защо обаче струват толкова пари тези самолети. За тези пари руснаците ще ни продадат нови вместо стари и то двойно повече. Все ми е тая - самолетите не мен , а американските интереси ще вардят. Швеция например си има грипени дето ги поддържат запасняци. Да сме ний, де е изостанала Швеция. Милиарди ще хвърлим за наШте фирми да крадат.

Ествествено че каквото купим като военна техника обслужва НАТО

Сигурно пра бабати е имала много работа из а това са имали по 10 деца а? Или просто не ги е мързяло колкото теб? Никога никъде не са идвали първо парите и после децата!!!!! Много добре го запомни това! Напротив, там където има много пари рядко има деца! А позамисли се малко!!!

Програма 2020: Модулен патрулен кораб и модернизация на фрегатите за ВМС . Какво Означва Модулен Кораб - мислите ,че е някаква тъпотия от Бриколаж или Практикер НЕ Това е Простотията Заробваща ни или Наречена в Уелс 2020 в която ни Набута Неадекватния Слагаш се на САЩ Плевнелиев . Същесто изпълнявайки волята на Борисов се докара до там ,че и те не го щат и Гнусника си Отива !

Депутатите от комисията по отбрана одобриха и проект за инвестиционен разход "придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС" с десет гласа "за", без против и с трима "въздържал се". Кои искате кораби бе?Негодници .Всичко е наред че кораби трябват .Самолети . когато има избори ще сте тези които ще се отчитате.Кой иска кораб ,кой самолет.Кой иска още дългове.Тези извращения които си позволяват няма да се търпят.Ще бъдат изчегъртани .

Тъпотията на Ненечв се състой и в следното новите ремонтирани двигатели са с пробег 144 часа а полета до Китай до колкото знаме не по малко от 20 часа ( прегледайте коло часа пробег дават поляците) . Айде сега направете сметка каво преставляват за Армията ни Плевнелиев и Земледелеца Ненчев тези двамата с Воя си стават само за Бостански плашила но са послуни към това което прави Борисов .

МиГ 29 нито е пътнически самолет, нито с Китай ще се бием( нямаме територия да ги погребем) А и това самолетче лети с 2500 км в час, а не с 600-800 като тия на които май не си се и качвал!

Не разбрах! Колко процента е комисионната и колко прави това в долари.... и да не забравя -на колко се дели?

нали се разбрахме с Доган ?Делим по равно .1 милярд са корабите и 2 самолетите.Делваме комисионните от 150 милиона на две по 75 милиона.Съгласни ?

Доги като водещ далаверата и отчитайки повишението на цената на марковото уиски няма да кандиса за по-малко от 70%. Хайде от мен да мине 65/35 и си стискат ръцете с Тиквето.

липсваше на голия ни гъз....за чий са ни тия оръжия?!?

Не знам кой е подходящ, но от най-красивите е Su-47 Berkut. Има крила напред! Това изисква специално заздравяване и не знам как се отразява на скорост, но бил много маневрен заради крилата. Едва ли трябва да се определят по красота, но някой от производителите бе казал, че най-добрият изтребител трябва да е красив. ;) Китайците уж се опитват да конкурират американските, но са си бая грозни. Руските дори като дизайн изглеждат по-аеродинамични.

Начинът на изграждане на крилата. За да постигнат необходимата здравина, руските учени са използвали композитни материали, като първо се изгражда плоскост с формата на крилата, а след това се нанасят допълнителни слоеве отгоре за постигане на необходимата форма и аеродинамика.

това за което говориш не е боен самолет а само технологичен демонстратор .. отпреди 2-3 години. Никакво реално развитие не е демонстрирано от тогава и проектът може и да е изоставен вече. Като искаш красота - наеми си мис Русия!

Мисля, че и SU- 34 FULLBACK има много добри данни- суперсониск и с добър капацитет. Не ми изглежда тромав или компактен. Добър дизайн.