Кораб с туристи се блъсна на гръцко пристанище

Турски кораб с 213 туристи на борда се блъсна на гръцкото пристанище на остров Кос.

Обратно в новината

Коментари - Кораб с туристи се блъсна на гръцко пристанище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Агале-агале, аркадъшлар! Ние имаме още мно-ого кораби и ладии и ще си се блъскаме където и докогато си искаме... Щом не щете и ни казвате "Йок!", единственият начин е да ни приемете в ЕС и ще спрем да се блъскаме у вас.

Дениз бетти.......морето свърши.

На всички лаици тук нека да поясня че докинг на английски означава акустиране(връзване на кораба на кея) където е вазможно кораба да се удари и най вече при грешка на влекачите, които асистират операцията и най-често имат неграмотни екипажи. Да влезе корабът в док означава също да го привържеш на кея. В английския има много думи за кей, една от които е док. Че корабът не влизал на док за ремонт или боядисване говори фактът че е спътници на борда, ама вие сухоземни плъхове откъде даго проумеете?

То май пасажерите застават сами не им трябва влекач.Едва ли влекачите имат вина виж главна машина да е отказала по-може и видиш ли кораба не спира като колата и хоп се спрял в кея.

Предполагам, че от емоция или неграмотност човечецът си е сбъркал името и може би е ДАвидов. Както и да е, наистина е смешно и поне издава некадърност на "капитаните" лоцманите, боцманите, моряците и каквито са там.....И аз имах подобен случай, макар и на сухо. Навремето една сутрин ни вдигнаха по тревога в поделението, до мен тичаше един радист, нисичък и отрупан със станции, автомати, паласки, шансов инструмент, направо като коледна елха.... Плацът беше огромен`, към 3-4 декара чист равен асфалт и в средата - един-единствен 7-8 см. пилон със знамето. Целият полк притича на бегом до автопарка и се качи по камионите, а наш Брат Мате, както се дундуркаше и дрънкаше, с пълна скорост успя да нацели точно пилона! Е, как да не е смешно, пък си е и малшанс. Не е малка работа от 3 дка да улучиш...10 см!!! Истинско майсторство. Та и сега, има известен комичен елемент, признайте. Поне както е написано заглавието.....

лошо много лошо но пук натрупан опит за колегите моряци пак казвам лошо много лошо. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Акостирането не е проста работа, особено ако духа променлив вятър. Не виждам нищо смешно, че са пострадали хора и че са нанесени щети. Грешка или не, застрахователите вероятно плачат в момента... :)

Смеем се на тъпите коментари, а не на случката.

турците не се славят с мореплавателските си способности,но и акустирането на остров Кос е трудно като има мелтем!

Спасение дебне от всякъде.Въобще не е смешно,ако се качиш на самолет и се блъснеш във вълните на някой океан да не би да е по добре!

По-голяма трагедия ще е ако някой кораб се разбие на самолетна писта...

Ама от 10 минути се смея и още не мога да се успокоя - абеи, как може да нацелиш пристанището и да се блъснеш, бе, ха-ха-ха..!!!1 Това не е кофа с боклук или ограда... О-о-о, коремът ме заболя.. Представете си го само и ще паднете и вие!!! Хо-хо, хе-хе еееГолям кодош.

Грешката е на пристанишето: то не е построено не където трябва. Бива ли да се пречка на корабите?

Личи си,че нямаш и грам понятие от морски работи.Кораба не се е блъснал в пристанището,а в дока който се намира в пристанището.Но ти сигурно не знаеш и какво е това док,но нямам време да ти обяснявам.

Явно си блондинка. А човек се смее не само от радост, а когато е некомпетенте. Само искам да те питам смяли се когато кораба Прогрес се блъсна в станция Мир или когато даден самолет се добере до пистата и се блъска в нея. Тука е същото просто силите с които се превличат две или повече тела не могат да бъдат компенсирани с двигателите. При корабите има много такива. Порив на вятъра, водни течения скъсано бункировачно въже и т.н.

Най-вероятно е човешка грепка. Немога да коментирам без да знам в подробноти какво е станало.

Сега разбрах за какво са влекачите - помагат на корабите да се откъснат от привличането на пристанищата и да излязат в открито море...