Президентът ще сезира КС за промените в Закона за СРС

Президентът Росен Плевнелиев ще обнародва повторно приетите промени в Закона за специалните разузнавателни средства (СРС) и ще сезира Конституционния съд, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Обратно в новината

Коментари - Президентът ще сезира КС за промените в Закона за СРС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

президентът на гербаджиите,който не обединява нацията,а разединява

СКЪПИ ЖУРНАЛИСТИ - ПРЕСТАНЕТЕ ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТОЗИ ЧОВЕК - ТОЙ НЕЗАСЛУЖАВА НИЩО -ОСВЕН ПЛЮЕНЕ! КАК МОЖАХА ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО!ВСЪЩНОСТ ГЕРБ ПОДПРАВИХА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ТО ЯКО! А СЕГА С ПАРИТЕ НА ГЕРБ И С БОЛНИЧНИ ДАВАНИ ОТ ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ НЕКАДЪРНИ ДОКТОРИ - ПРОТЕСТИРАТ! ТОЛКОВА СА ПРОЗРАЧНИ!

Следващата ''грешка''-Делянчо президент,че да не иде напразно катарзиса

Плевнелиев не е президент на България - и за малките деца е ясно, че е президент на ГЕРБ и кръга около него.

Ами да! Мен лично шефа ми го каза.

Това не е президент а ЧЕХЛЬО

А прокуратурата да се самосезира за офшорсите му сметки

Някакви факти по въпроса?

Точно защото за нищо не става е удобен на Кръговете и Будата

Пионката направи ход

Плевнята пак е движен от ББ

Президентът е зависим от две дами - Саша Безуханова и бившата приятелка на Б.Б.. Каквото му кажат, това прави.

То и на мухльото не му е лесно, ама като се е заложл

Поне някои от опитите за поемане на контрола над всички власти има възможност Плевнелиев да спре. Затова-го подкрепям!

него някой трябва да го спре.

По времето на Цецо Ухото можеше да се послушва телефон, който въобще не на подслушваното лице

Плевнелиев бърка такива каши в които на края сам ще се накисне, ама тази работа не е за всеки. Сам срещу държавата и то защо, за да удължи агонията на едно мътвородено и всебезполезно, олигархомонополно, човеконенавистно. президентствуване.

Чехльо, не знаеш ли Българската поговорка , че колкото мърдащ повече ти влиза. За това спри се малко, огледай се , ослушай се , помисли и си тръгвай към Гоце Делчев , да не те поведат в друга посока.

ГРОБарите загубиха всичко - от министерски кресла и шефове на парламентарни комисии, до областни управи, шефове на агенции. Загубиха МВРто, енергетиката, еврофондовете, напрактика ЗАГУБИХА ВСИЧКО!!! От тук насетне Боци шопа може само да се моли евентуално да отърве панделата. За това в играта е хвърлен целият остатъчен потенциал на рабития файтон и най-вече ТОВА НЕДУРАЗУМЕНИЕ ОТ ЦК НА ДКМС! Но играта ва-банк не е за всеки и Чехъла съвсем скоро ще го разбере. Нито той, нито Боци шопа имат шансове за бъдещи властови позиции. А бай Ставри в централния отдавна ги чака.

Дадоха им го на тепсия - а герберите - нали са си малко прости, налапаха въдиците и, като взеха да дърпат черджето изпод краката на десарите, им го изтеглиха изпод техните крака...

Послушна пионка с безлична физиономия!

Плевньо е пълна смешка и недомислица на природата!Кое решение е взел той?

За нищо не става!!!

И по какъв начин парламентарният контрол в-у СРСтата може да окаже влияние на съда? И ако окаже - какво? Нали НСто е висш орган за изявление на народната воля и контрол и в-съда също?

Толкова врем гледаме влияние над съда и не загряваш какво? Независимостта му е само на хартия, а скоро вече и тя ще е под въпрос.

Аз подкрепям ПРЕЗИДЕНТА, не вярвам на комунистическите манипулации -ХОРА НАПРАВЕТЕ ГО И ВИЕ!!!

Всички ченгили подкрепят президента, защото клекна пред десарите за СРСтата...

Като го гледам на какво прилича ме връща в годините на комсомолските организации!

АЗ НЕ ПОДКРЕПЯМ ПЛЕВНЕЛИЕВ!!!Той е президент на ГЕРБаджийте ,а не на българския народ!Само как го избраха помните ли?

Помним,помним - шат парата ,чор бозата!

Помним, ама що не казва за офшорките

Тоя нещастник, само ако знае колко смешен и жалък е, веднага ще се гръмне! Или ще хване пътя за парКинзите в Германия, където всъщност му е мястото!

Pesh0

и аз съм си го мислил, по малко друг начин. Ами хем окралите държавата , искат законите да се спазват. Хем като вземат да им свършват окрадените пари искат още . Е тези изкарали си парите в германия , не можете да ги извадите от вашата схема ,

Абе и за навеждане и поклони става.Сигурно и други работи прави!

ОТДЪХВАМ НА ХАЛКИДИКИ, МОЛЯ НЕ БЕЗПОКЙТЕ ;-)

Отдъхвай спокойно,като си дойдеш,твойте хора от Позитано може да са в Опозиция.

15 Ноември 2012 В демократичните държави специалните служби винаги трябва да са свързани с правовия ред, а парламентарният контрол върху службите е много важен, заяви в приветствието си ръководителят на бюрото на фондация "Конрад Аденауер" Марко Арндт. 41-то Народно събрание за първи път създаде работеща подкомисия за контрол на специалните служби, заяви Владимир Тошев, председател на постоянно действащата парламентарна подкомисия, която осъществява контрол върху дейността на Националната разузнавателна служба, Националната служба за охрана и служба "Военна информация". Според него част от конкретните задачи на парламентарния контрол върху специалните служби са да се установи има ли законова пълнота, регламентираща дейността на службите, да се информира за общата разузнавателна политика, разработена от изпълнителната власт, да се оценява ефективността на службите, да се извършва текущ мониторинг на изразходване на бюджета на службите и парламентът да бъде информиран по всички въпроси от дейността на службите.

15 Ноември 2012 С приемането на законите за специалните служби ще имаме реален парламентарен контрол върху тях. Досега това бе един огромен дефицит и затова активизирахме работата по изготвянето на законопроекти, които да доведат до по-голяма ефективност в тази сфера. Това обясни вътрешният министър Цветан Цветанов на конференция на тема "Парламентарен контрол върху специалните служби". Тя е организирана от Народното събрание, Министерството на вътрешните работи и Фондация "Конрад Аденауер". В 41 НС бе създадена комисия, която да контролира тази дейност, напомни Цветанов. Министърът призна и опита на Германия в тази област, говори и за процеса на разсекретяване на досиетата на работилите и сътрудничилите в структурите на бившата ДС, и органите на военното разузнаване. Ще има парламентарен контрол, няма да има залитане в една или друга посока и всички ще работят в интерес на държавата, каза той. Вчера внесохме законопроектите по тези въпроси в МС, посочи Цветанов и благодари на всички, които са дали предложения по тях. Той не пропусна да спомене и създаването на специалната подкомисия за контрол на СРС в НС. Цветанов очаква проектозаконите да влязат бързо за обсъждане в парламента.

дето подслушваше или дето го подслушваха?

Бошкеее, Тоя Роско, толкова ми прилича на вратарчето на нашия обор в село Любимец ??

Оставка ,Оставка да се омита и този г-н Офшор

И защо? Защото си се научил да броиш до 4 ли? Плевнята се заиграва с офшорки и олигарси и краде от пенсионни фондове! Ама ти това не можеш го разбра ...

Pesh0

дай цифри математико . Кой какво защо.

23.01.2013 Нюзбг: Според парламентарната подкомисия за контрол на НРС, НСО и Служба военна информация към министерство на отбраната, президентът Плевенлиев не налагайки вето на Закона за СС, е поел изключително тежка отговорност, като не се е вслушал в становищата на шефовете на службите.

Прочетеното в БГНЕС е потресаващо. Георги Първанов го разкостиха журналистите затова, че по време на официално посещение заедно с държавния глава на Казахстан е участвал в лов и е убил архар (животно, което дори питащите журналисти не са виждали), а сегашния ПРезидент участва в източването на парите на бъдещите пенсионери и ние сме склонни да му простим ли? Този ли нещастник ще ни говори с влажен поглед за грижата му за социално слабите? ЧЕТЕТЕ УВАЖАЕМИ МЛАДИ, КРАСИВИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ПРОТЕСТИРАЩИ ЗА ВРЪЗКИТЕ НА ВАШИЯ "ПРЕЗИДЕНТ" С ОЛИГАРХИЯТА И СИ ИЗЯСНЕТЕ ЗАЩО ЗАВИСИМИ ХОРА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИРАТ НА РЪКОВОДНИ ПОЗИЦИИ В ДЪРЖАВАТА. ЗА КОГО ПРОТЕСТИРАТЕ- ЗА СПАСЕНИЕТО НА БИЗНЕСА НА ПРОКОПИЕВ И НЕГОВИЯ СЪДРУЖНИК И ПРИЯТЕЛ ЗА НАША СМЕТКА ЛИ?

Коментар от link:"Абе смешници, как може хем да "Доказват далавери на Прокопиев в "Доверие"?, хем нкрая стои въпросителна?!?! Или е доказано и няма какво да се мъдри тази "?"-на накрая, или не е доказано и трябва да се мълчи!! И как така изведнъж, другарите комсомолци се "сетиха" -точно в момента, когато Президента мисли по темата за вето на откровенно престъпната бюджетна актуализация - да отправят подобни бомбастични "разкрития"???? Еххх майка ви да..... е жива и здрава, долни мрънси гадове. С подобни "парцали" в близки до вас медии не може да заблудите малкото останали мислещи хора в тази опоскана от вас държава. Може да са малко, но все пак ги има, а вас- червените кхмери- скоро няма да ви има и дори спомен за вас няма да има!!! "

Ей извинявай, аз сигурно съм се заблудил, че Първанов те е прострелял? Радвам се че си жив и здрав, така поне към единия президент отпаднаха съмненията за отстрел на защитен вид. Остава и другия президент да докаже, че КФН е стигнала до погрешни заключения.

Президентът си е много на място, а вие какво искате бе платени чевени драскачи- само така, на съд. Тия комундета докато не опоскат държавата кой от къде може няма да мирясат. На тях само тояги и марш завинаги

държавата е опоскана вече от скакалците герб, а президента можеш да си го осиновиш, щом толкова ти харесва, той ще има нужда от това.

Шефовете на разузнаването: Изваждането на досиетата излага на риск 300 действащи агенти. Разконспирирани ще бъдат близо 300 души, а заедно с тях на риск се излагат целият им агентурен апарат, както и семействата им. 23.01.2013 22:16; 24 часа онлайн

Pesh0

ами да ги излагат, да ги вкарат в някое циганско гето с семействата им и готово . Излагали се ..... а какво са направили за българия .... На нас ни трябва първо да си оправим държавата , после икономически шпионаж. Който може да се извършва успешно ако не съдите приятелите ми за хакнати сайтове.

Офшорки, свързани с президента Росен Плевнелиев, са в дъното на скандала с "Доверие". Дружество, регистрирано в Кипър, е пресечната точка на интересите на Плевнелиев от "предприемаческия му период" и неговия добър приятел Иво Прокопиев в пенсионния бизнес. Разследването на агенция БГНЕС показа как в последните 3 години задлъжнелият олигарх Прокопиев е успял да усвои чрез обръча от свои фирми близо 100 млн. лв. от парите, предвидени за втора пенсия на осигурените във водещите български пенсионни компании А не, Плевнята няма нищо общо с олигарси и офшорки! Чист е като насрано бебешко дупе!

Pesh0

чудесно , щом си наясно СЕЗИРАЙ СЪДА или да се самосезира . Вземате незаконните пари на прокопиев и не теглите кредит. а ако вземете и останалите незаконни пари........

всичко ще си дойде на мястото, може и с пъривя бивш осъден президент за данъчни и финансови престъпления.

Че аз какво казвам? Не се съмнявам че Плевнята е способен да участва в далавери и то с Прокопиев! И никави заеми, защо трябва да са като геРЪБ и да взимат този милиард, за да им оправят калпавия бюджет? ГеРЪБ като взе заем от 2.5млрд., какво се промени! Айде ти кажи, като си отворен?

айните структури на родното ДС, подпомогнати от техните руско-съветски приятели се активизираха. Този път срещу РП - заради ветото на бюджета. За ББ хич не се сещат вече. и за Цц не се сещат. Типично активно мероприятие. Само че ние този филм сме го гледали. 16965 серия на Далас. Или робинята Изаура - все тая. Всичкото е с една единствена цел - да няма вето на актуализацията на бюджета. За дамогат червените другари да откраднат милиар и половина. не е зле....

Ами то крадците за какво да мислят, само за кражби разбира се! Някой знае ли какво стана със заема от 2.5 млрд които геРЪБ взеха и защо тогава никой не протестира, че децата ще ги връщат? Ветото само ще забави, не може да спре актуализацията. Не е работа на президента да се бърка в бюджета, важното обаче е да се пречи!

Коментар от link:"Абе смешници, как може хем да "Доказват далавери на Прокопиев в "Доверие"?, хем нкрая стои въпросителна?!?! Или е доказано и няма какво да се мъдри тази "?"-на накрая, или не е доказано и трябва да се мълчи!! И как така изведнъж, другарите комсомолци се "сетиха" -точно в момента, когато Президента мисли по темата за вето на откровенно престъпната бюджетна актуализация - да отправят подобни бомбастични "разкрития"???? Еххх майка ви да..... е жива и здрава, долни мрънси гадове. С подобни "парцали" в близки до вас медии не може да заблудите малкото останали мислещи хора в тази опоскана от вас държава. Може да са малко, но все пак ги има, а вас- червените кхмери- скоро няма да ви има и дори спомен за вас няма да има!!! "

С тия вета и сезировки, Плевнелиев на практика работи за правителството и срещу себе си. На края ще се озове пред запечатан кабинет, със запорирани сметки и бутната незаконна вила в с. Черноморец.

Факти за незаконност?

и то доста

24.01.2013 Пакетът закони за специалните служби влезе в пленарната зала на парламента. Днес депутатите приеха на първо четене два от четирите дългоочаквани закони - за управление на системата за защита на националната сигурност и за военното разузнаване. По време на дебата стана ясно, че ГЕРБ няма да преразгледа промяната в Закона за досиетата, която предвижда осветляване на бивши агенти на Държавна сигурност в разузнаването. Досега липсата на такива закони доведе до порочни практики, заяви пред депутатите вицепремиерът Цветан Цветанов. В първия от приетите закони е отделено особено внимание на Съвета за сигурност към премиера, който ще подпомага кабинета при управление на системата за защита на сигурността. Предвижда се и парламентарен контрол върху службите. Опозицията критикува част от текстове в детайли. Иван Костов разгневи Цветанов с думите, че законът не трябва да бъде подкрепен и че сините са снели доверието си от вицепремиера.

Четете що за президентче си имаме - в Google - КФН потвръди разкритията на БГНЕС за източване на ПОК "Доверие"

арести и на прокурор.

Абе еи дираджийте стига простий бе .Огледаите се лято е на всякаде кипи живот , птичките пеят , слънцето грее вие денонощно само с прошляци ни занимавате . Пишете нещо позитивно зарадваите ни с нещо стига измикяри през три минути вообще не ме е еня какво казал тази или онзи недоносляк .

аве, кретен недоклатен, кой ти слуша птичките, като си изправен до стената с превръзка на очите

Pesh0

а кой да сезира съда , че има 800 000 невалидни гласа . при гласували около 3 000 000. Пак ли аз ? СЕЗИРАМ СЪДА

Плевнелиев в президентството е точно като Пеевски в Данс, само че Пеевски има благоразумието да се оттегли, докъто Плевнелеив не.

Pesh0

направете му данъчна ревизия на Пеевски , при 8 години работа в парламента приходите са му ясни. С майка шефка на тотото и там са ясни. Остава загадка , как е купувал медии.

колко глупав човек, колко глупави съветници. Прави услуга на БСП. Всъщност може би е просто едно отмъсттелно човече. Няма нищо чудно. Да си в един кабинет с ЦвЦв и ББ и да не си като тях би било странно. Офшорски. Настъпиха го по парата и забрави, че трябва да бъде това което следва от позицията на глава на държавата.

Само президента може да спаси България от комунистическия ужас.

Няма комунизъм у нас от 1944, така че спи спокойно.

И иска да ти натрвесе десарския ужас на безнаказани подслушвания...

Pesh0

а за частрото енерго, аз ли да го сезирам ??????????????? СЕЗИРАМ СЪДА . Ако е законно да кажат да почваме и ние да правим , енергийни дружества .

Приветствам решението на Президента! Комунягите от КС ще пуснат закона да мине, както обърнаха гръб на касирането на изборите и благословиха изборите-менте.

Не познавам по същество нито закона, нито промените. Но тези промени най-верочтно са планирани от Станишев и компанията му още когато си е правил сметки да назаначи Пеевски за шеф на ДАНС. Затова не ми се вярва да водят към нещо добро.

ТОЗИ ЗАКОН БЕШЕ ПОДГОТВЕН ОТ ГЕРБ В КРАЯ НА МИНАЛАТА ГОДИНА. Затова десарите им спретнаха енергийната криза, протестите и кръвопролитието през февруари. Така ги принудиха и на оставката през март.

Всичко при Плевника е от страх за личния му интерес и дневен ред, вкл. и отговорност пред правосъдието, а не заради загриженост за обществото. Просто много неудобни въроси и теми излязоха за него има и доказателства, а няма пп герб да му пази гърба. Та за това са тия страхови конвулсии, че наближава края на рахата поне.

...ЗАДНИК...

смятам за Плевника, но не го казвам публично, другарю.

Най-после България има президент!

че не се вижда.

Чиба бе.

Президент - маша на десарите, които искат да те подслушват...

Ще сезира прокуратурата какви далавери са правили заедно с Иво Прокопиев за да ударят шамара на "Доверие". И тези, които са се осигурявали там ще получат допълнителни пенсии, когато на Иван Костов му цъфнат налъмите.........

си нагледай замъка в Халкидики, дето го купи с откаднати пари от България, че съвсем буреняса.

Законното правителство работи за стабилизацията на държавата, а Плевнелиев какво прави.

Задаваме си въпроса: на кого е изгодно да се работи против стабилизацията? Отговорът е скрит зад фасадата от кукли като Роско: на кукловодите от бившото ДС, които ползват подслушванията като основен инструмент за власт над властите...

ТАКОВА МЕКОТЕЛО ,КАТО ТОЯ МАМУТ ПЛЕВНЕЛИЕВ Е РЯДКО ЯВЛЕНИЕ БИХ КАЗАЛ ЯВЛЕНИЕ КОЕТО ТЕ КАРА ДА СЕ ОТВРАТИШ САМО ОТ ПОВЕДЕНИЕТО МУ.ТОЙ СЪС СОБСТВЕННАТА СИ ЖЕНА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ ТРЪГНАЛ НАЦИЯТА ДА ОПРАВЯ.ГЛУПАК

Едно мекотело не би сезирало Конституционния съд. Едно мекотело би подписало закона и би си премълчало. Президента показа че може да се противопостави на Мафията. Браво на Президента!

Роско ще сезира КС, само когато кукловодите-десари му му кажат, че имат достатъчно подслушвателна власт над конституционните съдии...

sawo

От километри си личи, че си платен коментатор, за съжаление. Като не можеш да кажеш по същество нищо лошо за президента, реши да се месиш в отношенията с жена му? Какво значение има това за делата които върши в политиката?

Causa Perduta! БСП и ДПС контролират Съда - това е и причината да не са в затвора. Но поне ще им забави безобразията.

Кръгова отбрана на глутницата от меверейски кукловоди. През ноември 2012 ГЕРБ се опита да промени Закона за специалните служби. Катурнаха. Сега битката е отново за весдесъщото кадруване на спецслужбите. А протестиращите се чудят защо ги насъскват да свалят отново поредния Парламент и правителство...

Браво на Президента!!! Това правителство се самозабрави! Това правителство е НОВИТЕ НАГЛИ!

wenci

Браво ще кажа като се отскубне от каишката. Е, до тогава си остава Чехльо...

Не ме интересува личния живот на Президента. Уважавам решението му за право на личен живот. Той е първият президент дал закон на Конституционния съд и показал че му стиска да се изправи срещу мафията. И стига сте го плюли!

Само един истински мъж може да се изправи срещу всички и да защити правото си на личен живот, да защити жена си и детето си. Само един истински мъж може да се изправи срещу мафията и Президента доказа че е такъв!

Можеш ли да викаш браво на една от многото маши на меверейските кукловоди, които драпат да запазят подслушванията си - един от най-силните им козове за изнудваческо кукловодсво???

Има ли още някой, който да не е осъзнал, че имаме зависим президент? Мисля, че не. По време на президентската кампания Борисов се хвалеше, че и сульо да предложи ще бъде избран! Цв. Цветанов отиваше по далеч в изказванията си за Плевнелиев- нещо от рода на " той е добро момче, от него не зависи нищо"... Оказа се , че е напълно прав. За съжаление ние сърбаме попарата.

Май сърбъш нещо друго на Местан

Уважаема червена мършо, личи си колко Ви е промит мозъка, колко сте първосигнален и елементарен, поради което ще се въздържа да Ви отговоря подобаващо...

Всъщност Президентът, ако допуснем че е зависим защитава тезите на опозицията, не на управниците. Я да се сетим колко пъти Доносник Гоце зашитаваше опозицията. май нито веднаж. а? Ама тогава мръсните червни комундета мълчаха. Като гъзове мълчаха. А сега реват. Всъщност РП упражнява конституционните си правомощия. Налага вето - отхвърля се от управляващата тройна коалиция. Сезира КС. ако и КС отхвърли съображенията му има международен съд за правата на човека с Страсбург. Там хората да кажат... С това си действие БСП за пореден път показаха колко са тъпи всъщност. Вместо в тази напечена обстановка "да клатят играта", те отиват на конфронтация. Е, ще си яполучат. Щото РП показа че действа внимателно, но кагато се налага ще действа с железен юмрук в кадифяна ръкавица.

wenci

Принципа е ясен. Ако Росенчо забави действието на приетите закони и до тогава успеят протестите - се измъква заедно с сгазилите лука от герб и нещата се замитат някъде в бъдещето. Защото, изгорят ли неговите съпартийци-гори и той.