Конституционният съд се произнесе: Полът е само биологичен

Проблемът беше поставен пред конституционните съдии от Гражданската колегия на Върховния касационен съд

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

- Извинете, имате ли био паста от лимец? Магазинерката към колежката си: - Пено, имаме ли от макароните за ненормални?

правим с хермафродитите? Те от кои са?

Достойно решение на Съда! И нескопосан опит за манипулация в статията с подмятанията "на пръв поглед". Погледът е един и недвисмислен.

пратете и Кир Чо барабар КирКор където им е мястото...

Поклон на КС!

Компетентно решение на КС. Браво !

тия целата държава оправиха та се заеха с обратните... то конвенцията не случайно е истанбулска, шото там тва от край време си е нормално

Оправянето на цялата държава не е работа на Конституционния съд. Негова работа е да обяви за конституционен или противоконституционен някакъв акт, който е приет или ще се приеме. И това е много важна част от "оправянето на държавата"!

Пратньорът на Джамбазки : -Геле, все ти се дупиш, а днес какво ти става, та ми идваш изотзад? - Иска ми се да подходя към теб християнски , конституционно и патриотично като мъж. - Геле, с това меко червейче не става , иска се мерак и арматура, дай аз да проявя национална отговорност и за двамата. -Искам те , като балкански лев, мили!

Това извращение не го разбирам, всеки ден да се представяш и правиш секс като жена , да имаш по-големи цици от Саманта Фокс , цял свят да те има за жена , но според националите духовни и конституционни традиции да те водят за мъж. Излиза, че полът е национално понятие , нямащ нищо общо точно с биологията, на която уж се позовават . Толкова извратено, вулгарно и волунтаристично не мислят и най-крайните джендъри. Пак сме с принос към идиотията и то на конституционно ниво.

за каракачанката ли пишеш

Или да си завират краставици и друг инвентар Отзаде. Казва им се че помежду си могат да играят на майка и татко. Но дотам!

Майка и татко могат да си играят, но с кукла, кученце или дръг домашен добитък за дете. А не с детенце!

Питайте Путин!

Една мотика и една лопата ще оправят всички трансджендъри. Като почнат да работят по строежите ще разберат какви са. Цялата педерастия е бич за обществото.

Ебаси кефа! Хем ще строя живота нов, хем ще ме ебат яки строители!

В коментарите по този повод се пропуска един съществен момент. Половете са само два и повече не са необходими на природата за възпроизводство на даден вид. При човека има психични заболявания, които засягат мозъчните структури, контролиращи хормоналния баланс. При тези случай у пациента се създава нестабилност в половото влечение и собствената сексуална ориентация. Попаднал в среда на по-стари пациенти с утвърдени от години сексуални перверзии, пациентът постепенно изучава и прилага техните патологични сексуални навици. Така възрастните хомосексуалисти си осигуряват нови попълнения за перверзни сексуални контакти. Категорично е доказано, че хомосексуализма - както всички психични заболявания - освен сексуалните отклонения предизвиква и негативни, болестни промени в начина на мисленето, във възприемането на информация от околната среда, логическите обработки и изводите при мисловния процес. Това се наблюдава най- изразено при лица с високи позиции в държавната йерархия и в политиката и дава като резултат странни и опасни, вредни за човеците решения и действия. Психичното заболяване, което предизвиква смущения в сексуалната сфера е заразно, с висок контагиозен индекс на инфектиране. Основната част от инфекцията се получава в момента на раждането, при преминаване на плода по родовите пътища на майката. След раждането инфектирането става както сега при корона вируса - по битов път, респираторно и пр. За късмет на човеците, тази инфекция се поддава на излекуване, но терапията е продължителна - тя се развива бавно, с години в мозъка и така бавно се излекува без остатъчни прояви. Лечението е само медикаментозно и много евтино, а препаратите се продават от повече от 60 години в аптеките без рецепта поради своята безвредност. Заболяването е от кръга на шизофренните психози и при пациентите предизвиква изживявания за добро здраве, висок интелект, новост в природата на човека, желание за специални социални бонуси и други подобни, по принцип характерни за някои заболявания от този кръг. Поради това пациентите са убедени в своето величие и превъзходство над нормалните човеци и отказват терапия с използване на всички средства https://www.facebook.com/notes/1768001650174980/

Не става въпрос за глупаци. https://paxthracia.blogspot.com/2021/10/blog-post.html

Полът си е нещо биологично. Не знам защо sex (пол) въобще се бърка с gender (литературен род), тоест дали лицето предпочита да го наричате “той” или “тя” . И изобщо не е задължително да се съобразите с това желание - иначе, наричайте ме моля “ваше императорско величество”!

УОУ ФД отново изплува в новините - уан ъф ди мост хейтед сан ъф ъ бич ин Булгерия.

Има само един важен признак, и той дори не е в хромозомите. Половете да се дефинират като: пол 1. има утроба, може да износи бебе до раждане след естествено заплождане и може да изхранва бебето по естествен път. Засега това са само жените (и то само някои), но за в бъдеще (много далечно) може и да е възможно да се имплантира пол 2. може да произведе и достави по естествен път генетичен материал който да заплоди лице от пол 1. пол 3. всички лица които по една или друга причина не попадат в предните два пола. Лицата от пол 1 са съществено важни за дъгосрочното съществуване и успех на човешкия биологичен вид. Лицата от пол 2 са несъществени но необходими в определени количества за дългосрочното същетвуване на човешкия биологичен вид. Лицата от пол 3 са несъществени и за дългосрочното успешно съществуване на човекшия биологичен вид и по същество представляват заплаха за стабилността на този биологичен вид ако не са стерелизирани. Лицата от всички полове следва да получават еднакъв достъп до образование, здравеопазване, възможности за работа. Лицата от всички полове следва да получват (в рамките на дадено дружество) компенсация за труд (материална и нематериална) съотвента на тази на други лица заети в същото дружество изпълняващи съща или близко сходна по естество работа и произвеждащи същи или близко сходни по качество и количество продукти и услуги. Лица които са компетентни (по образование, финансови възможности, психичска стабилност и социално поведения) следва да могат неограничено да бъдат попечители, осиновители и родители на лица от човешкия биологиен вид до изчерпване на тяхната компетенция. Лица които не са комепетенти по един или повече от горните признаци, независимо от техния пол, следва да бъдат поставени под запрещение по отношение на родитество, попепителство и осиновяване на други лица.

Едно голямо БРАВО на КС

Поне 1 положително нещо да има в тая държава :D Aйде ядосвайте се скъпи травестити и запомнете: You will never be a real woman. You have no womb, you have no ovaries, you have no eggs. You are a homosexual man twisted by drugs and surgery into a crude mockery of nature’s perfection. All the “validation” you get is two-faced and half-hearted. Behind your back people mock you. Your parents are disgusted and ashamed of you, your “friends” laugh at your ghoulish appearance behind closed doors.

По принцип тази тема е безинтересна за мен и дори ме дразни огромното й преекспониране в обществото - България има много, много по-сериозни и належащи проблеми и въпроси! Не че я подценявам, но някои са патологично фиксирани върху нея - и от двете спорещи страни. Аз по принцип уважавам традициите, традиционния морал и може да се каже, че в това отношение съм по-скоро консервативен, с пълното съзнание, че светът се променя и еволюира, недависимо от желанията и предпочитанията ми. Причината да взема отношение е не толкова темата, а начинът, по който мисли и отсъжда Конституционния съд. А той заявява: “ Конституционният съд се произнесе: Полът е само биологичен” Това, според мен е така! И още (от текста): “ България е допустима юридическа промяна на пола при транссексуалност. Върховните съдии искаха тълкуване как следва да се разбира понятието "пол", използвано в Конституцията, и има ли то смисъл, различен от биологичен пол.” И тук възниква едно вътрешно логично противоречие - самият факт, че се спори и дискутира дали това понятие ВЕЧЕ има и друг смисъл означава, че има такъв - поне за една част от обществото! Тоест, тук въпросът не и дали има или не и друг смисъл, а дали такова различие води или трябва да води и до юридическото му отразяване! Ако Конституционният съд декларира категорично, че понятието пол има биологичен смисъл (и аз съм съгласен), но има и друг такъв - поне за част от обществото, то посоката на разсъждения и изводите на решението трябва да се аргументират по друг начин, според мен. Не върху това, че смисълът е САМО биологичен, защото това очевидно е най-малкото въпросително и спорно и няма да издържи проверката на времето. Биологичният пол като даденост може да се променя - тоест, ако акцентът е върху биологичен - ами технологиите и биологията очевадно се развиват, и сме свидетели на това, вкл. и на биологични интервенции по БИОЛОГИЧНА (операционна) смяна на пола! Затова това и такова решение на съда би трябвало да се обоснове с РЕПРОДУКТИВНИТЕ СПОСОБНОСТИ! И понеже темата не представлява особен интерес за мен, да обобщя - КС да вземе същото решение, като просто се аргументира, че жената има детеродни способности (и органи), докато мъжът ги няма, и всеки индивид се разпознава юридически по този и само по този показател. А иначе всеки може да си се представя и изживява за какъвто си иска! “Полът се определя от генетични фактори, наследени от родителите, и обуславя репродуктивното поведение на индивидите.”

Точно така.

Биологичният пол не може да се променя. Или имаш игрек хромозома, или нямаш. А дали ще си присадиш морков или слива или ще гии отрежеш, това не е проблем на биологията, а лично твой. Евала на съдиите.

Виж, в Конституцията и законите не се прави разграничение дали имаш или нямаш ... игрек хромозома, а се визира понятието пол. От него КС се опитва да детерминира, че под пол се разбира САМО биологичен пол, но това очевидно не е точно така. Ти опитваш да аргументираш тяхното определение с наличието или отсъствието на хромозоми, но това е грешна посока, според мен. Иначе направо да напишат в законите и Конституцията, че се прави разделение на базата на тези хромозоми:) (Ако толкова те интересува темата - полове, хромъозоми,.. може да ти е интересно това например: “ЛЮБОПИТНО Няколко животни, които могат да сменят пола си Автор Деница Георгиева Напоследък темата за смяната на пола е все по-актуална сред хората. В света на животните обаче това не е нещо ново. Съществуват някои организми, които променят своята репродуктивна идентичност или приемат поведението на другия пол, за да се адаптират към определена среда и условията в нея. Някои животни дори имат напълно функциониращи както мъжки, така и женски полови органи. Във видеото вижте кои са най-умните животни на планетата Ето няколко примера за животни, за които полът не е нещо постоянно: Брадат дракон При процес за смяна на пола брадатите дракони(брадати агами, вид гущери) демонстрират способността да променят пола си от мъжки на женски, докато са още в яйцето си. Учените от Университета в Канбера установяват, че тези влечуги (които генетично са мъжки, но приемат ролята и репродуктивните способности на женски) всъщност са плодовити и дори снасят повече яйца от екземплярите, които им е заложено да са женски. Изследователите определят тази способност на брадатите агами като „природен феномен“, който най-вероятно е предизвикан от смяната на климата. Вижте най-странните животни на света в нашата галерия „В лаборатория сме подлагали мъжки дракони на екстремни температури и сме наблюдавали как се превръщат в женски“, казва д-р Клеър Холилей, водещ екипа на изследването. Учените се надяват този феномен да им помогне да разберат как животните като цяло ще реагират на климатичните промени вбъдеще. Риба клоун Всички риби от този вид се раждат мъжки, но това в никакъв случай не означава, че те живеят без женски представители. В определен момент най-доминантните мъжки се превръщат в женски, процес, известен като хермафродитизъм. Женските риби клоун играят много важна роля в оцеляването и размножаването на вида. Те се заобикалят с група от мъжки, за да се възпроизвеждат успешно. Ако женската умре, най-доминантният мъжки от групата променя пола си, за да я замести и да подсигури размножаването на семейството. Риба зеленушка При зеленушките случаят като при рибите клоун само че наобратно. Мъжкият се заобикаля с женски и когато умре или изчезне, дори за малко, най-голямата женска се превръща в новия мъжки лидер. След тази промяна, при която женската образува мъжки органи до две седмици, новият мъжки става по-агресивен, за да покаже, че е способен да опази териториите си и своята размножителна група. Бананов гол охлюв Достигайки до дължина между 15 и 20 см., банановият охлюв е един от най-големите представители на охлювите. Това обаче не е най-специфичното за него. Тези мекотели се раждат с мъжки и женски гениталии, което ги прави хермафродити. При възпроизвеждане те просто търсят партньор със същите размери. Когато го открият, взаимно се оплождат, използвайки пенисите си, които се намират в главите им. В редки случаи банановият охлюв дори се самозабременява. По-странното обаче е, че след полов акт, охлювът често откъсва пениса на партньора си. Учените все още не са сигурни защо точно се случва това. Някои смятат, че причината е, че органът засяда, а други, че става въпрос за съревнование. Това, което е ясно със сигурност е, че пенисите на банановите охлюви не се регенерират. Панделковидна змия Този вид влечуги често лъже за пола си. Когато мъжките екземпляри излезнат от състоянието на хибернация и започнат да търсят партньорка, най-често са доста бавни и мързеливи. За да се възползват от това, някои от мъжките се преструват на женски. При чифтосване панделковидните змии образуват топка. "Сексуалният трик“ е поради две причини. Първата е, че когато мъжки се преструва на женска, бързо бива свит на топка от друг мъжки, което може да го предпази от хищници. Втората е, че докато са обгърнати от мъжките, фалшивите женски могат да повишат телесната си температура много по-бързо и по този начин да станат по-бързи и активни от останалите.

Някога преди много години с една колежка,бюрата ни бяха едно срещу друго.Когато вдигнех очи винаги срещах нейният топла усмивка и мил обгръщаш поглед,когато имах проблем,нейната нежна ръка,беше на рамото,а гласът е беше нежен и успокояващ.Често правехме купони в института по всякакъв повод.Танцувах в полумрака с нея,обгръщах топлото И гъвкаво тяло,ръцете И обвиваха вратът ми,вдъхвах аромата на парфюма И,в очите и грееха звездите на цялата вселена и можех да тацувам до края на вечността

А тя сядаше ли върху омазаното ти бюро с трохи от баница?

Е, не може да са всички педерасти като вас и компания .Има и нормални хора

уредил се на топличко в "института" :)

Да се разбира ли ,че сте педераст????

В природата има два пола женски и мъжки.Жената обича мъжа,а мъжът обича жената и от тяхната обич се ражда нов живот.Всякакви други европейски,североатлантически ,демократично ,неолиберални вопли са несъстоятелни.Опитите разни същества да бъдат приети за хора са крайно несъстоятелни.Те както и да се чифтосват никога не могат да се размножат и точно за това,протягат кривите си грабливи пръсти към човешките деца,за да могат да ги моделират по свое подобие и вид,за да се клонират ,перверзно

Момче, ходи се прегледай. Това, че тия са психически нестабилни и се въобразяват на различни полове, не означава, че не могат да имат деца. Колко известни обратни и т.н. са имали поне първоначално прикритието на нормално семейство с деца и т.н.

Запейте със сияйно лице,одата и педерастията и размахайте с тазовъртящи движения едно пъстричко знаменце

БИОЛОГИЯТА се е произнесла за половете, а УМНИТЕ и КРАСИВИТЕ питат КС...

като се родидете се вижда далие момче или момиче всичко друго е хора отклоняващи се от нормалното човешко поведение с други думи психично болни в природата мъжко магаре няма как да се качи на друго мъжко магаре или лъвица да ближе друга лъица по половите органи или ползва банани за сексуално удоволствие понеже ни управляват педераси,лезбийки и травестити хора с болни мозъци и нормалните с нормално мислене трябва възприемат тази безумштина и несуответсваща на природните биологични закони да се чустват виновни и бъдат наказвани

Дали от тези на масата има обратни .

Забравих да поздравя съдиите. Браво!

А, също така, аз все си мислех, че църквата и държавата в БГ отдавна са отделни. Явно не :Д Ако църквата не признава хомо - ОК, това си е техен избор, и не мисля, че хомо натискат да влизат в църквата. Но държавата е отделно нещо...

Каквото и да беше решението, живота винаги намира начин. Нали помните - в "Джурасик парк" добре го бяха измислили - всички индивиди трябваше да са женски, за да се предотврати неконтролируемото размножаване...но в крайна сметка живота намери начин...)

Нали днес трябваше и за Киро Истината да се произнесат? Какво става?

.

Sega she ima durpane na ushi ot Brukselskite zelki - inache pravilno reshenie.

Ех dir.bg, а Вие загубихте половин година да ни убеждавата обратното

Простичко обясненое - хомо двойките трябва да имат същите права пред закона, както и хетеро двойките. Това най-вероятно ще включва и децата. Защо - защото полът не се определя от отглеждането, както най-вероятно си мислите. Ако си хетеро, дори отгледан от хомо двойка, ще си останеш хетеро. А относно сигурността - както казах - социалните служби трябва да си свършат работата, както и при хетеро родителите. В БГ социалните са пълни дупки, без значение хетеро или хомо родители...

Я ходи се чифтосвай със себеподобнте, евроатлантически педал.

После се чудите, защо има гей паради. Само заради такива примати като вас си струва да се правят всеки месец даже...

Личи си, че си закърмен от баща си !! Вкусно ли беше ???

После се чудите защо всички ви мразят. Ей заради такива врякалници като тебе дето искат права (специални права), искат деца, искат църквата да ги признава. Ебете се в гъзовете, но не ни занимавайте с вас !

Tи верно ли си толкова тъп ????

Сестро, много си зле! Правете, каквото там си правите, ама тихичко, стига биене на тези тъпани. Ако след пет години, ревнете и за бракове между човек и коза, човек и хладилник и т.н, аз пак ли ще съм неандерталец, че не го приемам? Иначе сетро, бъди жива и здрава и да се пазиш !!!

Искрено се забавлявах с този коментар! Смях се с глас! Обаче по някаква причина не мога да натискам бутоните like/dislike.

Ей сега от ЕС като ви обяснят какво е пол ще трябва като в Полша Конституционния съд да се произнесе, че вътрешното законодателство е с приоритет

Отново самият факт, че питате в какъв аспект сте изостанали спрямо запада, показва, че сте изостанали. Да, запада засега е най-развитата форма на цивилизация, която познаваме. Има лошо, има и добро, но дискриминацията спрямо малцинство от какъвто и да е вид никога не е довела до добро...

Уффх, Аман от псевдодемократи

Тогава си живей в псевдо комунизма в БГ ...

Психично болни педали в рокли и с перуки настояват да ги възприемаме като жени. Много прогресивен запад, браво.

Западът бил най развитата форма на цивилизация?!! Не мога да спра да се смея.. Хе хе. Явно Господ като е раздавал ум, този Веселин Магарешки са го ръбили под някой мост. Доживяхме и педали да ни учат на демокрация.. Но не се учудвам.. Добре дошли в света на Евроатлантическите ценности.

Тези с какви глупости се занимават.... За джендарите имат време, а това, че вече 30+години съществува етническата, противоконституционна партия ДПС/ДОСТ мълчат като путки!

Аз на оная курва бих и показал пола ама не идва а квичи от фейса да то на компютър сме силни хайде да го пробваме и в реала! Писна ми от глупостите на дебили който са мръднали малко над средното ниво, накратко е.б.е.т.е си майката

Който иска комунизъм - да отива в Северна Корея или в Куба. Който иска еднополов брак - в Нидерландия, например.

Тези с какви глупости се занимават.... За джендарите имат време, а това, че вече 30+ години съществува етническата, противоконституционна партия ДПС/ДОСТ мълчат като путки.

Виц- Как ще кръстител детето ? -ГЕРИ .И ако е момче ?-Никола ! - И ако не ?? -ГЕРИ Никол

Само коментарите долу са достатъчни да покажат интелектуалното ниво в БГ. Ако имаше поне малка критична, интелигентна маса, нямаше да се пишат толкова много глупости.

Имаш ли огледало ???

Имам, и харесвам това, което виждам в него. Хетеро мъж с висок коефициент на интелигентност, успял в повечето направления на живота - семейство, образование, професия, пари и т.н. А ти какво виждаш?

Пъпки

Имам е пъпки понякога, човещинка е. Ти нямаш ли?

Ами добре, обясни тогава на "простата маса", ама критично, с обосновани разсъждения, как според теб е правилно да бъдат нещата? Само не казвай "няма смисъл, те няма да разберат", защото за всичко това би означавало едно: "не мога да обясня и се опитвам да се измъкна от предизвикателството".

Какво има да се произнася КС? То е меродавна истина.

Малък празник за нормалността! В тази лудница имахме нужда от това. В подкрепа на това решение бих посочил следното. Доказано е, че определени медикаменти имат коренно различно действие върху мъжки и женски организъм. И действието име не се влияе от настроението, с което даден индивид е станал сутрин. И оттук предписването и употребата на тези медикаменти в дози различни от тези препоръчителни за съответния пол може да има сериозни клинични последствия. Така че, може някой да не чувства "добре в кожата си", но кожата му е една и то точно определена. Да оставим настрана проблемите с простатата и тестисите на леля ви Гошо. И, да, това че готвя и чистя докато жената учи за допълнителна квалификация, или фактът, че тя си пада по филми на ужасите далеч повече от мен, изобщо не ме карат да се чувствам жена, домакиня или по-малко мъж. Просто фактът, че не я бия, не пия всяка вечер ракия, мога да чистя, готвя и пера, и се грижа за външния си вид (включително и лазерна епилация - пробвайте, приятно е) ме карат да се чувствам по-малко неандерталец. А това е усещане, което ми харесва.

"2. сериозно и непоколебимо решение за биологично потвърждение на изпълняваната от лицето психична и социална полова роля." Взех да давам заето... може ли някой да го обясни Как биологично ще се потвърди изпълняваната от лицето роля? Все едно да искаш да се признае за действителна ролята на актьора в един филм или театър?

Не сме на кино

Има ли чурка, значи пола е мъжки, ако няма, значи е женски. Те това е те .

Абеее, по Тайланд Дядо Цицо други неща разправя :)))

Тия да не са Бог?! В Заветите всичко си е определено. Промяната е против природата на Човека. Аман от нечовеци!

Толкова сте изостанали всички в БГ социално, просто и идея си нямате. И после се чудите, защо западняците не ви харесват. Ако се погледнете отвън, ще видите, че сте като неандерталци. Само с пиене и ядене не става - седнете, прочетете, поговорете, и помислете ...

тази работа така не става. У нас (че и въобще на балканите) нещата се случват с бой, секс и сръбска музика.

Ама верно ли? Я ни светни тогава че да ни харесат и нас западняците Теб май са те харесали отдавна, а...? :)

А Психиатър ????

Когато синът ти ти доведе зет или дъщеря ти снаха, ще се замислиш хахаха

Единственото, за което ще се замисля е, как ще се оправят с тесногръди хора като вас. Иначе мен не ме бърка с кой ще са, стига да живеят добре...

Четем, пишем, изследваме и мислим. И у нас основателно изниква следния въпрос: А защо непременно е нужно "западняците да ни харесват"? Те "бог" ли са? Еталон на "по-висше човечество" ли са? Казваш, много сме били изостанали. В какво? Спрямо какво? В каква посока? Ако те притеснява отношението ни към хомосексуалните и транссексуалните- ако последните две категории хора са добри хора и вършат добро, мнозинството от нас (МНОЗИНСТВОТО, тоест "лицето на нацията", защото, разбира се, навсякъде, във всички нации има и изключения) ги приемаме нормално като всички останали хора. А ако са хетеросексуални, но вършат зло, тогава е нормално да не ги харесваме. С други думи- ние, МНОЗИНСТВОТО делим хората на добри и зли, а не според пола им. Това, само да попитам, води ли се "изостаналост" и "неандерталство"?

Бегай на запад

Избегал съм отдавна :)

Аз на оная курва бих и показал пола ама не ива а квичи от фейса да то на компютър сме силни хайде да го пробваме и в реала! Писна ми от глупостите на дебили който са мръднали малко над средното ниво, накратко е.б.б.е.т.е си майката

Държавата се тресе от инфлация и корупция а тия с какво се занимават...погледнете си какво имате в гащите и ще разберете какъв пол сте :))))

Квото сте си посяли ще си го жънете вие двамата нали си знаете от кого не можете избяга!?!

В крайна сметка, и деца ще трябва да се разреши да гледат. Колко хетеро двойки нанасят тежки психически и физически травми на децата си? Ако има контрол от социалните служби, защо не?