Омбудсманът ще сезира КС, ако със закон се защитят банките

Не е тайна, че четири правителства помпаха тази банка, а нещо като се помпа – то се пука, така омбудсманът Константин Пенчев коментира кризата с КТБ.

Обратно в новината

Коментари - Омбудсманът ще сезира КС, ако със закон се защитят банките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ей дървета що не приемете закон всички граждани да са глухонями

Абе Вий дубре ли сти, извинети...

Абе този човек - ББ не се ли научи кога да гласува и кога не,вместо да се коригира,след дъжд качулка

НА ОНЗИ СПИСЪК СЪС 500 ФАМИЛИИ ЗА КОИТО СЕ ГРИЖИ ПАРТИЯТА!ВИЖ КОЙ БЕ ПРЕДНИЯ ЗЕТА НА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРЕВРАТАДЖИЯ В БЪЛГАРИЯ КОЙТО ЧУДНО ЗАЩО КАТО ЗВЕНАР НЕ Е ПОЛУЧИЛ ВЪЗМЕЗДИЕ СЛЕД 1944!!!??? ДОЖИВЯ СПОКОЙНИ СТАРИНИ ЗАЩОТО Е БИЛ НАВЯРНО АГЕНТ НА РУСКОТО ГРУ -КИМОН ГЕОРГИЕВ И ЗЕТ МУ МИСТЪР ПАРЛАМЕНТ БЪЛГАРСКИ ГИНЬОООООО ГАНЕЕЕЕЕВ!

Чудесно Пенчев! Къде беше през тези 4 правителства, като знаеше че балона се надува, а ти мълчеше!!!!

На Пенчев не му е работата да следи банките,а да не допуска прокарване на закони против обществото като цяло!Обществен защитник -това е длъжността на Пенчев.

И Пенчев е един балонннн, една мерудияяя

К.Пенчев: Рядко образован, истински българин,честен,професионалист в съд.система ,но неудобен за доста негови колеги /90%/...,затова и му измислиха ---ДРУГ ПОСТ,ОМБУДСМАН. В негово изявление ,преди няколко месеца ,той каза: ''В Бг-СЪД.СИСТЕМА ТРЯБВА ВСИЧКОП ДА СЕ ИЗЧИСТИ ,ОПОРОЧИХМЕ И ----МЛАДИТЕ КАДРИ''....

"Омбудсманът добави, че при него има жалби най-вече за заплатите на хората, които са в КТБ и няма кой да им помогне, той също." С проблема за блокираните заплати много се спекулира. Става дума за една месечна заплата. Е, откриваш си веднага сметка в друга банка и от следващия месец ти превеждат заплатата там. За блокираните пари на общините е същото. От 264 общини в България, само 5 (пет) са на печалба. Всички други от десетки години са на бюджетни субсидии. Правете сметка какви спестявания би имала една такава община - явно от някакви текущи постъпления от местни данъци за ПРЕДИШНИЯ месец - не повече. Стига рев!!! Само манипулират данъкоплатците, за да оправдаят наливането в тази пробита каца на техните пари.

Абе този фъфлек кой го бръсне за ...... ещо?

Пенчев, объркал си се нещо във времето. Сега имаме пазарна икономика, развиваме общество на капитала. Гоним по-висока доходност и не ни дреме за останалото. И капитала голям и хората доволни. Това да не ти е приказка разказана от Шехерезада или Хершел Леви? Това с грижата за хората, мисълта как да направиш нещо за тях си отиде. Свикавайте и то по-бързо, капитала управлява.

Още ли сънуваш пазарна икономика?! И ти като онези, които сънуваха комунизъм. Не те управлява капитала, а престъпни олигархични групировки. Има разлика!

Г- н Пенчев, Безкрайно съм възмутен от опита на ПРАВИТЕЛСТВОТО и БНБ да ни зароби със заем парите от който ще отидат в СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЕДНА НОВА ФИНАНСОВА ПИРАМИДА каквато е КРЕДИ АГРИКОЛ БЪЛГАРИЯ ЕАД !! В какво се състои "СПАСИТЕЛНИЯ" план на КТБ ?? Той се превърна в една "СХЕМА" в която непонятно защо за осъществяването на операцията бяха предвидени два ДЪРЖАВНО ГАРАНТИРАНИ ЗАЕМА !!!! Първият от 2-ва милиарда лева е за управляваният от държавната банка ББР ФОНД за гарантиране на влоговете !!!! ВТОРИЯТ държавно гарантиран заем от 2.7 милиарда лева НЕЗНАЙНО ЗАЩО и на какво основание постъпва в частната Креди агрикол България ЕАД ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ Е ТАЗИ НОВОСЪЗДАВАЩА СЕ ОТ ДЪРЖАВАТА ФИНАНСОВА ПИРАМИДА ??!!!!! От сайта на Креди агрикол България ЕАД четем следното : "С настоящото Ви уведомяваме, че на 03.07.2012 г. беше сключен Договор за прехвърляне на акции, по силата на който 100 % от акциите на Емпорики Банк България ЕАД бяха придобити от ИЮБ Холдинг САС и Банката се присъедини към групата на Креди Агрикол СА, която е пазарен лидер в банкирането на дребно във Франция и е една от най-големите банки в Европа, а на 14.08.2012 г. в Търговския регистър беше вписано изменението на наименованието на Емпорики Банк България ЕАД, обозначено в лиценза и, на Креди Агрикол България ЕАД, като от този момент Банката има право официално да го използва." !!!!!! НАПРАВЕНА СПРАВКА В "КРЕДИ АГРИКОЛ СА" Франция показва, че такова присъединяване и до момента не се е получило и такава регистрация няма!!!! КОЙ СТОИ ЗАД ФИРМАТА "ИЮБ Холдинг САС" КОЯТО Е СОБСТВЕНИКА НА ТАЗИ НОВОСЪЗДАДЕНА БАНКОВА ПИРАМИДА В КОЯТО КАТО В ЗЛАТЕН РОГ ЩЕ СЕ ИЗЛЕЯТ МИЛИАРДИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И ДОБРИТЕ АКТИВИ НА КТБ !!!!!! НА ТОЗИ ВЪПРОС ЧАКАМЕ ОТГОВОРА ОТ СЛУЖБИТЕ НА ДАНС!!!!! НУЖДАЕМ СЕ ОТ ВАШЕТО СЪДЕЙСТВИЕ И ПОМОЩ !!

Подкрепям ! Ето това е нещо конкретно и съществено и си заслужава да ангажира институцията "Омбудсман", а не кой какъв балон надувал и от кога !!

Данните от търговския регистър сочат, че КРЕДИ АГРИКОЛ БЪЛГАРИЯ ЕАД е собственост на френско юридическо лице ИЮБ Холдинг САС Чия собственост е фирмата ИЮБ Холдинг САС в която ЧОБАНОВ , ИСКРОВ И ОРЕШАРСКИ са готови да налеят над 2.7 милиарда лева пари от държавногарантирани заеми !!

"дали има обяснение за. . .да бъде криминализирано всяването на паника около банките, той заяви: "Омръзна ми, щом се случи нещо, веднага да променяме законите, най-вече Наказателния кодекс. Ще следя окончателната редакция на текста, когато се приеме, и ще сезирам Конституционния съд. Този текст е излишен, не може истерично да се променя Наказателният закон". Намери се честен българин да го каже ! Комунягите от времето на "1-ва Частна" са заизточвали банките, а за недоверието към тях пак обикновеният човек виновен, че се обаждал !!

Правителството на ГЕРБ просто не натисна достатъчно за да разкара мафиотите. Нали и Доган се размина с бутане на едно барбекю! На всички е ясно, че е необходимо силно и свестно правителство, необвързано с мафиоти, което да разчисти държавата. Интересно ми е, ако ГЕРБ спечелят изборите дали ще натикат в затвора Пеевски и/или Василев! А Искров? В един саит пишат, че Искров е поискал от ГЕРБ да го включет в бюлетината си, да стане депутат и да избегне наказателно преследване. От ГЕРБ са му отказали и отишъл при Доган. Доган му потвърдил, че ще го направи депутат, демек ще го скрие зад депутатския имунитет! Това не означава ли услуга за услуга???

И в предишното и в следващото правителство ГЕРБ играят с ДПС (произведението на БСП). Не е никаква тайна, че Пеевски и Доган са основните участници в КТБ. Така че, Борисов най-много ще им бутне някой цветарник в офиса.

Именно за това преди следващите избори е редно Борисов и ГЕРБ да заявят ЯСНО с кого биха направили коалиция и с кого НЕ! Борисов вече заяви, че няма да се коалира с БСП и ДПС, но в ТОЗИ парламент! Важно е какво ще заяви за следващия! Редно е още сега да всички да си поставят принципните искания към следващото управление. От партиините централи четат какво се пише по форумите и ще Ви чуят. Въпроса е дали и какво ще обещаят и дали ще го изпълнят. Защото от БСП /Станишев/ обеща ясно неща които после и дума не обели за тях, т.е ИЗЛЪГА!

Спецзакон Дружно, братя да се бръкнем, пенсийките да измъкнем, на Елена и Иван, Веждьо наш и на Стоян, и депозити на Мина, с реформаторска дружина! Кредитните досиета се въргалят по паркета, а пък важните длъжници, с квестори или синдици, ще заформят панаир, пред очите ни сеир. Нека Цацаров и Искров, да си спорят до насита. Кой е крив, а кой е прав. За народа все корав! Pasi,17.07.2014

Прав е Пенчев! Рисковете на пазарната икономика са за населението, извън олигархията. Докато политико-икономическите групировки си запазиха комунизма за себе си (всекиму според нуждите). Може да сезира Конституционния съд, но може и друго: щом бъде приет, законът моментално да се стовари с пълната си сила върху участниците в принудителния фалит на КТБ - Искров, Цацаров, Борисов, Доган, Пеевски, Орешарски, Плевнелиев и всеки друг от депутатите и правителството, които повтарят недоказаните слухове, с което причиняват огромни вреди другиму (на държавата и всички нас!)!

Нане, няма фалит бе драги. Чети внимателно. Няма принудителен фалит.

Добре, де! Нека е "фалит". :)

Пейчев, не говори общи приказки. Наслушахме се на лакърдии. Кажи: Правитеслтвото на еди кой си на тази дата наля в КТБ еди колко си пари. Иначе и ти си един дърдоран. " Не било тайна..." Има банкова тайна, как да не е тайна. Ако ти казваш че няма банкова тайна какъв омбудсман си?

Чети "Капитал" от 12 юли - там в статията "Най-големият банков обир" са дали подробно в графика по години и с числа как е растяла КТБ при всяка власт. А в таблица, заемаща цяла страница, са дали списък на най-големите кредитополучатели на КТБ към края на 2013 г. и свързаните лица.

Изключително компетентни държавници,банкери,политици, контролни органи и нам кво още не могат да ни ориентират какво става не с банката, а с парите на всички заиграли се на хорце в КТБ.А ние очакваме за управляват ,както трябва държавата.Алчни смешници!

Браво на този мъж за куража и честността!

Омбудсманът не разглежда жалби и сигнали, които се отнасят до: - работата на Народното събрание, президента, Конституционния съд, Висшия съдебен съвет и Сметната палата; - осъществяването на правораздаване от съдебната власт съд, прокуратура и следствие, когато има влязло в сила съдебно решение, акт на прокуратурата или следствието; или пък по съществото на висящи съдебни или досъдебни производства; - частни взаимоотношения между граждани например междусъседски или роднински конфликти и спорове; - спорове между граждани и частни фирми, кооперации, банки и пр. - не се допускат до разглеждане и жалби и сигнали, които се отнасят до нарушения, извършени преди повече от две години или са анонимни.

Той има право на гражданска позиция и мнение!

Разбира се! И аз твърдо подкрепям позицията му! Поста ми беше по-скоро с цел да обърна внимание на тези, които очакват прекомерно от него, какво може и какво не може да прави!

момчета, помислете!!! за първото тримесечие на 2014/по данни на БНБ/ - над 20 млн лв печалба. Същевременно БНБ разрешава купуването на закъсалата Креди Агрикол! После идват активните мероприятия: - мвр и прокуратура влизат показно в КТБ - на 19.06.2014 КТБ иска от БНБ 200 МЛН за покриване на ликвидността - отказани . След 3 дни на ПИБ са предоставени 800 млн. Къде е държавата? - следва малоумното изказване на Искров за чувалите- прокуратурата го опроверга, но човека в момента е с охрана, за която ние плащаме! - НЯМА изнесени официални данни от одита, плещат се само версии? Делегацията от суверенния фонд на Оман 3 пъти е връщана от БНБ/държат 30% от акциите в КТБ/ В същото време държавата готви разплащане с наши пари без да е наясно с финансовото състояние на КТБ. На какво мирише това?

Тоя па е толкова тъп и нефелен, че няма накъде повече!

"Помпахме" трябва да каже, кво се прави на омбудсман...

Омбудсманът е един от най-честните българи ,истински демократ . Затова го ИЗМЕСТИХА от съдебната система ,за да не им пречи на далаверите ... Мноо си малък ,и не помниш годините на прехода ...

Глупости

Подкрепям напълно думите Ви, с допълнението че Пенчев е рядко грамотен и прецизен професионалист, което го прави един от неколцината истински експерти работещи на сериозна позиция в държавата.

Този,като омбусманд,само с това ли се е занимавал?Да наблюдава как се надуват балони.Защо ,като е знаел,не е уведомил съответните органи?А сега ,след дъжд качулка или елате ме вижте!Моля,нека назове какво е свършил през времето на омбсмандството си?

Ами че той не е от вчера на тази длъжност. Като го знае, защо досега е мълчал? И ако в длъжността му не влиза да се занимава с това, не е ли могъл като гражданин с по-други възможности и контакти от нас да обърне внимание за ставащото? Колко пъти се изявява по телевизиите, защо е мълчал След дъжд - качулка!

Продадох си апартамента и ми платиха в КТБ, докато изтегля парите банката излезе в "безсрочна ваканция". Сега се оказва, че няма и кой да ми помогне!!! Каква е тази държава, няма ли Конституция, която защитава гражданите! Не ме интересуват никакви политически борби, но ще подкрепя всеки, който е способен вземе адекватно решени за спешно възстановяване на депозитите на честните граждани - фалит или финансова подкрепа от Оман, не ме интересува, стига да не е за сметка на дънакоплатците!

Спокойно, до 200 000 лева си гарантиран. А държавата какво да ти помага? Да не би ти да преведеш парите от продажбата на държавата, защото и тя е в дупка?

Държавата я спонсорирам от 20г. и положението става все по-зле. Явно дупката не може да се запълни с тези големи гърла отгоре. Нямам намерение да плащам нищо повече, но за кражби има съдилища! И изобщо не съм спокойна, въпреки, че ми дължат много под 196хил. лв и парите ми уж! били гарантирани...

и се извинявам за правописната грешка: терминът трябва да бъде променен от данъкоплатец на дъно.ко.платец - не от "данък", а от "дъно"

До 100 000 евро влогът ти е гарантиран, ако си имал повече пари вместо да проявяваш алчност за лихви си можел да ги разпределиш в различни банки. "Хитрата сврака с двата крака"

Не държа пари в банки, а в имоти. Продадох апартамент, за да купя друг. Сметката на купувача беше в КТБ, иначе не бях чувала за тази банка, нито за безумните й лихви... Да като са знаели, че е "гнила ябълка", защо не са й взели лиценза по-рано?

Лъжецът искров на 25.06.14 е теглил още 30 милиона от затворената за хората КТБ, за да гепи комисионни от назначените одити...

Да се извикат в следствието Одиторите, които скоро са приключили одита на КТБ за миналата година и те да кажат, как стават тези неща! Най-вероятно това е западната одиторсkа фирма KMPG. Най-вероятно тези хора с взели един милион евро за одита! Или са го взели милиона, за да си затварят очите? Защо не се споменават одиторите и тяхната роля?

Уважаеми господа и дами. Балон е твърдението, че 4 правителства са помпали банка. Кой нареди на кмета от село Сунгурларе да сложи парите на общината там. Имало закон забраняващ държавни и общински фирми да държат повече от 25% в една банка. Що за глупост е да се обвиняват правителствата. Господин омбудсмане, какъв е този език " Омръзна ми..." Ти не си да тази длъжност да ти омръзва нещо.

Как казваше един колега от ДИРа: КУХА ЛЕЙКА. Точи човек на мисли, той стои и гледа... Още не забелязва, че само стои! Аз му пращам писмо, че ЧЕЗ дерибейства и тормози клиентите си: 1. прекъсва ми тока без причина, разиграва ме два месеца и накрая ми го пуска с думите "извинете грешка" - Говедото ми казва, че нямам задължения към ЧЕЗ...? 2. По другата ми партида ЧЕЗ ми надписва сметката с повече от 1 000 000 пъти в продължение на 4 месеца, като аз им давам документ от полицията, че къщата ми е обрана, соткрадната инсталация и електромер. 3. ЧЕЗ ми сменят самоволно адреса, където съм абонат и за не знам дали плащам моч или чужда сметка. Този красавец казва: Няма нарушение. А сега забелязал слепеца как се НАДУВА банка...

Чудесно.Това го знаем всички гласоподаватели.ЗНАЧИ ВСИЧКАТА ИЗМЕТ В ПАРЛАМЕНТА Е ЗАТВОРА ВЕДНАГА ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА!!!

Пеевски, та Пеевски! От година време той е по-коментиран и от Тиквата! Няма да се учудя, ако след време стане президент или премиер.

Много харесвам г-н Омбудсманът. Сериозно! НО! Ще го замоля да не ни пробутва ОТНОВО номерът за "колективната отговорност", която всъщност е пълна безотговорност! Искам конкретни имена на виновните - ако не може, то пешкирът да изпере последният и то с цялата строгост на Закона, че следващият път всеки да се замисли, преди да се хване на хорото!

1997 год. втора серия. Всички сте в го.ната. Само Боку не е. Той е властелинът, който ще ни оПраи отвсякъде.

Като гледам този фъфлещ , на който нищо не му се разбира и дори и поради това не е за там, та ми се драйфа. Мит,че има честни юристи. Може някои от по-младите да не са станали още престъпници, но и те мечтаят за това, като гледат какво чудо е у нас.Как може хора,които правораздават да са най-оцапаните и да не се намери и един читав между тях, дори за главен прокурор, който е подлога на властимеещите - и децата го виждат, но на него не му пука - тъпче си пеликанската гуша.

Много сте зле...

Когато добре се уточни къде трябва да е ударението в думата 'ПАРИ' тогава, може и да се освестят някои хора. Дотогава рахат. Дето се вика никой не харчи толкова, колкото друг печата.Парата отлита или се принтира. Неслучен омоним

правят-помпат народа преносно и буквално, какво остава за един банков балон. Но, ще дойде Видовден!

Още един клоун на микрофона!

Какво клоунско чу/видя?! Май само ей-така, да се разпишеш...

Грешиш. Просто съм работил при него преди година. Един самовлюбен нарцис. Совите не са това, което са! За трите му години в неговата работа напуснаха 26 служители.

А защо като сте виждали, че 4 правителства са надували балона, никой нищо не каза, никой не постави въпроса, никой не надигна глас? Явно всички са в кюпа- и всички трябва да понесат заслуженото- съд ! И ние всички не трябва да оставяме нещата на половина, народът да иска всеки да си понесе заслуженото! И да им дадем урок на изборите!

То комай само г-н Константин Пенчев остана почтен и неопетнен от безбройния отбор на Симеон Борисов, който изцяло бе потопен в бездънната българска каца с мед! Та и досега! И как така тия юпита, уж до един работили в най-престижните институции, най-вече банкови, получавали космически доходи, всички до един останаха в бедна България, а не се завърнаха там, където бяха най-уважавани, най-търсени, най-можещи?! И децата, а и провинциалните баби от третата възраст, разбраха, че този т.нар. мадридски цар, който има проблем с членоразделната си реч, е дошъл в България за да окраде това, което е останало тук. И го направи блестящо, разбира се, с помощта на придворните му персони, макар затънали до гуша в кацата с мед! Та думата ми е за тези четири крадливи правителства. Но те започват от жълтото управление, нали? За да продължат и до днешното, чини ми се. И тук изниква голямото питане. Защо управляващите, барабар с придворните им правораздавателни служби, та дори и с сюрия професори-министри, председатели на НС и пр., не улови този момент, това закононарушение? Случайно ли бе това? Не, не бе случайно! Пък и няма кой да повярва, че явлението е било случайно. А сега има ли кой да ровне надълбоко, за да види какво има там, макар и да се размирише?! А и онзи, говорещият прокурор с очилцата, да вземе да каже нещо конкретно, не да говори общи фрази, да цитира клишето от НК и Процесуалния кодекс. И да спрат политиците да се правят на специалисти, а и телевизионните студия да не канят повече празнодумковци-политици. Те, умните ни политици, станаха вещи специалисти по банково дело. Та могат и преподаватели да станат в десетките ни пръкнали се вузове по градове и паланки, наричани вече университети.

Абсолютно точен сте-дано някоя трезва глава прочете написаното от вас!

"Омбудсманът: 4 кабинета помпаха балона КТБ и той се спука..." ....Ами къде е прокуратурата в момента и защо управителя на БНБ е на свобода??? Ако за толкова години БНБ не е знаела, че помпат КТБ....това ЯСНО означава, че всичко се е правило умишлено и НЯКОЙ ТРЯБВА ДА Е ВИНОВЕН! Колко жалка държава сме.....

Балонът беше спукан със зурла и копита.

Данчо Ментата излезе на парламентарната трибуна и гордо каза, че майката на Пеевски имала два неголями кредите и ги обслужвала навреме до стотинка.Много гордо, като че ли е в реда на нещата да не се обслужват, че е ГОРД ОСТ да си изправен.Но едно не разбрах нали дебеланата е много богата, защо й са кредити - да стане по-богата. Абе друсло свинска - какво ще носиш на "оня свят" - алчна свиня.

Да се направи така, както постъпиха Исландците през 2008 год., когато в страната им се сринаха финансови институции. Прецениха дали да оставят банките да фалират или да ги одържавят ? Островитяните избраха фалита на банките ? Какво от това, че ще фалира КТБ ? Има си закон за фалитите, еднакъв е за всички. Само, че у нас всичките НЕ СМЕ ЕДНАКВИ. Оттам са ни и проблемите? Вложителите би трябвало да са наясно, какви рискове поемат, когато влагат парите си за високи лихви в банката. Законът е ясен. Покриват се вложения до 196 000.00 евро. Народът го казал лакомо дупе, кръв сере или пък гъз глава затрива. Ама имало държавни пари ? Тъкмо ще видим кой е разпоредил парите да са там ? Въпросът за приемането на специален закон за защитата на влоговете трябва да се реши с РЕФЕРЕНДУМ.

Ами добре са я на помпали като гледам :)

Закон за кредитните институции: "Чл. 121. В едномесечен срок от назначаването им квесторите при специа- лен надзор представят на БНБ счетоводен отчет и доклад за текущото състоя- ние на банката. Те могат да предлагат и вземането на мерки по чл. 103, ал. 2." Понеделник изтича срока!!! Дали ще се даде публичност на този отчет и доклад? Аз си мисля, че ако БНБ са решили да му дадат публичност тези документни ще бъдат яко манипулирани даже може би по-силна дума - лъжи и неверни неща!

този филм вече сме го гледали. Всичко е просто. Даже и да обявят кредитните милионери, и що от това. Ще се окаже,че банката е фалирала и няма на кого да връщат.Докато се преобразува в нова банка, всичко ще се замаже и изтече.

Защо БНБ не даде на акционерите да попълнят капитала на КТБ? Така няма да се харчат държавни пари. Оманският фонд може да се справи. Но тогава май "далаверката" на някои хора (Пеевски или близки до него) - да им се стопят кредитите или да "гушнат банката на безценица", ще изчезне....

Въртиопашка е тоз и сега търси отново да се позиционира!

Аз

Всичко, с което ни плашеха, се оказа лъжа - няма изнесени пари, няма липсващи досиета, няма финансова криза. Други лайна кви ли не има, ама това точно го няма. Идеята е една - да се създаде от нищото изкуствена криза, щото да може после банкянската свиня да се домъкне на бял кон и да се прави на спасител докато краде пак. Естествено, има и външен фактор, щото говедарите обичат послушни говеда, а по-послушни от банкянските говеда няма.

ТИКВО, КАКВО СЕ ИЗВИНЯВАШ, ВСИЧКАТА ВИ РАБОТА Е ТАКАВА, УЧИТЕ СЕ НА ГЪРБА НА ДРУГИТЕ!

Още един безполезен паразит се изказа, без да допренесе с нещо градивно в ситуацията, даже напротив.

И той е на хранилката, но в другите пазарни икономики и държави такива проблеми се решават с часове. ЛЪЖАТ масово. И крадат.