Общинските съвети пълни с конфликт на интереси

Най-много сигнали има за обществени поръчки, ползване на имоти, назначаване на роднини за работата на общинските съвети, заяви председателят на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Обратно в новината

Коментари - Общинските съвети пълни с конфликт на интереси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще получи обществено порицание и толкова.Голяма работа.

Абе познавам го Фильо, не е лошо момчето, ядене и пиене му дай и става купон:) Пък, че го е уредил някой си на тзои пост, е извинявайте, ама в България 99% от публичните длъжности са утредени от някой познат, така е било, така е и сега, а вероятно така ще бъде и в бъдеще.

А тебе Филипчо, кой те уреди на тази длъжност - мама Искрето, напористата петричанка, която, не може да и се отрече таланта, се урежда при всяка власт с цената на всичко.

Кметьт на гр.Боевград,г-н Георги Георгиев е победител на 100%,но никой не го пита за това. Кьде е Сметната палата,кьде са приятелите му от Прокуратурата,има ли някой в тази дьржава да го попита за присвоените десетки милиони?.

В тази територия всички сме селандури и шурея и учинайката требе да се подкрепят!

Материята е лесна за разбиране и доказване, но политиците 22 г нарочно я направиха трудна, за да хвърлят прах в очите ни и да не ги закачат, да не ги съдят, да ни крадат още..Навсякъде едно и също- злоупотреби, кражби, и никакви присъди, няма виновни, все нямало доказване...тук няма спасение. Защо я има комисията, ако само ще цели промяна в нагласите' и други такива морални задължения? Няма ли да има санкции и съд, а не само уволнение...Все пак се нарушава закон и то на всички нива

В тази държава всички сме бартовчеди!!!

Мисля ,че не е редно семейство да работят на едно и също място,защото работното им масто става вече като техен втори дом всеки ден те ,вече колят и бесят ,но на кого да се оплачем,няма такъв.

Е КАКВИ ПРИЦИПНИ И ЧЕСТНИ ГЕРБАДЖИЙ!!!

Да ви кажа само че кмета на Монтана не е от Герб.Той е вече 4-ти мандат.Избиран е от СДС и после преминал през всички партийки.Мисля че последно е издигнат от ВМРО.Това че зам.кмета взима всички поръчки е от както е дошал на власт.Похвално е че го раследват ,защото в града са останали около 25-30 хиляди човека.През неговото управление нито един сериозен инвеститор дойдоха но много напуснаха.Дано раследват и в другите градове в провинцията.В Берковица е същото като в Монтана.В Монтана плащаме едни от най-високте данъци и най-скъпата вода а сме единствените който имат отбор в А група който е само общински а сме най-бедната община.Правете сметка колко пари се перат през футболния клуб.За съжаление хората в Монтана го избраха още на първия тур не без помоща на циганите в махалата.

Нищо ново. Цялата ни обществено-политическа система е сбъркана. Защо разни некадърници се натискат за партийни измекяри? Защото държавната работа стана сладка и добре платена (без да отчиме кражбите). Идва някой дерибей, като Борче Борисов и се загражда с верни на Партията и Правителството партизани. Плъпват по общини и министерства, лапат и се размотават - как да не му се радват и да гласуват първосигнално? А той, бащицата, да го съжалиш, несмогва да уволнява и назначава, да реже ленти, да разяснява колко пари вади (от джоба си ли?) за общото дело, да тества асфалт и мостове, да громи опозицията (колко ли му липсва червеният президент?), да се ръкува с държавни глави, ... а сега и да гони враговете с партиен билет. А бе, където е текло пак ще тече, да живее Тодор Живков! Само дето не смее да построи Белене, свободна работна ръка и затворници бол.

Лошото е, че влязохме в затворения кръг, от който без кръв не се излиза...

Аууу каква изненада е тази информация! Та нали всичко в БГ е било и е на племенно родова база и затова нищо хубаво не с случва!

Ганьо, Ганьоооо Ганьо...

сагласен сам с теб тея от герб се оказаха като термити ще оглозгат до кокал всичко затова си мисля че е краино време да се вдигнем и да ги отвеем

както отвяхме и червените термити...

Ами не ги съдете, те могат да станат по-нагли и им оставете спечеленото чрез далавера, че нали ще ги освобождавате от постовете им само. Не им нарушавайте стандарта им на живот.

А казват, че предфеодалната латифундия не съществувала вече ... Така-и-така се позатопли ( Пък и Земята-Ни затихна . ) -- дали не е Време за дълбока оран ?! Ама с окончателно вадене на доказано-изгнилото и всевъзможните коренонавързани дегенеративно-мутирали издънки !

Аз съм от Ботевград и смея да твърдя, че нашият град се е превърнал в местно феодално владение на кмета, семейството и приближените му. Всички обществени поръчки се печелят от 2 фирми?! Никой обаче не вижда какво става в малките градчета. В-к Сега има разследване по темата за ботевградския кмет link

Ето,те са за затвора,а не Калина Илиева.Обаче в България истината е следната:за кокошка няма прошка,за милиони няма закони!

Деянието на Калинка въобще не е маловажно.При ния има поредица от престъпления

Калинката и тя е за там! Що да не е? Лъжата и кражбата са грехове, равностойни...

Лельо Гинче...или Пинче... ! ! Отвържи го от фустата синчето,че като се ожени,пардон-като го ожениш ще трябва някой друг да му прави децата... Ти няма как да разбереш ,че матриархалния родовообщинен строй е мъртъв-знам,иначе нямаше да пишеш глупости. Пари ви даваме емигрантите -и то немалко, ''Според икономиста Красен Станчев трансферите на емигрантите към България са съществена част от икономиката - те движат около 10% от пазара на недвижими имоти и динамиката на жилищното строителство. "Тези преводи са равни на около 80% от всички трансфери от централния бюджет към НОИ и около 60% от разходите на бюджета за образование", изчисли неотдавна експертът.'' Оправяй пенсията и готви казана за сапуня!

Не знам под колко имена си пишеш постовете,но ако си наистина навънка / което е малко съмнително/ си донеси казан за сапун,защото тука вече няма,а и като си дойдете не можете да работите нищо !

Лельо Гинче,имам двойно гражданство и къща тук,така че няма за какво да си идвам,а ако си дойда -гарантирам 300 процента ,ще има какво да работя. Омразно ми е само затова че всеки месец изпращам не малка сума пари за да живеят родителите ми достойно,а от тях се хранят подобни съсели,смотани бакали,крадци-енергоразпределители и всякяква паплач -нищо не пройзведжаща и всичкопоглъщаща-като теб ! !

отидете на летище софя за да видите какво означава конфликт на интереси от шефа на борда до чистачката наварзани са като свински черва. а за корупзята да не говорим това предпрятие скоро вероятно ще фалира.

там. Ровят из багажите барабар със "сигурността", разпират сакове, крадат емблемите на куфарите даже. Щом видят етикета им и се нахвърлят като чакали. Преминах през цяла Европа без проблеми и тук вече родните служители си показаха рогата.

Седемдесет процента от българците ЛЕП ядат от тоя далавера бе-хе-й....! Женички-менички, жикузита-макузита ,кибапчита-мибапчита ,печени прасенца-мрасенца,бентлита-ментлита...

Като чета коментарите разбирам, че не сте много наясно с обществените порьчки, това е наи порочната практика, а когато става вьпрос за пари-партии няма.

Tипично по комунистически,нищо не се е променило от 89-та насам.Този комунистически манталитет трябва да се изкорени,но за съжаление червеният октопод си е пуснал пипалата навсякъде.Някои смениха партията,но си остават червени по дефаулт!

....а за комунистическия можем само да си мечтаем!!!!!

Ако толкова тие домъчнял - марш към китай, куба или венецуел.

И в нашия град е така.... Скъсаха да крадат... няма спасение. Бог да ни е на помощ.

Не разбрах само какъв е ефекта от дейността на тази комисия. На кого е дала становища и какъви последствия имат те за установените престъпления. Ощо взето поредните безмислени дрънканици.

И тя ли от 3 години вече "работи"?!

В провинцията си е ебало мамата..... Или се разпорежда местната партийна олигархия или кметовете си поръчват ...... Няма спасение от това... Посочили сте два града.. Ами то н авсякъде БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ в едно и също..... Провинциалният цървул върви и тъпче. ЗА сведение и в соилична община е същото. 3 - 5 провинциални ГЪЗки управляват родния ми град... Пълно невежество.... Защо го няма сега Цар Борис, та да забрани всички политически партии ! ! ! !

взета за самозадоволяване от комунистическата номенклатура.

България ще влезе в Европа, когато излезе от родово-общинният строй!

Като гледам с каква скорост се движим... още от утре сме там...:-) ВЕрвайте ми!!!

"По думите му законът за конфликт на интереси е от три години и все още не се разбирал от хората, които трябва да работят с него." Па тия "съветници" били много прости, от 3 години още не разбрали!!!

ГЕРБ ясно даде указания на своите членове - бързайте да ставате милионери, защото народът ще ни трае само 4 години. После ще ни гонят с камъни... И ето ви - в Монтана, в Куклен и на десетки места местните феодали - неграмотни, боси, по потници и джапанки, небръснати и мазни, крадат и с гъза си. Тук ум, морал и закон са непознати неща, а полиция и прокуратура няма, защото рушвети не се дават. Всеки лев трябва да се "усвои+, защото България е пред колапс. А народът - това е стадо свине, което е времнно на тази територия. След крадците на гЕРБ ту к ще останат само циганите.

Защо само кметовете на Монтана и Куклен да са такива? Не видяхте ли, кмета на Люлин в София, където даваше интервю за падналата фасада на училището! Същия ,с мазна коса, не обръснат, по фланелка и джапанки, дава интервю, ХА ХА ХА

Абсолютно вярно за кмета на Люлин.Този кмет с вид на скитник няма себеуважение и се показва в този вид. Хората чакат от него уважение и съпричастност към техните проблеми.

Хайде по-скромно с квалификациите моля Ви. С това ли смятате да се отличите от "стадото свине"? Май сте от тези крали не с "гъза си" а с някоя друга част и сега ви е секнало кранчето.

ние,достойните доносници също сме недоволни от това правителство и то трябва да си ходи,че огладняхме много а ни дават само трохи тук да пишем глупости

ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ Е ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ДА СЪБИРАТ ПО-МАЛКО ПАРИ ОТ ДАНЪКОПЛАТЕЦА. В МОМЕНТА НИ ЩАВЯТ С НАД 50%. ВЗЕМАТ НИ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ПАРИ И ПОСЛЕ КРАДАТ ПОЛОВИНАТА ОТ ТАЗИ ПОЛОВИНА. АМАН! ОСТАВЕТЕ МИ ПАРИТЕ, АЗ ЩЕ РЕША КАК ДА ГИ ИЗХАРЧА!

Ако можеше ти да решаваш нямаше да си Калитко

А бе другари журналисти, може ли така. А какво става с другите 20% от поръчките. Съзнавате ли, че можете с една статия да разбиете семейството на човека ?!?!?!?

нали нямаш предвид, че ги дава на любовницата си?

гарантирано от Г....

Проблема е нерешим, особено в малките градове! Единствения начин е да внасяме служители от чужбина,за да няма конфликт на интереси. Има малки кметства и градчета, където всички се познават и всички са свързани по някакъв начин един с друг - какво правим??? Трябва роднините ни да не работят или какво?Да се изселят? Връщам се назад във времето когато семейства се развеждаха,за да запазят двете жилища които притежаваха.Сега пак същото ли ще правим? Ако сина ми е с необходимата квалификация, израснал и живял с проблемите на институцията в която работя,познава естеството на работа какво лошо има да работи и той там? Дошло е време да се наследява занаята,а не разни калинки да падат от небето!

Варете свински сапун и го продавайте на пазара.

Вие, Еми-грантите, ще варите свински сапун и ще продавате на пазара.Аз,не искам децата ми да бъдат емигранти и да бършат чуждите гъзове по света! Учат и искам с достолепие да живеят в родината си, да работят и получават прилично заплащане, не като слуги, а като хора намерили себе си тук и сега! А от тебе не искам нито пари, нито акъл!

Защо изобщо са нужни тези общински съветници. Защо не ги премахнат. Само кмет с два- три заместника и край. Слагаш си подписа и си носиш отговорност. Тогава няма да има наплив за кметове и съветници.

Идеята е именно колективната отговорност - т.е. никой не носи персонална отговорност. Ако са само кмет и 4-5 човека съветници, то с лекота ще се разбира кой върши далаверите.

Колективна отговорност=колективна безотговорност. Така се спаси Софиянски-СОС бил решил. А някой да е осъдил СОС?

Много си прав!Само едноличната отговорност - е отговорност! Решаваш и я носиш!

Пари - власт - пари прим. Нищо ново под атлантическото ни слънце.

АБЕ ВИЕ СТЛОЧАНИ В ПОВЕЧЕ НЕ ГЛЕДАТЕ ЛИ......ЧЕ СЕ ПЕНЯВИТЕ ТУКА !!! АКО ИМА НЕЩО НЕЯСНО...ИМА ГО И НА ЗАПИС!!!

ти кой клас си.

И в трети ''щ'' да е - абсолютно е прав/а

ДО КОГА ТАЗИ ШУРОБАДЖАНАЩИНА? ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН ЗА РОДНИНСТВО НА РАБОТНОТО МЯСТО И ТАКА ЩЕ ИМА ПО ГОЛЯМ РЕД.ИНАЧЕ НИКОГА ХЯМА ДА СТИХНАТ ИЪПОЛЪВАНЕТО НА ВРЗЪКИ И НАЗНАЧАВАНЕ НА КАДЪРНИ ХОРА С КОНКУРС.

То има такъв закон, който постановява, че да крадеш и мамиш държавата не е престъпление..

Не мога да разбера кой измисли това понятие "конфликт на интереси",за неща които са точчно в унисон с интресите на някого.