Комисията по отбрана даде "зелена светлина" за F-16

ДПС, ГЕРБ и ВМРО подкрепят купуването на бойната техника, БСП и "Воля" са против

Обратно в новината

Коментари - Комисията по отбрана даде "зелена светлина" за F-16 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Яжте си алуминия държавни престъпници.

Цената на чисто нов Ф-16 е $90 млн. за цял свят ... с изключение за България. На нас ни ги дават за $320 млн парчето, като единствената писта , от която ще може да излети фърчилото е Граф Игнатиево, но тя трябва да се ремонтира около 100 млн защото не е годна в момента. Минавка.

В цената на ремонта на авиобазата сте пропуснали новата логистична база за съхранение на керосин и станциите за зареждане.Сумата е около 300 милиона лева.Ф 16 ползва керосин JP8 който ще се доставя от OMV и ще бъде тестван от щатска лаборатория.Скрити разходи няма,ама и МИГ 29 трябва да напусне Графа и да платим още 300 милиона да лети до 2030г.

За които трябва да платим за ,,ремонт” 100 милиона,а може би и повече при това абсолютно без да можем да ги използваме дори и да еър полисинг.А цената на самолета F16 се обуславя от много работи!И за България това е оптимума.А за 90-е милиона си си ги изкмукал от пръстите

Дойде края на руските таралясници да отиват за скрап !!! След почти 70г скапана руска техника, време е и БГ да застане достойно до разитите военни държави, а не да се черви от срам с рзни селско-стопански руски самальоти !!!

Честити нови музейни експонати!

самольотите МиГ,СУ, каменната грамада МОЧА,вертолетите Ка и Ми,пищов"Макаров",чизми руские,ушанка.... .

до свидание "Катюша".

... който е лишен от опцията да стреля по земята, какъв "изтребител" е изобщо? Какво ще "изтребва" този "изтребител"? Може би случайно летящите врабчета, които ще среща по пътя!? Само 31 млн.дол трябват "отгоре", за да заприлича машината на това, да което е създадена - да бъде "пепелянка", която кълве смъртоносно!

Това е нищо. Преди малко по новините мамин Владко се похвали, че ще вземат още един милиард евро заем. Въпреки хвалбите на банкянския суджук, че има три милиарда излишък. Честито на "печелившите"!

Никой не е против модернизирането на армията. Но колко от вас карат последен модел автомобил със всички екстри. Можете ли да си позволите такава покупка колкото и да е хубава. Бихте ли дали всичките си пари за нещо което ще ви е непосилно да поддържате или е по разумно да модернизираме според възможностите си, а не да се изхвърляме пак по балкански.

Общо взето Итака. Но пък не забравяй, че никой не те принуждава са си купиш Бентли - можеш спокойно да си караш и Тойота или, да речем - Дъстър. И пак е нова кола! А ние в момента ще си купим тунингован Трабант на цената на Бугати!

Вярвам само на Едно,не на 2-Русия е най могъщата военна нация заседнала и има традиция да бие! Ние сме малки -по-малки от Хърватия,но сме идиоти и половина .Това сме -шашави хора без проблемн и гащи.

Щом като са дали достъп на бай Таско до документите, значи всички данни за радара на Ф16 вече са в руското посолство

Тоя ако може ще замъкне на гръб и целият реактиван двигател в посолството

че още преди да сме си купили най-добрите самолети на света , русофилите ще получат сърдечен удар от страх и москва ще остане без крепостни слуги в България.

Дай Боже!

май ще умрем от глад щото намалиха субсидиите на 1лв и не ни плащат за писателска дейност на коментари.

ПАСМИНА!!!

"Министърът посочи, че когато сделката започне да противоречи на интереси и сигурността на американците, те могат да я прекратят." Това както го разбирам означава - Даваме парите на куп срещу обещание за доставка. Ако случайно (почти 0.0001% вероятност това да се случи) решиме да се отклоним от инструкцийте , ФАЩ прекратяват сделката, задържат парите в техни банки и ние геройски " го духаме". Демек, ако не изпълнявайте каквото ви кажем, иначе - ни аероплани ни пари.

Демек, ще изпълнявайте ...

Че вие и сега мощтно го духате на Мутин бе троле бесепарски

трябва да продадем реакторите от АЕЦ Белене и да си купим още такива самолети- чудо на техниката.

се е добра идея.. те и без това нита ще се монтират, нито пък изобщо ще носят нещо... Викай ЧСИ-то да ги пуска на търг, поне да избием парите за тях

По въпросната сделка всичко е ясно и много отдавна се коментира. И цената и начинът на плащане и комплектацията и възможностите на закупените самолети. По същество, беше обявен конкурс, но такъв нямаше! Имаше надбягване с един кон и изпълнение от управляващите на разпореждания от вън. Ще платим нещо, което ще получим след 4 години веднага и то цялата сума. За това, какви ще са възможностите на закупените самолети и колко пари още ще трябва да се дадат за да са боеспособни, говори и Президента Радев. В материала, който сте представили са основно мнения на министри, заместник министри, депутати от ГЕРБ, ДПС и ВМРО. На противниците на сделката са отделени два реда, а мнението на Президента Радев изобщо липсва! А той казва, че още един милиард лева със сигурност ще трябва да се дадат. Ако на него не вярваме, тогава на кого! Според някои специалисти сделката ще достигне 3,4 милиарда и само с един милиард отгоре няма да се разминем. Ще са повече

Ясно е,че ще купуваме още и още оръжия и оборудване за новите ни самолети което струва пари.А още по ясно е,че ще купуваме и още и още нови самолети и оборудване и въораженше за тях.Както и нови кораби и бронетранспортьори за пехотата и ракетни системи ,,Пейтриът” или ,,Ижис” които са ни необходими за да браним Козлодуй и Черна вода от руски или ирански ракети

Днес изпи ли си хапчето? Май си забравил!

Имали планове те да купували през 2021 още бракми. Вие до 2021 няма да докарете. И двата шопара ще се гътнат преди това. Не знам кой от двамата е по-тлъст?! русенската македонска наденица или банкянския мазен суджук?!

Ето какво казва Американското Специализирано издание Foreign Policy.. Вчера! И не се чуете Защо ГЕРБ разбиха Конкурса за Изтребители.. .. И Защо Турция се Отдръпва от САЩ=НАТО. ... The United States uses the fighter jet program to further its own influence while leaving allies dependent. ....... САЩ използват програмата си (за продажба на) за Изтребители, за да ЗАДЪЛБОЧИ ВЛИЯНИЕТО СИ, и да постави СЪЮЗНИЦИТЕ СИ в Зависимост. Ето това са ви Евро атлантически те съюзници!

Какво да четем рускобесепарски лъжи?! Турция не се е ,,отказала” от НАТО,а е инвестирала милиарди в американско оръжие и оборудване и пет милиарда долара във F35

Червен картон за управляващата чрез фалшификации , продажна шайка ! Анимационните ефки си плащайте от джоба , не пипайте нашите пари от хазната , че ще ви отеснее Планетата. ОСТАВКА !!!!

Доставка около 2023-2024 год. ... ако котка не мине път. До тогава тази вехтория ще е безмислено остаряла и непотребна. Да не гивориме, че в доклада пишеше че първите български летци на Ф-минавка-16 ще са готови да летят с него около 2028 год.

това ще са третите доставки за втората ескадрила от Ф 16

" от руския бизнес" и зависимите от Москва ходиха при батюшка на инструктаж и работят против България. Притесняват се че ако дойдат на власт няма да остане нищо за крадене.. Притесняват се излишно- скоро няма да дойдат на власт :)))

Цирк „София “ беше това събиране на дружинката на идиотите , някой от комисията едва ли ще доживеят да видят Ретро Самолети ЕФ - 16 на живо , може от небесата ! Всичко беше ясно след Молитвената Закуска пролетта , заедно с Фандъкова и Мамин ваньо , защо беше тази сложна комбинация , събрания ,Теливизиони дебати и разни лекции от ползата на тези ЕФ - 16 които ще стават за пръскане на комари по брега на Дунава !

И затова няма да стават!

ретро , ама са кошмар за враговете на България..ха.ха руски ракети не ги ловят , а руски самолети ги приземяват на части

Те затова вият краварите за С-400 на Ердоган, щото не ги ловят. Таготура в простата кратуна!

Ердоган чакай да видиш как ще мие като разбере че руските боклуци за нищо не стават..ха.ха Пример в Сирия..ха.ха.ха

Е сега тези хора-управляващите,който са избили невинни буквално да се извинят.Поколението на майка ми и баща ми са третирани като животно-глупак.Това вече не се търпи от никой който има втори етаж в главата и си наврете тези самолети в ГАЗА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Русия и Сърбия имат по-модерни и са им без пари.

Мило Коте, на сърбите 6 -те последни Миг-29 нито са по-добри от Ф-16 нито са им без пари. Не знам кой те е излъгал и какви книжки четеж.

Ти си наври петолъчките в ..за !

"Не са правени компромиси с качеството и способностите на самолета F-16. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов по време на заседанието на Комисията по отбрана, съобщи "Фокус". Това се нарича лъжец. Ама нали е от ГЕРБ,

вярно е! качествата и способностите НЕ са променени, променено е въоръжението!

Да де, ма ние точно него не го вземаме. Скъпо било.

ще се купят харпуните и маверика?

Шило

Когато им разпоредят от Амбасадата. Засега им дадоха само ръчни гранати.

подобно! Спъна ги това, че са 5-о колонници!

Браво днес е хубав ден за българската демокрация и народ. Стига сме плащали ремонти за руски самолети които са за скрап.

Шило

Ами в близките пет години, без самолети ли да стоим, Щереооглу?

шиле, май не четеш! 2021г ще купуваме още 8 бр Ф 16...Такива са плановете! А с руските каруци все едно сме без самолети.ха.ха те са за колхоза вече

На комисията по отбраната и лично на паница-министърът пожелавам здраве и дълголетие! Да живеят толкова дълго, че да доживеят и да посрещнат новите самолети за БА през 2042година!

На гол тумбак, чифте пищови !

затова някои ще купуват апартаменти с асансьори, а други дори и няма да ги купуват, а ще им ги подаряват!

А бе все ме съмнява че някой се готви за Белене ...

Няма да има Белене. Ще ги весим направо по стълбовете на Цариградско шосе! И от терасите на апартаментите!

Щом бай Таско Ерменков е против значи сме на прав път с Ф16

не е важно на мен да ми е добре, важното е на Вуте да му е зле...

Шило

Кому е нужна тая цялата постановка? Всички са наясно, как беше предварително определен "победителя" . Работата беше ясна още когато Цецо между два хамбургера го каза на всеослушание. А за решаващите, това беше ясно от по-рано.

Наеясно сме ,че вашата постановка за ненужен и неефективен колкото F-16 боен самолет не мина. Работата беше ясна още когато радев със Герджиков набързо и незаконно се опитаха да ни натресат старият модел Грипен със слаби радари и без въоражение

Шило

Ефективен? Че кога го произведоха, кога го преценихте?

А ти с тия нови и мощни радари без боеприпаси какво ще гледаш? Звездите ли? Ми че за тази работа си има Хабъл и обсерватории бе! По 1 ракетка на 2 самолета. Или викаш докато ги сглобят и боядисат ще събираме пари за ракети и бомби. Кво са още 1-2 млрд? Пари кат вестници!

никой нищо не споменава за комисионните ? При такива сделки винаги има комисионна ! Колко е и при кого отива тя ?

Нещо са се объркали ! Това трабант с оборудване на БМВ X5 ! Смях без граници с ГЕРБ !

Пълен разпад в корумпирана мафиотска държава, в която емигрантите пращат милиарди, за да живуркат роднините им, която краде отвсякъде (и КТБ), в която престъпниците са в парламента и във властта и се борят за подкупите за купуване на всичко - от камъни и павилиони по улиците до изтребители на тройна цена от САЩ, на които са се нaгъзили и козируват и онези ги крепят на власт. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Тази сделка сякаш е някаква далавера или комбинация на Цветан Цветанов.

миг 29 които са в пъти по добри от еф на баба ми ще си седят мирно и кротко понеже требва да начешаме краварската краста за пари от колониите

Стига сте въртели и сукали като килифаревски циганин.Аз ви чета мислите,бе.Другарят Радев лобира и се купуват 8 бр. "Грипен"-а,а другаря Ерменков и други видни другари-социалисти лобират за 8 бр. МИГ-31.Абе купуваме ги на разсрочено плащане,особенно за "братушките" до девето коляно.

Българската Армия има план за обновяване на техниката. Има план за пехотата, има план за флота и сега дошло време за авиацията. Върви се по план...и тоя план не е лош! Не харесвам Тиквата, но в плана за Българската Армия не виждам нищо лошо! На въпроса защо Ф16 а не Грипен, Шмипен и така нататък....ами казаха ви го в прав текст "Решението е политическо а не военно"! Не ви харесва?! И на мен не ми харесва...работих малко за една от най големите европейски фирми във военното производство. Ами....почти навсякъде и във всички случаи решението да се закупи оръжие е политическо! Дори и великият Израел няма много избор. Когато Чичо Сам му даде $20 милиарда помощ, уговрката е повечето от оръжията да се купят от САЩ - а съм бил на срещи с Израелски военни които искаха това което продавахме, ама не им дадоха да купят от нас!!! Проблема за мене е в бройката....тя е от нулево значение. Тези 8 самолета няма да променят абсолютно нищо за Българската Армия като цяло, и ще бъдат от малко значение за българското ВВС и то само защото сме останали без самолети, така че 8 нови самолета си е 300% увеличение :-). Правилното решение може би беше в някакви ПВО системи, но като отчетем че Русия е лидера в тези системи а ние като НАТОвци не можем да ги купим, тогава можеме да избираме само западни самолети. А бройката от 8 рефлектира колко можем да си позволим. Не може да сте в НАТО и да пазарувате от Русия! Виждате турчина как го ръчкат само за едно С400 и може да сте убедени че ще си плати горчиво за това! България е направила своят избор - правилен или не - и трябва да се съобразява с това. Дали ще са 8 бройки Ф16 или 10 бройки Грипен е политическо решение а от военно гледна точка, без значение!!!

В общи линии сте прав. С 8 бр каквито и да са тези самолети, файда няма нито за държавата ни, нито за армията ни. Може няколко човека да се облажат и това е. Поради което можеше просто да не се купуват. При положение, че народът тъне в мизерия. Но и ма и няколко въпроса: - Някой ще потърси ли сметка на тези, които взеха решение да унищожат българската авиация и армия? Има конкретни виновници за това. - Някой ще потърси ли сметка на тези, които разгромиха българската военна промишленост и промишлеността въобще? - Някой ще потърси ли сметка на тези, които унищожиха българската енергетика? - Някой ще потърси ли сметка на тези, които унищожиха нашето селско стопанство? - Някой ще потърси ли сметка на тези, които унищожиха нашето образование? - Някой ще потърси ли сметка на тези, които унищожиха нашето здравеопазване? - Някой ще потърси ли сметка на тези, които продължават да унижават и унищожават народа ни?

PEYTSCH

БСП подкрепя само самолети подбрани от Радев или Путин. Цената няма значение.

Я тъпи светни народа защо Германия и Франция не купуват от тия остарели щайги

Защото си произвеждат изтребители. Япония, Дания, Холандия, Израел, Белгия, Гърция и още двадесетина бели държави купуват Ф-16, защото нямат "собствено" производство.

ДПС и ГЕРБ подкрепят купуването на бойната техника - коалицията в действие ! Комисионните са хубаво нещо ! Честито на избирателите ! И четете за някакви хакери !

Герберите ще продат всичко и ще вкарат държавната в дългове криза от която няма излизане.

Да, ам да се бяхте постарали да купите свестни самолети. А не такива, които миришат на нафталин и са за исторически музей. Сделката ще допринесе до съществено намаляване на вътрешния дълг на Америка. тя разчита на тиквуни като нашата страна да си оправи дереджето с дълга.

За това, не вдигате минималните заплати и пенсии, щото американците ви натискат да платите за техните самолети....продажници мръсни. От кого ще се защитавате с тия самолети бре утрепки. Само да натиснат копчето американците и руснаците и сте изчезнали мигновенно. Хахахааа....моного прости тия в парламента, многооооооооо......да не говорим, че и тия от ЕС като искат да ви унищожат ще го направят без проблем, въпреки, че сте си закупили супур скъпи самолети....еййййй ебахте майката на българскитя народ ейййййй......продажници!!!!!

Е против руските гей-шпиони Дето всеки ден словоблудстват тук. Хубавото е, че вече ги раЗпориха не само анално Но и орално

болшинството от народа е против тая сделка,но също така и болшинството от народа е против бсп,така че от бсп да си гледат мерудията че май друго не им остана

Закупените самолети не са съобразени с нашата действителност. Грипен бяха много по практични и евтини и лесни за обслужване самолети, но лобитата са си свършили добре работата и сега трябва внимателно да следим сметките на взелите това решение!

като той единият няма и собствен апартамент, а другият продаде цели два апартамента за един псалм 91 ...!

Ми как ще подкрепи БСП-то те ако упраяляваха щяха да купят за 5 милиарда 16 самолета и да откраднат поне 3 милиарда под масата, А сега не могат.

Според мене ние трябваше да подновим самолетите с руски. Това е моето скромно мнение. Не искам да се налагам над никого с това.

И аз не искам да се бъркам, но определено бъркаш (мое мнение). Руските самолети наистина са много добри (като летателни характеристики), но в един изтребител от основно значение са електрониката и въоръжението, както и възможностите за работа в затворената система на АУАКС (за разузнаване и набелязване на цели) и останалите самолети, участващи в операцията.