Екипи на КАТ вече проверяват със специално оборудване

От днес проверките на Пътна полиция ще се извършват с камери и микрофони. Засега ще действат само 20 оборудвани с такава техника автомобили на КАТ.

Обратно в новината

Коментари - Екипи на КАТ вече проверяват със специално оборудване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А за ДАИ кога ще решат и там да въведат - що техните проверки не се заснемат или само КАТ са корумпирани? Бедна ви е фантазията там за какво иде реч.

Фактите : 1.Камерите и микрофоните от всякакъв вид са нарушение на правата на човека. В бъдеще те ще идентифицират и проследяват движението на всеки. 2. Изискването за използване на колани е нарушение на правата на човека. Моята безопасност е моя работа. 3. Изискването за фарове през деня по нашите географски ширини е безподобна тъпотия. 4. Използването на дрегери и технически средства за измерване на опиянение и адекватност е нарушение на правата на хората. Който може да следва осовата линия на пътя е достатъчно трезвен. 5.Половината правилник за движение е безсмислица. 6.Всяка кола, която може да се движи и да дава знаци за движението си е изправна. 7.Никога не е имало референдум по разглежданите в законите за движение по пътищата и разни правилници теми !

Смешни, смешна тъжна власт...току що казаха, само една патрулка за София. Останалите стоят на работа и нарушителите минават покрай тях. Браво, преборихме се с корупцията на пътните полицаи. Сега е момента да правим каквото си поискаме...

ПИПО

Ден година храни....

Ако няма кой да дава,то тогава няма и кой да взима.Друг е въпроса ,че понякога има безумни ограничения на скоростта и просто те провокират да си в нарушение.Аз никога не съм давал и немам и намерение да го правя,но точно поради тази причина имам неплатени глоби в размер на 1600лв за последните 10г.

Абе не е съвсем така. Куката има власт, ако си поиска, а ти му откажеш, може да ти вгорчи живота още на място. Даже да не ти намери никакво нарушение, като те мотае един час за проверка на цялата кола, не е малко.

Dimi

И в същи момент пишеш възражение в акта и пуска жалба срещу шапкаря... ще се изненадаш какви добри резултати дават подобни действия... имам познати, които след подобна гавра от полицай им се разминава дори и нарушението, което е било носпоримо, но полицая искал рушвет... след жалбата и възраженията...

Един скромен въпрос? Защо в Германия половината магистрали нямат ограничение на скороста а в България няма и един километър.а който е карал в Германия знае че не всички магистрали са по добри от нашите .

ПИПО

И коя немска магистрала е по лоша от нашите??? Че аз лично съм обиколил доста от тях и такова чудо не съм виждал.

Най малкото редовно на всеки 100 км има 2-3 км които ги ремонтират и има ограничение и събиране в една тясна лента. Иначе нашата след Пазарджик посока Бургас е доста добра и с малко да не кажа никакви остри завои.

"Записите ще се прегледжат само ако има сигнал за корупция." Просто нямам думи, тука всичко можем да побългарим. И каква форма на контрол е това?

При сегашните нива на корупция и всичко пред камера е достатъчно 0,01% от хората даващи подкуп да сигнализират за да изгърми половината състав на КАТ в следващата година или две. Пък тогава ще видиш за каква форма на контрол става дума.

Да вкарват тая система и да се понамали трафика малко, че бая хора минават сега с 20-50 лв., а сега се надявам, че ще им оставят книжките на трупчета.

Вместо да затворят КАТ като репресивна за българина структура, те харчат (ПАК) държавни пари да купуват камери и микрофони, че служителите много лъжат. Ние сме виновни. Защо търпим това, когато го правят пред очите ни?

Всички катаджии да ги пратят да пазят турската граница.Или по селата където убиват хорицата за по 5 лева.

МНОГО СТЕ ПРОСТИ КОМЕНТИРАЩИТЕ ТУКА!

Е ,ти пък като си сложен... какво ще ни кажеш?

Това не ме впечатлява. Шофьор съм от 57 години, карам със златен талон, старая се да спазвам изискванията на пътя,поддържал съм си винаги в изправност няколкото автомобила, които съм имал, така, че катаджиите няма в какво да ме обвинят. Карайте и вие така и ще видите, че те просто няма за какво да ви притеснят . Приятен път на всички !

Аз приветствам всеки, който спазва Правилника. Но да знаеш, че има и следното: караш с 80, радара им отчита сто. Минавам през едно бургаско село, не помня Венец или Лозанец (то май е ямболско, но това няма значение). Наближавам зебра, пътят е доста широк. На левич тротоар имаше двама полицаи и момиче. Когато стигнах на два метра от зебрата, бутнаха момичето и тя тръгна да пресича. Ченгетата въобще не се бореха за осигуряване на безопасност на движението, а за събиране на пари.

На мен вече ми казаха каква е новата схема - още докато те спират хвърляш парите в ъгъла зад предното стъкло, където се лепи гражданската отговорност. Полицаят се надвесва през прозореца срещу теб, но камерата няма обхват в толкова широк радиус. Полицаят посяга уж да провери стикера и си прибира кинтите.

КАТ е имал смисъл по времето на ГДР и СССР.Погледнете статитиката на жертвите по пътищата.Мисля,че камери за скорост по пътищата са по-евтиното и безпристрастно решение от катаджиите.Направо да ги закрият тези тахтаби от КАТ.Това с камери и микрофони стават за изпитите на ДАИ и инструкторите.

погледнах я статистиката, а не е ли по добре мъъъничко поне да се оправи маркировката че в мъгла и дъжд не се вижда на пътя ли си у нивата си

В България няма специалист способен да направи съвременна организация и маркировка на пътя.

Преди 15 години влизам от Златните във Варна. Спират ме за превишена скорост! Нарушил съм ограничението с 20 км и давам Аз 20 лв всичко е О.К. Имаше павилион за цигари в близост и решавам да си купя нещо за из път. В това време спират един пловдивчанин с 90 км над разрешената при което човека изка и той да се оправи. Полицая най -категорично му заявисофянеца мина с двайсет и даде двайсет ти го смятай!

А защо нарушаваш правилника ? Не нарушаваш ,не плащаш ...

Има и друга схема: Не нарушаваш ,не плащаш и ... отнасяш акт! Лично ми се е случвало в Обнова/по пътя Плевен-Горна Студена/.

Dimi

Именно заради такива като теб и съответно подкупните полицаи се налагат сега камерите в колите... защото ако никой не им дава рушвети на катаджиите малко по малко ще спрат и те да си ги искат, ама като давате сега ще ядете дървото с камерите в колите на КАТ...

Пък и два минуса си се изхитрил да забършеш!

За КОЛЕГИ,политици,управници ,държ.чантаджии и цигани ,...НЕ ВАЖИ!

честно казано при настоящата система, не знам дали не е по-добре да си дадеш подкупа, ако ти го поискат. Щото ОК - пишат ти акт, вземат ти талона... ако не си си в населеното място има да го търсиш дълго време. Дори и да си в населеното място те размотават месец-два минимум. Друго - ако е с фиш - плащаш си го в срок, после се оказва, че МВР не получават информация кой какво е платил и трябва да си пазиш всички бележки и квитанции през целия си живот... Така, че да си ги оправят тези неща и толкоз. После да се оправят с корупцията.

"И к'о ше пра'им с'а, гос'ин поцилай?!" Как ще ми искате "почерпка"?! време е вече да почнете да взимате книжките на разни пияни маймуни...

..... шъ са упрайм. Ни ни мисли, дето й теклу, паа шъ тиче. Ти само унимавай у картинката, чи шъ нъстъпиш котиту по упашкъта.

ХА ХА ХА ХА Изгледайте клипчето... дебелата свиня, скрива колегата, шофьора, че и половината от проверяваната кола! Тулупа трябва да минава в дясно, не да стои между камерата и колегата си! И Тулупа трябва да е в добра физическа форма - т.е. поне да може да ходи, а не да се търкаля по улиците!

Dimi

Стига сте ревали. Предвид какви са ни полицаите (или поне една част от тях) са необходими мерки за да бъдат контролирани... ние не сме пионери в областа в редица държави това го има като допълнителна мярка за контрол. Ако спазвате правилата и не се правите на велики по пътищата няма да имате проблеми... интересно как някой за 15 години зад волана сме спирани 3-4пъти и не сме имали проблеми с полицаите и не сме давали рушвети, а други се оплакват че едва ли не през ден ги спират и ги "изнудват"... едва ли проблема е само в КАТ

Баровците с тупорлаците пак няма кой да ги закачи. Не четете ли записа от камерите ще се съхранява 30 дни и до него няма да имат достъп катаджиите- А шефовете А!Сега парата ще е при тях, То и сега като спрат богаташ му казват звъни на шефовете веднага те ще оправят нещата. То май тези камери няма да подобрят дисциплината по пътищата.Не дисциплиниран е този който се чуства безнаказан. Тук е България

Написах кратък коментар за Шефчетата в КАТ - Забранен за четене , този сайт , чий е ?

Най-недоволните от мерките на КАТ са най-сериозните нарушители. Един стриктен шофьор само би ги приветствал, защото разбира, че са в негова полза, докато рома (по манталитет) с купена книжка знае, че вече по-трудно ще се измъква.

Приветствай камери на всяко кьоше и чип във врата.

Кажи го на майките на прегазените деца, кажи го на близките на убитите от пияни шофьори, кажи го на ударените от джигитите с БМВ-та с пазарджишка регистрация.. на много хора го кажи ;)

Пак ще има подбор- онези с големите джипове и чужди номера никой не ги пипа.

е една малка промяна в НПК. За взимане на подкуп от водач на пътя: 1.дисциплинарно уволнение, без право на заемане на държавна длъжност за срок от 15 години. 2. Глоба 15 000 лева за злоупотреба с доверието на държавата поверила му длъжността. Всичко ще се самоурегулира.

Чудесно, ама трябва още една контрамярка - камера и микрофон и във всяка частна кола. Защото не знаем на техните какви интервенции ще правят, както правят и на радарите си.

Полицаите нямат работа да спират преминаващите автомобили. Никаква. Друг е въпроса, че КАТ е измислена структура само да пълни бюджета с глоби. Тя не е да помага на водачите.

Тия искат да ми отнемат най-сладкото - преминаването на червено.

Мазните търбуси изгладняха и си намериха ново оправдание да излизат на пусия за масов рекет. Оправия с тези свине няма. Не го закриха този кат и това си е, все още живееме в феодално робовладелския обществен строй, а разни ми говорят за Демокрация.

На това представяне се видя по телевизията, че катаджията говори по мобилен телефон без устройство свободни ръце. Защо не е наказан още? Как може да се говори за спазване на закона, като вие го нарушавате!

или иначе казано ще ни "интервюират"

То какво се оказа?! Че слагаме камери в колите на КАТ не за контрол на движението, а за да не вземат служителите подкупи. Т.е. следиме тях за честност, коректност и лоялност към службата. И логично идва въпроса: "Защо ги назначавате тогава такива???"

защото както беше казал Чаушеско - такива са ми ръмунците, не разполагам с други...

Защо сме България и други няма. Тук хората са честни, само докато не намерят източник на корупция. А корупцията и нарушаването на законите е нещо, което ненавиждаме само в другите, но е напълно приемливо за нас самите.

Това, хейтърството се е превърнало в национална черта. Всички искаме КАТ да престане с подкупите, всички се дразним от дебелите, мазни полицаи, грижещи се единствено за собствения си джоб. Но когато се предприемат стъпки в правилната посока, започваме да плюем?! няма логичен отговор на въпроса ЗАЩО? И аз съм шофьор и се радвам,когато с 10-20 лв. рушвет се измъкна от нарушение, за което държавата ще ме накаже по-строго, НО СЪЗНАВАМ, ЧЕ СТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРИКЛЮЧИ, АКО ИСКАМЕ ДА СМЕ "БЯЛА"СТРАНА!

Нищо не си рабрал - всеки иска катаджиите да проверяват другите, а на тях да им се разминава с 10-20 лева... а ако може и без тях...

Пълен абсурд. Харчене на нашите пари безсмислено. Утре всеки чиновник с камера, по стаите, защо не и в тоалетните - пръдваш запис. Пфуу

Как да разбирам коментара ти че сегашната ситуация те устройва така ли ,и няма смисъл от никакви промени ?

Проста работа - прилагане на закона. Констатациите си ги имаше и преди.

Не не е пълен абсурд. Така трябва да е. Контрол, контрол и пак контрол е това и липсва на тая държава.

тази година колко ще са загиналите! За сега сред шофьорите-гъзита се шири убеждението, че никой за нищо не може да ги спира! На примерните и дисциплинирани водачи им е все тая! Лошото е, че патят от горните!

Камерите трябва да вървят онлайн и да могат да се наблюдават от всички нас. Само тогава ще има смисъл.

има ли такова нещо като запис, винаги може да има и манипулация върху него.

МВР - Министерство на Връзкарите и Рушветчиите!!! Здравей полицейски терор! Цвъко пак командва парада! Законите в българия (с малка буква) са направени така че всеки да е виновен по презумция и да трябва да доказва че е невинен! Така е още от комунизма - с цел: наличие на инструмент за репресия! Трябва СЪС ЗАКОН да се отнеме правото на КАТ-аджиите да спират за "случайни проверки" (а не с разни мижави началнически заповеди които я се спазват я не) !!! Право за спиране единствено и само след като е забелязано изършено нарушение - както е в САЩ например, а и не само там! Защото сега ще спират и ще се заяждат за всичко, защото според БГ законите НЯМА изряден автомобил, поради многото глупости изписани в законите!!!

...знаете ли нещо за Моканина? ;)))

Българските управляващи катерят нови висоти на глупостта. Вземете малко от опита на САЩ. На ден хващайте и глобявайте по 1 нарушител в Област. Прилагайте Закона: Глоба -Голяма Глоба- Без книжка-Двойна застраховка- Затвор. И пак отначало.Този 1 санкциониран ще разкаже на 100 човека. ЗаПревиш скорост/с 16км/,Неспиране на Стоп, Червен свет и НЕправилно изпозване на лента се взема Шоф книжка. Следва малък, голям и по-голям финансов шамар +Неходене на РАБОТА!!!СЪД!...,Ами в САЩ поршета, ферарита,ламборгини , корвети и вайпъри има във всеки трети частен гараж. ЕЙБОГУ-много рядко, ама много рядко може да се види на магистралата или по улица в града някой да вилнее както в БГ. Ако има такъв Веднага го подгоннват и битката с Полиц я губи.Положителното на САЩ трябва да се използва въпреки, че те внушават на васалите си обратното.

там където има много камери хората живеят под стрес и необходимостта от психятри е по голяма.

Държавата отново се превръща в най-големия законен рекетьор!

Много ми е интересно , с какви акумолатори трябва да са тези опелчета та да могат да захранват една ПТС при този лимит на гориво в полицията . И дали само нарушители ще се спират или ? или пак ще има - Аууууу къде ти е презерватива в аптечката . Аууууууууу и резервни крушки за габарит нямаш . Все пак колата е просто средство за придвижване не е нито влак , нито самолет а най-малко е презокеански лайнер та да се чувствам като криминален престъпник защото съм забравил да си пусна фаровете или вися в задръстване без колан .

В България има две министерства, другите са камуфлаж. Едното създава хаос, другото го контролира. Нещо като хлапето и Чарли Чаплин. Всички управлявани сме в ролята на джама. Двамата герои бяха гладни, а нашите управляващи вече се пръскат и пак не спират.

Защо трябваше да се чака 25 години за да се вземат някакви мерки ,преди години мой приятел началник в РУ ми показа рапорт на полицай ,който се молеше поради тежко семейно положение да бъде преместен в служба КАТ ......

Движението по улиците в София е ад!Да се вземат реални мерки за безопасността на хората,а не да се чудим как да надлъжем камерите !

Dimi

Ами замисли се как да спазваш правилата, а не как да лъжеш камерите... не само полицаите имат вина за ужасния трафик, в голямата си част това е заради шофьори, които си мислят как да излъжта полицая/ дадат рушвет/ излъжат камерата...

Пука че ми дреме... да иляди фотошопа и пича дето го е кракнал... съм с документ/и на служител на системата и не само не ме проверяват ами даже ми предлагат ескорт...

Плийз бич, само провокират българската изобретателност, нищо повече!

е измислен навремето, с цел да се заклщчават жените при дълго отсъствие на мъжете. Но точно по това време е измислен и шперца!

Движението по софийските улици е пълна анархия. Тарикати-джигити се движат по собствени правила. Това да завиваш от дясната лента наляво и от лентата за ляв завой да правиш десен е стандарт. Какво става с камерите по кръстовищата и пътищата?

Да вземат да опростят нещата при регистрация на автомобил, че във всички градове е голямо чакане. Не може цял ден да ти отнема едно регистриране, че даже някой път не можеш и да свършиш за един ден.

Демократите въдвориха корупцията в Р.Б. и мафията, не комунизма. Това са фактите.

Пълна простотия. Сега ще глобят някого на който му е изтекъл срока на годност на аналгина в аптечката. А кой ще пази границата. Мястото на униформените е на границите с Турция и с циганските махали.

Всичко е за пълнене на хазната,не за народа

Мястото на КАТ е на пътя каква граница какви цигански махали ?

Мястото на кат е в историята! Колкото по скоро толкова по добре

вярно по-малко спират ,ама пак спират.онзи ден към 22,00 часа в кв.Овча купел пак си спираха,а даже и не бяха със зелените жилетки(явно пешаци)....

не беше ли по-лесно просто да намерите морални и честни хора които да ни пазят ... или вече изобщо няма такива

Животът не е същия без да давам подкупи на полицаи. Обичах да видя засмяното лице на полицая, който ми пожелава късмет и щастие. Сега нещо ми куца без да дам тея 20 лв...