Десетки българи измамени в схема за фалшиви продажби на коли

Десетки българи "изгоряха" с хиляди левове за автомобили и селскостопанска техника в международна схема за измами.

Обратно в новината

Коментари - Десетки българи измамени в схема за фалшиви продажби на коли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те и дядУ КОЛеда вярват... но... на зла круша зъл прът!

Тези какво правят? Тренират като се пенсионират да хвърлят през балкона по 30 000 лева на "полицаи"?

Жадность фраэра сгубила!

Мда......... Така е като не се взимат под внимание Илф и Петров! Хак да им е!Кола за 20 хиляди, а ти я взимаш за 6.......

еЙ ЩО ПРОСТ НАРОД ИМА ПО СВЕТА, ТО ЗАТОВА ИМА И МОШЕНИЦИ. И ТОЯ КАТО АВТОМОНТЬОРА В КАВИЧКИ ДАМЯН ОТ ПАНЧАРЕВО ЙОВАНЕЦ 10, ВЗИМА ПАРИТЕ НА ХОРАТА, НИЩО НЕ СМЕНЯ, ЧАКА ЧАСТИТЕ ОТ ТУРЦИЯ И ТАКА НЕ ГИ ДОЧАКВА НИКОЙ. ВРЪЩА КОЛИТЕ УЖ СЪС СМЕНЕНИ ТАКИВА А СЕ ОКАЗВА ЧЕ НИЩО НЕ Е ПИПАНО. ОМАЙВА ХОРАТА ВЪПРЕКИ ЧЕ Е ДЕБЕЛ ШОПАР ГНУСЕН И МАЗЕН И МАЛКО МОЗЪК ДА ИМА ЧОВЕК ЩЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ ОТ ТОВА МОНТЬОР НЕ СТАВА, И ПРОДЪЛЖАВА ДА ГО ПРАВИ ВЪПРЕКИ ЧЕ ИЗМАМЕНИТЕ СА МНОГО, ИМА ЗАВЕДЕНИ ДЕЛА НО ТОЙ СИ Е В КЪЩИ И ПРОДЪЛЖАВА ДА МАРОДЕРСТВА ПЛИТКОУМНИЦИТЕ КОИТО ЗАРИБАВЯ ПО ИНТЕРНЕТ.

Бай Ганьовската тарикатщина е причината да има "измамени камили". Той ще си купи на далавера докато другите глупаци плащат като попове по-високата цена. Щото е на мама умния г.з. Ми не - има и по-големи тарикати. Явно.

Това не е новост. На същият принцип работят и китайските сайтове. Гледаш хубави неща, заявяваш и плащаш предварително и след това ако имаш късмет стоката ще дойде. Ако ли не, пиеш една студена вода. Това, че се контактува по майл или телефон не е гаранция за сигурност. Дори по майл е по- добре ако знаеш какво да правиш.

Даааам, а иначе ако го питаш българина и изключително умен и компетентен по всички въпроси.

Плащайте през пейпал бе ! Какво пращате пари като идиоти !

То уловката е, че искат да платиш еди си къде и когато те баламосат, че всичко е достоверно, после съветници много.

Годината е 2017-та а още има хора, които на сиромашко доверие си дават парите без бой!

После бабите били такива, онакива. Ами ей ги и младите си дават парите без да мислят. Всичките изгодни сделки по интернет от неизвестни лица са измами.

те ограбиха парите навремето на цялнарод та сега за някакви дреболии се ваикат

Има ли балъци - далаверата върви.

че има бол хора, с лесно спечелени пари - то ги хвърлят от терасите си, то превеждат незнайно на кой... Един човек, който се е трудил доста, за да спечели 3000 лева, никога няма да бъде толкова лекомислен със своите пари.

тоя свят има наивници, ще има и колкото си щеш мошеници!?

Моля ти се, не наричай Дани Оливейра на Португалия, мошеник.

Хм, много сложна схема измислили тез чужденци. Не знаят ли, че у нас само да си поискаш и ще ти хвърлят парите директно през балкона?

ТАКА КАКТО НИНОВА МАМИ ХОРАТА И В НЕДЕЛЯ ЩЕ ГЛАСУВАТ /тъпаците де/ЗА ТАЯ КРАДЛА И ИЗМАМНИЦА

Само баламите са повече от китайците.

само в България са около 7 милиона!

Изброй колко ще гласуват за ГЕРБ и БСП и ще видиш колко са.

Бля бля бля. Ми като са тъпи сега да си плащат кредита и да въртят вместо волан кръглата емайлирана тава на жена си. Може ли да даваш пари за нещо което не си го виждал или пипнал?

Накефи ме и не мога да спра да се смея. Даже си представих, че и кръглата тенджера на жена си може да не върти, че е твърде вероятно да е деформирана от многократни съприкосновения с каменната му чутура

Дискретно : - Пореден случай определящ Защо Ни казвам че Ни трябва Обща Дейност с комшиите оттатъкДунава ! (Преди време, 4-5 години - Имаше Лавини от същите Безподобия в Румъния...до Танкове и Изтребители... ПослеОбаче ! - Всичко Се Изкорени.) ...ерго : а. Обща Дейност с ДНА (Кьовеши)...и б. Незабавно Реално включване И на Global WatchDogs.

Както ми каза една бабка от Габрово: "Докато има балами, ще има и тарикати."

Как така превеждаш пари за нещо, което чакаш после да ти се достави? В нормалните случаи, винаги се плаща след доставката, а не преди това. На никой ли от тези хора не му/й е минало през ума, че предварителното превеждане на пари някому крие риск да не получиш нищо срещу това? Егати балъците булгаристански, честно!!

Не е точно така. В много случай при онлайн търговия клиентът заплаща стоката предварително и едва след това я получава. Но тук случаят е по-различен...

Eпа ази винаги си плащам след доставка, да и при он лайн търговия, един познат изгоря с 1000 таблета от Китай, така че, докато не го пипна в ръка и огледам, пари не давам, и като не ми хареса го връщам по доставчика.

Кола се купува с предварително плащане и без продавача да е мошеник.

баламурниците. По-добре да ги беше хвърлил от терасата...нищо, че не е възрастен.

кола сега да плати и лечението на "катастрофиралия" шофьор!

Като акъла им е толкова, каквото са си надробили това ще си сърбат. Тук има коли колкото искаш.

Какви коли има тука , приятелю?Нормалните "хора" ги изхвърлят, а ние ги купуваме. Коли , които не подлежат на ремонт .Гуми втора употреба.Пътища - не ми се коментира.Я, имало и гориво:) А какво е като качество и цена?????Ще умираме.Нормално и логично, уви!

Има магазини за стари и нови коли. А като не ти харесва отиди да живееш където горивото е по достъпно.

Зад всяка измама стои алчна или стисната жертва, която се е полакомила по големи печалби или се е увлякла по прекалено евтина сделка.

Тази схема върво поне от 15 години. Даже имат паралелни сайтове на известни логистични фирми където можеш да видиш, че колата пътува към теб и чак тогава пращаш 50% от парите. Опичайте си акъла и не давайте пари на хора, които не сте виждали или за кола, която не сте виждали. Ако толкова ви харесва колата, вземете един самолет и отидете да я видите с очите си и да направите сделката.

Точно! Навремето на един такъв убавец през мобилето като му звъннах и онзи почна , преведи половината сума, за да ти пазя колата докато дойдеш. Викам му ти каде си? Онзи Щайн германия, Викам му ок. Аз съм в Мюнхен. Чакай да намеря с какво да дойда да я видя и ако ми хареса плащам. Онзи дай половината пари. Пак му казвам абе човек след 3 часа съм при теб и ще ти дам всичките пари, като видя колата. Онзи не. Не можело така. Беше ми на устата да му тегля една сочна българска и добре подредена, но преди да го направя тъпака затвори. Звъннах у местната милиция и им обясних кво и що, казвайки им, че става дума за измама ония абе вие нещо не сте се разбрали... Идеше ми и на тях да им тегля една ама нали съм в чужда държава викам по добре не.

Имах подобен случай в Чехия, на една обява за 5-годишно Ауди А4 през 2013 ми писа един турчин от Хановер, който уж работел в Шотландия и не можел да дойде до германия, но ако му пратя 3000 Евро щял да ми прати колата до Прага. Изглеждаше сериозен, тъй като ми прати снимки на колата и регистрационния картон с германските номера.... аз като патил бай-Ганьо не се вързах и направих разследване в Интернет .. още пазя емайли, снимки, информация за турчина... при удобен случай ще му гостувам в Хановер с някоя кирка !

Съжалявам, но докато има будали ще има и тарикати. Интересното е друго - може да се проследи на чия банкова сметка се "превежда" сумата и от там да се издирят хората. Но трябва да се уведоми интерпол. Лошото е, че обикновено сметките са на кухи фирми а парите се трансферират в сметки в Украйна а последната е известна с безхаберието си относно сътрудничество с интерпол. За това - око да види, ръка да пипне. Навсякъде по Европа могат да се намерят евтини самолетни билети - отиваш, уговаряш среща със собственика, броиш му парите, вземаш колата и си тръгваш с нея или поне я оглеждаш. и сверяваш нещата в документите.

Лично мнение-докато българите не се научат какво е качество и цена и да спазват при бизнес така ще бъде. В тази държава всичко е с в грешна посока.Може ли панел и Мерцедес?Къде е културата на битовия стандарт,къде е нивото и мястото на всеки българин?Много неща не разбирам ,но това е положението.Жалко,че не се учи никой,а всеки знае най-много.Интернет е за хора и за умни хора които могат да различават истина от лъжа .т,е.измама.

Автокъщите в България са препълнине с коли. Има всякаки коли...евтини, по-скъпи, много скъпи. Този обикалял 1 година и не могъл да избере. Естествено, че ще го прецакат. Не можеш да купиш кола примерно за 3 000лв и да очакваш, че е на 30 000км и е идеална, карана от домакиня, която ходела само до магазина с нея. Ако искаш хубава кола ще дадеш над 10 000лв, така стоят нещата. Който иска да е-е дявола винаги свършва като герия от статията.

А, що бе. Ако е от Италия - 100% е карана от някоя баба само до пазара ... :)

Има будали,ама трябва да се търсят!

Духайте супата хитреци-глупаци!

"Много хубаво, не е на хубаво" "Не е луд тоз който изяжда зелника, а тоз който му го дава" "Безплатен обЕд нЕма"

Докато има овце, че има и вълци! Как ще си вземеш кола на старо по интернет? Аз съм гледал много хубави обувки на изгодни цени и пак не смея да си ги взема. Въобще стоката не я ли видя и пипна, не ме вълнува.

ае то паа и тебе ко слушамеее само ше ги стискаме тей пари и ше досаждаме у секи магазин да пипаме стоката и ше чакаме намаления и прумосии - то интернет търговията немой се развие тей - а предимствата на интернет търговия са мноо - доставят ми нов модел маратонки нике адидас на половин цена от магазинската директно в офиса оргинал майка ;) гледам у магазина същотото 2-3 пъти по-скъпо верно гадже с клинче ме обува събува дебне ме да купя и магазина на центърума витрината гледа ама ...

...па я наш ко правя - пробам адидаските у марковия магазин и са прибирам ги цъквам по интернета и идват на 40% по-йофтину ...българска му раута ко да прайш

Не ти се меся, както искаш. Но аз като отида на пазара и понеча да пипна прасковите да видя, зрели ли са и продавачката ми каже "не пипай стоката", аз не пипам, но и не я купувам.

Всичко можеш да си вземеш по интернет ,стига да не е от някакъв само с имейл който не отговаря и на телефон ,има десетки проверени магазини ,автокъщи и сайтове за продажба на всичко включително и на коли втора ръка ,но естествено човек трябва да мисли ,да провели продавача а не да купува от пощенска кутия.

Онова, което го пише българиии е много вярно. Мога да си купя обувки онлайн, но преди това ще ги видя и премеря в магазина. Това е безплатно! А кола - само ако си я изкарам сам от автосалона. Независимо първа или друга ръка. Дори и при най-почтения търговец, ако се случи нещо при транспортирането и до мене, ще има разкарвания и загуби на време, в които не искам да се набутвам.

И по Интернет да купуваш, плащаш след като получиш продукта, а не преди това. Ако пратката е с Еконт, обикновено можеш да върнеш покупката, ако не ти харесва, като платиш само пощенските разноски.

И как да позная, че колата е ОК?Аз от коли не разбирам.А ти разбираш ли от програмиране? Купи си игра, ама , докато не я пипнеш, не купувай!Не може да разбираме от всичко.Няма шанс.Остава варианта, да сме ХОРА.Честни. Ела ми в лекарския кабинет и ще видиш:)

Ами колата която карам в момента така я взе баща ми и то още през 2001. Обади се на човека да я запази и пратихме друг да я вземе, че беше далече от маршрута на автовозите тогава. От тогава досега още върви. Е ремонтиран е де, ама явно и късмет сме имали...

еми.. мизерия.. далаверка.. келепир.. лакомийка.. нормално е..

Мизерия не е от това семантично гнездо. Тарикатлък - националната черта на българина - сложи на нейно място.

и що па да е международна мафия ...щот банковата сметка е на някъф португалски циганин ли ? няаа се учудя да е схема разработена от наш'те ромски барони - я какви порше кайен и ес600 г класи влизат в циганската махала барабар със циганите с каручките де събират стари дивани изхвърлени мебели пластмасови бутилки - ае контраст голям

d4

баси и колата от Португалия...6000 лв.първоначално. в Горубляне за тези пари 2 ще си купиш! с гаранция! нова схема за измама, но не по телефона, а през и-мейла! будали колкото искаш!!

е то майбах сигурно ве за 6-хилки...; едно циган4е от махалата ми разправяше че при тях имало магазин за техника сичку - телефон самсун оргинален послден модел 90лева плазма елжи 35 лева в движение вика - демек работела :)

НА СВЕТА ВИНАГИ ЩЕ ИМА ДВА ВИДА ХОРА - БУДАЛИ И ТАРИКАТИ !!! ТАКА Е О ВРЕМ ОНО !!! В ПРИРОДАТА ВИНАГИ ИМА ДВЕ СТРАНИ - + И - !!! АРЕ СЕГА ИЗЛЪГАНИТЕ ДА ПИЯТ ЕДНА ВОДА И ДРУГИЯ ПЪТ ТОВА ДА Е ИМ ЗА УРОК !!!

А после защо има толкова убийства

loyola

Извинявайте но това са пълни глупости! Нали има банков превод? Съвсем ясно е къде са отишли парите. С изключение на Христо Бисеров, за да отвориш сметка трябва да представиш документ за самоличност, а в цивилизованите страни ти проверяват и адреса... Т.е. абсурдно е да твърдият, че може да имаш анонимна банкова сметка ...

Не е толкова просто.Това е схема за измами, на измамници от централна Африка.На тях това си име бизнеса , като на нашите мангали дето се занимават с телефонни измами.Схемата е изпипана много добре и никога няма как куките да стигнат до организаторите, още повече, че те са си в Африка , а там... е меко трудно да ги намерят...

И колко му е да намериш някой балък, циганин, бедняк, бездомен и т.н., който да си отвори сметка. След превода парите се теглят и чао бамбина!

абе игнасиоо най-вероятно преведени са на некъф португалски циганин де живей в общинско жилище и има 5 чавета на соц'ялни маангала ги тегли веднага му ги прибират дават му 200 еврака да се радва и тей- чиста раута / акъл да искаш у български форум питай;) .......послепис : тц тц тц уж учени хора сте начии аз тряаа ви обясняаам

тос' игнасио лойола и той будала кат теб ша знайш

Ще хванат на лудия.... шлифера! Това са измамници от централна Африка, те по цял седят и мислят схеми да ловят балами.После иди ги гони в Африка.... закони както всички знаем - НЯМА!!!

Е колко глупав трябва да е човек, за да се съгласи да превежда пари ей така - на обещание???? АМАН от тъпунгери!

Това са децата на бабите които хвърлят пари от балкона Семейно възпитание

МВР има представители в чужбина.Защо не са ангажирани със местните си колеги да разкриват тези измами.Нали има и някаква служба за международно полицейско сътрудничество....какво сложно има!Парите там ги е получил някой,да го хващат и това е!

Кофти брат, по добрия вариант беше да ги хвърлиш от прозореца. Така нашата полиция както винаги щеше ВЕДНАГА ДА НАМЕРИ извършителите... а сега една, че две, че и повече студени води ха ха ха

Хаха.Да. И поне щяха да останат в БГ.

Как е възможно да има толкова прости и глупави хора ???