Когато децата ти онемеят от страх: израелец и палестинец разказват

"Това бяха най-ужасните три дни от живота ми". "Имаме най-много 12 секунди да се укрием в най-близкия бункер". Алон и Махмуд говорят за ужаса, в който живеят

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коментарите ме карат да мисля, че човечността е ИЗЧЕЗНАЛА!!! Става въпрос за убийство на ДЕЦА - ( явно не знаете какво е), жалко че има хора, които подкрепят този терор в името на това, че уж "УБИВАТ ТЕРОРИСТИ - ИСЛЯМИСТИ ' !!! Хора как може едно дете да е терорист??? Като гледам коментарите разбирам, че въпреки цялата модернизация на европейците , и те са с промити мозъци и са големи расисти !!!!! Само да вмъкна, че израелците и църквите разрушават, дори и статуята на ДЕВА МАРИЯ, както и има убити християнски деца, а те каква вина имат??? КАКВО ЩЕ ИЗМИСЛИТЕ за тях, тъй като са от нас????!! А Хамас не съществуваха докато Израелците не окупираха Пакестина !!! ГЕНОЦИДЪТ Е ТЕРОР И ТОВА ИСКАТ ИЗРАЕЛЦИТЕ!!! А как може човек, който е бил жертва на "ХОЛОКОСТ" да цели да унищожи цяла нация е друг въпрос!!!! Щом толкова сте загрижени за Израелците приберете ги У ВАС!!! Докато Европа убиваше Евреите, ПАЛЕСТИНЦИТЕ ги приютиха, а Израелците им се отблагодариха, като ги изгониха от домовете си!

Моментът е удобен да се предложи на уплашените семейства от Израел да се преместят в България, като тук ще им се дадат къщи. А нашите мургави да отидат да живеят в Палестина. Получават къща там платена от Израел. Може даже всички от ивицата Газа да предприемат това връщане към земите на дедите си. Не го бърка Рокфелер да задели на първо време 1 милиард долара за това преместване. НЯМА ВРЕМЕ!

Вчера съобщиха за 12 убити израелци и 220 убити палестинци. Направете си извод дали е еднакво от двете страни на барикадата.

Е как може да е еднакво според теб? Едните са основно неуки талибани а другите са върха на науката и технологиите! Не знам точно какво очакваш?

Дойче зеле и зелен хайвер.

Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Никой не ги е карал да нападат, че да се жалват от ударите ба Израел. Или си мислиха, че те ше стоят мирно докаро избиват децата им? Като брой изстреляни ракети Израел е изстрелял 10х по-малко. И пак недоволни чалмите.

Да е ясно че всички израелски ТКЗСта- кибуци на километри от Стената на Израел са на Окупирани-Открадната в последните 30 години земи на Палестинци. Тези откраднати със сила земи ВИНАГИ са местата с Извори/Вода в тези полупустинни места ! Така евреина и семейство му си е създал 95%ов Рай на чуждата земя.

Да е ясно че всичко турско на 300км на изток от Босфора е окупирано от турските орки!

Щом имаш говориш за факти значи няма да ти е проблем да ги покажеш. Какво и къде е ОТКРАДНАТО? Защото аз знам една друга история при която евреите плащат за земята и после арабите искат да ги изгонят от там и да ги избият!

в началото на 21 -ви век хората да се опомнят и да се отърсят от религиозните си заблуди и кървави вражди?! Докога човешки животи ще се погубват в името на религиозни догми и схващания?! Та нали и християни и мюсюлмани вярват че Бог е един?! До кога в името на Христа, божия син и Мохамед, божи пророк, ще се леят реки от човешка кръв?! Като чете човек свещените книги и на двете световни религии в тях не е закована догмата за човеконенавистничество, още повече че последователите на самите тези религии не са единни в своите схващания и вярвания! Нима хората не са човеци, а зверове, които заради невиждани, но само възприемани като религиозни норми и догми свои вярвания трябва да отнемат живота на различните от тях?! Под Слънцето има място за живот на всички така, както в Земята има място за телата на всички ни!!!

Кви свещени книги те гонят тебе бе! Напиши в панелката някоя глупост и после върви като изоглавен по улиците да повтаряш това което си написал там! С малко късмет, талант за ораторство и достатъчно постоянство, след 1000 години ще има секта пълна с идиоти като тебе които ще наричат глупостите които си написал "свещени". Толкоз за "свещените" ти книги! Едно руло тоалетна хартия има повече духовна стойност от тях!

Някога отнемал ли си живот и твоят живот бил ли е на косъм от небитието та пишеш глупости?!

Ама не са че си дришльо, а и си добре промит прогресивен левичар! С това мислене е въпрос на време да го докараш баш до тоалетната хартия! Точно като товите идоли стигнали до под кривата круша и съсипали огромно количество народ включително и българия която още не може да се оправи от социализЪма!

Хубаво е човек да коментира ама все пак трябва да има малко обща представа за живота! Войните и враждите НЕ СЪСЩЕСТВУВАТ ЕДИНСТВЕНО И САМО НА РЕЛИГИОЗНА ОСНОВА! И няма да спрат ако ще да няма и нито една религия от утре!!! Отделно да се сравняват Християнство и Мохамеданство като едва ли не едно и също нещо е демонстрация на неграмотност! Никога и по никаква причина Христос не е подстрекавал към войни и насилие! Всичките войни които са водени ъж от Християнски подбуди са си просто политика която ползва за маска кръста! Да не говорим че пък конфликта между т.нар. палестинци и евреи пък няма абсолютно нищо общо с Хриситиянството. Та общо взето да се чуди човек какво точно коментирате.

Имайки се в предвид историята на България в ръцете на ислямската чума, изпитвам недоумение защо българите поддържат хора като палестинците?! Само бой по тези боклуци! Ама хич не ме интересува кой ги бие...евреи, китайци или марсианци! Само бой по брадатите им кухи тикви! Грам съчуствие не изпитвам към жертвите на ислямската сган. Да не би орките от Анадола да са дошли в средновековна България с покана? Да не би да не са крали земи и домове? Да не би да не са избивали жени и деца? Да не би да не са крали децата на хората?! Пък и се гордеят с това на всичкото отгоре!!!!Нека им се връща сега. Аз съм с Израел и им пожелавам да ги наврат ислямските мангали в миша дупка!

Много просто, либерални-комунистически ценности, които са слепи за реалността и бленуват за над религиозна, над семейна, над полова, над национална и тн над дрън дрън та пляс измишльотини възможни да се пръкнат само в ума на закърмен с маймунска еволюция човек.

Докато Хамас е там няма мир , няма друго освен камъни , за да се прибират пари от

Имаше един виц за университета в Принстън където професора по икономика питал студентите в края на лекцията да му кажат план с който да спечелят много пари..минали няколко човека и един станал и казал - аз смятам да купя бомбардировачи и да бомбардирам арабите. Професора питал защо така?? А стидента отговорил и аз не знам още но щом евреите го правят значи има далавера :)

Свободата на словото - в момента има пълно манипулиране на истината за Ивицата Газа . Жалко е че уж Демократичен ЕС, Демократичен САЩ си затварят учите. 1. Конфликта започва Израел, като през последния месец изселва хиляди палестинци от домовете в които живеят от стотици години. Следват протести, убийства и арести. И това води до ескалация и ракетен обстрел. Говоря за хиляди семейства изселвани от собствените им домове. На евреите земята и къщите не стигат. 2. Искам да погледнете картата на израел и палестина и да видите как се е променяла през годините. С резолюция на ООН преди били 50% на 50%, а сега се 95%на 5%, но и това не им стига. 3. Остатъка - Тоест ивицата газа (която се казва така защото е една мини малка ивица) представлява един град, без ниви, без нищо. Един обграден град - без суровини, препитание и т.н. В момента живеят от дарения основно от Египет. И на всичкото отгоре, са обградени и по море Не знам дали си струва да пиша още. Като чета коментарите, ми се струва че 80% са от някакво стадо овце. Говорят без проучат. Вярват на простите медии.

От Стотици години ли живеят ? По 45 души?

По принцип от това което сте написали нищо не си струва! Дайте да видим една карта на която има държава Палестина? Може да покажете и нЕкое филмче или снимка на какво прилича "Палестина" когато там отиват биват преселни доста първите големи групи евреи? Дайте и нЕкоя друга снимка от прегръдките и целуФките между хитлеристите и арабската лига. Туку виж ви просветнало малко повече. За ваша информация и до ден днешен в Израел живеят и работят араби от всякакви родове и племена без никакви ограничения. Има цели арабски квартали! Нормални хора със семейства и работа! Араби работят в израелски фирми и тн. Отделно масово палестинци които страдат от собствените си терористични организации най-редовно са лекувани в Израел абсолютно безплатно! Ама интересно защо от толкова много претенции за демокрация тези неща не ги виждате?

Евреите са прави да се защитават, но защо никоя от еврогейските или американски масмедии не коментира че това е както му викат "геноцид" срещу арабелите. И защо когато Милошевич защитаваше сърбите от албанските терористи в Косово го изкараха сатрап а Нетеняху е герой? Милошевич изпрати войската срещу терористите от УЧК и тогава "медиите" ореваха света! И защо НАТО не бомбардира Израел и не върне Газа на Палестинците както направи в Косово?

Примерно защото Израел е съюзник на НАТО, и същите талибани дето шуцат по Израел пуцат и по НАТО?

Бъдете така добри да не слагате израелците при палестинците поне от уважение към избитите деца и жени на палестинска територия..Израелците да се събудят и да видят премиера им каква агресия проявява към беззащитни на тяхна територия за да си запази властта на своя.

Беззащитни на тяхна територия? Премиерът им? А дали сте наясно че Натаняху управлява в момента благодарение на арабски гласове, и че арабите дори имат партия в парламента?

Кой иска войни Кой ги прави? Кой е въвлечен в тях? Кога и как е станало? Простия отговор е, че 1% от хората на Земята, владеят 99% от богатствата й. Ама що така бе Миме?! Кой изработва тези богатства? Лъжат ви политици, грабят ви банкери, дефектират ви мафиоти, но вие ходите на избори и се надявате, че нещата ще се случат от самосебе си. Да, ама не! Делото по спасение на давещите се, е дело на самите давещи се! ЗАПОМНЕТЕ ГО! Разумейте го! Приложете го! Единия % оставен без подкрепа, ще увисне! Те, паруите не могат да се ядат, нито акциите, нито нефта, фабриките и ли пластмасите!

Прав си и вероятно огляма част от 99% го знаят! Сега дефинирай план за измъкване от ситуацията и може да станеш единствения, който е свършил нещо смилено по темата! Много обичаме в България да дефинираме проблеми и да хвърляме жлъч, ама една работа да свършим ни е трудно.

Зионистите да не се оплакват някоя и друга ракета паднала наблизо не им са срутени 13 етажни сгради болници и т.н.

Това е една от темите, дето "добрите" и "лошите" не са само от едната страна.

в общият случай е битката между слон и пинчер. винаги пинчера ще е виновен, но слонът даже няма и да разбере че са го нападнали...

Добри и лоши има само по филмите! В живия живот всеки се има за добър и никой за лош!

Добре де защо никъде не се пише защо точно сега понаха да стрелят! А!? Ама никой не иска да каже истината май май! А тя е, че тоз път израелците бяха виновни!!! Ех ех! какво толерантно общество имаме ей! направо от толерандност ше ни онодят отзад, по няколко пъти, и ни ше се направим, че нищо не е станало! Абе да ви ....

Абе тъпак, като изгониш крадливия циганин от града си, затова че прави бомби или доставя части за тях, ти ли си виновен или циганина? И двамата сте виновни - ти, защопто си спал когато тоя е доставял частите и тоз, затова че освен бомби, нощо друго не може да прави. Най-накрая за да ти светне малко пред очичките: палестинците са шиити и не признават никоя друга религия. Те изнасилваха и убиваха християни и в Сирия и в Ирак. Ако го нямаше Израел, сега палестинците щаха да са тук и да ....майка ти и сестра ти!

кретен! ислямса държава е създадена от СУНИТИ! те нямат проблем да избиват шиити! колко джамии бяха взривени? колко пазари бяха взривени? там ако е имало християни - надали да са били повече от случайни хора! вярно - и едните и другите са мюсулмани, но ако погледнеш - единсвената шиитска страна - години на ред е под всякакви забрани, ембаргота и тн - другите - си правха и правят каквото си искат. е - ако се самозабравят - винаги има по някоя арабска пролет в ръкава на добрите хамериканци! я обясни - къде хората живеят по добре - Иран или Саудитска арабия? къде се спазват повече правата на хората? в частност - на ЖЕНИТЕ?

ета и виждам, че "знаеш" ситорията и като цяло и на въпросния конфликт! Но някак си познанията ти стигат до това да знаеш горе долу къде е израел и къде е палистина! Ако обаче се лъжа в това си мислене и ако това е така виж google maps! Лесно става, но няма и на това да те уча сега! Та колкото и неприятно да звучи, палестинците (макар тогава да не са се наричали палестинци) са дошли мааалко по-напред по тия земи отколкото израелците! Само няколо века по-рано де да речем 10-12века по-рано! Тука има и спорове, но като цяло държавата израел е основана 1948 така, че каквито и спорове да има те са в рамките на допустимата грешка! та както и написах палестинците идват малко по-рано по тия земи! После обаче идва хитлер и изтрепва мноооооого еврей! което е ужасно и много, много, много зле! И света, след края на втората световна война,решава, (от срам, безсилие и доста други неща) че еврейския въпрос трябва да се реши и "предвидливо" и с много "мислене" отделя едни земи и казва тука ще се основе Израел! Да де ма ако можеш да мислиш (ха дано) и вземеш, че помислиш малко, ще видиш че по тия земи вече хора е имало! При това от хилядолетия! И ето ти проблем! Едните (палестинците) казват и ние искаме да имаме държава и ето израел и другите ни взеха земята! А Израелците казват ами тя таз земя си е наша те ни я дадоха! И ти сам, може да Видиш как от хора където имат твоето мислене се получават едни такива "дребни" конфликти! Инак да ти кажа палестинците са главно мюсюлмани, но там има и християни! Та това е един мнооооооого кратък преглед на нещата! Но се надявам малко от малко да си научил къде палестина и къде израел! Ако ли не прочети поста ми отначало!!!!

до "..." пропуснал си да споменеш ЗАЩО са дали именно тези земи на израелския народ, за да "създаде" точно там държавата си.

Така е, пропуснал съм, при това съм пропуснал още неща, но както съм написал, това е едно мнооооооооого кратко разяснение по този въпрос! И ако искаш по-обстоен коментар то ще трябва мноооооооого четене и мнооооого писане!

Рабин искаше да върне земята завоювана от израелците и затова да получи дълготраен мир и съжителство. Крайно-дясните го убиха затова. Тогава Натаняху (още не беше избран) застана в Кнесет и каза "Кой ни е дал правото да имаме тази земя? Библията ни го дава!" Още от Бен-Гурион целта на крайно-дясните е цялата "Land of Israel", на български "Ерец Израел" със съответните му граници. Може да предложеш на крайно-дясните полувин Америка, но те искат само тази земя и нищо друго и не се спират пред нищо, за да го постигнат.

До “очуден” - ами обясни защо са им дали точно тази земя ! Щото в книгата написана от самите тях пише, че това е тяхната обетована земя ли ?

Хамас започва да стреля първи по Израел без предупреждение и без причина. Но според Махмуд проблема бил във израелският приемер Нетаняху. Ням а такива шизофреници.

викаш без предупреждение?!? след месеци протести срещу решението на израелците да изселват палестинци от Йерусалим и да настаняват евреи в техните домове? колко са убити по време на протестите? колко са били пребити? колко арестувани? да не говорим, за официалният "ултиматум" - да се спре процеса за изселване на палестинците от домовете им! ракетите излетяха след изтичане на този срок! прав си - много шизофрения трябва да има, за да разправяш, че хамас са атакували без причина! но предполагам, че за теб - всичкото ГОЙ няма право да съществува. освен ако работи за без пари във фирмите ти...

Колко ви плащат за лъжите?

Скъпи палестинци, не пращайте ракети срещу Израел и животът ви ще бъде спокоен! Има една стара българска поговорка - който нож вади, от ноц умира ... Тя е точно за такива, като вас!

ноц = нож

На тебе любмиата би трябвало да е за преклоненана главица дето сабя не я сече...

"който нож вади, от ноц умира ... Тя е точно за такива, като вас!" Шапо! Самоиронията ти е на ниво!

идвам у вас, с шутове те изхвърлям на улицата. обяснявам ти, че на гъзът на географията и три метра настрани съм ти оставил една дупка, в която може да идеш. викам родата и те се настаняват в жилището ти... и ти викаш - не дейте да се опъвате- предложете и един задник, та да им бъде кефа на "новите" собственици пълен?

Явно палистинците не са на принципа ''наведена глава нож не я реже'' и защитават правото си на свобода и живот.. Да кажа и на бая коментиращи че палестинците не са араби както ги наричат.. Когато ежедневно те гонят от домовете и територията ти няма как да се примиряваш с това.