И по-високи осигуровки, и по-дълъг стаж?

От 2012 г. ще се мисли за увеличаване на осигурителната вноска, заяви социалният министър Тотю Младенов.

Обратно в новината

Коментари - И по-високи осигуровки, и по-дълъг стаж? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко човека членуват в техните синдикати и имат ли писмено разрешение да преговарят от тяхно име.Я вън боклуци!Не Ви искаме!

Реформи в пенсионната система след 2012 и то много финно без да се отразява драстично на хората, че иначи ви чака нещо много страшно , не можете да си представите колко.

Една корекция , ако позволиш , не комунистите , а партийните членове на БКП изкупиха заводите и фабриките след 1989 г. в Партията имаше комунисти и партийни членове .

Не точно партийни членове, а партийци. Днес такива с лопата да ги ринеш - навсякъде са, във всяка партия и почти винаги са в парламента и властта. Те са тинята на всяка партия.

Такова управление не съм видял досега! Даже не може да се каже и управление, а нищоправене! От правителството няма никаква адекватна мярка, стабилизираща икономическото положение в страната, напротив - държавата напълно е абдикирала от задълженията си - тя задължения няма, само права! Всичко, което направиха - увеличиха цени на ток, вода, всевъзможни такси, глоби за какво ли не, орязване правото ни на здравеопазване, лишаване на тежко болните от лекарства - всичко това е на гърба на народа. Насреща имаме раздути разходи на държавните хрантутници, които излизат от нашия джоб, неразплащане с бизнеса, неплащане на никакви осигуровки на същите тези лентяи и всичко това отново е на наш гръб! Защото от техните действия, или по-точно бездействия, дупката в бюджета се отваря, резерва свършва и какво следва - ? А сега посягат и на живота ни, защото с тези промени в пенсионната реформа, цял живот ще им снасяш и повечето от нас няма да доживеят до пенсия и какво излиза - всичко пак за нечий джоб. Да не се заблуждаваме, че ще се взимат високи пенсии, такива лозунги Тотю да си ги говори някъде другаде! Ние не сме балъци! Хора, не сме ли гражданско общество, нямаме ли право на мнение! Дайте да се организираме и да изкажем своето мнение на тези некадърници и рекетьори!

не става, не сме на събрание. Изобщо забрави мрънкането, обясненията, изчакването, ако не искаш онези да печелят време.

Под "да изкажем мнение" имах предвид да излезем по улиците! Мисля, че е крайно време да покажем, че не сме дойни крави!

Оказва се,че българинът,в основата си,е природно тъп и безперспективно глупав,щом позволява все още разни мутро-министри и синдикални паразити да се разпореждат с бъднините му!Някакви си казионни синдикати и други такива,изникнали от нищото,макар и в основата си с казионни подходи и занимаващи се с абсолютно нищо полезно и обслужващо интересите на трудовите маси и напротив,активно и систематично работейки против интересите на трудещите се!Същите тези псевдо-синдикати,за да оправдаят своето безмислено и паразитно съществувание се занимават с безмислени и нонсенсни спорове и гръмки изявления,симулиращи някаква общонационално полезна дейност!И Желязко Христов,и Тренчев,както и другите високопоставени синдикални лапачи (интелигентни хищници),много добре знаят,къде е ключът от бараката,но не желаят наистина да се сблъскат очи в очи с истинските проблеми и да поставят ребром на власта решението на основния проблем със средствата за пенсионно осигуряване и изплащане на пенсиите!Тука се говорят абсолютни простотии!Щели да се напълнят затворите с работодатели,ако се инкриминира неплащането на осигуровките!Ами или ще се искоренява злото от дъно и при това с един замах,законово решение,без никакъв компромис,или нещата ще продължат да се забатачват все повече и повече!Тука няма много и малко бременна!Нещата се решават със закон и строго се наказва неспазването му!Какво е това,сега новобогаташите,обикновенно бивши комунистически номенклатурни кадри,които изкупиха на безценица и с незаконни способи,бившите заводи и фабрики от измислената псевдо -приватизация и сега се държат,като феодали с работниците си!Плащат им нищожни заплатки и дори им правят или не,също тъй нищожни осигуровки,като ги задължават да работят по 10-12 и повече часа,включително и Събота,а често и в Неделятя,без почивен ден!Да,това е един голям и съществен проблем,който трябва да се изкорени,НО НЕ ТОВА Е ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ!ТРЯБВА ДА СИ ИЛИ СЛЯП,ИЛИ УЖАСНО ТЪП,ЗА ДА НЕ ОСЪЗНАЕШ,ЧЕ НА ОБЩАТА СОФРА СА СЕДНАЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ПОКАНЕНИТЕ ГОСТИ И СЕ БЛАЖАТ И ДУЯТ БУЗИ И ЯДЪТ НА КОРЕМ,ПРИ ТОВА,БЕЗ ДА СА ДОПРИНЕСЛИ С НИЩО,ЗА МЕНЮТО НА СОФРАТА!НЕ МОЖЕ ДА БЪРКАШ В ТОРБАТА С БЛАГАТА И САМО ДА СЕ ПОЛЗУВАШ ОТ ТЯХ,А ДА НЕ ПРАВИШ НИЩО ЗА ТЯХНОТО ПОДДЪРЖАНЕ И УВЕЛИЧЕНИЕ!!!!!!!!!ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ СИНДИКАЛНИ ЛАПАЧИ,СА НАЯСНО С ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ,НО СЕ СТРАХУВАТ ЗА МИЗЕРНОТО СИ ПАРАЗИТНО СЪЩЕСТВУВАНЕ,НА ГЪРБЪТ НА ОБЩЕСТВОТО,ЗАТОВА НЕ ЗАСЯГАТ ОСНОВНИЯ И РАЗРЕШАВАЩИЯ ПРОБЛЕМИТЕ ВЪПРОС!НЕ МОЖЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ И ШАПКАРИ ДА НЕ ДАВАТ СВОЯТА ДАН КЪМ ХАЗНАТА И ОСИГУРИТЕЛНИТЕ ФОНДОВЕ,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА ПОЛУЧАВАТ ОГРОМНИ ПЕНСИОННИ ОБЕЩЕТЕНИЯ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ,КОЕТО СТАВА В ПОЧТИ МЛАДЕЖКА ТРУДОСПОСОБНА ВЪЗРАСТ!!!ТОВА Е ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ НА ПЕНСИОННОТО ОСИГУРЯВАНЕ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е БАЛТАЕНЕ И ХВЪРЛЯНЕ НА ПЯСЪК В ОЧИТЕ НА НАРОДА!ТОВА Е ИСТИНАТА,ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ И НЕ Е НУЖНО ДА ПРАВИТЕ НАЦИЯТА НА ОЛИГОФРЕНИ!ВИЕ СТЕ ПО ЛОШИ И ОТ ОТКРОВЕННИТЕ КОМУНЯГИ!ПОЗОР ВАМ НАРОДНИ ХРАНТУТНИЦИ!!

АДМИРАЦИИ! УВИ, ПРОДЪЛЖАВАТ БЕЗЧИНСТВАТА И НАРОДА ТЪРПИ! ХАК МУ Е! КАТО НЕ ВЗЕМЕ КАЛАШНИЦИТЕ И ДА ИЗМЕТЕ ТАЗИ КАНИБАЛСКА ПАПЛАЧ! ИЗПИХА КРЪВЧИЦАТА НА ЧЕСТНИТЕ БЪЛГАРСКИ ТРУЖЕНИЦИ!

Тези синдикати са просто един голям фарс. Кротки като кравички. Напуснали срещата...И какво по-добро направиха като напуснаха? Оставийа бизнеса и държавата да се разберат на спокойствие. Това напускане трябваше да бъде съпътствано с начало на стачки. За да разбере правителството че имя кой да размаха пръст. Но за съжаление нашоте синдикати не могат сигурно и 100 човека да изарат на улицата.

Жалвайте се, жалвайте се, но всички това заслужаваме!!! Ще ни тъпчат, ще ни мачкат, защото сме "не народ, а мърша"!!! Страхливци, който оцелее, оцелее!!!

Абе Ани стига с тези герберски лозунги. В Германия увеличената пенсионна възраст въжи за хората родени след 1965 г., а и няма изискване за трудов стаж подобен на БГ.

Спукване.Намалиха осигуровка с 2% за да увеличът стажа.Сега пък ще увеличаваме осигуровките.А случайно да са взимани от парите на осигурените за други дейности??

само не ми е ясно къде отидоха парите на нашите баби и дядовци и сега ги мъчат да мизеруват. Както и защо ще вдигат годините за пенсия при положение, че средната продължителност на живот е 63-65 г. Каква е логиката, а сега и без никакво здравеопазване хората падат като круши. Луда работа, те гърците не случайно стачкуват за тази простотиял

Познайте кой ще спечели изборите?

Браво, промените ще бъдат направени на 1 юли 2011г. Защо така.....Значи родените на 30 юни 1951г /жени/ ще се пенсионират със стаж 34 г , а на родените на 1 юли 1951 ще се иска стаж 37 г. Не е справедливо... Когато започваме да учим в първи клас не ни делят на родени до 1.07 и след 1.07. През целия си живот родените след 1.07. са ощетени спрамо връстниците си родени преди 1.07. Започват училище по малки, завършват по малки, започват работа по малки и сега за компенсация ще работят 3 години повече от връстниците си.

Айде, заради тебе ще променим закона да влиза в сила от 30 юни. Ама ако има някой роден на 29-ти да си каже отсега.

С две думи тази държава готви пълен геноцид! Хората, котио работеха в ерата на демокрацията 1990-2001г, когато документ като трудова книжка или трудов договор беше нещо невиждано ще бъдат най-прецакани. ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ!

Възмутен, изкажи се докрай! Това не е държава на народа, а на олигарсите. Олигарси станали такива с КРАЖБИ от народа си, не могат да работят за общественото благо, те работят само за свое благо и вършат истински геноцид над народа си! Дядо Йоцо гледа на Идея за България.

А тези управляващи знаят ли, че за 1 работно място има по над 20 кандидати? И кого ще предпочете работодателя- мене, че съм над 55, или друг по млад, и той успял да придобие все пак някакъв опит? И да нямали хортата желание да работят в сивата икономика! Че как да го накараш да ти пусне договор? Че като са се врекли да те вземат, ама без договор и то на някакви мижави пари? Ами все пак трябва и да се яде? Е, ще кажете- сам си е виновен, вярно е. Следователно:1: Никакво учене/висше образовани/, защото хайде си решил да учиш, въобще не се вместващ в таблицата. Никакво прекъсване на осигуряването, имаш-нямаш работа и пари, внасяш осигуровки. Понеже във фондовете все няма пари- като отидеш на лекар- пак си плащаш- задължително е. Или излиза, че имаш само задължения, пък правата- е може след 50 г. да стигнат и до тебе. Вече не се говори за парите от приватизацията- всяко чудо за три дни, ама ако сме били ние, през носа ще са ни ги изкарали до сега. НАП щели да проверяват тримата митничари от предаването на Нова ТВ? Еее, най- после видяхме кой бърка работата- тия тримата. Щяло да стане като в Гърция- ама там си искат 13 и 14-та заплата, и те не били и облагаеми даже. Е, родолюбец съм, ама който е поработил навън, думите му са "и там е трудно, но държавата си личи". И нещо родолюбието ми взе да издиша.

ех, ако можеше някакси да поживеем в германската, пък дори и в гръцката "кризи".... пък после ми говори колкото си щеш!

БАБАТА НА НОИ ЩЕ Е ПОСЛЕДНАТА ПЕНСИОНЕРКА В БГ.ОСТАНАЛИТЕ СМЕ ДИРЕКТНО В ГРОБИЩАТА - ЧЕСТИТИ!!

да се вьведе закон всички работодатели които наемат хора на работа без договор затвор по 1 г за всеки нает без договор и ето пари от данаци ама не искат да го вьведат защото и управляващите цицат от сивата икономика

Ани като въведат затвор или бабината ти трънкъна няма да има работодатели и ще има безработица и няма да има кой да внася никакви данъци умнико герберски

ми да на 58 съм с 32 г стаж ,за какво да тработя в България за 200 кирливи лева ли ?И детето си карам да напусне родината савърши ли да се маха .Само хрантутим правителството си .Нека и те да получават по 200-250 лева и тогава да ги питам така ли ще разсъждават.И да отиде на полето 1 месец да копае -жъне или да извършва друг вид селскостопанска работа ..а не да се изтяга на плажа

Не бъди наивна - те са от олигархията. Те плюскат нашите пенсии, нашия труд, нашия живот и младост. И се подготвята да сторят същото със следващите поколения. Проблемът е друг - защо изобщо ги търпим и защо още не сме им потрошили главите.

...и по-голяма благословия за управляващите. Кой не мой да управлява да не се явява на избори. Щото после за една година става за резил. Рядко неинтелигентно управление. Тотална липса на кадри. Банално ама това е. Проблемът не може да се замества с друг по-голям проблем.

За да може бабушкерата от НОИ, да стои спокойно на бюрото си и разни други роднини на властта, да бъдат спокойни за сладката си чиновническа работа ние ще опъваме каиша. Ние не осигуряваме нашите старини, а техните заплати и техните комфортни условия на работа. Важното е да викаме УРА. А рейтинга на ГЕРБ расти ли, расте.

Ама направо ти завиждам за пенсията от 180 лева и ти заблазявам ти и няма да ти кажа защо :))) но ще ти кажа само с мечи не се живее . Само да не си помислиш ,че им завиждам на германците са хубавите пенсии и заплати , по-добре сме ние и аз така мисля :((( Да си жива и здрава макар и безпарична /и те така.../ Между другото ставаш за оратор на митинг .

Считам, че е правилно решението на правителството да вдигне пенсионната възраст на полицаи и военни (за миньорите не съм съгласен). ЗАЩОТО условията на труд в последните 20 години на военни (без участващите в мисии) и на полицаи ( съюзени с престъпността) не са по-лоши от тези на всички останали работещи. Реакцията на синдикатите поставя въпроса - "Кого представляват българските синдикати?". Категорично НЕ защитават обикновения работник. Само няколко факта: 1. КНСБ е наследник на казионния Профсъюз (на Т. Живков) а Подкрепа се създаде от партийните секретари и ДС. 2. Почти никой не плаща членски внос при което е ясно, че синдикатите (по-точно техните ръководства) се финансират от т.н. работодатели. А кои са тези "работодатели" - пак онези от т.1. Така става и ясно - защо синдикатите въобще не контролират условията за труд. 3ащото биха хапали ръката, която ги храни. А защитавайки полицаи и военни (почти всички свързани с БСП/БКП) те защитават създателите си.

Ами разбира се,че има начин и аз съм го описал добре бе Ани,да си жива и драва да се пенсионираш!Не зная колко си наясно с пенсионната политика в Германия,но тука няма ни най малка база за сравнение с нашата!Мога да ти кажа,че пенсиите в Германия са с десетки пъти по добри от нашите и хората,пенсионерите спокойно се радват на заслужила почивка и спокойни старини и си позволяват дори и летни и зимни почивки в странство!Като казвам това,можеш да бъдеш абсолютно сигурна,че е истина,защото аз контактувам с десетки такива ,при това ,от много години!Е не съм написал и,че е нужен задължителен преглед на сегашните псевдо-болни пенсионери,които са доста хиляди в нашата страна!Не съм писал и за толерантноста на власта към циганското малцинство,което е един голям,велик кърлеж,не допринасящ с нищо ,за обогатяватето на хазната и пенсионния фонд,а само смуче ресурси и още и още!!!Но изход има и той е реален!Нужно е само да има политици и политическа воля и кураж да се направи необходимото от властниците и от твоя симпатизант Борисов!

Дедо Хер Шулц цял живот работеше в Мерцедес. Сега вема добра пенсия. А вашият Ганьо къде е работил?

Връщат обратно на народа ограбените му парици, от фондовете, от разграбените и разпродаден заводи, а бандитите пращат в земеделието да полагат обществено полезен труд докато са живи. Възстановяват икономиката за тяхна сметка, за да има работа за всички - без да се съобразяват с ограниченията наложени ни от разните капани на ЕС. Това е пътят - другото е престъпление.

Аз съм на 44 год. и от 1,5 години ми казват ,че има възрастова граница и не зная къде ще се работи до пенсия.

Винаги работещите в РБ ще са зле защото имаме Кодекс на работодателя ,а не Кодекс на труда!Синдикатите да се похвалят поне с една спечелена стачка в полза роду камо ли национална ?

Обсъждането на пенсионнта реформа започна още в началото на деветдесетте години.На всички участващи в този процес беше пределно ясно,че парите в даден момент ще свършат и пораде демогравска причина,тъй като предстои да излязат голямо количество хора в пенсия поради увеличената раждаемост в периода 1948-1952 година.Н аникого обаче не достигна политическа воля и експертен потенциал да започне да решава проблема.В САЩ например тези разчети са направени преди около 30 години и системата е променена.Касвото и решение да се вземе сега все ще е грешно.

Така наречената "демокрация" с нескрит цинизъм и добре изразено удоволствие пожертва поколенията родени след 1950 г., особено тези родени след 1 юли 1950 г.Те трябваше да се пенсионират на 55 години т.е. около 2005-2006 г., но предишната реформа ги отложи да се пенсионират на 60 години и 94 точки! Новата , пък, "реформа" за същите хора ще ги отложи най-вероятно за още 5 години! А някои от тях въобще не ще се пенсианират! Защо?! Къде им отидоха осигуровките?! Реформите се правят от тези, който целенасочено сринаха икономиката и не желаят да я възстановят! Нека ги посочим с прест и поименно!

и брат ми е от поколението на 50-те! Вярно, май-те са най-прецаканите, вече два пъти аха да се пенсионира. Това си е гавра с хората! А ние, по-младите от тях преди да се пенсионираме ще трябва да ходим на работа с памперси и табелка на врата: "Казвам се ...... и живея на адрес ..... Моля, заведете ме у дома!"

Споко, на тия и на ония от 90-те години няма да им се размине. Чашата на търпението преля, наближава видовден.

ПОДКРЕПЯМ АНИ АБСОЛЮТНО!

по-малко крадене и лична песионна сметка - ето го решението. Лесно е!

Ами да - париците в банка и на старини си харчиш. Защо трябва да чакаш на държавата?

"И по-високи осигуровки, и по-дълъг стаж", и душата в рая!

сетих се за един стар виц: "Пътувайте с БГА Балкан - най-късият път към рая! Е, сега да сменим БГА с НОИ...

"И по-високи осигуровки, и по-дълъг стаж?" И по малки пенсии, съобразно стойността на парите. "увеличаването на стажа е прикрито увеличаване на възрастта за пенсиониране." Не, не е прикрито, нагло е, наглопренебрежителен начин да ни направят на маймуни. Пак казвам, тези лицемери историята ще ги съди за престъпление към българския народ. Защото не е нужно да чуват гласа на многострадателния български народ, за да осъзнаят какви ги вършат и с какво се опрадават в "правдата " си. Отговорността им е голяма и наказанието им ще е голямо, щом искат да са големи! Скоро е, иде времето...

2% социални осигуровки, който намалиха на думбазите, сега ще смучат от бъдещите пенсионери. Затова бойкот и саботаж на шибаняците до дупка! Нищо за тях, освен куршум!

Не знам Вие от кои сте, но ще ви светна, че някои от така наречените работодатели/истинското им име е думбази/ станаха милионери с неплащане на заплати на работниците . Братовчед ми мир на праха му отива при работодаделя си и му иска една сума, която предварително е изкарал/няма да се мине работодателя/, защото ще му откачат тока и този/аз нямам думи/ му казва, че няма пари като докато се води разговора изиграва на комар много повече пари от тези, които наистина дължи и не спасява едно семейство.Направете сега коментар и кажете от какво тесто сте!

Един мой съоченик /от турското малцинство/ през далечната 1987г. в час по Политология беше цитирал Маркс така: "Умри млад за станеш красив труп." По мое скромно мнение тези промени в пенсионаната система май имат такава насоченост.

Пишете, пишете... Дано по този начин ви се успокоят душите. Друга полза няма да има. Вечерта пийнете една ракия повече, че без нея революционния дух може да спадне.То си е казано: "Лозето не ще молитва /писане, приказки/, а мотика /действие/!"

Целта е хората да умират преди да се пенсионират - т.е. само да им се вземат осигуровките без да им се дава пенсия. Един мъж, завършил висше образование започва работа на 24 години и трябва да работи 40 години без прекъсване за да стане на 64 години. Колко са тези идеални случаи с непрекъснат трудов стаж? "От преход в криза и живота се изниза"

е нали все искаме солидарнаст,всички плащаме -само някой лапат.солидарност това е без одговорност.солидарното пенсионно осигоряване трябва да исчезне-от него всички крадът и виновни няма (солидарно всички одговарят,по равно) и така виновни няма.всеки сам трвбва да определя каде и колко да се осигорява и да е поименно (така че ако земе да се гътне наследниците да се възползват от това дет е останало) а сега какво четиресет години работиш внасяш осигоровки и на шеисет се гътнеш.ама нали сме държава на военни и ченгета дет се пенсионират на 45 години-кои ще ги храни.

оф-топик България Не е мръднала нито милиметър за 20 години , по-скоро е направила няколко ( и то големи крачки назад ). Имах съмнения дали да задържам сина си тук. Всеки ден , ден след ден съмненията ми отпадат - не искам да живее и да мизерства като мен , и да не може да се пребори с бюрократи, мафиоти , корумпирани служители и ОГРОМНА И НЕНУЖНА АДМИНИСТРАЦИЯ - която вместо да помага , пречи и ти донася от 9 бари вода , обяснявайки защо нещо НЕ може да стане, вместо да ти каже как би могло да стане .... жалко ... ( добавям и популацията на малцинствата , която е значително по-бързо нарастваща от нашата ) и рисувам "прелестната картинка след 20-30 години , когато ( ако даде Господ ) ще трябва да се пенсионирам ...

Всяка пенсионна система е солидарна, не само тази в БГ. Ако някой не работи (а потребява), то логично, друг трябва да работи и вместо него. Разликата е, че при едната система има пряко преразпределение, а при другата (капиталонатрупващата) има скрито преразпределение, което минава през вноски и печалби на пенсионните фондове, които пък прибират дидвиденти от компании като ЧЕЗ. Т.е. пак работещите плащат пенсиите, но чрез по-скъп ток. Няма такава магия при която някой да не работи, а да получава и това да не е за сметка на някой друг, който работи.