Горещите вълни ще зачестяват и ще са по-продължителни

Горещият фронт в Европа се мести на изток. Според ООН е твърде рано да се прецени дали жегите са свързани с измененията в климата.

Обратно в новината

Коментари - Горещите вълни ще зачестяват и ще са по-продължителни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бате Бойко да се обади на щефа си..Да праща горещините на Путин. Ние и така сме си добре. По- горещо не ни трябва.

Малиии...ще карам Грую да духа оти нямаме духало..

Да, климата на Земята се променя и това никога не е спирало. Според мен това няма нищо общо с човека. И нека да престанем да си въобразяваме че сме нещо изключително....не сме. И с нас и без нас природните закони ще си съществуват както и цялата вселена. Ще напомня че от 4-5 век преди новата ера до към първи втори век от новата ера, на балканите не са виждали сняг а пък средните векове освен политико-социалната застоялост на човека в Европа, и климата е бил ужасен. Поради тези два факта се нарича "мрачното средновековие". С две думи дами и господа, климатичните както и другите видове процеси на земята са характерни със своите изменения като от време на време се наблюдава някаква периодичност...но и не съвсем. Освен това ние дори още не сме излезли от последният ледников период което означава че Земята те първа ще се затопля. А на тия които са живи сега ще кажа....Няма какво толкова да му умувате, утре никой не знае какво ще стане, каквито и мерки да си въобразявате че взимате. Спиноза е казал нещо подобно....Родил си се без да искаш, ще умреш пак без да искаш, за това не се тормози и живей както си искаш. Всичко останало е загуба на живот.

Да, и дори доближаване до какъвто и да е опит за мисъл от твоя страна е загуба на живот, така че бегам от тук а вие продължавайте да си прехвърляте един на друг безумни простии

Стана като на тропиците, до обяд слънце, след обяд дъжд, вечер гореща вълна, на сянка студ, на слънце задух ! Давам 12 часови дежурства, сутрин в 5.30 зъзна на спирката, вечер се разтапям от горещина в автобуса! Каквото и да си говорим, времето не е това, което беше. Преди години са жънели юли месец, но сега ако жънем на това слънце ще припадаме по нивите, като зрели круши.

Фалит на Гърция, подреждане на Юпитер и Венера, големи жеги... какво още? Земетресение ли да чакаме близките дни или изригване на вулкан? Освен това точно днес Луната няма никакъв аспект за около час и половина следобяда! Това знаете ли на какво може да е предвестник? В никакъв случай на нищо хубаво! И като съм започнал, защо никой не ни предупреждава за тия неща? Защо на знаците от небето не се обръща никакво внимание? Мислите ли, че това небе ни е дадено случайно и че няма какво да научим от него? Има и още как! Все пак там е закодирано бъдещето ни! Ние просто трябва да го прочетем!

да, четох, че тази нощ за първи път от раждането на Исус е изгряла Витлеемската звезда. Астрономите пък казват, че Юпитер и Венера " пресичат " пътя си, което не е ставало от хиляди години. Като вземе предвид и това, че имаме " синя " луна, т.е. имаме пълнолуние два пъти в месеца, и нещата стават още по заплетени. Много се говори, че мега земетресенията в Индонезия и сега в Непал са изкривили оста на Земята и тя се движи по друга орбита. Като е изкривена земната ос, то и Слънцето вече грее на различна точка , което има резон, като гледам кои области са с най горещи лета и най студени зими. Явно е така, защото в Русия е необикновено студено, хората сутрин излизат с ботуши, защото през нощта температурите падат до 0 гр. или по ниски.

Путин е виновен ! Украйна вече не му купува газта и той няма какво да я прави. Затова е наредил да се гори в атмосферата и въздуха се затопля повече.

По 300 "Забележителни тъпунгери са хората. Винаги им е много рано, докато не стане твърде късно. "

Когато г-жа Ирина Бокова стане шеф на ООН със сигурност и в България ще имаме топло лято :-)

И едно перхидролено човече завиваше калцонето в станиол...

Залепил ли си тиксо на уебкамерата си? А микрофона изтръгна ли го? Нали знаеш - тези дето те ръсят с аерозол също така те и подслушват и следят!

Бе тия от западна Европа не са нормални. 3 дни с температури над 30 гр. и вече припадат. В Париж е бил същият мор през 1947. Бах ти климатичните промени. Те ще да са тръгнали от времето на динозаврите. Това са си напълно обичайни явление. Лятото не се очаква да вали сняг в Париж... Не вярвам много, че някой контролира климата, но е факт, че от година време насам понякога небето става чрко червено и няколко дни след това започват яки дъждове, които продължават със седмици. Скоро даваха по Дискавъри как в Тексас разпръскват сребърен йодид, за да предизвикват валежи. От друга страна сребърният йодот отразявал радиовълните и това някой разузнавания го ползвали за прихващане и подслушване. Последната необичайна студена вълна на западните Балкани започна около 16-18 юни именно с яркочервено небе ( запомних го защото на 18 юни ми беше рожденният ден и проклинах дъжда и студа навън ), след което дъждовете продължиха 3 седмици. И се замислям, че около средата на юни започна кризата в Гърция. Дали пък е съвпадение всичко това? Или търся под вола теле. Пак казвам, не вярвам че има ХААРП и тем подобни глупости, но също знам, че няколко дни преди големияте снегове през март, небето отново беше сякаш имаше пожар там. Даже го имам на снимка.

Правилно. Всичко е разработка на военните, ръководени от оня Кара-конджул Путин!

Haarp както и Чем трейлс си съществуват,това че нас никой не ни осветлява е съвсем друг въпрос.В интернет има достатъчно писано и за двете,даже има директиви къде дасе използва икъде не чем трейлс,но това пак няма как да го знае масата......

хаарп-ът е в неплатен отпуск - немат паре, плащат на соросоидите; за кем-трейлз има - не знам кой им плаща

ms,това ще го разберем по-късно/ако сме живи и здрави/и аз имам същите съмнения.Сега някой ще ни обяви за луди.НЕ НЕ СМЕ!Тава стана като запазена марка,като се изкажеш по един въпрос по-така,веднага следва квалификация-нали?

Може и да се прав,че се прави нещо с климата, но не е студено. София не е БГ. На места в БГ си е нормално топло. Вие като в латино държавите започнахте 20 градуса за тях е студено.

Нещо да кажат за горещниците, че измръзнахме от студ.

Фалит на Гърция и рекордни горещини ... и всичко това в една седмица! И точно в тази седмица най-омразните ми жени - и шефката, и бившата ми жена отиват на море в Гърция, днес го научих! Дори не съм си и мечтал за подобен развой на събитията :)) Ще си сипа едно и ще си запаля цигарка от кеф!

Според СМО през следващите дни се очаква горещините да се преместват бавно към Източна Европа, като най-засегнати ще са Турция и Гърция. те СМО са голяма работа и много я знаят геотгафията гледам)))))

Забележителни тъпунгери са хората. Винаги им е много рано, докато не стане твърде късно.

Новината за горещините, които обхващат Гърция ме изпълва с радост. Имаме на работа една зла гад, селянка от едно населено място, известно с леките си жени. Тази зла гад, поради роднинските си връзки с някои от собствениците на фирмата, се държи като че е хванала Господ за шлифера. Ей тази същата заминава за Гърция (където по принцип сега е адската жега) на море, не мога да не се изкефя максимално :)))

Jeni

Ха, ха-това ме развесели!

sawo

Аз забелязвам нещо друго, по-интересно вече втора година. През цялото лято почти няма седмица, в която работните дни да не са със слънчево и приятно време, а Събота - дъждовно, облачно, студено. Неделя обикновено е със по-слаби или без превалявания, но задължително облачна, влажна и хладна. Миналата година цялото лято беше такова, тази също започна така, имаше 2-3 седмици с хубаво време почивните дни и от средата на миналия месец отново си е по този начин. Съвпадение ?

случаеност

Приятел,такава закономерност има само в супер "професионалните "прогнози на тв- метеоролозите.Работя край морето и за месец юни всички се оказаха грешни,Включително и тази за дъждове в четвъртък и петък.

Миналото, а и това лято, като цяло са много влажни и сравнително прохладни, като дните с облаци и валежи не подбират дали да се случат в делник или празник. Най-вероятно твоето впечатление се дължи на следното: планирал си бил 2 или 3 пъти активна почивка навън при хубаво време и с хубави хора, имал си големи очаквания, но уикендите се се провалили поради лошо време. Това те е направило много "чувствителен" на тази тема и затова си забелязал (или си си спомнил), че времето през предходната или следващата седмица е било хубаво (независимо, че може да е било хубаво само 1 или 2 дни). Понеже това се е повторило и вероятно потретило, ти си си направил извода за лошото време през уикендите и хобавото през работните дни. Така че всичко се дължи на психологическия ефект на "провалените очаквания", а не на някаква зависимост.

Тепърва ще се зачестяват горещите вълни на старата мадам Европа. Вече е в климаксът....

е сега ви са .....колкото ви са размекнати мозаците у путуристан жегата ще ви доварши .за добро е .

Смях в залата-следете прогнозата!!! Та най-некадърните синоптици-са българските!! А що се отнася до сайта-тук в прогнозата винаги грее слънце ако ще навън да е потоп!! И вашите писания са от НАЙ-ЛЪЖЛИВИТЕ В ЦЕЛИЯ ИНТЕРНЕТ!!!ХА-ХА-ХА!!!!!!!1

това не е вярно!!!

ОТ МЕН АКО ЗАВИСИ СПЕЦИАЛНОСТТА МЕТЕОРОЛОГИЯ ЩЕ Я ЗАКРИЯ,ЩЕ ГИ ИЗГОНЯ ОТ БАН.КАК МИСЛИТЕ-СВЕЩЕННИЦИТЕ ПРАВЯТ ЛИ НУЖНОТО ГОСПОД ДА ДАДЕ ХУБАВО ВРЕМЕ НА СТРАНАТА.ЗНАЯ ЧЕ ЩЕ СЕ УСМИХНЕТЕ.ТОГАВА ЗАЩО ИМ ДАВАТ ЗАПЛАТИ?

Добре,че от теб нищо не зависи.

Дедо попе човека е прав.Да не стигаме до тия в БАН, ама я погледни мацките по ТВ каналите-супер професионалисти по изготвяне на прогнози.

то изобщо от нито един потур у потурландия нищо независи.нали затова сте независими.

Нали през Юли са Горещниците... някой май от сега не ще да ходи на нивата.

Е аз не виждам този горещ фон с какво може да ни уплаши. Ние имаме 4 сезона, като лятото си е горещо, зимата си е зимна. Там на Запад някак кекави ми се виждат или им е студено или им е горещо. У нас има по принцип сериозни зимни минусови температури с не малко сняг и топли, горещи лета.

Недей братче,че в Лондон като падне два пръста сняг е бедствено положение

а като паднат няколко капки дъжд и и влаковете закъсняват с по половин час или ги канселират

Не, благодаря дръжте си фронта на запад. Само гадости идват от този проклет запад.

Колко често и продължително ще ни увеличават цените на тока, при този спад на цените на алтернативните енергоизточници. Защо ДДС-то на основните храни в Румъния е 9%, а у нас 20%. Когато има съдбоносни за целия народ теми, ние коментираме времето.... А ро си е едно и също - лятото е горещо!

Единственият смислен коментар.

Е, хайде да се премести малко този горещ фронт на изток.Зажадняхме за едно хубаво лятно слънце.Простинах.

Ти , баце , май си пропуснал гей парада и сега пак искаш некаде да се изявиш .

Не за друго, а да му напомним, че е юли. Какво затопляне какви 5 лв? Тоя не е добре. Хората през м.юли са жънали, а това е ставало през големите горещини??? Ега ти неграмотниците. Правят се на интересни.

Най-отгоре.Виктор Стефанов.Но той не виновен,че цитира идиотщините на псевдоучени които се борят за кокал.Справка глобалното затопляне,нали хакери разбиха мрежата за комуникации и се оказа че цифрите са манипулирани от изследователските екипи за задоволяване лобиски интереси.Така Лондон нищо не донесе,но и унищожи това което беше постигнато в Киото.

Баце, ти къде си иначе?Аз сутрин излизам с яке.Като е юли да е юли, ама не е.По-студено е отколкото е нормално да е.Имат предвид, че ще се стопли, защото сега е клинч.

Още малко и ще пуснат пързалката на Ариана.

Аз в Плевен по къс ръкав.

Жега...и то през през лятото...Колко странно нещо....

Пешо, в София вече се разхождат бели мечки и пингвини.

Я стига паникьорски измислици. Лято е.Юли е.Време му е да е горещо.

В момента има повишен радиацонен фон в България и по специално над софийското поле, това е облакът който идва от Чернобил и лъжат че нямало радиация... Има изтичане на радиация и част от нея е навлезла в България... Отново дезинфорамация и лъжа на населението, вместо да се каже какви мерки могат да се вземат с цел предпазване...

ЖЕГИ, КОЙ ТИ ГЛЕДА РАДИАЦИЯ :-)

Без да те наричам тъпунгер....Ама как ще има повишен радиоактивен фон в София, а над Бургас и Варна, които са с няколкостотин километра от Украйна няма никакво повишение? Фонът в София в момента е 13 мс като нормата за София е 40мс без да твърдя, че 100 е опасно високо равнище. Просто фонът се мени на база много фактори и дори да е 40мс пак не е много. Само дето е 13, а не 40.... А във Варна е под 10...Айде сега лягай и спи спокойно.

Е сега се успокоих вече... от информацията ти. То и по времето на чернобил през 1986г. нямаше радиация, няма и сега. Каква беше официалната информация тогава и каква беше истината, без да те наричам нетъпунгер :)

The Ace, що ми миришеш на квартална клюкарка бе пич??? Колко трябва да си зле, за да твърдиш че в днешни дни в Европа могат да скрият радиация. Нали цяла Европа ще писне бе пич, тукак какво, интернета ли щ спрат? Я разгледай малко чужди сайтове, не само дир, и виж там дали има нещо. Или украинците са подкупили Euronews и т.н. да си траят и те. Ей че ...неинтелигентни хора са се навъдили. Паток.

Имам гайгеров брояч и току що направих замерване - 11 микросиверта ми отчете, което е по-ниско от обичайните 14, които ми показва. Стига сте панирали хората.

абе, не знаем точно колко и как се е изменил климатът, но за търговията с газови емисии - тя е във възход! а манипулациите на оон са висш пилотаж...

с жеги - това няма да ги уплаши ! но дали няма да донесат и ПЯСЪКА , с който също са свикнали, но ние ще трябва да си купуваме КАМИЛИ, вместо автомобили :-)

Стига сте лъгали- паникьори! Измислячи на новини!

Ой,мале,утре,като завали,ще започнете да говорите,че ни чакат наводнения.... Топли зими и сухи зими,те се окажат студени или обратното,преди всяка зима се говори,че ни чака най студената зима в историята и то вземе,че зимата се окаже мека! Всичко и тук е за пари,да се купуват зимата дърва и кемур за огрев или техника за отопление,както и лятото за охлаждане,да се измислят данъци и такси за колите и замърсителите и т.н.... А времето си е едно и също в последните няколко милиона години.....:)

Къде изчезнаха учените и науката да се предвиждат метеорологичните условия. То сега само гледат какво е навънка и у другите страни и съобщават на населението. Както се казва "след дъжд качулка". Както се казва майсторлъка е да се предвидят горещините поне 1 седмица или месец предварително. Иначе и аз мога да Ви кажа, че навън е горещо сега.

ЧЕ НЕ СА СВЪРЗАНИ С КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ - НИЕ ТАКИВА НЕ ЗАБЕЛЯЗВАМЕ !!! ПРОСТО СА СИ НЯКАКВИ ЖЕГИ !

До вчера пишеха,че лято нямало да има,щяло летата да бъдат валежни и хладни с много наводнения,днес пишат обратното - горещи вълни,суши,пожари....пълни измислици!Времето е било такова и ще бъде такова винаги! И преди е имало наводнения,както и горещи вълни,просто не е имало изследвания.

Важното е да се пише. Без значение какво. Нали това им е работата. Какво ще правят иначе. А и ти нали трябва да четеш нещо.

Изследвания и статистика има от 1881 година. Разликата е в това, че експертите казват, че ще стават по-екстремни и по-непредвидими тези явления, а на нашите капацитети от ООН не им се иска и не им се вярва, защото им е по-удобно. Отделно се снася информация на масите така, че да е противоречива и да не могат да раберат каква е истината и всички да са объркани.

Всъщност няма статистика... защото няма методика която да превръща записаните резултати в съпоставим вид така че да се получи действително натрупване на статистически данни в подкрепа на която и да е климатична теория, а това което ни пробутват е чиста шарлатания от тенденциозно подбрани числа.

И една съседка каза, че има горещи вълни и са й зачестили.... Значи Земята става дърта и ялова, а? Да идат при проф. мермерски да им каже какво да пият против вълните, а после Вучков да обобщи.

Незабавно да бъде изправена пред Международен трибунал!!! Наред с побратимите си от Русия, Индонезия, Бразилия и т.н. Свините ще лапат като за последно, а ние ще се потим и мрем заради свиняриите им! Няма да стане!

" Нашата "дървена" мафия " работи по европейски!!! Ти не знаеш ли, че дървото като изгние в гората става на СО2, значи по европейска логика, ако го отсечем и изгорим, баланса не се променя!!!! Масово се минава на отопление на пелети в България. Най-скъпите са именно дръвените, щото са най-калорични и с минимум пепел. Това било, ЗЕЛЕНА енергия... А, ако не ти се верва, попитай в Брюксел и от там ше ти обяснят че обезлесяването на България всъщност е много екологично.

"За да заключим, че тя се дължи на климатичните промени, се нуждаем от повече подробности и анализи, твърде рано е да се каже, заяви пред медиите говорителката на специализираната служба на ООН Клеър Налис" Точния превод на това изреченеие е - имаме нужда от още пари на глупаците, за да се помотваме още някоя друга годинка.