Дърбанската платформа - пробив в глобалните климатични разговори

Председателят на конференцията на ООН по климата обяви тази нощ, че е постигнато споразумение за изготвяне на програма, който да очертае нов път, по който всички страни по света ще се борят с климатичните промени, предаде АП.

Обратно в новината

Коментари - Дърбанската платформа - пробив в глобалните климатични разговори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Омръзна ми да слушам поръчкови еколози, които са много загрижени да не се добива газ в България, но и дума не обелват за опасността от ядрена централа в активна земетръсна зона (Белене). Възмущавам се от поведението им, когато се опитват да надприказват учени - експерти в съответната област, само защото мнение им не кореспондира с ангажиментите, които платените еколози обслужват.

Индия дето е три пъти по-голяма от целия Европейски съюз се е съгласила, ама друг път. :-))))) А ние ще си плащаме за квоти въглероден диоксид, като абдали!

Интересно защо представят договорките на някакви финансови и банкерски лобита като заинтересованост от екологията ? Въглеродният двуокис, обявен напоследък за най-зъл враг на климата всъщност си съществува през по-голямата част от историята на Земята в по-големи количества от настоящите. Човешкото влияние върху климата е минимално. Просто едни кофти типове отделят доста пари за да убедят обществата да приемат още контрол от същите кофти плъхове. Не климата, а свободата е застрашена.

До Здравеца......Дърбън е в Южна Африка,драги...по моята приятелка е там от 12 години.Апропо Веска Междиева не избяга ли там с парите на банката?!:)))))))

Ква борба , кви 5 лева! Ама то КРЕТЕНИЗМА НЯМАЛ КРАЙ! ВСИЧКИ ПРОМЕНИ В КЛИМАТЪТ СА СВЪРЗАНИ С ГЛОБАЛНИ ПРОЦЕСИ ПРОТИЧАЩИ В ТОЗИ СЕГМЕНТ НА ГАЛАКТИКАТА! Човешката дейност има минимално значение! ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е АЛА/БАЛА!

Кой ще бори повишаване на температурата напр. на Марс или Юпитер.

Кой ли те разбира тебе, "2012"? Когато започне облъчването на Галактиката, с рубиненият квантов торсионен синхронизиращ лъч, ще е вече късно за кардинални промени в индивидуалното човешко съзнание. НО, ... всяко нещо, с времето си.

Съгласен, особено с последната част, при това ще го гледаме от първият ред, вервайте ми!

е..ти тъпите журналисти НАЙ ГОЛЕМИЯТ ГЕНЕРАТОР НА ВРЕДНИ ЕМИСИИ Е САЩ който никога не е подписвал договори за вредни емисии

Да, щатите още са относително свободна страна !

Да дойдат да се учат на всичко от нас. като се почне от ........и се стигне до Горно долно Уйно.

"едва държаха очите си затворени" Що за конференция е било това? Да не би да са сънували, че са били на конференция? Или "журналиста" писал статията само е сънувал, че има диплома...

това ще удари завода в ловеч! нашите не мислят с перспектива! произвеждаите електромобили, това ще се търси занапред, толкова е простичко, ама жълтурите явно са дали рушвет

Всичко това е чудесно, обаче, хора, пишете в едни скоби какъв е тоя Дърбан, къде се намира, може ли такова пренебрежение към читателя! Айде да попитаме да видим колко на 100 читатели ще се сетят къде е Дърбан (без да гледат в гугъл и уикипедия)! Ами целта ви е да информирате, свършете го като хората!

Дърбън е в Южна Африка,драги...по моята приятелка е там от 12 години.Апропо Веска Междиева не избяга ли там с парите на банката?!:)))))))

Какви ли пак зулуми са замислили "господарите на света", то е ясно,че ще лапат милиарди,имитирайки работа в служба на хората,докато по света дечица умират от глад всеки ден...просто новина за наивници и вярващи в доброто.

Изхвърлянето на въглероден двуокис в атмосферата си расте главоломно и ще продължава да расте, докато има нефт, газ и въглища. А дали това ще причини голямо затопляне - все още никой не знае. Засега НЯМА работещ модел на глобалните климатични процеси. Затова всякакви "мерки" са повече геополитическо взаимно извиване на ръце и възможност за познатите хитреци да натрупат още милиарди. Пука им на тях какво ще стане с правнуците...

Браво Джак! Поне един дето мисли, а не скача по площадите. Скачането изразходва по-малко енергия от мисленето да знаете.

Мога да отговоря, макар че никой не ме е упълномощил засега! Ще живеят в един коренно различен и със сигурност по добър свят! Мъчно ми е само дето в него няма да има банки и капитал, както и квоти за вредни емисии!

2020, 2050 тя наща страна може и де я няма на картата тогава ако продължава геноцида срещу българския народ. Така че за бога братя замърсявайте ;-)

Ще я има. Тези предвиждания ще станат на пух и прах. Има бъдеще за България и българите.

Гледах репортаж за конференцията, но не видях най-важния участник - Господ...

Не знам кво не си видел, ама щом чакаш бог да ни оправи значи си за сериозни транквиланти,или си некой сектант. Земи си библията и ходи да се молиш на некой комин на завод например да спре да пуска вредни емисии!

Човече..... добре ли си ?

Ще го ВИДИШ лично в краят на 2012 г.! И не само ТИ, а всички на Земята. Ама не съм сигурен ДАЛИ ЩЕ НИ ХАРЕСА!

ДА ЛИ ЩЕ НИ ХАРЕСА?, това е въпросът. Задачата ни е да надскочим СЕБЕ СИ. И нищо страшно няма, следват нови 26 хиляди години с инкарнации, ако не покрием НЕГОВИТЕ КРИТЕРИИ ЗА КВАНТОВ СКОК НА ИНДИВИДУАЛНОТО СЪЗНАНИЕ. До 2013 година има още време, И УМНАТА.