Клиенти откриха странно вещество в свинско

Агенцията по безопасност на храните прави проверка. От търговската верига уверяват, че месото има всички сертификати

Обратно в новината

Коментари - Клиенти откриха странно вещество в свинско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... веществото се оказало месо:)

Много отрова

"Месото имало всички сертификати" Ами тогава собственика на магазина/веригата да сготви и изяде. Пред всички, по телевизията, в ефир.

след като имат всички необходими документи за произход и качество сега магазинът може да съди наглите клиенти за опит за уронване на престижа. Очевидно се опитват да изкарат пари или поне стока на аванта. Щом е клиент значи е потенциален крадец и следва да бъде проверяван и предупреждаван на всяка крачка ние заради такива сме окичили магазина със сотове като коледна елха с изрични предупреждения хич и да не се опитват да крадат на всеки ъгъл

Чудесни неща се откриват в месото нека още ненялите се българи го купуват!!!

Онзи ден обявиха че цената на свинското ще скочи с 60% и се почна анти-ПР кампания веднага ... Не че има лошо да има контрол и разумни цени де...

това прилича на нещо с извънземен произход

Защо да е собственика на веригата ? защо не го хапнат тези дето са го отглеждали или изнесли или пък внесли а защо да не са тези който са дали сертификат ? магазина е последният по веригата ако месото на едро струва 3 лв/кг и някоя фирма намери и внася месото по 1 лв/кг кой е виновният ? щом цената на едро му е 3x по-ниска трябва да е ясно че има причина за това причината я знаят износвача или производителя в повечето случай магазина го купува на редовна цена а разликато от въпросното намаление я прибира доставчика. който неясно как е получил сертификати за това месо

1. Коя е веригата? 2. Кой е производиртеля? Какви са тия 'новини' без никаква информация? Все пак става дума за здравето на хората!

то и алкохола има бандерол, но това не означава, че не е менте. означава само, че са си платили акциза и има пари за политиците

еманацията на Африканската чума в концентриран вид! Пращаш на баламурниците концентрирания вирус, а те от малоумие все ще си заразят техните си стопанства. Те си избиват пресетата, взимаш монопола, продаваш им свинско прескъпо. После им продаваш "ваксина" (разбирай - дестилирана вода) да си имунизират новите котила прасета. И след това по същия начин...

В месото от прасе гледано баба ми и дядо ми също съм попадал на подобни неща .. а те не ги инжектират с нищо и не ядат незнайни храни /мелят си сами от зърно произведено от тях/. Та не виждам защо чак и медите да се занимават с това .... вероятно си е нещо напълно нормално.

Аз пък никога не съм попадал на такова нещо при домашно месо, така че тези твои си фантасмагории не на нас!

Гной.

да обърнеш внимание на майка си

Странно би било ако бяха открили свинско за кето са платили в това ''вещество'':(((((( Тровятни с всякакви боклуци от еврогейския залежали из складовете им след като затриха нашето животновъдство, защото ако ги пуснат там няма да има нелепи обяснения на държавните чиновници а наказателна реална отговорност за несправяне с работата..

КОЯ е веригата, моля поравете закона за да ни ги съобщавате кои са крадците убийци, само тогава качеството ще се гарантира!!!

Капсулирана гной с гадна миризма и бяло-жълт цвят - те това ви е чумата по свинете. Месо от заразени животни. Избиха толкова свине, да не мислите, че наистина ги заравят някъде? Всичко отива в магазините, после държавата им дава и обезщетения.

мое ли да со толкос тъп? аз що прасета съм изял такава отврат никога не съм виждал а и отделно имам приятелче което работеше в цех за мръвки в Плевен та пилешко бутче от 170грама като го боцне и надуе ставаше близо 300+ грама

Ами тя отдавна скача така че какво са обявили че ''ще'' стане отдавна е реалност и продължава само дето е покачване върйу покачената вече цена...Ако това дето гледате като цена ежедневно е пиар значи вече си ''купуваме пиар''...

Изтрепахме си прасетата и сега ще ядем 30-годишните дълбокозамразени военни запаси на някой евроатлантически приятел.

ChatGPT

Аз да питам: Кога българските медии най-сетне ще си влезнат в ролята и ще дават пълната информация... включително имената на фирмите с некоректни практики? Не говоря само за този случай. Говоря по принцип... Щом има опасност за българските потребители, журналистите са длъжни да обявят коя верига трябва да избягваме или най малкото да подхождаме с недоверие към качеството, предоставено от дадената верига

Някой откривател си е търсил дипломата.

Избиха стотици хиляди свине на хора и фермите. Една фалшива и подла информация, че африканска чума е поразила свиневъдството в България, която дошла от дива свиня в Румъния, в която Румъния не е обявена такава чума. Странно нали.....? Не знам дали знаете, но големите евро страни разполагат с резерв от стотици хиляди тона месо, което се складира от десетки години с цел евентуална военна криза или други възникнали форсмажорни обстоятелства. Рано или късно това месо следва да се пренасочи някъде, или по предназначението му или с цел бизнес. Очевидно в Европа не е настъпила военна криза и заради това остава варианта бизнес, иначе месото вече не може да се поддържа дори и с химикали. Наближава срока за извеждане от експлоатация, тъпка се с допълнителни химикали за да издържи дадено време, което време вече отдавна е изчислено, че ще бъде нужно да се продаде в дадена страна, която е направена нужния анализ, колко количество в проценти населението купува месо. И вече разбирате къде е насочен този огромен резерв. Той няма как да бъде насочен, ако имаме достатъчно месо, което сами възпроизвеждаме. За това избиха свиневъдството на хората. За да осъществят поредния бизнес. Този път обаче го направиха съвсем открито и гнусно......! Че дори и продължават.....

НЕ ядем свинско вече! Не е полезно, особено напоследък! Постната гозба е къде по-безопасна храна! Посните манджи, ако човек има мерак могат да са много по-вкусни от гозби със съмнителни трупове на животни ....

Това ли трябваше да ни се случи?Нормално,след като няма Държава .Защо не камвате коя е веригата.Макар ,че всеки би се досетил.Не е ли "Кауфланд" Бедата идва от това,че създадоха СКЛАДОВЕ ЗА ХРАНИ,ЗА ЛЕКАРСТВА,.....в тази малка държавица какъв е пробема всеки да купува от производителя,който по често да се проверява.

Върнати меса,стават на кайма и пак ги ядат хората.Нищо не се изхвърля.

Не им пука.Изобщо.

Мнооого си тъп Гоше!

И на тях са намерили цаката.Био Гмо.

То пък пилешкото и телешкото са стерилни и евтини. А зеленчуците и плодовете са бъкани с нитрати.

Според мен е инжектирана добавка за увеличаване на теглото на месото, с цел печалба, но нещо се е объркало. Преди години така инжектираха и пилетата.

Да не си мюсла?

ти за месото плачеш...

Не се цели някакво сериозно информиране...

Направете независима ПЪЛНА проверка на складовете на фирмата, вноса и всички доставчици и при нарушения така с всички сертификати наложете най-строгите санкции.

Всъщност, цяло чудо е че са открили свинско във веществото!

Постната гозба пък е пълна с нитрати и ГМО

платен лайноядец на властта

Кога най-после гражданите ще спрат да купуват месо „на промоция” от тези търговски вериги. На времето хората му казваха „преоценени” стоки, сега му викат „промоция”. Потребителите не си ли задават въпроса как в тези вериги месото по десет дена стои във витрината сочно, свежо и розово ? Посветени в бранша казват, че това месо се внася от Европа и други страни, където е залежало с години и не може да се пласира под формата на дълбоко замразено. Тук се накисва във топли вани, пълни със всякакви химикали, овкусители, овлажнители, оцветители и прочие. После се преопакова в големи найлонови торби и се предлага като свежо по тези вериги „директно от производителя” . Като хапнеш, и после те изяде корема от болки или направо ти се повдига. Истинското месо на втория ден, ако не е плътно увито във фолио, започва да завяхва, да хваща кора и пуска кръв. Затова си купувайте месо от малките квартални месарници, където все още ги има. Ако стопаните са коректни, месото там се зарежда директно от заклани животни преди 1-2 дена. Месо, кайма, наденици – всичко е в пъти по-качествено и полезно. Вярно, няма „промоции”, цената е с 1-2 лв. по-висока, но си заслужава.

Точно така ! Иначе се явяват съучастници и ...УКРИВАТЕЛИ! В НК има такива категории и състави !

Супер ;) Уверяват, че партидата на въпросното месо има всички сертификати за качество и произход. Значи и ла*но да е, ако има сертификат - става за ядене....

За съжаление има два начина да ядете качествена храна: 1) Ресторант с мишелин звезда/и от 200 до 500 лева ядене за човек 2) Баба на село Първия вариант не е 100% сигурен. Основно нещата по магазини и ресторанти са почти винаги замразени, в някои случай с месеци.

От държава с най-много чиста питейна вода, с чист въздхух, високо развито селско стопанство и животновъдство - сега нито вода, нито чист въздух, нито месо, нито чисти инстински български продукти.

30 г. политиците направиха всичко, за да се превърнем в бунището на Европа.

Ей така се става вегетарианец. Започвам да се замислям вече.

и аз имам сертификат за зелен чук

Това месо е от болни животни. Месото е бракувано.

Гробница !

Е'гати лайнарската държавица..... изтрепа прасетата и започна да внася отровата на бизнесмените свински смотани... повече от явно е че управляващите ни искат да ниизселят от БГ....