Светът се учи на стимули от Китай

Огромното изобилие от финансови стимули и банкови заеми, налети в китайската икономика преди две години, спасиха света от рецесия. Какво може да направи Пекин, за да повтори това си постижение?

Обратно в новината

Коментари - Светът се учи на стимули от Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Би трябвало да споменат, че китайската икономика се крепи не само на нови машини, а и на високата производителност на труда. Не знам имат ли, нямат ли профсъюзи и разни Тотювци и други капацитети, ама работят яко.

Кажи, че се шегуваш за високата производителност на труда в Китай.

Китай е велика страна и от нея наистина има какво да се научи, но не и това! Какво да научим - безкрайно потребление, гигантско изразходване на ресурси, растеж 8-10% на година! Китай просто следва западния модел, въпреки политическата окраска - растеж, пари, потребление! Този модел на цивилизация няма бъдеще и ни води към гибел - неслучайно за последните 100 години човечеството е изразходвало толкова суровини, колкото за цялата човешка история! Земята се задъхва от нашия растеж!

баси и тапите новини ;) китаи е супер смешна дарява ;) изкуствено саздадена от америка ;) а америка е саздадена чрез убииства на индянци, и робство на африканци ;)

Първо завърши училището, в което учиш(ако не са те изгонили вече)!Освен това според случая можеш да намалиш тревата, водката или PS3- то;)

тооз пак палячо ;) америка като си изтегли капитала и китаи фалирва ;) а китаи е на 1 миляр жители в които 80% живеят по зле от бг циганите ;) аз сам било там и ако не знаеш 70% от хората нямат канализация и не си мият чинии и чаши като се хранят ;) а зимно време фирмите не пускат топлото и работят с шапки, шалове, ракивици и по 2 якета ;) такива палячовци като тебе които гледат само ласкавото по телевизията и не са хоили в краините квартали само заблуждават останалите.. за такива марлячи каот теб бесило ;)

Би било интересно да споменат и огромната вътрешна задлъжнялост на държавните китайски банки. Тя се получи именно по време на кризата от кредитиране на населението за да се стимулира вътрешният пазар, с което да се компенсира свиването на външният. Тези кредити сега са несъбираеми.