Киев атакува с дронове руски рафинерии, руснаците настъпват на източния фронт

По думите на Сирски в другите райони активността на руските сили значително е намаляла, заради големите загуби, които са претърпели

Обратно в новината

Коментари - Киев атакува с дронове руски рафинерии, руснаците настъпват на източния фронт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ти ли Сирски стана наркоман? Загубите ви на жива сила са 10 към 1 Всеки ден губите 1000/1200 войници.Идва ви времето и според спогодбите никъде в Света не можете се скри.

Много поздрави на бат Брендо !

Има "опасност от ПРОБИВ НА ФРОНТА и напредване на руските сили в дълбочина" - казва Сирски. Де ги янките, де ги англо-френците, немците и другите консолидирани негодници?

ами де ги....по къщята са си. Ти де искаш да бъдат, да мрат във Украйна ли ? И що да го правят ? Я виж с малко пари и оръжие , украинците как добре се справят - почна третата година от тридневната СВО, а руските орки още един областен град не са превзели ( от 20) , могилизация,утилизация,мобилизация, всьо в парядке,всьо по план, пабеда будат нами,импортозамешение,Мире с нам,а ? дали пРоссия ще пАбеди във Украйна не е толкова важно. Важмно че беше бая отслабена,важното е че се видя Магучая Красная Армия че и за чеп за зеле не става - губят самолети и кораби от държава,останала без авиация и флот през първата седмица от войната, загубиха десетки хиляди единици бронетанкова техника и артилерия, а на места като се обърнат назад - още виждат граничната бразда. Добре че имаха лопати, че последната година бая копаене на окопи им се отвори. Тъй ли ще превземате Европа бе, орки ? Като къртици в полето,насред нищото ? Хитлер за 4 месеца е стигнал до Москва, прегазвайки красная Армия , избивайки милиони червеноармейци и пленявайки също милиони (само при Киевският чувал - 600К , три пъти повече от вИликият ви Сталинград).

Кой всъщност е Агресор

уат да фак уай и цан нот усе латин леттерз ин да коммент?

Украинският технически гений е непобедим

Четеет в интернет: "Плавильный котёл" перегрелся. Как будет рушиться Американская Империя. Андрей Фурсов

Путювите подметки - фани единия, удари другия. Благодари на 5-тата колона полукадърни 'либерасти' (Набиулина, Силуанов) че още криво ляво се държат..поне докато не изядат резервите.

До 999.Казваш ,че след като България се присъедини към колонизаторите и сме добре.От най силни в икономическото отношение на Балканите ,днес сме последна дупка на кавала,и в теб струи нотка на радост.Ей за това завинаги ще сте хаджи генчовци .

А това за корумпираните политици не е ли вярно? Тия ме изненадват с твърденията си.

Укрите закриха лукойл

Дебилите в ГЕЙЩАБА в Киев кога найпосле ще се присетят, че трябва да унищожат комуникационите наземни антени на ГЛОНАСС за връзка с руските сателити на орбита и че досега трябваше да са пратили дронове на космодрума в ПЛИСЕЦК ? ???

Бе те не са се сетили на Путин един атентат да срретнат, ти за сложнотии говориш!

глонасс не работи, масово се ползва упадъчната джи пи ес, дори така произвеждат оръжията си - да могат да използват и двете, щото не се знае кога и дали работи безаналоговата.

Украйна със смешните дрончета - собствено производство - яко бие по руснаците които изобщо не са имали идея че ще им се върне - на тяхна територия. Дали имат идея какво ще им се случи при това положение ако НАТО наистина се намеси?

Т.н. "помощ" от запада е крайно недостатъчна за да изравни още по-малко да надделее военното производство на Русия. Така като върви Украйна ще капитулира скоро. Тогава какво ще пишеш не знам?

"Украйна ще капитулира скоро. Тогава какво ще пишеш не знам?" Със сигурност са го измислили вече!

Ъхъ, само 3 дни останаха..

А на оня свят бил си ? не дрънкай празни приказки - ако е толкова лесно - отдавна да е станало. Я се запиши доброволец !?

НАТО е в кюпа. Ти не си ли го разбрал още, дебил?

НАТО е в кюпа. Те не си го разбрал още, дебил?

С НАТО в един кюп - Раша ще изтече през дупките и .. в канала.

някой прави ли му впечатление, че откак са тия санкции и Русия спря да търгува със Запада и икономиката и е в пъти по добре?

Прави ни впечатление че сте елементарен пропагандатор и че изобщо нямате идея какви отрицателни процеси вървят в Русия. Потрай малко и ще видиш.

до Нова година, или докато дойде Тръмп?

вчера беше голяма радост тука - някакви украинци, преоблечени като руснаци, уж нахлули в Русия и напредвали към Кремъл. Не се разбра докъде са стигнали? И днес новините май са от същия източник...

са вече.

Царство му небесно на дедо Неофит и да почива в мир. Редно е сега посмъртно да го направят генерал-майор(бригаден генерал) след като над 50 години служеше вярно в чин полковник.

За 1 месиц 3.5 километра... А за Берлин се точеха.... То с тази скорост......

Но нали СВО ще е до последният украинец? с тия темпове 1000 укропитека на сантиметър КПД-то е страхотно

Нато изобщо не участва във войната

научиха руснаците да унищожаават хаймарси и патриоти.

Както и абрамси, чалъджъри и гепарди.......

Абрамсите се оказаха даже по зле и от немските танкове

Да не забравяме и свети Джавелин. Горкия отдавна мина към оръжията: прости ми Господи, чене съм добър.

Разгромили атаманов, Разогнали воевод И на Тихом океане Свой закончили поход. Сега е Атлантикът наред

Те поне на места са по-смешни. Е не толкова наивни, но са по-забавни.

... пак платени пИсАнИя ...

За слабоумните соросоиди, които скоро ще останат без центове, искам да напомня, че едва след като България наложи санкции на Русия, те ни обявиха за вражеска държава. Не са го напривили преди това. Умишлено се повтаря обявяването ни за вражеска държава, а се премълчавата наложените преди това санкции.

Ставре Сръбско българската война е по заповед на Русия! Първата световна пак Русия ни обявява война пак тя ни напада . Втората световна тоже Русия ни напада първа още 41 тя ни обявява война ? Толкоз кви санкции кви5 лева половината преход мина с премиери чисти руснаци

А от втората половина, с пендостанските проститутки, животът ти стана розов, и в момента живееш в мечтите си. Май прекаляваш с Барби-културата. Ама, толкова ти е висока камбанарията. Не си виновен ти. Акушерите е трябвало да предвидят. Абортите по това време не бяха толкова скъпи

цдсижвлтгфаь - проба за цензурата на ДИР, която за някои иска писане само на български...

Поне едните лъжат яко, но си мисля че и едните и другите лъжат яко. Абе Путин пореден път показва че не е наред, след като прави избори по време на война. Изобщо, войната между русите с различни наречия е голямо меле. Тези, които не искат да ги има ръкопляскат.

"Шест кораба на Черноморския флот на Руската федерация бяха унищожени от украинския военноморски дрон Магура. Такава ефективност се обяснява с фактическата "невидимост" за термовизионни камери и радари във връзка с особеностите на неговия дизайн". Това са разкрили от Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на Украйна (ГРУ), в интервю за РБК-Украйна. "Разузнавателният кораб "Иван Хурс", корабите-амфибии "Акула" и "Серна", ракетният кораб "Ивановец", големият десантен кораб "Цезар Куников" и патрулният кораб на Черноморския флот на Руската федерация "Сергей Котов" – са поразени благодарение на украинските военноморски дронове." По фокус нюз

Лягай да спиш, нафиркал си се.

Да, некласифициран доклад за медиите. Секретният е малко по-различен.

Да приключим с троленето! The Network for Strategic Analysis (RAS/NSA) , мозъчен тръст, отговарящ за стратегията на канадското министерство на отбраната, който наскоро публикува многостраничен доклад, озаглавен „Каква е стратегията на Запада в Украйна? " За първи път през последните години този документ ясно описва какви опции има Западът и какво трябва да направи. Оригинала е на: https://ras-nsa.ca/what-strategy-for-the-west-in-ukraine-renunciation-after-default/

Нека хвърлим бърз поглед към основните точки на този удивително реалистичен документ 1. Военна победа за Украйна е „изключително малко вероятна“, дори „като се вземе предвид продължаващата помощ от Запада“. Вече не се обсъжда победа в смисъл на връщане на територии. 2. Русия „набира скорост“ и няма намерение да спира. 3. Противоречията се задълбочават и назрява конфликт между Зеленски и неговите западни куратори. 4. На Запад социалното разделение се задълбочава, расте броят на противниците на помощта за Украйна („Американски пари за американците!“) и тези, които искат да сложат край на конфликта възможно най-бързо. 5. Западът вече не може да прикрива тоталната кражба и корупция на режима в Киев („хората крадат, сякаш няма утре“). 6. Украйна бързо изчерпва човешките ресурси. Средната възраст на войниците наближава 43 години. Скоро няма да има кой да се бие, дори ако Западът изпрати всичките си оръжия. Русия е готова да изправи петима свои войници срещу един украинец. 7. Украйна практически е изчерпала старите запаси от съветско оръжие, а запасите от оръжия и боеприпаси на Запад са „малки“. Той не може да осигури повече оръжия, без да застраши собствената си безопасност. 8. Общото състояние на духа на Запад се променя драматично: от увереност в победата до осъзнаване на необходимостта от споразумение при всякакви условия (включително немислими преди териториални отстъпки). 9. Западът загуби войната на изтощение от Русия и нейните съюзници. 10. Съдбата на Украйна ще се решава от други държави. Членството в НАТО не се обсъжда. 11. Съединените щати са преценили погрешно силата си и са се забъркали в конфликт, който не могат да спечелят. Съединените щати нямат специални интереси в Украйна; участието в конфликта отклонява необходимите ресурси в по-важни области. 12. Западът трябва да разработи условия за прекратяване на конфликта, като същевременно „запази лицето си“. 13. От Съединените щати се изисква да признаят необходимостта от отказ от Украйна.

14. Европа ще бъде принудена да се съобрази с всяко решение на САЩ. За да обобщим горното, тогава, въз основа на ситуацията, единствената разумна стратегия за САЩ, ЕС и НАТО е да оставят бакшиш на масата, да изметат счупените очила, да залепят лейкопласт върху насинената око и да се преместят в следващата лента. И ако ги попитат "ами Украйна?", тогава винаги можете да кажете: "Не познаваме такава. Влязохме на грешната врата!"

цдсижвлтгфаь - проба за цензурата на ДИР, която за някои иска писане само на български...

аз съм свободолюбив и не се съобразявам с фашистката цензура! Техните ограничения са врата сред полето!

Зеленски мобилизира доброзорно още 500000 украинци от 17 г възраст до 65 г.Месомелачката война работи на пълни обороти до последния войник,а после помтруповете влизат евроатлантиците първо тези които са на украинска територия ,а после и от държавите членки на съюза и така до края на света.Спасението и мира в Украйна и на планетата е в Тръмп и републиканците..

Ти не се тревожи за украинците. Повече украинци на фронта значи повече свободни украинки за разплод :) С един куршум - два заека. Хем се бият срещу фашистите, хем ни предоставят евтини и хубави жени.

Хайде стига с цинизми и простотии.

Многократно бе изяснявано - "Путин загуби тази война още на 24.02.2022 г. Всичко останало е история - кървава, но героична за Украйна". А щях да забравя - безсмислена е и примитивната пропаганда на нашите "източни партньори". Тяхното жужуне е поредното доказателство за безполезността на путинстката пропаганда. Всеки разумен човек може да различи варварството от саможертвата. Всеки разумен, не трол.

Ти ,,Слава на ,,Украйна”си джудже на мисълта с нисък интелект и политизиран мозък .За да се ограмотиш поне малко чети западната свободна преса и слушай западните свободни медии.Скабоумието ти не е паталогично а е болест.Лекувай се .

Точно!

От началото на войната производството на дронове в Украйна се е увеличило повече от сто пъти. Украинците предлагат и редица собствени модерни разработки. Украинците пак изненадаха света, как им се удаде това, по време на война, е цяло чудо!

че кво. те и хохълите настъпват. на запад.

??

тро.летариат е отново на амбразурата. А джуджето пълни куфара.

Какво друго може този недъгав кремълски примат ... и след всяко изхождане, в България има идиоти, които ръкопляскат ....

настъпват вече трета година..

"Русия ще тръгне да гази света, но накрая ще бъде прегазена."

Според руското министерство на отбраната нашите са успели да унищожат друга система за противовъздушна отбрана Патриот в района на Харков.

Затова собствениците им казаха да ги преместят надалеч. Не послушаха

"нашите" - кои са ВАШИТЕ и кои са НАШИТЕ ?!? България е в НАТО и пРоссия ни е обявила за ВРАЖЕСКА държава ... Ти с кои си, че е крайно време да започне чистката на руски гниди в България ?

А кога ше чистим българските гниди в БГ ? такива като теб и подобните ти, с Коефициент на Интелгентност близък до номера на обувките си

Не Киев. Киев няма нищо и е на изкуствено дишане. Цялото нато се юрна да атакува. А Русия сама ги поставя на място в на кучето под опашката.

Укронацистите унищожиха Черноморския ни флот, сега ще унищожат и нефтената ни индустрия! Ще се наложи да внасяме нефт от Китай и Индия, те са ни приятели!

Украйна замени статуса си от жертва на агресия, в държава Агресор. ЕС е борец срещу агресорите и очакваме да смачка Агресорът Украйна със Санкции и доставки на оръжие за атакуваната Русия!

„На фона на изявленията на руския президент Владимир Путин, че ядрената триада на Руската федерация е най-модерната в света и оръжията са в състояние на бойна готовност, във Варшава започна изграждането на бомбоубежища. Вестник „Политико“ съобщава това" / "Финландците счупиха историческия рекорд за уволнения от армията - страхуват се да не бъдат изпратени в Украйна"

88888

Почина вицепрезидентът на "Лукойл" Виталий Робертус, съобщиха днес от компанията. Причината за изненадващата смърт на 54-годишния Робертус не се уточнява в прессъобщението. Виталий Робертус е постъпил в "Лукойл" веднага след завършване на висшето си образование и е работил за компанията 30 години. "В нашата памет той ще остане като талантлив ръководител, разностранен човек и отзивчив другар", посочват от "Лукойл" и изказват съболезнования на близките. През октомври 2023 г. почина председателят на съвета на директорите на "Лукойл" Владимир Некрасов. Според заключението на лекарите смъртта му е причинена от остра сърдечна недостатъчност. През септември 2022 г. председателят на съвета на директорите на "Лукойл" Равил Маганов загина след падане от шестия етаж на болница в Москва. А през май 2022 г. при загадъчни обстоятелства - при сеанс при шаман срещу алкохолизъм - почина бившият топ мениджър в "Лукойл" Александър Суботин.

Ау, ами сега кой ше кара нафта на украинците

Простите руснаци не са единствени на този свят ... Видяхме, че нито Европа замръзна бе руслямски газ, нито фалира ...

Крайно време е русите да разберат на собствен гръб какво значи война! Какво е да умират близки- невинни, скъпи хора. Така както ПутКин убива в домовете им мирни украинци. Ако пък руснаците се осъзнаят и се надигнат всички срещу полуделия ПутКин, джуджето ще види голям зор. Те единствено могат да го озаптят, и да предотвратят огромното бедствие, което тоя би причинил.

"Крайно време е русите да разберат на собствен гръб какво значи война!" Изобщо разбираш ли какво си написал? Може пък да си от поколението, което не знае, че е имало втора световна Война... Нито, че Русия е участвала в нея...като победител, нито че е дала 20 млн. жертви... Не е лошо да осмисляш това, което пишеш...

Унищожението на укрофашизма си върви по план. Браво на руснаците.

пРоссия е останала без още един А-50 след удара с дронове по летището в Таганрог преди няколко дни га-га-га

ухапвания от комар! /подобно вица за комара Пешо :) / Докато не изядат най-сетне яките шамари!

ще бъде унищожен и това ще бъде символно прекъсване на всякакви връзката на просия с европа !

След удар с дрон! Руската петролна рафинерия в Рязан е почти изцяло извън строя

Ще внасят нафта

мукар за укрите и тука 5-6 трола козяшки

Дано Путин не умре до изборите

Кочината Русия умре.

"Някой помни ли защо Русия нападна вероломно Украйна?" Защото в онзи злощастен ден чепчето на Жужето Путкин му беше надървило и то милото реши, че може да надмине Хитлер по военни успехи...

Добър вечер, по-долу някой пита, защо Украйна ще мобилизира още 500 хиляди войници? Отговорът е прост - военната промишленост в ЕС бълва военна продукция на нива, каквито не са виждани от Втората световна война. Преди 2 години Германия даде 6 бройки Панцерхаубице 2000, а тази пролет от поточната линия слизат нови 200 броя. Тръмп идва и отваря хранилищата на Абрамс. В САЩ има над 3000 законсервирани Абрамс и за разлика от руските, са в топ-състояние. Идват и стотици Ф-16 и Грипен. Украйна се въоръжава със Западно оръжие, а Русский Доброволчьческий Корпус, Свобода России и Сибирските бригади ще получат старото съветско оръжие от ВСУ за да продължат настъплението в Курск, Белгород и да освободят Москва и Питер от путино-фашизма.

Ох, дано да си прав.

чета и не вярвам на очите си, абе ти, това дето си го писал, вярваш ли го???

За кои руснаци става въпрос защото има едни дето в момента превземат Курск и Белгород