Икона премина по Е-79 за спиране на катастрофите (снимки)

Вярващи преминаха с чудотворната икона "Покров Богородичен" от храма "Свети Йоан Кръстител" в Мелник по Първокласния път E-79 от Кресна до Симитли.

Обратно в новината

Коментари - Икона премина по Е-79 за спиране на катастрофите (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щото имаше торта нали? Чудно, как помниш. Но от друга страна, ако в Малта и Италия сте си все още ревностни католици, на останалата Европа и е през оная работа за религията. Тъй, че няма смисъл да се правим на по-католици от папата. А пък и след 1989г. хората у нас са религиозни не по убеждение, а щото е станало модерно. Тъй че, пак се връщаме на поговорката за по-светеца.

Да минат и понапръскат с една две цистерни светена вода в парламента КТБ банката президенството и мин.съвет и задължително прокуратурата съда и частните съдебни изпълнители!Господ ще има много работа в България където са забравили че който си помага и Господ му помага!

Абе, Малта ли си, весела ли си, не те знам, ама за теб, всички атеисти ли са под дифолт - комунисти? Малко тъпо е да обявяваш някои, който не вярва в шамани и други такива глупотевини за комунист. Живееш, мисля в 21-ви век. Видно е, че религията води единствено до смърт и разруха, ако не си съгласна, спомни си за джихадистите, кръстоносците и други такива религиозни фанатици.

То нека не се спазва (и прилага!) законът, пък на иконите да чакаме... Иначе е прав свещеникът, че трябва да се молим "...Господ да ни просвещава, за да избягваме всички предпоставки за трагедии". Пък и сами да се просвещаваме не е трудно. Казано е: "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ".

В следствие на създалат се сложна пътна обстановка, станаха три леки ПТП в участъка.

не икони а фотокамери трябват да регистрират нарушителите.

Килимявките да не са решили да станат катажии.....Ей пак надушиха лесните пари.

Не е "килимявка", а камилавка, понеже някога са се правили от камилска вълна. Свещеникът се моли за всички нас, които пътуваме, шегата ти е тъпа.

Лозето не иска молитва а мотика!

Вервайте си! Но май те всички неверници.

Точно където свършва правия участък след Симитли и започва дефилето има една много интересна табела - " Внимание животни на пътя" !!! Много е актуална !

спазвайте още 2 божии заповеди 1. НЕ нарушавай закона за движение по потищата ! 2. Спазвай правилника за приложение на закона за движение по потищата ! умни хора са го измислили и умни хора са го прекопирали

по-добре джигитите да минат опреснителни шофьорски курсове така е по-вероятнода намалеят обектите на "закона за естествен подбор" открит от бай Дарвин

С индром на П остоянна У мствена Н едостатъчност СПУН-а е причина за жертвите

Християнството е донесло упадък на България. Падане под две робство - византийско и турско. Забравяне на истинския произход на Богарите. Повличане по ориенталски бъртвежи.Може на изостанали други народи да е било тласък в развитието , но за българите и България е най- големия похлупак. Отделно пък че е една огромна манипулация , с която евреите се поставят като център на световна история. Защото без тях нямаше да има Христос или Мохамед. И така всеки христенин в България на практика си е един духовен еничарин. С подменено народно самосъзнание.

от целият тюрлюгювеч, който надраска, коя е религията, която е трябвало да изповядва българина?На Тангра може би?

1)В случая,хората направиха нещо,което не само,че не е лошо,а се помолиха в полза на всички-с добри намерения!!Така че,въпросат не е дали Християнството е правилната религия,а че тези хора се молят за всеки от нас... 2)Ограмоти се малко,защото,дори да беше прав относно Християнството и неговата роля,най вероятно виновни са хората,а не самото учение!!Учението е миролюбиво и проповядва обич към другите!!Същото става днес със демокрацията!!Смяташ ли,че демокрацията е лошо нещо,само и само-защото едни дебили претендират,че са демократи?? 3)Ако всичко по-горе,не ти"говори" нищо,Фани инструмента на Орфей,и пей "Тигре-тигре".... П.П. За твоите познания по история и религия,по-добре да не отворим дума......

първо се ограмоти и тогава пиши, мнението ти е пълно с противоречия и несвързани брътвежи, вярваш ли на това, което написа или природата те е лишила от сиво вещество?

С икони нема да се оправи нищо пичове.нещата се оправят с акъл и труд еййй...

А какво стана с орката в каруцата, заради която загинаха две жени преди няколко дена?! Издириха ли го, говори ли се за него?!

А какво стана с Гугутката, дето помете двама в аварийната лента на Тракия?

Трябва да има нов пътен знак - ' Пътен участък поддържан от Свети Петър , адрес......, тел......... "

Прости им Боже и на неверниците! Те не знаят какво говорята, а и какво правят. Възмутена съм! Браво на Неврокопския митрополит.Дай боже сила и разум всекиму!

Прости ми, стринке, но какъв "молебен и водосвет за здраве" на лобното място на загиналите? По-добре да прогонят дявола, иначе излиза че жертвите са божие дело.

А бе, поп ли е, за пари и казана с ракията ще освети.

Fluti

А така, оплачи се на твоя въображаем приятел, колко сме тъпи. :D

а що не са докарали и шамани? на този прост народ само те могат да помогнат.

КАто стане готова магистралката ще да е по различно. Но както се разбра тия дни, чак 2020, ако не доде тройната коалиция и пак да спре строежа

...Е-79,както и останалите ни пътища не се нуждаят от икони ,водосвети и молитви... ...така както и лозето ,което си иска ..мотика... ...иконите трябва да бъдат "Правилника за движение по пътищата",който не само да се чете ,като дявола евангиелето,а да се СПАЗВА,а този който не го зачита...да му се налага по-често да си ЧЕТЕ(брои) БАНКНОТИТЕ ПРЕД ГИШЕТАТА ЗА НАКАЗАТЕЛНИ ПОСТАНОВЛЕНИЯ В ...КАТ !!!

СПРЕТЕ ЗЕМЯТА, ИСКАМ ДА СЛЯЗА!

Ей, супер! Качвам един поп в колата, да ръси и си карам, като джигит!

Не трябва светена вода,а МАГИСТРАЛА

Какви магистрали? Не ни трябват голЯми магистрали! Те не се ядът! Трябва да увеличим пенсиите с по 3(три) лева! За да е щастлив електората. Ще направим и други голЯми социални придобивки: ще дадем на циганите помощи, за да крадът по-малко, ще има и други голЯми неща по време на моя мандат. Но ще ги видите като ме изберете!

Кръвта на хилядите погинали по българските земи вика за откуп!!! Докато Българският народ не се покае и отрече от греховете си в миналото си, няма нищо да се промени!!! Бог е Един Справедлив Бог!!! Бог е Свят, Свят!!!

За тези, които не удобряват гореказаното, сатана е влезнал в умът им и не могат да прогледнат!!! Те са за съжаление, защото пътят им е ясен и похотта им ще излезне на яве в оня ден, когато ще Го видим да идва в Славата Си!

Като те гледам какъв си манияк, не си по-читав от Сатанистите и всякаквите други секти и пр. Умирам от смях като ти чета "набожния" коментар!

Водосвет "за намаляване на катастрофите"? Църквата съвсем изтрещя!Водосвет се прави за нещо, което "е божие дело" и да се напомни на Бог да го/не го направи!

Докато има малоумници дето търсят грънци, а това е последното което ни трябва....ще се бави магистралата.....защо не ми махнат тези глупаци археолози и си щовършат магистрлата.

Ужас! Това вече определено ни връща в Африка. Що за цирк. Сега да дойдат и ходжи. После равини и си поканим и брахмани.То там вече няма да се шофира. Ще се лети. И ко праим ако сега още повече се увеличт жертвите? Водата кофти

Къде забрави Арменския поп?

Сега ще разгневят Тангра и Перун, Залмоксис ще се нацупи а пък Алах ще скръцне със заби и резултата ще е... катастрофи от невнимателни и безрасъдни шофьори. Аман от тъпотии се едно живеем в 19ти век! Чакай ти на господ да ти помогне, тъпаци!

пък ,как ще се ядоса Бакхус!

Не думай, че тая патардия и шумотевина пречи на Завс да се наспи, ще тресне някой 220 от ясно небо...

Лозето иска мотика, не молитва! Т.е. - пътят иска магистрала, а не молитва!

Станишев: асфалтът не се яде.

Господи, дай акъл на малоумниците и идиотите по пътищата и закриляй останалите да не се срещат с тях. Амин.

"Полят със светена вода" ... те катастрофите стават на мокър път

Ау, да, това определно ще спре катастрофите, опасното шофиране (често в нетрезвото състояние) и взимането на жертви заради човешката глупост!

Доказано срещу простотията дори светената вода и молитвите не помагат. Само смъртта е решение което доказано действа на 100%. Факт.

Тук-таме трябва да има по някое шиканче на 90 градуса със стеничка, където Дарвин да отсява тези, които не зачитат чуждия живот.

станахме африканзи!!!!!!

Като чета коментарите с огорчение виждам колко много атеисти има в България. Затова и положението ни е такова. Достоевски е казал:"Ако не вярваш в Бог - ВСИЧКО е позволено.Трябва само да внимаваш да не те хванат." И ето резултатът в нашата политика: нашите политици считат, че всичко е позволено. Нямат морал, нямат страх от възмездие. А вярата със сигурност поражда морал, честност и неподкупност.Тя ни възпира от престъпления и резултатът от това е по-благоденстващо и по-успешно общество.

Ако не си помогнеш сам и Господ неможе да ти помогне,така че не е до вяра.

Господ дава но в кошара не вкарва ... А дори и за кошарата се иска малко пипе!

Да, сигурна съм, че вярата в бог ще помогне на малоумниците шофьори да станат по-толерантни и внимателни. Лично на мен ми дойде страхотна идея, от утре ще си нося светена вода с мен, минимум литър, и като пресичам в центъра на града, ще я стискам здраво, за да не ме отнесе някой от "неверниците". На християнката препоръчвам да се поразходи из цивилизованите държавии да види как се кара там и каква е културата на каране, без пътя да е поливан със светена вода. Не случайно България има най-черната статистика по отношение на пътно-транспортни произшествия в Европейския съюз. Не е въпрос на светена вода, а на манталитет!!!

На теб преопъчвам да си затваряш лайняната уста.Аз съм в такава цивилизована европейска държава.И всеки ден имам минимум 50км път.А като се прибирам от България минавам през още няколко.Ти видял ли как карат,за да даваш мнение?Я да вървиш на майната си!

Правилно казваш, че много атеисти има и това е добре, защото Господарят на жътвата не е ли Казъл - жътвата е преизобилна а жетварите са малко. Тогава нека се помолим на Господаря на жътвата да изпрати повече жътвари вънка и да жънат преизобилната жътва!!! Господарят на жътвата не казва на жътварите - стойте си в хамбара и се молете жътвата сама да се ожъне и да дойде при вас!!! Слава на нашият небесен Отец, Слава на Единородният му Син Иисус Христос, Слава на Светият Дух, Който е тук на земята в момента!!!

За тези, които са ми написали минуси, ще кажа, че преди да повярвам, вършех неща, за които само "гледах да не ме хванат" - смятах, че всичко ми е позволено.Откакто станах вярваща съм много по-добър човек. И ...престанах да завиждам.

С това няма да спрете "безсмъртните" водачи.

Често пътувам по Кресненското дефиле. Пътят не е лош, даже мога да кажа, че е хубав. Има маркировка навсякъде, но и това не спира идиотите, които карат с 80-100, секат завоите и бързат да се наредят пред вратата на Св.Петър. Със скорост до ограниченията дефилето се минава за около половин час, за чий го давате газ до ламарината? Аз съм карал в диапазона 80-120 и пак трябват 20-25 на мин. За 10 минути струва ли си да пукнеш и да завлечеш хора със себе си? Решението е камери за средна скорост. Слагаш една на входа и една на изхода - минеш ли дефилето под 30 мин значи си превишил скоростта и моменталически да ти пратят фиш.

А ограничението колко е моля ?

80, а на доста места 60, а на 2-3 остри завоя има 50.

супер... от кога чакам вече мога да си летя с 200 от там без проблеми.

Има реален и нереален начин да се оправи - реалния да ръсим със светена вода и да дойдат марсианците да го оправят. Нереалният да вземе орка да контактува с главния си мозък в тиквата и да спре да кара като побъркан 20 годишната си каруца по 50 годишния кърпеж... За третия вариант да се направи магистрала към настоящия момент не може и да се мечтае...

Поръсете го с хубава настилка,не с вода,така може някой да се похлъзне и да стане катастрофа заради мокър участък.

Сега очаквам следващата новина: "Поп загина на Е-79, ценна икона изчезна в суматохата".

Е това е, вече съм спокоен, повече катастрофи там няма да има! да благодарим на КАТ и на светия синод, хахахаха

С тоз мат'рял - толкоз.

lu4ka

Сигурно можеше и по-тъпа новина да напишете. Хората мрат, държавата вече е само отломки, вие за водосвет пишете. `баси идиотите.

Дали има икона, която да цери човешката простотия! Такава икона ни трябва.

...и сега след светената вода като се появят "джигитите"на пътя...ти да видиш!

по-малко диващина и малко повече акъл ще свършат също добра работа. лека им пръст на невинните жертви на диваците.

Малоумните действат с молитви и баене, курбан, леене на куршум и други простотии. А разумните - просто карат по правилата.

Десетте Божи заповеди: 2 - Не си прави кумир и никакво изображение...