Военна колона спря на ”Тракия”, за да помогне на ранени

Военна колона от 68 бригада “Специални сили“, пътуваща от Пловдив към Бургас, спря на АМ “Тракия“, за да помогне при катастрофа.

Обратно в новината

Коментари - Военна колона спря на ”Тракия”, за да помогне на ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, изпълнили са гражданския си дълг, щото освен войници, са и граждани на тая република. Но така би постъпил всеки гражданин, който има поне капка съвест и морал и сигурно няма да бъде награден. Да дадеш първа помощ на човек, който има нужда е човещина, от която в последно време се нуждаем все повече, щото сме се превърнали на охлюви, затворени в черупките си и чуждото нещастие въобще не ни вълнува. Е, не всички, но вече преобладаващата част от хората...

Браво! Така се прави! Има достойни българи. Чест и Слава!

Бравос, те границата не могат да опазят ама соират да спасяват бусове по магистралите. Дано не се окаже че двамата с буса са карали с превишена скорост или неизправно мпс - какъвто е случая с повечето такива талиги. А нашта армия е само от позьори като всичко останало.

Великъ е нашиятъ войникъ! Великъ, великъ, великъ! Измокренъ, гладенъ, уморенъ, безъ отдихъ би се день и нощь, бърдата цепи разяренъ съ страшния си викъ На ножъ!. Отъ Китка литна въ единъ мигъ, прѣцапа Тимока дълбокъ, при Равна, Вина, Лѣсковикъ, черта му пѫть самиятъ Богъ. При Маврово, заровенъ в снѣгъ, съ рѫцѣ прѣмръзнали се би, въ Ботумъ отвори пѫть за Дринъ, прокуди врага до единъ! И пакъ спокоенъ, мълчаливъ, при Охридъ днесъ той стои и чака новъ врагъ да срази съ страшния си викъ На ножъ!

да почнат военните по често да патрулират по българските пътища и селища - и катастрофите ще намалеят, и престъпността ще падне. явно нашето МВР не ни пази, а гълта само пари от бюджета

Bravo na nashata armija!

Плача от умиление..... Плача... И сега ще почнат олигофрените да драскат за величието на "армията" ни ... Мозъците ви вече са воднеста пихтия...

милиционер, а може би и пионер, навярно Красимир?

Евала на тези военни! Трябва да са пример за останалите в БГ - всеки гражданин трябва да е такъв - защото без да си помагаме доникъде няма да стигнем.

Трябваше специалните сили от бригадата да играят срещу Люксембург!!!

Тази новина ни подсказва, че Армията трябва да се удвои, а МВР да се стопи на половина - полицаите и баз това не ги виждаме да вдъхват респект и не са блюстители на закона. Ама в Правораздаването на т.нар. Съдебна система в крайна сметка е заровено кучето и нямаме справедливост като краен резултат, а ако там разбием мафията България ще процъфти като розовата градина между Карлово и Казанлък...

Чл. 139. от НК (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г. и бр. 10 от 1993 г.) "Който при непосредствена опасност за живота на другиго не се притече на помощ, която е могъл да му даде без опасност за себе си или за другиго, се наказва с поправителен труд до шест месеца или с глоба до две хиляди лева." Айде у лево за се лигавите с подвизите! Пълен резил!

Аве ЩЕРЮ ГОРИВНИЯ кво пак не ти харесва ве- хром сакатий? Вечно квичиш, вечно си недволен, вместо да наишеш една хвалебна дума се правиш тук на голем законник! Ауо не си човек,никакви закони няма да те направят такъв!

...браво на военните ...това им е част от работата ..не пряко разбира се ...но те са за това в мирно време да помагаt i при воина да защитават...а това другото сас 68-ма бригада?!?...как звуци...а парвите 67..бригади каде са ?...не че искам да сам злобна ..но ме избива на бяс..за това че си затрихме армiaта !!!..и то сами ..без воина ..просто я унищожихме !!!

Lenche, Война имаше. Наричаха е студена. Нейни "оръжия" бяха метафората "желазната завеса" и берлинската стена. Тя приключи с договорите Горбачов и Рейгън/Буш. Армия има. С жени като тебе, които пишат "браво на армията", армията ще възмъжее и възстанови силите си по-бързо. Благодаря за хубавитете ти думи.

Нормалните човешки реакции вече станаха героизъм!

Майтап,бе Уйли!

Браво на бойците и комадира им. Ама що миннамурисва на пиар акцийка не вече яко осралия се военен министър?!

Някой знае ли какво работят военните? Да не би да е секретно, поне така ни казваха докато бяхме в казармата.

Що за демонстрация??? Военна колона на магистрала!!!

По черен път ли да се придвижват?

днес се прибрах от Гърция и по магистралата срещнах военна техник, с която вероятно ние не разполагаме. Замълчи Станимире!

А не може ли 68 бригада Специални сили след, като спаси хората от явна гибел, да прескочи до границата и да спре талазите нашественици?

Може...ама трябва някой да заповяда! А тия дето трябва да заповядат, до един са путьовци!

Освен на дребно, може за помогнат и на едро-народеца е катастрофирал тежко.

Да взимат властта, казваш? Ама как? Нито пушки, нито техника, нито авиация, нито бройка? То власт, не се взима току-тъй - с няк'ва гола кръв и чифте пищоли...

Ти как мислиш, ще има ли кой да спре военните да вземат властта в BG ?

Чудесна новина! За хора, изпълнили гражданския си дълг! Поклон и Благодаря!

Задължение на всеки гражданин е да окаже помощ,ако няма опасност за живота му- справка НК на България.Иначе - присъда.Оляхте се вече за това "геройство"!

така е но масово при подобни ситуации така наречените граждани подминават пострадалите! Тук не става въпрос какви са тези които са указали помощ, а гражданите да се събудят при подобна ситуация....... да спрат, не искам да влизам в спор за да докажа тезата си...

А пък в Канада е забранено да докосваш пострадали в катастрофа. Можеш само да се обадиш на 911 -" Бърза помощ". Има случаи, когато наивници се опитвали да вадят пострадали. После пострадалите ги осъдили. Презумцията е, че хора без медицинска тренировка по невнимание и неопитност могат да усложнят състоянието на пострадалите в катастрофата.

Помощ в случая е да преместят железата, да спрат движението, да дадат водичка на пострадалите да цункат някое счупено пръстче, да превържат някоя порезна рана. ТОВА СЪЩО Е ПОМОЩ. Никой не ти казва, че трябва да вадиш тежко пострадал в безсъзнание (така или иначе нямаш специализирани пневматични пожарникарски "сладурани"), никой не те кара да правиш "мозъчна трансплантация" на пътя. Така че не давай глупави примери с Канади, Менади и прочее.

И сега КАТ ще се жалва че са осквернили ПТП-то

Закона за МВР не важи за БА, тъй че Арменския патриарх е наред за канарче в "изслушването".

Е след, като за преместване на един бус ще ги награждава министъра, то за участие в престрелка трябва да ги обявяват за светци,като мама Тереза!

Вие,другарю ефрейтор,някога опитвал ли сте да пресечете магистрала по която се движат огромен брой автомобили със скорост от около 130 км в час!!!Те това е смелост,защото всяка секунда е възможно да бъдеш отнесен от кола в която някой си настройва радиото в момента в който си на пътя,ако ме разбираш.

След ,като за преминаване през магистрала се награждава... добре вървим...

браво на аскера

От толкова време новина,която на истина ме зарадва.Браво на командира и бойците и бързо оздравяване на пострадалите.

Браво!

Поклон пред тези момчета.

Случи се, че минах покрай катастрофата. За щастие наистина хората не изглеждаха пострадали сериозно, но колата беше обърната насред магистралата. (ако трябва да кажа, причината за катастрофата е износена гума. Беше се пръснала на атоми.) Чудесна постъпка на момчетата от армията и командирът им. А ненчеф ще направи единственото правилно нещо в жалката си кариера, като ги награди.

Достойна почит за достойна постъпка! Една от функцийте на армята е: Да зщитава, и помага на хората, и в мирно време! Браво!

Българи уважавайте своята армия! Тя остана малкото истинско в нашата родина! Въпреки, че е доста малка, все още е жива! Българи уважавайте достойнствата и ценностите! Това не е първия и няма да е последния пример за указване на помощ! Пожелавам на всички колеги в сектор сигурност, които денонощно се грижат за своите съграждани бъдете пример за обществото и не пестете сили и воля в изпълнението на своите задължения. България трябва да има своите герой!

браво на военните ..

Браво на военните. А сега КАТ как ще установи произшествието?

По-добре произшествие с едно МПС отколкото верижно с много коли и жертви

Това беше ирония към хроничната простотия и мърлящина на КАТ :)

Браво. Военните са голяма работа. Жалко е че САЩ или т.н. приятел, по-скоро псевдо такъв, ни затри военният потенция, а той е много полезен не само при война, но и при бедствия. А сега лицемерно ще ни пазят небето. Ако небето ни трябва да бъде пазено, то е от САЩ май.Защото те си правят провокации с ръснаците за наша сметка.

за какво браво на военните.Та това е нормално и във всяка Евро държава ще постъпят така без да им се вика браво-та нали ние ги храндутрим,да свършат нещо полезно ,а не да са само фабрика за лайна.

Много мислят така като тебе, затва турчина ще ти пази небето , а чеха ще ти пази границата , а ти пак ще и хрантутиш!

България има нужда от такива новини, браво на момчетата и момичета от тази бригада! Сега по-умните родителите ще могат да обяснят на децата, ето виж как български войници помогнаха на тези хора. Е така просто малко за самочувствие и нещо положително да се говори. А не за некви малоумници дето карат с 200 и си мислят, че така са голяма работа. Още веднъж браво на войниците и на министъра, че дава гласност, като ги награждава.

да добро са направили и наистина нещо което всеки трябва да направи. То иначе щеше да има 200 гал-фоня да снимас с тъп-фоня. Да се наградят войниите! НО ПОДПОЛКОВНИКА Е ЗА НАКАЗАНИЕ!!! Видимо от снимките е че не е отцепил района: трябваше да сложи поне 3-ма войника през 50 м да спират трафика на 500 м от мястото. Една военна колона задължително се движи с обучени регулировчици в първата и последната кола.... сигурно и военната колона не е обезопасил... търчат някакви по магистралата напред-назад прескачат парапети... пълна оли.го.френия... ами ако някой оли.го.френ с 200-300 беше помел спрелите коли...или войниците малко ъкъл трябва....

Може да си и рекъл човекът - няма да отцепвам, че току виж са решили, че преврат се прави ;)

може... може да помисли, че тук ще е ХЪБ-ъ.

точно чаках да ме оплюете!!!... поплювковците - то че нямате мозък е ясно, никой не мисли, че може точно той да е точно на това място, може да е войник, може да е в спряла кола... и някой АНГЕЛ-чо с 250 да му отнесе празната глава. Затова си имаме ХъП-ТъБ и придружаващите го лица (г.зове).

Момчета за кой ще гласувате на предстоящите избори - за истинския генерал или за другия? Хайде да видя кой е правилния отговор.

Кое точно на това е необичаното......... най-естественото нещо е да се помогне. НАГРАДИ ЗА ТОВА ДА СИ ЧОВЕК НЕ СЕ ПОЛГАТ

Добре е, когато човешкото у хората заговори! Истинската награда за една добрина е признателността, която ще прочетеш в човешките очи...

Колко трябва да си извратен, за да мислиш, че това е нещо "необичайно", голяма новина. Че армията ако не помогне, кой да помогне !?

Доброто дело си е добро дело. Комплименти.

все още има надежда...все още имаме малка армия, човеци , които останаха!!!

Както са почнали , направо да ходят и в министрски съвет да помогнат, и в президентството и така по ред на номерата...А най-добре ще е направо да ги прочистят от паразитите вътре!

Че какво друго да направят военните? Това, към тия , които казват,че трябвало да се изясни застрахователното събитие!!. Не, не трябва да се изясни - трябва да има взаимопомощ, най-важен е човешкият живот и бързото разчистване на пътя, съответно нервите на хората.

Лъч на надежда, че в България все още има човещина! Да, нормално е че военните са помогнали, но можеха и да не го направят! И това е една добра новина!

Браво на войниците,заслужават да бъдат наградени със по 100.000лв всеки от тях.

Викаш щото на теб от стискане на зъби аналът ти е станал 10 цола ?

Стига с тези награди Обществото ни явно е тотално деградирало щом и за най нормални действия награждаваме Какво толкова са направили че награда Това го прави всеки в такава ситуация

А кой ти е казал, че ще има награди?! Да, става дума за човешки дълг, но става дума и за елементарно уважение към хората под пагон, които са проявили тази човещина. Можеха да продължат по пътя си и да оставят останалите органи: полиция и спешна помощ да си свършат сами работата. Уважението към това, че са останали на първо място човеци и за това, че са съхранили отговорността и честта към пагона!

Войници, а не платени от различни комитети драскачи по форумите.

За какво ще ги награждават след като това им е работата по принцип на фуражките.........Да помагат на народа........

Явно плюсчето сама си си го сложила просто така - за самочувствие.

Благодарим на дир.бг за положителната новина. Дано повече такива новини да чуваме!

Само военен режим му е майката!Да видим тогава Тикви и други долни твари дали ще ни мачкат!

А от КАТ дошли ли са преди да преместят катастрофиралата кола, за да изяснят кой е виновникът? Да не се окаже, че застрахователите не искат да платят щетите, защото протоколът не е спазен. Тогава кой ще плаща щетите? Наградените ли?

Тва е България всеки се меси там където не му е работата.. мислейки че прави нещо както трябва...

Викаш да оставят ранените в колата и да гледат отстрани, докато дойде полицията, а? Що за липса на хуманност демонстрирате? Апропо, изчакали са полицията, по отношение на местенето на колата. Сега успокоихте ли се? Това са хора под пагон, които отлично познават законите, но преди всичко са сърцати мъже, които винаги биха оказали първа помощ!