Камион помля 4 коли край Кресна, 9 са ранени

62-годишен американски гражданин загина след тежката катастрофа, станала на главен път Е-79, на входа на Кресненското дефиле. При инцидента са ранени 9 души.

Обратно в новината

Коментари - Камион помля 4 коли край Кресна, 9 са ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ББ ... магистрали ... лентички ....

журналистите с купените дипломи от нбу, няма такава дума "помля" в литературния български език. в калкъв смисъл сте я употребили::смаза, смачка, унищожи, разнби, удари, блъсна, катастрофира, ..? учете български ващта мама проста.

Както се вижда и ти не си много добре с правописа.

"ВаЩта"?!

АТАКА Заради Американец загинаха невинни Български граждани ГЕРБ Социалистите доведоха до хаос в страната при което загина Американски гражданин БСП Като последствие от предишното управление на Герб загина Американски гражданин Радио Москва Агент на ЦРУ загина при катастрофа в България Радио Тел Авив Американец загина при атентат на Хизбула в България СиЕнЕн По време на протестите в България Убиха Американски Гражданин Фох Нюз Леви Терористи убиха Американски гражданин в България Ал Джазиира Американски мюсюлманин беше убит от Радикални Христяни в България

Жалко за американеца,другите са получовешки отпадъци!!!

Чиста загуба наистина - при нас се е регистрирал за донор на органи евреите от болница Моунт Синай ще го рециклират целия - поне 30 000 долара струват био-материала който може да бъде изкаран от един човек :) .... А сетне кремацийка и кой от роднините ще знае кво са рециклирали :)

Броят на малоумните идиоти в територията е достигнал критичната си маса и става физически и психически опасно не само да се живее в Бг, но дори да си турист!

Пак тировете ви виновни.Бях там и видях, че УБИЕЦА изпреварваше тира, на ляв завой , без видимост , засече го , удари го,и тирът тръгна на ляво.

"62-годишен американски гражданин загина след тежката катастрофа.... Общо пострадалите са 9 души. Към мястото на инцидента са били изпратени три екипа на Спешна помощ, които са транспортирали до МБАЛ -Благоевград осем от пострадалите. Останалите двама са транспортирани до лечебното заведение с частен транспорт. " Н е че това е най-важното , но 8 +2 не е ли 10?!?!?!

gorodjan

Струва ми се, че в случая загиналият американец не е включен в бройката. Аз също го забелязах.

Някои коментатори определят двупосочното платно като основна причина за катастрофата. Ами таксиджията, дето помете хората, чакащи на спирка на бул. "Цариградско шосе", се е движил по еднопосочно платно и то достатъчно широко! Така че търсете причината не в пътя. а в човека...

Подкрепям МИСЛЕЩИЯ по долу. Следващата новина ще е. Претоварен камион предизвика катастрофа.

Одеве имаше една обърната таратайка на магистрала Тракия... малко дъждец беше завалял...

Е и? Случва се. Но ако стане на Е79, а не на АМ Тракия, ще бъде страшно, защото вероятно ще мине по таван в насрещното.

Колко пъти трябва да повтарям! Пътя по Кресненското дефиле, както и други подобни "нервни" участъци трябва да бъдат с бетонни блокове по осовата линия. Никой няма да прескочи еднометров бетон при опит за изпреварване. Крайно време е ПЪТЯТ ДА НИ ПАЗИ ОТ САМИТЕ НАС.

gorodjan

Подкрепям!!!

А представяте ли си този участък какъв ужас ще бъде след няколко години, когато и от двете му страни ще се влива магистрала. Направо ще трябва в Стара Кресна да открият погребално бюро. А ако говорим за сериозни мерки то трябва както в Гърция-двойна непрекъсната линия по цялото протежение на дефилето и смразяващи глоби за нарушителите. Засега друго няма да помогне ,а 15-км тунел скоро няма да видим.

Към ИДИОТИТЕ от АПИ и ДАИ. Елате във Варна да видите как камиони се движат с по 35-40 тона нето товар, и да очакваме ли отново такива трагични новини? Нека на пристанише Варна стане като в Констанца, камиони с над 40 тона тотал да не се обработват. Дано новия министър на транспорта или някой от администрацията му чете мнението ми. Господа управляваши спрете тази лудост. Тези камиони претоварени с по 10-15 тона са потенциални убийци.

Нали се сещаш че на тия боклуци от АПИ транспортните фирми им плащат абонамент, такса спокойствие, и си товарят.

голяма работа. тези отрепки са над 300-350млн. да го копат и да пребиват някой нов.

Че то и рязаните са много, трябваше да е някой фес ли?

йо абдула,фу.....к йоу о.к. фук йоур селф.лонг тиме. като гледам булгарскя народ савсем е на изчезване.и колкото по малко такива ,като тебе ,толкова по-добре. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Ама и тук - какво значи дистанция, и 100 метра да пазиш при скорост 100-120 км/ч ако предната кола от удара се върне назад и намали дистанцията пак не може да спреш..." Умуването Ви е безпредметно и нагло. Какви 120 км/ч в Кресненското дефиле? Там на много места ограничението е 60. А разрешената максимална скорост е 90 км/ч.

Да ама кой спазва ограниченията? Преди години с москвич 12 минавах дефилето със 100

Тя дванайседката се разпада при 70км/ч, да не си сънувал нещо пък сега "Карал с 100 през дефилето" ???

какво.усавците да не са богове.

в сравнение с теб са, и то големи

'По неизвестни все още причини ТИР "Скания" навлиза в насрещното платно, удряйки последователно няколко автомобила - "Опел Кадет", след това джип "Мерцедес", Фолксваген Пасат и Рено Канго.' Другото е излишно. (съжалявам за ника, такъв е по принцип)

А ти какво искаш да подтръчкваме ли и ти ще остарееш.

Ти прочете ли поста до края - цитирам ако те мързи - "забележете не говориме за наистина бавноподвижни стари хора - при тях стоя чинно и мирно докато си минат."

Преди месец на отсечката между Сливен и Карнобат, точно преди Карнобат камион изпреварваше голяма колона, никой не го пусна и се движеше в насрещната лента, всички коли от моята страна начело с мен излязохме извън шосето за да може този камион да мине ....! Чист късмет изкарах тогава .....Немога да разбера докога ще търпим безмозъчните мършите помежду си ! Трябва да се прочистим от тях, след това политическата обстановка сама ще се оправи! Срещу такива безмозъчни и изпаднали помежду си трябва да протестираме! Другия момент редовно си спирам на пешеходни пътеки, такива тъпаци има ходят като царе по пътя, дори се движат по бавно отколкото ако са на тротоара ! Аман от прост народ !

Това за пешеходците е супер вярно! Спирам, даже им давам знак да минат, и те почват да ми показват новите си дрехи като на дефиле... БААВНО... В такива моменти често не издържам и форсирам на място за да ги накарам да се разбързат малко - забележете не говориме за наистина бавноподвижни стари хора - при тях стоя чинно и мирно докато си минат.

протестиращи бря...

Много си тъп , трябва да правиш Курбан .А бяхте ли с колани? Така написани си по-тъп от Турски ТИР .

Огромен + от мен. Вие ги наричате "безмозъчна мърша", а аз "дребни селски тарикати" / извинявам се на хората живеещи на село, двете категории не се припокриват/. Те са навсякъде: царят на пътя, арогантно-преминаващият пешеходец - където и както му скимне,крадящият парно съсед, колегата - вечно в болнични, все мрънкащ и недооценен, наглото богаташче в училище ... и т.н .. и т.н. ... На пръв поглед изглежда , че са много ... но това не е така, те не са повече от 10% от българския народ, просто са много нагли и активни и се набиват на очи, ние другите 'смотаните' сме много повече. Ако искаме да оцелем като нация и умните, предприемчиви и изпълнителни българчета, да останат в България - трябва да кажем СТОП на наглите, или ние или вие, ние сме повече от вас,ако тук, така не ви харесва ... ОТИВАЙТЕ на ......

вчера излизам от Русе посока Варна преди бензиностанцията на Петрол на паметника на русофилите има знак 60 км аз карах с 50 покрай мина румънски джип със 90 най малко а там има КПП на КАТ въобще мангала не намали скороста а там всички русенски водачи се движат с 50 или 40 км е питам аз до кога ние в Русе ще търпим румънци или турци по пътя Русе Търново да ни избиват с тяхното идиотско шьофиране а нашата полиция като ги глоби се жалват че ги рекетирали а върви там и карай като тях ебани ти майката от глоби

gorodjan

За румънците и аз имам същите наблюдения - наглеят яко! Виж за турците имам впечатление, че карат културно, особено с леки автомобили / тираджиите по принцип са с диагнози /.

абре вуйчо Шсш как да оправя пътя така , че да няма пиян абитуриент...заспал шАфьор, пиян водач и всяква друга сволач??? я помисли малко и микажи!!! до три!!! после се оправяй сам... ако на пияните шофьори им се режат главите на място - вЕрвай ми - пияниците по пътя драстично ще намалеят...

Помисли малко би идиот! Пияни, заспали и т.н. винаги ще има, тях трудно можеш да спреш. Манталитет не се променя за година-две, режене на глави няма как да стане- смешен си. Пътя обаче за пет години може да се направи,нали. Ако е магистрала, скоростен път, т.е. не е двупосочно, тези дори и да са пияни, заспали няма как да минат в другото платно и ти да си заминеш като невинна жертва.

При двупосочното движение пияния, заспалия и т.н. сам ще си е виновен. Дори и да удари някой няма да е толкова фатално - няма да има челен сблъсък, това е важното. По дефилето рано или късно ще има магистрала - с тунели, виадукти и т.н.-няма значение. Пътят е международен с голям трафик. Срамота е че досега няма. Въпросът е че докато стане много още дан ще дадем.

Хайде сега пак да обясним на БСП защо са нужни магистрали и че не са прави с лафове като "асфалта не се яде". Станишев и Орешарски (единия е автор на лафа, а другия скоро ще спре строежа на магистралите, в момента са "замразени") да ходят да се извинят на жертвите и роднините на загиналите!! (Лека им пръст на хората!)

Maгистрали, казваш, онези 70-80км скъпи и некачествени довършителни участъци ли? Любопитно ми е цялата пътна мрежа в БГ ли виждаш в магистрали, хеле пък в Кресненското дефиле ;-)

Има проект за магистрала през дефилето - с тунел. Направи си труда и прочети малко. Относно другата част от коментара ти - да, тях имам в предвид - скъпи не бих казал, цените са ниски в сравнение с други страни от ЕС, а и сега ни дават 90% от парите да ги построим. Относно качествата - и в този вид са полезни и спестяват време и човешки животи. Ако не ти харесват - никой не те кара насила да ги ползваш. Нас останалите ни остави да си караме по тях.

Явно пътуваш от дъжд на вятър защото преди тези "довършителни" участъци от 70-80 км (доста повечко са, ама айде) до Бургас се пътуваше за 6-7 часа ако караш нормално, сега се стига за 4. Нямаш представа колко пари спестява това време. То вие комунистите нямате представа от пари, щото не сте свикнали да ги изкарвате, но поне престанете да мрънкате на малкото хубаво. А твоя кумир и турците строиха 20 километра за години и ги откриха незавършени.

Те по магистралите, катастрофи не стават. За малоумниците трябват не магистрали, а улеи за бобслей и да ги пускат един по един.

Стават, но са супер малко процентно спрямо трафика, за разлика от двупосочните пътища-убийци. Има статистика, провери. Всяка година в която отворят нов участък жертвите намаляват. А специално по Е79 всеки ден умират хора по двупосочната част.

писал съм преди, ще го напиша и сега: Докато тоя път не го направят, още много народ ще измре.. Днес е Тир, оня ден беше заспал шофьор, преди това пиян абитуриент, още по преди - липсваща мантинела и една мацка кацна една скала насред реката. Пътят е много лош - докато не се оправи все ще е така. Има и починал - американец - link Дирбг изостават ....

в инфомрежа.бг пишат, че половината са американски граждани и единия е починал

що винаги бягате от темата и почвате се нападате?в колко катарстрофи пречината е насрещно изпреварване?...в 90 %...е....напраите си изводи.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това дефиле е убиец. Там постоянно стават катастрофи, защото няма никаква видимост. Аз самият съм чакал там два часа, прибирах се с рейс от Гърция, да разчистят пътя от катастрофа- видях обувки, останали ненужни в помлятата кола, кръв...- ужаси. Трябва нещо да се предприеме за Кресненското дефиле, защото бездействието вече прилича на мързел и безотговорност. Не мога да кажа какво точно, но съответните органи трябва да измислят нещо, да набележат мерки и да ги осъществят.

Еми той Господ, тоя простак, да земе да не предвиди и да сложи тия зли планини и никакъв друг маршрут. Иди питай патртиарха що така го е решил. Не може и да се пробива навсякъде тоя каманак, па и некакви там екосистеми и едндемични видове, абе мани мани.

Това е само там! В Македонско... Другаде не съм виждал да се кара така...Е... Чувал съм слухове за Добруджа, ама не съм ги виждал.Няколко пъти съм ходил до Сандански и със сигурност имам поне 10 бели косъма от техните шофьори... Камиони с прицепи с благоевградска регистрация, тръгват да изпреварват на завои... Що за създание трябва да си за да правиш такова нещо....аз карам лека кола, а той камион голям със прицеп... и засича с прицепа... е това не го повярвах...мислех, че е единичен случай, но ми се случи още 2 пъти...явно господ ме е опазил тогава...

от добруджата

от Благоевград

Проблемът не е в шофьорите.Трябва да се строят еднопосочни безопасни пътища със средства от само от конфискувано имущество на БКП/100% + това на всички свързани с тях лица-баби,внуци,държанки/

Чакай бе колега ,не говорим всеки да си има собствен път- само главните да се оправят...

Проблема е точно в празноглавите шофьори, а не в пътищата. Защо трябва да се посочва къде има камери. Всеки трябва да спазва правилника. За неспазване глобите да се вдигнат. Леки коли 2000 лв, тежкотоварни 5000 лв. Били високи. Ами спазвай законите няма и глоби. Стига с безмозъчни шофьори. Но не като стане катастрофа, а при всяко нарушение.

Психиатрите са категорични,че летните жеги отключват психични заболявания и по улиците на българските градове плъзнаха шизофреници,параноици,депресии ,мании и всякакви опасно луди! Господ гледа!!!

Те се грижат гореспоменнатите с всяка година да стават все повече

ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ ЗА ШОФЬОРИТЕ НА ТИР ВЪВ ВТОРНИК ТИР МЕ ИЗПРЕВАРИ НА ЗАВОЙ ТАКА ЧЕ МЕ ПРИНУДИ ДА СПРА ИЗВЪН ПЛАТНОТО ЗА ДВИЖЕНИЕ ...КАРАТ СИЛНО ДОРИ И ПО ВТОРОКЛАСНИТЕ ПЪТИЩА ....

има ли причина да пишете с главни букви ... и какво означава да кара силно - с някакви спецялни сили или какво??

Така е, повечето кифли карате с 40 км/ч на двупосочен път, създавате колони и не се сещате да отбиете (въпреки, че по закон трябва) за да ви задминат и създавате много предпоставки за ПТП и сте също толкова виновни колкото и неправилно изперващите ви.

Прав е колегата! Защо му слагате минуси? Като знам как кара жена ми... За това не я пускам на волан до като има каквато и да е възможност да не е там. Дори и болен-карам аз,защото колоната става... Вярно е ,че има много "калпазани" по пътищата които карат като на рали,но и другата категория са не по-малко опасни. Товарните гонят план,време ... И като им заседне някой такъв отпред,търпят до някое време ,а после...И готова беля.

Много черна серия за България. Трябва да се замислим къде грешим, защото очевидно изплащаме огромни грехове. Дано всички пострадали от вчерашната и днешните катастрофи се оправят бързо, а на починалите Господ да даде покой на душите им.

Да си изпиеш хахоперидола...

според мен не е виновен ТИР - а ! Другите шофьори са виновни за инцидента ! казвам ви го без да знам подробности !

Първо прочети ,после пиши! Недей да бъдеш"чукча". Жалко за пострадалите.

Кво става бе!!!

Дядо попе, какво става- шлейф след теб, мама му стара!

почна се , като всяко лято лудите тръгнаха да почивка и не мислят за другите !?

Егаси , кво стана тва за няма и 24 часа колко тежки катастрофи станаха...

Онзи ден бях до Гърция, по точно Кавала. Карах с 80-90км , където е разрешено, единствените автомобили, които ме изпреварваха с бясна скорост бяха български.

същото важи и за южна Румъния.

Само ние сме такива! Защото българина е ГОВЕДО

ти май само думата говедо знаеш,а???Айде да те оставям да си изживееш 5-те минути слава.

sawo

А ти говедо ли си? :) Или само Българина :)

И бях скоро в този район - някои гърчуля не падат по-долу...

А Dir бива ли такива безумия? TIR-a никой не е помлял. Едната кола го забърсва насрещно. Останалите защото не спазват дистанция се натрисат в катастрофата. Ми четете сводките на КАТ поне. Има само ранени.

Абе тъпак ако първата кола го удря насрещно как следващите ако си карат в платното ще идат в насрещното и те. Очевидно е че не точно както го казваш. Някой път просто и двамата са захапали осовата линия и може да се ударят така че да блокират и двете платна, и тогава да ако след това тия отзад не спазват дистанция може да стане верижна. Ама и тук - какво значи дистанция, и 100 метра да пазиш при скорост 100-120 км/ч ако предната кола от удара се върне назад и намали дистанцията пак не може да спреш освен ако не си с някакви супер спирачки като Брембо керамични например.

Ми просто е. Чета и други информационни потоци и не обиждам никого. Между другото американеца вече е починал.

може водача на камиона да е колабирал, инфаркт,пиян или каквото и да е. главен виновник е пътя. натоварена артерия,международна, но две ленти.!!!

цялата полиция на България е в София да пази боклуците в парламента и идиотите си правят по пътищата каквото си искат

и пред и пред

Идиота си ти,а не в парламета!Заради такива цървули като теб,ченгетата са у шопско!

Какво става?През 2 часа новини за катастрофи...Пази боже....

Това говедо българина никога няма да се научи да кара.....гола вода сте боклуци. Отидете да видите на Запад как се кара! Смешнициииииии! Убийци

пий си хапчетата, мойто момче!

Е ти щом пишеш на български,значи сигурно и ти си българин???А? Пък не се считаш за говедо??Странна работа.И как карат в другите страни??Как карат в Италия???Моля те разкажи ми че да добия представа за света.

1000 пъти ще го кажа ... Българското говедо никога няма да се научи да шофира. Ходете да видите в любимия ви Запад как карат и дали се подминават и задминават така.Дали си дуят като пуяци зад волана и каква култура на каране имат Плюя на вас

ама плюеш срещу вятъра!

Ти пък и ти докъде стигна да ни сравняваш с любимите ни американци?Щото всичко ни е като тях,че и шофьорите ни сравняваш.Айде върни се на Земята.

Кой е говедо бе....олигофрен,ходи да караш и плюеш в Италия.

л ай...а да ни плюеш.

"на запад" има магистрали. Това намалява в пъти риска от птп(изпреварване,навлизане в насрещното и др.)

+

Затова тука искахме оставката на правителство което строеше магистрали. По добре да се изпотрепем, ама към пенсийките да има по още 10лв, те милите по цял ден обикалят по магистралите.

Абсолютно.Но горният пишман селянин който си няма представа от света тръгнал да приказва,че българи шофьори няма.То че е има идиоти по пътя,вярно е ама да говориш от името на всички.....Нито знае какво е станало,нито е бил там,нито може да се довери достатъчно на статията на кой да е български "журналист".

ех,това ганювците сте......no comment!!!

пък тоя някви ганювци го гонят, незнайно защо.. бива ли 2 грама мозък да нямате в главите, комплексари! за пострадалите- дано се оправят скоро!

нищо не ме гони,а истината предполагам че боли.това което е написал Алеко важи 100 % и за сегашното население на българия.никаква разлика.

Ам ти си ганю бе мом4ето ми:) гюл продаде ли в тимишоара? във виена на баня ходи ли? :))) хърльо :)))

Приемам залози за броя на изтрепаните в катастрофи днес. наддавайте, денят още не е свършил.

каза го вече тва под друга новина, малоумник! не ти ли стигнаха минусите там? много оригинално, няма що!!

Ако не беше страшно, то коментарати би бил смешен

следващата катрастрофа да е с твое участие - малоумник