Блъснаха се два камиона - загина шофьор

Катастрофа между два камиона стана в близост до магистрала „Хемус“, на пътя Силистра-Шумен-Ямбол. На място е загинал единият от шофьорите, другият е в болница.

Обратно в новината

Коментари - Блъснаха се два камиона - загина шофьор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

празните приказки и клишетата на страна, и да си кажем, че младеж на 23 години няма нито опита, нито отговорността да кара влекач. Това не е лек автомобил. Ако се каже, че е бил голям професионалист, това означава, че се принизява професионализма като понятие. Професионализмът включва и голям опит като стаж, и голям опит като познание - т.е. трябва да е работил с много камиони, като е започнал от по-малки, за да стигне до влекачи. Разсъждавам по принцип, тъй като няма подробности за произшествието. Възможно е и да не е виновен този шофьор, въпреки че е на 23 години. Всеки може да допусне грешки, и всеки го прави, въпросът е грешките да не довеждат до катастрофи и човешки жертви. Да пази господ, никой не е застрахован.

че забравих. Има много "професионалисти" с големи камиони, които са безотговорни, нахални и нагли, които са опасни за останалите участници в движението.

да сте прав но не е задължително. Ако е карал от 18-шен спокойно може да има достатъчно опит да усеща камиона........дали е камион или кола е въпрос на усещане как мпс-то стои на пътя при дадена скорост

Хайде да отвърнем - Законът (с главна буква) определя кой и кога какво може/не може да прави. Например на 21 години можеш да имаш 'Д' категория и да возиш 50 човека в автобуса - а тук отговорността е по-голяма и скоростите на движение са по-високи. Влекачите (ако става дума за истински влекач, а не за влекач на полуремарке/прицеп) се движат много по-бавно и не се искат кой знае какви умения и рефлекси и опит.

И да добавя - опит се трупа с практика, никой не се е родил научен. От друга страна - най-малко катастрофи правят тези, които не сядат зад волана

Някои от камионджиите и автобусаджиите са големи шафьори.

Ти па си много убав.

- водачът на влекача е откаран в МБАЛ -Шумен. Той е 23-годишен мъж от Търговище - Koга този фес е изкарал книжка, кога е натрупал опит, кога взе да ми кара влекачи ?! Фесовете жители на тези райони Шумен, Дулово, Каолин, Търговище, Разград и т.н. нямат мозък да си вържат обувките, обаче първата им работа е да се качът на кола/камион и да се мислят за безсмъртни !

23-годишното момче е българин,какво като е от този регион....това е трагедия независимо кой е виновен и кой не.

Как ще даваш мнение за определен човек, като нито знаеш как се се случило, нито кой е виновен. От поста ти лъха някакъв примитивен расизъм и злоба. Бог за прости загиналия, дано другият бързо да се оправи. За съжаление инциденти се случват и ще се случват, хората допускат грешки и ще допускат. Единствените безгрешни сме тези, който пишем коментари...

И ти от пишещите,имаш...правописна грешка!! Така,че и ти не си безгрешен??

Тъжно. Светла му памет.

...За погубеният живот на колегата...не се съмнявам,че е бил истински професионалист,с опит и квалификация,щом се е качил на "Газовоз"...искрени съболезнования и на семейството и приятелите... ...Дано се оправи и другото момче...колега... ...Всеки ден стават за съжаление авто-трагедии,в повечето случаи предизвикани от самонадеяни,неподготвени,употребили алкохол самозванци и припознали се на шампиони от Ф-1...но в случая се касае за ...ПРОФЕСИОНАЛИСТИ...вярно единия с по-малък опит. ....В цялата работа е заложена чисто човешка грешка,подценяване...надали се касае за тех.неизправност...все пак днес се карат товарни автомобили на светлинни години по-безопастни от ...едновремешните "дараци" които карахме когато бяхме млади.... ...Жалко,съболезнования и винаги нащрек и ...едно наум,че не сме ...БЕЗГРЕШНИ!!!

Съболезнования близките, и дано бързо се оправи другия. По-принцип съм съгласен с тебе, но познавам доста добре участъка и смея да твърдя, че ако минаваш за първи път от там си много опасе, защото всичко в този възел е объркващ (разбира се аз съм минавал вече десетки пъти и го знам) 1. От магистралата се слиза само от едната страна , това е груба грешка. Пътят за Силистра се включва в непосредственна близост до изхода на Хемус, при това на завой (Там трудно можеш да определиш кой е с предимство ако си изпуснал да видиш знака.

Някои от камионджиите и автобусаджиите са големи шафьори.