В 19:31 часа в ОДМВР-Шумен е получен сигнал, че на главен път Шумен-Силистра, в участъка между пътните възли с главен път Русе-Варна, край село Панайот Волов, е възникнал тежък пътен инцидент, съобщиха от шуменската полиция.

Ударили са се товарен автомобил „Мерцедес” със софийска регистрация, превозващ газ, движещ се в посока автомагистрала „Хемус”, и влекач „Мерцедес” с търговищка регистрация, движещ се в посока главен път Русе- Варна.

На място е загинал водачът на автомобила със софийска регистрация, а водачът на влекача е откаран в МБАЛ -Шумен. Той е 23-годишен мъж от Търговище. Изпробван е с техническо средство, като не е отчетено наличие на алкохол.

Няма данни за изтичане на газ на мястото.

Движението в този участък беше преустановено чак до сутринта, като се осъществяваше по маршрут - главен път Русе-Варна, автомагистрала Хемус”.

Полицейски екипи регулираха трафика край град Шумен на пътен възел „7-ми километър” на главен път Русе-Варна, разклон Силистра, на АМ „Хемус”, изход за град Шумен и на пътен възел на АМ „Хемус” с главен път Силистра – Шумен, край село Панайот Волов.

В 8 часа тази сутрин от Пътната агенция съобщиха, че движението вече е пуснато, предаде БНР.