Обвиниха шофьора за ”гробището” на ”Хемус”

40-годишният Владимир Н., който помете трима души в аварийната лента на магистрала "Хемус", е привлечен като обвиняем.

Обратно в новината

Коментари - Обвиниха шофьора за ”гробището” на ”Хемус” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През последните няколко месеца все по често се замислям и стигам до извода, че автомобилите наистина трябва да станат управлявани от компютър и да се движат без управление от човека. В този случай такива неща няма да станат. Ще има други проблеми докато технологията не се усъвършенства добре, но това ще е до време и ще се подобри. Човека явно не е добре да извършва ръчно управление поради емоционалния си характер на поведение.

БМВ - булгаристанска корумпирана съдийка - парична гаранция - бегане в чужбина - спиране на дело!

КАТО НЕПОСРЕДСТВЕНО ЗАПОЗНАТ ИСКАМ ДА КАЖА НЕЩО НА ВСИЧКИ МАЛОУМНИЦИ ...,.. БМВ-ТО НЕ Е повтарям НЕ Е КАРАЛО В АВАРИИНАТА ЛЕНТА. РАЗБЕРЕТЕ ГО И НЕ РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ ГРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ САМО ЗАЩОТО МРАЗИТЕ БМВ-ТА. НЕ Е КАРАЛО В АВАРИИНАТА ЛЕНТА ... И ДВЕТЕ КОЛИ СА КАТАСТРОФИРАЛИ ПО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН ... ТОВА Е ТЪЖНАТА ИСТИНА.

АВАРИЙНАТА ЛЕНТА Е ЗА ДВИЖЕНИЕ НА АВАРИЙНИ АВТОМОБИЛИ. НЕ Е ЗА СПИРАНЕ.

Защо "непредумишлено" когато той съвсем съзнателно и умишлено е карал в аварийната лента?

Минах 15 минути след това през този участък. Въпреки че валеше лек дъждец имаше "рекичка" напреко на пътя 100 метра по нагоре. И двамата са се подхлъзнали в следствие на аква планинг. Горе долу са карали с еднаква скорост. Просто първите е трябвало веднага да се отдалечат на повече от 500 метра от мястото след случката с тях. Нямаше никакво движение за да кара някой в аварийното. Просто нещастна комбинация от "хубави магистрали", несъобразена скорост и малшанс. Другото са емоции.

И да и не ... принципно, ако са се движили с еднаква скорост и са загубили контрол на едно и също място е редно и да спрат горе-долу на едно и също място. От това, което се вижда автомобилите са смачкани до неузнаваемост, от което следва, че този с беемвето се е движел доста по-бързо. С колко, и дали се е движел с превишена скорост - работа на следствието е да уточни.Може да е спекулация, но обикновено когато човек види пътна помощ или някой в аварийната отдръпва крака от газта. Дали е било така в случая не се знае.

Инженерче нали знаеш че твоята работа нема да стане. По наш старозаветен обичай прокуратурата и съда ще даде на убиеца най-много 3г. условно

Реално ще стане точно така, но парите, които ще трябва да даде са доста. Функцията на присъдата е да има поправителен характер, а не отмъстителен. Ако е рецидив и ако има утежняващи вината обстоятелства - пиян, без книжка, висока скорост тогава ще лежи и ефективно, но малко. Но не това ще му проблема. Оттук нататък тръгват гражданските дела и там ще го ошушкат. Но и много факти се спестяват. Пак казвам, самият факт, че на едно и също място се обръщат два автомобила в рамките на кратко време идва да покаже, че нещо не е наред.

Първите ЧЕТИРИ заглавия в дир-а са за смърт ... не ви ли е срам, бе! По-зле сте и от шок! Впрочем, напоследък почти всички портали вонят. Катастрофите ли са най-важното нещо в нашата родина? И когато няма катастрофи е необходимо да НАПОМНЯМЕ старите, така ли? А анализи на действията на парламента? Или те са скучни! Кръв и писъци да има, и отмъщение, и мозък и черва по възможност! До там ли сте я докарали? Ясно е, че щом на едно и също място два автомобила са се завъртяли има нещо нередно или в настилката, или и двамата са карали с несъобразена скорост. С колко се е движел убиецът - да, това е правилната дума, убиецът на тези хора е работа на следствието да прецени, Ако е над разрешената скорост да влиза в затвора, застраховката ще плати на опечалените и щом той е виновен ще съди него да връща парите. Бял ден няма да види келеша! Но на тъпите говеда колкото и да им набиваш в главата да карат внимателно, докато не се пребият или не убият някого не мирясват. Ако този идиот си вземе поука-добре, ако ли не се надявам следващият път да бъде така добър да се тресне самостоятелно в някое дърво или стълб и да отърве света от ненужната си биомаса.

Този с баварската кола ще е поредния духнал в чужбина. Така се измъкват по тия ширини.

След като има ремонти по магистралата, защото не сложат няколко полицая да регулират движението при тунелите, особено в дни пред празници и в почивните дни? Не само да се крият по преките и да те глобавят, че ти изгоряла крушката на фара. Мисля, че е наложително при такива ситуации с ремонт на тунел или платно от магистрала, да има катаджии.

loyola

Защото има знаци (и правила)! Който не ги спазва, бива наказан! Поне това е замисъла.

Този кретен трябва да го съдят не за ПТП, а за предумишлено убийство на повече от едно лице! Дано поне адвокатите по гражданските дела му съдерат кожата, че повече да не може да си позволи да управлява нищо на колела.

Кретен си ти, защото съдиш без да имаш нещо повече от новинарските лъжи на замесена в случая, истерична жена.

лесно се коментира в нета... когато ти е на главата не знаеш на кои свят си караите разумно и не мислете,че сте богопомазани

на високи скорости: BMW или Audi не ви правят богопомазани. Аварийната лента е лента за аварирали автомобили, а мястото на движещите се е в другите ленти. Но повечето любители на високи скорости изпреварват през аварийната лента, защото те са най-най-, а ние другите сме глупаците на пътя.

... още един тъпънар .. не е карал в авариината лента бе ... кавун...

Око за око, зъб за зъб...така е щом няма контрол и правосъдие.

Какво предлагате, с парите, които ще и плати гражданската да го поръча ли? Ще върне ли мъжа и - не? Има много лесен начин да се редуцират такива инциденти - никога няма да спрат напълно, но на млади шофьори не бива да се дават мощни автомобили. Това може да се постигне лесно, като застраховката на автомобила се обвърже с водача. Младите водачи да плащат застраховка според кубатурата и конете на автомобила. Ако шофират поло 50 коня, например, застраховката да е 200 лева, за ауди А1 спортен пакет 306 коня - 1500 лева да речем. В белите страни е измислено. Знае се, че аджамиите правят катастрофите, а ако аджамията шофира автомобил на застрахован на името на тати, тати задължително трябва да е там, иначе застраховката не важи. И за фирми е измислено. На всичко се намира колая. Но няма воля и при нас всичко е на самотек. Жалко, че много често не загиват виновните.

Съжалявам, за спама. Прочетох няколко коментара от вас и искам единствено да кажа, че от доста време, не бях виждал трезво мислещ човек тук, който да може правилно и смислено да построи изречение !

Не мога да повярвам прост, какви тъпи, неуместни и хейтърски коментари има тук спрямо катастрофиралото Пежо. Как и той бил същия като този с БМВ-то, как и той бил карал в аварийното, как не е поставил триъгълник и жилетка... Щом сте били свидетели и сте видели, че така са били нещата, отидете и дайте показания! Иначе не пишете глупости наизуст! Слагането на триъгълник и жилетка не те предпазва от ниско летящи БМВ-та в аварийната лента! Замисляли ли сте се въобще защо се казва аварийна? ТАМ Е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО ДА СЕ КАРА! Искам да видя многознаещите тук, как биха реагирали в тази ситуация, ако те бяха се обърнали. Дали първо щяха да сложат триъгълник и жилетка или щяха да помогнат на близките си в колата? Да, наистина би следвало да се сложи триъгълник, жилетка и хората да минат зад мантинелата... Ама я чакай малко, по нашата магистрала има ли въобще мантинела? Голямо правосъдие имаме! Парична гаранция, сега сигурно за 1000 лв ще го пуснат този убиец. Дир-а, тези дни бяхте пуснали статия, как щели да съдят някакъв 80 годишен дядо, който самокатастрофирал и возещата се с него жена починала. Бяхте писали присъда от 2 до 6 години затвор. А за каране по аварийното и причиняване на такова гробище на магистралата само една парична глоба. Няма страшно, той ще убие още някой! Но трябва да убие близък на някой от правосъдната система, за да му наложат по-строга присъда (затвор), която заслужава!

Това мнението сигурно си го писал 30 мин и през цялото време даже не ти хрумна, че никоя от двете коли не е карала в аварийна лента, а и двете са се подхлъзнали и изгуби контрол на едно и също място, но по различно време. И двамата шофьори са жертви на некадърността на някой инженер. Пишете емоционално, без да вложите грам мисъл.

sawo

И двете коли са карали в аварийната лента, не давай акъли, без поне да си чел. Ние бяхме там и имаше задръстване заради ремонтите по тунелите и хората, които се прибираха от празниците. Двете ленти се запушиха около 2-3км преди тунела, съответно олигофрените почнаха да карат в аварийната лента. Първия е видял нещо да става, дали човек, дали кола е тръгнала да влиза в аварийната лента и е кривнал и се е обърнал, а втория просто летеше с над 100 в аварийната на сантиметри от колоната автомобили. Зад него имаше още 2-3 такива, другите караха бавно в аварийната. По едно време тези в аварийната изчезнаха, явно ги спряха и почнаха да пишат актове. Имаше линейка, която 10 минути не можеше да мине 500 метра заради кретените, които се бяха наврели в аварийната лента. Полицията беше вече на място заради първия инцидент. Не се притеснявай, свидетели има повече от достатъчно, за това ПТП точно няма недостиг на свидетели - видели са го поне 20 човека с очите си.

Защо разсъждавате кой е прост и кой не? Има Закон за движение по пътищата. Там е описано всичко - ясно и точно. Просто трябва да се прочете - не заради книжката, а заради некролозите.

или не разбираш написаното. Никой НЕ Е карал/шофирал в аварийна лента! Никой!

защото сме овци човек, като се наредят две колони коли и аварийната е празна е наред всичко. В момента, в който се види че няма патрулка и един мине по аварийната става ефекта на стадото - един след друг докато не се напълни и тази лента. Мисленето на българина "какво ще стане след това, като направя аз тази маневра или мина оттук/спря тук" почти липсва.

Няма да питаме Ахчийски как се е обърнал, и не е ли карал и той в аварийната лента, застигнат после от "събрат". обявен от жена му за "некадърник"

Както и да се е обърнал, не е убил, наранил или застрашил живота на НИКОГО. За разлика от джигита, дето гледа на аварийното платно, като на персонален частен път. Такъв, като нищо ще гази хора на тротоара, защото не му се чака 20с светофар.

Кой идиот въведе тази "мода" в БГ да се кара в аварийната лента ?!?! То не е мода бре! В България останаха само Идиоти, които целогодишно са на републиканско първенство за идиоти.

Ал

Аз не виждам разлика в нарушенията между първия обърнал се и втория. Едно и също обръщане заради несъобразяване с пътната обстановка. Въпрос на късмет е, че човека с БМВ-то не е минал първи - тогава той щеше да е убитият, а настоящият убит - обвиняем. Друг е въпросът дали проектантът и АПИ не са си оставили ръцете при строителството на магистралата - аз лично знам 2 места на Хемус, където напреченият наклон на пътя се обръща, без водата да е отведена в канавка, и при дъжд се образуват локви. Тогава и със 100 км/ч се получава аквапланинг и се губи контрол над автомобила. Малко по-изтъркани гуми могат да са фатални на такива места. АКО случаят е такъв, аз по-скоро бих обвинявал АПИ.

Нашите магистрали ( Хемус и Тракия ), проектирани едно време по БДС са изключително кадърно проектирани. Тръгни по пътищата в Сърбия и Гърция да видиш простотия. Пътят от Кулата към Солун - там има едно възвишение с двулентови платна във всяка посока - няма другаде толкова некадърно направен път. Проблемът не е в пътя, а в културата на шофиране!

Ал

Съгласен съм с вас, Българските пътища наистина са далеч по-кадърно проектирани от гръцките. При това не само от времето на соца. От предприсъединителните също има доста кадърно проектирани и изпълнени - пример - русенският път. Но все пак на места имат кусури, както вероятно е и в случая. И определено културата ни, не само за шофирането, е ниска, но това не е единствената причина за ПТП.

Ал

azza ( нерегистриран ) 04.05.2017 16:31 Минах 15 минути след това през този участък. Въпреки че валеше лек дъждец имаше "рекичка" напреко на пътя 100 метра по нагоре. И двамата са се подхлъзнали в следствие на аква планинг. Горе долу са карали с еднаква скорост. Просто първите е трябвало веднага да се отдалечат на повече от 500 метра от мястото след случката с тях. Нямаше никакво движение за да кара някой в аварийното. Просто нещастна комбинация от "хубави магистрали", несъобразена скорост и малшанс. Другото са емоции.

Смърт за такива убици!

Не шофьора, а пилота на БМВ-то! Ще използвам повода да посъветвам всички, които закъсат на пътя - сложете триъгълник и се отдалечете от колата! Прескочете мантинелата, застанете до дърво. Облечете сигналната жилетка. Много хора щяха да са живи, ако спазваха тези елементарни правила.

Ай стига си чешела разперения гарван!

Ако е карал с превишена скорост трябва да го съдят за умишлено убиство

Превишената скорост е второто! Първото е, че е карал в аварийната лента!

Унуфри е решил да изпревари през аварийната лента сигурно. И други такива "гении" съм виждал

Онзи Гугутката така уби двама.

Колко ли му е струвала отрицателната проба за алкохол?

Изводът какъв е? В БГ - ако недай си боже катастрофирате на магистралата - измъквате се и беж ама поне на 150 метра в страни . Оттам - звъните по телефоните на пътна помощ завалийте и ако през това време някой безумец се натресе във вашата кола, да ще трябва да го платите него тъпака, но поне ще сте живи. Това- да ходите да се обозначавате - ами то докато отидете може да ви пометат. Айде умната и късмет, ако не - русата.

Абсолютно си прав. И не само на магистралата. Слагаш на прибежки триъгълника и зад мантинелата на 20 - тина метра и чакаш пътна помощ.

Ако недай боже катастрофирате казваш, ами ако недай боже катастрофираш и недай боже се окаже, че вече някой те е изпреварил да катастрофира на същото място какво правим? Режеш си вените или какво?

Истината е, че с превишена скорост, както е карал и този, се шофира, защото КАТ не контролира за спазването на закона за движение по пътищата. Същият този, ако шофира извън България няма да превишава скоростта, убеден, че там ще го санкционират. В този смисъл главният виновник за смъртта на тези хора е КАТ, а ще накажат само шофьора.

А той дали още е в Бг, за да си получи обвинението?

Служителите на пътна помощ са били на работа. За обърналия се, ясно, че и той изобщо не е знаел какво прави.

Магистралата там е зле! Подскача се, няма знак за неравности, няма ограничение на скоростта - нито за сухо, нито за мокро и фактът е налице - двама малоумници са се обърнали! Първото, ПЪРВОТО нещо, което трябва да направите в ПТП е не да хукнете да спасявате пострадалите, а да си облечете жилетката от багажника и да сложите триъгълника 50-100 назад за да не станат пострадалите още повече!

И тази история ще стане като с братята от Монтана ли беше, къде беше.... Първо ревнаха всички, че са били убиици, пък после друга се оказа работата, та сега момчетата водят 15 дела за клевета .... дано спечелят някоя чанта с пари да си похарчат на воля поне.....

Значи първият се обърнал заради мокрият път, а втория заради високата скорост ..... АБЕ ЩО НЕ СИ Е#$#ТЕ МАЙКИТЕ?

И колко бързо е карал? С 200? Със 140 нямаше ли да убие мъжа ти? Вие като се размотавахте по магистралата на колко метра от вас поставихте триъгълник за да обозначите "спрялото" МПС? На 10, 20? А дали въобще бяхте поставили?

А ти да не беше там та знаеш, че не са поставили. Затова ли ревеш.

А какво е търсил юнакът с BMW-то в аварийната лента със скорост по-висока от 50 км/ч (да кажем това е скоростта преди да спреш), защото щом си в аварийната лента явно имаш проблем и ще спираш?

КАРА ЛИ СЕ В АВАРИЙНАТА ЛЕНТА, ИЗПРЕВАРВАЛИ СЕ ОТ ТАМ, А?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

Колумбиана

Е как бе, явно според него аварийната лента е предназначена за рали на комплексирани олигофрени с БМВ-та!

...след 17 дни!!! WTF

Къде спаха до сега , явно за ПРИКРИВАНЕ на доказателства , КАКТВОТО МНОГО УСПЕШНО СЕ ПРИЛАГА В Бг , 27г.