2 момичета с мотопед загинаха след удар с ауди

Две момичета на видима възраст около 15-16 г. са загинали на място при катастрофа край Хасково. Сблъсъкът е бил между мотопеда на ученичките и "Ауди".

Обратно в новината

Коментари - 2 момичета с мотопед загинаха след удар с ауди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горките деца. Бог да прости горките деца. Може да не съм прав, но аз от снимките виждам следното, автомобила е без заден мост. Пораженията по задният калник и задната врата показват, че мотопеда с децата е бил разположен перпендикулярно спрямо оста на колата. Автомобила е дошъл от насрещното спрямо това в което е спрял окончателно платно, инцидента е станал в, или на излизане от завоя. Според мен е станало следното: децата са си карали мотопеда в своето платно, тоя с автомобила е започнал да изпуска завоя, защото е карал като бесен, видял е мотопеда срещу себе си и разко се е опитал да се върне в лентата си, може и да е натиснал спирачка, поднесъл е жестоко, така че оста на автомобила е застанала в посока радиуса на завоя, т.е напряко на пътя и със задната си лява страна е пресякъл под прав ъгъл траекторията на движение на мотопеда, мотопеда е минал под автомобила и откъснал задния му мост. Така, че водача на автомобила според мен си е съвсем виновен, това което глупакут казва, че децата са се блъснали странично в него е абсолютно вярно, блъснали са се докато управляваният от него автомобил се е движил с превишена скорост перпендикулярно на пътя и над 60% от дължината на автомобила е била в насрещносто платно.

Бих искал да кажа Бог да го прости и съдията, ама ще трябва да чакаме.

goose

Нали, ситуацията, при която хлапетата изпускат завоя със скутера и се забиват в задния калник изобщо не подлежи на обсъждане :-)

То само като го видиш какъв кретен е този хасковски боклук ти става ясно как точно мотопед се блъска в колата му и то от шофьорската страна. Нещо като онзи кмет на Трън където деца се блъскат в джипове.

Инфото, от днес: "Междувременно от хасковската полиция съобщиха, че несъобразена скорост и навлизане в лентата за насрещно движение от шофьора на лекия автомобил "Ауди" е причина за тежката катастрофа край Хасково в петък вечер, при която загинаха две ученички от Природоматематическата гимназия в града. 15-годишната Никол и 16-годишната Даяна бяха погребани вчера в Хасково, а в село Клокотница бе обявен тридневен траур. Очакват се резултатите от техническата експертиза, която ще покажа с каква скорост 36-годишният шофьор Делян е управлявал аудито си, помело мотопеда на двете момичета"

Може задната ос на Аудито да се е откачила по врене на движение, не е невъзможно да се е разпаднало преди удара с мотопеда още! А тези деца са били, по съдба, на най-лошото възможно за тях място. Лош късмет. Другият вариант е разсейване на един от водачите и ненавременна реакция. Лека им пръст на милите млади душици, неуспели да вкусят от живота. Съболезнования на близките! Тъжна новина.

Зелените обувки е влезъл с над 150 в завоя и е загубил контрол над колата Децата са били в своята лента и мотора е нацелил точно задната гума на аудито Окачването отзад се скъсва защото в този момент върху него са се сумирали две огромни сили 1 Силата от удара на мотора и децата 2 Силата от страничното движение на колата- колата е 2 тона и задните гуми са се сурнели странично на движението Децата са били без книжка но това не оправдава тъпанара Сигурно циганката му е въртяла бибитка докато е карал

Mомичетата, са 100%, по млади от Aудито!! Kато гледам, на една от снимките, колко кит, се вижда, това Aуди, и друг път е оставало без заден мост!! A ако, "хасковския бег" е премрежил поглед от "свирката",...ето го резултата!!! ;))

Eто, за това, когато съм зад волана не разрешавам "свирки"!! Kолкото и да е: "желателна, Aз,.. съм Hевъзможен"!!;)

Балезите се повтарят с различна шарка , а тука има два еднакви знака. На балезите шарката им е друга.

Задължен съм Ви !

Кога това, бе, Дънки-бой. През 15-ти век ли?

Виж само как му го каза, Дънки-бой! Верно, много си мъдър!

Щом си бил правоспособен водач на 125 кубикова моторетка преди баща ми да се роди, значи сега си над 100. И продължаваш да джиткаш с тунингован 100 сс мотоциклет! А, бе, ти сигурен ли си, че си Лудият Макс, а не Дънкан Маклауд? За те подсещам, че с в дилема, аз вече ще ти казвам Дънкан. Нещо против, Дънки-бой?

откачил му се е задният мост започнал е да спира завил е на ляво и децата като са се опитвали да го изпреварят са се натресли в левия заден калник ... предложете по-вероятна ....

24 часа без друга хипотеза тази ли е най-вероятна ?

Хайде сега прочети последната информация от дена да видиш какво се е случило: "Междувременно от хасковската полиция съобщиха, че несъобразена скорост и навлизане в лентата за насрещно движение от шофьора на лекия автомобил "Ауди" е причина за тежката катастрофа край Хасково в петък вечер, при която загинаха две ученички от Природоматематическата гимназия в града. 15-годишната Никол и 16-годишната Даяна бяха погребани вчера в Хасково, а в село Клокотница бе обявен тридневен траур. Очакват се резултатите от техническата експертиза, която ще покажа с каква скорост 36-годишният шофьор Делян е управлявал аудито си, помело мотопеда на двете момичета"

Макси , трите снимки дават прекалено малко информация за да сме достатъчно обективни! Аз поне ,виждам ,че на Аудито липсва задния мост и е в лявата канавка . Но ако наистина децата са излезли от ляво /някои второстепенен път ,който на снимките не виждам/ ,и са се ударили в лявата задна страна на колата ???... То наистина колата БИ МОГЛА да попадне там. Жал ми е за дечицата! :-(((

Освен това ,възглавниците не са излезли - ударът не е от пред/ но те може и да не работят!!!/. Удар има отзад и в ляво на колата/ но той може и да е от поднасянето на колата след удара с децата / или евентуално от удар в нещо ,което е "отнесло" задния мост. Въобще ,не е ясно от снимките как е станало. И все пак ,да "изчезне задния мост колата не е вървяла с 40 км/ч.

Делото ще се води 9-10г., виновни ще са момичетата с моторчето, а то ще се окаже, че е било бронирано, и най-малко 1т., и са чакали аудито на завоя специално.

Убиецът с аудито защо не е с белезници ?

нещастник...може бе не става дума за "убиец", а за две малолетни и малоумни "самоубийци"! Не съди, за да не бъдеш съден!, нали знаЙш.

Ей,щастливец, абсолютно си прав.Като гледам снимките, тоя въобще не е бил в насрещното.

Най-важно в момента е да се направи качествен оглед на местопризшествието за да се установи мястото на удара.Ако е лентата на мотопеда - манго е виновен 100%. Никакви свидетелски показания не са меродавни при положение, че момичетата не могат да се защитят. Едно на милион е вероятността те да са навлезли в насрещната лента.

Като гледам клипчето в нова, тоя е почнал да стърже по асфалта в завоя, а удара е станал малко след излизането от завоя.Дано това малкото го натиснат и да си каже всичко.

Как ще го натиснат, като полицаите приятелски го поддържат? Личи си как са го оставили на спокойствие да се съвземе от шока, че не е разбрал какво става. Така ще е, докато ни управляват мизерници в НС и МС. За 20 г един НК не можаха да съставят, най-вече заради приятелски връзки с престъпници. И полицаите са най-вежливи с тях.

А този селски бек спазил ли е дистаниция?Големия гъзар с пикливото ауди ще излезне сух от ситуацията.Типично за корумпирания български съд.

Селския пич с каква скорост се е движил ?

...как само мотопеда е помлял аудито... Дооообре че момичетата (лека им пръст) не са били с колело, че тогава кой знае на какво щеше да прилича аудито!!!

Ти за моята тъпотия не бери грижа, аз си нося кръста. Гледай да се отървеш от твоята. Караш мотопед с непозволена от правилника скорост. Вариш си нелегално ракия. И вместо да си траеш се хвалиш във форума. Пък уж се имаш за много умен. Колкото до измислените глупости от рода на духащата блондинка, моля, разправяй ги на тези дето ти дегустират ракията. Ако ги черпиш и едно отгоре ще ти повярват и за лампите в машинното, дето изгорели, щото някой гръмнал с нещо близо до кораба. Всъщност, колко уискита ти струваше, че да ти "повярват" в Техотдела, че крушките, дето ги продадохте на арабчугите, са дали фира по този начин?

Пътните знаци са тия С4.1 "Ограничителна табела" Явно има канавки на банкета.

убиецът е европата! тя е подготвила оше убийства с колоездачите, с метрото и т.н. безумните вело-алеи са на ход!!!

Странно някак изглежда задният номер на колата.

от снимката е убиецът. Иначе, трябва да приемем, че мотопедът е излязъл от гората със 150 км. А тъпана с униформата, скръстил ръце и....готов за сними? Пфуууууу!

Тия на снимката много ми мязат на брат и сестра Мангасарян! Ама може просто доста да са почернели на морето ;-) !!!

добре е че циганската популация намалява

В неговата лента може да са навлезли само ако са предприели изпреварване, ако тоя казва истината, де... В такъв случай може да са се оказали заклещени по средата на пътя м/у два автомобила, а този идиот, в когото са се блъснали, да не се е прибрал в дясно, а тъкмо обратното - да е искал да им даде урок и да име стеснил пътя още повече. Едва в последния момент е решил да се прибере, при което задницата му ги е ударила смъртоносно...И пак е учудващо какви огромни поражения има в/у колата му от едно мотопедче!

вместо да сведеш смирено глава,фсизнаико, и сега филосовствуваш....кажи бог да ги прости, бодала сас бодалата ти... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бог да те прости тебе с неграмотната ти шльокавица и каруцарски език!

Този мотопед как е потрошил аудито.

Ми то вечи ламарините ги правят от цам.

"Децата връхлетяха върху задната лява страна на колата" ... Връхлетяха, казваш ... Значи така: децата с моторетката настигат аудито, устремяват се да го изпреварят, обаче пътят тесен и те връхлитат върху задната лява страна на колата. Поради значително по-голямата маса на моторетката с децата върху нея, ауденцето е изхвърлено в хендека, но децата, уви, ... Мир на душите им, а на горната хипотеза - приз за логичност.

Той казва, че те са навлезли в неговата лента за движение, което предполага, че са се движели отсреща, в другото платно, а не са изпреварвали него. Най-вероятно, изпреварване наистина е имало, те са се озовали м/у два автомобила по средата на платното, а нашичкият ги е попритиснал за урок, след което рязко се е отдръпнал в дясно, в последния момент и така задницата му ги е помела...Друг е въпросът как мотопедчето е успяло да смачка така едно ауди...

Къде са му гумите и джантите на този ?

жалко за момичетата!толкова млади!!!А този ще го отнесе като куцо пиле домат."Не знам какво стана"?Наистина ли?Този участък от пътя,показан на смимките е доста прав,удара е от ляво ,смачкана лява врата,липсващи задни гуми .доста поумачкано Ауду,за удар с мотопед??!!Представете си този е със скорост,доста над позволената,защото има Ауди и си мисли.че е хванал Господ за шлифера.Така!И навлиза в завой,десен,да допуснем.В другата лента са момичетата с мотопеда.Последна секунда,доста е късно са се направи каквото и да е.и ето ти неизбежното.Бързо реагира,за да се прибере в лентата си и това е резултата от липсващите задни гуми заедно с там каквото и да е.Жалко,много жалко!!!Съмнявам се,че дори и каските са щели да спасят момичетата,Жалко!!!!Това е теоретично предположение!Каквото и да се е случило,е работа на следователите!!!

55 мили в час не е ли повече от ограничението за мотопеди, определено по закон? Защо нарушаваш правилника, бе, човек? Остава да кажеш, че изрязваш моторетката и на няколко уискита, също като ел. механика. Всъщност, той ел. механик ли беше или жиккаджия?

Тази на снимките като я гледам, има вид на крайпътна служителка, а този с аЛдито сигурно й е ... мениджър.

Аудито, като гледам и водача и събитието, е каруца в неизправно техническо състояние. Купено е за хвалба, не за да бъде поддържано. Задния мост се е държал на честна дума, но не на предвидените конструктивни елементи. Той обаче го е карал като истинско Ауди, а то просто се е разпаднало, може даже преди удара, при поднасяне на завой поради движение с огромна скорост.

Този с аудито челно ги е блъснал, но поради някаква причина не е с предницата си, а странично-раздледващите се надявам да имат начини да установят детайлите. Но като гледам не е циганин, а може да е наше момче.... за жалост..... Никога нямахте вяра на водач с Ауди - марката е диагноза.......... аудито измести диагнозата старо (или не) БМВ....

а не, диагнозата ауди се конкурира с диагнозата бмв и мерседес, понеже ганьо само тези марки знае.

Това е класически "камшичен удар" колата при висока скорост се занася и задницата започва да изпреварва предницата и в този момент засреща мотопеда и предава цялата енергия на маса въртящ момент и ускорение на мотопеда. За това и липсва целия заден мост

На мен ли само ми прави впечатление, че тоя мотопед ще да е бил голям колкото камион.. Задният мост липсва изцяло от колата, това се води уж висок клас таралясник... Вече съм твърдо убеден, че старите (преди 1990) френски таралясници от клас екзекутив са най-здрави, като гледам един мотопед какво е направил с това...нещо?

Повечето хора просто не си представят ефектите от скороста. Не знаят че набутаната в ламарините енергия зависи на КВАДРАТ от скороста на возилото. Аз даже бих разрешил употреба на алкохол, при условие водача тогава да кара с половината от разрешената скорост. Това веднага прави колата 4 пъти по-устойчива в завой, 4 пъти намаля силата на евентуален удар и 4 пъти съкращава спирачния път. Поне ще бъдат стимулирани много хора да карат бавничко.

Да се движиш два пъти по-бавно от разрешеното е още по-голяма предпоставка за възникване на ПТП.

Понякога е така, при натоварено движение е точно така, защото народа след теб ще озверее и ще почнат рискови изпреварвания. Но на тези междуселски пътища хората се трепят основно от твърде висока скорост, защото движението е слабо и всеки с по-мощна кочина натиска колко може.

Винаги съм си мислел, че двуколесните МПС са си опасни за живота и трябва да имаш доста акъл за да се запазиш в тежката джунгленска пътна обстановка, но да повериш моторетка на малки момиченца си е живо склоняване към самоубийство. Представям си какъв е бил удара, щом аудито е буквално окуцяло със задните копитца.

Ако бяха на велосипед нямаше да е по-добре. Това е пореден случай на ПТП, където всички са идиоти. Очевидно е какъв е проблемът да караш двуколесно без документи и без каска. Но в закона пише и друго - когато изпреварваш двуколесно трябва 1) да внимаваш и 2) да оставиш достатъчно дистанция все едно изпреварваш автомобил. Като минеш с газ на една боя разстояние без да гледаш стават сакатлъци. Няма такова положение "не знам какво стана" ако внимаваш и спазваш дистанция.

крайно време е да вземем пример от Щатите - още при внос да се монтират ограничители на скоростта и катализатори на всяка кола. да не може да вдига повече от 160-170, а ако някой кара с макс скорост, директно в затвора и с отнета книжка. така ще спестят от работата на погребалните агенти, докторите, монтьорите и застрахователните агенти.

абе и погребалните агенти, монтьори, застрахователи и др. искат работа. и те душа носят и хранят семейства. на всеки му е писано от какво ще мре. пп. вместо да се слага ограничители за скоростта по-добре да наложат на компаниите производителки на коли да ги правят с възможност да вдигат най-много 150-160 км/ч . но дори и с 50 км/ч да караш пак има вероятност да катастрофираш.

някои марки го правиха през 90-те, големи и мощни двигатели с бързо ускорение, но ограничение на 90-100 мили в час. казваш и с 50 км/ч стават катастрофи. то и с 10 км/ч стават, само дето жертвите и щетите не са толкова като при 200. а погребалните агенти не ги мисли, те един и ден и до теб ще опрат.

начи 2 момичета загинаха след удар с ауди казваш !? то аудито природно бедствие нещо ще е тогава ....простотията ви ганйовска е безгранична

цървула с аудито ги е убил ....карал си аудито и мотопеда хоп се забил в задната му гума !? това просташко обяснение може да го приеме единствено и само просташкия булгаристански съд и полиция

Заблуждаваш се. Такава опашата лъжа може да приеме за истина само български журналист.

и съда, и съда...

съвсем скоро дете на 6 блъсна джип...

Как какъв. Мотопед амфибия. Използва се за бойни действия от ИД. Развива 300 км. скорост. Предназначен да настига Аудита, да ги блъска отзад и да им откача цялото задно окачване. Целта е да се докаже що за боклук са автомобилите след като няма вече Москвичи.

Се правиш на луд-за манги!

Е циганин,но можеше и да е българин,нали?!

Малолетни карат мотори без книжки,каски и никой не ги закача!

Значи заради тия двете пикли сега на човека ще му се разкатае фамилията да го разследват!

затваряй си лайняната уста бе говедо малоумно ...кой ти каза че децата са виновни циганина с аудито ли ...карал си и мотобед му се забил в задната гума

Аз задна гума не виждам.Ако снимките са от инцидента ,де.