Семейство изгоря на магистрала ”Тракия” след удар в табела

Мъж от София и съпругата му изгоряха до неузнаваемост, след като колата им се удари в табела на магистрала "Тракия" в района на Чирпан тази нощ.

Обратно в новината

Коментари - Семейство изгоря на магистрала ”Тракия” след удар в табела | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в бг едни магистрли, не прекрсни, а просто опасни. не съм спец., но поне това което видях по новините - некакъв неузнаваемо туп, опасен знак, които е вероятната причина за загуба на човешки живот. а такива знаци под път и над път и като добавим агресята по пътищата и качествата на пътищата. просто си е воина на пътя и всеки разчита на добря късмет. да, ама не. пътищата ни са като всичко останало - скръб и мизеря, а цената човешки живот, които не струва и пукната пара. нека хората излязат на площадите и да кажат не на воината по бг пътища, защот е нужно да има гражданско общество, а не дребни мъртви души

С газова инстлация правиш някаква икономия за да си изгубиш и живота и колата

Не се запасвайте с предпазни колани на нови модели коли, имат самонатягащ се механизъм от който няма измъкване. Продават специални ножове, дето уж да срежеш колана и да се освободиш, ама при катастрофа не се знае, я ножа , я ножара.

тези газови уредби са глупости ако беше дизел едва ли да се е запалил така и да се запали няма да е ускорено като на бензина и газта

А не се ли усещате, че пишете простотии...

Ясно е че има лобизъм, но е ясно, че идиотите умирът по често на път-просто такова им е поведението

Много са интересни джурнаглистите. Пак лобистки нотки. И какво като е имала газова уредба? Газа се взривява само ако преди това е наситил някакъв обем с пари и има искра. При скъсване на тръбопровод и запалване, пламъка стои на мястото на отвора и не може да влезе в тръбата и в бутилката! Проста физика! Иначе колко газови котлони и печки щяха да са на луната.. И да попитам петролните лобисти един прост въпрос: Бензиновата уредба била ли е махната, след като е имало газова? Бензинов теч с искра наистина води до взрив на резервоара, защото горенето ПРЕМИНАВА през тръбопровода! Втори въпрос - кога ще има данъчни облекчения за автомобили на газ, водород, метан, LPG, вода, ток?

И на мен ми направи впечатление как слънчогледчетата, увенчани с фуражки, са уточнили своевременно, че колата имала газова уредба. А бензиновата уредба какво, да не би да не съдържа силно запалима течност, която се разлива при пробит резервоар и гори с пълзящ пламък? И много хубав въпрос за данъчните облекчения за ползващите еко горива! В тая държава има някаква странна тенденция на тези, които избират да изминат определено разстояние за по-малко пари (и с по-малко замърсяване на околната среда) да се гледа като на втора ръка хора?! Чудомир сигурно би го разбрал това явление.

Не случайно западняците или поне истинските не се возят в автомобили с газови уредби. Ама в България мизерията е над разума.

Ами тия уредби, чадо са измислени в много по-богати страни и масово се карат и там.Не са виновни уредбите, а простаците, които смятат че са вечни и са "над нещата"

Кола на газ.... Не е добре...

причини, за която не се говори, е времето. В момента планетата е обливана от космическим лъчения, които водят до промяна (негативна ) на всички с/ми в човешкия организъм и оттам на неадекватно поведение и реракции. Огледайте се и вижте хората наоколо: в градския транспорт. по улиците; какво говорят, поведението , действията. Няма място за шеги. Нещата са много сериозни. Хората се движат и държат като сомнамбули. Доказва го по най-ктегоричен начин и ставащот опо света, вкл. т.нар. бежанска криза...

ти днеска пи ли хапчетата. не го баркаи с агресята и лошотията, без да имаме тарпимост и уважение кам хората около себе си каквото и да са те, а казваме ,че изванземните са ни облачими или че магия ни е направена.

А то па бензиновите въобще не гърмят при катастрофа... Лека им пръст на хората, дотук им било писано.

10 години разлика... Дали не е имало ми-ми на магистралата и от там у табелата...

Да са живи и здрави.Имали пари за кола проблем,ако нямали пари за кола няма да е имало проблем.

да ама знайш ли колко много пари ще спестиш с газово в колата?

лека им пръст!!! тук става дума по-скоро за нещастен случй,отколкото за неспазване на правила или висока скорост! 1.става дума за опел зафира,а не за черно ауди или бмв 2.газова уредба колко от черните коли в бг са със газава уредба и колко са "черните" зафири в бг!? вярно,че по българските пътища войната е в пълна сила,но и не всички водачи са джигити! нещастия се случват и на примерни водачи!

Не знам дали има по-ужасна смърт от тази - в огъня.. Не че има хубава смърт, но това е чудовищно - да изгориш жив. Горките хора, Бог да ги прости! Дано вече не познават мъки, колко ли а се мъчили, докато умрат... :(

Купуването на автомобил на старо крие рискове. Ако на стария собственик му е била направена магия за катастрофа, проклятие или прост му е било писано, прокобата се прехвърля върху новия собственик. Затова трябва да сте много внимателни при покупка на автомобил на старо - не знаете дали на стария собственик не му е направена магия за катастрофа. По-добре спестявайте, вземете заем и си вземете някоя не толкова модерна, но нова кола, за да сте сигурни, че сте първия собственик!

Аз си взимам винаги червени коли, за да ме пазят от уроки ;)

и марката е фарари ли

Глупости на търкалета-колко българи могат да си позволят нова кола?Или сега се опитвате да внушите,че затова са толкова много катастрофите в Бг?Няма култура на шофиране!!!

Не искам нищо да внушавам. Просто се опитвам да помогна като предупредя за рисковете. Тези които са достатъчно информирани могат да ме разберат. Изборът е ваш. Свободна воля.

Сагалсин съм апсилутно

В тон с тъпите ти разсъждения на стария собственик може да му е правена и магия за късмет. Така че положението става фифти-фифти.

Забрави само да кажеш телефон и цена за разваляне на такива магии. Аа - и какво ще правим, ако след покупка на чисто нова кола вземат, че ни направят на нас магия? Язък за кредита, а?

Газова уредба, поставена в СЕРВИЗ, и редовно проверявана ГАЗОВА БУТИЛКА не правят проблеми. Проблеми правят сложените уредби от "един приятел в гаража му", игнорирането на редовните проверки и препълването на бутилките по газстанциите.

Едно малко допълнение ако може - изправна бутилка няма как да бъде препълнена. Иначе за останалото сте прав. В тубата има и тестове на автомобили с газови, та неосведомените могат да се запознаят, колко са "опасни".

sawo

С нашите сервизи е почти гарантирано, че рано или късно повреда в тази бомба ще настъпи, просто обикновено повредите не водят до такива тежки последици. Странно как за смяна на двигател или поставяне на дневни светлини трябва да се мине технотест, а за поставяне на потенциално опасно гориво под налягане се иска едно малко листче, което може дори да не е от същия автомобил.

Никъде в Европа не съм виждал билбордове край магистралата! Само в България има такава простотия. Ударът в билборд не ти оставя никакви шансове за оцеляване.

...нито високата скорост и неспазване на правилата за движение!

като махнат билбордовете, ще искат да запълнят сигурно и отводнителните канавки покрай пътищата :) абе направо самолетни писти да правят идиоти !!!

караите нормално без агреся. знаете ли при каква скорост излита патнически самолет около з00км; и пак се усеща при засилването му по пистата как го бласка ваздуха наляво и надясно, какво остава за лек автомобил таралясник

Ами опитай да караш по пътя, не в нивята край него?

sawo

Ами като спукаш гума или се натресеш в някоя от безбройните ни дупки по магистралата какво ще правиш ? Миналата зима карал ли си по АМ Тракия между Пловдив и Ст. Загора ? Май тук пишете все доморасли философи или хора, които сте карали коли само на компютъра ?

Пълното пренебрегване на елементарни правила за безопасност, незнаенето на основни физични и химични закони и глупавата самонадеяност на т.нар. "господари на волана" преръщат колата в инструмент за убийство и самоубийство. Не са криви дърветата, белбордовете, трегерите на мостовете и всякакви места където се размазват знайни и незнайни тъпанари. Криво е кухото пространство мужду ушите им!

FuckTheEU

Тия газови уредби що народ затриха...трябва да ги забранят със закон! Може да не са се блъснали, може да са се запалили в движение и впоследствие да са се блъснали в табелата.

наистина е трагично, хората са готови да изгорят или да им избухне колата, за да спестят левче *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

в бг са повече от нормалното освен това бг шофьорите са невероятно НАГЛИ и не признават НИКАКВИ ограничения и правила! Никакво премахване на билбордове и др глупости не може да компенсира идиотизма и липсата на култура при повечето шофьори! Впрочем то се вижда всеки ден!

Заспал на волана и се самозатрил. Нито е първия, нито ще бъде последния.

Не знам,но това лято,особено през август,ужасията и кошмарите по пътищата,надминаха себе си. В един момент,човек се чуди,днес колко хора,ще са жертви от безбройните,страховити катастрофи. 5 ХИЛЯДИ И ПЕТСТОТИН, причини. Лошото е,че всичко си продължава,както до сега.МВР-то си трае,най-вече в лицето на официоза си,Бъчварова.Щели да правят карти на гонките......някой ден.Пътната инфраструктура,категорично изостава спрямо изискванията на милионите автомобили и "расовите"такива.И най-вече,задкормилните устройства,тоталто изтрещяха в жегите.Или изобщо не е трябвало да придобиват такава правоспособност.

Журналистически манипулации. Броят на жертвите тази година е като миналата, но по някаква причина журналистите са решили да истерясват в тази посока. 660 жертви годишно прави 2 жертви дневно. Август месец повече, за сметка на други месеци, когато е по-малко. Прав е бил Гьобелс за медиите.

Горкичките, толкова млади....... Дано отидат на по-хубаво място........

Билдбордовете в Б-я са поставени на най-неподходящите места,като при движение с магистрална скорост са смъртоносен елемент от пътната инфраструктура,но държавата не контролира този явно доходоносен бизнес.

Точно така! И знаците, и дърветата, и мантинелите - всичко е поставено на неправилните места. И не само това. Цялата тази смъртоносна пасмина с магистрална скорост се нахвърля върху колите. Ето, в Австралия магистралите са широки 200 метра, всички билбордове, знаци, дървета, мантинели и прочия нахални елементи са поставени на най-подходящите места - например в залива Уайн Глас (сиреч Wine Glass Bay). Знаците приучават акулите на Правилника за движение, мантинелите служат на тасманийските дяволи да си острят зъбките, пътеуказателните табели сочат пътя към кабинета на d-r I. Stanev, Melbourne, AUS, докато билбордовете широко отразяват мисловната му дейност. Ето как държавата контролира доходоносния му (или не чак толкова) бизнес. Хип-хип-хорей!!!

тъпанар, да ти имах хумора

меко казано, сте написали, голяма глупост но явно много харесвана, хората са се блъснали в указателна табела, а не в билборд. И ние пътуваме по магистралата и сме виждали къде са поставени, визираните от вас, билбордове - доста далеч от шосето зад телената ограда.

да ни информират за всяка катастрофа. това се случва навсякъде. Да, жестоко е, преди всичко за близките, но не разбирам каква е целта на журналистите - да ни "сплашат", да си запълнят времето или да търсят несъществувала сензация. това все пак не е инцидент с десетки загинали, а само с едно семейство, което не е преценило добре и е решило да пътува през нощта, във време, в което рефлексите са мноооото забавени, защото обикновено през нощта човек СПИ! Освен, ако не е имало неотложна причина за това пътуване. съболезнования на близките!

Били са с колани, които не са успели да откопчеят, нали!? Горкичките..... :(

Kато се зашеметиш от удара, с колан или без колан пак не може да излезеш бе Бараба. Ти без коланче ли караш?

Да,щото карам голямо камионче,мишок

Заспал човекът - жалко за хората!

Има хора, които смятат, че трябва да се изсекат дърветата покрай пътя, та когато поредния фиркан, "съзтезател" или просто поредния безотоговорник изхвърчи да не загине, евентуално.Сега сигурно ще се намерат и такива, които да кажат, че трябва да се махнат табелите. А всъщност проблема е че някой забравят че карането трябва да се прави отговорно и внимателно.И и че грешките понякога се наказват - фатално. А замисляте ли че някой от нас можеше да е на мястото на стълба, дървото, тротоара?Тоест да се удари в друг, невинен?

По-добре да се махнат ПЪН-овете! Така ще са по-малко злобните и неудовлетворени от живота неудачници, които леят жлъч по форумите без да правят сметка, че шофьор може да му прилошее, да получи инфаркт, да заспи и т.н.! Все възможности, които някак се пропускат. От ПЪН-овете в ДИР-а и навсякъде около нас, за съжаление!

Някой патят и понеже нямат акъл са си все патещи, като теб.И точно такива сеят злоба и леят жлъч, карайки като идиоти.

Може би не си разбрал - става въпрос за магистрала, а не за междуселски или междуградски път! И на табелите мястото е на повече от 100 метра от този птъ!

100 метра имаш ли представа колко е? Или за по-сигурно всяка табела да е на 3км от пътя. И ще ги спазваме все пак!

Да се спре лапачката на Агенция Пътна Инфраструктура от тези шибани БИЛБОРДИ! Или да се въведе ГЕРМАНСКИ СТАНДАРТ!!!

Крайно време е в тази държава да започне да се мисли и за човеците, а не само за пари от реклами и разни други такива партийни финансирания. Или пък ... отговорните за това партийно назначени са толкова посредствени, че не виждат реалната опасност от близко разположените рекламни билбордове... Ало, държава в България има ли? Колко още хора трябва да загинат, че да се опитате да помислите малко? Ами като не можете да мислите, гледайте - пращат ви постоянно в командировки в чужбина! Поне си оправдайте малка част от парите, които получавате!

Казано е - мястото за спане е леглото а не платното/пътното/.

Някой има ли спомени ,да няма ден без жертви ,в Бе-ГЕТОТО?

В коя държава няма жертви на ПТП?

Да махнат табелите и да оставят по една... НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР!...

Двама души изгоряха на АМ Тракия след удар в табела Каква ще да е била тази табела?!!!

Най-вероятно Зипо.

Не е табела, билборд е

Може и да е инцидент, защо трябва да се изговорят толкова глупости. Неизправност на автомобила, заспал шофьор, който може да не е джигит, а свестен гражданин и родител. Аман от мозъци и всезнайковци. Оставете хората....няма ги вече !!!

тук в САЩ наистина максималните скорости са по-ниски, за магистралите са между 105 и 120 км/ч в завсимост от щата. много повече се следи за тях. Глобите са жестоки, може да останеш и без книжка

Ама в щатите си няматe вожд, като нашия. Той ни направи магистрали, като стъкло и вдигна ограничението до 140 :-P

говориш баш като катаджия който е огладнял за събиране на глоби. В Германия по магистралите е неограничена скоростта, Е И ? Всеки е отговорен сам за себе си с каква скорост ще кара, дали със 100 или 140

Това си напълно нормална европейска практика. На всякъде по света стават катастрофи. Така решили така се убили. Има свобода на избора,демокрация е,всеки може да се самоубие както пожелае. Всеки малоумник си "преценя" .

Темата е за билбордовете, които са в непосредствена близост до високоскоростен път!

FuckTheEU

Убила ги е газта. Кола на бензин не се пали лесно дори след катастрофа.

Дааа, веднъж и аз да съм съгласен с русофил.

ЧЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ИМА В СИРИЯ, А В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ Е В БЪЛГАРИЯ, НО ТУК ГИ ОБЯВЯВАТ ЗА ДЖИГИТИ, А В И.Д. ЗА ДЖИХАДИСТИ

Мажем да се включим в бежанския поток.Време е.В тази фронтова територия малоумието е взело такива размери,че миграцията в германския райх е най доброто решение. Ето нашия Буда обяви в парламента ,че от утре започва да добива ме газ в черно море. Това е световна новина.

За джигитите по 5,00 лв.бензина а за другите по 1,40лв.пък нека си пеят-"Нас не догонят".

Oставете джигитите да се избият !

Е да бе, ама избиват и нормални!!!

На 185 км е първата отбивка за Чирпан (последната за Ст. Загора). указателните табели за масивни - над магистралата, страничните колони са на 50см от аварийната лента. Указателните знаци са наобходими, даже са малко, но рекламните пана определено трябва да се махнат от пътищата, особено покрай магистралите. Сега се замислих пострадалите или роднини дали не могат да осъдят рекламните фирми при подобни случаи.

Не могат да ги осъдят, защото колата се е блъснала в указателна табела.

В сегашния случай - не, но имаше достатъчно случаи и с рекламни пана.

Собственик на указателната табела е държавата.

Бойко е виновен! Ако не бяха магистралите това нямаше да се случи. Магистралите да се разрушат и нещата ще се оправят. ОСТАВКА!

Ха-ха-хаааа... така си е : )

Чета коментарите и . . . абе предубедена работа! Загинали са двама души, бог да ги прости, катастрофирали при неясни обстоятелства, единствено с ясна причина и се започва с категориите и битовите примери от лебеди, които минават не повече от 10-тина хиляди километра годишно (до село и обратно). Били простаци, джигити и прочее тъпни. Ами ако някой ги е засякъл, заслепил, водача е получил сърдечен или мозъчен пристъп, как ще изглеждат тогава нещата, а?

Не е предубедена...Има си статистики...Щом загиват повече хора отколкото в много по-големи държави,значи работата не е в заслепяване и сърдечни удари..

Не ме разбирай криво, съвсем не се заяждам, но би ли показал/а с какви 'статистики' разполагаш и как се прилагат 'статистиките' в конкретния случай, за да се стигне до извода, че двете жертви на катастрофата са пострадали поради глупостта на водача и . . . това е съвсем нормален, очакван и най-важното, 'заслужен', резултат.

Не загиват повече хора, само дето тук само за това ни пишат и говорят, а някои мислят, че има как да не се случва. Лошото е, че щом има коли, ще има и катастрофи. Според мен повечето пъти вината е на участниците в движението.

Жертвите на 100 хил. в Гърция, Турция и Румъния са повече. Примерно в Нова Зеландия са горе-долу колкото в България. Така че не пиши глупости.

БАЖНО: Без акциза и ДДС-то, цената на дизела вчера е била втората най-висока в ЕС. Тя е с 22 стотинки над средната за ЕС, заяви депутатът от РБ Мартин Димитров. Що се отнася до бензина, той е с 13 стотинки по-скъп от средното за 28-членния блок, а неговата цена е била четвъртата най-висока в ЕС, допълни той пред Нова телевизия.

Ама всичко това се компенсира от най-ниското качество. Така че не всичко е при нас най-високо!

Преди седмица в Русе един се вряза, при нощна гонка, в стълб и загина. И дали нещо се е променило?? - Тази нощ, около 2часа , отново, над заспалото Русе, се носи рева на коли и мотори!! Спете хора, спете, Да се молим за повече стълбове по пътя на простаците!!

Не само русенец, но и абсолютен глупак!

Лелеее, колко минуси получих, вероятно от русенци, защото нарекох 'глупак' някакъв тъпак от Русе, който ни призовава да се молим да умират повече хора, класифицирани като 'простаците'. И цялата тази работа няма нищо общо с новината, а с неприятните наблюдения на глупака в Русе. Луда работа!

В САЩ максималната скорост по магистрала е 100 км/ч. Ние тук летим със 140 по закон, а реално със 170 масово понеже имаме магистрала построена от Човека Слънце.

Да, той Човекът Слънце натиска педалите на газта на всички джигите. Нарочно, разбира се. На скотовете винаги някой друг им виновен, иначе те са безсмъртни.

Така е, при положение, че там има истински магистрали, а "Тракия" е нещо като междуселски път. 140 е абсурдно висока скорост за този път.

им дреме, каква е разрешената скорост! Тука играе малоумието им, а не разрешената скорост, дърветата, табелите и каквото се сетиш по нататък!

бъркаш не е 60 м/ч

Сигурно живее в Хаваи

В Германия пък няма ограничение.

Абе не е ли 100мили а не 100км???

тук в САЩ наистина максималните скорости са по-ниски, за магистралите са между 105 и 120 км/ч в завсимост от щата. много повече се следи за тях. Глобите са жестоки, може да останеш и без книжка.

Малко подолу, апологетите на гьотуре монтираните и поддържани пропан-бутанки ми скочиха, защото видите ли, като караш такова съоръжение, минаваш много тънко. Заеби сигурността, те пари за гориво нямат, за такива глупости ще се ръсят. Та: Докато не забранят АГУ на пропан-бутан, немонтирани и поддържани от фирмата производител или оторизирани от тях сервизи, разни джигитчета ще продължат да натискат газта до ламарината, щото газта евтинджос, какво като колата гори *1,5 и отгоре. Пък и да я блъснат, тя повече от хилядарка и читава не чини. Като се одупят да плащат пари за истинска АГУ, монтирана на истинска кола и поддържана истински или ако не могат да си го позволят, за течни горива, тогава да видим, ще ли са курназ да кара със 170 и колата им да гори 11, вместо 7 на сто. С тези дето могат да си го позволят да се търсят други лостове за решаване на проблема.

Наистина е пълно с добитък по пътищата. Тези дни се прибирахме от Бургас по Тракия. Изпреварвах дълга колона от бавно движещи се камиони и коли точно със 140 км/ч. Настигна ни едно говедо, завря се почти в багажника и взе да святка да го пусна, а аз нямаше къде да се прибера безопасно в дясната лента. Показах му среден пръст в огледалото, довърших изпреварването на колоната и чак тогава го пуснах да мине. Имам 29 години стаж като шофьор и не се паникьосвам лесно. Ами ако на мое място беше някой млад и неопитен и се беше шашнал и навил волана малко по-рязко от необходимото на дясно, какво щеше да стане? На такива изроди трябва да им взимат не книжките, а кръщелното свидетелство.

Ми тя мацката изотзад, като е видяла какво ù обещаваш, как да не ти се залепи за опашката? После, пак другите виновни!

Крайно време е да се криминализира това поведение и да се взимат книжки, минимум.

И в Германия правят така, но докато си караш в най-лявата лента с 200 км/ч. Залепват ти се отзад все едно си спрял и мигат с фарове. Това с неопитността не е аргумент. Аз като бях неопитен и карах със 120 ръцете ми се потяха дори и само като си гледам напред, какво остава да гледам назад, че и да се панирам че някой ми свети. Измишльотини. По скоро сега като съм опитен мога да разбера, че нещо е страшно и опасно преди да се е случило.

nobody

това с мигането е страшна селящина. Остана от едно време но в наши дни вече изглежда нелепо, затова никога не ги пускам такива бързащи и мигащи, особено ако е задръстване с огромна колона. Защо да го пусна? Просто да си разменим местата в колоната и той да е пред мен, а след това 10 км да мига на колата пред него докато просто и с нея си размени мястото ?!

При е имало такава ситуация, но с разликата, че отпред също имаше кола която изпреварваше, но мн мудно. А този отзад ми засвяткал ...