Канада затяга правилата за получаване на гражданство

Правителството на канадския премиер Стивън Харпър представи на разглеждане на парламента законопроект, който затяга правилата за получаване на канадско гражданство.

Обратно в новината

Коментари - Канада затяга правилата за получаване на гражданство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Канада е имало смисъл да се емигрира преди двайсетина години - критериите към емигрантите са били много по-ниски, говоря за работа свързана с образование. Сега е много трудно - ако нямаш канадски опит и образование, почти е невъзможно да те наемат на работа. За съжаление и тук в Канада имат значение връзките - и то връзките, които се създават в университетите. И още нещо за тези които боравят със заучени фрази и мечтаят да заживеят в Канада: Канада НЕ Е социална държава за тези които работят, имат хубава работа и съответно плащат огромни данъци. Тези хора си плащат за всичко, но наистина живеят добре (не богато, но успяват да поддържат добър стандарт). Социална е за тези, които идват да точат социални помощи, а същевременно работят на "черно". И повярвайте ми, не говоря за цигани... за съжаление. А за паспорите... единствената разлика между постоянен жител на Канада и гражданин на Канада, е правото да се гласува. Така че, година повече или не - няма особено значение.

За 10 години живот в Канада познавам само един българин, който се върна в Бг. Като почнеш да получаваш 2000-2200 на седмица,малко трудно ще се върнеш в Бг.През 1997 съм работил в София за 5 долара на месец-огромна загуба за мен на време и нерви. Съседната провинция, Британска Колумбия е много красива, но България си остава най-прекрасната страна на света, за това всяка пролет или лято си идвам.Тук просто е работното ми място. Обичайте се Българи и пазете България!

Живея в Канада от 23 години и много съм пътувал по света, затова мога да ви кажа че тук е много хубаво място за живот, но само много мотивираните могат да успеят, а иначе закона го подкрепям.

reotan

Цялата работа започна от това, че през 2006 година, като стана малка война в Ливан, изведнъж там се появиха хиляди канадски граждани с искане канадското правителство да ги евакуира. Това бяха ливанци имигрирали в Канада, взели гражданство и след това заминали обратно на топло - някои от тях непомирисвали Канада двайсетина години. Канада прати кораби да ги спасява. Другият пример е предполагаемият бомбаджия на бургаското летище. Ливанец взел гражданство като дете и след това изчезнал и станал терорист. Ами на канадците не им е приятно, че този им е "сънародник".

Канада е една прекрасна държава в студената степ и тундра. Има прекрасни гледки за бекграунд на компа. Там може би има хора, които обичат студа, но нормален човек толкова трябва да се е нагрял от комунизъм, че иначе няма причина да стъпи там, където слънчевите дни над 20 градуса са 35 за цялата година. Канадците са одървени от студ, мили хора, които са придобили мраморното изражение на ескимоси. Те са чудесни с отбора по хокей, но аре да не се мислят за безценни с техния кленов сироп в студа, че ни е писнало от тецове!

КАНАДА ? ... ИМА ЛИ ТАКАВА ДЪРЖАВА ... ВСИЧКИ ГОЛЕМИ КОМПАНИИ СА СОБСТВЕНОСТ НА АМЕРИКАНЦИ , А ПОВЕЧЕТО СУПЕР-БОГАТИ КАНАДЦИ ЖИВЕЯТ ПРЕЗ ЗИМАТА ДАЛЕЧ ОТ СТУДА В АМЕРИКА ....

Пълноценният живот е твърде кратък, за да си го губя в битки с вятърните мелници в България. Достатъчно добре съм запознат с манталитета на средностатистическия българин, както и народопсихологията като цяло, за да знам кога една кауза е пердута. Аз не се притеснявам от нови предизвикателства, от учене на нови неща и култури. В България се затъпява генетично. И не смятам, че да си имигрант в чужда държава е лесно. Това е сериозно начинание и не е за всеки. И не е задължително да е Канада. Може да е Австралия, Нова Зеландия, Великобритания, Германия, Франция, Норвегия, Швеция, и редица други държави, където има подобаващ живот за трудещи се.

аз зивея в kанада от 11 години и ми харесва много три пати ходя в годината на kуба и си работиме с зената имам си двe кащи на изплащане и мие много готино

Ама защо 2 къщи?С жената отделно ли ще живуркате?То пък да ти кажа чужденците луди по нашето Черно Море,направо къщи си купуват и на тях си им е готино в БГ!

Ако работиш така, както пишеш не знам как ще изплатиш и къщи за кукли.

Не му вярвайте на този, лъже! Въобще не е така в Канада!

Е как ще се затегнат правилата, като старото правило 3 от 4 е 75 % от времето да си в Канада, а новото 4 от 6 е 67 % .

4 години след влизане в Канада като законен имигрант можеш да подадеш документи за гражданство при условие че 3 от тях си живял в странатал

И тяхната система е сбъркана. По системата им за получаване на статут искат да си квалифициран специалист, но след това не признават европейските дипломи и опит. Съсловните им организации си пазят позициите и не допускат външни вмешаталства. Особено това важи за лекари,зъболекари, фармацевти, адвокати. Трябва да преминеш 3-4 годишно обучение и да снешеш около 40-50 000 канадски долара. Като говорите за социална държава и здравеопазване опитай се да отидеш на лекар там, да видим колко време ще те мотаят. Нямаш директен достъп до джипито.Посрешата една секретарка и те отпраща за след 2-3 месеца.Същото е и за специалист. Е, спешна помощ има, но къде ли няма.

В спешната им помощ с предимство са дрогираните и пияните. А за преглед в някой забутани провинции като Манитоба например, може и 6 месеца да чакаш за лекар. Много се увеличиха и там тарикатите и всеки гледа да гепи и да не бачка.

Хеее, шест месеца, аз за толкова време или ще оздравея от само себе си, или ще ... умра.

Да, Манитоба е много загубена провинция! Як студ и яко гадни хора! Аз съм чакал за доктор-специалист 11 месеца, а за това време могат да се случат много неща. Докато на спешния кабинет, д-ра лекуваше всички болни с един и същ антибиотик.

Е, при "безплатното" здравеопазване е така, и в Англия го има този проблем с чакането. С допълнителна частна застраховка обаче нещата са доста по-бързички. Защо според вас в САЩ толкова малко хора си купиха MC-то, просто знаят че само на държавна застраховка, колкото и да е евтина и изгодна, не става.

и испания е така...

Гост,абсолютно си прав за всичко,казвам го от личен опит - живея 4 години в Канада,но истината е че всичко което казваш важи най-вече за британските,а не за френските провинции.В Квебек например е доста прилично,градовете имат европейски облик,образование,здравеопазване,градски транспорт и т.н.Например месечната карта за всички линии на градския транспорт- метро,автобус и т.н е 70$(канадски)- в София е 50лв,но мрежата на градския транспорт в София е мн-по къса и транспорта е нередовен.Няма нощен превоз за разлика от тук.За едно си прав - канадците са ужасно тъпи и неваспитани,чак се чудя от къде са добутали този стандарт след като не се работи чак толкова много пове4е от БГ - явно не се краде толкова.За едно си прав - за безплатното здравеопазване се чака много - 3месеца-6месеца за едни изследвания,които в България стават за 1 седмица максимум.Докторите са прости и некомпетентни,инженерите им са дървета и те.В момента тук вали сняг и е зима,каквато в България не помня и като дете (в момента съм на 32г).Зимите тук по принцип са такива,с изключение на някои по-топли години.Казвам ви хора,ако изкарвате в България 2500лв-3000лв на месец и не плащате наем,по-добре не идвайте насам.България е райска градина,която може да се оправи за 1 година,ако не се поддържа този изкуствено нисък стандарт,договорен да бъде такъв с нашите "съюзници" още в началото на "прехода".

Според коментарите в тази статия, човек остава с впечатлението, че по-добро място за живеене от най-бедна България в света няма. В България се работи средно по 12 часа за 250-300 евро средна заплата в най-добрия случай. С тези пари не можеш да си платиш дори погребението, камо ли нещо друго. Обречен си на глад и мизерия. Учете езици, професии, и се спасявайте в бели държави като Канада! Въобще не се връзвайте и за миг на пропагандата за прогнилия Запад и процъфтяваща България!

Такива като теб ме дразнят много. Евакуацията била спасението. Същите не са си мръднали задника да направят нещо за тази държави ли да излязат да стачкуват , когато има причина , а такива бол. И търсят пак по-лекото. Но вече никъде няма да е леко. Никъде. Единствения шанс е да си оправим нашата държава , но се иска силна политическа активност на гражданите. Защото властта работи в посока да създаде такива условия в България, че да принуждава умните, образовани и талантливи граждани да я напускат. За сметка на внос на необразовани маргинали от третия свят. И стимулиране бързия прираст на нашите. Така че не им пригласяйте.

Стига с тия общи приказки. Ходихме, стачкувахме, и какво? Едно голямо нищо. Дори и хипотетично да приемем, че от утре започваме да оправяме държавата, ще са необходими поне 15-20 години, за да има ефект. Тогава ще съм на 60, не благодаря. Искам още сега да живея нормално и в уредена държава.

Повярвайте в България въпреки всичко сме в пъти по-добре!Замисляме се за завръщане.Идея нямате тук как се затяга всичко.В цял свят в момента е най-добре ако си цветнокож или гей!Ползват се с права и облекчения!На ни капитализъм!

Може да си нещастен в Канада и САЩ и щастлив в България и обратното. Тяхната социална система се точеше и от американци, затова си подобриха защитата на здравните книжки. Оказа се, че в САЩ има маса хора без здравни осигуровки и права и търсят социализма. А Чехия се "сдоби" с визи заради циганите им, които направиха цигански работи в Канада и съответно въведоха визи за всички чехи.

Дадоха им половин континент - и още не могат да го населят :)

90% тундра,тайга и планини.

Руиз

Да ми дават и привилегия от милиони долари, не искам да живея в Канада. Управници, не мислете, че както преди САЩ и Канада са магични и привлекателни думи!!!! Разбиране на истината се разпространява все повече. И вчера в трамвая слушах един завърнал се от САЩ и говореше за работа от 10 часа , прибиране утрепан и еднообразие. И човекът се завърнал. Такива разбрали тамошния рай са много. А живеещите там са зомбирани, коне с капаци.

Не бъркай Канада с САЩ!!Канада е социална държава!

личи си че по-далеко от село не си ходил, да сравняваш Канада с щатите е все едно България с Швеция

Ти искаш да не работиш и само от далавери ли да живееш!!С това ченгеджийско мислене за това сме цъфнали!!

Тези, които си мислят, че ще получат много пари без да работят, се лъжат. Това го могат само протежетата на комунистите, които са свикнали друг да им върши работата, а те да взимат по-голяма даплата от него....

И в България много хора работят по 10, че и по 12 часа на ден, връщат се утрепани, и животът им е еднообразен. Само че за тази работа получават подаяния, а с парите от данъците им се хранят циганите. Това е разликата между двете страни.

В голямо заблуждение си Руиз ! Познавам около 40-45 българи в Монреал, вкл. имам роднини там там, и никой от тях няма да се върне, за съжаление, в България повече и знаеш ли защо ? Защото там се живее СПОКОЙНО !, ако ме разбираш за какво говоря изобщо! Просяците в Монреал са америкаци от севрните щати и ако живееш в София отвори прозореца и вдъхни дълбоко от смрадта навън , в Монреал макар и по-студено въздухът е кристално чист ! И много още мога да напиша, но не си струва ! Аз не посъветвах роднините ми да се върнат някога обратно !

Трябва да се спре даването на гражданство на всякаква измет, която търси единствено лична изгода. Без принос към обществото защо да им се дава гражданство?!

Не е по-хубава от Щатите.

Привилегия, дрън-дрън. Ще ми се да видя тези, които имат "привилегията" да живеят, да кажем, в Манитоба. За там дават гражданство само срещо един договор за заселване за 10 години. Точно като навремето с нашата Странджа-Сакар. Това е територия с площ 5 пъти колкото България и с население малко над милион. Хич не е лесно да живееш на -60 градура прес 3/4 от годината. Изпразнила им се е хазната, та търсят начини да бръкнат по-на дълбоко в джобовете на имигрантите Пък и да си увеличат retention rate-а. Хората масово отиват там, взимат гражданство и бягат в Щатите.

Ти в Winnipeg ли си? И моето мнение е същото, прав си.

Преди много години прекарах известно време в Монреал. Харесва ми Канада, вероятно на старини бих отишал пак там :)

На който не му харесва, да си събира чукалата и да ходи да живее другаде. Има доста хора, на които им е приятно да живеят там.

Винаги съм се чудел на тези, които хукват да бягат от България, а след това цял живот мрънкат и се оплакват. Чакайте бе, кой ви кара да ходите да живеете на края на света при белите мечки. Ами, там е така - минус 60 на слънце, а слънце няма по половин година. Ако ти е по-зле от България - върни се, а ако ти е по-добре - стой си там и не мрънкай. Освен това трябва да разберете едно нещо - необразованият, мързеливият човек вече НИКЪДЕ няма да живее добре. Безплатният обяд е на привършване. Бъдещето е на специалистите - лекари, инженери, програмисти, занаятчии. Да, не всеки може да завърши ВУЗ, но всеки може да положи усилия, за да усвои професия, която се търси - електротехник, фризьор, медсестра, строител, готвач, сервитьор, масажист и какво ли още не.

Не се пиши с неизвестни като си много ''велик'' философ! Хората, които пишат са образовани и работят на престижни места!

Не можеш да казваш на хората къде да живеят. Светът е голям и слава Богу, вече можем да ходим почти на всякъде. Не можеш да казваш на хората и какво да правят. Всеки намира място в живота си според това, което може да прави. Безплатен обяд никога не е имало. Нито при капитализма, нито при социализма. И накрая, някъде да си ме чул да се оплаквам? Живях в Канада повече от 2 години. Канада е добра страна за уседнал живот. Не си богат, но живееш спокойно. На тези, които търсят повече динамика, няма да им хареса.

Как ми се иска да стана канадец, да живея в белия свят. Хем съм поданик на кралицата, хем съм до Америка, блага работа. От това по-добре ... не се сещам.

Да ви кажа ли какво значи това на Канадски, .... изкаме повече пари и по малко права от най изгодната част от населението на държавата. Слава на богу че вече не съм там и тежко на мечтателите които тепърва ще разберат какво е Канада и Щатите. След като си платят сметката с данъчните там и видят как са били използвани в "Най добрата за живеене страна"

Много добре казано, и аз това се опитвам да внуша на замечталите се и потънали в илюзии сънародници, но не ми се вярва да им променя "обективното" мнение на хора, никога не стъпвали в "рая".:)

Не се и опитвай, безнадежно е, остави ги да внесат по 10тина хиляди долара в Канадската икономика за смешното право на "Landed Imigrant" и да си мислят, че с професиите с които са кандидатсвали ще имат работа, а после ще разкарват пици до посиняване по домовете. И това го казвам от положението на дълго живял там и с добра и добре платена професия. Но се оказа че, Всъщност БЪЛГАРИЯ е мястото на неограничените възможности и свободата. Но кой да гледа

Крайно време е нашето правителство да постави ребром въпроса пред канадското правителство: "ЗАЩО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ КАТО ЕВРОПЕЙЦИ ТРАЯБВА ДА ИМАТ ВИЗА ЗА КАНАДА" Докога ще ни третират трета категория, не сме ли пълноправни членки на ЕС. То членството в ЕС за нас е само задължения и закриване на АЕЦ, плащане на членски вноски. Нека и ние почустваме някаква полза от това членство.

Защото Канада ще се напълни с цигани, ако се премахнат визите. Просто и ясно.

ами тя вече е пълна с цигани,в България виждал ли си училищен автобус да се кара от жена с фередже? там това е нормално -шофьор на автобус с бурка.пълно е с индийци пакистанци и сякакви други цигани.

Невярвам, че нашите цигани ще напълнят Канада. Там е студено, а циганин не търпи на студено .... :)

Абе тези пуснаха ли си тока ?

Това е най-хубавата страна за живеене в света.

работа ?! А има ли много престъпници от ромския тип,които злоупотребяват наред ,за да си стигне до уточняването на критериите за гражданство ? нормалните съвестни си знаят и спазват това да са данъкоплатци ,да изпълняват съвестно човешките си задължения,само ромите никога не научават и не спазват това .

Има, има едни, които не мога да спомена. Намери си ги сам!

Има приятелче има.....не са точно тези ама по нищо не се различават от тях!

Около Монтреал си имат индианци,които не са по-различни от циганите-отиваш като на битака и си търсиш каквото ти трябва ,особено за евтини цигари .

Сигурен ли си? Предполагам, че никога не си стъпвал там, но аз съм. С радост смених мечтата ти- Канада- с друга по-цивилизована европейска страна:) keep on dreaming!

Кой знае какви си ги дялкал там, че не ти е харесало ?!

А е най-добрата страна за живеене в света, защото се спазват законите и правилата. Когато този елемент е налице, всяка държава би разцъфнала. Но тук просто не се получава, някой има интерес от анархия и това е.