Над 200 души на протест срещу забраната за къмпингуване

Въпреки разпореждането на премиера за внасяне от ГЕРБ на предложение за отмяна на забраната за къмпингуване, в София и други градове бяха организирани протести.

Обратно в новината

Коментари - Над 200 души на протест срещу забраната за къмпингуване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гето-Да,Къмпинг-Не Бетон-Да,Палатка-Не

След здравето най-ценно на този свят е свободата братя и сестри! По-нататък идва ред и на материалните неща!

Много яко, не се шегуват, ако заредят лайнометите намя да остане неакано място както в София, така и на черноморието.

е много важно къде ще си направи катун, когато в същия момент на границата му има 100 000 бежанци, които се чудят кой път да хванат! Браво Българи , браво ЮНАЦИ!

Какъвто и закон да се приеме - все ще има няколко стотин недоволни. В случая за пореден път управляващите се отказват от решение под натиск на няколко стотин човека. Не коментирам кой е крив и кой прав. Коментирам, че така не се прави политика

Dimi

Аз не виждам какво се впечатлявате... това просто е пореден път в който Боко си сменя мнението и се завърта на 180 градуса. Сегашния ни министър председател никога не е водел последователна политика освен в случаите когато се касае пълненето на собствените му джобове... поне в случая промяната е положителна. При положение, че в България на повечето места няма условия за къмпингуване различно от дивото е пълна глупост то да се забранява...

Като няма условия ще правят биваци на трета линия, а на първа само с хавлийка и чадърче, който си носи...Анадънму авер?

От 1967година започнах всяко лято да пътувам до морето на СТОП и спях в палатка , след 1970 година се появиха къмпинги , Трифон зарезан на Дружба ,Ахелой до Поморие с топла вода и място за паркиране далеко от палатките , всичко организирано и евтино , сега искат да ни лишат от такова удоволствие ! Противно ми стана когато днес видях при Хекимян , Андрей Арнаудов , компрометирана фамилия аарнаудов , кмета на Царево , говрителка на ББ , мразя ви албански мекерета стойте си на задника и не рипайте !

Скъпи тъпи депутати, Вие искате да изгоните кумпингуващите от България да къмпингуват в друга страна, а и да живеят в друга страна. Погледнете какви хора къмпингуват и какво работят и каква им е етиката, естетиката, морала и културата. Погледнете и чалгарите и пияниците и бръмчалките по бетонните "курорти". Изглежда вас ви интересуват само шебеците от кебапче-електората.

Любителите на природосъобразната почивка протестират против забраната да се паркират автомобили на плажа. Все си мислех, че любителите на природата лобират за рестрикции и ограничаване на зоните в които може да се нощува и паркира. Явно в страна в която левите намаляват данъците, а десните ги увеличават е нормално зелените да лобират за антиекологични мерки. Чак пък и министър председателят им се върза, егати и слабата власт.

Това е България -царят Слънце отменя,заменя,променя.....Нещо като НС,съд,КС,прокуратура-няма значение.Правилно беше -палатките не на самия плаж,та след тях всичко оцвъкано .И с бетона е същото-оцвъкано.

Аз не ходя с кола по плажовете и никога не съм спирал автомобил на плажа. Ползвам колело. Палатка също не съм опивал там, където може да има желаещи да ползват пясъка за плаж. Никога не съм оставял след себе си боклуци. Спазвам 2 прости правила - не пречи на други хора и не замърсявай. За хилядите тонове бетон по плажа какво ще кажете - цялото крайбрежие Равда - Елените бетон и пак бетон, цялото крайбрежие Созопол - къмпинг Каваци бетон и пак бетон, правителсвените резиденции Ексиноград, Шабла, Перла обхващат и зоната от 100 метра. Ексиновград заема над 2500 метра от морския бряг само за избрани от властта. Какво ще кажете за мутрите набили чадъри и шезлонги в над 80% от плажовете и събиращи на Оазис по 100 лева за чадър и 100 лева за шезлонг ? Ти ще плати ли по 200 лева на ден за чадър и шезлонг ? Смяташ че на всеки българин по мутренски му се полага бетон, рекет и бой ... Кратуните да приемат и данък въздух - всеки българин дневно да им плаща по 100 лева че диша въздух. събраните крупни суми ще се усвояват лично от депутатите за благото на мафиотските родове. Не трябва хора които не са крадци, не са собственици на хотели, не са платени да пишат глупости да приемат ограничаването на основни свободи в интерес на хотелиерската мафия.

Това явно е реплика към някой, макар и да не става ясно към кого точно... Добре си го написал, само не ми стана ясно каква е разликата между мутрата който ми иска 100-200 лв. на ден за чадър и шезлонг и щастливия къмпингар, който се е паркирал и си е опънал палатката заедно с още стотина щастливци на плажа - и двамата ми ограничават достъпа до него, макар и по различен начин, нали така? А и не разбрах защо непрекъснато се твърди, че къмпингуването се забранявало - нали на 100 метра от плажа (така, че и аз да мога да го ползвам, де може? Или ако не се изсипеш на плажа - си репресиран?

На кои плажове конкретно и по кое време къмпигуващи са ти пречили да ползващ пясъка до водата ?

Разликата между мутрите владеещи хотелите и плажовете и палаткуващите е огромна. Хилядите тонове бетон са унищожили безвъзвратно морския бряг и никога вече, никой няма да може да го ползва за плаж. Мутрата те рекетира пряко като: първо е излял бетона, второ е построил с крадени от всички нас пари огромен хотел, трето събира ти такса за ползване на плажа, четвърто ако случайно не му легнеш под чадъра и не си платиш може да отнесеш и пердах. Не усещаш ли че с помоща на мутрите от парламента ти се отнемат свободи и се дават права на крадци и разбойници да те рекетират ?

Министърката на туризма и депутатите говорят глупости. В Гърция има на 350 къмпинга, част от тях работят безплатно в неактивния сезон. Туристите само в къмпингите на Гърция са в пъти повече отколкото всички туристи по нашето море. Има места където изрично е забранено да се опъват палатки - архиологически, природни или културни обекти ..., извън тези места няма такава забрана. Пропътувал съм почти цялото северно гръцко беломорие с колело, нощувал съм многократно на палатка в зоната на 100 мета от морето и никога не съм имал проблеми. В Италия, Франция, Испания, Румъния, Турция, САЩ, Канада, Бразилия, Нова Зеландия, Австралия няма тотални забрани за опиване на палатки и гигантски глоби за това. Глoба от 5000 EUR за опъване на палатка на земята няма.

Dimi

Абсолютно съм съгласен с вас, но не всичко написано е вярно. В някой от изброените държави има забрани за диво къмпингуване - Германия и Австрия с някой изключения, а има и такива в които е забранено, но се толерира - пример за това са гърция и италия - на хартия забранено, но си знаят интереса - туристите.

Да осерем България безнаказано със съдействието на премиера. То било много лесно. Стотина с палатки и популистите готови. Колко много се бърка еко с ако.

Като забъркаш еко с ако, на "сънито" настава яко!!!

И на Лозенец - по рецепта от 2015.

Няма да стъпим в лигавите ви хотели.Ще победим! И премиера е с нас.И да знаете- сега само загряваме,през юли ще е страшно.Тогава ще ви видя ,пъзльовци нещастни!

Ознаменувайте победата си с по един душ с топла водичка и сапунче - да видите пък това какъв рахат е! А че премиера е с вас - едва ли е за гордост, душко, пък и той често си мени мнението, както знаем!

Kak si promeni mnenieto za kympingite?

Като цяло съм "за" природата и "категорично против" презастрояването - затова не ходя на Банско, Влас, Съни и прочие "ж.к." В същото време не ходя и на къмпинг - не съм чак толкоз "див"... Но седя и се чудя - ако бъдат изгонени палатките се посягало на конституционните им права за достъп до плажа, а ако палатките и катуните са разпънати там цяло лято това не посяга ли на правата на другите за достъп до същия плаж?! Трябва регулация по въпроса, безспорно, макар и може би не точно като приетата в момента...

Само да добавя нещо и по любимата си тема - БърБорино за пореден път направи салто-мортале, като пътьом се изплю на всичко около себе си и най-вече на собственият си сурат... Докога ще гледами това "те го искат и ние се съгласихма, ама ние не го искаме и ще го отменим" и най-вече докога разни ДБГ, СДС и прочие смешници ще твърдят, че плюнките на мухоБойко са пролетен дъжд?! Жалка картинка, ей...

Мдаааа, само за миналата година нашите от чужбина инвестираха в родината си над 850 млн ЕВРО- само по банков път.Ако сме еркеци ,трябва да разбутаме всички палатки,вили,кръчми и останалата гадост по Чреноморието

вашите заплати като депутати ги плащат данъкоплатците. Най-големият инвеститор в българската "икономика" и най-големия плащач на ДДС са българите от чужбина, които издържат близките си в България. Това е в прав текст, защото нямате достатъчно акъл сами да се сетите! Премахнете незаконните хотели и вили и други постройки от плажовете и възстановете плажовете. Премахнете катуните и незаконните гета на един специален етнос. И чак тогава се занимавайте с ХОРАТА от палатките ! Щетите от къмпингуващите са няколко евентуално лайна, които ще изчезнат при първия по-силен дъжд и пепелта от дървата в огъня. Това е ! Щетите от хотела са тръбите с лайна заустени близо до брега, произведени от посетителите и персонала на "курорта" и самия ХОТЕЛ!

Тия къмпингари забиват пирони в дърветата, чупят клони уж сухи, пластамасови бутилки на пякъка и в морето, капещо моторно масло от караваната на пясъка, унищожени редки растителни видове, списъка с техните щети, които нанасят е голям.

Глупчо-о-о-о, чети и разбери какво е каравана и какво е кемпер.Каква е разликата, какво моторно масло от каравана,бе неграмотник!

"Моторно масло от караваната" Ти нормален ли се бе?

Dimi

Поредния виждал каравана само на снимка...

Абе вие къмпингарите да не се мислите за най-важните бре. Стига с тия палатки на дивия плаж, НЕМА да мърсите там. Град на истината ли ше правите кво ли-Ни ви щем палатките на пясъка, на тревата назаде може.

Представям си,като съм в палатката си на Банчев чарк и някакъв дойде да ме проверява....Немедлено ще му тегля един шут в посока правителственият аероплан да сваля от него разни парантии и селинджъри с топки и без топки.

СВОБОДАТА СЕ ОТСТОЯВА!!!И СЕ РАДВАМ,ЧЕ ТОВА ОБЕДИНИ И СЪБРА СВОБОДОМИСЛЕЩИТЕ ДА ДАДЪТ ОТПОР НА ВЛАСТТА!!!ИМА НАДЕЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ,КОГАТО НАРОДА ОТСТОЯВА ИНТЕРЕСИТЕ СИ И БОЖЕСТВЕНОТО ПРАВО НА СВОБОДЕН ИЗБОР!!!НЕЗАВИСИМО КОЙ Е НА ВЛАСТ,НАРОДА ТРЯБВА ОСТРО ДА РЕАГИРА,КОГАТО СЕ ПОСЯГА НА СВОБОДАТА!!!

... и той се разпоредил в Парламента да променят закона....

Не ги разбирам протестиращите, уж интелигентни хора ... пък не могат да мислят. Как не разбират, че законите не са предназначени за отделния индивид, а за цялото общество /доста разнородно като интелект, култура, навици, материални възможности, цели/. Е, вече постигнаха своето ... сега пак ще е законно да се правят табуни и паркинги на метри от морето.

хИменно! Интелигентните хора не се разбират с герберската измет.

не плашете Боко, че има високо кръвно...

След,като нагло задигнаха построеното от нас, искат да присвоят и природата,която е за всички след нас.То, друго от тях не може да се очаква,белите прахчета ги ошаматиха и ни род знаят ни родина.Ама ние сме шамандурите ,/ не се обиждайте, понеже сме на морска тема/че им търпим простотиите.

ЩастлиФТ съм да видя толкова будни хора! Браво!

Тези с палатките които осраха крайбрежието, сега серат на жълтите павета. Няма ли полиция да строши главите на тези прошляци?

Ти била ли си във Ница,ма Лиляно? Там е фрашкано с палатки и яхти! А Бриджитката първа- беше преди 30 години, прокара път през двора си за да могат обикновените хора да стигат до морето.

Не знам Лилянка била ли е, но аз съм била ... и видях: Има много, много-луксозни и огромни яхти и по-малки такива. Има частни плажове. Има свободни плажове без никакви чадъри. Има заградени зони с дюни / където се преминава по дървени стъпала/ и всичко освен преминаване е забранено.

И 100 години няма да стигнат да се изчистят горите от дивото къмпингуване! Никога няма да има ред в тая държава! Навсякъде можеш да си разпънеш палатката, да си направиш тоалетна, да си хвърляш боклуците. Господин Плевнелиев да дойде и да види камарите боклуци в гората над Шкорпиловци и тогава да спира закони!!!!!!

а колко години трябва да се изчистят гетата в големите градове?

А колко века ще трябва за да се изчистят градинките зад блока ти и кой е кънпингувал там.

Де па го намеси и Плевнялиев - той отдавна не си опъва палатката.

Малоумният закон е дело на Найден Зеленогроски и Ирена Коцева от РБ и ГЕРБ. Готвените промени за тотална забрана на къмпирането ще засегнат стотици хиляди рибари и планинари, нарушават правото и свободата да спиш сред природата. Над 95% от морските плажове са във владение на мутрите и там палатка не можете да си сложите. Остават около 5% от морските плажове където взе още може да се опъне палатка. Тези, които критикуват свободното къмпиране никога през живота си не спали на палатка и надали някога са стъпвали на плажовете на Дуранкулак, Крапец, Езерец, Кара дере, Иракли, Корал и скалите на Камен бряг. Защо тогава са за забраната ? Пияниците и наркоманите през лятото само в Слънчев бряг са стотици пъти повече отколкото всички палаткуващи в България. Почти всички собственици на бетоно, мутро, бароковите комплекси по морето са за пандела - примери: Брендо, наркотрафикант засторил бившият къмпинг Оазис в 100-те метра от водата директно върхо пясъка, клетът на Созопол издигнал хотел чудовище въху бившият къмпинг Веселие също в 100-мера от водата, крадецът на евро пари Марио Николов застроил плажа на Дюни с гигански хотел. Значи мафиотите дружки на властта леят хиляди тонове бетон по плажа в стоте метра от водата, лайната на тези хотели се изливат в морето и всичко е законно и редно. За една палатка, която с нищо не вреди на околната среда глобата е 10 000 лева, колко трябва да бъде глобата за горните мафиоти - според мен публичен разстрел и конфискация на цялото им имущество.

абе брайно ле никой не ти забранявада си разпънеш палатката на 100 метра от брега ама ти искаш да серазквартируващ пясъка на самия плаж -що за наглост -плажа е за кърпи и шезлонги а не ти да си разпъваш менажерията там-още повече и да паркираш там на самата плажна ивица -що за бай ганьовщина и нахалство .-ако не сина 100 метра от брега където не е забранено какво ще ти стане ще се насереш от злоба ли?

Егати неграмотната "К".

Аз не ходя с кола по плажовете и никога не съм спирал автомобил на плажа. Ползвам колело. Палатка също не съм опивал там, където може да има желаещи да ползват пясъка за плаж. Никога не съм оставял след себе си боклуци. спазвам 2 прости правила - не пречи на други хора и не замърсявай. За хилядите тонове бетон по плажа какво ще кажете - цялото крайбрежие Равда - Елените бетон и пак бетон, цялото крайбрежие Созопол - къмпинг Каваци бетон и пак бетон, правителсвените резиденции Ексиноград, Шабла, Перла обхващат и зоната от 100 метра. Ексиновград заема над 2500 метра от морския бряг. Какво ще кажете за мутрите набили чадъри и шезлонги в над 80% от плажовете и събиращи на Оазис по 100 лева за чадър и 100 лева за шезлонг ? Ти ще плати ли по 200 лева на ден за чадър и шезлонг ? Смяташ че на всеки българин по мутренски му се полага бетон, рекет и бой ... Кратуните да приемат и данък въздух - всеки българин дневно да им плаща по 100 лева че диша въздух. събраните крупни суми ще се усвояват лично от депутатите за благото на мафиотските родове.

ЩЕ КЛЯКАШ НА УЛИЧНИЯ НАТИСК ЗА ВСЯКА ДИВОТИЯ?!?

"Отмяната ще стане с изготвянето на нови поправки в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие" - А тези поправки ще засегнат ли отнетото завинаги от обикновеният некъмпингуващ уж законно право на достъп до бреговата ивица на север от Свети Влас, на юг от Несебър, на юг от Созопол, на север и на юг от Лозенец? Тотална приматизация и заменки в ползу роду /до девето коляно/. И не е ли време да дойдат дроновете!

Бай Ганьо на протест. Не може да мърси безнаказано. В нормална европейска държава този закон щеше да бъде приет без никакви възражения.

ваканцуване, къмпингуване..., все хубави български думи ;-)

СТАНУВАНЕ е думата!

Цяла България - кочина! Над 200 свине има и си търсят правата.

100 метра за ходене не е много.ако не паркират с ауспуха във водата кво ще стане?аз пък в европа не съм видял някъде да може да се паркира на плажа баш....

Ще разрешат къмпингуването иначе трябва да глобяват циганите те все са на къмпинг,а те са избирателите на ГЕРБ

Нека всеки, който протестира да отиде в на най-святото място в България: Рилската света обител, и да си направи пикник в гората около манастира, превърната в една голяма тоалетна .

Това не може българи да са го направили! Мухахаххаха

DIDA

Браво! Целта е освиняването на България да продължи с пълна сила и държавата ни да се превърне в перфектната кочина в ЕС!

Един от принципите на манипулацията на Ноам Чомски: създай от нищото несъществуващ проблем и после го реши! Докато хората се усетят, че преливаш от пусто в празно, няма да реагират на истинските проблеми, които си некадърен да решиш. Доброто ченге, лошото ченге... ТЕ, от коалицията, са виновни! Не аз! Ние ги ловим, ТЕ ги пускат... Бах тез ТЕ... Никой от 10те принципа не е изтървала мазната банкянска свиня.

Прекалил си с пицата и виждаш сценарии. Тъпите депутати приеха глупост. Хората изпищяха. Поправиха я. Другото е от дрогата ти

Мирослав

Не е глупост. Властта реши да пренасочи енергията в друга посока докато си прави далаверите в Банско. Чудесен начин да отклониш вниманието на хората - именно чрез създаване на изкуствен проблем, в който да се фокусира обществената енергия. През това време си правиш далаверите. Добре са усвоили похватите на ДС.

ама че наглеци -да паркиратна самия плаж да опърдят тамс ауспусите на автомобилите си понеже на сто маетра отплажа не имхаресва много далеч им се вижда 100 метра да ходят пеш -нещастници нагли

Завърши първи клас и тогава пиши!

Как за какво Плащат им и протестират Тези диви местенца ако се застроят знаеш ли за каква пара иде реч ?

Какво протестират...на Бащицата отмени забраната! Народа съвсем се сбърка!