Руски бомбардировачи прелетели край Калифорния и Аляска

Два руски бомбардировача прелетели край Калифорния и Аляска и били прехванати от американски изтребители.

Обратно в новината

Коментари - Руски бомбардировачи прелетели край Калифорния и Аляска | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Странно чувство за хумор има Владимир Путин _сигурно е искал да поздрави Американците по случай националния празник,ама не е бил разбран правилно!Шегата настрана ,ако бяха влезли във въздушното пространство на САЩ сигурно щяха да изчезнат от радарите!

не от това що лети близо до вас, а това що е високо над главите ви и дълбоко под петите ви!!! И да се хващате за патлаците и да се биете в гърдите е все тая, защото и едното и другото са твърде потайно скрити за вас!

Русия напомня на САЩ,че не са недосегаеми!!!

Трябва да се свиква с "партньорското" присъствие....на реципрочният принцип " Нерде Норфолк, нерде Севастополското пристанище". Тепърва край плажовете на Флорида и Калифорния ще изплуват руските атомни подводници ...в международни води. "Бриз2015" ще духа не само в Черно море. Между другото, някой е спестил инфо: руските тактически бомбандировачи са съпровождани от охраняващи изстребитили и цистерна. Явно ТУ са били "прихванати" а СУ35 са останали невидими :)

Фантазии! Два пъти пресечи океана в кабината на изтребител и ще те видя на какво ще приличаш!

Извикаха, ги, идват.

А за американските бази, тежка военна техника и американска войска разположена близа до Русия - защо нищо не пишете?! Подпупени журналисти!

born 04 07

се мъчиш?

Говорим за турбовитлови самолети от 60те години. Ами ако долетят белите лебеди Ту160, НОРАД ще се прекръсти на СМРАД.

за месец!

Ако това е новина, то тогава всеки час трябва да има друга новина - Американски самолети прелетяха край територията на Русия. Американски военни бази се разполагат в близост до русия. Американски ракети се насочват срещу Русия в близост до територията й... Не искам да обиждам журналистите, но е неизбежно :)

Чудно как изобщо са стигнали до Америка без да се счупят...

Можеби защото не са ползвали услугите на локхиит . раптора още не може да излети , като хората . нищо че наляхя милярди . ама нищо ти може да спиш спокойно .

F22 е на въоръжение от 2005, лети не само като хората, а по-добре ;)

Те са сигурно от " планираното" учение "Партньорство за мир".Вие в Черно море, те в океана.Каквото повикало такова се обадило.

Ало дир.бг каква новина е това бе ? Какво ни казвате нищо.

Ами нали тролоете трбва да има за какво да храчат......и днес трбват копейки

Самолетите са прелетели там. по случай пиндостанския байрам! 4 юли

идеята за GPS идва когато над САЩ прелита първия спътник на СССР, който е и първия в света. Ако нямаше спътник, нямаше да има и ГПС. Нещата винаги са свързани ,не улитай в крайности.

Идеята за геостационарните спътници идва от Артър Кларк!

да доближиш сащ е инцидент а да разполагаш тежки оръжия на руската граница е практика , а уж демокрацията нямала двоен стандарт

так аще едокато има натовски войски в съседните на Русия държави. Каквото повикало такова отговорило. Пращаш войски на някоя граница, очаквай и на твоята граница войски.

Само не разбрах къде е инцидента. Прелетели са БЛИЗО над международни води. Ами ФАЩ като прелитат близо до границата им? Кво са? Да се изтрепем ли? Егати тъпата новина.

В резултат, доставките на Памперс за великата американска армия са били утроени.

ДВЕ НЕЩА НЕ МОГАТ ДА ОСТИГНАТ НАЙ БОГАТИТЕ И НАЙ СИЛНИТЕ 1 -БЕЗСМЪРТИЕ 2 СТРАХЪТ-ВИНАГИ В СЪНИЩАТА ИМ И НА ЯВЕ НЯМА КАК ДА СЕ СКРИЯТ ОТ ТОЗИ СТРАХ

Бомбардировач Су-24М, паднал в Хабаровският край на 6ти юли!! Пилотите са загинали. Двигателите отказали!! Самолетите са спрени от полети!!

... и защо заличиха пожеланията ми към рашките за все така успешни учебни полети не разбрах??? ... Су - беше петия поред от месец юни само това написах ... никакви обиди или цинизми...

За съжаление, във всяка редовно тренираща военна авиация се случват такива неща. Да управляваш Су-24м не е толкова лесно, колкото да си отидеш на село с Голфарката :) В България също имаше много инциденти, но преди 89 година, когато авиацията ни летеше редовно. Ето ти малък пример за глупостите, които правят любимците ти: "На 29 и 30 август 2007 г. шест готови за изстрелване крилати ракети с термоядрен заряд по грешка са извадени от склад на ВВС на САЩ, подкачени са вместо учебни ракети под крилото на бомбардировач В-52, оставени са без охрана 36 часа и така са пребазирани в друга авиобаза."

... преди ден случка се случи в Ирак, руски Су "уронил бомбу" над жилищни квартали в Багдад... споменават за 12 загинали и десетки ранени ... случва се...

според написаното,би било вярно да се каже,че става дума за две двойки Tу-95,щото разстоянието между CA и AL не се прелетява за 30 мин. говорим за повече от 4 хил.км,така ,че някой от тия лъже или просто лош превод!

Прехванали са ги от чисто научен интерес. Учудваще е факта, че тези стари корита все още могат да се държат във въздуха

стари са. само че ракетите на тях са нови, и са с далекобойност 5000 км (ако ме разбираш)

Колко нови , на 40 години?? Много руска пропаганда си чел бе?? Какви са тия ракети, я сподели??

щом като бомбардировачите не са нарушили въздушното пространство? Очевидно краварите вече толкова са дискредитирани в очите на хората от целия свят, че вече стават смешни в желанието си да изкарат Русия агресор или нещо подобно. А всички знаят, че световният агресор и терорист е най-престъпната държава откакто съществува човечеството - фашистката държава САЩ.

Само прелетял! Че защо не е пуснал една крилата "поздравителна телеграма" до брикета? Много неуважително товарищ Путин, много неуважително...

Откога полетите в международното въздушно пространство, без да будат нарушени ничии граници, станаха инциденти? Или краварите си припознават всичко общо като тяхно?!

Дрън-дрън, дрън- дрън, дрън-дрън ... "издрънчаха" "новина" ЮС службите и медиите ... сега ще започнат да "дрънкат" оръжия за да "спасяват" прогресивният свят от лапите на руският "завоевател" ... тежко на "спасените" ...

с този евтин петрол и едните и другите само се чудят, къде да се разхождат

дкми

На 35 съм, и откакто се помня не си спомням някъде по света да е започнала война, в която американците не са намесени? Дори, не знам за война, която не е по инициатива на американците? Е, сега с Русия ще я сбъркат... лошото е, че ние пак сме на грешната страна.

от близо 30 год Русия е поставена на полагащото и се място. Руснаците обаче са решили че им е малко и искат още..

Русия е винаги права , та и двете територии са нейни бивши ...

Калифорния е испанска територия, Аляска руска.

Rusia prodade Aliaska za jalti stotinki. TOva si e tiahna sobstvena greshka.

Много смешно, не могат да си опазят собствената територия, а дрънкат оръжия срещу САЩ и Европа. В Сибир вече бачкат 20 милиона китайци, а няма жив руснак; Урал пък е окупиран от ислямисти...

А в НПО-то ви са кацнали извънземни... :))) Аман от евтини копипейстъри.

Абе ти да не си бил в Сибир и Урал - или само си чешеме езиците, защото няма друго какво да правиме.

Чета, малкия, няма нужда да съм бил там.

дразни това, че самолетите правят това, за което са създадени - да летят ли?

АМА ,ЧЕ НАГЛЕЦИ СА ТЕЗИ КРАВАРИ!!КАТО НЕ СА ИМ НАРУШИЛИ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО КАКВО РЕВАТ???

ОЛЕЕЕЕ. КРАЙ, ОТИДОХА СИ НАШИТЕ СЪЮЗНИЦИ ОТ САЩ. МИ СЯ КАКВО ЩЕ ПРАВИМ ЕДНИ ТАКИВА САМОТНИ, БЕЗЗАЩИТНИ И СЛАБИ. И ТАНКОВЕТЕ ДАЖЕ НЯМАТ ЩОТО СА ПРИ НАС

Руските военни самолети използват GPS системи-GARMIN, получаващи информация от американските спътници!

Нима? А ГЛОНАС за украшение ли се ползва? Или в НПО-то не е позволено да се говори за това?

ГЛОНАС НЯМА В ЗАПАДНОТО ПОЛУКЪЛБО, ХАХАХА

ГЛОНАС, като всичко руско, дава отклонение с километри, изключително калпаво е и никоя армия никога няма да го ползва. А ако руската все пак го ползва - спукана им е работата.

осмете GPS с марката Гармин. все едно да смесваш дизел като тип двигатели, с Волво.

да бе да сигурно преди 90-та година, като нямаше ГПС не са летели?!??

Те от НОРАД не можаха 3 пътнически самолета да спрат 2001 г. сега тръгнали да се дуят пред бомбардировачите.

Спира ли се това, което е организирано от ЦРУ? Щеше да е "приятелски огън".

Щом не са нарушили въздушното пространство ,за какво се вдига шум?

цитиран от ТАСС, на която се позова БТА За американците това е прост инцидент.

точно е инцидента?

В България ни трябва политик като Путин - да изгони американците от България. На Костов - едно харесвам - че не ни даде въздушното пространство. А тези политици крадът като Костов и продадоха независимостта на България.

ама да бомбят сърбите и си получихмме една ракета след това. Май ти е много къса паметта!

Не го даде за военни полети, само за спешни случаи и евентуално логистични операции. Ракетата дето я получихме, беше от самолет от Италия.

Рашка винаги си е Рашка - на гол корем чифте стари бомбардировачи :-D Стават за смях пред целия свят, не вярвах, че е възможно кремълските началници да са толкова отровено и невъобразимо тъпи.

А бе стари стари, ама плашат, като се има в пред вид товарът им.

си се не сМЯх, а сТРАх обхваща всички идиоти на запад като разпознаят този силует. А като ревете,че техниката е стара защо САЩ купуват ракетни двигатели набори на тези бомбардировачи, а не разчитат на техните супермодерни разработки?

Малоумни изказвания на български форумни гении решили да се идентифицират с настоящия си господар, или нещо като помияри.

Ами Б-52 откога са ?!?

Рашка, рашка ама гледай да няма на задна прашка..

Браво. Надеждна теника е руската щом са успели да достигнат до там. А дали са се завърнали?

*прИхванати

На 31 октомври 1951 г. комисия на СССР утвърждава проекта, а през декември е утвърден и построения вече макет. В Авиозавод 126 започнало строителството на два самолета модел ТУ-95.

всеки път като видят античните бараки каубоите изпадат в истерия от страх ?

ДРЪН ДРЪН

Абе като не разбираш нищо от авиация не пиши глупости. Да не мислиш, че американските Б-52 са произведени миналата година? Както и при американците, така и при руснаците стратегическите бомбардировачи се планират да се използват поне 50-60 години. Конкретно за Б-52 които са от 50-те години беше решено преди време да бъдат на въоръжение поне до 2040-а.

Дали? Самолетът е основно модернизиран и превъоръжен през 1992-1995 години - и си върши работата. До такава степен, че се предвижда да остане на въоръжение до след 2040 година. А защо по същата логика не кажеш нещо за В-52 от 1955, който също е още на въоръжение в САЩ?

B-52 е САМОЛЕТ, докато ТУ-95 е аеродинамичен и технологичен абсурд от носа до опашката. Да съчетаеш крило със стреловидност 34 градуса и турбовитлов двигател е пълна глупост!!!! Туполев има "изцепки" но тази и Ту-114 са най-яките.

Абе дира ! Стига сте се цверили само в Останкино и СНН и пускайте новини за троловете... Къде ви е новината на вечерта за ареста а ? Или тя не е "политически" коректна ?

Американците били обезпокоени. Странно малко. А какво търсиха техните самолети скоро до руските граници в Прибалтика, когато ги прихващаха? А какво правиха техните кораби в Черно море край руската граница, когато бяха подгонени от руски самолети? Тогава американците защо не се обезпокоиха. Тъпа американска пропаганда. Доближаване до въздушни граници и прихващането са чести явления по света.

МОСКАЛИТЕ ОДАТ ДА СЕ ПЪЧАТ С ВИТЛОВИ БОМБАРДИРОВАЧИ В АМЕРИКА, ХАХАХА

Витлов бомбардировач, да! Само, че изстрелва ракети с термоядрен заряд, които имат собствен полет 5000 км. Гордостта на щатите Б2 спирит (а също така Б1 ланцер и Б52 стратофортес) бомбардират със свободнопадащи бомби. Тоест те трябва да отидат над целта за да я ударят. Ту95 може да удари Калифорния летейки от другата страна на линията за смяна на датата, а както е известно другата гордост на щатите Ф22 отскача от тази линия като топче за пинг-понг. Тоест по никакъв начин не може да достигне Ту95, ако последният тръгне на бойна мисия.

ДРЪН ДРЪН

Посмали манго! Бойният радиус на най-далекобойния вариант на ракетите, с които е въоръжен Ту-95 e 3000 километра. Което е два пъти повече от обхвата на крилатите ракети, носени от B-52, но това по-скоро е индикация какво може да се случи на тия самолети ако приближат вражеска територия.

Свободно падащите бомби както и НУРСовете са главно руски специалитет. JDAM, JSOW , JASSM са съвсем друга бира :)))

ХАХАХА ХАХОТО пак се насра.

Технически характеристики Ф-22 Максимална скорост на голяма височина : 2.25 Мах ( 2,410 км/ч) Максимална скорост на малка височина : 1,72 Мах (1 825 км/ч) Максимална дължина на полета без презареждане : 3219 километра Таван на полета : 19 812 метра Относително натоварване на крилото : 322 кг/кв. м Въоръжение едно 20-милиметрово оръдие M61A2 Vulcan с боезапас от 480 снаряда; ракети - 8x AIM-120 AMRAAM, 4x AIM-9 Сайдуиндър 2х 450-кг свободнопадащи бомби със проста система за управление или 2х управляеми касетъчни бомби или 8х 110-кг свободнопадащи бомби.

Очевидно е, че САЩ опитват да нападнат Русия. Защото преди какво се случи: - украйнците нападнаха руснаците в Украйна - грузинците нападнаха руснаците в Грузия - афганистанците нападнаха руснаците в Афганистан - чехите нападнаха руснаците в Чехия - унгарците нападнаха руснаците в Унгария Сега изглежда американците са решили да нападнат руснаците в Америка, та затова летят тия руски самолети около Америка.

Независимо от твърденията на Гьобелс, повтарянето на една лъжа не я прави истина.

Кое точно е лъжа по-горе?

Хайде българите да не нападнем американците в България. Какво ще стане бе, ОчеизвадКо?

Очевидно е, че Русия опитват да нападнат САЩ. Защото преди какво се случи: - руснаците нападнаха украинците в Украйна - руснаците нападнаха грузинците в Грузия - руснаците нападнаха афганистанците в Афганистан - руснаците нападнаха чехите в Чехия - руснаците нападнаха унгарците в Унгария Сега изглежда руснаците са решили да нападнат американците в Америка, та затова летят тия руски самолети около Америка.

дкми

Чакайте малко - прелетели са над Калифорния, или близо до Калифорния? Щото заглавието казва едно, а в статията - "не са навлязли във въздушното пространство".... руснаците няма и да го направят, не са тъпи. Те просто поддържат гащите на американците пълни :)

Руснаците не биха нарушили мира докато САЩ само се чудят къде и как да започнат война - и българските политици им помагат с подвеждащо заглавие.

ДОБРЕ, ЧЕ Е ТАЯ НОВИНА ДА СЕ СЪВЗЕМАТ ПУТИНОИДИТЕ, ЧЕ СЪВСЕМ ИМ КЛЮМНАХА ГРЕБЕНИТЕ ОТ ГРЪЧКИТЕ НОВИНИ, ХАХАХА

Дира много хубава снимка е избрал, да не си личи, че бомбардировачът е витлов и на 60 години. Така че путиноидите дето пак повтарят глупостите за памперсите - ходете се прегледайте някъде бе, смешници! Ще плашите американските гарги с най-шумния, единствен в света все още използван витлов бомбардировач и си вервате, че "краварите" треперят от него. Хахахаха

Ракетоносач е мило!И да,модернизиран витлов,не,че нямат идруги!

Ако разбираше поне малко от авиация, щеше да си наясно, че Ту-95 наистина е уникална машина и в случая това, че е витлова е по-скоро предимство, отколкото недостатък. Ама на НПО знаещи не са нужни, трябват тъпи папагали, готови да се продават евтино.

Абе глупак! И Б-52 е на същите години, ама още се използува - много скъпо е да се правят често такива суперскъпи оръжия.

На същите години, ама реактивен. И освен това не тичам да пиша, че "мужиците" са "напълнили гащите" когато прочета за полет на B-52 край съветската, пардон руска граница. Много сте смешни руските подлоги. Хвърляте се на амбразурата да защитавате сляпо, без дори да четете. Никой не коментира кой има по-хубава и модерна военна техника, а просто че е смешно да се пише как американците са "напълнили памперсите" от един 60 годишен самолет с перки. Ама четенето е трудно, пък и ви се плаща на пуснат коментар, а не на прочетен...

Той откъде да знае, че е тъп...

САМО ТАКА ТОВАРИЩ ПУТИН, ДРЪЖ ГИ В ПОСТОЯНЕН СТРЕС ТЕЗИ КРАВАРИ!!!