Скопие пристъпва към ЕС с мерки за името, фашизма, историята, омразата

Махнахме български от надписите "българският фашистки окупатор", заяви премиерът Зоран Заев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще клекнат , ще клекнат. Ако искат да са в Европа ще продадат и майкс си.

Защо ли не вярвам на Заевски и заевскоподобните

пък са поискали Заев и Пендаровски да се обрежат ритуално като знак за етническа толерантност.. на площад Александър Македонски .. :)

Нищо няма да излезе за Заев и РСМ. Народът му е твърдо против премахването на фашистки български окупатори. Из форумите им хвърчи мръсна антибългарска пяна. Псуват и нас, и Заев. Червените линии на Заев в действие. Впрочем, не лично на Заев, а на Сърбия и Заев козирува и изпълнява.

Заев и кохортата му така са се оплели в лъжи, че ето сега им е най-трудно. До днес - разкази за българите-фашисти, убийци и т.н. От днес нататък - ама не било така! Налага се, няма как, не е възможно да накараш България да приеме всичките ви лудости! И ето ти тебе ПРОБЛЕМ! Как сега да кажа на хората, че не е било така, както досега ви лъгахме! Заев, напусни веднага поста си, народът да избере някой по-читав от теб и да каже на народа си цялата истина. Едва тогава България ще погледне благосклонно и ще седне да мисли дали да ви пусне на преговори!

Тоя Зайо е най читавия там, другите са още по-зле. Абе и един читав няма там. И Любчо Георгиев ски е същата работа, фурнаджийската лопата и не може да му се вярва. ВЕТО!

Любчо Георгиевски е на светлинни години пред останалите им политици. За разлика от тях той чете реално историятя и още от началото на 90-те е с идеята да сближи отношенията с България и да се отдалечи от Сърбия. И той като Заев има проблем, че това няма как да стане за един ден или една година, защото цели генерации там са израснали и живяли с омраза към България. Ето защо е добре да сложим всички свои изисквания в глава 35 на присъединителната рамка на ЕС и да имаме гаранции, че ако след 5-10 години РСМ стане член на ЕС, тези неща ще са се случили.

Отворете който искате македонски сайт, да видите как реагират хората на предложенията на Заев. Обичайното - нищо ново, псувни и клетви по адрес на България. Заееееев, след толкова лъжи и манипулации, сега всичкото това се обръща срещу вас, политиците. Лъгахте, мамихте народа си и сега искате да приеме обратното. Няма да стане! Ще си седите там, зад измазаните с кал плетове, ще крещите срещу България и това ще е! А през това време вече е започнала седмата технологична революция! А вие като сръбски възпитаници ще си живеете в 50-те години на миналия век! Като изпълняваш сръбски команди, това те чака!

Всичко това, и много повече, трябва да бъде в глава 35 на присъединителната рамка на ЕС. Ако искаме това да се случи, защото си спомняме, че Заев каза подобни неща в интевюто пред БГНЕС миналия декември и броени дни по-късно се отметна.

Да, точно така! Заев опита една по-мека линия, по-меки думи и някакво съгласие с българските предложения! На другия ден Мицокоски го обяви за предател и изведе хората на улицата! И Заев втвърди тона!

Отметна се на същият ден.

Заевски е лъжлив северномакедонец.

Северномакедонците лъжат повече и от циганите.

Срещнали се на полянка прабългарин славянка Цуни гуни , вади тури, Народили чукундури, Хем крадливи, хем ебливи, Но най вече завистливи

Ти от кои си?

Не, първо ти кажи!

Да ви кажа, нищо няма да направи Заев. Още тия дни Мицокоски ще изкара хората на улицата да протестират срещу Заевите предложения. Така че, РСМ първо трябва да убеди народа си, тоест да признае, че досега е живял в лъжа, и после да предлага нещо си. Народът и е лъган и заблуждаван толкова много, че и тия дреболии, които предлага Заев, ще го приеме като предателство.

Окупира Сърбия,Македония и С Гърция,като освобождава десетки немски дивизии които заминават да се бият срещу СССР Немците не ни дават тези територии да бъдат български, а само под българско управление Фашистката власт убива 7000 невинни сърби,жени и деца, които църквата им обяви за светци. Тази власт вместо да уважава българите в Македония, ги нарича въшки и вдига два пъти данъците. От Македония експортира за Треблинка 23000 евреи. Българските евреи са спасени от патриарх Стефан който казва на цар Борис...Ако закараш нашите евреи на изтребление, всички църкви и манастири на България ще анатемосват теб и семейството ти всеки ден во век и веков. Цар Борис отменя заповедта и сваля евреите от вагоните.Но те не са освободени а закарани в Белене и Ловеч Ако не беше влязла Червената армия щяха да ги горят живи Войниците ни са давали по една таблетка хинин за да правят секс с гъркините. Когато бягат насам крадат всичко,килими,тютюн. Един от Ракитово е домъкнал наковалня от остров Тасос.

Това, което си написал - дай източниците на тези данни. Струва ми се, че си копирал сръбски книги...

Но те не са в Уикипедия а в спомените на хората.Бсба ми е от Охрид и разказваше как сърдечно да посрещнали нашите войници,а след една седмица вдигат данъците. Вуйчо ми е бил граничар в Серес и когато бягат един войник хвърля от терасата на втория етаж крачна шевна машина Сингер за да я счупи,понеже не може да я открадне и носи. За изтребител 23000 евреи данните са във Военноисторическия музей както и за изборите хора в Гърция и Македония. Кой разстреля от упор 12 г.деца в Ястребино? Дядото на Ал.Йордснов.Кой обираше и пребиваше от бой богатите Пловдивски евреи...? Бащата на президента П.Стовнов шеф на Легиона. Кой плащаше по 50000 лв.за отрязана партизанска глава и ги бучеше на кол като турците.?Фашистката държава

Доказа се, че онзи, който е дал заповед и е ръководил акцията при която действително са убити невинни деца в Македония е сърбин. Но местната власт и досега не говори за това. Второ - по време на война да вдигнеш данъците не е чудно и не е престъпление срещу човечеството. Да видим обаче по това време какви инвестиции прави Българската държава там? Трето - дава ли си някой сметка какъв риск поема цар Борис със спасяването на евреите? И ТОГАВА БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ приема закон за спасяването на евреите, в който пише, че е нужна БЪЛГАРСКА адресна регистрация! Те и тогава, и сега са на погрешната страна откъм адресна регистрация и самоопределение. Защо ли??? Ами защото СЪРБИЯ не дава. Като излязат от сръбската орбита и станат свободни в избора си, то тогава ще тръгнат напред!

При българска власт моленнико? Правили сме и добро,но и лошо.. " Да си кажем кривиците Байо пък тогава да се разберем" Васил Левски Разбра ли бе неграмотен Ура патриотично?

Повтарям - заповедите са давани от сърбин. Има ФАКТИ, скривани от хората съзнателно. Второ - чрез българската войска там на македонците са спестени ужасите, които преживяват напр. Полша, Чехословакия, за Русия, да не говорим. И, да, война е, жестоко време. Но инвестициите са факт! Факт е обаче и Кървавата Коледа, както и концлагерите, както и унищожаването на Битолския надпис, както и съзнателното унищожаване на всичко свързано с България там. И довеждането на един народ до побърканото състояние, в което се намират днес! И срамът и ужасът, до които ще ни доведат "братята", ако дори само започнат преговори, без никакви условия, не ми се мисли! Ще ни разкостят, нищо, че са малки, без самочувствие, без история и дори без собствен език. Сърбия добре ги е подготвила, бъди сигурен!

Фашистите и тук и в Новите земи са клали и крали Та защо Крум е измислил страшните си закони? Защото племето е било крадливо,лъжливо и алкохолизирано

Ако бече чел история, вместо да вярваш на комунистическата пропаганда щеше да знаеш, че т.н.Крумови закони са измислени от византийците. При това 100 години след смърта на Крум! Така са си плашели народа, както ние плашим децата с Торбалан... Ако наистина е имало Крумови закони, те щяха да бъдат описани от съвременниците му във Византия!!! И изобщо всички негативни записи в историята са направени от тез, които нашите ГОРДИ ПРАДЕДИ са били, като маче у довар! Много са ни мразили съседите, мразят ни и сега. С изключение на Турция. Там единствено обикновените хора наистина ни обичат. И не мога да си обясня, защо...

Тоя май предлага опаковане на проблемите в стил "а ла Кристо". Т.е. - мижи да те лажем. В същото време антибългарската пропаганда се засилва, включително и от официалните лица, в т.ч. от устатат точно на Заев, както и от прзидента им. Те всъщност нямат никакво намерение да променят каквото и да било и разчитат изцяло на подкрепата на големия брат. А нас какво ни чака, ако ги пропуснем, просто не ми се мисли.

Точно сега имаме огромна нужда от дипломати на световно ниво! Умни, подготвени и убедителни. Вероятно е да има натиск! Като е така - по дипломатически път с наши действия, с аргументи, които да покажат колко е обоснована нашата позиция! Имаме ли ние специализирано училище за дипломати? Нямаме! Тогава да се уповаваме на това, което имаме, и на Божията помощ. Защото това е въпрос на национална сигурност! Само да започнат преговори, ще забравят и днешните си приказки и ще ни дадат на международни съдилища. Ще ни се наложи да доказваме, че Българи я има - цитирам проф. Николай Овчаров.

като се засилва първо да облллиже гъза ми!

Заев ми е ясен - предприсъединителните фондове, и толкова. Иначе, Заев умира от страх от сърбите и тия дето ги ръси, са приказки за наивници. Нищо няма да променят. Нямало да променят учебниците. Тогава за какво говорим? Докато не разкажат честно на народа си за Македонската кървава Коледа и за лагерите, нищо не са направили. Да възстановят историческите паметници с думите България и българин! И да се знае, че Не плачи, майко, не тъжи, не е тяхна народна песен без автор, а е дело на гениалния поет-революционер Христо Ботев - БЪЛГАРИН!

Сбъркани хора и няма как да е иначе. Най-напред са били българи, после властите им казаха, по най-свирепия и кървав начин ,че са македонци. После станаха древни македонци, сега са нещо като сърбо-македонци. Мразят ни от сутрин до вечер. Псуват ни и като пият, и като са трезви. Гърция ги накара да променят знаме име и конституция и тази рана скоро няма да заздравее. Заев профука торби с пари, взети от бедния народ, да клечи по европейски телевизионни студиа и редакции, за да излива антибългарска помия. С нулев резултат, естествено. От около 120 000 човека с български паспорт, да се заявят като българи около стотина, това е сигурно доказателство, че хората се страхуват от властта - там УДБА си коли и беси. Европа и САЩ ни натискали? Възможно е! Само че и ние имаме национално достойнство и своите претенции. Интересно, държава кандидатка да е по-важна от държава членка? Не го разбирам!

Евростат с данните за България, посмъртно няма да искат ЕС

Заев иска фондовете с пари! Народът нищо не знае и си представя ЕС като Обетованата земя.

На Заев простотиите нямат никакво значение, защото си приеха една декларация с "червени линии" за спора с България. Цялата им държава се крепи на идеологията на шепа добре платени сърбомани които държат населението като заложник, плашейки го с образа на големия враг от Изток. Виждал съм физиономиите на по-млади жители на това "образувание" които като им се е налагало да стъпят в София за първи път как са безкрайно изненадани че хората тук си живеят живота, потънали в своите си радости и тъги, а не натъпкани в танкове на които пише "Към Охрид!" ... :) В Република Сръбска Македония мразят утрините, щото слънцето изгрява откъм България, ако не знаете. НИКАКВИ ОТСТЪПКИ ДОКАТО НЕ СИ НАУЧАТ ИСТОРИЯТА - ТАКАВА КАКВАТО Е СПОРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ!

Идиотите македонци ни наричат фашисти, така ли наричат и германците към които напъват да се присъединят в ЕС? Най добре е да поискат да се присъединят към Албания, по добре мирно, отколкото принудително след време.

Да, това е един от най-големите абсурди в простотиите на Скопие и антибългорската им риторика. Германия е родината на Хитлер и фашизма, а България до последно се е съпротивлявала на Хитлер да влиза във войната и е била принудена да се съгласи за да не бъде прегазена от немците, а тези идиоти от Скопие наричат нас фашисти, но за немците не смеят да го кажат!

Хитлер е австриец и родината му е Австрия.

Тези са еничари, слуги на србски и руски комунисти, нищо българско не е останало в тях и трябва да ги третираме като предатели. Никакво сътрудничество, ЕС, и др. Идиота Слаби да изпраща македонски астронавти на свой разноски…

Така е, въпросът е как и защо ние им позволихме да ни се качат на главите! Как се докарахме дотук!

Значи тези сега искат ние - окупаторите им, фашистште, варварште, враговете им ДА СМЕ ГИ ПАЗЕЛИ! Да сме пазели тяхното небе?!? Абе аз ли съм луд или тия са съвсем изтрещяли, и кой изобщо взима насериозно простотиите им!

Допълнение - аз по принцип напълно отричам позицията на силата между ХОРАТА, между ЧОВЕЦИТЕ! Но те се разбират от дума, с думи! Но не и говедата! Или такива, на които им изнася да се правят на говеда, смятайки се за много хитри! Сега се питам защо на времето ние ги признахме, и то първи! Тогава политиците и управниците ни не разбираха ли каква потенциална бомба ни залагат? Не знаеха ли реалното положение и зависимости на Скопие? Не познаваха ли и историята ни, и мантаритета им!

Българските управници трябва много ясно да си дават сметка и да знаят, че те помогнат ли на Скопие да влезе в ЕС такива, каквито са тия, и са били десетилетия - извели пещерната омраза към българите и българщината в основа на политиката и изграждатата им идентичност, то те моментално ще започнат да работят срещу България и ще провокират излизането на страната ни от ЕС - аз съм убеден в това! Просто защото те така изграждат изкуствения си национален идентитет и самочувствие! Тоест, който български политик или управник дръзне да подкрепи проруските и просръбски мекерета в сегашния им вид и политика в Скопие за влизане в ЕС извършва чудовищно национално предателство! Такъв моментално си подписва политическата и морална гицел! Това трябва да е много ясно още от сега!

Подходът на политиците и управниците ни към Скопие е тотално грешен, според мен - с тях трябва да се говори само ултимативно и от позиция на силата, докато не се очовечат.и цивилизоват. Говедо с думи не се убеждава, с извинение към говедота, всъщност при тях май има по-голям шанс да разберат от дума! И не и верно, че това не е в синхрон с европейските ценности и цивилизованост, вкл. добри и добросъседски отношения, напротив, ако се замислете точно такъв подход е според тях - за да може говедата в Скопие да се очовечат, ЕС няма нужда от нов Троянски кон на Москва и Белград - Скопие! В Брюксел не разбирали какъв е проблемът ни с Македония - ами защо имаме толкова много представители там, евродепутати, служители, външно министерство, различни комисии и евро формати?!? Нашите представители не могат да товорят и обяснят или в Брюксел имат проблема с възприемането? Ами аз да им го обясня тогава съвсем просто - ще ида в Брюксел и ще им кажа, че са престъпници, фашисти (комунисти - все тая), варвари, татари,..., отрепки и после ще ги питам те защо не ме обичат и не ме искат и не ми помагат! Да видя тогава още ли ще се правят, че не разбират! В 21 век, ерата на бума на информационните технологии и социалните мрежи те не разбирали елементарни неща, които милиони “обикновени” хора - българи и не само, отлично знаят и разбират! Аз сиктир, бе!

Е, по скоро беше. До скоро бяхме жертва на собствените си заблуди и вяравания. За щастие, сега се гледа много по-пргаматично. И севромакетата нервничат вече. Усещат, че ще ядат бахура. А ние ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА да им го поднесем тлъст! (За 30г. показаха, че друго и не заслужават)

Сближаване може да има когато и в България и в Македония се премахнат съветските учебници по история и се пренапише всичко. Кога ще започнем да учим за налагането на комунизма чрез убийства на хиляди достойни българи. Македонците ги обвиняваме, че не признават комунистическия геноцид, но и ние не го признаваме у нас.

Абсолютно си прав!

Българите в областта от Османската империя- Македония, бяха 500 години под Ислямско АЛбанско РОБСТВО. А след това от 1913 г, - 80 години под Сръбско Владичество.. Ислямистите Албанци и сръбските Комунисти на Тито, ТОРМОЗЕХА и ИЗМЪЧАХА българите в Македония, общо 600 години и затова те сега НЕ могат да познаят своите приятели от България.... Все едно някой да е отвлечен в гората от Бандити, за дълги години.. По същия начин, Сърбите искаха да ОТВЛЕКАТ българите в Източна Румелия през 1885 г, когато се обединиха България и Източна Румелия. Тогава сърбите НЕ успяха. Но след 30 години, през 1913 г те ОТЛЯКОХА, откраднаха и измъчваха българите в Македония. И НЕ знам защо са сложили статуя на Александър ВЕЛИКИ в Скопие ?? Тия явно НЕ знаят Историята... А всъщност, точно 50 години, след като гръка Александър завзема Персия, неговия наследник цар Пир напада РИМ ( преди Рим да стане империя) и ГУБИ войната.. След това Гърците в Македония са поробени или избити от РИмляните. А накрая са довършени от Хуните.. Същото е станало и с Траките, които са живяли на територията на деншна България. Затова и сега в областта Македония има- Българи, Сърби и Ислямски змии- албанци- османци.. Българинът- Паисий Хилендарски пише историята на България- "" История Славянобългарска" през Ислямското Османско РОбство, когато всички българи- и в Македония и в днешна България сме били под Робство.. Езикът в нея е близко до езика в Македония в момента. Българите Георги Бенковски и Георги Сава Раковски участваха в Априлското Въстание за Освобождения на БЪлгария от Ислямско Османско РОбство през 1876 г, когато всички българи и в днешна България и в Северна Македония сме били под РОбство.. А през 1934 г. , българинът Владо Черноземски убива Краля на Сърбия и Югославия за да може отново да се обединим всички българи.

Представете се следната ситуация - ти от години ме плюеш, наричаш ме с най-грозни имена и епитети, и то докато аз непрекъснато ти помагам, защото например си някакъв роднина на жена ми, да кажем, обвиняваш ме във всички смъртни грехове, наричаш ме фашист, дивак, варварин, татарин,..., преписваш си мои постижения, и накрая идваш и ме молиш аз да те приема в къщата си и на софрата, като обещаваш повече да не ме наричаш фашист?!?? Няма извинение, няма покаяние, напротив - тръбиш навсякъде, че аз съм длъжен да те приема, както правели цивилизованите хора и добри съседи?! Някой вижда ли грам логика в тази абсурдна ситуация - за морал (липсата му) и безмерното нахалство да не говорим!

“ Той изрази готовност България да стане вторият партньор на страната след Гърция, който ще се грижи за македонското небе” Идиот! Тези благоволили да ни позволят ние да се грижим за тях! Както между прочем и досега го правехме безкористно (от страна на народа ни, и користно - от страна на политиците и управниците ни, свикнали да пренебрегват интересите ни за да се поставят по-добре пред силните на деня или заради зависимости и далавери като продажба на паспорти...), а тези водеха и водят ожесточена и мръсна война срещу нас, макар и да отричат!

Другарят Заев пак е надрусал една камара барабонки. От днешната сръбско-македонска гледна точка България е била окупатор 1941 година. От гледна точка на 90% от населението по тия земи през 1941 г. България е освободителка от сръбска окупация. Как ще се обяснят сръбските зверства след Втората световна войска срещу това "окупирано" от българите население? Защо е било необходимо да сменят азбуката на която се е пишело от както се помнят българите в македония?

Който продаде България и даде зелена светлина за макетата, ще трябва да носи отговорност пред новия народен съд.

Тази гадна история с Македония я забъркаха българските комунисти - тя датира от около 3/4 века, под диригенството на Москва и Белград, това вече е всеизвестно. Малко по-неизвестна на широката българска общественост е ролята на комунистическите служби - на ОП ДС и на сръбските в десетилетните издевателства над българите и българщината! От Скопие затова толкова истерична ни хулят - всъщност в нашите взаивоотношения техни са огромните грехове и вина към нас - от гузна съвест.

Зе да приклеква

Това нищо не е - може и трябва още много да се желае. Докато стигнат до прозрението, че трябва много да ни се извиняват и молят за прошка!

Южносърбиянците пак нещо се пънат, но не знам кой им се хваща на опашатите лъжи! Нали, Зайко?

Президента трябва да излезе с официална позиция че България не е изисквала да се маха думата "български" от "фашистки окупатор". Това си е самоинициатива на Господин Заев. Да се знае. Българската позиция е че България не е окупирала държава/регион на име Македония или хора наречени македонци. Защото тогава официално регионът се е наричал Вардарска Бановона, а населението му - южни сърби. Във Вардарска Бановина по офицални данни нямало македонци, защото било забранено да се наричаш Македонец.

Тия шмекери направиха рдинфилм в който изкараха българите най-големите нацисти на Европа. Немците нищо не били. Та тук купени те от Скопие тролове подемат същите опорки. Аман от продажници!

ми така си е било. Големи кланета и палежи са били в окупирана Македония и Гърция. За това не ви обичат, ни едните, ни другите.

Излязохте ли пак продажни, небългари тролчета. В ада ще вие малко. Ти за Аушвиц чувал ли си бе, тъпак? Да не ми там да ги пратихме макетата.

Пратихте гръцки и македонски евреи. Чети бе човек, учи се.

Неграмотник долен. Кой ги направи тези лагери? Българите? Какви Македонски евреи, бе , макеЛайно. Северна Македония съществува от 2018. Къфе бяха южносърбиянците та не защитиха евреите. Криеха се като мишки, като вас....В ада ще горите, долни, гнусни тролове. Заедно с Герб. Няма да ви се размине!

Пипало се се е здраво, но по същия начин се е пипало и в България! Но само отродена стока може нагло да лъже за "кланета"! И, айде кажи и за ролята на квизлинговото гръцко правителство при депортацията на еврейте, скапаняк такъв. Или пък за ролята на местната македонска админситртация из вардарско.

Аха, "кланета" в Македония... Да не става дума за някои отрязани партизански глави? Че те и в България така са правили с партизаните, бе. Лошо, но така се е действало. А за геноцида в Македония и Гърция на българите нещо да кажеш? За Кървавия Божик и Голи Оток 1945-46 и т.н. нещо да кажеш?! Голяма грешка прави нашата дипломация, че не слага тези маке-сръбски издевателства на първо място! Но и Радев намери добър подход известен в казармата като 'действане по устав'- първо с европейските ценности и неизпълнени обещания да ги подхванем, а после идва ред и на изваждане на скелетите от гардероба. Юго-комунета нещастни!

Ако някои трябва да ни нарича окупатор, това е Сърбия, защото тогава това е Южна Сърбия. Сърбите обаче такива претенции нямат!

Съвременна Албано-Македония е УДБАШКО Коминтернско чадо. Дори и СССР не ги искаше!

И да сме били окупатор, то е било на част от Кралство Югославия, а туй чудо Македония йоще не е било родено. Нямало го е на картата. Така че баш нящото Наречена македониЯ не сме го окупирали. Сега ако хората от туй нещо продължат да реват, че сме окупирали онуй нещо ще следя да се нарекат Остатъчна част от Кралство Югославия. Ами толкова от мен.

от древногръцки: вулгатос=варварин (дивак)

От старобългарски: ШО Е МАКЕ СЕ Е ГОВНО!

От днешен български - грък = мошеник , измамник, търгаш, мързеливец Македонец= объркан човек, улав, въртоглав, под вид на сърбин.

Ма за това ли сте най-големите утрепки в ЕС?

Варварин на старогръцки е βάρβαρος (варварос) невеж титомакедонецо измислен.

Като те гледам къв преводач си, хахаха, май превеждаш от албански на шкупски.

"вулгатос" нема. Има "vulgaris", ама е на латински и няма нищо общо с българин иили България, посърбак прост.

Латинската дума идва от старогръцки, учи се бе момче.

Не, бе, тъпак скопски, тази (фундаментална по значение си дума в латинския) не идва от старогръцкия. Идва направо от старо-македонския. 100% я е измислил някои Сашко МакЕдонче от с. Баница над Пела, докааато явааало конче из сокаците на средна Персия и Иран.

Така е, диваци сме и варвари, режем кратуни, правим чаши от тях и пием - пълна диващина!

Българи - Македонци, все едно и също българомакедонци или Македоно-българи. Пък ако искат толкова да си останат сърбо-македонци. Абе боли ме за магданозите..

Фашистки окупатор може, ама само в западна Северна Макия, бивша Южна Бановина, в районите окупирани от фашистка Италия. В останалата част да пише българска администрация.

ВЕТО, и то ПЕРМАНЕНТНО ВЕТО за тези измекяри. Това фашисти окупатор нас не ни устройва, България не е била фашистка държава, а парламентарна монархия. Списъка с условия е дълъг, а те още не са изпълнили нито едно. 20-30, 50г в чакалнята, до тогава ЕС я го има я не. ВЕТО!

Днес малко се знае (умишлено) за действията на българските окупационни войски в Източна Македония и Тракия (Гърция). Макар, че е имало български малцинства там, българите окупатори са действали като нацисти, дори повече. Има много информация в нета, напр по ключови думи като "bulgarian occupation of macedonia"

Да, "окупатори", с администрация средно ниво от местното насление. Айде у лево, посърбак скапан.

СКРИЙ СЕ ТИТОВО МАКЕ! ПРЪЖДОСВАЙ СЕ ОТ ФОРУМА!

Анексиране.....

Хлъзгаво зайче!

Абе хора вижте САЩ кво направиха с Франция а ние пишем глупости за Македония не са казали още и ние ще ги одобрим с извинение че сме забравили за ЕС

Не го разбрах това- те кандидатстват за ЕСто, пък ние ще сменяме учебници, за да са удобни на бюрмаджиите.

В интерес на истината, българският окупационен корпус е мародерствал в Македония... палежи на села кланета и тн. За това те мразят вулгарите.

Айде да не се заяждаме за историята, че станахме много знаещите!

Кои са тези те? Македония не е съществувала като държав, народ или каквото и да е тогава? Поне със сигурност не и преди 1945? Как може България да е окупатор на самата себе си? Защото мнозиството от хората живели на тази географска теротория са били българи - според независими преброявяния от трети държави? Защо нито един не се е определял като македонец тогава? Нито един? На базата на какво изобщо трябва да им се обясняваме на тези... не знам как да ги нарека, толкова кал, омраза, клевети и проблеми ни създадоха заради обичта, която им давахме от създаването им през 1992.

То и Вулгария я е нямало 5 века. Добре, че русите са се застъпили та да ви направят държава преди век.

Прави маймунджилъци!

Хайде сега да махнете и думата окупатор и поставите например освободител иши пък обединител на българслите земи.

Недостатъчно сме клали сърби и Македония през ВСВ и затва сега ще ни се качват на главата...Няма управия.