Коментари - Как един автомобилен състезател и войната в Монголия помогнаха за победата над Хитлер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има някои неточности, но не е зле

Пълни глупости. Т-34 е създаден от малък екип руснаци, а металът за него е формулиран от жена експерт. Няма как да го закарат за демонстрацията на Сталин, затова преминава 600 км на собствен ход. Сталин е толкова впечатен, че го избира измежду конкурентите веднага.

И аз помогнах, но Сталинградската битка реши войната.

Че разработките на Кристи са оказали влияние на руското танкостроене е безспорен факт, признат от руснаците. Но това, че създаването на Т-34 било повлияно от Халхин Гол си е пълна лъжа. Танкът е разрабатван доста време преди тази битка, инцидент или война (който както и да нарича станалото). И заводът в Харков не е за гуми, а за локомотиви Харковски локомотивен завод (ХПЗ). И Жуков не е бил никога танков командир (командир на танково съединение). Той е кавалерист.

Манджа с грозде,преведена от машина и даже непрочетена преди да се публикува.

сега да видим кой автомобилен състезател ще помогне за унищожаването на еврогейската фашистка кочина!

.

Малко се коментира, че докато "съюзниците" са имали единна военна стратегия, силите на "Тристранния пакт" са играели всяка за себе си. Хитлер е изпитвал някаква расистка ненавист към японците и се е опитвал да се помири с британците до последния възможен момент. Германия така и не предоставя военните си разработки, най-вече танковите, на Япония, а когато японците превземат Сингапур, Хитлер дори не ги поздравява за големия и неочакван успех. Просто една от многото причини, довели до поражението на Тристранния пакт.

Т-34 е също американска технология. Дизеловият мотор с АЛУМИНИЕВА ГЛАВА е американски. Въртящият се купол е създаден на американски високотехнологични стругове. Американско е и оръдието създадено също на уникални технологично американски стругове. Веригите са американски с американски каучук на някои възли. Чебурашките пробват ИМПОРТОЗАМЕЩЕНИЕ използвайки метал и....веригите се късат. Сталин РАЗСТРЕЛВА "иноватора". Тежките съветски танкове са 100% британски копия. А ако не е бил страха на САЩ, че Сталин отново ще се превърне интимно с Хитлер, никога нямаше да има ЛАНДЛИЗ за СССР. Само радиолампите са 2 МЛН. 40 МЛН са ПЕНИЦИЛИНОВИТЕ ЕДНОКРАТНИ пакети, когато в СССР не знаят какво е антибиотик. 150000 са само GMC камионите, на чиито шасита са качени съветските катюши. 1,5 МЛН тона е керосина за съветските самолети дарен от САЩ и ДОБАВКИ за авиационен керосин за повишаване на океана за 3 МЛН ТОВА. Иначе самолетитеэна СССР нямаше да летят. Снаряди, патрони, дрехи, обувки, храни, ДЖИПОВЕ. Всичко това е БЕЗПЛАТНО ОТ БРАТСКИЯ АМЕРИКАНСКИ НАРОД за чебурашките. Именно бездействието на Япония в Сибирь позволява този безкраен ХУМАНИТАРЕН КОРИДОР през Тихи океан към Кремъл.

Т-34 е култ - най-добрият танк за всички времена. Немците са се хващали за палците, като чуят за този танк. С огромен принос да загубят дойчовците ВСВ, е точно този танк - Т-34. И кравари, и германци са се учели от Т-34 - немците създават Панцер 5 почти изцяло въз основа на него, но пък двигателите им се оказали калпави, прегрявали много...да не повярва човек. Та тва е положението - АК-47 и Т-34...и швабен капутен, хъ-хъ...

Доста големи глупости. Цитираните цифри никой няма да провери дали са такива, но общата картина е, че помощта е около 11% от разходите на СССР за войната. В някои високотехнологични сектори е била по-голяма. Коридорите за снабдяване са били 2 - през северното съветско пристанище Мурманск и през Иран, който за тази цел е бил окупиран от съюзниците. Но ти си пиши платените глупости, мнозинството хора не знаят почти нищо за ВСВ и кълват яко на пропаганда.

Дюнкерк и Арденската операция! Великите Британци, заедно с Американците, а и Французите

Само един дреебен въпрос не ми дава мира: като направиха толкова добър танк на Съветския Съюз, защо на себе направиха само онова жалко лaйнo Шърмана, ам?

Дърводелец от Англия, изобретява хронометъра. После го усъвършенства до воден хронометър. Не му дават 20 000 паунда, защото е прост дърводелец и не е от британската академия на науките

АК47 е създаден след края на войната, 47 е година, не е произведени бройки.

Роберт Николай Максимилиан фон Унгерн-Щернберг.

Дали един ден америкаците ще имат наглостта да си припишат победата над нацисткото фюрерче Грiнштэйн тъй както си приписват победата над нацисткото фюрерче Шекелгрубер, което също дойде на власт с техни пари?

Тази щом е била жена в СССР по дефиниция е била силно онеправдана джеджерка в нелегалност. Но всъщност не е вярно че Т34 е бил с решаващо значение от състезател. Ха представете си купила на танка да не се върти. Основният виновник е бил Максвел, с неговите електричества и магнетизма. Виден американски учен, разбира се. И откривателя на стоманата Хенри Бесемер, разбира се, също американец, шумерите само са плагиатствали от него. въпреки санкциите, персийци, какво да ги правиш.

Закъснял си. Те вече го направиха.

Това е по-добро от всяка виагра... Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ----- https://marketl.ink/biocom

Михаил Кошкин се води конструктора на танка, а това колко е успешен самия танк е повод за спорове меджу самите руснаци. Двигателят е базиран на немски Юнкерс, произвеждан по лиценз, окачването е взето от Кристи, които са модерни в началото на 30-те. Реално най-доброто изделия на руската промишленост е Т-44 - танк, изцяло измислен от тях, който на който ще се базират всичките им танкове следващия половин век.

Основната причина за разгрома на тристранния пакт е, че 3 държави са воювали срещу почти целия останал свят. Няма как да спечелят такава война.

Разработката на Кристи не е предоставена на Съветския съюз, а е продадена (два корпуса, без куполи, с двойно задвижване вериги/колела). Идеята е била да издрапаме по калта до хубав път, например в Европа, и да хвърлим веригите, излизайки на пътя. На второ място- Т-34 се е появил, защото са се отказали съветските инженери от двойното задвижване (колела-вериги) и са заложили само на веригите. Така че, Кристи няма никакъв принос към Т-34. На трето място- битката при река Халхин-Гол е проявила недостатъците на БТ- веригите им лесно падали, а на колела въобще не са използвани- в Монголия няма хубави пътища. За сметка на това пък чисто верижния Т-26 (разработен на базата на английския "Викърс", но с 45 мм оръдие) се представил чудесно. Та, съветските инженери си направили изводите и се отказали от двойното колесно-верижно задвижване на Кристи (отпаднала и необходимостта от сложните редуктори), така се появили Т-28, Т-34, КВ. А това, че яонците нахлули в Китай, заради страх от СССР, си е направо виц :)

АК е създаден изцяло на базата на немски автомат. Най-добрият танк е бил "Тигър". При танковите сражения е унищожавал по десетина и повече машини и на двата фронта. Германия обаче е имала възможност да произведе само няколкостотин броя. Същата история е и с първия реактивен изтребител.

Виж ти, аз пък си мислех че е сина на Бай Дън и дъщерята на Кирчо и прадядото на Рашков.

Гледах руско предаване в което твърдяха,че ам.помощ е 4(четири)процента. Обаче признават,че е била от решаващо значение. Консервите с говеждо са изхранили армията,а не руските картофи. Без редките метали от които са правели сплавиСССР нямаше да има нито танкове,нито авиация. Артилерията е била на конска тяга преди да получат студебейкърите. Всичко това разбира се е платено със злато,макар и при много изгодни условия.

девет дерета носехте вода и пак жадни останахме :)

На базата на немски автомат е създанена СВД ако знаете какво е това. А АК е базиран пп скоро на обърнат на опаки М1 Гаранд. Ар15 е създадена на базата на немския автомат. И АК не е конструкция на Щмайзер както го изкарват, а на Ковровския картечен завод къудето е работил Калашников и фактически след като одобряват проекта на Клашников, Директора на въпросния завод дето факически е по -неграмотен от Калшников защото Калашников е със средно образование, а директора е учил само 3 годии църковно училище пробутва конструкцията на друг един конструктор от неговия завод - Булкин. Ама малката подробност е че тоя неграмотен директор се казва Василий Дегтярьов.

Че артилерията на конска тяга е по-изгодно - храниш коня с овес, поиш го с вода и си готов, докато при камионите, ако се забави горивото... Ако си мислиш, че германците не са използвали конска тяга през войната, жестоко се лъжеш.

Истината е,че Русия печели и войната на източният фронт. След като 1 000 000 армия влиза в Манджурия и пленява 1 500 000 японска армия. Чак тогава Япония капитулира. А не в резултат на атомните бомби на САЩ. Но пропаганда на запад е толкова силна, че сега повечето хора дори не знаят, че Русия е участвала в втората световна война. А даже има такива които вярват, че е била на страната на Германия. Разбирам, че и в България има много от тях.

Както и това,че след нападението на Германия над Полша 1939г.,Русия навлиза и завзема половин Полша.Тоест Сталин и Хитлер си поделят Полша.Но по времето на Соца за това също не се пишеше.

СССР е бил на страната на Германия в първите години на войната. Германия и СССР нахлуват заедно от две посоки в Полша и си я разделят! А японците са били най фанатичните войници, много от тях по островите не са се предали години след края на войната. Затова получават атомната бомба, за да се почувства Хирахито застрашен и да обяви капитолация. Иначе те са толкова фанатизирани, че са щели до последно да се бият. Най голямата грешка на САЩ е, че генерала който ръководи източния фронт иска после атомната бомба да бъде ползвана с/у комунистически Пекин и Москва. Десетки милиони, ако нр и стотици милиони хора са щели да бъдат спасени от комунистите, но президента е слабак и отказва. След това един учен който изобщо не е трябвало да бъде в Лос Аламос преда

Ами тя и "жертвата" Полша също е съюзник на Германия когато си разделят Чехия, на която Русия предлага помощ но и отказват преминаване. И да не забравяме че Полша е част от руската империя повече от 200 години. А и разделянето на Полша си има и други причини както за Германия така и за Русия. Факт е също че след победата Русия не анексира Полша а я прави още по голяма и по силна като и дава далеч по стратегически територий.

Предава тайната за атомната бомба и се обезсмисля военното решение на проблема комунизъм. Затова до ден днешен се борим с тия гадове и я има тази война в Украйна.

Малеев какъв идиот. Коя майка те е раждала тебе? Със сигурност не е българка.

По тъпото е, че цялата руска индустрия е проектирана от американци! Лицензи са дадени за всички превозни средства, всичко им е дадено на тепсия! После малоумните руснаци свалят някакъв американски кораб, вероятно пияни по грешка, и обществото се обръща с/у тях до такава степен, че пропагандата трябва да представя руснаците като братя! Същия малоумен автогол Америка с най тъпия си президент Никсън си вкарва с китайците. Вместо да се насочи към Индия както сега, държава с много по демократични традиции, той помага като прави първата стъпка Китай да се цивилизова и отвори. Сега Китай им е враг #1. Вместо да унищожат комунизма, те без да искат му помагат да оцелее!

защото раздухваш козяшката пропаганда. Само като те чете човек- "малоумните руснаци свалят американски кораб.." Корабите летят ли, че да ги свалят? Козяшка диария.

Реклама на фашист е доста често явление от 2014г. когато Украйна започна геноцид срещу собственото население под призрачно название АТО.

Франсис Пайк от The Spectator да си ъпдейтне малко инфото, че големи глупости е писал: "След като дизайните на Кристи пристигат в Съветския съюз, производството на танковете Т-18 е прекратено, а производството на БT-7, използващ иновациите на Кристи, се извършва в големи количества в най-големия съветски завод за гуми в Харков (Украйна)" Харковският завод не е за гуми, официално е ХПЗ- Харковский паровозостроителньi завод. Т.е. Харковски завод за локомотиви. Преди БТ-7 има БТ-2 и БТ-5. В тридесетте години на 20 век е било много актуално за армиите да има лек танк, с колесно-гъсенично задвижване. Това е, което са купили от Кристи в СССР. Танкът, на база проекта на Кристи, е БТ-2. С американския бензинов двигател (авиационен) "Либърти-Аеро". Горял доста масло, освен бензина, и прегрявал. Но до БТ-7 се използва. Вече БТ-7М е със съветски дизел. И последният съветски танк, с оказалото се в тупик, двойно гъсенично-колесно задвижване. Т-34 е със съветски двигател В-2 (дизелов) и чисто гъсенично задвижване- нищо общо с купените през 30-та два "трактора" на Кристи. Ама пуста америслямска пропаганда, все те да са на върха.. сигурно сабята на хан Аспарух също е изкована по американска технология.

Тука се пробутва и още една лъжа. За съветското нападение над Финлапдия, че е предшестваща ВСВ, защото тя Е част от ВСВ. Предшества само междусъюзническата война между Германия и СССР.

Поредната руслямска нагла лъжа. Точно със шасито и задвижването на Кристи са БТ2 до БТ7 и се различават само по оръдия и картечници. Същото се отнася и за Т-34. Там разликата е само в дебелината на бронята и оръдието. Купола е всъщност е руслямската разработка. Двигателите са развитие на двигател на БМВ VI естествено пак лиценз.

Лендлийз се казва.Lend lease е заем-наем, каква точно е същността му пише в книгите.Ланд лийз (land lease) земя срещу наем няма . Чети,чукча,чети !

Т-34 нито като скоростна кутия, нито като двигател, нито като задвижване (чисто гъсенично) има нещо общо с "трактора" на Кристи. Но вероятно катапултът през Средните векове също е америслямска разработка. Откъде ви изкопават такива, май на "Козяк" съвсем са свалили нивото, плащат само центчета, кой да им се върже..

Се казва,не Ландлиз. Какво означав лендлийз прочетете в книгите,а Ландлиз изобщо нищо не е означава ,няма термин земя -наем.

Нищо таковя. БТ-2 е изходният голесно-гъсеничен танк, който единствен пресъздава конструкцията на танка М1931 на Кристи (полулегално продадена на СССР), задвижван от местно произвеждан двигател М-5-400 - също копие на американския авиационен 12-цилиндров V-образен двигател "Liberty" L-12. Т-34 на практика няма нищо общо с първоначалния БТ-2, освен единствено запазената концепция за независимо торсионно окачване на всяко опорно колело. Немският явиационен 12-цилиндров V-образен бензинов двигател BMW VI няма нищо общо с танковия дизелов двигател В-2 на танка Т-34, освен изходната V-образна концепция. Произвежданият по лиценз на BMW VI в СССР авиационен двигател е М-17, използван в съветското самолетостроене до средата на '30-те години и във варианта М-17Т - предназначен за танковете БТ-7, Т-28 и Т-35. Принудително е монтиран на Т-34 и КВ-1 през първите 6 мес. от началото на войната поради недостиг на двигателите В-2-34 и В-2К съответно. И още нещо - английският танк заимстващ техническите разработки на Кристи не се именова "Cruiser", a A.15 "Crusader" - макар че за авторите на статията това може да звучи едно и също ..

О.......н

И това се склюпва след Мюнхен, когато Великобритания и Франция помагат на Германия да глътне Чехословакия

Много неща научихме, и ще продължаваме да учим, за ВСВ, след като в България падна комунизма. Истинската история. А не тази която учехме преди 10ти Ноември 1989. И тази която и до момента учат в Русия. Тогава само бегло се споменаваше за помощта на съюзниците. И че е била маловажна , и е дошла твърде късно. Когато изхода вече е бил ясен…

Браво, имаш два цента!

Хитлер направо нападна ФАЩ, а те обърнаха хода и накрая спечелиха войната... Налè?