Сирийската армия достигна на 8 км от турската граница

Сирийската армия, която настъпва в северната провинция Латакия, е освободила населения пункт Ал Башура и се намира само на 8 километра от границата с Турция.

Обратно в новината

Коментари - Сирийската армия достигна на 8 км от турската граница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Върви си изпери потурите че си ги напълнил и миришеш

То имаше един самолет, Су-24, дето даже я премина тая граница, ама какво стана с него ...

Ай стига вече - втори ден на 8 км. Пийте по още едно направо през Анкара в Берлин.

И ко ше праим ся? Къде, къде... па хайде у дома, т.е. да се върнат ислямистите в Турция и сега да се види кой всъщност провокира сътворяването на ИДИЛ..... с тия си османски амбиции Турция най-накрая май ще го отнесе яко, защото се взеха за много важни в световен аспект, т.е. самозабравиха се. Накрая кюрдите да им виждат сметката и да с еприключва- това е!

ади ве вчера бяха на 8 днес тре са в Турция.:)

Чета си аз,новината.Гледам си коментарите както винаги,без желание да пиша глупости,ей така да има.Ама този път много простотия се изля.Надявам се нещастници пишещи за разнообразие,да сте наясно : -като падне лайното на вентилатора всички се осират!!! А ние сме много близо!!!

Браво на сирийците! Бийте турската чалма! Думкайте ги навсякъде!

ОАЕ обаче смята за задължително условие операцията да бъде под американско командване, подчерта Гаргаш - а дали няма докато се насмята да духне тараторчета ?

Извинявам се, но професията ми е такава. И днес във форума се разнася специфичната воня на един оценяващ менията на останалите участници.

Да не става дума случайно за колегата Ценител?

Момче,не се ли надценяваш.Знаеш ли кооолко много книжки трева да разгледаш за да почнеш да се надяваш да ми бъдеш колега.А и тогава не е сигурно...Маминиа селяндур тръгнал да се сравнява с мен...А бе отде го взимате това самочувствие бе.Той на две магарета сламата не може да раздели ама се слага.Вместо да се върне при кравите за да им изрива лайната,той тръгнал да ми се прави на умен.

Е-хха-а. Ако пак Го направят, като преди 72 г. ... тъжна работа. Тогава АЩ, виждайки как ЧАр ще завладее цяла Европа бомбардира градовете, които аха и ще са превзети от ЧАр, а милите есесофци тичат презглава да се предават на север от Рейн, само и само АСак да контролират повече територия ... Интересно сега никой на никой не е Обявил Война... ДАЕШ не е държава. Как така НЕпоканени с оръжие ще навлязат в чужда държава? Истина, или Не, но АЩ си дават сметка, че ако се захапят Иран и САр и Тур и Рус - жална ни майка на всичкото сиганин. Лйнена история ...

Тия ще съсипят петролния бизнес на околните държави. Кюрдите да си правят държава, че ако разни скалисто-пустинни десиденти като вземат властта, стой та гледай.

МОЛОДЦИ

МОЛОДЦИ

Руснаците бавно и методично затварят възможностите за преминаване на оръжие, терористи и петрол по турско- сирийската граница. Ердоган държи десетки хиляди бежанци в лагери и сега ги пуска контролирано на вълни към Европа, представяйки ги като бежанци от руските бомбардировки. А тия от Бахрейн, ОАЕ и саудитите са много смешни в желанието си за сухопътна операция. Това е малко по- различно отколкото на климатика да си играеш със смартфона на война......

Едно нещо, имайки предвид действията на Саудитска Арабия до момента, остава неясно: кого визират те като ИД. Току виж това се окажат правителствените войски на Сирия.

както са настъпили , може и да имаме обща граница някъде по на юг

Има ли други желаещи да опитат руския огън? Саудитски мракобеси, турски джихадисти, ислямисти и прикрити "мюсюлмански братя", бахрейнски чаршафосани бабаити? Айде - наредете се на опашката. Ще има за всички!

И саудитците запяха друга песен и забързаха да се наредят на трапезата на противниците на ДАЕШ (ИД), която така настървено поддържаха и използваха за постигане на собствените си цели в Сирия и региона !!!

Башар както е набрал инерция може и половин Турция да налапа

И за това ли е целият рев и на Ердоган и на Меркел.Стигнат ли сирийските войски до границата с Турция и край на делаверата с бежанците от Сирия,Аганистан и Ирак.За единият край на парите,за другата край на образа на майка Тереза

Вчера гръцките медий гръмнаха че митничарите от гръцка страна са задържали камион с българска регистрация. След направената проверка са задържали 10 нелегални мигранти и огромно количество оръжие. По всичко личи че това са бойци от ИД , и въпросът е колко от тях са преминали вече границата ни. Защо нашите медий мълчат? Какво правят нашите служби по въпроса?

а от Свободната сирийска армия и се прибират при семействата си които са у нас като бежанци. А нашите власти мълчат и се спотайват защото лично Б. Борисов още преди години под американска егида проведе среща с представителите на тази "свободна армия" и се договориха да ги поддържа.

мисленето ти е правилно, като оправиш правописа ще си по-убедителен. За жалост, използването на множествено число за много хора е проблем, което за още по-голямо съжаление е резултат от драстичното увеличение на неграмотните в България.

Колега,вярно сбъркал сам думата медии,извинявай не знаех,че сам на изпит по Български.Само да попитам, вие грамотните защо не започвате изречението с голяма буква %-)?

Башар май се готви да бяга в Турция! 8 км. се минават за час на бърз ход!

В Турция Башар не го обичат... Никой от съседите му не го обича.

Едно нещо е доста сигурно и то е че Путин няма да праща сухопътни войски в Сирия.И ненапразно той го подчерта още в началото на офанзивата там.Така че тези дето искат да вкарат сухопътни войски там да си правят сметката за това, с което Русия като поканена от правителството на Сирия, ще посрещне тези пехотни части.

защо Турция си е държала тези терористи на 8 км от границата, през цялото това време?!

Айнщайн дали ще има нова, Трета световна война, а той отговорил, че не знае дали щяло да има такава, но Четвъртата със сигурност щяла да се води пак с лъкове и стрели.

Айнщайн дали ще има нова, Трета световна война, а той отговорил, че не знае дали щяло да има такава, но Четвъртата със сигурност щяла да се води пак с лъкове и стрели.

БРАВО НА СИРИЙСКАТА АРМИЯ!!!БРАВО НА БРАТУШКИТЕ!!!НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА С ТЕРИТОРИЯТА НА СУВЕРЕННА СИРИЯ!!!НАГЛИТЕ ФЕСОВЕ ДА СИ СТОЯТ КРОТКО,ЗА ДА НЕ СЕ РАЗШИРИ СИРИЙСКАТА ТЕРИТОРИЯ НА СЕВЕР!!!

Ако погледнеш картата би видял че новината е подвеждаща защото западното КПП с Турция в Латакия май винаги си е било под контрола на Асад...

Спукана му е работата на Ердоган! Тоя Т-34 за 4 часа ще е в Истанбул!

Много интересно се получава, Асад е вече на 8 км. от Турция, а ИД настъпва от предградията на Дамаск към центъра! Пита се къде е Асад, и Латакия ли ще става столица на Сирия?

Нещо не си разбрал, комунисте! ;-)

Те ИД и към центъра на Париж настъпват, а французите ги бият в Сирия и Ирак.... старнна работа, Дамаск или Багдат ще бъдат новата столица на Франция? По начина, по който настъпват в Дамаск, така настъпват и в Париж с атентати и избиване на цивилно население.. ама това е работа на полицията.. е малко помощ от армията не е излишна...

Само да посмеят сирийските танкове да нарушат въздушното пространство на Турция - ще бъдат "предупредени по радара на руски, английски" и айде бум с ракетата, за да не се повтаря повече. Иначе потурчването на Сирия е доста успешно и тя си влезе в списъка на демокрацията, наред с Афганистан, Ирак, Либия, Косово. Остана да демократизираме и Северна Корея, че нещо някак си намирисва на диктатура там. Може би трябва да се умиротвори, ако не - война!

Е, алоу - умерените джихадисти, какво стана с мирните преговори? Нали ги разтурихте, за да се провокира някаква съвместна атака срещу Сирия, а то накрая само бягане се получи. Даже по казионните новини (CNN-Reuters и т.н.) минаха на Северно-корейски ракети, земетресения в Тайван, вируси, Супербол, Тръмп-Крус Ню Хемпшир.. и тинтири-минтири. Никой не обръща внимание на умерените терорист вече. Единственото писаха, че имало наплив към турската граница, ама те пък не пускали, щото се притеснявали да не стане кютек на турска територия. Не трябва ли да се свика ООН, да се защитят обучените от НАТО умерени революционери. Общо взето - умерена работа. Едните стрельт умерено, другите бомбят умерено, третите пърпорят с танковете умерено, останалите емигрират в Кьолн и умерено ухажват германките. Какво по-хубаво може да иска ООН. А, да - нов ген.секретар. Разбира се жена, за да я харесват ислямистите повече. Жалко, че бабите, дето предзлага България не хващат окото.

A-а недей така, Бойко не бърза да предлага наште бабки, щото е обещал на бабчето Меркел да подкрепи нея за шеф на ООН-то.

лошо, сирииците си отвоюват земята....трябва спешно да им се попречи....че както е тръгнало ще почнат да бият протежетата на катар, саудитска арабия и турция навсякъде... току виж и либия след като беше така успешно демократизирана ще почне да се раздемократизира и тогава какво ще прявят в ес? лошо, лошоооо...

Дано не се стигне дотам, но се пече или мир за Сирия или трета световна. Ако СА/Турция нахлуят в Сирия ще стане тотално мазало. Русия няма да има избор, освен да отговори и ако тогава запада не се отдръпне от Ердоган, ще стане тотална 3-та световна. Никой в ЕС няма да иска обаче да се бие за Ердоган и, колкото и подлоги да има в управлението на ЕС, никой европейски гражданин няма да иска да мре за интересите на САЩ, СА и Турция. Ако някой си мисли, че НАТО може да победи в тотална война срещу Русия без ядрено оръжие е в жестока залуда и това генералите в НАТО го знаят. НАТО, това е САЩ, но дори те не биха могли да дислоцират войски, техника, обордуване до Европа и близкия изток, способни да спрат войсктие на Русия при тотална конвенционална война. Да не говорим, че при открит конфликт, Русия - НАТО, половината армия, която САЩ ще опита да дислоцира в Европа ще бъде унищожена по пътя. Европа изобщо не е военен фактор. Изходът от такъв конфликт би бил или единият да отстъпи или да се стигне до ядрено оръжие, което значи край на всичко. Русия няма къде да отстъпват, защото всичко се случва до тях и те стратегически няма къде повече да се дърпат. Агресорите са САЩ и НАТО и, ако е останала капка разум в главите на западните политици трябва да дескалират бързо и да укротят турция и са.

Добре, ама мислиш ли, че на Нуланд и оня петел от НАТО им пука за това, какво мислят хората в ЕС?

abe,gnusni pedali kakvo ne e po temata v komentara mi,da vi eba maikite kurvi

Сирийската армия, с помощта на руските ВКС успешно громи терористите-ислямисти по всички фронтове и им блокира достъпа до натовска Турция, откъдето всъщност и се "внасят"! САЩ и ислямски дъражи хич, ама хич не са доволни от развитието на събитията и обсъждат спешни мерки как да спасят отрядите си за мокри поръчки Идил/Ал-Кайда/Талибан/Муджахидин и сие! Позорно!

И на 1 метър да стигнат от Турция, това си е тяхна работа и територия.

Искам да помола рускоговорящите у форума да питата москва,какво ше предприемат в кремъл ако тези самолети су-35 бъдат свалени.И след това да ни уведомат за становището на чумавите в кремъл.Да си знаем ,не за друго...

Абе брато, научи се да пишеш най-сетне! Толкова време споделяш тук празни мисли, поне оправи правописа.

Момче,колко пъти да ти казвам че нещата дето аз мога да си ги позвола, не се отнасат за теб.Доста "различни" сме.А ако искаш за миг си представи че го права нарочно. Ама само за миг...През този миг може и да ти просветне кво цела.Пък 'ко не ти светне,много важно.Ше продължиш да се нервиш на моя кофти правопис.А и не само на него де,нъл тъй...Както разбирам много неща те дразнат...

БРЦК

Ще направят парад на победата я на центъра на Анкара , я Рияд. Според зависи кой дръзне ... Може и 2 парада да има.

Сигурен ли си.Колко самолета су35 има в сирия.Други може и да не стигнат до там и тогава...Дум-дум и самолетите намаляват.А бе да не би русия да има повече самолети от нато.И като свършат самолетите тогава кво ше правим...Нема кинти за нови...И тогава кво...Ше плачееем...Ше плачете ли бе...Или на вас не ви дреме.Ше се махнат господарите на путин ,вас кво ви бърка таа работа.Ми не знам.Щото като пратат господарите на путин в колима,русия ше стане нормална държава.И тогава от убавци като вас нема да има нужда.

Това руснаците са го казали много отдавна. Но няма кой да чете. Така се получава, когато само слушате и си записвате опорни точки от Виктория Нюланд. Цитирам по памет: Ако се стигне до там, турски и руски самолети да се обстрелват един друг, то конфликтът ще премине на съвсем друго ниво, при което количеството и качеството на самолетите няма да е от съществено значение.

Момче,не знам дали си забелезал ама аз се опитвам,като вода за ръчичка идиотите в тоа форум дето защитавт чумавите в кремъл,да стигнат до същия тоа извод.Всички си отиваме заедно,щото вие руснаците не искате да се разделите с тези които вече 90г ви съсипват живота.Не моя.Моя го съсипваха 45г.А на хората в русия 90г.Избиха 56 млн от вас.У БГ успеха да избият само 25-30000 души.Това е.Щото идиотите у форума-тези дето са руснаци-тихомълком се надяват че на чумавите в кремъл ше им се отстъпи.Е няма как това да стане.РУСИЯ ВТОРИ ПЪТ НЯМА КАК ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРОПА...Щом трябва да мрем, ше мрем.Но с русия в европа,ТОВА ВЪВ ВСЕКИ СЛУЧАЙ Е ПО-ЛОШО ОТ СМЪРТ.Разбра ли момче.И едно уточнение:РУСИЯ УПРАВЛЯВАНА ОТ КОМУНИСТИТЕ. Щото никой нормален човек няма нищо против "обикновените" руснаци.Те са хора като всички останали.А чумавите-за тех е ясно.Това е.

ами аз мога да ти кажа. в момента когато турците поискат да ги свалят ще получат "подаръци", от онези, които никои не иска да получава. надеждата, че нато ще ги защитава е нула, те не искат да се забъркват в кашите, които збърква ердоган.

Рускийй,да кажем че сега турция не бъде подкрепена от своите съюзници.В москва имат ли вече "яснота",кой ше бъде следващия от европа дето "ше забръка каша" както ердоган,и дали вече е решено каква да бъде кашата или това ше се решава в зависимост от ситуацията. За това тези самолети су35 трябва да бъдат свалени от нато незабавно.Да видим тогава какво ше прават руснаците...

Ами да карат подред към балканите да ни прочистат от мутрите!

Войски на Саудитска арабия нямат място в Сирия ...никой не ги е канил !

От ИД са научили две думи на руски: руские идут

Как да ги стигнеш американците? Всички прогресивни демократични правителства са готови да предоставят военни части, които да се бият с ИД под тяхно командване. На територията на независима Сирия и без покана от все още легитимното правителство. Дано по-бързо рашките да приключат тази трагедия!

Ако пешаците на Асад стигнат до Туркия , къде ще се свие "опозицията"?? Ба, требваше още тези дни да почнат преговорите , щото до 25-ти няма да ги има в Сирия!!! Май Падишахът ще ги стяга с шалвари и чалми за Женева?

Тея от Емирствата и другите граворези от СА да мируват и да си чакат реда,след Сирия дядо Иван ще дойде и при тях за ревизия,ако до тогава Айтоласите не са ги схрускали....

Повечето от резаците -ислямисти са от Европата и Америка и сигурно ще празнуват Св. Валентин? В същото време ръшите ще почетат Трифон Зарезан!! Ама първо ще ги "зарежат" любовно, а след това по една водка за светеца?!

Обама звъннал на Меркел и казал: - Ангела, моите хора от Пентагона ми инсталираха контролен панел за управление на системата HAARP. На панела имам три копчета, едно златно, едно сребърно и едно платинено. Ако натисна сребърното копче с Африка е свършено, ако натисна златното Азия ще я затрия и ако натисна платиненото с Европа е свършено. Доволно се засмял Обама по телефона, а Меркел му отвърнала: - Обама ти си умен човек и знам, че това което ще ти кажа, ще го разбереш правилно. От баба знам, че имала в къщи три гърнета /цокала /. Едно бяло, едно черно и едно старо от алпака, но когато дошли Руснаците тя се нас-рала в гащите...

Бягат към ТУРЦИЯ терористи,но някои,за по удобно ги наричат само бежанци.

Едва ли има мислещ човек, който да не е наясно, че намеренията на СА и Турция да влязат със сухопътни сили в Сирия не са в резултат на огромното им желание да унищожат ИД, а поради друга причина. Тази причина е стабилизирането на армията на Асад, настъплението което тя води и преломът в бойните действия, който настъпи след изключително ефективните действия на руската авиация в Сирия. В тази връзка изключително нервното поведение на Ердоган в последните дни е в резултат на това ,че армията на Асад отряза най-важните пътища по които т.н. умерена опозиция беше снабдявана от Турция с оръжие, техника , пари и хора. Последният гвоздей в този ковчег се нарича Алепо. Ако армията на Асад и кюрдите воюващи с нея превземат Алепо, всички планове на Ердоган за Сирия умират безвъзвлатно. Затова е тази истерия от страна на Турция, на която приглася другият основен враг на Асад - СА. Очевидно събитията се развиват с голяма бързина и съссем не са случайни няколко неща : 1. Официалното заявление на руското МО, че Турция подготвя агресия срещу Сирия.2. Изпращанато на самолети Су-35С в Сирия.3. Предоставяне на армията на Асад на голямо количество танкове Т90 А. 4. Постъпващата информация от различни източници за интензивни преговори между Русия и САЩ за прекратяване на бойните действия в Сирия, които не афишира нито една от страните. За анализаторите голяв интерес предизвикват два въпроса : 1. Ще поеме ли САЩ огромният риск на военен сблъсък с Русия, нещо което би се случило , ако подкрепят Турция и СА и 2. По кой начин Русия ще прехвърли войски в случай на сухопътна операция в Сирия. Не съм привърженик на конспиративните теории. Не зная дали онова предсказание, че III-та СВ ще започне от Сирия принадлежи на Ванга, но днешните събития зловещо се развиват в тази посока.

как Турция ще реагира ? В момента са заети в Диарбекир и момента е добре избран от сирийците, но ...

Учителката показва на децата една тухла и пита: Като гледате тухлата какво си представяте? Децата:къща,завод и т.н. Иванчо:Аз си представям п.тка. Как ? недоумява учителката. Иванчо:Няма значение какво показвате,аз все п.тка си представам. Така са и някои пишещи тук.

Това е Иванчо от твоя клас - клас със специални образователни потребности!?

С една съществена забележка! Бабрак Кармал , глава на НДР Авганистан официално помоли Русия за военна помощ срещу пущуните и т.н. муджахидини! А американците и техните съюзници обучаваха, финансираха и снабдяваха всички , които бяха против НОВИЯТ начин на живот в Авганистан! Светски Авганистан не им бе по душа! Целите им се проявиха и се проявяват и сега! Едни и същи са!