ЕС покани IT гиганти в борбата с джихадистите

ЕС покани висши представители на големи интернет компании на среща с вътрешните министри от страните членки с цел да ги привлече в борбата си с джихадистите.

Обратно в новината

Коментари - ЕС покани IT гиганти в борбата с джихадистите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ес никой не ги е упълномощил да следят смартфоните на бюргерите си чрез вградените в аповете вратички. искам да напомня и за съхранението на метаданните от телефоните, което като действие така силно помогна на щазите в "борбата" им с тероризъма, че терористите вече си имат държава и държави в държавите. пълно фиаско за службите, които трябва да бъдат официално закрити в този си вид, а техните главатари - съдени най-строго за предателство. колкото до фацебука - това е най-голямата измама на века, водена от семити и довела хората до безумието на публичната голота. ес никога не е защитавала интересите на бюргерите си, а напротив, тя охотно ги е продавала и продава на задокеанската "демокрация", която за пари се е продала на сатаната. просто се махнете, разкарайте се! светът без вас ще е едно много по-добро място за живеене.

"...Джихадистките организации използват социалните мрежи и интернет платформи за разпространяване на снимки и видеозаписи от акциите си и за набиране на бойци и последователи..." - А къде са така наречените специални служби?!, нали по цял ден киснат в интернет! Защо не преприемат нещо - напр. оперативно-оправдано блокиране на електронните комуникации в необходимите региони за опрелен времеви период, взимане на други необходими мерки и т.н.?

Свободата е тежко бреме. За да си свободен трябва да имаш много и в главата и в джоба. Иначе за каква свобода става въпрос? А интернет е кутията на Пандора!

Кутията на Пандора се е появила много преди интернет и вече е изиграла своята роля и без негова помощ, ...така че всичко е въпрос на интерпретация, или на гледна точка, както казват умните глави, или иначе казано "на едни им изнася, на други не".

Да тръгва, веднага! Не тука, "Подуяна коня" да подкокуросва рошави кранти, разголени да търчат, срещу полицаите, и тинейджерки , да плачат и да им лижат каските Бе ква стана тая демокрация, един дингил си исфърли хайвера почти в устата на Лайо , актов артис от Трупата "Отворено дупе" Една набожна бабичка

просто прекъсват нета на териториите където е необходимо

докато джихадистите режат глави НА ЖИВО, PC + IT програмисти режат глави ВИРТУАЛНО...........

Значи, докато джихадистите режат глави НА ЖИВО, програмисти ще се борят с тях ВИРТУАЛНО? А България плаща ли за подобна приумица, след като е член на ЕС ?

ти май си против?Имаш ли чалма и уми ли си гъза тази сутрин?

бг кани джихадистите в борбата срещу европата........... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

...........ЕС покани ит гиганти в борбата с джихадистите......... ----------------------------------- ит гигантите са по-зли и по-проклети и по-лоши от всички джихадисти и откакалки взети заедно............ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

както винаги Запада се бори със следствието, а не с първопричината. Затова успехите му клонят винаги към нула.

Скоро ще наврат на всеки човек по един чип в главата, за да ни контролират какво мислим. Да живее "демокрацията", "свободата" и "правото на собствено мнение", честито ви най-страшно робство, дори и на мисълта!

да дойдат да си тестват свойствата и ще си тръгнат с по една казма в г*за ако въобще си тръгнат.

след изборите яко се разшетаха из форума... нещо ги притеснява...

Ха-ха-ха Европейския съюз (а не американците!) иска контрол на Интернет. Едно време комунистите заглушаваха "вражеските" радиостанции. Същата работа и сега. А вие ми разправяйте, че в ЕС имало свобода на словото :)))

ЕС са като бледо чавдарче пред изпечените в контрола на мрежите чичовци отвъд голямата локва.

Досега правеха арабски пролети скрито а сега вече явно.

Последното късче свобода на този свят. Където контрола още не е тотален. След това, четете Оруел. Всичко вече е казано.

Сигурно хамериканците искат да пуснат "Ебола" по жицата към ..IP-то!? Ентър и... джихадиста пада!

За някой лъжа, за друг истина! Погледни на картата най-богатите на петрол райони в Африка и ги сравни със зоната на най-масово разпространение на Ебола. Ще бъдеш изненадан от почти 100 % - то препокриване.

Те джихадистите все тука по форумите висят и ...водят войната!?..

Мобилизират корпорациите да "помагат" срещу злото създадено от други корпорации?

Лицемерие! Отново по интернет показаха как противник на ИД убива боец на ИД и изяжда сърцето му. САЩ да си вържат кучетата, а не да ни карат ние да се борим с тях! И ИД и борците против тях са създадени и въоръжени от САЩ терористи.

Аз ако водих политика на ЕС. Сигурно точно тези компании щяха да са ударени заради нещо. Например бих атакувал плюсчетета, твитчетата и лайкчетат, че сайтовете заприличаха на нищо, а така ги дигат нагоре. Поне да открежат даваните рейтинги.

Не на цензурата. Може само да помагат за локализацията на джихадистите и тяхното унищожаване.

Може, но е доказано че хората с подобна власт я използват за ликвидиране на неудобните им на тях лично и 99% от ликвидираните са неджихадисти.

ще падне спамене до смърт!

Аз го разбирам като апел за налагане на цензура върху събития, които не са в угода на западните лидери. Защото в мрежите човек открива истината за много неща.

подкрепям, с допълване! "западни лидери" да се чете "евреи с подменена самоличност" (пример: "чистия ариец - евреина адолф", "ленин, маркс, троцки", ... , 'нашата' евреика първанова)

То по-големи джихадисти от Ай Ти-тата няма. Аз лично даже знам един дето май е лидер на близкоизточните вахабити джихадисти борещи се за ограничаване правата на жените в Саудиткса Арабия. Страшно мрази жени, а мен незнайно защо особено силно. Всеки път като ме види си мисли, че съм лидерката на женското лесбийско феминиско движение в щата Тексас, а аз все не успявам да му обясня, че не съм.

Върни ми го подобаващо на този долен дигитален джихадист, намжи си "окото" на мишката с черн маркер и го извикай "да ти оправи нещо Виндоуса". Пробвал съм номера, голям смях пада.

а уважаема, по какво "познахте", че е джихадист? По същия начин изглеждат и реагират и техните инструктори от "мосад-цру"

евреите са културни хора, този определено е джихадист. Само дано не чуе какви ги говоря, че ще гледа лошо из под рунтавите вежди и ще ги реди едни... мани, мани...

Почна се - Под прикритието на сигурността ще има тотално подслушване. Добре дошли в ЕС! И каква е разликата със СССР? Не ни казваха как да си променяме законите?

Казват че саламът в ЕС бил по-вкусен от този в СССР.

Следващите, които ще бъдат поканени ще бъдат Housewives, следващите Students, следващите Pensioners, следващите Infants, а ако ли и те не помогнат, ще отидат да се молят на Си Дзинпин, Ердоган и Путин.

:) Свобода на словото и изразяването.

Freedom of Speech... Just Watch What You Say

ЕС покани IT гиганти в борбата с джихадистите Имам чувството че ЕС , ще поканят и марсианците за борба с джихадистите.

Темат не била спирането на интернет, ама за всеки случай поканените специалисти са казали какво мислят по въпроса за цензурата в интернет.