Донорската конференция за Сирия събра 10 милиарда долара

Участниците в донорската конференция за Сирия в Лондон се ангажираха да осигурят над 10 милиарда долара за помощ на хората, засегнати от сирийския конфликт.

Обратно в новината

Коментари - Донорската конференция за Сирия събра 10 милиарда долара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАКВО ЛИЦЕМЕРИЕ НА РАЗВИТИЯ СВЯТ!!! Ние сме оплювани във всички европейски медии заради циганите, водещи се български граждани, а тук - милиарди за турците, извиващи китки на Европа дали ще пускат бежанци. Европа срещу Европа: ако не приемат и връщат бежанци кво ще пуска Турция и какво ще печели сега????? Значи заради безродната немска егоистична нация, на която няма кой да \ заработва пенсиите и да \ работи - ЦЯЛА ЕВРОПА Е НА КОЛЕНЕ И ПЛАЩА НА ТУРЦИЯ, КОЯТО ОТНОВО Е С ИКОНОМИКА, ЗАРАДИ ПРОДАЖНИТЕ НЕМСКИ КАПИТАЛИСТИ, КОИТО ИЗНЕСОХА НА ВРЕМЕТО ТЕХНОЛОГИИТЕ СИ В ТУРЦИЯ, ЗАРАДИ ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА. ГЕРМАНИЯ СЪЗДАДЕ ТУРЦИЯ КАТО ФАКТОР, ГЕРМАНИЯ ИЗНУДВА ЦЯЛА ЕВРОПА ДА ПЛАЩА НА ПРОПУСКАТЕЛА НА БЕЖАНЦИ, НЕОБХОДИМИ НА ГЕРМАНИЯ. МАЙ ГЕРМАНИЯ ЩЕ бъде в основите на Трета световна война. А по немските и европейски медии - УБАВИТЕ БЕЖАНЦИ и ЛОШИТЕ БЪЛГАРИ. Еееее, и БОГ не е каил така, ЩЕ ГИ НАКАЖЕ. ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА. БЪЛГАРИТЕ СА БОЖИЯ НАРОД, ХРИСТОС Е С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД. ДА СА ИМ ЧЕСТИТИ И БЕЖАНЦИТЕ И ТУРЦИТЕ И ДЖАГАЛО-ЕРДОГАНСКИТЕ НОМЕРА. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ Я ИМА, КОЛКОТО И ДА СЕ ТОЧАТ ДА \ ПОСЕГНАТ !!!!! БОЖИЯТ НАРОД !!!

значи европолитиците ще дадат на Ердоган 5 млрд. евро. Това е предателство на интересите на Европа. После кой ще е виновен, че пуска исляма и тероризма в ЕС? Пак путин може би?!

били събрали 15 000 000 000$ но като минал лавров , вместо да остави , щипнал каквото можал ! в се пак родината е в нужда !

Да ме прощавате, ама между "събра" и "се ангажираха да осигурят" има съществена разлика, която най-добре се илюстрира с приказката "обещаното не е като даденото";о)

помислих че са събрали един камион с кръв, бъбреци и т.н.

Не искам да бъда заядлив,но все пак е необходимо да има уточнения каква ще бъде тая помощ- и в никакъв случай няма да бъде като въже за този ,който иска да се беси.Няма да бъде във вид на американско/или друго/ оръжие за т.н. "умерена опозиция",няма да бъде ГМО царевица с изтекъл срок на употреба.Или пък няма да бъде във вид на хонорари или заплати за една дивизия западни "специалисти",изпратени да "помагат"!

точно такава ще е. И малко храна и лекарства за прикритие!

мръсни комунистически тролове стига сте лъгали

Преди 15 години работих в Босна. И за нея се правеха редовно такива "донорски конференции" - бла-бла, в резултат на които се доставяха някакви храни с изтекъл срок на годност от резервите на техните армии и фондове за помощ в бедствени ситуации - например, кексове и бисквити, които на вкус бяха отвратителни, а по състав - химически съединения, непригодни за храна на човека - от тях се получаваха алергии и стомашни болести ... Те не струват на "дарителите" практически нищо, дори спестяват от средства за унищожаването им, но се калкулираха огромни суми за доставката, "менажиране" на превоз и пренос, управление на процеси, съпровождане на пратките от разни хора без работа (от техните държави - така си борят безработицата - като наемат клатикурци за разходка до Босна), а също разни стари дрехи, одеала, палатки, лекарства - също от резервите ... Въздух под налягане - но се отчитат огромни "дарени милиарди" - които на практика си остават в техните държави, претакайки се от едни сметки в други ... Не решаваха нито един проблем в самата Босна! Отгоре на всичко, след доставката им в страната, разни "делови хора" от местните ги препродаваха на населението - направиха не един милионер от "помощите" тогава!

тая работа е като оная работа! Демек, хората обедняват с малки заплати и големи данъци, които отиват при богатите, а последните правят благотворителност?

Доколкото разбрах Борисов предоставя около половин милион евро помощ на Сирия...това при положение, че собствения му народ умира беден, гладен и болен, а държавата България е на път да загине без икономика, без здравеопазване и образование.

Важното е да го потупат по рамото или да го погалят по главата. Въпрос на приоритети. Аз не съм притив помощта за бедстващите хора, но силно се съмнявам че ще бъде употребена справедливо от същите хора насилници, които вършат неправда поради неспособността им да обичат.

Стига с тези Лъжи за измислени дарения те не обслужват хората а Интересите . Пример "Америка за България" първо е създадена Фондацията подбрани са хората а Даренията са Цел за облужване на Интереси ". Иначе защо прите не са постъпили Директно в Хазната . Така Дарява всеки един Милярдер или както сега тези първо се прави сметката "къде и как да се дарят Не на Хората разбира се или да помогнат Живота им а как да се Обслужат Интересите на този или онзи политик или Милярдер който като реинвестиция се завръщат в "ДЖОБА" на "ДАРИТЕЛЯ" .

Дира, поправете си заглавието. Конференцията нв е събрала фондове за Сирия а е събрала фондове против сирийската държава.

Казва се спонсори, а не донори. Няма нужда от тънки внушения.

Престъпниците си чистят греховете, баси и лицемерите!

АКО ИМАШЕ ПОНЕ МАЛКО АКЪЛ ,БАТ БОЙКО ТРЯБВАШЕ ДА ПРЕЗЕНТИРА ТРАГЕДИЯТА НА 1 500 000 БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО ЖИВЕЯТ НА РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕ ТО СИ ..ПРИ ТОВА БЕЗ БЪЛГАРИЯ ДА Е ВЪВ ВОЙНА!БАРЕМ МУ БЯХА ОТПУСНАЛИ НЕКОЙ ЛЕВ!МАЙ КЕ ТРЕБЕ И НИЕ МАЛКО ДА СЕ ПОТЕПАМЕ ПОМЕЖДУ СИ ...ОТИ АРНО ЗА СТАРЦИТЕ НЕ ИДЕ!

Вече не сме им интересни, взеха каквото искаха да вземат, сега вече сме им роби, оппа работници.......

DIDA

Историята с гръцкия външен дълг от преди година само, че в сирийски вариант...

Донори - в преобладаващите случаи хора, които се лишават от жизнено важен орган с цел да спасят нечий живот. В 80% от случаите донорите се намират в МОЗЪЧНА СМЪРТ. Сменете си термина, че почваме да се съмняваме в целите ви!

Защо "нашия" премиер не ги даде тези 400 000 евро за децата на България. Детски градини, помощ за многодетни семейства ( не влизат в това число лилавите ) и т.н.

И аз това се чудя - защо не се дадат на българите тези пари? Само слушаме как няма, няма, няма... а сега хоп - едни излишни пари ги даряваме като много богати! Не вижда ли бат Бойко как живеят възрастните хора, как избягаха младите и все по-малко деца се раждат, колко дарителски кампании има за болни деца и хора?!?!? Опс... то това май им беше целта!

Патакламата в Сирия предстои.Много държави ще пострадат, много кръв ще се пролее.Живите ще завиждат на мъртвите.Нещата отиват натам, както го бе видяла Ванга през 80-те години.Жалко, че на тази земя няма разум.

И кога ще и ги дадат на Срия тези 10 милиарда......

Тези под "помощ" разбират "кредит". Мерис за такава "помощ".

Не чухме Путин колко е дал !?

Между 2 до 5 милиона долара на ден. При това в реални действия, без "после, ще и ако". Пуск, БУМ - и хвърчат чалми и шалвари... Чат пат инструкторски фуражки.

Путин не участва в тия демонстрации на лицемерие и двойни стандарти! Путин реално бомбардира и унищожава ИДИЛ и разните други фронтове, групировки и прочие терористи, спонсорирани от западните страни и СА, а също така реално помага на самите сирийци в Сирия - от самолети се спускат храни и дрехи, издържат се лагери, строят се (възстановяват се) разрушени съоръжения на инфрактруктурата и домове в освободените градове - със съдействието на руски военни инженери и строители. За Нова година дадоха и много подаръци на децата - практически храни за бедните! Това е реалната помощ, не "обещани милиарди", които по правило се усвояват от западни компании, които ужким нещо ще доставят в Сирия през следващите три години - ако можеш да четеш между редовете ...

Бас ловя, че руските боклучави мижитурки не са дали дори една, пробита и обезценена копейка, нали!??!?!?? Руските говеда са тотално оглупели от пропагандата на Жужи, лошото е че и в Бг има подобни изроди.

За чии им е на братушките да си отглеждат колонии от паразити и едноклетъчни? Те правят това, което трябва - дезинфекцират с всички възможни средства.

Дали са много повече и редовно изпращат самолети с истинска хуманитарна помощ за населението, а не оръжие както някои други страни!!!

Ясно,ще наритат Русия и от Сирия

Как: с донорски конференции за усвояване на милиарди по червените килими?

Поискайте от Бойко борисов - той е милиардер...

10 милиарда? Да не би да им гласят още един майдан? Вижте в Украйна кво стана само с 5 милиарда.

ЕС доказа пълната си политическа НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ и ЗАВИСИМОСТ! Липса на независима политика. Икономически потъва, проблеми, които е безсилна да реши. Турция и САЩ я изнудват. Европа не може да се справи с бежанците и се надява Ердоган да й помогне...срещу 3 млрд. Но Ердоган поиска още. Вчера приеха транша, въпреки протестите. Като погледнете 1 млн бежанци за цяла Европа не са много, но тя не е в състояние да се справи. Службите й за сигурност не работят, пълен хаос. Вчера в Германия тръгнали да обясняват, че жените им не се пипали с ръце. Толерастията й не я разбирам. ЕС "помогна" в Сирия колкото можа. Преди година в Германния журналисти поискаха от правителството да кажат за колко невинни жертви в Близкия Изток е виновна Германия, защото именно от там излитат безпилотните американски самолети убиват безразборно. Германия и Европа забравиха уроците от Втората световна. Обучаваха, финансираха радикалните исламисти и продължават. Европа се самоубива.

Уж краварите не плащали рекет/изнудване и производните им. Вместо да дават Х млрд. на лунатиците, да ги поделят на християнските народи около турция и те ще й видят сметката за раз бройки в едно с цялата колония паразити в нея. Е, покрай паразитите ще даде фира и гостоприемника, но ... на кой му пука.

Коя е тази Ива? която възхвалявате на срещата на Б.Борисов в Лондон? И какво е направила? Чете от тефтерче опорни точки ли? И държи сметка на премиера за южен поток и още какво? Що не отиде в Москва това моме, там да учи и живее? И ако и е много зор за България да си стои тук и да види тук как живеем. А не от Лондон да дават съвети. И да си живеят там кофти. Такива най им се чудя. Продажници

Българските журналя пак са окепазили превода - тази толкова трудна задача! Никакви пари не са "събрани", а са обещани - на английски две съвсем различни думички, но на български така им е най-лесно да преведат непознатата ... "Обещани" пари с "дадени" нямат нищо общо!!! Всичките тези "обещани" суми впоследствие се обръщат в какво ли не - оръжия за "умерената", или "нашата", или "удобната" на съответната държава "опозиция" - значи главорези от вид, който се харесва на обещаващия; или някакви дрехи, или някакви одеала, или консерви от държавните и военните резерви, или пътувания на разни чантаджии от вида "преговарящи", които с огромна охрана се развяват по столиците, за да си приказват празни приказки и още да обещават, или някакви неясни "мероприятия за опазване на културното наследство" - което представлява какво ли не, само не и живи пари за тези, които се нуждаят от нещо, за да оцеляват ... Дори и изграждането на временни къщи и подслони за бежанците в собствените държави може да минава под това перо - "обещани помощи" ... Обичайното западняшко лицемерие в действие! Важното е да се обещае, да прозвучи там от някоя трибуна, за да се любуват на самите себе си и измислените си "ценности" и да си пълнят новинарските предавания ... Нищо друго на практика не се случва!

...И дотам ще достигнат..10 долара. Все пак парите ще минат и през наша територия.

Много хубаво, че точно толкова са се събрали за бежанците в Сирия! Няма значение един сириец от коя дръжава е, ако е бежанец, той има нужда от тези пари тук и сега! Той иска да намери спасение, където и да било по света, но най-много му се иска да е тук в Европа, защото тук е хубаво и прекрасно, но ние го гоним, защото сме презадоволени богаташи. Ние си мислим, че навсякъде по света е прекрасно всичко, но не е така.

да

то всичкото е режисиран цирк

Ние (!?) сме презадоволени богаташи? Къде се слагаш барабар Петко с мъжете? Всъщност ти може и да си презадоволен, ама аз не съм и не съм съгласен да давам наравно с тебе. Имам да гледам деца и пенсионери, ако ме разбираш.

...нищо не остава за изброените, всичко отива за мангустите...

Пишете простотии. Като иска мир и свобода си има начин - автомата и на рубежа. Всички са за разстрел, като дезертьори.

Америка, Израел и Саудитска Арабия финансират терористите за да сложат на мястото на Асад угоден на тях капиталистически диктатор, а Европа ще им събира пари за хуманитарните им мафиози. Сбъркан свят.

Вместо да хвърлят пари на вятъра да спрът да дават джепане на терористите и да затворят границите! ОСТАВЕТЕ БАШАР АСАД ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА И ДА СТАБИЛИЗИРА СИРИЯ!

Забравяш, че любимият ти Башарчо, за да задоволи садистичните си мераци, започна гражданска война срещу собственото си население. Прави са турците - той и ислямистите трябва да се третират еднакво. Една голяма кръгла дъпка на челото ще свърши работа. btw. Наред с тия терористи, като подобен на тях е и путкинката. За цялостно творчество...

Що е то "дъпка"?

Пишат глупости да ни отвличат вниманието. Да кажат как на срещата в посолството в Лондон, едно момиче на име Ива е направило за смях Тиквата и външният му министър. Тук сме се умълчали, ама в чужбина нашите не си поплюват и никой вече не им търпи лъжите и глупостите.

Айде бе, загрижили се за горките хорица! Парите ще заминат директно в подкрепа на джихадистите-людоеди в Сирия. И после Германия ще приеме още един милион мигранти.

Браво ! Само така ! Нашия народ е богат. Хората пострадали у нас от трусовете в Перник и приливните вълни в Мизия отдавна живеят в мезонети и вили,а не във фургони. Да живее щедрото дясно българско правителство ! Долу Орешарски ! Долу Южен Поток и руската агресия !

ПАК ЩЕ ПРИПОМНЯ ЗА МЪДРОСТТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!!!"НЕ Е ЛУД ТОЗИ КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА,А ТОЗИ КОЙТО МУ Я ДАВА"!!!НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ,ЩЕ ОТГЛАДУВА ЩЕДРОСТТА НА ФЕОДАЛА БОРИСОВ,НО ПАРИТЕ ОТ ОРЪЖИЕТО ЗА ТЕРОРИСТИТЕ ОТИВА В ИЗБРАНИ ДЖОБОВЕ!!!ТА ТАКИВА СА ЗАПАДНИТЕ"ЦЕННОСТИ"!!!

Да се надяваме,че тези пари няма да отидат във вид на оръжие и помощи за Ислямска държава,отрочето на Запада,а ще отидат наистина в помощ на сирийския народ!!!! Защото сега през турската граница масово навлизат камиони с оръжия за Исламска държава,които НАТО и Турция представят,като хуманитарна помощ за Сирия!!!! Нека всички държави обърнат внимание на това,за какво ще дават парите си и дали няма да бъдат излъгани от западните политици...

Добри ми човече, в най-добрия случай може да се надяваме, че тези средства няма да отидат за пушкала, финансиране на трафик на хора и транспортиране на негодни бисквити и ваксини до жертвите на войната. В най-добрия случай повечето от тях ще се изхарчат за банкети и порцеланови сервизи за милиони долари, като този който мадам Могерини се канеше да си закупи преди няколко месеца, но се спря след критична статия на дейли телеграф.

Добре де, но защо тези пари трябва да са от моя джоб? Някакви си уж бежанци, пожелали да живеят по-добре на гърба на други, на гърба на такива като мен дето си плащам всичко, защо трябва да ги приемаме??? Ами и аз искам, искам при това много, но за това работя, а не чакам на т.н. евро помощи... И защо при положение че сме най бедната държава в идиотския ЕС, пак аз трябва да плащам някакви си мързеливи мюслита и негра да живеят на мой гръб???

Като наближат избори - ПИТАЙ! И на база на насъбраната информация от мандата на управляващи и опозиция - МИСЛИ за кого да гласуваш!!!

Самата формулировка "ДОНОРИ" е леко НАЛУДНИЧАВА!!! Донори са такива малоумни държавички, като България! Всичките ХИЕНИ на тази конференция отдавна си прават планове и точат зъбки, как вместо да ДАДАТ ще ВЗЕМАТ и то с голямата лъжица............................ Нали не сте забравили, как "НИЕ" /Соломон Паси/ всячески подкрепяхме агресията на САЩ в Ирак, щото видите ли, ще си вземем 3-те МИЛИАРДА дълг!!! А резултата беше, че СТАНАХМЕ ДОНОР и им ОПРОСТИХМЕ дълга! А американски и транснационални компании и до ден днешен ИЗКАРВАТ МИЛИАРДИ!!!!!!!!

А познайте в чии ръце ще идат тия парички 10 милиарда.Американците са големи тарикати с чужди пари за свои интереси,а будалите нека плащат!

Никакви десет милиарда долара не са събрани на донорската конференция за Сирия! Страните-участнички в конференцията само са обещали да дадат пари за възстановяване на страната след приключването на войната. Кога обаче ще приключи войната не е ясно.

БРАВО МОМИЧЕ,НО ТОВА СА ,,ГЬОНСУРАТИ,, И ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ ТРОГНАТ ОСОБЕНО ,ДАЖЕ И ШАМАР ДА ИМ ЗАШЛЕВИШ НА ТАКОВА ПУБЛИЧНО МЯСТО! ВЪПРЕКИ ТОВА БЪДИ ГОРДА СЪС СЕБЕ СИ,МНОГО ,,МЪЖЕ,,НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ТОВА КОЕТО ТИ СИ НАПРАВИЛА!

към момичето,което защити един цял народ! Народ истрадъл и превел гръб не намиращ сили и възможност да се пребори с геноцида наложен с години. Поклон пред това дете, което вярвам, че тъгува за своя дом и близки за да си изправи с цял ръст пред тези на които гласувахме доверие.

Да се организира подписка за награждаване с орден СТАРА ПЛАНИНА Героинята която е ОПРАСКАЛА МУТРАТА на срещата му в Лондон !!! Момичето да се назначи за наблюдаващ дейността на Мутрата,Плювню,Цацароффф,Цеццки,Мецки и другите продажници!!!На къдравата мадам Сю да му се направи маникюр и други гейски интервенции и да се изрита в любимата му КРАВАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

на тези тикви и народното презрение им е много,браво мила,върнете се и ти и такива като тебе,работете за страната ни,за да разберат тези мишоци,че са най калпавите политици,които съсипаха хубавата ни държава.

Ердоган ще вземе парите и ще ги използува срещу Европа! По-добре да се подпомага Сирия и народа!

От видеозаписите по новинарските сайтове се вижда, че банкянският бек говори на момичето Лондон на ТИ. Моля, да си направите изводите. След всяка негова простотия, все си мислех, че не може да има по-голяма

Учете се от българите да помагате на хора в нужда. Ние даваме пари за бежанците, а вашия Путин не дава! Да не би да свърши денгите?

Не ви разбирам рсуанците?! Искате само на вас да даваме пари, явно?!

Tи си глупак, какво повече да ти кажа...

Лъжеш най-нагло и безочливо. Путин дава милиарди за ваксини и дезинфекция на чумата на века - колонии от паразити, едноклетъчни и всякаква никому ненужна сган.

Всеки има право на мнение при демокрацията. Все пак в крайна сметка мнението на мнозинството е определящо за вземане на решения в управлението. Това младите българи го знаят, руснаците може би не го знаят!

явно сте руснаци

не бе, просто не сме чалмосани лунатици...