Коментари - Заразените яйца идват от ферма в Поликраище | Днес.dir.bg

Заразените яйца идват от ферма в Поликраище

Яйцата, заразени с фипронил, идват от птицеферма в Поликраище, съобщи bTV. Няма данни дали фипронилът причинява хронични ефекти върху човешкото здраве.

Обратно в новината

Коментари - Заразените яйца идват от ферма в Поликраище | Днес.dir.bg

Коментари

помнят препарата ДДТ/дихлор-дифенил-тетрахлорметан/. Ползваше се против колорадски бръмбър по картофите.Не знам колко килограма съм "изял". В началото на 70-те изтеглиха наличните количества от търговската мрежа и ги депонираха в пещера.После военните заредили взрива и сега може би никой не знае къде е пещерата.

Днес занесох в "Билла-Красна поляна" яйца с посочените номера. Отказаха да ги приемат. Зам. управителят на магазина каза, че нямат указания да приемат такива яйца. Освен това трябвало да ги представя заедно с опаковката и касовата бележка. Не пожела дори да погледне номерата на яйцата. След това разговарях по телефона с г-жа Йорданова от Агенция за безопасност на храните. Тя ме изслуша, но заяви, че не може да ми помогне, след като не съм запазил опаковката и касовата бележка. Зададох й въпроса, тя колко дни пази касовите бележки и опаковки от яйца. Казах й, че не я безпокоя за да ми помогне, а за да им помогна аз на тях. Повсеместно равнодушие!

В СТОКОВЕДИ - ДА ХОДИМ ПО МАГАЗИНИТЕ НЕ С КЕФ, АМИ ДА ЧЕТЕМ ЕТИКЕТИ, ДА ГЛЕДАМЕ Е- ТА, ПАЛМОВИ МАСЛА... СТАНАХМЕ ЕКСПЕРТИ, ЩОТО НЯМАМЕ ДЪРЖАВА, А НЯКЪВ БЕЗОБРАЗЕН АБСУРД!

РЕАГИРАЙ! ЩЕ ПАДНЕШ НАКРАЯ ТИ! ТОЛКОЗ СКАНДАЛИ - ЩЕ ПРЕЛЕЕ ЧАШАТА! ТО СМЕ ТЪРПЕЛИВИ, АМА...

ОСТАВКА НА ШЕФА НА АГЕНЦИЯТА, ЗАКРИВАНЕ НА ФИРМАТА, ЗАТВОР ЗА УМИСЪЛ (БИЗНЕСМЕНЪТ Е ВЕТЕРИНАР), ГЛОБИ ЗА ВЕРИГИТЕ!

неграмотността на дирниците е по-опасна и от фипронил!

Нещо се шашкате-допустимата дневна доза на фипронила е 0,0002 милиграма на килограм живо тегло за човек.Тоест това е максималната доза,която може да поглъщате ВСЕКИ ден до края на живота си,без да има неблагоприятни въздействия върху организма.Тоест при живо тегло 70 кг-0,014 мг.Или по-просто-по 9 яйца от въпросните с фипронил всеки ден.

Кво мдакаш , яж си неща с фипронил , пий го ако искаш в ниските дози , та да си докажеш твъардението...... келеш/ка.......

Идват от Белгия и Германия с наша благословия.

"След този номер( 1,2,3..) следва обозначение за страната на произход от ЕС, в която е било снесено яйцето. Например: BG = България"

Еййй, разгеле - това, дето 2 месеца "категорично (го) няма(х)ме", най-сетне дойде и у назе!;) При това мило и родно , нашенско, а не омразното германско;)

Най-ефикасното средство срещу хлебарки е ФИХРОНИЛ. Само че се спряха препаратите съдържащи фипронил защото е обвинен , че е КАНЦЕРОГЕНЕН! По същата причина е спрян инсектицида "Регент", който намираше много широка употреба в селското стопанство до преди няколко години.В момента фипронил се съдържа в препаратите за защита на домашни любимци от бълхи от типа на "Фронтлайн комбо" и някои други такива при които приложението е чрез накапване с пипета. Само че има оплаквания и при любителите на домашни животни че животинчетата си отиват скоропостижно от тумори. А сега някой да каже че фипронила е безвреден и да закусва с него ако ще!

Кво мдакаш , яж си неща с фипронил , пий го ако искаш в ниските дози , та да си докажеш твъардението...... келеш/ка....... и виж какво е писал Регент ....

Само в Поликраище? Или само те не са се откупили?

не става въпрос за откупуване, голяма верига открива проблема и обявяват от кой и прочие ..... изобщо не се двуомяут да огласят ли производителя/те .

РЕДАКТОРЕ, ако пръстите са дебели и очите не виждат то се уволнявай! НЯМА в България населено място ПолиКаище!

щом фипронил е открит в яйцата какво може да се открие в кокошката???

дали са ги пуснали и в кварталните супермаркети на областния град

Отдавна е казано: Видиш ли чорбаджия, веднага можеш да го застреляш - витаги има защо ! Ето и случаят с тези ла.на за които се шуми напоследък показва, че това са специална порода хора. Да си чорбаджия е диагноза. Водещото при тези лица е безпределната им лакомия, и всичко останало в същността им работи само за това.

Това е тероризъм

В хладилника си открих яйца с посочените номера, купени от Билла. Отивам да им ги върна.

Ако не си пазиш касовата бележка, което е сигурно че е така, не си хаби времето.

Връщат и без к.бележка

И купени от Фантастико са с номер от посочените три обозначеия... Мила, родна картинка - за пари сме готови да затрием всичко и всички!

Върнете ги. Нямах никакъв проблем от тази верига. Явно имат указания.

Въпросната госпожа да не е бягала от час по математика? Наистина измереното съдържание на фипронил е около 3 пъти по-малко от животозастрашаващото, но е ПЕТ ПЪТИ по-високо от максимално разрешеното !!

Мдаа, така става преди да се изчака карантинния период след дезинфекция. Ама чорбаджията не може да заповяда на носачките да спрат да снасят, а да не луд да хвърли няколко десетки хиляди яйца снесени през това време? Тоя си е направо за прокурор, а не за БАБХ

Не ставайте смешни с тези страхове, дето ви набиват медиите! Не може да ядете кренвирши по 3 лева и да ви е страх от фипронил! Като влезе фипронилът в организма ви и червата го мислят за минерална вода на фона на другите неща! ;)))

Ти че си куха лейка е видно и от ника ти. Но я ми кажи да си представя и психичното ти здраве - ти би ли дал на децата си нещо, което е с 5 пъти по-високо съдържание от допустимото? Като под нещо разбирай отрова, де :)

Оказа се, че кухата лейка си именно ти. Очевидно четенето ти се удава що-годе, ала мисленето никак...

Яйцата се изследват, защото от ЕС нададоха вой. Като нададат и за другите продукти, чак тогава ще разберем какво има в тях ;)) ..а, да! и не разчитайте много на чувството си за хумор ;))

Струва ми се, че са внесли яйца от Германия, както продължават да внасят 20 годишно месо от Запад. Жалко, че не сме Китай - там преди няколко години, заради отровно мляко за деца, производителите получиха смъртни присъди.

ами да бяха изтребили цялата им провинция...

Къде ще се дзверим сега да гледаме номерата или от поликъде си бяха яйцата. Нямам им доверие. Спирам да купувам пилешки продукти и яйца.

Ти спря сиренето,спря киселото мляко, сега яйцата?! Какво ще ядеш ?

Като ни напръскаха блока за хлебарки с някакъв препарат , отделно в апартамента напръсках навсякъде с друг купен от магазин препарат, някой знае ли колко отрова съм погълнал.Питам следвайки логиката с този фипронил? Питам и 'щото вече повече от година никой в блока не е мяркал хлебарка, а по едно време беше пълно?! ...а хлебарката е издръжлива гад, на слаба отрова няма да сде даде....!

Най-ефикасното средство срещу хлебарки е ФИХРОНИЛ. Само че се спряха препаратите съдържащи фипронил защото е обвинен в канцерогенност. По същата причина е спрян инсектицида "Регент". А сега някой да каже че фипронила е безвреден и да закусва с него ако ще!

Работата е ясна, най-вероятно тази гад Сорос се е промъкнал по късни доби да пръска с фипронил!

Така ли? А по Дойче Веле (цитирани от Ройтерс) съобщиха, че човек много приличащ на Путин е обикалял с туба фипронил около птицефермата.

Отново закъсняла информация , един тежък цистит , , оказа се от гофретите и яйцата , които наистина са от тези партиди , сега кой ще ми плати за здравословните проблеми и лекарствата , и сутринта ни убеждават , че няма страшно , ами яште си тези яйца и после да не ревете.

Настоявам съответната инстанция да каже ясно: При условие, че има фипронил в яйцата, месото на птиците замърсено ли е и ако да, защо не се спрат продажбите и на птиче месо от съответите птицеферми?! Аз не съм биолог, но мога да си представя съдържанието на токсина в дробчетата на птиците...

Абе какво месо те гони...хората произвеждат яйца,отглеждат кокошки-носачки,а не бройлери.Птиците след като навършат 18 месеца заминават за кланица,там се колят,сваряват,обезкостяват и полученият прат заминава за Белгия.От там ни го връщат като лиофилизат в ,,Маги-малки тайни",сухи пилешки бульони и прочее гняс...Старата кокошка-носачка трябва да я вариш в тенджерата под налягане няколко часа,кой я купува тая смрад.

не е смрад.Като ти разфасоват кокошката на бутчета,крилца,гърди ще разбереш нещо. В къщи съм подписал заповед пилешко да не се купува.

Ха-ха, фипронил в яйцата, уран във водата и нищо в главата!

Е то това е целта-НИЩО В ГЛАВАТА!

Омлет с фипронил и сирене от палмово масло. Безценно и на промоция! Бъдете здрави!

оправете си заглавието!!! ПоликРаище :)))

"Заразените яйца идват от ферма в Поликаище" абе много заразени тез в това поликРаище бе, чак името на селото объркали

Щом в яйцата има, представям си в пилешкото какво е количеството.Да проверят и пилешкото! Дали ще има осъдени или пак да тровиш хората в Територията си е нещо нормално....

Представяш си някакви глупости.В пилешкото може да има какви ли не гадости,ама фипронил няма,щото там нямат проблеми с кокошинките.А нямат проблеми с тях,щото докато мигнеш и пилето е станало 2 кила,заминава за клане и цялата сграда се изпразва от оборудването и торовата постеля и всичко се дезинфекцира.А кокошката носачка се отглежда 14 месеца,сградата е пълна и паразитите се размножават с кеф.Клетките не могат да се разглобят и да се дезинфекцират парче по парче.

Унищожете яйцата, кокошките и фирмата в Поликраище!

Мен ми е интересно как кокошка тежаща две-три кила, ще се назоби с тази отрова без да умре и ще снесе отровни за 75 килограмов човек яйца?! Я обяснете механизма на отравяне, че не мога да го схвана нещо?

Това е като Чернобил. Едни се тровят, други лапат чисти продукти и казват - няма страшно.

Кокошката тежи около два килограма.Фипронила прониква в организма на птицата при пръскането на оборудването,заедно с птиците с някакъв инсектицид с фипронил.Фипронила попада върху перата и кожата и прониква през кожата в птицата.Отделно при пръскането фипронил попада и във фуража и птицата го поглъща.Нивата не са токсични за птицата,но в зависимост от броя третирания,интервалите между тях и концентрацията на използвания препарат,количеството на отделяния фипронил в яйцата може да се доближи до опасните норми.Това е първите дни след обработката на птиците.

Унищожение на яйцата, затваряне ЗАВИНАГИ на фермата, отнемане на правото на собственика да се занимава с такава дейност и глоби, докато остане без гащи на задника + един незабравим престой в затвора за отровителство. Уволнение и яки глоби за контролиращите. Ей така се пази интереса на потребителя! Пък следващите да си помислят... Естествено това тук няма да се случи.

Преди три дни такива яйца си купих от Кауфланд в к-с Славейков Бургас за 2.09 лв Ако направя опит да ги върна, може и да ми дадат парите, ама какво от това. Мен не ме интересуват парите, а какво ще е наказанието на веригата магазин, те определено са знаели...

Българино, пази си яйцата! Защото опасността дебне от всякъде!

Работата е ясна-използвали са някакъв препарат,който е съдържал активно вещество фипронил.В България няма разрешен препарат с фипронил,който да се използва при животни и птици,продукцията от които да се използва за консумация.Най-вероятно някой препарат за растителна защита или за борба с хлебарки.Пръскали са с него клетките,заедно с птиците вътре,даже е попадал и във фуража.Когато се е разшумяло са спрели третиранията,но фипронила е останал в организма на кокошките и се е отделял и в яйцата.Един Господ знае какви са били нивата на фипронил в яйцата в дните след третирането на птиците.

"милиграма в грам"?????? Що за съотношение? Това е 1/1000 или 1 промил! Искате да кажете че кокошките са пили този инсектицид като бира, едва ли не?

Не са го пили...направо са ги къпали с него.А лабораторния метод ,,хваща" фипронил в количества НАД 0,005 милиграма на килограм яйца,или над 5 микрограма.Количеството от 27 микрограма на- подчертавам-ЕДИН КИЛОГРАМ е абсолютно безопасно,в един килограм са 15 яйца,които няма как да бъдат изядени от един човек.Друг е въпроса какви са били нивата на фипронила веднага след пръскането на птиците...И най-важното-препаратите с фипронил са забранени за продуктивни животни и точка!

Разликата между милигарм и микрограм е таман 1000 пъти. Разлика между грам и килограм е още 1000. Излиза че журналиститие само между другото са завишили намерения фипронил 1000000 (МИЛИОН) ПЪТИ.

:)))))) Ше гледам скоро да стана био-плодоядец.

Този случай се раздуха от западна Европа. А тук това ни е най-малкия проблем: сиренето ни е тебешир, каймата-соя, пастета-рога и копита... Отдавна избягвам българските стоки, защото тук няма никакъв контрол!

Искаме да сме с пълноправно членство ЕС,но с тази администрация която върви след МЕДИИТЕ няма как да стане! След като колегите погледнаха номерата на заразените яйца и някакъв "доктор" взе да ни обеснява колко тона яйца трябва да изядем за да умрем потърсих номерата на яйцата закупени от ФАНТАСТИКО София.Имаше само едно яйце с някакъв номер ....008 накрая! Останалите 9 нямаха номера!Кого се опитваме да надхитри,май себе си!

ПОЛИКРАИЩЕ Поликраище е село в Северна България. То се намира в община Горна Оряховица, област Велико Търново

И за Чернобил нямаше място за паника! Изобщо има ли за какво да се тревожим като живеем в България?!

Абе, колко такива сме изяли и нищо ни няма. Само напразно стряскат народа. И то да бяха само яйца...

ЗАМЪРСЕНИ,не заразени...молекулата на фипронила не е инфекциозен агент...

Вече е ясно, че заразените яйца са продавани отдавна и то във всички магазини във страната. А вярно ли е, че Боко и властта са знаели и са яли само проверени яйца? Което превръща случая в Чернобил 2. Да припомня, че по времето на Чернобил също ни си мълчаха и ни тровиха комунистите, които и сега са на власт, тези са техните слуги и внуци.

Поликаище

Искаме да сме с пълноправно членство ЕС,но с тази администрация която върви след МЕДИИТЕ няма как да стане! След като колегите погледнаха номерата на заразените яйца и някакъв "доктор" взе да ни обеснява колко тона яйца трябва да изядем за да умрем потърсих номерата на яйцата закупени от ФАНТАСТИКО София.Имаше само едно яйце с някакъв номер ....008 накрая! Останалите 9 нямаха номера!Кого се опитваме да надхитри,май себе си!

Коментари - Заразените яйца идват от ферма в Поликраище | Днес.dir.bg

Заразените яйца идват от ферма в Поликраище

Яйцата, заразени с фипронил, идват от птицеферма в Поликраище, съобщи bTV. Няма данни дали фипронилът причинява хронични ефекти върху човешкото здраве.

Обратно в новината

Коментари - Заразените яйца идват от ферма в Поликраище | Днес.dir.bg

Коментари

помнят препарата ДДТ/дихлор-дифенил-тетрахлорметан/. Ползваше се против колорадски бръмбър по картофите.Не знам колко килограма съм "изял". В началото на 70-те изтеглиха наличните количества от търговската мрежа и ги депонираха в пещера.После военните заредили взрива и сега може би никой не знае къде е пещерата.

Днес занесох в "Билла-Красна поляна" яйца с посочените номера. Отказаха да ги приемат. Зам. управителят на магазина каза, че нямат указания да приемат такива яйца. Освен това трябвало да ги представя заедно с опаковката и касовата бележка. Не пожела дори да погледне номерата на яйцата. След това разговарях по телефона с г-жа Йорданова от Агенция за безопасност на храните. Тя ме изслуша, но заяви, че не може да ми помогне, след като не съм запазил опаковката и касовата бележка. Зададох й въпроса, тя колко дни пази касовите бележки и опаковки от яйца. Казах й, че не я безпокоя за да ми помогне, а за да им помогна аз на тях. Повсеместно равнодушие!

В СТОКОВЕДИ - ДА ХОДИМ ПО МАГАЗИНИТЕ НЕ С КЕФ, АМИ ДА ЧЕТЕМ ЕТИКЕТИ, ДА ГЛЕДАМЕ Е- ТА, ПАЛМОВИ МАСЛА... СТАНАХМЕ ЕКСПЕРТИ, ЩОТО НЯМАМЕ ДЪРЖАВА, А НЯКЪВ БЕЗОБРАЗЕН АБСУРД!

РЕАГИРАЙ! ЩЕ ПАДНЕШ НАКРАЯ ТИ! ТОЛКОЗ СКАНДАЛИ - ЩЕ ПРЕЛЕЕ ЧАШАТА! ТО СМЕ ТЪРПЕЛИВИ, АМА...

ОСТАВКА НА ШЕФА НА АГЕНЦИЯТА, ЗАКРИВАНЕ НА ФИРМАТА, ЗАТВОР ЗА УМИСЪЛ (БИЗНЕСМЕНЪТ Е ВЕТЕРИНАР), ГЛОБИ ЗА ВЕРИГИТЕ!

неграмотността на дирниците е по-опасна и от фипронил!

Нещо се шашкате-допустимата дневна доза на фипронила е 0,0002 милиграма на килограм живо тегло за човек.Тоест това е максималната доза,която може да поглъщате ВСЕКИ ден до края на живота си,без да има неблагоприятни въздействия върху организма.Тоест при живо тегло 70 кг-0,014 мг.Или по-просто-по 9 яйца от въпросните с фипронил всеки ден.

Кво мдакаш , яж си неща с фипронил , пий го ако искаш в ниските дози , та да си докажеш твъардението...... келеш/ка.......

Идват от Белгия и Германия с наша благословия.

"След този номер( 1,2,3..) следва обозначение за страната на произход от ЕС, в която е било снесено яйцето. Например: BG = България"

Еййй, разгеле - това, дето 2 месеца "категорично (го) няма(х)ме", най-сетне дойде и у назе!;) При това мило и родно , нашенско, а не омразното германско;)

Най-ефикасното средство срещу хлебарки е ФИХРОНИЛ. Само че се спряха препаратите съдържащи фипронил защото е обвинен , че е КАНЦЕРОГЕНЕН! По същата причина е спрян инсектицида "Регент", който намираше много широка употреба в селското стопанство до преди няколко години.В момента фипронил се съдържа в препаратите за защита на домашни любимци от бълхи от типа на "Фронтлайн комбо" и някои други такива при които приложението е чрез накапване с пипета. Само че има оплаквания и при любителите на домашни животни че животинчетата си отиват скоропостижно от тумори. А сега някой да каже че фипронила е безвреден и да закусва с него ако ще!

Кво мдакаш , яж си неща с фипронил , пий го ако искаш в ниските дози , та да си докажеш твъардението...... келеш/ка....... и виж какво е писал Регент ....

Само в Поликраище? Или само те не са се откупили?

не става въпрос за откупуване, голяма верига открива проблема и обявяват от кой и прочие ..... изобщо не се двуомяут да огласят ли производителя/те .

РЕДАКТОРЕ, ако пръстите са дебели и очите не виждат то се уволнявай! НЯМА в България населено място ПолиКаище!

щом фипронил е открит в яйцата какво може да се открие в кокошката???

дали са ги пуснали и в кварталните супермаркети на областния град

Отдавна е казано: Видиш ли чорбаджия, веднага можеш да го застреляш - витаги има защо ! Ето и случаят с тези ла.на за които се шуми напоследък показва, че това са специална порода хора. Да си чорбаджия е диагноза. Водещото при тези лица е безпределната им лакомия, и всичко останало в същността им работи само за това.

Това е тероризъм

В хладилника си открих яйца с посочените номера, купени от Билла. Отивам да им ги върна.

Ако не си пазиш касовата бележка, което е сигурно че е така, не си хаби времето.

Връщат и без к.бележка

И купени от Фантастико са с номер от посочените три обозначеия... Мила, родна картинка - за пари сме готови да затрием всичко и всички!

Върнете ги. Нямах никакъв проблем от тази верига. Явно имат указания.

Въпросната госпожа да не е бягала от час по математика? Наистина измереното съдържание на фипронил е около 3 пъти по-малко от животозастрашаващото, но е ПЕТ ПЪТИ по-високо от максимално разрешеното !!

Мдаа, така става преди да се изчака карантинния период след дезинфекция. Ама чорбаджията не може да заповяда на носачките да спрат да снасят, а да не луд да хвърли няколко десетки хиляди яйца снесени през това време? Тоя си е направо за прокурор, а не за БАБХ

Не ставайте смешни с тези страхове, дето ви набиват медиите! Не може да ядете кренвирши по 3 лева и да ви е страх от фипронил! Като влезе фипронилът в организма ви и червата го мислят за минерална вода на фона на другите неща! ;)))

Ти че си куха лейка е видно и от ника ти. Но я ми кажи да си представя и психичното ти здраве - ти би ли дал на децата си нещо, което е с 5 пъти по-високо съдържание от допустимото? Като под нещо разбирай отрова, де :)

Оказа се, че кухата лейка си именно ти. Очевидно четенето ти се удава що-годе, ала мисленето никак...

Яйцата се изследват, защото от ЕС нададоха вой. Като нададат и за другите продукти, чак тогава ще разберем какво има в тях ;)) ..а, да! и не разчитайте много на чувството си за хумор ;))

Струва ми се, че са внесли яйца от Германия, както продължават да внасят 20 годишно месо от Запад. Жалко, че не сме Китай - там преди няколко години, заради отровно мляко за деца, производителите получиха смъртни присъди.

ами да бяха изтребили цялата им провинция...

Къде ще се дзверим сега да гледаме номерата или от поликъде си бяха яйцата. Нямам им доверие. Спирам да купувам пилешки продукти и яйца.

Ти спря сиренето,спря киселото мляко, сега яйцата?! Какво ще ядеш ?

Като ни напръскаха блока за хлебарки с някакъв препарат , отделно в апартамента напръсках навсякъде с друг купен от магазин препарат, някой знае ли колко отрова съм погълнал.Питам следвайки логиката с този фипронил? Питам и 'щото вече повече от година никой в блока не е мяркал хлебарка, а по едно време беше пълно?! ...а хлебарката е издръжлива гад, на слаба отрова няма да сде даде....!

Най-ефикасното средство срещу хлебарки е ФИХРОНИЛ. Само че се спряха препаратите съдържащи фипронил защото е обвинен в канцерогенност. По същата причина е спрян инсектицида "Регент". А сега някой да каже че фипронила е безвреден и да закусва с него ако ще!

Работата е ясна, най-вероятно тази гад Сорос се е промъкнал по късни доби да пръска с фипронил!

Така ли? А по Дойче Веле (цитирани от Ройтерс) съобщиха, че човек много приличащ на Путин е обикалял с туба фипронил около птицефермата.

Отново закъсняла информация , един тежък цистит , , оказа се от гофретите и яйцата , които наистина са от тези партиди , сега кой ще ми плати за здравословните проблеми и лекарствата , и сутринта ни убеждават , че няма страшно , ами яште си тези яйца и после да не ревете.

Настоявам съответната инстанция да каже ясно: При условие, че има фипронил в яйцата, месото на птиците замърсено ли е и ако да, защо не се спрат продажбите и на птиче месо от съответите птицеферми?! Аз не съм биолог, но мога да си представя съдържанието на токсина в дробчетата на птиците...

Абе какво месо те гони...хората произвеждат яйца,отглеждат кокошки-носачки,а не бройлери.Птиците след като навършат 18 месеца заминават за кланица,там се колят,сваряват,обезкостяват и полученият прат заминава за Белгия.От там ни го връщат като лиофилизат в ,,Маги-малки тайни",сухи пилешки бульони и прочее гняс...Старата кокошка-носачка трябва да я вариш в тенджерата под налягане няколко часа,кой я купува тая смрад.

не е смрад.Като ти разфасоват кокошката на бутчета,крилца,гърди ще разбереш нещо. В къщи съм подписал заповед пилешко да не се купува.

Ха-ха, фипронил в яйцата, уран във водата и нищо в главата!

Е то това е целта-НИЩО В ГЛАВАТА!

Омлет с фипронил и сирене от палмово масло. Безценно и на промоция! Бъдете здрави!

оправете си заглавието!!! ПоликРаище :)))

"Заразените яйца идват от ферма в Поликаище" абе много заразени тез в това поликРаище бе, чак името на селото объркали

Щом в яйцата има, представям си в пилешкото какво е количеството.Да проверят и пилешкото! Дали ще има осъдени или пак да тровиш хората в Територията си е нещо нормално....

Представяш си някакви глупости.В пилешкото може да има какви ли не гадости,ама фипронил няма,щото там нямат проблеми с кокошинките.А нямат проблеми с тях,щото докато мигнеш и пилето е станало 2 кила,заминава за клане и цялата сграда се изпразва от оборудването и торовата постеля и всичко се дезинфекцира.А кокошката носачка се отглежда 14 месеца,сградата е пълна и паразитите се размножават с кеф.Клетките не могат да се разглобят и да се дезинфекцират парче по парче.

Унищожете яйцата, кокошките и фирмата в Поликраище!

Мен ми е интересно как кокошка тежаща две-три кила, ще се назоби с тази отрова без да умре и ще снесе отровни за 75 килограмов човек яйца?! Я обяснете механизма на отравяне, че не мога да го схвана нещо?

Това е като Чернобил. Едни се тровят, други лапат чисти продукти и казват - няма страшно.

Кокошката тежи около два килограма.Фипронила прониква в организма на птицата при пръскането на оборудването,заедно с птиците с някакъв инсектицид с фипронил.Фипронила попада върху перата и кожата и прониква през кожата в птицата.Отделно при пръскането фипронил попада и във фуража и птицата го поглъща.Нивата не са токсични за птицата,но в зависимост от броя третирания,интервалите между тях и концентрацията на използвания препарат,количеството на отделяния фипронил в яйцата може да се доближи до опасните норми.Това е първите дни след обработката на птиците.

Унищожение на яйцата, затваряне ЗАВИНАГИ на фермата, отнемане на правото на собственика да се занимава с такава дейност и глоби, докато остане без гащи на задника + един незабравим престой в затвора за отровителство. Уволнение и яки глоби за контролиращите. Ей така се пази интереса на потребителя! Пък следващите да си помислят... Естествено това тук няма да се случи.

Преди три дни такива яйца си купих от Кауфланд в к-с Славейков Бургас за 2.09 лв Ако направя опит да ги върна, може и да ми дадат парите, ама какво от това. Мен не ме интересуват парите, а какво ще е наказанието на веригата магазин, те определено са знаели...

Българино, пази си яйцата! Защото опасността дебне от всякъде!

Работата е ясна-използвали са някакъв препарат,който е съдържал активно вещество фипронил.В България няма разрешен препарат с фипронил,който да се използва при животни и птици,продукцията от които да се използва за консумация.Най-вероятно някой препарат за растителна защита или за борба с хлебарки.Пръскали са с него клетките,заедно с птиците вътре,даже е попадал и във фуража.Когато се е разшумяло са спрели третиранията,но фипронила е останал в организма на кокошките и се е отделял и в яйцата.Един Господ знае какви са били нивата на фипронил в яйцата в дните след третирането на птиците.

"милиграма в грам"?????? Що за съотношение? Това е 1/1000 или 1 промил! Искате да кажете че кокошките са пили този инсектицид като бира, едва ли не?

Не са го пили...направо са ги къпали с него.А лабораторния метод ,,хваща" фипронил в количества НАД 0,005 милиграма на килограм яйца,или над 5 микрограма.Количеството от 27 микрограма на- подчертавам-ЕДИН КИЛОГРАМ е абсолютно безопасно,в един килограм са 15 яйца,които няма как да бъдат изядени от един човек.Друг е въпроса какви са били нивата на фипронила веднага след пръскането на птиците...И най-важното-препаратите с фипронил са забранени за продуктивни животни и точка!

Разликата между милигарм и микрограм е таман 1000 пъти. Разлика между грам и килограм е още 1000. Излиза че журналиститие само между другото са завишили намерения фипронил 1000000 (МИЛИОН) ПЪТИ.

:)))))) Ше гледам скоро да стана био-плодоядец.

Този случай се раздуха от западна Европа. А тук това ни е най-малкия проблем: сиренето ни е тебешир, каймата-соя, пастета-рога и копита... Отдавна избягвам българските стоки, защото тук няма никакъв контрол!

Искаме да сме с пълноправно членство ЕС,но с тази администрация която върви след МЕДИИТЕ няма как да стане! След като колегите погледнаха номерата на заразените яйца и някакъв "доктор" взе да ни обеснява колко тона яйца трябва да изядем за да умрем потърсих номерата на яйцата закупени от ФАНТАСТИКО София.Имаше само едно яйце с някакъв номер ....008 накрая! Останалите 9 нямаха номера!Кого се опитваме да надхитри,май себе си!

ПОЛИКРАИЩЕ Поликраище е село в Северна България. То се намира в община Горна Оряховица, област Велико Търново

И за Чернобил нямаше място за паника! Изобщо има ли за какво да се тревожим като живеем в България?!

Абе, колко такива сме изяли и нищо ни няма. Само напразно стряскат народа. И то да бяха само яйца...

ЗАМЪРСЕНИ,не заразени...молекулата на фипронила не е инфекциозен агент...

Вече е ясно, че заразените яйца са продавани отдавна и то във всички магазини във страната. А вярно ли е, че Боко и властта са знаели и са яли само проверени яйца? Което превръща случая в Чернобил 2. Да припомня, че по времето на Чернобил също ни си мълчаха и ни тровиха комунистите, които и сега са на власт, тези са техните слуги и внуци.

Поликаище

Искаме да сме с пълноправно членство ЕС,но с тази администрация която върви след МЕДИИТЕ няма как да стане! След като колегите погледнаха номерата на заразените яйца и някакъв "доктор" взе да ни обеснява колко тона яйца трябва да изядем за да умрем потърсих номерата на яйцата закупени от ФАНТАСТИКО София.Имаше само едно яйце с някакъв номер ....008 накрая! Останалите 9 нямаха номера!Кого се опитваме да надхитри,май себе си!