Янев подаде сигнал до Цацаров срещу трима прокурори

Парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта е подала сигнал срещу прокурорите Георги Тафров, Христо Граматиков и Стойчо Ненков за незаконно прекратено дело за продажба на електроенергия на занижени цени. Това съобщи председателят на комисията Яне Янев след среща с главния прокурор на Сотир Цацаров.

Обратно в новината

Коментари - Янев подаде сигнал до Цацаров срещу трима прокурори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Яне Янев може да е прав, но когато това се докаже от новия гл.прокурор(който едва ли има интерес да закрива когото и да било), тогава ще повярвам, че ще има възмездие. Иначе, тук някой казва (и е абсолютно прав), че баш хайдуците замитат следите си много изкустно, макар че съвестните следователи могат да намерят все нещо пропуснато (ако желаят) и да помогнат за разплитането на чорапа. Ползата от тези негови "разкрития"е, че прави така много да се замислят, дали да рискуват, или не. А това е също полезно.

Пинчера Яни дотътри голям кокъл на булдога Цацарр, и го близна по носа, и отзат !?

дянков каза , че напрежението било 180в и електромерите въртели по бързо, защо няма арестувани за измама .Какво чакат ние да им свършим работата ли? Щом трябва ...

Не разбирам защо се таковате връз Янев, Колеги ! (Извинете !) - Та той просто Е Свършил Перфектна Работа ! При това - напълно в рамките на Правомощията-си ! Отчитайки че на мен-лично ми е учудващо Защо досега Не Са подадени цитираните Сигнали, позволете да Запитам Всички-Нас : 1. Колко време да дадем на Цацаров за да Видим Реални Резултати ? 2. Какъв модел на комуникация с/от Всички-Нас да Взискаме ?

Нивото на опозицията пада ден след ден. Нападките на другарите са все по-безпочвени и глупави. Но най - големият удар в/у БСП нанесе Яне. С изнасяне на данни за фалшификации в енергетиката той удари много болезнено Р.Овч., Гоце, Сергей ... Всички червени колизии след това са следствия ... и Буда, и връзките уж на енергийните протести с АЕЦ Белене, и изцепките на Румен пиклюто ... Кой знае. какво са измислили другарите, за следващите предизборни месеци...

Без коментар за този подлизурко и лява прашка.

Тази политическа гювендия явно иска да си осигури депутатско местенце за следващия парламент от квотата на ГЕРБ! Това нятягане и лъскане пред ГЕРБ не е напразно! Иначе вашата фалшива партийка не може по веч да спечели нищо в следващия парламент,защото този и оня с очилата до него се изсраха на членовете на РЗС!Чудя се само кой ден ще те гръмнат или случайно ще те блъсне някоя кола!Ненормалник долен! Не случайно хората са казали-що е маке,все е лайно!

Ей не говори така за президента:-))

Президентъте помак ,бре, какъв ти македонец!

Тоя Юда защо не се скрие!Продаде си задника на Борисов и сега се прави на Буда!Не вървят глупостите ти !Няма кой да ви вярва вече мошенници!

Почваме да вярваме само на партията майка БСП (БКП).

ПРОДЪЛЖАВАМ КЪМ КАЛИТКО И ДРУГИ КАТО НЕГО/ИМАХ ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ/МОЖЕ БИ И ТОЙ,КАТО СВОЯ ИДОЛ Е ПРОЧЕЛ САМО ЕДНА КНИГА......УМНИТЕ И ОБРАЗОВАНИ ХОРА ИСКАТ ЧЕСТНИ ОБРАЗОВАНИ И ЗАГРИЖЕНИ ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА НРОДА,КОЙТО ГИ Е ИЗБРАЛ,ТЕ СА МУ ДЛЪЖНИЦИ,А НЕ ДА БОГАТЕЯТ,ИЗСМУКВАЙКИ СИЛИЦИТЕ МУ,ДОВЕЖДАЙКИ ГО ДО ГЛАД,БОЛЕСТИ И СМЪРТ КАКТО Е СЕГА...

При правителството на Царя продадоха ел.дружествата .като гледам как Константин Пенчев обяснява за това :а той беше част от това управление на НДСВ/Този човек няма срам .

Тоя нямаше ли да уволнява Буда?:)

ами щеше ... ама нещо даде заднешката

петков не му е дал папката...разбра се защо. гола вода.

О, велики Буда, молим ти се вразуми го тоз, тъй щото ни омръзна да му гледаме мазната физиономия по телевизиите!!!

Не хулете Янето.Не е той човека които създаде корумпираната и продажна политическа върхушка.По правилно е да се каже че той е нейна рожба.Руснаците имат за случая една добра поговорка-това не е негова вина а негова беда.За това ако смятате че в случая той е прав нека го подкрепим.

Спешно да се ГЛАСУВА в парламента ПРЕМАХВАНЕТО на понятие ДАВНОСТЕН СРОК за нарушения и престъпления в законите на България!

Късно е чадо!!! Вече имаме закон, с който ще търсим незаконно придобито, откраднато, "приватизирано" и т.н. САМО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ! Забрави ли, че ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ ни плашеше с ОСТАВКА, ако закона не се приеме!!!! А как искахме това да не стане. С един куршум - два заека!!!!!!!

който е пипал преди е пипал и последните 10. проблема е в мотането. и в бъдещето.

Цялата нация е на улицата. Нещо каго генерална репетиция против управлението на мафията и престъпниците, обединени в партии. Сега се вижда ясно, че зад дивашките изстъпления на чуждите монополи стои ГЕРБ и милиционерите, зейнали да лапнат вся и всьо. Че напразно хората разчитат на реакция от Боко Буда Тиквата, от цялата сган на власт. Няма да има друго, освен списъци, проследяване, репресии и гнусни сцени, защото идват новите фактури между 500 и 900 лева...

Хората са наясно,че в такива комисии се избират по принцип хора,които имат за задача да замитат следи,да ги прикриват,а не да ги откриват.До сега няма нито един осъден за разграбване на държавното богатство и съсипването на държавата. За ЕРП то е ясно,че трябва да се изметат от България.Купуват от НЕК на една цена,а продават на потребителите 7,5 пъти по скъпо.Те не се грижат за мрежите.Едни посредници са.Продават едно нищо.Наредили се по веригата само да лапат ,за сметка на народа.А българският народ явно е необходимо да развие шесто чувство ,за да разбира ,кой го лъже и кой казва истината.

Уважаеми Господа, Нас не ни интересува вече кой, кога и как е далаверствал. Провеждайте си разследванията и когато откриете и докажете престъпленията ги оповестявайте със съдебно решение и присъди, но сега не ни занимавайте с тях за да използвате ситуацията и да си правите предизборната кампания. НИЕ искаме Електроразпределителните дружества да ни върнат парите, да ни върнат електромерите или да ги заменят с точни такива. Да не ни начисляват измислени такси за още по-измислени разходи. Да не вдигат цената на тока от 01.07.2013 г. и в крайна сметка да се махнат от държавата ни. Ако това не се случи остават три изхода, които няма да бъдат от полза на никого: 1. Народът ще ви измете като ненужен боклук; 2. Народът ще загине от глад и болести; 3. Без народ и вие ще измрете от глад и болести защото няма да има от кого да вземате за да живеете в разкош. Кой от трите варианта Ви харесва? А? Призовавам сънародниците си от този и други форуми да не се примиряваме. Те чакат да позабравим и да ни сюрпризират с някоя отвличаща вниманието новина, защото ние за тях сме "тълпа".

който крал крал а останалото пак на овчаров. ето така можеш да пишаш и по късо.

МНОГО СА КРАЛИ ТИЯ КОМУНДЕТА, БРЕ! ВСИЧКИТЕ СА ЗА ЗАТВОРА!

Да така е Калитко, за разлика от тебе , който ще си останеш овчарче, ние сме били, сега сме и ще бъдем! Но затворът, чужда за нас територия е . Той е за дребните играчи, малоумни и посредствени.

Нали вече ви е ясно как ще прехвърлят топката, ще намерят изкупителна жертва, но монополите няма да пипнат.

а няма..а ако се обърне народа на улицата. към парламента. дали няма да МОЖЕ ДА СЕ ИЗБИРА ОТ КОГО ДА КУПИШ ТОК. вика му се конкуренция и данъци върху свръх..260% печалби.

през 1998 година емира на кувеит осади на смурт чрез обесване двама от директорите на кувеицката петролна компания за склучени договори за пренаемане на кораби от тяхни подставени фирми регистрирани в лондон... присадиите бяха испулнени публично на площада в я8.... по сащата проста шема енергиината мафия источваше енергетиката в бг.... делата са прекратени.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бързо на опашката! Миро Мършата се грижи за селските си евробизнесмени: "Министерството на земеделието и храните планира да похарчи още 50 000 лв. за развитие на профилите на Програмата за развитие на селските райони в социалните мрежи Фейсбук, Туитър и форумите."

Яне може да е всякакъв, но когато фактите говорят, и крадците трябва да мълчат.

напротив ... тук е огромният проблем ... не може политическа мижитурка да ми разказва приказки ... няма ли друг, малко по-чист, с малко по-хигиенни навици да го говори това ...

Няма чисти!Всички додрапали до властта още по пътя си нагоре явно така се оплитат като свински черва с други тям подобни и се клепат и мърсят,че изборът ни е само този!Да се радваме,че все пак нещо научаваме за паралелната мръсна действителност на нашите любими политици,ако ще повода да е поредното наклепване или недоволството на някой си ,че само други са се облажили!Факт е обаче,че нищо от това,което научаваме не ни прави по-щастливи и уверени че нещата ще се променят!Горката България!Горките ние!

и ти може да си всякакъв ако не си червен. крадците да говорят щото все някой ще опере пешкира. фактите ги знаем по сметки и заплати.

".....Продавана е на швейцарската фирма на цени, които са по-ниски дори от тези на АЕЦ "Козлодуй", които по същество са най-ниските цени. Тази швейцарска фирма е получавала огромни количества 8,5 милиарда мегаватчаса за този период на цени между 30 и 70% от това, което консумират потребителите на електроенергия...." ЕТО ЗАЩО ВИ Е СКЪП ТОКЪТ! ПИТАХТЕ ЛИ ОВЧАРОВ И СТАНИШЕВ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ РАЗЛИКАТА?! СМЕТНЕТЕ КОЛКО ПАРИ СА 8.5 МИЛИАРДА МЕГАВАТЧАСА ! ЖУРНАЛЯТА ПАК СА СБЪРКАЛИ ДИМЕНСИИТЕ, НАВЯРНО СТАВА ДУМА ЗА 8.5 МИЛИОНА МЕГАВАТЧАСА. АКО Е ТАКА, ПРИБРАНАТА РАЗЛИКА Е ОКОЛО 4 МИЛИАРДА ЛЕВА!

Нали много ги разбираш нещата и си в управлението на Герб - защо лично не се зае да изясниш проблема? За теб токът със сигурност не е скъп , щом питаш другите, на които им е скъп!

Казах го вече, но повтарям, защото значителното в случая е именно това, че задачата за риенето в корупцията се дава на човек показал и на слепите, че е политическа к..ва. Защо точно той бива използван за тая цел? За мен това издава общата игра не ГЕРБ и БСП - така ще се вдигне шум, но никой няма да го приема толкова сериозно.

ако е обща игра защо охраняват Яне? Ако е задача- обща кой е шефа? Шума за ЕС ли е? има ли външна заплаха за политици риещи се в корупцията в енергетиката? хората нямат пари да си плащат надутите сметки!

ВСИЧКИ БИВШИ СОЦСТРАНИ, ПОВТАРЯМ - ВСИЧКИ, СИ ОМЕТОХА КОМУНИСТИТЕ ОЩЕ ПРЕЗ 1989 И 1990! И ТРЪГНАХА НАПРЕД. САМО НИЕ ДУНДУРКАМЕ ОЩЕ ТЕЗИ ИЗЧАДИЯ И ТЪРПИМ ДА НИ КРАДАТ ДО ГОЛО. 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ИЗБЯГАХА. НАЙ-МЛАДИТЕ И НАЙ-КАДЪРНИТЕ. КАКВО ЧАКАМЕ ОЩЕ? ТЕЗИ ПАРАЗИТИ СЪВСЕМ ДА НИ ЗАТРИЯТ ЛИ?

И още повече члена на БКП и шеф на мафията в нашата мила страна го избрахме за министър Председател.

Имаш предвид Р.Овч. .Като гледам за какви пари ства въпрос и сицилианската мафия би му завидяла.

За всичко това е виновен кан Аспарух. Не е трябвало да пресича Дунава, а да продължи на Запад!

Тази книга сме я чели.

КОМУНДЕТА, ВЕРИЦАТА ВИ КРАДЛИВА!

стари папки и дай-да уволняваме - там поне си много добър. Дупедавец!

Основния проблем на тази държава не е ГЕРБ, а че съд и прокуратура са пълни с хора под контрола на БСП!!!!!

от ГЕРБ има ли проблем.

БКП явно имаш в предвид, че едната е семейна приятелка на Цветанов (с четири години стаж от които две по майчинство), а другия е доверения главен прокурор на Цветанов и Борисов.

Откакто Янев си обърна позицията(и задника) на 180 градуса спрямо Борисов не му вервам за нищо колкото и да се старае!

А как се казва на човек, който се отрича от думите и "позицията си"?

малко пишкал на фонтан

Той не си е сменил позицията, а само е ОБЪРНАЛ РЕЗБАТА.

Яне и Семов на гости на Алексей Петров Лидерите на РЗС занесоха кило грозде на Трактора в дома му. Яне Янев заедно с Атанас Семов пристигнаха на улица Арарат" 8, за да се срещнат с Алексей Петров. Яне Янев пристигна в черен Опел" с един килограм грозде, а Семов носеше ябълки. Те посочиха, че са поканени от Алексей Петров, за да се срещнат и да обсъдят престоя му в ареста през последните 8 месеца. Минути преди това от жилището на бившия съветник на ДАНС излязоха Дария Крачунова, която завежда архива му в басейна Спартак" и неговият адвокат Ина Лулчева. Братът на Алексей Петров - Огнян също обикаля около къщата. Заедно с Яне Янев и Атанас Семов на гости на Петров дойде и Изпълнителният директор на седмичника Галерия" Кристина Патрашкова.

А кой го назначи за шев на ДАНС,Яне ли?Давай тогава идругите имена или само си чешеш зъбите.

смеете се и се подигравате на Яне. след сценката с доган разбрахме че от 7 човека в България само яне и доган са охранявани без да са президенти, министър-председатели, сегашни и предишни министри на мвр. явно срещу Външни заплахи. Мисля че списъка е твърде къс за икономическото състояние на държавата. и ширеща се корупция. предлагам да се разшири състава и да се прилага временно пазене и на министри, съдии, прокурори, кметове....на случаен принцип но явно и публично без възражение от пазения. дано се падне и на нашия кмет да го пазят поне месец. без курви и рушвети..може и да се оправи човека.

и ... какво каза ние се възмущаваме от подмазвачество му .. от политическата му прос...уция, а ти за какво му се радваш?

ами подиграй се на целия народ каквито ви бяха обещанията 23 години такъв отговор ще получите. ЛЪЗГАВ. Искаш ли кафенце? Машина или на пясък? Аз не се възмущавам от начина. стига някой да ви пусне кранчето, червени боклуци.

Защото си заложи фойерверкче и счупи стъклата на партийното си клубче ли!!!! Това ли е заплахата за Янето! Или заради това, че вече не обслужва ЧЕСТНИЯ ГРАЖДАНИН, но не иска да му върне парите за неизпълнените поръчки. Като е толкова сербез и принципен защо не отиде като свидетел в съда срещу Трактора!!!!!

В БГ е така: има мафия, но няма мофиоти; има корупция, но няма корумпирани; има убийства, но няма убийци; има кражби, но няма крадци; има скъсани язовирни стени, но няма виновни; има взривове в погреби, но няма отоворни - иначе всичко е много демократично и правово.

сме в преход, братче. Затова са половинчати нещата. Накрая няма да остане кой да ги завърши.

Мине известно време и едните вадят досиета, а другите прокуроски папки. Накрая заедно ходят на почивки в чужбина или посещават децата в прескъпите университети там. Тази подскоци на Янев пак ще са поредните безрезултатни глупости, а и този случай с продавания ток се коментира преди 2-3 години и дори Р.Овч. тогава се обясняваше и нищо не последва. По-странното е защо нищо не правят с кражбата и корупцията със заменките, нищо не последва с Масларова, с Мургина, с Маргени, със сина Гриша Ганчев хванат за ДДС измами, с митничари, със Софиянски, с изнудвания и платил 150 000 на Цветелин Кънчев генерал, с платените 1 млн евро на Доган, с хотелите в Рибарица, Девин, по морето ... НИЩО. Само мизерни доходи, нарочени за бизнесмени капиталисти, мутри, монополи и оправдания.

Не може да бъде , Станишев обеща на стадото реки от мед и масло . Няма как да се е крало толкова през тяхното управление . Ако бяхме измели всички комунисти и ченгета 10 ноември , наистина можеше да живеем в нормална страна , но ние ги оставихме да ни докарат до това състояние в което се намираме в момента . И една голяма част от стригания и доен народ е готов пак да избере същите червени боклуци , забравил как живееше по времето на Луканов , тройни и не знам какви си коалиции. Но всеки народ си заслужава управниците, за съжаление.

На 10 Ноември те самите започнаха постановка на нова пиеска, тъй че е неумесно да се брои за начална, на каквото и да било друго. Измитането не можеше да стане, защото 99% от хората все още мислеха за някакво по-добро БКП и им трябваше време да бъдат първо приучени да очакват това от други и им трябваха 24 години държавен терор, за да схванат, че политиката не е в телевизора, а точно зад едно отвърстие в задната долна част на тялото им.

До кога ще ни занимавате с брътвежите на яне???Тръгнал да носи нещо в Прокуратурата т.е. от където го е получил..Може ли толкова хора дето са ги гледали основните факти по делото, защото яне 100% е гледал само клюкарската страна в тях,да не си разбират от материята???всички да са профани???и т.н. Неща дето се дъвкаха и предъвкваха преди години пак да ни ги "топлят" и ние да се радваме значи наистина нещата не са добре.Бих казал едно голямо "браво"на човек, независимо от партийната му принадлежност ако изкара ГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА/не преразкази/за всякакви злоупотреби..

не му даде и "флашките с информация, уличаваща ГЕРБ в корупция, съобщиха от партийното ръководство. Дали българите искат да разберат истината за мутренско-милиционерския режим."

Питай Чехльо! Той го прати за 7 години да лежи в Конституционния съд.

Според Яне,България е изнесла цялата си ел.енергия за 200год. напред!Ха!Ха!

Не си доразбрал това е рамков договор а каква част е усвоена и каква част още трябва да се усвои не е ясно от тази статия.Добре са се закопчали с този договор а за нас остава да се надяваме на справедливост, ама май няма да го доживееме ние,дано внуците ни са по-мъдри.Ние сме лекета в действие.

"... а досъдебното производство е образувано чак през 2010 г. "Тогава прокурорът, който се е занимавал с делото много съвестно, изведнъж е бил отстранен и отведен от прокурор Стойчо Ненков. Делото е прекратено през септември 2012 година"... А сега пребройте, колко КАДРИ ОТ СИМЕОНОВО бяха назначени във висшите органи на съда, спомнете си за СЕМЕЙНАТА ПРИЯТЕЛКА - шеф на СГС и ако искате, правете изводи.

Лидерът на РЗС зададе три въпроса на премиера, плаши с разкрития Янев пита кой е Буда

Кога Яне говори "истина"?

"РЗС ще правят анкета сред симпатизанти, за да установят дали гражданите искат партията на Яне Янев да продължи да разпространява нови флашки с информация, уличаваща ГЕРБ в корупция, съобщиха от партийното ръководство. Дали българите искат да разберат истината за мутренско-милиционерския режим и ако отговорът е "да, кога, ще стане ясно в края на април, допълниха от РЗС."

Кога да "вярваме" на Яне?

Не, РЗС разпространява "флашки ". Това са разсекретени документи, които се публикуват след решение на парламентарната Комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта. Вижте състава, Бе! Така, че " припомнянето " и "Допълнението" ви е фалшиво, като червената ви партия. И като всичко, което говорите от толкова много - загубени за българската нация - години! Много неща, ще ви припомним: за източването на пенсионните фондове,за деноминацията на кредитите, за кредитните милионери, фалита на банките, кражбата на спестяванията и криминалната приватизация, незаконното изнасяне на авоари извън границите на България и изпирането им в офшорни банки, организиране на канали за контрабандни стоки през митниците /държавата е ощетена с милиони левове от това / * източване на ДДС, с криминални юридически похвати и фиктивни фирми. И още много престъпления срещу българският народ, които извършиха партиите от Тройната коалиция, през годините. За всичко това, ще ви се потърси сметка! Рано или късно, Но, не - никога! Хайде, сега - хорово: Ауууууууууу-аф-аф!

аз питам за Яне, това другото и по-чисти хора могат да го свършат ...

защо спахте 4 години за предизборна агитация ли ги пазите и като минат изборите пак в архив тръгнем ли като лавина спиране няма вие ни изкарахте на улицата сега му мислете

И какво толкова очаквате, след като Янето - на представяне на разсекретените материали, говори за НАРУШЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ И ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛИЯНИЕ!! Явно и той е разбрал, че с това с което разполага и един път то е минало през съда, няма да достигне до нищо! И поддържа единствено шумотевица за го включат с листа на ГРОБ, защото с коалицията Ярешки-Магарешки мястото му е под опашката на коня извън парламента!

Е нали има разделение на властите и всяка е независима една от друга по Конституция?Как така се оказва "политически натиск".Излиза,че Конституцията не важи за политическата Мафия.В този случай,защо Запада ни отказваше политическо убежище с мотива,че сме "демократична"държава?Нека посланика на САЩ да обясни.

с две думи наследство от червените пак.....кога ще се оправи тази държава

Прочети как оправданите изплуват в сделките и застрояването на Иракли!! Със съдействието на сегашните управници!

По думите на Янев става дума за енергийната мафия и за 90 милиона, с които е ощетена държавата. Според него става въпрос за корупционна схема за износ на електроенергия от 2004 до 2007 г. В този период НЕК преотстъпил правото си на швейцарска фирма да търгува с електроенергия, която е миксирана от АЕЦ "Козлодуй", от ТЕЦ-овете и зелена енергия. От къде е взел Яне тази зелена енергия не можах да разбера.

всеки иска и търси "Лично обяснение": кое, как, къде, кога точно е... Ами стани депутат тогава! Участвай в комисия , разрови папки ... потърси истината, разбери за зелената енергия, щом искаш... Тц, кога ще се научим да мислим; да различаваме истина, от неистина; добри обстоятелства, от лоши; причините- за "преобръщане" на нещата... ама то си требе знания... самообразоване...Яне по-добре знае от теб! Не трябва да се укорява!Най-добре е да го оставим да си изработи "платата", пък и да чуем Прокурор и Съд!