Американският Ф-22 пречил на двата руски Су-25 в Сирия

Руското Министерство на отбраната съобщи, че американски изтребител Ф-22 се е приближил до два руски щурмови самолета Су-25 и им е пречил.

Обратно в новината

Коментари - Американският Ф-22 пречил на двата руски Су-25 в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ф 22 може да е10 поколение, но защо ли когато се е появил друг, но СУ 35 с, който преди това се намирал на височина 10000 м, американски самолет ведната се е прибрал. При това се е прибрал с поражение (условно),тъй като летецът не трябва да допуска противникът да се окаже на опашката му, което означава, че веднага ще бъде подбит.Тъй,че поколението на самолет какво и да е то, майсторството на летеца е определящо.Руснаците в това отношение няма равни. А самата статия е лъжлива в полза на американците. Те абсолютно изопачили ситуацията.Свикнали да побеждават в Холивуд.

Ташаци! Руснаци са навлезли в пространството на САЩ в Сирия и после са избяалги

Не знаех, че американците имат пространство в Сирия. На основата на някоя международна норма предполагам.

Сополите - 25 трябваше да бъдат свалени и тогава щеше да стане ясно.

Браво! Голям си математик!!! Готов си да размениш нещо, което струва над 140 млн. долара за две неща на стойност около 10 млн. долара!!!! :))

Един американски Ф22 ,само с появата си е разгонил трите руски хвърчарчащи баракми,навлезли в зоната му!

Фактите, обаче са други...

Strahoten scenario za prodalzenie na TOP GUN. Rissnacite sa care na postanovkite I propagandata. No istorijata pomni I drugi takiva icidenti ,kogato edin neizvesren ruski pilot preletja nad drug mnogo izvesten (Gagarin) I vsichki znaeme ,kakvo stana.

Чиии го търсят там краварите.Те загубиха в този задочен дуел.Да се измитат. Кого защитават там заедно с западната коалиция - терористите от ИД.Народа на Сирия не ги ще, всъщност никоя страна не ги ще , но те пак се врът навсякъде докато разпалят някоя война .

Пиндоса е нацапал гащите и е изстрелял наакания си памперс за да покаже,че СУ-35 са го насрали.

в краина сметка американците са се оттеглили ... щурмовика не е изтребител ...

За целта руснаците трябва да си поръчат клипа на американска компания, да им го заснемат, защото такова нещо не се е случило!!! \пък според сирийски източници с торта от руските самолети / изходена от руските пилоти/ в Сирия ще превърнат 1000 декара пустиня в плодородна градина!!!

Скоро братушките ще пуснат някое видео в туба, как изплащеният до жълто-кафяво Ф-35 бяга от руските Су-35 оставяйки пушилка след себе си:) А после говорителят на военното министерство ще се извинява официално по медиите, че по погрешка са показали част от нова видеоигра:)

Не им е пречил! Искал им е памперси назнаем...

Типична нагла Гьобелсова лъжа и руска манипулация...!!!!!! Е това е путинизация и хибридна война - лъжи и манипулации и народ от руски овце... Те и за това толкова са страдали и ще продължат да страдат с водачи такива нищожества като КГБ-иския изрод Путин... А Су 35 сравнен с Ф 22 е като да сравниш руска каруца с реактивен самолет... Тя туркинята с Ф 16 ги оправя тези като ги сваля на земята...

А нещо по същество да кажеш? И защо па си се кръстил "Умен"

Всеки иска да се развива, та това е неговия стремеж но е допуснал печатна грешка не 49 а 69 е

УМЕН-.......

Ти дори не правиш разлика м/у СУ-25 и СУ-35 а разликата е огромна в самолетите.

И ... изненада! Изведнъж, като се е появила 35-ицата от нищото, оня "ас" е намазал гащите! Оттеглил се бил. Панически и насран... но с достойнство!!! Циркаджии!!!

Защо Су-35С не е по зъбите на американския F- 22???? Защо F-22 избягва среща със Су-35С???? Обяснението е просто, но само специалистите са наясно, та ето защо: Су-35С е с намалена радиолокационна видимост, поради частичното използване на стелт технологии. Не е на нивото на американеца, но все пак има ЕОП от около 0,7 квадратни метра. Поради това американският радар AN / APG-77 може да види руския самолет от разстояние 150 км. В тази връзка, не може да се използват напълно възможностите на далекобойните ракети AIM-120D с обхват от 180 км. От своя страна Су 35С, с радар "Irbis" открива цели с ЕОП от 0,01 кв. м., колкото е на F-22 на разстояние 90 километра. Съществува и съответна ракета, която покрива това разстояние - P-27. Обхватът й е 110 километра. Всяко включване на радара на F-22 значително увеличава видимостта на самолета поради електромагнитното излъчване. Това означава, че чрез засичане на Су-35С, "Raptor"-а издава своето местоположение. Това, разбира се, не е достатъчно за Су-35С да направи ответен залп. Най-малко, защото обхвата на руската ракета не е 150 км, а само 110 км. Но руският пилот може да се подготви за противоракетна маневра, което като се има предвид супер маневреността на неговия самолет, може да се окаже доста ефективно. Също така на Су-35С ще бъде задействана системата за противоракетна отбрана. И тук американската ракета има дори още по-малко шансове за успех. Работата е там, че в по-голямата част от полета си траекторията й се коригира с помощта на GPS сигнал. На финала се активира активена радиолокационна ГСН. Според редица високопоставени представители на Пентагона, САЩ изостават от РФ в областта на системите за РЕБ най-малко с 10 години...

Така че, системата за РЕБ на Су-35С е способна да се справи с американската ракета във всяка част от нейния полет, първо блокирайки GPS сигнала й, а впоследствие и работата на ГСН в последния етап от полета й. Забележете, че на "Raptor"-а въобще отсъства система за РЕБ. На F-22 също така липсва и система за откриване и съпровождане на целта в инфрачервения спектър. Такива системи позволяват да се сканира въздушното пространство в търсене на вражески самолети в пасивен режим, без вкл. на бордовия радар, т.е. без никакво излъчване, което да издава самолета. На Су-35С тя е интегриран в системата за оптично локализиране ОЛС, в допълнение към канала за топловизионно откриване има и телевизионен канал. Това е предимство. Вярно, не много голямо, ако говорим за сблъсък на Су-35С с Раптор. Тъй като обхватът на ОЛС е 80 километра. За да открие Су-35С, F-22 трябва да включва радара си, независимо от това на какво разстояние се намира руския самолет от него. За Су-35С това не е необходимо, все едно той ще открие "Raptor"-а с помощта на ОЛС само на 10 километра по-близо, отколкото ако използва бордовия радар. От гореизложеното следва, че при сблъсък на голяма дистанция шансовете за успех на двата самолета са приблизително равни. Решаващата роля ще изиграе умението на пилотите...

Що се отнася до сблъсък на близка дистанция, супер маневреността на руснака значително увеличава шансовете му за победа. Но не чак толкова, че лесно да се разправи с американеца от 5-то поколение. Работата е там, че много зависи и от ракетите, използвани в близкия бой. Су-то използва Р-73M. САЩ имат AIM-9X Sidewinder. Приетата на въоръжение през 1983 г. Р-73 за дълго време е една от най-добрите (според някои информации - най-добрата) ракета клас "въздух-въздух" с малък обсег на действие. Въпреки това, благодарение на поредицата от подобрения, американската AIM-9X наскоро пое лидерството. Обаче превъоръжаването на рапторите с новата модификация на ракетата едва започва. Сега те летят с AIM-9M, която отстъпва на руската Р-73M по бойни способности... Ето защо за F-22 не е здравословно да се среща със Су-35С нито отдалеч, нито отблизо! И както виждами американците старателно избягват такива срещи в небето над САР...

Дрън дрън тролина!Съветски или руски самолет МИГ или Су нямат победа над F-16!А F-22 F-35 имат много по модерни и мощни радари ъа откриване на летящи ковчези СУ и МиГ!Освен това данните за целта или целите могат да бъдат предадени и от сателит наземеен радар и нещастният руснак е обречен на поражение дъъъълго преди въобще да може да реагира!

Много ми е смешно, когато в отговор на обоснован, издържан и грамотно написан коментар като горния, се получи нещо като твоето ... Очевидно не разбираш нищо от авиация, а от бойна такава - още по-малко. Най-разумното, което можеш да направиш, е просто да си мълчиш и да не се излагаш.

Поредният специалист, който и идея си ням как работи радара. Радарът, специалисте, е като да светнеш с фенерче в тъмното за да видиш някой. В момента, в който светнеш, и тебе те виждат.

Информацията ти и разбора са ти непълни и то не в полза на САЩ. 1. Руснаците има ракети въздух-въздух с обсег 300 км. 2. Начина на обучение на пилотите и корнно различан в полза на Русия, дори индийците са по-добри пилоти от американците. 3. Тактиката на въздушна битка на американците става само срещу камилари, при учебни въздушни боеве, индийците със СУ-та им разказаха играта.

През юли 2008г. е бил проведен симулиран въздушен бой, с изтребител Су-35 срещу няколко американски машини - F-22, F / A-18 Super Hornet и F-35 с крайно печален за американските военни резултат - само една победа за американските самолети в повече от 20 въздушни битки срещу Су-35. Симулацията е била проведена в американската военновъздушна база Хикам на Хавай...

Верваш ли си?

Пишеш абсолютни глупости! Да се проведе симулиран бой това означава американците да имат пълната характеристика на су35 която е напълно засекретена още повече че ф35 който е от 5то поколение през 2008г е в изпитателен стадий...не съм сигурен дали е летял изобщо.За ф35 руския министър на отбраната каза че ще имат конкурент след най-рано 10 години.

Гаджалите с лекота свалиха руски самолет. Свалянията не са проблем. Въпроса е,че Русия както винаги е некоректна и не спазва договорености. Това ие политиката. Бедняци са мужиците и нямат друг шанс освен да бъзикат и правят проблеми. Но както се вижда вече деньги нет и падението е стремглаво . Скоро ще се наблюдава това разлагане....... Беднотия и Путев я спряга.

И? Много радостен ли беше? Предложи ли жена си и сестра си на джихадистите да се позабавляват след това? . .Рептилий ( нерегистриран ) 15.12.2017 12:11 Турците като им свалиха летящия ковчег, после руснаците една седмица не спреха да реват, как това бил това бил беззещитен самолет носесещ мир и расъсещ с цветя. :)"

Какво правят американските военнопрестъпници терористи и убийци на невинни цивилни в небето на независимата държава Сирия?

Са сравняваме F-22 със Су-тата е все едно да сравняваме F-16 със двуплощника Поликарпов! Така,че лъжите на руското командване стават все по .....наивни или още по точно звучат много ивохристовски

За американските F-22 и F-35 има препоръка да избягват близкия въздушен бой с руските изтребители от 4++ поколение.

Ако може само да помогнеш източника на тази 'препоръка' ?

Руските и американските самолети имат заповеди и правила съгласувани между руските и американски щабове за избягване на допир и конфликти между двете ВВС-ли! А това което си написал е за лапни шарани модел 1970-те години! ивохристовци !

Cпоред военният специалист и редактора на на Business Insider Alex Lockie ,грабливата птица Pаптор ф-22 е с по големи шансове при сблъсъка със руският много целеви и радароуловим Cухой -35. Tова се дължи на радарната система на Pаптора, която много отдалече успява да засече руският Cу-35, докато обратното не може да се каже за руският Cу-35.

Надай се, Г Овньо. Едно време и хер Хитлер така се надаше.

В смисъл? Да не би да твърдиш че руснаците са имали по-добра техника от германците шрез ВСВ????? Ако е така ще дойдеш много неграмотно човече!

Тези топлинни ракети се използват за отклоняване на ракети с инфрачервено насочване. Излъчват силна топлина за да заблудат системата за насочване на ракетата и самолета (мишената) да има възможност да избяга. След това кратко пояснение предлагам следната версия: летят два руски щурмови (т.е. те не са в състояние да се защитят ефективно от изтребител, защото нямат необходимите оръжия) самолета. Идва нашто гъзарче и почва да се прави на мъж с лъскавата си играчка (5 поколение). В това време системата му за предупреждение почва да пищи, че е взет на мушка от друг самолет (онзи от горе). Нашия не иска да изпробва е в реални условия своята невидимост, пуска си топлинните капани (изобщо не са ракети, а по-скоро нещо като пиратки за Нова година) и с мръсна газ се изнася. Така аз виждам нещата ...

Това и се е случило на практика.

Много елементарно "виждате нещата" колега. Подозирам, че и руснаците така я виждат, или поне я виждаха, докато турците не им отвориха очите. Да сте чували нещо за Link16, IFDL или за BACN?

Именно,,МРЪСНА,, газ....АМА МРЪСНА И СМРАДЛИВА.

За подобни 'предположения' на Савушкина плащат - ако си готов да бичиш по 100-200 такива на ден. А какво реално се е случило - кого го е еня..

Е, сега стана ли им ясно на спорещите в Дира какво точно се е случило. Сега и самите американци признават, че F-22 е бил само един, а не два както първо твърдяха!

Бил си там и си им светил..

1. Руснаците контролират въздушното пространство на САР. 2. След сваления Су-24 всички руски бомбардировачи/щурмови машини се съпровождат от изтребители. 3. След като американците нанесоха въздушен удар по сирийците в Дейр ез Зор, руснаците заявиха, че ще свалят всичко, което се появи във въздуха на запад от р.Ефрат. Всичко дотук ми дава основание да вярвам, че именно това се е случило между двойката С-25 и F-22...

Това сигурно е спайдърмен или батмен. В реалността, американците винаги са гледали да стоят възможно по-далеч от руснаците. Имат лош опит

Има нещо много тревожно в тази статия, която ми е интересно, че другите не го забелязват. Трябваше да пише: "отнякъде се взеха едни топлинни капани, които пречеха на руските Су25. За да пишат Ф22, значи са го видели. Как така, бре, той е невидим! Или е невидим само за Ан2? Да люхнеш 160 000 000 $ за невидимост и после тази невидимост да не можеш да я видиш, ужас!

По-голям ужас е да те разстреля "видим" изтребител, без да можеш да го видиш или дори подозираш, че е "там". Питайте екипажа на Су-24, който едва отърва кожата от един "видим" F-16.

Подценяваш, копеуе! Тука всички сме грамотни и знаем, че Су24 (както и Су25) не е самолет за въздушен бой. Задачата му не е да се бие с други самолети. Ф16 и Ф22 са самолети основно за въздушен бой. Дори стратегическият бомбардировач Ту95, който има на опашката си картечница има по-големи възможности за въздушен бой от Су24 и Су 25. Също така американския аардвак ф111 няма никакви възможности за въздушен бой. Нямаше такива възможности и печално уволнения Ф117 .

Ганьо, новината излезе първо от американските ВВС, ако чакаше на руснаците да разбереш че е Ф22 щеше да си умреш с чакането. Истината е доста по - тъжна за руснаците, докато не им пуснат някоя ракета, въобще не разбират че до тях лети самолет - трагедия.

Виждам, че не си Ганьо! Пишеш си името на латиница. Очевидно криво си разбрал "циливилизацията".

Връзка към американски сайт, където информацията е излязла преди руската, ако обичаш. Иначе пишеш глупости.

Жалко, че на практика положението е било кръгом и беж да ме няма, а?

Най-сигурното доказателство за "невидимост" са го дали самите пилоти на Ф-ътката. След като са духнали през глава, ясно е колко си вярват че са невидими.

ВОЕННИТЕ-американски и руски си договориха ПРАВИЛА ....И ги спазват.НО ПОЛИТИЦИ /ПРОВОКАТОРИ/ непрекъснато се намесват ,прокарвайки глобалистки геополитически интереси,нямащи нищо общо с военната обстановка....Целта е КОНФЛИКТ ,доминация и печалба....

Руснаците пак си ги къдрят както им е изгодно. Ф22 е изстрелял топлинни ракети които са за разсейка на ракетите с топлинно насочване,тъй-като се взривяват 2 секунди след изстрелването им и създават ефект на фойерверки.Така е показал на руските су25 че са се отклонили от курса и са в пространство контролирано от международната коалиция.Су 25 имат проблем с навигацията и това си пролича когато един беше свален от турците след като беше навлязъл за около минута в турското възд.пространство.А су35 неможе да изненада по никакъв начин ф22 защото радара му засича летящи обекти на 300км и има ефективна стрелба по 8 от тях.

Руснаците си ги къдрят, малко странно звучи. По-правилно е да попитаме, какво правят американците на територията на Сирия. Няма отговор на този въпрос. И как така 21 век се опитват да анексират части от територията на Сирия. Кой им е позвоолил. Сирия няколко пъти настоява, включително и в ООН американските военни да се махат от нейната територия. А руснацияте не ти ли е ясно какви ги къдрят. Ами те са поканени от Сирия и на тази територия те се разпореждат. Ако това не си разбрал и ти липсва информация, то какъв го дириш в този форум и неразбираемо какви простотии несвързани пишеш.

Американци в Сирия няма! Те са в Ирак а между Ирак Турция и Сирия има въздушен коридор който се контролира от международна коалиция оглавявана от САЩ. По същия коридор мина самолета на бате ти Бойко когато Иран не му дадоха коридор.

Ало, измисления майор, дето май си жена или нищо неразбиращо дете. Минус ми написа, а не ми даваш отговор, какво правят американците в независима държава и защо не се махат, както са ги помолили. Дай ми адреса си, да дойда у дома ти и да си обявя, че една две стаи са мои и ще присъствам до когато си искам. Ако почнеш да недоволстваш, да взема да те пребия. Да видим дали същите простотии ще пишеш.

Ако е така и само предупреждава, това може да стане по каналите за комуникация а не да изстрелва топлинни уловки. Явно си е играел да войници и е правил симулации на атака. Но дори и така да е, защо в крайна сметка Ф-ътката е избягала ако наистина е в състояние да се скрие от радара на су-35 и да отклони ракетите с топлинните си уловки. Явно пилотите са си научили урока който сърбите им дадоха с "невидимия" ф-117 и самите не си вярват че са невидими за радарите.

Аве вие наистина ли сте толкова глупави та задавате един и същи тъп въпрос по 100 пъти тук ве???? Сега да ви отговоря!!!!!! Посред бял ден когато имаш визуален контакт и то от близко разстояние не ти трябва никакъв радар!!!!!!!!! Поради тази причина стелт бомбардировачите летят нощем !!!!!!!!!! Сега разбрахте ли защо, защо, защо, защо, защо, защо, защо, защо ?????? Или според вас е трябвало да пусне една истинска ракетка на СУ-то вместо да се махне от място където все пак е уязвим от топлинни ракети или от оръдие?????? Хората са тренирани ве и могат да разсъждават в такива ситуации кое е по-правилно и кое не е!!!!!! Не тука разни форумни герой да питат защо защо защо!

Дори са го заснели на видео,как стелта лети посред бял ден ниско на не повече от 200 м над една гора явно има някакъв проблем и от долу се изстрелва една ракета която го сваля. Всъщност този ф117 и един ф 15 са двата свалени самолета по време на бомбардировките над Сърбия.Забележете от 1380 извършени полета два самолета са свалени.Страхотно пВО.

Краварите винаги са били окупатори!!Дори и в Сирия!!!САЩ се намират на чужда територия БЕЗ покана от управляващата политическа сила и БЕЗ Резолюция на ООН!?!?!! Това не е ли нагло спрямо СУВЕРЕННА страна ч л е н на ООН??????"Демокрацията" на САЩ се поднася на върха на копието/въоръженото стълкновение/???? ДО КОГА Света ще ги търпи???

Американците няма как да не са знаели, че руски изтребител лети на по-висока позиция, това едно. Руският изтребител е засякъл приближаването на Раптора на 1000 %, и то отдавна. В допълнение, СУ 35 е слязъл до 3000 метра височина за около 2 минути. Кога американецът е имал време да се прави на шут ?? и за къФ чеп ???

Е как ве? Руснаците са навлези в зона контролирана от американците в момента?!?!?! Според теб какво трябва да направят?

Ватниците са си наврели миризливите нахални муцуни там където не трябва и на бързо са ги разкарали.СъвеЦките трошки на бързо са се омели при вида на ф22. Нормално.Пропагандата за дебили си върви,но на всеки летец е ясно кога може да изяде дървото.

Платен бездарник...

Операторите на обора да си гледат кравите.......Самолетите НЕ са тяхна специалност.Спазвай длъжностната характеристика илишътиебамаматъ.

Вярно си пълен бездарник. Ако си над 10 годишен, трябва да се притесниш сериозно за умственото си развитие.

Докато гори къщата на съседа спете спокойно деца. Те и съседите никога не са си мислели, че може да им се подпали чергата. Докато стават инциденти за пред медиите, други имат проблеми със съня. На мене друго ми е интересно: Какво е това зона за деескалация или демилитаризирана зона и какво правят там американски военни самолети? Като какви се явяват американците на хиляди километра от дома си и съгласно кой закон на международното право? И в края на краищата, ако искаме да опростим нещата, САЩ и Русия Съюзници ли са или са Врагове? Ако са съюзници, защо си пречат когато декларират обща цел? А ако са врагове, тогава кой е експанзионистът и кой се защитава?

нали знаеш, че светът не е само в черно и бяло ..... има хиляди нюанси и цветове та тъй, ако става въпрос за разпарчатосването на Сирия - врагове са! ако става въпрос за наводняването на ЕС с мигранти и разбиването на съюза - съюзници са и така нататък

Ю. Деспотов

Така е, светът не е само черно и бяло, но това за което говориш ти, са Интереси, или множество от частни интереси. То и феновете, било то спортни или политически са винаги черно-бели далтонисти. Аз ти говоря за нещо друго, опитвам се да подскажа, че освен съвкупност от различни интереси продиктувани от непосредствени цели, съществуват и други цели и интереси-Геополитически, касаещи най-вече свръхсилите, но също така и техните сателити. Там дадена непосредствена цел може да е губеща, а крайната цел обикновено не се вижда. Всичко е много относително, както казжаш с много нюанси и Зависи най-вече до колко хода напред можеш да предвидиш действията на противника и до колко хода напред ще съумееш да играеш. Все пак както в Живота, така и в политиката има базисни човешки ценности и фалшиви такива. За жалост за всички нас те са различни.

ХАха един самолет на САЩ ангажира и блокира два на рашките. А ако беше открил огън. щеше да стане като в Турция. Да събират ламарина. Много са велики любителите на шампоан.

Този Питин голям путю ще излезе, аз щях да заповядам да ги свалят американските самолети, що дирят там.

Много филми за Рамбо си гледал.

Ха, топгън направил кръгом ? Невероятно!

Малий-й, трима срещу един! Добре, че американеца е предпочел да остави руснаците живи.

Първо, американецът не е налетял на Су-тата, а само се е правил на интересен и Второ, единствено идващият изтребител е можел да му противостои, а не щурмовите. Забавното в случая е, че руският изтребител е решил да слезе долу за да си играят, а не го е взел директно на прицел от по-високата си позиция, което пак щеше да има същият ефект ....

Не думай!

От тук нататък, Ф22-ките ще побягват все по-лесно, като чуят за Су35.

Както някога са предавали по радиото на германските пилоти "Ахтунг, ахтунг, Ла фюнф ин дер луфт". Така и сега ще предупреждават хищника да започва да пасе трева.

Ако са толкова добри защо не са го свалили, или само се хвалят?

По същата причина, по която Ф22 не е свалил бомбардировачите.

мънго джери сега има гова метла

"На съда всичко е ясно. Да влезе убитият!"

Всичко това започва да ми прилича на- давай, калабалък да става.

5 години великата говедарска коалиция бомбардираше ИД с възглавници, а напрактика пикриваше нефта на Маккейн, купуван по 7 долара за барел и препродаван на демократичната блудница Европа от 52072 длара за барел. Путин спря кнтрабандното кранче и гведарите, пардон каубоите завиха на умряло. Маккейн получи инсулт и белите мишки в главата му, изгризаха миниатюрния му мозък

въздушното пространство, координирано от международната коалиция, ръководена от САЩ - мъ шъ умръ ут смях ки

На кривата (руска) ракета, Космосът и пречи!

От статията разбирам, че двата щурмови самолета са били примамката, а СУ35 е дебнел в засада. И пилотът на Ф22 се е вързал на номера. Съвместното учение е приключило.

Както са тръгнали руснаците, скоро май ще имаме удоволствито да видим свалени руски летящи ковчези в Сирия, както насран пенявещ се руски генерал. :)

Скоро скоро колко да е скоро? По скоро може да се видиш със Създателя.

що бъркаш генерал с матроси от един кораб в Черно море моля?

Турците като им свалиха летящия ковчег, после руснаците една седмица не спреха да реват, как това бил това бил беззещитен самолет носесещ мир и расъсещ с цветя. :)

Сирия е независима и легитимна държава представена в ООН и тя иска САЩ да напуснат територията й, тъй като те се намират там незаконно. Отгоре на всичко, намирайки се на чужда територия американци, се опитват да диктуват условията си. Тяхната наглост и беззаконие нямат предел. При това безобразията си както винаги обличат в лъжливи хуманитарни лозунги от които никой не може да се отърве. Навират си навсякъде, не спазват никакви международни закони и правила. Стават дестабилизираща сила в света.

Тя, Сирия (или по-скоро Асад) искаше и ИД да напусне територията и, но нещо не и се получаваше, защото Сирия не са племето на Асад и правителството му, а останалата част от сирийците, които са много повече не искат човек избил десетки хиляди от сирийския народ да ръководи държавата в чужд интерес.

два Су-25 (щурмовик) летят ниско и си вършат работата. Идва американски Ф-22 (изтребител) и почва да им се намесва, когато от 10 000 м се спуска Су-35 (изтребител) и се залепва на опашката на хамера. Това си е пълен тактическа гаф на Ф-22, който става мишена. Ако това е учение - хамера е "свален".

следват рапорти от пилотите за напускане поради това, че животът им бил в опасност, както това вече направиха 24 моряка от великия ПРО-разрушител Доналд Кук в Черно море, след като една друга стара су-тка-24 въоръжена с "хибини" ги направи за смях като им блокира цялата бордова електроника, симулирайки няколко атаки над безпомощното ПРО-корито.

Инересно ,как Су-35 ги е открил толкова бързо и стремително се е впуснал към тях след като ги водят "невидими" !?

Абе те ги водят и изтребители ама ето какво правят като видят истински такъв...бягат.