Русия няма да обслужва нашите МиГ-29 заради договора с Полша

Русия няма да обслужва българските изтребители „МиГ-29", ако България сключи договор с Полша. Има риск за българските пилоти, заяви пък руски депутат.

Обратно в новината

Коментари - Русия няма да обслужва нашите МиГ-29 заради договора с Полша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой ремонтира самолетите си при врага, бе ?

Ако бях собственик на застрахователна компания, никога не бих застраховал самолет ремонтиран от нелицензиран. Те сами си казват, че не ремонтират, а модернизират по собствена програма! Демек тунинг. Ама машинката се нуждае от ремонт, а не от тунинговане.

Стига лаишки простотии! Има си патенти и лицензи. Никой в света не би искал и не би признал гаранцията на ремонт, направен от нелицензиран сервиз или с неоригинални части. Ако инсталираш софтуер, те предупреждават за авторското право и че не носят отговорност за евентуални щети по компютъра ти, ако ще ремонтираш машини също не носят отговорност за неоригинални части, ... и т.н. защото производителят си е заложил името. Поляците като са толкова добри да си направят собствена марка самолети ГДЖЕДОЩ и да си ги рекламират, продават, ползват, подаряват, ... както им изнася.

Ремонта от Русия е за предпочитане що се отнася до самолета като такъв, те обаче не могат да го направт съвместим с НАТО,

става дума за ремонт на двигателите! какво съвместява с НАТО!!??! трябва да е натовски ли, или как? нещо не схващам.

скоро няма да имаме аец,честито то и бате божко нема да го има ма той си свърши работата и не го ибие

зареждайте със свещи иде новия ред хахаххахахахахахахха

абе виждам че тука сте само cs играчи някви дечица,ама замислихте ли се като свърши горивото на аеца,кой ша ви го зареди а.....?

Кой разумен човек би дал оръжието му да се ремонира от врагове? Русия е заплаха за нас и ще продължава да ни заплашва защото у нас има много руски глисти .

Чудо голямо!Поляците като нямат лиценз гледам не могат да си поддържат самолетите!Не им представлява проблем нито поддръжката на модернизираните по НАТОвски стандарт в Германия нито на собствените по Руски!Защо не се заядат с тях за лиценза или с Евреите че модернизират всичко Руско което са пленили ,без значение дали е сухопътна техника или въздушна!Че те правят модернизация на всичко от МИГ21 насетне през МИГ23,27,29!Заяждат се с нас защото в България има твърде много предатели и платени агенти на Руските специални служби!

h 1

ДО Фсички /Фъшкии/ и Смотани МУРЗИЛКИ: фре ( нерегистриран ) 16.10.2015 18:08 Не искаме "безплатните " руски подаръци. Да ни оставят на мира. Аман от тия пиявици. Няма ракия тука за вас, хващайте пътя. ! pеплика вземи линк +10 гласувай -28 гласувай хът хът ( нерегистриран ) 16.10.2015 18:00 Ало руснаци, няма да си разигравате вече коня тука. Като сте дали лоши условия, само вие сте си виновни. Тука е пазарна икономика и побеждава по добрата оферта. Не разчитайте да ви плащаме по скъпо, щото така сте си решили. ------------------------ АМИН !

Истината е, че въпросните изтребители Миг-29 са прехващачи (излитат, прехващат цел, след което кацат) и имат ресурс от по 350 летателни часа, след което трябва да им се прави основен ремонт на двигателите. Западните многоцелеви изтребители-бомбардировачи (които са предназначени да могат да стоят във въздуха много часове) от този клас имат по 1600 часа ресурс. Направете си сметка, кое ни е по-изгодно - 2 пъти по-евтин руски самолет с 5-торно по голям разход за ремонти или 2 пъти по-скъп западен с 5-торно по-малък разход за ремонти. Един летателен час на Миг-29 струва 52000 лв.

ИДИОТ!

Поляците са "най - оторените" авиатори - неотдавна успяха да утрепят с една самолетна катастрофа "цвета" на полските политици - и за ташак всичко стана на руска територия.

h 1

хайде ШАРО .... БЕГОМ в ССС-наСЕР !!! там ще ти подадат кокала !!! немаш работа в БГ !!!

Катастровата с Руския Т-155 стана на Руска територия с Руска помощ.

за приземяване е взето от хора, пътували на борда на катастрофиралия самолет. В крайна сметка командира решава, дами да се приземи или не. Под натиск е опитал ....

"Срещу посочената сума Русия бе готова да гарантира на България двойно по-голям ресурс, отколкото Полша. ...."

Късно е либе за китка. Преди на руснаците да им стане ясно, че имат конкуренция в лицето на Полша, ни предлагаха същото, ама не за 2 пъти по-ниска, ами за 2 пъти по-висока цена. Алчно дупе кръв сере.

летателна техника не се ремонтира от набедени пенкилер майстори, и кво стана с полските фиати - отдавна за скраб

Наистина имаше такива някога. Аналог на фиат 850 ли бяха.

h 1

не ... на Фиат 125

Гореми яйца ,че путлеристите няма да обслужват миговете ,а някой да иска това от тях?

Ми ти ако си купиш, "порше" при кварталния майстор Пешо чука ли ще отидеш да ти го оправи?

,,и ще ни се предоставят два двигателя за ползване до края на годината напълно безплатно." е нали беше за 2 години ??? Сега излиза ... за 2 месеца .

Стрижат прасето! Вълна няма, но писъци яко :)

Българската държава, като собственик на изделието самолет, може да оторизира когото си иска да и поддържа собствеността. Производителят няма думата. Би имал думата, ако се очаква да направи някаква безплатна поддръжка. Тъй като не става дума за такова нещо, а напротив, цената им е най-висока, У ЛЕВО! Да го духат, един вид... :-)

:)сервизи за тунинг и в България бол,що ни трябва да даваме пари и на поляците

по-голяма идиотщина не бях чел! производителя оторизира кой да извършва ремонти като го снабдява с документация за продукта, обучение на персонала и инструментална екипировка, подлого! ти като си купиш Мердседес за 50 хил евро на самозвания майстор ли ще го караш или в сервиз на Мердседес? Ма що за тъпотии от малоумници!?!?

Ще го ремонтирам където си иска , щоо си е мой. И от Мерцедес нищо н могат да ми кажат. Нали така, морзилко мила?

Тези нашите политици направо са малоумни. Нали уж ни дадоха да ползваме двигателите безплатно докато отремонтират нашите? Сега стана ясно, че те щели да задържат два за същото време за което са ни предоставили техните двигатели. Да ама нашите пилоти летят по 10-20 часа а полските по 120часа. Да не стане така да ни ремонтират четири двигателя и да ни върнат два издухани? Министъра май не си е чел договорите.

Вякак може да е ,но пък е евтино нали:))

Безплатно беше само докато стъпим на черджето:),то другото си е и безплатно от тях,само вазелина си е с наши средства закупен

Споразумението е да ги ползват толкова летателни часа, колкото ние сме ползвали техните, след което да ни дадат нашите, а ние да им, върнем техните. Четете бе, другарю, четете!

ЧЕСТИТО на текезесара министър на "отбраната"!!!! От ТКЗС-то се очаква внос на вазелин/да има поне за управляващите/"!!!!!!Това е НАЙ-ПРОСТИЯ министър на Армията от 1965г до сега!!!!!Би дори Сталийски и Найденов/бсп/!!!!!!

h 1

а бре "разбирач" ... Я у ЛЕВО !!! ти ли ще плащаш на руснаците ?? аааа ? ИЛИ ЩЕ БЕГАШ бързо в ССС-наСЕР да им платиш в НАТУРА с ПРЕДАТЕЛСКОТО си ДУПЕ !!!! ааааа ???

Aбе хора, ние в Hато ли сме??? Kак, с Mигове, в Hато бре??!! Kъде са,.. ф- 16?? Hавремето бяхме във Bаршавският договор и ни даваха Mигове, а сега,...в Hато, пък,.. пак с Mигове,.. и кои, щял да ги ремонтира??? 3начи, приехме ви във Hато, ама ще сте със Mигове ,... така ли е?? Hещо, не мога да вдяна бре??! ;)) Mаи, колкото сме в шенген, толкоз сме и в EC, толкоз сме и в Hато!... голям смях бе хора??!! ;))

Тия ф-16 им учех тт данните докат бях в казармата, тъй като служех във ВВС. Та това са самолети от преди поне 40 години. Тогава бяха на въоръжение в турция и гърция - Лариса. Та старички са малко.

ми тя и Полша е НАТО, ма ремонтира Мигове ... ;)) В Германия пък след обединението, си имаше ескадрила с Мигове ;)) и пак бяха в Нато ;)) ???

като полския изобретател втори няма! Пияния готвач в казармата беше изкипал баката със захарта във фасула - но тя --- пиянсака му работата! НО В Гданск (днешен Данциг) (1975г) в студентското общежитие ни изненадаха със СУПА от ЯГОДИ - при това готвача бил трезв (според местните) Модернизацията на двигателите вместо с титан - да не я направят с чукундури или тикви

На вниманието на правителственият авио отряд! Поляците отремонтирват по евтино,няма смисъл да го пращатя Фалкона на производителя му

след модернизирането на фалкона в полша, да качат на бордт тиквата и плявата и да ги "поразходят" за последно! (парашутите са забранени)

равинът ти не те ми предупреди, че ние не сме толкова ниско интелигентни колкото на вас ви се иска? ясен си хазарино!

на мен когато ми се развали Фолксвагена, не отивам във Фолксваген сервиз да я поправят, а в махалата при един циганин ковач да я изчука с варията ....

Точно същото си мислех и аз! И защо направо не им сложат по един дизел VW от тия "чипнатите". Хем и по евтинко ше излезе!

Да не се притесняват руснаците за нашите пилоти ,те и без това са най-некадърното поделение от армията ,още при бай Тошо потрошиха сума самолети и се утрепаха десетки от тях ,вината е че и тогава спестяваха от летателни часове ,а сега вече е трагедия .

както каза великият Тиквоний Последний: -"лош матрял" - пилотите да мрът, -"братята кравари" - да са доволни

Точно от такива като теб "експерти" не искаме мнение!!! Глава проста между два лоста! Що е то?

имаме ШЕСТ ЛЕТЯЩИ ДВИГАТЕЛЯ!!! ША СИ ФЪРКАТ САМИ В НЕБЕТО!! Пилотите ша си седят на земята, щот кабината няма как да са дигне без двигател. Нямало нещото си дет движело елероните.. Било руско производство.. Пък и висотомера и той бил сдал багажа..

:)Казваш от догодина новите авиатори в Долна Митрополия ,ще тренират само излитане,кацането с отремонтираните двигатели е губене на време

Политиката на ПРОСТОТИЯТА се ръководи от девиза:" На пук на симидчията - по 2 за лев!" Плащат разбира се не особено заможните хора! Нормалният човешки разум отказва да възприеме подобен "самоубийствен" ход! Жалко, че няма как след "полския" ремонт всеки един от правителството да бъде "разходен" с едно турче в небето над Родината!!!

Надявам се ,че нашия министър на отбраната не си мисли ,че всичко което може да хвърчи,може да прави същите неща като Миг29!И че при един конфликт основната задача на изтребителите ще бъде да спрат нилската водоплавка/която ни нападна наскоро/!Вярно,че с тия наши изтребители ние вече не можем за спрем никого,но това което се прави с армията ни ,е чисто национално предателство!

На кой му дреме за някакви бг пилоти? На никой :))) Гледай ти, не било ремонт , а модернизация, а ремонт значи няма да има, пък и щели да си ползват двигателите ни и после да ни ги върнат ползвани и с ресурс на половина и след годинка пак при тях на ремонт, пардон, на модернизация. Е няма такава тъпня, само българи и поляци могат да сътворят такава боза :))))

И каква излезе тя?Били подкупвали руснаците министъра ни.Той според мен, не е различил полския от руския език.

А всъщност има ли риск за нашите пилоти.

"гаранция - франция" - "пановете" заявиха, че могат да правят модернизация (ако има с какво), а за ремонта на двигателите, заявиха, че двата наши ще ги изцедят на максимум, а нашите ще ги "модернизират" по панска документация??? В Марианската падина щели без проблем да стигнат до дъното (ако някой ги занесе да ги хвърли там)

Що бе, ако ги ремонтират руснаците по малък ли щеше да е рискът. Аз до сег не съм чул полски миг29 да е паднал сам.

Няма такъв

а колко са ремонтираните двигатели с части по панска документация?

руснаците ще задеистват таиния чип, при което таратаиката пада като круша

и без "задействане" техните самолети си падат по често от другите.

много хубаво уточнение, благодаря

Не си прав,няма да падне ,а няма да излети и не защото ще задействат някакъв тайствен чип а защото няма да са зачистили компа след обслужването.:)Или ако излети все нещо ще свети по уредите.Нова кола като и смених маслото в кварталният сервиз как е-знаеш ,че е сменено ,но компа все ти казва ,че е за смяна:))

Сега руснаците ще се молятда падне някой самолет за да раздухат антинатовска истерия. Сидероглу ще е един от тези. Все едно не са падали и не са умирали български летци когато руснаците ги поддържаха.

Ще падне заради американските лекета Ненчев, Митов, ББ, Рамадан кънев, Чехъла и другите от бандата. Това са едни тамагочита. Натиска им се копчето ,те действат,и никаква разумна мисъл не им минава.

Много точно описа мурзилажа.

А ако не падне пак ще е благодарение на по горе изброените!!

Къде забрави Местан,Доган и Сидероглу??

Български летци и войници са падали и умирали и са се били и срещу руснаци,американци,англичани , по време на война.Български летци са падали и умирали когато са подържали руснаците самолетите но в опити за рекорди -на прима виста се сещам за Спартак Джуров.Българският военен може да има вякакъе началник,дори и безхаберник,но не и мекотело

До-"kaicho65",нямам сведение патка или паток си "многознаещ/а/"??!Спартак Джуров е жив и здрав,никога не е бил летец,а военноморски офицер!Другото написано,едва ли е вярно,но от прости хора няма спасение!!!

се казваше ! Всъщност рекордите му са в областта на парашутизма!!

h 1

а бре МУЛЕ !!! КАКЪВ ти е проблема със Спартак Джуров ??????? аааааа ??? ТИ ПОЗНАВАШ ли го лично ??? МНОГО ЯК ПИЧ е !!! /за твоя информация/

Алчния руснак иска да му цъкаме кинти и да плащаме, както плащаме най-скъпия газ и най-скъпите горива! И за да не се плюнчат руските тролчета, ето цени на Безоловен 95 от рафинериите в Европа, без данъци и такси за 1000 литра в Евро: България - 528.34 Германия - 468.19 Гърция - 476.09 Италия - 485.12 Австрия - 463.31 Белгия - 444.84 Словения - 437.18 Франция - 449.54 Румъния - 462.61 Изрудите руснаци използват това, че държавата събира супер малко пари за данъци и помпят цените на едро в космоса, щото сме им длъжни на мужиците!

Е па кой ви е карал да си подарявате държавната рафинерия?! Обърнете се към либерастите, които осъществиха разграбването на България!

разграбването го направи бкп/бсп

Целта е ясна-да се ликвидира бойната и авиация на първо време за да може турски F16 да летят в небето ни.И мекеретата с фесове да крещят френетично от КЕФФФФ!!!

Специални цени, за "предатели".

DIDA

Що така, бе бастун?! Нали цената на газта още през 1998 г. беше договорена от Евгений Бакърджиев?! Що се правиш на ощипан???

Пич, Лукойл няма нищо общо с руските държавни компании. Лукойл е дъщерна на Филипс -Коноко на Ротшилд и седалището на Лукойл е в Холандия. Всяка втора бензиностанция на Източният бряг на,САЩ е Лукойл. Горещо молете Путин да не национализира Лукойл, както Юкос, защото Лукойл е единственият реален данъкоплатец в България. Бургаската рафинерия работи единственно с висококачествения руски нефт. Лукойл има кладенци в Ирак, но нефтът го преработват рафинерии работещи с такава по качество суровина.

Не искаме "безплатните " руски подаръци. Да ни оставят на мира. Аман от тия пиявици. Няма ракия тука за вас, хващайте пътя.

Ало руснаци, няма да си разигравате вече коня тука. Като сте дали лоши условия, само вие сте си виновни. Тука е пазарна икономика и побеждава по добрата оферта. Не разчитайте да ви плащаме по скъпо, щото така сте си решили.

Хехехех , "пазарна икономика" , "побеждава по-добрата оферта", сериозно започнах да се смея.Сигурен съм, че това просто си го прочел някъде, тука това никога не е било от значение, виж ни ТЕЦ-те и Златните мини :Д

само да добавя -дъртите западняци и алкохолният туризъм по черноморието ни са невероятна пазарна икономика,а гадните руснаци да си харчат парите в Турция ,Гърция и Черна гора

Под руско "робство" имахме 300 (ТРИ-СТА), най-модерни, за тогава, самолета. Без пари. Направо от "поробителя". Сега, при американската "свобода"...

Ха ха ха, мурзилажа е откачил. Болен нещо ги е засилил тука.

Соросоидиотско оборване на факти.

Може може да са без пари.Но я пресметни колко тона домати по копейка килограма заминаваха всяко лято в Русия.Ами прасковите да не говарим за Стюардеса за 20 копейки.

И за коя година ти е казал дедо ти, че да ти ги сметна веднага? Нашето необятноооо поле произвеждаше толкова много, че хранехме ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ВОРОНЕЖ поне един път дневно с изнесената продукция! Смешковци

ИМАХМЕ И ИЗНАСЯХМЕ!!!СЕГА НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА ИЗНЕСЕМ!!!

не си отидеш в Русия (СеСеСеРе).

Целта е да се унищожи БГ авиация, като самолетите се вкарат в задънена улица със сложни казуси от международно-правно естество. Докато се реши кой крив, кой прав пилотите вече няма да могат да се качат на такива самолети и край с авиацията. По отношение на ремонта- не било ремонт, ами модернизация!!! Би трябвало да се модернизира нещо изправно и ремонтирано и на всичкото отгоре мисля, че за това също трябва разрешение и лиценз от завода производител. Руския завод, както всички заводи произвеждащи самолети по света не дава лиценз за ремонт на самолети на други държавим а само на държавата която ползува в армията си такива самолети, така че няма как Полша да ремонтира нашите самолети без това да доведе до лоши последствия и БГ и Полша. Тъпия Ненчев в омразата си към Русия ще ликвидира БГ ВВС и това ние ще го оставим ей така без протести и искане на оставки.

Тъпирчо Полша има и ползва Миг-29. Та какво казваше.

яяя, ГТРчко, много си "прав" --- България има и ползва Миг-29 --- и кво от това? От утре започваме ремонт на СУ-67 ???

Колко жалка страна ни направиха!!!СРАМ СРАМ СРАМ!!!!!!

Бе ,майната им на българските пилоти.

Те руските мигове падат по често от полските.

Руснаците ДГД, на ползите от техните предложения сме се наслушали и нагледали. Късно е вече. Като видяха дебелия и взеха да скимтят. Ние и с Полша имаме вековна дружба.

Обаче, с Америка ни е по-вековна дружбата.

Ам, с Турция.

Ненчев да обяви в e-bay анонс, че набираме офицери, втора употреба и купуваме изтребители, втора употреба, по-евтинки. Може и с изтекъл срок на годност.

още от завода излиза "втора употреба". Толкова им е моженето на великите. Нали техните часовници са най-бързите в света, лилипутите им са най-голямите... Абе народът го е казал - "сделано" в СССР.

До всички тук! Днес е денят на БГ-военната авиация. Вместо да се гордеем с това, ние се срамуваме. Докога ще се псуваме?

Поредното национално предателство..

хубаво казваш за самолетите, за колко ремонтират поляците, колко е срокът им, а дали е така няма кой да ни каже, може и да си го изсмукал от някъде. А газта, газта, защо не кажеш - цената е достъпна до всеки. Ама много загрижени тези руснаци, ще вземе да им стане нещо.

Кога ще разберете, че плащаме скъпа газ за да може нашите тука мутри да си получат комисионнните?

Бате, сега говорим за самолети. Когато темата е за газ, или за кисели краставици, или защо в Америка бият негрите, тогава меже да се обаждаш.