Ген. Михов: Изтребители от завода, а не втора и трета ръка

Парите за нови изтребители трябва да бъдат заложени в бюджета за 2016 година, заяви новият председател на парламентарната комисия по отбрана ген. Михо Михов.

Обратно в новината

Коментари - Ген. Михов: Изтребители от завода, а не втора и трета ръка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо до сега не купихте нови и хубави самолети? дад даде отговор генерала

Сложи на американците един наем от поне 1 нов изтребител на година за ползване на базите в България. Ама ние не сме били Гърция и Турция? Тогава ви се поднася супата... Не пипайте бюджета и не вземайте повече от малцинството работещи в частния сектор.

При толкова напреднали технологии защо просто не купуваме управляеми дронове хем по ефтино хем по ефективно.

Както управляваха КТБ, така и Михов управляваше ГЩ. Адекватен на конюнктурата и времето. Послушен и местен като пешка на апетитни длъжности.

най-вероятно е точно така, но от всички в законодателната и изпълнителната власт само той е бил на активна служба във ВВС и горе-долу има представа какви самолети ни трябват. Тъй щото българските ВВС да вършат някаква работа в НАТО - щото не съм сигурен доколко статията е точна в бройката на активно летящите самолети.

Абе от КТБ изчезнаха 4,2 млрд. лева.Това обърнато в изстребители колко бройки прави?

За да няма България възможности за реагиране. Да ти кажа ли кой стои зад тези неща?

Нали парите от КТБ отидоха за въоръжаване на Украйна. Роско Плевнята организира всичко с помщта на протестъри и лакеи в угода на едни американски сенатори. Дори Бойко Борисов не знаеше. Научи едва, когато се върна от САЩ. И след това измени тона. Затова сега ще теглят заем, за да помогнем на братята американци!

А нещо да си чувал за Путлер, руската ВТБ, ама то малко повече "пипе" се иска!

Хората се самозапалват, измират от глад или мизерстват, а вие ще ми купувате нови самолети!!!

Много ясно. Като страна член на нато с външна граница на ЕС заслужаваме само на-доброто обурудване. Какво пишете простотии?

Pesh0

Самолетният парк на турските ВВС включва основно изтребители F-16 Fighting Falcon, които се сглобяват в завода на TAI в Анкара, и F-4 Phantom. На въоръжение са 152 самолета F/RF-4E и 179 изтребителя F-16. Още 10 F-16 са поръчани в САЩ. В рамките на програмата за модернизирането на турските ВС Анкара ще купи от САЩ 100 изтребителя от пето поколение F-35.

А за нас ръждясалите самолети ли ще останат? И без това нищо не зависи от нас...

Да купите от мен, дърти Мигове и Су-та, дето после ще ви станат на четворна цена, с подръжката.

само на мен ли ми се струва, че на този му стърчи некролога от джоба

Мъдрото ръководство от нас, а парите от вас, другари!

От завода, ама от кой завод? F 22 - около 150 милиона бройката Су 35 около 40 милиона Нали сме богати, ще си изберем....

Предвижда се България да замени 35-те руски изтребителя - че колко т тях летят ве кауни...

Мухо Мухов при Седефчов ? Те краставите измекярски магарета се надушиха. Каго беше Началник на ГЩ на едните викаше дръж на другите бягай. Чевек с тройни стандарни изтъкан от думи без покритие.

Да, бе, Михов, да, бе ... Само дето утре ще приказваш обратното според това откъде ще се нагушиш. Той и Ангел Марин много лаеше за запазване на ракетите "Скъд" преди да стане вицепрезидент, пък после "гък" не чухме да каже. Гиди, дърти лисугери!

Братушките /САЩ/ да дават за всяка година наем за базите в България по два самалета. Ние пари за такива скъпи въоръжения нямяме. От Здравната каса ли да ги вземем?

10 или 35 самолета ( и подръжката им) им изискват много пари и за нищо не служат (може за тренировки), За реални бойни действия са необходими СТОТИЦИ. Така че ПВО да, ВВС - не. Нали сме и част от НАТО - нека БГ ВВС да са част обединените сили на ЕО,

Да купуваме генерале. За да се браним от кого+ От правнуците на тези дето им носим цветя на 3-ти март???????? ПОЗОР

Михов, хората няма кво да ядат, ти си тръгнал да пазаруваш от мола!!??? Втора употреба дори е лукс за нас, ако може под наем или подарък, е тогава ще те призная!

Генепал Михов-ти си един американски пудел,марионетка на НАТО и това значи-Предател на България,Враг на Велика Русия и Православното Християнство.... За колко сребърника те купиха Михов??? За твоите престъпления и Измяна на Родината-Военен Трибунал за небе НАТОвска утрепка.....Смърт да Предателите на Българо-Руската дружба и Православното Християнство......Амен!

Толкова много пари се окрадоха у нас за последните години, че би имало и за изтребители и за пенсии и за пътища, че даже и за здравеопазване... Не сме бедни - крадците ни са много... ! милиард за Цанков Камък, 2 милиарда за беляне...и още и още

много са крадците,точно 7 мнл.души,но хубавото е,че с всеки изминал ден намаляват,и не ми обяснявай как дна шепа политици били крадяли повече от останалите 7 млн.направи една проста сметка и ще видиш,че всеки божи ден тези 7 мнл.по един лев да откраднат(а те крадат много повече) са 7 млн.лв.на ден,политиците всеки ден по 7млн.лв. ли крадат,били откраднали 2 млрд.или не знам колко си там,но за колко време

Е, нали нямаше от кого да с въоръжаваме и се разоръжихме тотално - няма армия, оръжието - на скраб, ... а сега срещу кого трябва да се въоръжаваме??? Прочетох, че НАТО ще дойдат с танкове да тренират и ще си оставят тук танковете, но дали ще трябва да се платят - не пишеше, ... е, те може би искат и да се оттърват от непотребните си оръжия и каквото успеят да вземат от тях все ще им е от полза, а за нас - едва ли им пука???

- първа ръка. Началниците на изтрЪбителите - червени възпитаници.. Парите за изтрЪбителите - от останалата част на матриала.

сигурно си се подготвил за тия от дето са на югоизток от нас!?

че са добре от завода! Но какво ще правим с 2 милиарда заровени в дупката на Белене? Сега се оказва, че не сме имали нужда от друга централа.

Военните тъпунгери знаят ли как се изкарват 50 лева в България ?

Мнго е лесно. Пишеш една фактура за 250 лв. И отиваш с нея да изтеглиш 50лв. ДДС. Хоп !

ДОбре, бе Михов, ама от твоята пенсия ли ще ги събираме? Не забравяй, че точно ТИ не си дал и един лев за системата, а само си смукал!

бих дал и повече средства, но само за Сухой

Требе и водка освен мезе.

Този демагог яко се нагуши от армията, президенството, политиката. За него навеждачеството и словоблудството винаги са отваряли пътя на изгодата. Тия след него Колев и Симеонов от ДПС припкат по неговия път. Още един комедиен генерал доведе ВМА до обран бостан, че сега са затънали до гуша от неговите комбини и хватки. Сега нещо ни поучава, какво да става с нашите пари. Имаш ли морала да излезнеш и да го кажеш ? Как те оценява офицерския корпус от твоето време ? Вечно той да е върха. Най, най, най, аз ? Бойко пасти да яде !

Хайде стига глупости. Багерите вече чакат да се прави магистрала в Северна България. Кой си мислите, че ще се налапа. Пък ако падне някой боен самолет и комисионните от него е добре дошъл. Няма да го откажем. Болрисов и Сие.

българя може да закупува оръжие само ако тя лично има участие в производството,а другото се казва износ на капитал за чужди дъряви,хаиде няма нужда...да си ги дърят,не трябва с лека ръка да харчим доларите които са събрани в дърjaвния резерв....

кои можеше да служи в ген.щаба на армята преди 89г?верни и предани на партята офицери.а сега верен на други идеали.кои е михо михов?/такав хамелион незаслуява дори името му с главни букви дасе пише/за такива влечуги,като михов и г.парванов,които искат да приличат на орлите,няма национална гордост,няма светини в балгарската исторя,няма памет,няма благодарност кам паметта на тези стотици,които замразваха на шипка за спасението на балгаря.много ялко,че в балгаря има само един волен сидеров.какав наследник на столетница е станишев? всички лидери на партии се надпреварват да лият американски и европеиски крака.на тази европа, която никога нее обичала балгаря !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Научи се да пишеш. Неграмотен си. После давай мнение.

Уте танкистите ще поискат да купим стотина Меркава 4,подводничарите-то такива май не останаха ,ще поискат по някоя Николай Безрукий,кашиците ще въоръжим с екзоскелети и всичко щеше да бъде най-хубаво,ако това качество на бойна техника беше българско производство!

Е, хич ли да не купуваме? И кво, да си перкаме със 72-ките и дизеляците (то и такива не останаха)? Да не сме ги произвели случайно?

МОЖЕ! Един "български" войник остана - трябва да е добре екипиран! Трябва да има модерен самолет за него, най-нов танк, автомат, подводница, космически кораб!

Е, нали от някъде трябва да се почне. Поддръжката на 21-ците да не би да не струва пари, или те са създадени за да бъдат вечни, понеже са руски? Или пък са супер модерни и адекватни на съвременните изсквания? Изобщо забелязвам някаква непоследователност в повечето мнения. Първо - Защо са ни стари западни бангии, дай да вземем нови руски. После, като става ясно, че западните ще са нови - Защо са ни въобще нови самолети?

Груби сметки- 10 аероплана със общо по десет боекомплекта на аероплан - 100 мишени покриват за полетното си време от 1 час и двайсет минути! Повечето от тези 100 мишени трябва да са въздушни ,останалите наземни и водни...В зависимост от вида аероплани има по-маневрени,по високолетящи и по-бързи,което чак толкова не е от значение за противника. За цялото полетно време могат да покрият разстояние между 1500 -2000 километра грубо в радиус от пистата им на излитане.Ако някой ги остави да презареждат гориво в въздуха-може и повече километри да направят! Но,колкото и гориво да имат,след изразходването на боекомплектите оставането им в въздуха е безмисленно,че и доста рисковано,като се има в предвид,че нямат вече оръжие за да се защитават от нападения! Правят каквото правят,след което се прибират по базите си за превъоръжаване! Престоят на земята до ново излитане в рамките на час! Един час е ужасно много време в съвременни войни ,просто врагът може да нанесе за това време удар по базите на аеропланите и да ги затрие. Аз викам- трийсет аероплана са минимум ,за да има поне някакъв стратегически смисъл от тяхното имане.А освен аеропланите ,ще са нужни и някакви наземни ефективни противовъздушни отбранителни средства да покриват периметъра между базите на аеропланите,за да не бъде допускан противника да нанесе удар по тях! Като пари цялото удоволствие може да ни струва между 30 и 70 милиарда евра за да има въобще смисъл от цялата дандания!

това го казвам сериозно. Прав си точно така е. Никой не се сеща че към самольота вървят една камара сандъци. ЗИПове, ТЕЧове. Па и персонал обучен. Че и сертифициран. После ремонтна дейност подръжки. Иначе ще си имаме едни съкпи паметници. Кат ония фъртолети дето неможеха да летят зимата щото са без противобледеняващи системи. Кугър май съ викаха. Консерви някакви.

Прав си! Пък за въоръжението на фърчилата да не говорим! Никой не знае ,колко боекомплекта на склад трябва да има един аероплан? Колко ракети въздух -въздух,противокорабни,и въздух -земя? Някой ще каже,че колкото по-вече ,толкова по-добре! Съгласен,ама тея ракети ,не са парчета салам,да ги увием в хартия и да ги нахвърляме по рафтовете и да чакаме ,когато ни потрябват. Това са сложни технологично ,ужасно скъпи и за съжаление с гаранционен срок -бойни средства, изискващи ,скъпа подръжка и най-вече личен състав с много години обучение и практика! Ами авиоинжинерите по подръжка на аеропланите? Ще трябва от а...б ,да започват да се обучават на западните модели аероплани.Досега на руските ако бяха свикнали на взаимството между моделите ,то при западните бая четене и учене наново ще трябва ...в сичко е толкова сложно,че по лесното би било-колкото и налудничаво да звучи-направо създаването на чисто български аероплан със наше си въоръжение и подръжка.

Защо забравяте системите за радиолокационно осигуряване и насочване. Те наземните, също струват луди пари, а един АУАКС или подобна система ще затрие бюджета на МО за години напред

и Михов ще иска преференции от завода МиГ.. Михов, ти не си бил изнудван от руснаците в долари за резервни части. Искай си нови, но нали се сещаш, че и оборудването на старите е подновявано постоянно и даже тях не можем плати. А в НАТО играят "можещи отбори". Виж Холандия, британците, Италия, Испания, Гърция...Същественото е ресурса на планера, двигателите и нивото на авионикса. И разбира се възможностите на въоръжението. Ние благодарение на руснаците изоставаме драстично от работите по БЛА и крилатите ракети. Нали трябваше да купуваме де що има само от тях. За части и апаратура да не говорим.

Тук голями разбирачи в авиотехниката се извъдили. Повечето от село носа не са си показвали и на самолет от гражданската авияци не са се качвали но коментират МиГове

Някои и НУРСове и УРСове са слагали по ония тръби. Па и на Хайндове са се качвали.

Някои пилкювци само на картинка са виждали самолет, а други са работили на РЛС, системи за съпровождане, излитане и кацане. Та и сега старите набори от армията с мъничко зор бихме могли прилично да се справим с старите МиГ- ове!

Мойе да си напазаруваме МЕ262 и те са западни, ама от втората световна. Или може нещо по-съвременно като кугарите, които могат да летят само при правилно време, ако има мъгла не могат. КАто ги пазарувате, гледайте да са с 2 места, че да може цар тква първи да се вози, когато трябва да открие новопостроена тоалетна някъде в БГ. Пари за друго освен тоалета скоро няма да има, ако изобщо има и за това.

Popa

Голям кеф и да гледаш предсмъртните гърчове на проруските тролове и българските национал-предатели!

кажи за пенсията дето си бачкал от 15 годишен или май то 14 годишен .

Иречек, нищо не става от теб, милиционер. Както казват по вашия край, ти си пълен абич!

Лицемер, парвеню, грандоман от първа ръка. Този ли ще каже, който има вина за сегашното дередже на ВВС. Безподобна селендурщина облечена в генералска униформа. Армейския Горби, които беше толериран заради золумите и гаврата, която извърши със стотици млади официри и саржанти, облизван от антуражът му полуграмотни хора и тунеядци. Тезе след него същите каркапали.

се издигна. Стана партиен секретар...Оттам нататък пътят му бе отворен нагоре, та чак до депутат. Ама нека си говори. Взел дал от авиацията. То в гражданската ги "приземяват" на 60. Време е за внуците.

прави си тоя мъник мазен и смотаняк, такова л..... летящо като него ВВС никога е нямало. По негово време започна голямото разграждане. Та сега да е като джунгла по поделенията.

"Ген. Михо Михов бе командващ на военновъздушните сили на страната и началник на Генералния щаб на Българската армия в периода от 1992 до 2002 г." в този период и след това за съхраняване личния състав, въоръжението и боеспособността на армията и защо заедно с Г. Първанов и А. Марин не спря следовника си ген. Колев при по-нататъшните съкращения в армията, в. т. ч. и изхвърлянето на улицата на цял випуск на военните училища?!

Гледал съм млади пилоти - лейтенанти. Пратили ги на щурмански стаж, колкото да им удължат агонията. Авиацията е кауза. По мое време за 120 места кандидатстваха над 1800 души...

Този е цвете в сравнение с миризливия му следовник,който забраняваше на сарафовци да протестират срещу янките на летището.Подлоги много.

това направиха, параклис за българската армия.

прав е генерала на кого са нужни ковчези които краварите дават !!!!!!!!!!!!!!рециклирами самолети от преди 20 години и на къде с тях???????????????може би срещу су з0 4+++ толкова е смешно че дори жалко за това което ни помагат краварите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

вдигни си главата от клавиатурата!

нека изтрезнява.. Той не знае сигурно, че във военната авиация имаше самолети по над 25 години.

дира!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 нее нужно да триете истината за ф 16 та те са си като ковчег спрямо миговете и стига сте служили на краварската паплач!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Лъжат производителите само, за да ги канят на визитации и "лобират". От къде пари за военни самолети - тук говорим за милиони, плюс милиони за обучение, въоръжение и поддръжка. Поне ще обиколят и ще пируват за чужда сметка, а после ще отложат решението, че пари няма и хора, от които да вземат пари не останаха.

Popa

И ква е разликата, щом говорим за милиони, плюс милиони за обучение, въоръжение и поддръжка! На Запад са честни, толерантни, некорумпирани социалисти, в Русия мръстни, крадливи, корумпирани Империалисти! На къде е по-добре да се насочи България?