Израел осъди служител на ООН за подпомагане на Хамас

Израелски съд осъди на 7 месеца затвор палестински служител на ООН по обвинения в подпомагане на ислямисткото движение Хамас, което управлява в ивицата Газа.

Обратно в новината

Коментари - Израел осъди служител на ООН за подпомагане на Хамас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и гутериш трябва да е в затвора за подкрепа на бежанската вълна към Европа, но го избраха за председател на това учреждение за нищоправци. съдба, дето се вика, но все някой я определя за сметка на други.

Присмехулнико, не е толкова весело, доста е сериозно даже. Точно обратното е всъщност - това че хуманитарните програми на ООН са под пълен контрол на Вашингтон и правят много лоши неща, не значи че нищо не правят. Правят и все в полза на Израел, защото Вашингтон нищо не би направил в района, което да не се хареса в Тел Авив. Те само за едно бездействие веднага им вдигат яростни скандали и за назидание публично им дърпат ушите, та какво остава за някакви конкретни действия. В случая ПРООН действа като подкрепя политиката на Тел Авив в ивицата Газа: в Израел контролират и решават какво може и какво не може да се внася в Газа и след като вземат решение, ПРООН вместо Израел извършва съответните финансови, технически и логистични дейности, като закупува със средства на международната общност и все така под строг израелски контрол доставя материалите и стоките в Газа. Оказва се че ПРООН под контрола на Израел е подпомогнал с материали (и кой знае още с какво) и Хамас. Което е също в реда на нещата: та нали Хамас са част от екстремистката организация Мюсюлмански братя, не само поддържана и несъмнено здраво контролирана, но и въобще специално създадена от западни правителства, понастоящем безпрекословни съюзници на Тел Авив. Вярно е също, че Нетаняху непрекъснато слага в един кюп провокаторите от Хамас и ливанската Хезбола, но въпреки тези лъжи, факт остава че Хамас е създаден и контролиран от Запада за разлика от Хезбола. Това показа и последния лакмусов тест, терористичната агресия срещу Сирия: мюсюлманските братя от Хамас и Мурси докато беше на власт се оказаха на страната на Тел Авив срещу законната власт в Сирия, а Хезбола - не.

Освен че разделя палестинците, подпомагания от ПРООН и така косвено от Тел Авив, Хамас върши друга много гадна работа и срещу евреите и срещу палестинците: почти всеки път когато се повдигне въпроса за връщане на еврейските заселници от окупирания Западен бряг обратно в законите граници на Израел, терористи от Хамас или свързани с тях извършват някакво гадно кръвопролитие, а въоръженото крило на окупационните власти избиват в отговор десетки или стотици също така в нищо не виновни палестинци и разговорите за разрушаването на незаконни селища или за наказването на Израел за действията му се прекратяват. В допълнение, което е много опасно, Нетаняху и компанията му веднага обвързват продължението на окупациите и незаконните заселвания с борбата срещу тероризма, вместо напълно да ги отделят както е правилно и каквито са изискванията. Опасно е защото може някои болни глави да решат, че убийството на евреи е работещо средство за продължаване на окупациите. Това че ционисти или ултранационалистични евреи биха стигнали дотам, че да убиват други евреи поради поземлени несъгласия не е просто някакво нелепо предположение, а факт: например Ицхак Рабин беше застрелян от терорист евреин. Така че за повече сигурност не би било излишно никакви хипотези да не се изключват, а международната общност да се опита да изгради някакви действени механизми за защита на евреите от ционистите-фанатици, а също да се протестира категорично всеки път когато Нетаняху почне да обърква и забърква в едно окупационната и заселническата си политика с някоя трагедия и терористична атака.

Поредната еврейска простотия, на тема "който не е с нас е против нас"...

ИРАН,ИРАН,ИРАН,ИРАН само малко обогатен УРАН и амин ИРАН беше и го НЯМА ВЕЧЕ!!!....само че персите не са толкова тъпи и знаят че врагът е на север от тях!!!

Ей 53510 жалко сатанинско изчадие, не се осмелявай да скверниш ХРИСТИЯНСТВОТО, прочети малко бе комунистическа гнидо има една свещенна книга казва се БИБЛИЯ и там е написано БОГ на кого дава тази земя...само за сведение и арабите са семити, за това има антисемити навсякаде по светата!!!

Има мЮсулманин има Голя-м проблем, няма мюсулманини няма никакъв проблемн. Ислямчетата са генно повредени зомбита с неграмотни първично програмирани храна-сране инстинкти. Исляма най агресивен през Вековете и не случайно забранен със закон в Китай.

Борш не е ли руска супа с украински произход?

АЗ СЪМ ХРИСТИЯНИН , НО ИСКРЕННО ИМ СЪЧУВСТВАМ НА ПАЛЕСТИНЦИТЕ , ТЕЯ СЕ ЗАСЕЛВАТ В ЗЕМИТЕ ИМ ИЗБИВАТ ГИ И ГИ НАРИЧАТ ТЕРОРИСТИ ЗА ТОВА ,ЧЕ БРАНЯТ ЗЕМИТЕ И КЪЩИТЕ И ЖИВОТА СИ , КЪДЕ Е ООН ???????????

къв християнин си бре????новороден ли си,имаш ли водно кръщение,а със святият дух кръщение,а следваш ли христос,???

А..ти сигурно и на ИДИЛ съчувстваш ;)

СМЕШНО Е , НО ДОРИ В КИТАЙ ИМА АНТИ-СЕМИТИ :))

ИМА И В КИТАЙ ФАКТ И ТАМ СЕ МЕШАТ В ПОЛИТИКАТА НА ТИХООКЕНСКИТЕ ДЪРЖАВИ НО РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ГРИЗНАТ ДРЪВЦЕТО НАРЕЧЕНО ОБОГАТЕН ПЛУТОНИИ.

ИРАН ,ИРАН ,ИРАН ИРАН , ИРАН ИРАН ,ИРАН ИРАН ИРАН..............ЯДРЕН СИНТЕЗ АМИН.

Ако Израел не са там да спират арабите, ти ли ще ходиш да се разправяш с тях, бе? Или всички араби са невинни душици, репресирани от лошия запад? Ай, писна ни от рашисти-комунисти като теб.

КОГАТО израел СПРЕ ДА СЪЩЕСТВУВА В СВЕТА ЩЕ НАСТАНЕ ВЕЧЕН МИР И БЛАГОДЕНСТВИЕ.

Ако си беше мълчало не бе чудо видяло. Израел не трябва да си отстъпва земите на техните отци. Палестинците, ако не им харесва да емигрират в други държави, ако там изобщо ги приемат.

Всъщност прочети малко история, може с почуда да установиш, че тези земи винаги са си били палестински. Прост човек, ама да се изкаже......

Само евреите са достатъчно нагли, за да приемат библията за нотариален акт :)