Израелски командоси завзеха кораб с помощи за Газа

Между 14 и 16 души от международна флотилия, плаваща с хуманитарна помощ за ивицата Газа, бяха убити при акция на израелските въоръжени сили.

Обратно в новината

Коментари - Израелски командоси завзеха кораб с помощи за Газа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Драги" ми КГБ, Когато цитираш исторически факти, бъди коректен и ги цитирай, точно ане избирателно. "Болшевиките винаги скрито са мразели евреите. и когато се създаде държавата Израел, с помощта на САЩ тази омраза избухна с пълна сила." В цитата от твоя коментар, очевидно избирателно си пропуснал "СССР", защото без него просто нямало да се стигне до гласуване в ООН за формиране на държавата Израел и между впрочем още две държави на територията на бивша Палестина. Едната си я има и тя е Йордания, другата я няма защото който е трябвало, не я е създал. Ако си толкова умен, колкото си представяш, непременно ще се сетиш, коя е.

Доста нахално е да защитаваш евреи с "за сведение на посрещачите". Напомня ми за мръсната далавера с "Балкан". А между другото, мислех те за русофоб и американски ориентиран гей, а ти се оказа обикновен еврейски педераст.

За сведение на посрещачите. От БСП и компания, чакащи на Позитано 20 да славославят любимия си вожд - евреина Гей Дмитриевич. Нали знаете че еврейският произход се предава по майчина линия, не по бащиня. Умни хора са еврейте, прагматици, знаят че само майката е истинска. Всъщност съм русофил, мразещ болшевишките режими във всичките им форми. И не защото са създадени и основно практикувани от евреи (както е добре известно Маркс е бил евреин, а болшевишката революция в Русия е инспирирана от евреи платена от евреи и проведена основно от евреи), а защото прости хора са заимствали само елементи от нещата и са ги скапали до неузнаваемост. За успокоение на коневръза в БСП, не съм евреин. Но това не ми пречи по никакъв начин да уважавам евреите. За разлика от елементарите антисемити, чиято омраза почива на факта че те, антисемитите не могат да се сравняват по интелект с евреите. На тази основа винаги съм се чудил защо в Германия национал-социалистите не можаха да мелят берашно с евреите. Толкова проблеми на Европа биха се спестили. Е, за една част от нещата са виновни и смаите евреи, но основното е завистта. Интересното е друго. Хайде, в Германия били такива или онакива. Защо в страната на строящия се социализъм, СССР беше така развихрен антисемитизмът (всъщност в Русия и сега антисемитизмът е на много високо ниво). Завистта, фактът че не могат да достигнат средното интелектуално ниво на евреите е основата на антисемитизма. Болшевиките винаги скрито са мразели евреите. и когато се създаде държавата Израел, с помощта на САЩ тази омраза избухна с пълна сила. И за какво? В защита на някакви циганьори. То наистина циганите са основния електорат на БСП, както турците на ДПС, но защитата на майнуноподобни екземпляри е признак на лош вкус и нисък интелект. Страхът от конкуренцията на евреите е вторият стълб на антисемитизма. факт е че евреите така възпитават децата си че средно-статистическият евреин е две нива отгоре. Дългите векове гонения са ги научили, че само с много усилия и сериозно интелектуално превъзходство те могат да бъдат конкурентноспособни. Така, не случайно огромната част от научният и културния елит се състои от евреи. Е, в миньорското съсловие хич ги няма. Както и сред хамали, селскостопански работици и други ниско-квалифицирани професии. Там симпатизантите на БСП и ДПС са преобладаващото мнозинство. Но както се казва: "кой за каквото е учил". И пак не мога да я разбера червената сган. Като овце ходят та гласуват за евреина Гей Дмитриевич Станишев, а мразят държавата Израел и евреите. Да, това са симптоми на раздвоение на личността. Ама така е, той политическият онанизъм води и до това. Особено когато ти изчезне образа.

Хехе, нали се сещаш, че има и разлика между умен и хитър. Това че евреите са хитри не ги прави умни, а с правилото един лъже- друг маже могат и да си повярват, особено когато и полицията с пищова и микрофона помага....

наистина има разлика и то голяма. Aз съм умен а ти се мислиш за хитър ама всъшност не си.

турция праща хуманитарна помощ за "гладуващите" в кърджали и не се спира пред предупреждението на бг граничари ами ги напада и се опитва да прекоси границата насила. какво ще кажат за такъв сценарии умниците от форума които защитават турските екстремисти и арабски терористи. мисли преди да пишеш глупости

Amerikanzite edna traba ne mogat da sapusat,steli da davat mnenie sa inzidenta

Те са били предупредени, че това е хуманитарна мисия... Има международни закони и според тези международни закони това е действие, което не би могло да се извини. Не може някой да им казва "Браво", защото те нарушават законите на дипломацията. Само се замислете... цялата международна общност ги осъжда.

Докога вашата журналистика ще мърсува из медиите. Ако това бяха араби, българи и всякакви други, заглавието ви щеше със сигурност да бъде " 50 невинно избити граждани". Но тъй като убийствата са извършени от евреи, вие пишете скромно "Израелски командоси завзеха кораб с помощи за Газа". Нямате ли поне малко доблест да кажете поне веднъж истината. Това ли е демокрацията ви - да манипулирате, щом си отворите устата...

Чиста форма на тероризъм, на геноцит е подложен един древен народ населявал тия земи от как свет светува.Явно всички демократични сили трябва да се дигнат в защита на палестина.Убийствата са ежедневие в незаконно окупираните територии.Бомбандировките на къщи и фирми на палестинци допълнително утежняват положението на месното население.Издевателствата на еврейските военни и разрушаването на джамии показват че израел е фашиска държава и провежда политика на етническо прочистване.Фашизъм в 21 век-света трябва да вземе незабавни мерки за обуздаването на терористичната държава израел.

няма по големи гадове от евреите!!!

Възхищавам се на израелците!Умни,достойни хора.Всички се учим от тях,а комплексарите и глупаците ги плюят.

Прави са Израел. Има закони, има морска граница, има патрулни кораби, които пазят тази граница. Има кораби-нарушители, които не спазват закона. Когато се опитват да ги проверят циганьорите се нахвърлят с брадви и ножове. какво да правят контролните органи? Да се оставят да ги изколят? Да, ама ако бяха в България. ккато циганите бяха нападнали с брадви гоеските стражари. Или турските гемии контрабандисти на калкан бяха нападнали наши гранични полицаи. Израелските сили са действали според закона. Всеки, който не се подчини на разпорежданията на граничните власти трябва да бъде арестуван. Ако ще и да се приложи и сила. Както и е станало. Израел е интерсна държава. Там всеки без изключение (освен болни и негодни за военна служба) има военна подготовка. Там борбата с тероризма е ежедневие. И поради тази причина те много-много не си поплюват. Организацията им е такава че свежда до минимум рисковете за терористични нападения. Да сте чули израелски кораб да бъде нападнат от сомалийски пирати? Може, ако са го свбъркали, но това им е било последното нападение. Защото от израелските кораби се стреля. На месо. Още при първите симптоми на терористична атака. Има си правила за корабоплаване. Мангасарите не са ги спазили. При опит да се въведе ред сганта се е възпротивила със сила. И си го е получила. Убеден съм че следващия път много ще си помислят как да действат. И дали пак ще се опитват да се правят на големи юнаци.

"Хуманитарното" сечене в български гори от роми често завършва с нападане на горски и на полицаи, до убиването с ножове и брадви. После: "Нарушиха ни правата и демокрацията" пред Страсбург.

пич, убили са "Между 14 и 16 души". Това е било клане от командоси а не проверка, а фактът, че не е имало нищо освен хуманитарна помощ.... както и да го усукваме, Израел направиха много ама много голяма простъпка. Независимо дали ще се потули или не, гафът е огромен и говори, че специалните им служби дават фира...

до кгб: морската граница на газа не е исраелска граница. евреите нямат право да блокират територя която преди това са окупирали сус сила. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хехе, ами когато хората искат да се спазват правилта в държавите им малко ли открити и скрити евреи и манипулирани протежета по администрации и медии гракват, че има нарушение на правата на хората?

Ако беше така, нямаше да се извиняват и оправдават за 'неприятни кадри'. Справка: по-новата новина. И още нещо - личеше си, че си русо- и славянофоб, не знаех, че си евреин.

Е най-накрая се разбра, че зад KGB се крие Мосад.

абе тъпанар,първо никаде няма 80 мили територялни води!!! за какви граници бълнуваш???това вече не е самозащита ,а пиратство!!! второ,защо не са открили предупредителен огън?трето ,били са предупредени че на корабите се намират и представители на различни международни организации! и накрая да ми кажеш защо не са спрели огъня след като е било вдигнато бяло знаме!!!не съм привърженик на палестинските терористи,но не мога да се съглася и с такива бабаитщини!!!

Браво на израелците - не обичам евреите но се възхищавам как си бранят държавата и нацията , как поддържат най-боеспособната армия в света , как стискат в клещи арабските орди , които досега щяха да ги пометат ако спазваха правата на човека , престъпниците , правата на помиярите , мечките , циганите и други подобни.

Не те е срам... или си глупав, или си продажен, във всеки един случай трябва много да те е срам.

Моля?! Тази земя е на "арабските орди", а не на израелците. Това е една изкуствено създадена държава, която има по-малко от век история като такава. Последното "еврейско царство" е било разрушено хилядолетия преди днешния момент и от тогава насам на тези земи е имало какви ли не хора, са какъв ли не геном и така нататък. Колко от тези евреи са коренни жители на йерусалим? Малко, защото повечето са бежанци от Европа...

коя нормална дърява ще позволи да и се нарушават границите и да се пренася неща без контрол. израел се съгласи да приеме корабите в свое пристанише и след като провери какво точно се пренася да го прекара в газа. ама на тези "миротворци" им е по-важно да правят провокации. добре са се подготвили с ножове ,железа и даже с огнестрелно оръжие. дори отложиха отплаването за да пристигнат по светло и да могат да заснемат провокацията. факт е че са нападнали първи и че има тежко пострадали израелски воиници. а това че в газа живеят по-добре отколкото в египет и сирия и не се нуждаят от хуманни помощи понеже са на издръжка на израел не се споменава.

Израел много започна да се вживява в имиджа си на 'нормална държава' нещо...

хехе в по- голям мащаб това важи и за Израел спрямо света- да нямаше подкрепата на руските и американски режими и оръжие да видим дали Израел ще да я има? Да не говорим що лъжи, глупост и лицемерие евреите имат спрямо неевреите..

Иде холокост 2 дано този път работата бъде свършена докрай.

Хубавно написана ЛЪЖА.

На техния господ - на когото били любимия народ - му било писнало веднъж от тях и ги разпилял по целия свят. Да внимават, че ако му писне втори път...

А пък да ти кажа, има вероятност целият холокост да е измислица. Как ти звучи? Аре стига с лъжите замаскирани като версии. НЯМАЛО Е ИНАЧЕ ЩЯХА ДА ОПИЩЯТ ОРТАЛЪКА. А не гузно да се правят на мъжкари.

Няма ли кой да им покаже, на тея тъпи евреи, че не са богопомазани!

ШШШШТ! Че мигом те арестуват и те пращат в Беле... опса, в Гуантанамо.

Време е Чичо Сам да понапляска немирните дечица! Ха сега да видим кой е по-любим - Израел или Турция;)

дай да го видим това комюнике. да ги покажат поне. стига глупости. и садам имаше химически оръжия и уран ама никой не ги видя :(. и слободан милошевич беше престъпник ама така и не се доказа. и С.Кореа била лоша ама какво прави южнокорейски боен кораб в спорна зона никой не каза

Едно време и ние изпращахме "хуманитарни помощи". В документите пишеше кирки и други неща, но отдолу си бяха джепанетата. Не им вярвам на турчолята - очевидно са търсили конфликт. За хуманитарните помощи редът е друг!

Ти светил ли си при тези акции?

Според мен ти как мислиш? Щом го пиша...

Егати хуманитартите работници ...скачащи с брадви и ножове?! Чудно ,дали това не са били турски екстремисти каращи тротил ,военни палатки а инвалидните колички да са реално установки за ракети !Евреите са прави,блокада на всички военни стоки за да се стигне до престелка явно стоките не са били "хуманитарни" и международсните наблюдатели да не се окажат мюсюлмани с европейско гражданство като тези които поставиха бомбите в Испания и Лондон !?!БРАВО НА ЕВРЕИТЕ!!!

Какъв "християнин" си ти бе, нещастник замаскиран! Убити са 14 човека, "християнино" а радостта ти хич не е по Евангелието.

Не обичам турския национализъм по разбираеми причини, но когато става въпрос за отстрелването като кучета на обикновени турски граждани от евреите, не мога да не подкрепя турските хора в техните протести.

е това ако не е незаконно действие от страна на чифутите здраве му кажи. къде е световния страж сащ да ги удари, или поне да иска резолюция на оон за икономически санкции. траят си като п...ки

докога цял свят ще толерира израел!!! как може кораб с хуманитарна помощ! стига глупости, имало боеприпаси на кораба, с международно участие! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

това е истината за ционисткия режим на територията на палестина - терор, убийства и насилие с цел грабене и задоволяване на изконната алчност.

не разбрахме обаче точно кое е това международно участие, хуманитарните организации си имат имена ... събрали от кол и въже някаква чуждестранна паплач въоръжена с ножове и брадви и айде "международно участие... хуманитарна помощ" трънки

Аре наред, щом не е .il стрелба наред. Комадоси срещу мирна мисия, браво, Израел, браво, смелчаци. Имиджа ви с булдозери срещу коптори е истински, а?

паправка: по последни данни са убити 6 войници в турската военноморска база и са ранени 9. Какво съвпадение !

Сега остава да кажеш, че турците са участвали в холокоста.

...и всичко започва от Хитлер и Холокоста. Аре заврете си пропагандата отзад.

аз мисля че сте е по добре всички евреи америка да ис ги пребере на неина територя и там да си ги отглезда както си ще. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

за информация на всички пишещи във форума: по същото време , когато евреите са нападнали кораба , е извършено нападение от " неизветни лица " на турската военноморска база в Искендерун и са убити двама войници . . .

Хубаво написано, само дето не се е оказало така.

Коку, ти ли работиш повече от евреите?

докога ще си правят каквото искат!!! Каква е тая вечна " израелската блокада на палестинската територия и предупрежденията, че израелските военноморски сили ще го пресрещнат" За евреите няма ли международно право, закони и пр. и пр. или поне човещина???

Като стана въпрос за провокации, основен организатор на този цирк е Турция, която само преди дни сключи сделка с Иран, пръв приятел на Израел. Дали не е част от сделката, а?

Само Израел и Америка може да се разминат с нещо толкова нечовешко. Насила им направиха държава Ираел в Палестина, от тогава израелците мачкат и убиват свички наред деца, жени, старци. Израаелците се опитват да ги ибият от години наред и цял свят мълчи. До кога? До кога?

Това си е чиста проба провокация. С какъв акъл ще скочиш на командос с брадва... Или на борда има по-ценни неща от палатките.

Почна се с еврейската пропаганда, бомби имало, калашници имало....Там ли бяхте, та ги видяхте? Ако има бомби и автомати така ли ще ги пратят - с шест кораба и предварително известие? Гадна паплач...

Израел - това значи фашизъм.

не фашизъм. Виж, расизъм и националсоциализъм - да. Абе накратко- ционизъм.

Да, ама не се е оказало.

Тия не си поплюват. Като кажат ембарго - ембарго!

Все тая.. да се почват..!! :)

те американците ще обяснят че чифутите са имали право, но ние истината си я знаем..

Израелците са предупредили, че ще ги пресрещнат, защото на тази флотилия не и е позволено да стига до Газа. Това си е чиста провокация от страна на пропалестинците. И сега гледай как са измрели като герои и колко са лоши израелците. Само да не стане пак война, че ще е лошо за всички...

И кох тикво с тиква такава точно е казал докъде могат да стигат хуманитарни помощи, ООН ли или Израел на тяхната си воля. Брей, че те били много важни бре.

кой им дава право да казват на чифутите кой къде не може да стигне. няма ли международни закони или те са само за простосмъртни.

Все едно да ти кажа 'не дишай, защото ще те удуша" Не ги (ВИ?) ли е срам бе ненаядохте се, мръсни лихвари!

Израелците винаги са били твърди. Безумство е тези келеши палестинците да ги пробват така - резултатът беше ясен предварително. Но те явно точно това са целели.

Какво са целяли? Сефте виждаме как се спират кораби! Покрай Африка без изстрел арестуват корабчета, пълни с отчаяни, свирепи и въоръжени до зъби пирати, а тук за невъоръжени търговски кораби се стига до кръвопролитие! И не 1-2 убити, ами явно целенасочено избиване, 15 души до момента! Агресивна, зла и проклета държава е израел, но са си изградили лоби, те са вечната жертва и всички им дължат всичко, а те могат да си правят каквото искат, а именно да убиват безнаказано! Боклуци!

Някой, беше писал, къде е ООН.Ами ООН го няма отдавна.Къде беше ООН когато американците нападнаха Ирак, или къде беше ООН когато евреите окупираха Палестина и си заграбиха държава твърдейки,че те били живели там от хилядолетия(всъщност и палестинците живеят там от хилядолетия).Цитат -"През май 1947 година се създава специална комисия за Палестина на ООН, която разглежда два варианта - единият се състои в предложението за създаване на две независими държави - палестинска и еврейска, като град Йерусалим е поставен под международно управление. Вторият предлага създаването на федерална държава с две отделни административни структури. Арабското население и ръководството на палестинската общност отхвърлят становището на световната организация. Евреите обаче го приемат."