Ново напражение по сирийско-израелската граница

Израел извърши въздушни удари по елементи на противовъздушната отбрана (ПВО) и ирански обекти в Сирия в събота след като негов Ф-16 се разби в Северен Израел.

Обратно в новината

Коментари - Ново напражение по сирийско-израелската граница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След ответният удар на Израел сирийците повече НЯМАТ ПВО. А ватенките продължават да философстват

Шило

Дали нямат? Наскоро, един Ф 35 бяга от Сирия през Ливан с бясна скорост и пушеща опашка. Сега и тоя Ф-16. Като се има предвид, че са праснати със системи от 70-те години, си е направо смешна работа.

Димната завеса нанася повече поражения от огъня...Затова е и тази агресивна тролска дейност....И кой знае защо ТЕ НЕ ОБИЖДАТ ДОБРОТО ИМЕ...или мъдераторите са на фаспауза...

И кво сега, ватенките ще си прибират ли пушечното месо остатъците от бандата Вагнер ? Или ще ги закопаят на място, както в Донбас ? Това е в медиите ваенките наричат: русськие своих "не бросают"

за всичкото зло по света са виновни богоизбраните.

Шило

Та, кой хвалеше Ф-16? Жалко за пилота.

Израелските военновъздушни сили - 3 в света.. Водещи авиационни експерти са съставили списък на пет от най-силните въздушни сили в света, които публикуваха публикацията "Национален интерес". Те са -САЩ, -Китай, -Израел, -Русия и -Великобритания. Според прогнозите на анализаторите авиацията на тези страни до днес ще доминира до 2030 г. до днес.

До сега Израел не се намеси в тази война.Руснаците си изгърмяха патроните.Накараха Иран да влезе във войната и сега проблем с Израел.

Изказването на Москва е :Всеки чете евангелието като дявола/както му отърва/ . Тия заплахи ще фалират РФ както СССР. Мужиците вече гладуват. Най-много Москва да командирова самолетоносача си и вече Москва урежда по пътно да му дават КЮМУР . Що за плямпане руско. Срам за Путев, 3 пъти побеждава и ще се наложи 4 път да обяви преди изборите ,че пак войната в Сирия е свършила?! Що за плямпане. Нямат ресурси мужиците. Тази война ще се води десетилетия ....................

както в умирисаният евреиски дир ги е страх да напишат - циганин вместо - ром , така ги е страх да пишат че чифуцкият самолет е свален и пилота е в много тежко състояние !! евреиски медиини подлоги !

Иран може да прегази Изсраел, като Дизел - цинкова кофа...Ама ще скочат краварите...И като скочат краварите, Света лицемерно няма да каже нищо...Дано Ким се намеси, оттам Китай и рашките!!!

"Ново изпражнение по сирийско-израелската граница"

Войната в Сирия е война на "Газпром" срещу цивилизования свят! Путин е един жалък газпромски наемник и нищо повече. войната в Сирия започна, когато се взе решение за построяването на газопровода Катар - ЕС. Сирия беше страна в този проект. Само два месеца, преди да започне строителството на газопровода и пушките загърмяха! Естествено "Газпром", употребявайки Путин и шайката му, взеха страната на "законното" правителство, изпращайки войски в Сирия. Бяха разрушени всички тръбопроводи, водещи в посока Катар! Ще го напиша отново, с големи букви: В СИРИЯ "ГАЗПРОМ" ВОДИ ВОЙНА И ИЗБИВА НЕВИННИ, С ЦЕЛ ЗАПАЗВАНЕ МОНОПОЛ НА ДОСТАВКИТЕ ЗА ЕС!

лъжеш дърт евреин. Вашата фирма Ексон мобайл на ротшилдовата измет през 2001 г поиска Хафез Асад да им се подчини и да пропусне газопровода им от Катар. И след като отказва , почнаха атаките срещу Сирия. Лъжеш, отвратителна семка, мразени от всички по света

А може и двамата да лъжете :) Аз съм на слънце и не ми трябва нито газ нито бензин. Всеки може да го постигне и не е скъпо.

Атакуващият е нормално да има предимство. Иначе не би атакувал. Той вярва в превъзходството. Тук идва и момента на изненада. Докато атакуващият се е подготвил. Другите може да не знаят какво ще прави онзи. Ще стреля по Ал-Кайда ли или ще ги подкрепя. Може да се ориентират само от посоката от която идва, на коя държава е. Но сега над Сирия е каша.

Що не призоват ердоганчо към сдържаност ватници проклети......

Появиха се най-после снимки на сваления ирански дрон. Твърди се, че останките са паднали в Израел. Доколкото става ясно от отломките, това е ирански безпилотен ударен летателен апарат-"Шахид" Ако това е истина пъзела се подреди горе-долу.

Преди малко излезе информация, че единият от двамата пилоти на сваления самолет, е починал от раните си в болница...

"...израелските военни предупредиха Сирия и Иран, че си играят с огъня". Отишли да бомбардират Сирия, а я предупредили, че си "играе с огъня"! Баси и безочието!!

Российските смрадове трябва да се изнесат колкото се може по-скоро от Сирия в посока матушка россия и маЦкве! Россиянското военно присъствие в помощ на режима на Асад е най-дестабилизиращия фактор в региона. Престоят им в Сирия може да има неотвратими последици за световния мир!

Ейч тояго смотана, 7 години 60 държави водени от САЩ, майката е. ха на Сирия. От 2015, след официалната покана от законното правителство на Сирия, Русия показа как се воюва. Всички ръководители от близкия изток се изредиха на червеното килимче при Путин. Колко от голямата коалиция, водени от САЩ, останаха с тях. Много искам да ги изброиш по именно.

Показа русия как се е воювало втората световна война със бомбени килими от голяма височина по цивилно население!Със Кузя стана за смях,а от началото на годината вече загуби десет самолета и неуточнен брой военнослужещи и наемници! След американските удари стана ясно,че руското командване няма представа къде има и къде няма руски наемници и военни! Въобще пълни жалкари са руснците!

ВВС на Израел, САЩ и съюзниците им от 60 държави и подкрепяните от тях на земята хибридни терористи чужди наемници, представяни като опозиция от идил- ал- кайда- ал- нусра- ал сирийски подпатриоти за трансдемокрация, сирийски патриоти за интергалктикдемокраси и т.н. са военни агресори в суверенна Сирия, нарушавайки международното право, без резолюция на ООН! Единствените държави, които спазват международното право и оказват военна помощ на Сирия, поканени от законното правителство на суверенна Сирия, според устава на ООН са Русия, Иран, и може би Турция! Тоест 3 държави се опитват да спрат военната агресия срещу Сирия на 60 държави съюзници на САЩ и подкрепяните Косвено или пряко от тях хибридни терористи чужди наемници! Терорист е всеки, който се опитва с насилие и убийства да все паника и страх сред народа на една държава с определена цел- сваляне на законно избрано правителство, налагане на идеология или ценности( религиозни, социални, политически и т.н.)!

аз пък да попитам какво правят руски войски в украинския Крим???

В момента, в който има отговор от ПВО, самолетите на "великите" евреи започват да падат! Досега си правеха каквото поискат, но Сирия започна да дава отговор на наглите им атаки и самолетчетата на еврейчетата започнаха да се разбиват! Тази ракова метастаза на сащ, също пречи на мира в региона!

Глупости пишеш холоп! За двадесет години един свален самолет си е направо трагедия, нали? Айде обратно в бърлогата от която си изпълзял, смрадливецо!

В Израело-Египетска война (70-те години), египтяните са имали руските ПВО Куб (предшественик на Бук). В тази война от примерно 18 дни са свалени поне 40 израелски самолета или почти половината израелски изстребители тогава. Наричат израелците Куб "Трите пръста на смъртта". Те са на тройки (на Бук са на четворки). Било ги е накрая толкова страх от тях, че литне ли такава ракета към тях, са катапултирали преди да достигне до тях. Дори при сегашният конфликт, сирийците твърдяха, че са свалили израелски самолет и още един е ударен, след атаката над Палмира. Май след това ИДИЛ си възтанови контрола над Палмира. Израел отричаше да са им свалили самолет.

До колкото се познава манталитета на евреите, те както обикновено лъжат. Вероятно са си измисли историята с иранския дрон, за да атакуват територията на Сирия. Това е фрапиращо нарушение на международното право. ООН трябва да осъди евреите и да платят щетите. Надявам се руснаците да доставят по усъвършенствано ПВО, за да започнат сирийците да свалят всичко еврейски самолети без никакви пропуски. Кой ще кани Сирия на своя територия и какво ще прави у дома си, това решават сирийците, а не евреите. За пореден път да видят всички, колко прокажено е това племе. Не случайно всички по света ги мразят.

В Сирия е голям батак. Американци, еврей, иранци, турци, руснаци, Асад, ИДИЛ. Всеки си има негови хора, които подкрепя и въоръжава. Всеки води сражения с някои друг. Не виждам как и кога войната ще бъде прекратена.

Добра новина!Все от някъде трябва да се почне!

Евреите полагат всички сили за да убедят хората по света, че Хитлер е бил прав. Били са избрани не само от Бог, но и от Хитлер.

Какво стана ,нали в Сирия се унищожаваха Терористи които искаха да изтрият от лицето на земята Израел ,а те Унищожават тези които се борят с тях ,много е странно ! Някой да обясни ?

тоясвален самолет е -края на путин ,както сталин се спомина кат подгони руските евреиski lekari

Няма да дочакаш свалянето на Путин , той има поддръжка на 86% Руснаци ! Но че не уважително се отнасяш към лидер на Държава която ни е освободила от Турско иго ,говори за не Българския ти произход !

и тодор живков имаше поддражката на 90% булгари

Никой не може да се бъзика безнаказано с евреите!

Никой не се е бъзикал с тях!Направо са им свалили тенекията навлязла в чужда територия!

Чудно, как така е била свалена над чужда територия пък е паднала на израелска територия? Трябва бая да са пуцали по аероплана за да успеят май?

Еврейската линия на отбрана на брега на суецкият канал се е наричала -Бар Лев.Построена е за 500 милиона долара! Тогава евреите са си мислели ,че едва ли не са построили отбранителната линия- Мажино! Армията на Египет я помита за 9-16 часа пресичайки суецкият канал!

А после братята евреи им го начукват изодзадзе на арабелите само за 6 дни. Който се гъбарка със Израел и неговата ЦАХАЛ винаги гризва дръвцето. Сега и рашките дето се бъзикат със братята евреи ще духнат супата. Путлер да се готви. Чакайте новини.

Шутлер здрасти, как си ?

Не бъркай -6 дневната война от 1967 година със Йон Кипур от 6 октомври 1973 година!Египтяните започват войната в 14:00 часа на 6 октомври 1973 г и завършва за Египет на 22 октомври! Сирия започва войната на 6 октомври и приключва със нея на 23 октомври! Фактите говорят,че армията на Израел е разбита от египтяните на южният фронт и на 13 октомври 1973 година -евреите ,чрез английският посланик в Кайро молят Ануар Садат за спиране на военните действия и подписване на мирен договор с Египет. Под натиска на Сирия,която към тази дата губи войната,и израелските танкове са пред Дамаск-Садат отказва. На 14 октомври Садат заповядва на армиите прекосили Суец да нападнат ...останали без защитата от ПВО и армиите са му разбити от евреите. Войната продължава за Египет

А дали дрона е бил Ирански изобщо. Доста прилича на фолс флаг операция - ИДИЛ със знанието на Израел или самите Израел са пуснали някво дронче като предтекст. Тоя дрон може да е даже квадроптер от 50 долара, снимки не видях досега на прословутия дрон

Дотук с еврейските приказки как заглушавали системите на ПВО, как тренирали да блокират руските С-300, 400 и не знам си какво. След като една мизерна система С-200 успя да им свали самолета, значи евреите са въздух под налягане.

Евреите най-много са си патили от ПВО-то на Сирия и Египет. Ако военновъздушните сили на тези две държави са били със незначителна подготовка,то ПВО-то им е било винаги на ниво и готово да отрази израелските нагли атаки!

През войната Йон Кипур -1973 година,еврейската държава дава повече убити на глава от населението ,отколкото сащ през време на втората световна война! Между 2220-2800 убити,7-8000 ранени унищожени са 400 танка ,600 са повредени и върнати в строя.102-104 самолета са унищожени-почти всички от ПВО. След войната убеденото в непобедимостта си еврейско население търси изкупителна жертва във политическите среди и генералитета. Жертва на народното недоволство стават Голда Меир ,Моше Даян,началника на ГЩ Давид Елизар,началника на АМАН Ели Зейра и командира на ЮФ Гонен. Всички те са изгонени от правителство и армия!

Руснаците клявкат по случая дежурно като мъник от ръжанка. Плашат,че пак ще докарат в Средиземно море ръждясалия си самолетоносач! Да бе ,ама мужиците сега гладуват а тогава ще се затрият. Русия пропада с това тъпо ръководство. Ще скапе и РФ. както СССР от глад. Усеща го и Путев,че е налапъл късата клечка със Сирия и Крим. И последните останали в русия с някой долар бягат. Иде ГОЛЯМ ГЛАД ИДЕ. Късия ще духа супата до фризера...........

Руснаците си имат всичко, а ти яж долари!

Сменяй хаповете. Тия не помагат.

Ти олигофрен ли си ве момче?:) За какво им е да докарват Кузя?:) При условие че подводниците, фрегатите и корветите с крилати ракети калибър, спокойно ще пратят на дъното всяка краварска самолетоносачна щайга..или ще изпекат всяко Джихади Джо на сушата:) И Кузя не е британския лиген който едва не потъна на първото си плаване, като краварските щайги:):)

Толкова си наясно с руската народопсихология. Те не са разглезените еврогейци и оялите се говедари дето замърсяват атмосферата с пръднята си. Не всичко е да имаш последния гейфон...Баба знае 2 и 200

Руснаците чрез тяхното МО оповестиха още есента, че от януари пускат сетецентричната си високотехнологизирана система за ПВО над Сирия. Явно някой не си е написал домашното и това е Израел. Изненадаха ги много коварно, пропаганден имидж за ВВС-непогрешимост на еврейската държава, граден в продължение на десетки години, рухна като картонена кула за броени часове. никога не вярвам на медийни промивки, чета само сериозна военна литература и затова ми е смешно в какъв батак от проамерикански и произраелски военни митове живеем.

Патакламата явно е била изненадваща за агресора (Израел), неговите управници днес хленчат през Русия "да обуздае агресията на Иран и Асад". Явно системата за ПВО наистина действа, когато се наложи. Дълго време евреите изпробваха руското търпение, но то не е безгранично. Време е за равносметки от страна на държавата-окупатор Израел, щото без равносметки ще последват още глупости от тяхна страна, продиктувани от горделивост, самозабрава и излишна военна надменност.

В момента господин Асад си насилва късмета и си играе с тъпението на щатите. Както се видя руснаците и иранците не са в сътояние да им се противоспоставят ако искат накажат Асад.

Смешни предположения, не че не могат, но цената, която трябва да платят, е термоядрена война, а те не са готови на това. Така че ще приемат статуквото, явно не са непогрешими и руските системи им сваля самолетите. Свиквайте, и те ще свикнат!

отдавна се бях затъжил за истински сапун,и е време да се произведе нов такъв,така че е време за новия бухенвалд,тоя път в пустинята,слънцето ще изпече по хубаво евреиската мазнина измукана от нормалните хора

Г-н модератор, Това което правите е меко казано скандално. Цензурата ви трябва да е насочена против антихуманни изказвания, които наистина са престъпление по смисъла на българския закон, а не срещу изказвания, които посочват факта на антихуманното изказване. Вие изтрихте моето предупреждение, че постът на чарли хинкел е откровено антихуманен. Струва ми се, че вие също попадате в рискова ситуация.

Ако наистина се окаже, че сирийците са свалили модернизиран по последна дума на техниката израелски Ф-16, с допотопните съветски С-125 Нева, то това ще бъде ебаси ташака! :)

ма то си е ташак,след като най новите ф35 падат от гарги,а ф22 са невидими щото ги няма

Руските тролове още не са приключили да се радват за сваления израелски самолет и вече падна въртолетче на мустакатия им съюзник от Истамбул :D

Абе шмугльо, доколкото знам Турция е в НАТО и е с натовско непобедимо оръжие. Русия не е съюзник на Турция.

сега ще дойде мойсей от туитър и ще поведе евреите към дъното на червено море.понеже си е загубил вълшебната пръчка

Незаконно и етнически нетолерантно е,да кажа какво мисля за Израел,евреите и холокост! :)

сега ервеите ще си бият главите в стената на плача и ще викат вай аллах

Не са решили, не са освободили Сирия от Асад, Хизбула и иранските чалми.

Празни приказки няма защо да се говорят. Тая война е така позиционирана, че който от регионалните играчи се намеси по-сериозно, просто го отнася барабар с нищо незначещата си дързост.

Колкото и да ви е гадно, това е напълно възможно. Да ти припомня ли 6 дневната война, когато Израел се разправи с няколко от съседите си тарамбуки, след като беше нападнат?

я виж да не си седнал на студен камък и да си истинал откъм задника

Щом казваш! Но за протокола: Една жена пред блока ли ти го каза?

Израел, САЩ и съюзниците им не е нужно да показват доказателства, защо извършват военни агреси срещу суверенни страни!( понякога ги изфабрикуват като шишенца с прах за пране и т.н.)! Защото САЩ и съюзниците им, са се нарекли " цивилизовани", а останалия свят е диваци и варвари, които се нуждаят от " цивилизованите военни агресии" на САЩ и съюзниците им!! Те са безнаказани, дори голяма част от страните в ООН и Съвет за сигурност( Великобритания, Франция)- с изключение на Русия, Китай, Северна Корея, Виетнам, Индия, всички останали ги е страх от военните агресии на САЩ и съюзниците им( за да не получат военна агресия от САЩ или санкции) и не възразяват срещу военните агресии на САЩ и съюзниците им!

Израел трябва да стои настрана, така наистина може да оцелее. нмеси ли се по-сериозно, резилът, който браха през лятото на 2006 г. ще им се стори като детска приказка. Просто в един хубав ден и когато най-малко го очакваш, Бог слиза и си прибира вересиите. И никаква богоизбраност не помага, особено когато ядосаш руснаци! Време е за събуждане от света на красивите и удобни митове, реалността е сурова, а Бог забавя, ала не забравя!

евреите си играят с огъня, без да си дават сметка, че никога до сега не са били с толкова нисъка междуна подкрепа- само САЩ.

Този път на израелските натрапници не им се размина. Обработиха ги хубаво и то по-старите руски зенитки. Уютното многогодишно хвълипръцкане относно мнимата бойна мощ на израелската авиация бе развенчано за броени минути - всичко хубаво е вече минало. Руснаците отмъстиха за наглостта да бъде свален руски щурмовик, очевидно разузнаването добре си е свършило работата и е дало сведения кой е снабдил терористите от Ал Кайда с ПЗРК. Така отминава световната слава, време е израелците да се замислят, защото ако Русия реши, може да ги остави без авиация.

Ясни са две неща...аеропланчето на евреите е било пернато...първо...и второ...сирийците ще берат ядове...второ

Сирийците нищо няма да ядат, ами чужденците, непоканени от законното управление на Сирия да се махат. Нямат работа там.

Още два три пъти така и ще берат джелезо за вторични суровини най вече.