Изключиха българския морски флаг от всички списъци на Парижки меморандум

Най-вероятната причина за изпадането на страната ни е изключително намалелия брой кораби, плаващи под български флаг

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кое друго ни е у ред, та и корабите..ние сме една мутренска държава, която и най закъсалите бежанци не искат да прекосят.

.

Нали кой не скача е червен....сега стабилност до смърт с ГЕРБ...Е ,Яжте Бананите на Демокрацията и плюйте Соца ..до края на България. Морският флаг е като Българският Флот,.. ..като Българската Армия..като Демографията.. ..като България... ..Пълна Катастрофа...малко преди Краят!

За демократи.

Така. Сега всеки кораб, плаващ под български флаг подлежи на проверка, преди да бъде допуснат в човешко пристанище. Като казвам проверка, имам предвид истинска, при която всяко несъответствие се регистрира и до отстраняването му или до приемане от пристанищните власти на набелязаните мерки, корабът реално е извън експлоатация. И Пунта Мара от рода на "да го духат тези, като ни пуснаха да не сме луди да изпълняваме" не минават. На следващо пристанище те мятат и проверяват първо дали всичко заявено е изпълнено. И не през куп за грош, а точка по точка, на място. Реално, никой читав в бранша не наема кораб неизпълнямащ изискванията на ПМ, освен ако е за товар, който по една или друга причина, нормалните корабособственици отказват.

България е изключена като собственик на морски флаг от всички списъци на Парижки меморандум, тъй като след 1989 г при осъществяването на тъй наречената масова приватизация много кораби бяха изкупени на безценица и нарязани на скрап и останахме почти без кораби.

Това не е управление! ТОВА Е ФАШИСТКА ДИКТАТУРА НАЧЕЛО С КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТРЕПКИ!

През фашизма Италия, Испания и Аржентина са икономически гиганти. Фашистка Италия дарява на Амундсен цял ДИРИЖАБЪЛ за да достигне Северния полюс. Франко не позволява Испания да бъде вкарана във Втората Световна война. Така спасява милиони испанци от смърт а държавата от колапс. Бегай у шумата да береш гъби, червен шумкар.

... тези управници, могат да ни изключат и от ООН! Дано съм лош пророк, но след време в История на България ще пише за това управление като за "РЕЖИМЪТ", и ще ни е срам да произнасяме името на ББ!

Какво ти е виновен ББ. Купи си кораб, регистрирай го по всички европейски норми и ще ти дадат български байрак.

Не помага на пирати.

Закривай България.

Закривай България.

Ами сега Кирчо какво ще прави!

Изключена е заради либийският кораб.България е в списъците на пиратските държави,като Сомалия.Искали са 4,5 милиона евро подкуп за либийският кораб.

По времето на комунизма за всички беди се обвиняваше капитализма. Имахме си крилати фрази тип - всяко яйце - куршум, всяка кокошка - летяща крепост насочена към сърцето на империализма. Тонове забавни лозунги през призмата на новото време. Комунизма беше 45 години. Е, 45 години стигат ... времето е наше! Взехме го, ама 30 години бършем последното място по стандарт на живот в Европа, сега в ЕС и за това обвиняваме комунизма. И сега ... какво да очакваме - 30 години стигат, времето пак е наше ли?!? Нов бардак със стари к...ви не става. Румънците си ги застреляха като кучета, но нашите ги запазиха и назначиха бодигардовете и шепа бензинаджийчета да управляват. Нима очаквате от хора, крали по времето на соца и с мутренски манталитет да ръководят кадърно държавата? Вървим стремглаво надолу - само за последните няколко месеца - фиаско след фиаско и нито един успех - завода на фолксваген, НАП, чумата по свинете, сега това ... и всичко резултат от години безхаберие замесено с дерибействане на калинки, нищо не разбиращи и некомпетентни простаци, постигнали нещо благодарение на това, че са яли и пили с правилните хора в правилното време - а компетентност - нула! Това е стария начин на управление - както и на времето назначават за началник някой завършил РАБФАК - ерго калинка, като този толуп е знаел, че има можещи, които ще вършат работата а той само ще началства и ще си взема парите. Но има малка разлика - преди при опит да напуснеш държавната граница стреляха на месо, а сега не стрелят и 2 милиона кадърни и работливи избягаха. Останаха РАБФАК-овците! Да, ГЕРБ, видими резултати! За да за запази България трябва да минат минимум не 800 дена, ами 10 години. Трябва да се направи план, да се започне от образованието - тези в средното да излязат не само с една хартийка ами и със знания. Защо фолксваген се отказаха от нас? Ами защото няма кадри! Каквото и да предложи Бойко Методиев Борисов - бивш управител на ИПОН, няма как да се сравни с това, което Турция предлага. И за това ни бият по всички параграфи и на всякъде. Сега берем плодовете от тридесет години демокрация под управлението на същите соц-мутри отпреди 30 години!

Характерно е, че под тази важна за държавата статия се изказват хора с мисленето на пожарникари - не било работа на министър председателя. То според тях работата му е да обикаля света, прави снимки и да се хвали с лъжи. А кой да върши останалото?

По времето на комунизма БМФ се използваше за транспорт на оръжие и наркотици. Това беше една от ръцете на режима да се захранва с валута. България беше Северна Корея. Износ на оръжие за Куба, Никарагуа и къде ли не, както и дрога. Между другото и малко товари на фалиралите заводи. Нормално е като се разпадна СИВ и цялата икономика никой да не иска българските пробити корита. Голяма част се нарязаха, другите ги взеха кредиторите и от БМФ не остана логично нищо. Останалото се приватизира по комунистически... Тея от статията са всичките КФП пълни галфони- дебелаци, които допринасят за фалита на коробоплаването.

E, тези, които унищожихте България, доволни ли сте?! Ликвидирахте ли всичко или има още?

В същност трябваха 30 години да се разсипе онова което е създавано 90 години. Горе долу толкова станаха откакто Едуард Нерсезов от групов стана собственик на пет от 23 000 тонните трампови кораби. Така доста от "нашите хора" станаха корабособственици, други като съпругата на Нерсезов започнаха да се занимават с кораборемонт продадоха са за скрап сериите "Руен" и "Средна гора" безотказни за годините си. После подкараха и родното производство тип "Верила", продадоха на безценица останалите от серията "СОПОТ" -като че ли последните гемии под Български флаг на БМФ. БМФ стана лого на частници които пък регистрирага гемиите си рпод Малтийски, или Панамски или дори под Виетнамски флаг. Други регистрираха гемии под Украински флаг -така уж българи, български екипажи, пък националният флаг е в шкафчето, за евентуално посещение на родно пристанище (за предната мачта). НЕ ВИЖДАМ КАКВО ТОЧНО ВИ Е ВИНОВЕН БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ ЗА НЕЩАТА С КОРАБИТЕ И БЪЛГАРСКИЯТ ФЛАГ! КАКВО ОБЩО ИМА ФАКТА ЧЕ КОРАБОСОБСТВЕНИЦИТЕ ОТ ТИПА НА ДОМУЗЧИЕВ НЕ ВНАСЯТ НИЩО В КАСИЧКАТА НА БЪЛГАРИЯ. КАКВО ОБЩО ИМА Б.Б. ПРИМЕРНО С ФИРМАТА НА АНДРЕЙ ПРЕМЯНОВ, КОЙТО БУНКЕРОВАШЕ БЪЛГАРСКИТЕ (ПОД РОДЕН ФЛАГ) КОРАБИ В СТАМБУЛ И КАКВИ ВНОСКИ ПРАВЕШЕ В БЪЛГАРСИЯТ КЕМЕР. Това което коментирате тука не е работа на ББ и ГЕРБ, а почна още по времето на "танкиста" Младенов, още по времето на Куфарчетата на ЛукаВов. Болшинството сипвате вода в мелницата ва БСП, от която почна и затриването на БЪЛГАРСКИЯТ МОРСКИ ФЛОТ!

Това е поредният грандиозен успех на българския капитализъм, пардон демокрация. Или както казват седесарите - "Днес е един хубав ден за българската демокрация".

Пич я се порови малко в бумагите и какво общо има с българският капитализъм. Дори СДС са далече от темата за разрухата с Българският Морски Флаг. Правиш ли асоциация с Пешо дамаджаната и куфарчетата на Луканов!?

бързо да се в ръща от обиколките из България и да се заема пак о оправяне на международното (ни) положение ! Мръсните комуняги пак клатят държавата ! Къде е Гешев ? На бой, о парии... !

все още няма коментар на Вожда, вероятно морският ни флаг се вее гордо в банкянски щат с банкянски привкус с банкянските тигри

Флага трябва да е на Разград. Защо български?

ББ е невинен

Разбираем е сарказмът ти! Но за времето когато е започнало и свършило всичко с БМФ ББ охраняваше Тато ти, и беше твърде далече от събитията Кораби, корабоплаване Морси флаг. А всички които ограбиха параходството беха или членове или синова на активни чланове на БКП/БСП. Да спомена ли как Агафонов ограби екипажа на 1500 тонната "Елена", как спечели търга, колко безпартийни бяха управляващи Обединението и Параходството. Думате със задниците си

Знаем, знаем:))))) че ако не е Орешарски, ще е Станишев, ще а комунисите та даже и Аспарух че е избрал това място само и само боко да е ''вакло агънце''.....

Драги 22. Ако ти е далечна темата за която ти говоря не е баш мой проблем и ще има още дълги години да се чудите защо аджеба е така През 1990 година се проведоха едни избори в които екипажите гласуваха против управлението на БКП. Радистите тогава верни на линията и подчинени на ДС или промениха резултатите, или въобще не ги съобщиха в избирателните комисии на ЦИК.. Следващи избори за екипажи извън територията на Република България не са се провеждали. Даже не съм сигурен дали ББ е имал фирма заохрана, когато започна отдаването на кораби на управление от екипажите. В случая с прословутият "ЕЛЕНА" Работническият менинджмънт протече така. Екипажа извърши за своя сметка (свои средства) класовият ремонт на кораба. Пак със свои средства -заложени имоти, коли, лични спестявания участваха в търга проведен под шапката на Деректор и партиен комитет на БМФ. Така екипажа за около 3 000 долара загуби търга спечелен от Г. Агафонов както и апартаменти, коли заложени за участие в търга и вложени в ремонта на кораба. По това време А. Луканов почти беше привършил раздаването на куфарчетата с парите . Иван Тагавов стана Академик, Ст. Абрашев създаде Морска фауна и измами доста наивници с обезщетение имот с/у новопостроено жилище, Каравелов закупи увеселителен кораб за разходка до Босфора и обратно. По това време наистина стана собственик/мениджър на 5 кораба които като супер управляваше. По същият начин и други суперинтендънти получиха кораби в свое притежание. И пак твърдя нито Борисов Б. нито някой друг от ГЕРБ тогава нямаше и идея че става разпределяне на основни средства в иначе държавното предприятие; ЗА КОЕТО МОЖЕТЕ ДА ЗАДАДЕТЕ И ВЪПРОС НА ДОМУЗЧИЕВ сПИРАМ С ОБРАЗОМАТЕЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ТРОЛОВЕ ( не изпадайте в грешка да потдържате неверни информации) Разпределянето на гемиите стана до края на владението на Виденов; Логото БМФ беше само за камуфлаж на станалото Танкерното плаване беше предварително изгубено заради изискванията на МАРПОЛ, заради изискванията за възраст, и ред други -носещи разходи вместо печалба, както и от факта НХК вече не беше собственост на Р.Б. Днес Р.Б. притежава два танкера/бункеровчици Така че драги 22 не коментирай нещо което дори не знаеш дали го има или не. Към септември 2017 година България има 48 кораба от които 40 са под Малтийски флаг и осем под български, освен бункеровчиците, четири ферибота, три на "Рибекс"....

Топ постижение на корумпирани държавни служители и разни ДСта По сто удара с арматура в Г образна форма.Ако има оцелял след наказанието 3 месеца на краставици.

Да ни е честит и този, пореден "успех"!!!!

Като ни наричат пирати да слагаме знамето с черепа и кокалите като ни не дават нашия флаг и да ги почваме

Ми то и кораби нямаме... Кирето ги наряза за скрап.

Ами то и с нашия флаг нормалните знаеха кои сме:(((((((

След корабите, прасетата под Африкански, ТОЛ системата под австрийки флаг, а всички ние под флага на Банкя - хахахах

Затова трябва да благодарим на Боко и неговият любим приватозатор - братя Домусчиеви !!! Кога изедници ще започнат да купуват кораби както пише в договора за приватизация за ПБМФ ?! Много важно да се плаща и купуват маймуни за Лудогорец !!! Вчера един от тях в интервю обясняваше как изкарвал добри пари !!!

И ето, демокрацията вече даде плод! Всичко рушите подскачащи олигофрени! Сега и АЕЦ"Козлодуй" ще затворите, защото сте некадърни. Нищо не става от вас!

Сложих минус на този пост, и получи едновременно два лайка. А стига бе с тази случайност едно на един милиард. Първо драги не знам кое наричаш демокрация или сбърка с думата ДЕМАГОГИЯ. Виждам политическият оттенък Боко да е замесен, но и разпродажбата на ПБМФ и Домузчиев не са плод на управлението на ГЕРБ, нито са рожба на ДЕМОКРАЦИЯТА на Ж.Ж -там имаше Пешо Дамаджаната, Другарят Луканов и куфарчетата, имаше и Веска Меджедиева, Академик Тагавов ....Това преди царя беше времето на ДЕМАГОГИЯТА! И нищо общо с Б.Б, а ГЕРБ още по -малко. Задайте си въпроса как Домузчиев току що завършил Морското изведнъж стана фактор в БМФ и то от квотата на БКП/БСП. Стига с това политиканстване -назовете истинското име на "зммията" и от кое котило е

ББ няма ли да резне лентичката или да отпраши со джипо с ръка в джоба ?

Не правете сензации. Корабите под български флаг са 8-9 и не плават в този регион. Списъкът е съставен на базата на инспекции от последни 3 години, поне 30 проверки. Т.е. ако плаваш в Азия няма как да те инспектират по този меморандум. Величията, споменати в статията нека не говорят наизуст, а да погледнат малко съвременното корабоплаване. И последно -евро флаговете са непривлекателни, поради самото законодателство. Това е отговора. Другото е игра на думи

Ало моряка. Какъв ти е капацитета за да коментираш какво става в ЕС ? От Разград ли си от отбора на Лодогорец ли ? Чувал ли си за имидж на флага бе гларус нещастен ? Или просто си от Банкя ?

Я по-тихо!Кютай си!Това не е моряк,това е самият ТОЙ(Тиквоний ).ТОЙ от всичко разбира,ТОЙ е най-кадърен(сред кадърните),ТОЙ е уникален!И това си личи по" просперитетът" на БЪЛГАРИЯ.

Ако още малко управлява ГРОБ и даржава няма да има

"... преди няколко месеца в официалния бюлетин на Световната морска организация България е била описана като пиратска държава и сравнена със Сомалия." Европа ни чува, както каза ПП ГЕРБ. И вижда!

Дано не изключат скоро и флага на територията от съответните списъци.

Я да видим..България,България..ама верно ли има такава държава? Май от 30 ина години като че ли не..

Преди 30г. пък изобщо я нямаше.

Парижкият меморандум е организация която обединява държави които са приели уеднаквени изисквания за проверка на корабите посещаващи техните пристанища. Цвета на списъците нормира какъв процент от корабите плаващи под определен флаг трябва да бъдат проверявани и степента на тежест на тези проверки... като това към кой списък принадлежи дадена държава се определя от това какви изисквания, и колко строго съответната администрация, поставя към корабите които носят нейният флаг или с други думи промяната на това в кой списък е включена дадена държава не зависи от това колко кораба плават под неин флаг а от това как съответната страна, в лицето на нейната Морска администрация, следи за безопасността на корабоплаването. Накратко МАРАД, като представител на България в Парижкият меморандум, си знаят какво точно се е случило но не щат да си признаят;)

Това дъно, което копаем, няма ли дъно???

Да живей великия строй - преход!

Поредният успех на управляващите

Кражбата на танкера... Пиратска държава... Сомалия, ааа, ъъъ, не Сомалия. България. А де?

Нас като обикновенн хора какво ни засяга нямам яхта на морето нямам кораб в морето нямам танкер в морето а и контрабандните стоки са под чужд Флаггггггггг????????

Боко, сега като купиш и нови бойни кораби, под какъв флаг ще ги сложиш...

Американски естествено, като самолетите

Закривай... и напред към стабилноста...

Да сте виждали една "Черната перла" ? -Оня ден акостира във Варна

Като ти ХАКНАТ ПРЪСКАЧКИТЕ пред НС и е кви работи стават. Обикаляш с ДЖИБКЪТА по разкопките и зяеш, че ХЕМ СТРОИШ, ХЕМ КОПАШ

100 % ,изключването ни се дължи на "дълновидната" политика на Домусчиев и Бойко Борисов!"Велики" ръководители на намаляващия български народ и български флот!

Това значи, че.положението в и на Бг е станало още по зле. За нищо не става тоя парламент. Накрая ще ни изключат от картата на европа. Обезличава ме се и ще ни вкарат в границата на турция.

по убава айдушка държава от нашата нема ....е не бе!

айдушката ни държава не я ще никой, зяащото е пълна с айдуци и то от висок ранг!

ГЕРБ взеха държавата на абордаж и плячкоса всичко, да махат лъвовете от герба и да слагат свиня на тяхно място.

Е то прасета в държавата вече няма .,. Защо да има прасе?

Ей ся Гешев ще образува производство срещу неизвестен извършител и ще го остави да събира паяжина.

Да вдигат пиратски флаг с лика на ББ и два оглозгани кокала

Двата кокала сигурно са БСП и ДПС?

Мани ги кокалите, важно е кой е Веселия Роджър;)