Шест изчезнали самолета, белязали въздухоплаването

Боинг 777 на Малайзийските авиолинии, изчезнал между Малайзия и Виетнам, се прибави към дългия списък на изчзналите самолети.

Обратно в новината

Коментари - Шест изчезнали самолета, белязали въздухоплаването | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Антоан дьо Сент Екзюпери, автор на "Малкия принц", "Нощен полет" и други повести е пилот. За него Рене Шамт казва: "Той е от тези хора, на които би било тясно в гроба. Затова им е завещано да се разтворят в необятността на небето, земята, океана..." По време на Втората световна война е боен пилот. Последният му боен полет, който е разузнавателен и изпълнява сам, е на 31.07.1944 г. Не се завръща от този полет. През 1998 г. рибар намира т.н. "гривна" на Екзьопери. Останки от самолета му са открити в района на Мрсилия през 2004 г.

Чета коментарите и си мисля ,че стадото ВЕЧНО ще си остане в неведение за истината .То за това е и стадо , да блее и да рупа ...

Писача на статията да попрочете нещо и за Бермудския триъгълник.

и още нещо. Защо не ги локализират по тел. след като не са изключени?? се бъзикат с нас или дават грешна информация?

А може ли някой от коментиращите тук да каже защо им звънят телефоните?

Търсят извънземни в космоса, а не могат да открият един самолет на земята.

А Екзюпери къде го забравихте?

за какви изчезнали самолети ми говорите в тази статия, при условие, че са намирали части от тях, или пък целите паднали на дъното на океана! относно последния случай мисля, че много добре знаят къде е самолета. никой не може да ме убеди,че с тези напреднали технологии с които разполага светът,не може да се открие цял самолет! те от сателитите снимат какво става пред блока ми,че няма да се види къде евентуално е паднал. gps-и,радари и какво ли още не могат да засекат. има нещо много съмнително в цялата история!

Експертите вече заявиха, че това не е терористичен акт. Точно в новите технологии е проблема. Но не е ясно кои или какви. За това и в акцията по издирването се включиха "допълнителни" самолети (кой знае с какво са оборудвани) от Китай и Япония. Сега операцията не е спасителна. Търсят се останки, за да се разбере "Как е станало.", т.е. какви технологии.

Абе хора, като превеждате статии от английски, внимавайте малко! Artist трябва да се преведе не артист, а художник!

артист е широко понятие, може да е музикант, художник, скулптор, комик и т.н. Използва се за хора, занимаващи се с изкуство, в широк смисъл.

Самата статия се самоопровергава - на 2 от самолетите са открити останките.

Мисля си за една фондация на ядрен физик с нови енергийни и транспортни технологии.

Не става въпрос за извънземни! За какво им е на инопланетяните да отвлекат пътнически самолет? Освен това всеки нов автомобил разполага с GPS, какво остава за самолет! Истината е, че в самолета е имало хора, заради които си е заслужавало жертвата на останалите. Щом всички си траят значи е изгодно на всеки.. Имат радари, пък не знаели къде бил самолетът... Освен това, според близките им някои gsm-и на пътниците още звънели! Всички знаят къде е самолетът, къде е бил принуден да кацне. Просто в момента заиграват медиен цирк, видите ли правим спасителни операции

Ти си първият специалист по психология на извънземните. Може пък да им трябва пресно месо.

123456, ако още не си разбрал няма никакви извънземни похитители. Това са свръх секретни операции на няколко правителства, които правят опити с хора. Всички случаи на чупакабри, хора-кози, сиви и не знам си още какви същества са дело на хомо сапиенс. Прясно месо им трябвали :) Личи си, че гледаш много холивудски филми за злите колонизатори от космоса.

като сте започнали в тоя дух, защо не напишете и кратко резюме върху Бермудския триъгълник...смисловото послание е същото...

То е ясно, но въпроса е до кога правителствата по света ще продължават да отричат, че има засилено присъствие на извънземни цивилизации на нашата планета.

няма никакви извънземни. Вероятно са го свалили погрешка и сега крият истината.

От къде си сигурен, че няма?

"През 2003 г. стар Боинг 727 на "Американ Еърлайнс", преотстъпен на компанията "Еър Ангола", стоял от 14 месеца в хангар на летището в Луанда. На 25 май 2003 самолетът излита без никакво предупреждение и изчезва. Заради опасения, че може би е бил откраднат от бойци на Ал Кайда, няколко западни разузнавателни служби предприемат разследване, но без резултат. " Случаят го има описан в книгата "По заповед на президента" от Уилям Грифин.

21 век да загубиш Боинг 777 като карфица. Ужас.

Извънземните

Едно е да изгубиш биплан през 1927 г. и съвсем друго да изгубиш Боинг 777 с капацитет 450 пътника през 2014 г. Дали има разлика а?

Около френския самолет през 2009 г. има много странни факти. Всеобщото мнение в бранша е че самолета е свален - нарочно или по погрешка и след дълго раследване и ритане от страна на франсета,най-после се споразумяват с виновниците (УСА НАВИ) и потулват случая с "обледенели датчици" - тези самолети винаги летят при темеператури -40 -60 DEG при 9-11 км. височина. А и пилотите не забелязоха планински връх над Атлантика ли ? Май не видяха УСА военните маневри, а и тогава бяха обтегнати отношенията между УСА и Френско.

Идея си нямаш какви глупости си написал...

хмм, совалките летят при -200 градуса, ама не се обледеняват... ;) температурата има малко общо с обледеняването.

Къде са тия -200, и случайно там дали има водни частици ?

совалките ги спряха преди години

Общо взето глупава статия. Тия случаи не са най интересните.

А 5-те самолета авенджър изчезнали над Бермудите през 45-та?

Те не са изчезнали, намерени са на дъното на океана. Заради лошото време са се заблудили и когато им свършва горивото просто падат във водата. Иначе в статията има няколко неточности - не е Чарлз, а Шарл Нунжесер, а хидропланът на Амундсен се казва Латам, не Лахам.

Не са намерени - един само е изваден и в последствие се оказва, че серийния номер на двигателя няма нищо общо с тези на изчезналите!

Летели са в силно насрещно въздушно течение и де факто са стояли почти на едно място, до свършване на горивото.

Там се твърди, че отдолу има много метан, който се изхвърля от време на време нагоре и той е причината за произшествия. Поне това е една от теориите.