Бюджет 2016 мина на първо четене със 138 гласа ”за”

Депутатите приеха на първо четене държавния бюджет за 2016 година. Законопроектът бе подкрепен със 138 гласа „за”, 65 „против” и 9 „въздържали се”.

Обратно в новината

Коментари - Бюджет 2016 мина на първо четене със 138 гласа ”за” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Йордан Цонев, който защитава ДПС също е с неустановено семейно положение. Иначе доста му е "голяма" устата. Д-р Петър Москов-съпруга, дете има ли няма ли никой не знае, но да увеличава здравните вноски просто е цар!

Йордан Цонев, който защитава ДПС също е с неустановено семейно положение. Иначе доста му е "голяма" устата.

Един министър на финансите също трябва да има законно семейно положение.

Г-жа Корнелия Нинова семейна ли е, деца, съпруг? Защото е доста "устата", но не в красивия смисъл на думата.

Копаят ни здраво, ама тази новина е почни инкогнита за разлика от Ченалова , каки и темподобни "умрели кучета".

Крадци, мошеници, безродници !

ВОТ ВАМ ДЕМОКРАЦИЯ ! Заспал , оскотял , чалгализиран народ ! ЧЕСТИТО ! Нов 5 милиарден заем , нови 1 милиард и 300 милиона от НОВИ данъци , и още и още и още......и всичко от теб беден , а не от богатия. Плоския данък остава. МАЛКО ВИ Е , ОЩЕ МОЖЕ ! Само СТРИЖЕНЕ за овцете до кожа !ЧЕСТИТО ВИ ГЪРБАВИТЕ !

МУ ММТА, много присъствие, много гласували, много - повече от двеста "дупетатини" !?! Да не са им обещали нещо - я "верту"някое, я някоя акцийка ... ???

Не знам този прост български народ кога ще разбере,че без производство и развитие на икономиката държавата е пародия.2020г.кога спрат парите по европейските проекти,от къде ще дойдат пари като нямаме икономика.Който се е налапал честито,другите овце да пият една студена вода и да ходят под строй да гласуват.

Кой и защо позволява на тези лумпени, анти-българи и пълни унищожителш но род, държава и малкото останали тук да ни товарят в сравнително спокойно време, по техните думи, със икон.растеж, с висока събираемост и преизпълнен бюджет С НОВ ОГРОМЕН ДЪЛГ?!?!!! Това е престъпление, грабеж, унищожаване на България! Спрете, осъзнайте се! Как всяка година ще се взема огромен заем? Тия са явни идиоти; в тях няма нищо човешко!

КАТ ТЕГЛИХА КАЛЕМА ( нерегистриран ) 19.11.2015 12:21 . за ПЪРВИОО МУ МАНДАТ: 7,24 млрд. лв. са похарчени ПОВЕЧЕ ОТ ПРИХОДИТЕ в държавната хазна от 2009 до 2012 г. В резултат на това харчене държавният дълг е скочил с 4,85 млрд. лв. и от 9,48 млрд. лв. (13,7% от БВП) в края на 2008 г. e нараснал на 14,38 млрд. лв. (18,5%) в края на 2012 г. Освен това фискалният резерв на страната е намалял с 2,3 млрд. лв. и в края на 2012 г. е 6 млрд. лв. Дотук с баснята за "успешното управление на ГРОБ"!

Готов съм да заложа къщата, колата и майка си, че ДПС първо са направили справка с АБВ, ПФ и на Бареков катастрофата, да видят дали и без тях има гласове да мине и после - "против". Че трябва да се пишат опозиция, иначе спящата овца "българин" може да вземе да се усети.

Ей, тролчета мои, докато тук се обяснявате в любов на БСП, ДПС и Атака, оттатък в другата тема хората правят управлението ми за пълен резил. Бегом веднага там и побързайте да оплюете всички, че инак веднага ще ви резна надниците!

Че те и Гоцевистите бяха яко сритани, за тях защо си мълчиш? Май няколко гласчета не достигат без тях, а? :)))

Партията, Фирмата и Златният пръст по стар навик гласуват анблок. Дрогаре опомнете се!!! Сега сме 2015 г. и орехтрошачков отдавна го нема!!!

А така! Онзи провален опит на комунистите да завземат властта е минало. Настоящето е успешен опит за комунизъм в България! Да живее другаря Борисов! Да живее Партията! Напред другари!

Кво става Горанов, че направиш ли още некоя реформа, че последните две са ти много успешни

как да гласуват като още не са им платили

Оппа, едните комунета са против, но ГЕРБ гласува заедно с Гоцевите комунета :) Ох, вярно, ама те са в четворна коалиция с тях и още 2 партийки, даже вицето Калфин (който така оплюваха през 2011 г.) е от Гоцевата партийка.

Създателите на плоския данък сега са най-големите му противници! Мъдра е Партията! Нали изпраха парите от строителния бум на 10%, защо сега да не вдигнат данъка на реалния бизнес на 40%, че нали с тези пари трябва да се издържат цигани и пенсионери - все важни гласоподаватели на Партията!

Интересно, нали всичко, направено от Тройната крадлиция е лошо? Защо тогава ГЕРБ продължава да защитава въведения от Тройната плосък данък?

"Всичко", "нищо" ;)) Защо все крайности? Че аз и Цанков камък харесвам, не само плоския данък! А ако направят едни перила на гьола Белене и посадят тревичка - и него ще харесам!

Значи ... 55-60 % комплексари ... 2/3 от гласувалите ... и те комплексари ... най тъжни на тоя свят са тия които се самозаблуждават в "истина" ... и ... разбират всъщност че са ЖАЛКИ ...

При 50% гласували имате 2%. Ама за атака гласуват само твърди кратуни, значи при 100 % гласували1%.

Ха така, ГЕРБ и хората на Бареков гласуват заедно :) Честито на Борисов и Пеевски! Това позволява на ДПС този път да се пише 'опозиция', иначе и те честичко гласуват заедно с ГЕРБ......

Орешарски, аман от твоите сополиви студентчета! Изараснаа пилци, поебаа квачки!

Реформи със заеми !!! Бокича освен да тегли и да харчи, друго може ли?

Цар-Слънце. Да ръси глупости от рода "Аз дадох", "Аз платих" и т.н

ДПС, Атака и БСП, са на една хранилка. Тези са обвързани финансово с рубли.

комунисти , турци и психично волни отново заедно !

Тоест,другарите от Тройната Коалицийка, отхвърлиха бюджета-нищо ново под слънцето!

Цацаратурата (хора на ДПС) пускат воленчо от ареста - воленчо послушно гласува пак заедно с ДПС :)

Имах си аз Боленчо да не е с ДПС, милинкия . . . То от 3 пъти амбриаж не се става . . .

"Ако в следващите години не изведем българската икономика на растеж от 4%, ще се наложи ревизиране на данъчните ставки", предупреди той. А защо не 40%? Или 400% да заложим? Нали друг ще изпълнява 'плана'!!! "Румен Гечев: Делът за социално осигуряване е замразен." Е колко да стане? Дай само социално осигуряване д аима в тоя бюджет . . . И в момента 30% от бюджета отиват право в Дунава с това социално . . .

По делата им ще ги познаете... Бюджета лош/добър въпроса е че трите руски партии БСП, Атака и ДПС пак си гласуват заедно.

пълен ЦИРК Данчо МЕНТАТА обвинява МЕНТЕТАТА ДОКОГА ще ги търпим

На Данчо ментата, му се поизпотиха очилцата,май?!

Здравейте ДИР-дрънкалчета! Бая време ме нямаше/военна тайна-бях си на село/ ама гледам не сте спирали ! БРАВОС! Колкото до бюджета : ен "бизнесмен" ми открадна И аз си го гласувах! 1.Буркани -ГОТОВИ! 2,Дърва -ГОТОВИ! Само дето някой среднощен бизнесмен прибра ДДС-то/разбирай кокошките , та сега ще почвам от НУЛА! Ама нейсе - в туй време хванаха един друг дето крал овце ,та сега ще го отнесе за всичко/яко му дупе!/ А иначе до село ЧИСТО НОВ АСФАЛТ- та няма да си троша старата немска "жигулка"! И ТЕ ТАКА!

"Не сме се фокусирали върху РБ и не сваляме отговорността от ГЕРБ и от правителството като цяло, каза в отговор Йордан Цонев. Очакваме повече от тези, които трябва да са двигател на реформите, добави депутатът от ДПС." За пожизнен депутат и съуправляващ в няколко последователни правителства, гьонсуратлъка на Ментата ми идва в повече! Ти, ГУЙ Маринкин, като си такъв радетел на реформите, що не ги осъществи през 2013 например, когато бяхте БЕЯ в Правителството на Гея?

Не им остана време от проектите на Газпром просто! По друго не се работеше. Иначе много искаха и несъмнено щяха да го направят!

Чак пък толкоз - то корпулентния си се намърда в проектите сам и не вярвам точно от Ментата "реформатор" да е чакал подкрепа, при положение, че го крепи отзад баш бея на Сарая! Но пък Ментата ще да е бил зает да си уговаря трохите от прасешката трапеза и в този порядък наистина не му е оставало време за така жадуваните сега от него реформи!

Само преди 3 часа, Валери Симеонов каза, че НЯМА да подкрепи Бюджет 2016. А на гласуването го подкрепи. Аман от политически курви, дето се обиждат като им го кажеш.

С ГЕРБ и Бойко Борисов - напред!

Всички подкрепили ПОРЕДНОТО НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО - В ЗАТВОРА!

Да, ама националният предател го пуснаха през нощта от затвора.

Виж кои не подкрепят бюджета! БСП, Атака, ДПС. Социалисти, либерали и националисти. Нещо ги свързва. Какво е то!

Като ги събереш се получава либерален национал-социализъм.

Ментата, Миков и Сидеров пак заедно...За съжаление, в НС..Добре би било да са заедно в ареста

Това нещо на снимката е един шут и помр , който заедно с партията , която представлява очевидно работят в интерес на управляващата клика , която пък от своя страна бавно но сигурно води народа към дъното на блатото

Атака, БСП и ДПС - неразделна коалиция.

Тъжна новина.... много тъжна... мъка ми е....

Някой да е очаквал друго? Властта е твърде сладка, за да бъде пуснат кокала.

Орешарски, през кой заден вход влезе тука?

Колко ти плащат, за да тупаш за ГЕРБ?

Борисов ... на кой заден изход върна мандата ... ама по сценарий после друго трябваше да е ... та се наложи умни и красиви пък и ранобудни да му помагат ... казваш ...

Не съм запознят подробно с проектобюджета,на след като ДПС са против, явно е добър

А като добавиш БСП и Атака, твърдението ти се доказва на 100%.

... прост народ - слаба държава ...

Я ДАНЧО МЕНТАТА ИЗПЪЛЗЯ, ЗАПОЧНА ПАК ДА ДАВА ПРИСЪДИ И АКЪЛ, ИЗЧАКА ДА ЗАБРАВИМ КОЛКО ПАРИЦИ ИЗМЪКНАХА С ТЪСТА СИ ОТ ПЛАЖА СИЛИСТАР /НАПЪЛНО НЕЗАКОННО/ ......

Или всъщност не е странна, а е гадна интрига. Имам предвид , че винаги ще се намери някой изключително компрометиран да повдигне изключително важен и правилен въпрос и явно целта е този въпрос да се игнорира. Сега Йордан Цонев е този, който изпълнява задачата да компрометира важните въпроси. Ако бъдем обективни и оставим емоциите на страна е истина, че бюджетът не е ориентиран към насърчаване на предприемчивите и е истина, че няма реформи и поради тази причина пак ще се харчат грешни пари от страна на правителството.

Съвсем се обърках . КОЙ е в коалиция и КОЙ е опозиция в нашия парламент ? Някой може ли да ме светне ?

"Гръцките депутати си намалиха заплатите с 10%". Това не е нищо, нашите ги увеличиха с 20...

Отново само популизъм. Първо - дългът се увеличава с около 2 милиард(по точно 1.8) , след това се взимат пари за връщане на стари дългове което не увеличава задлъжнялостта. ТОВА Е ПРЕДВИДЕНО В БЮДЖЕТА !!!! Интресно е защо политиците шашавят и без това ошашавения народ. А миков ако иска още пари за майките , за да се увеличи циганската раждаемост , да си събере от партията и да им даде. Така те ще гласуват не за ДПС а за БСП....

За падеж да си чувал?

Когато си прогонил мнозинството, което може да изведе България на растеж, да залагаш такива политики е все едно да наливаш вода в пясък (пари в ДПС-арски фирми). Той добре ги беше набрал омразния Дянков да ги фалира всички с идея после да създаде условия за нова, истинска и конкурентна по света бизнес класа, но ... скроиха му шапката, а и той освен ''нефалиращите" атакува и обикновените хорица освирепели от мизерия. Пари за ДПС кръговите не следва да се отпускат - имат спестявания за поколения напред и да харчат от тайните си сметки в чужбина.

Турци срещу еничари,хахаха-ринг свободен!

Когато ДПС и особено Йордан Цонев говорят така си е един вид мазане с вазелин. Тази лукава позиция винаги цели нещо и то е свързано с пари или избягване/стопиране на разследване. Та, в този ред на мисли него разследват ли го за пране на пари, укриване на данъци? А какво стана с тъста му, който си заграждаше общински път край плажа и събираше такса от колите?