Валери Симеонов: Няма промяна в позицията ни за ИК

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви на среща с българи в чужбина, че няма промяна в позицията на партията за евентуална промяна в Изборния кодекс.

Обратно в новината

Коментари - Валери Симеонов: Няма промяна в позицията ни за ИК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

никакви партийни списъци. А и никакви партии по национален признак!

Кой го изпраща и защо в чужбина ? Нали само България го интересува ? Защо не отиде в селата ,където роми пребиват и крадат ,да ги разгони, както гони читавите българи от чужбина ??!

ИСКАМ СИ БУРГАС И ЦЯЛАТА ОКОЛИЯ

ТОЗИ СЕ УЯДЕ, САМОЗАБРАВИ, НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА НАРОДВ И РОДВИНА! ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН ОТ БОГ!

И защо ги пращат като банкови преводи? Никога не съм пращал пари през банките,защото от там изтича информация...

Интересно ми е дали руснаците, поляците, чехите по света, дали гласуват на избори в бившите свои родини? А дали евреите пръснати по света гласуват на избори в Израел?

отговорът е ДА. Посолствата им дават такава възможност. Дори правят уникални концерти с световно известни музиканти, за да привличат гласуващите.

Псевдо патриотите с какво са по-добри от джихадистите? В основата на омразата,хаоса в БГ идват от тях!Те са сатанински изчадия!

abasador

уважаеми от..., хаиде махнете този смешник от новините, омръзва ни по някога... конкурса Ви, за най-тъпо...умно лице на дУпетат. Лек ден.

ИЗБОРНИ СЕКЦИИ София-Люлин-12изборни секции! 42 -изборни секции в Щатите. 4-изборни секции в КАНАДА!. 22-в АНГЛИЯ 9-Австрия 7 Белгия. 136-изборни секции в ТУРЦИЯ.

Българите в чужбина с нищо добро не влияят върху изборните резултати а НАПРОТИВ-действат НЕГАТИВНО!!! Защо ли??? Ами да се спрем със "българите"с османистан-намиращ се на юг от България-99,9 процента гласуват за противоконституционната неоосманска орда-дпс А пък останалите българи по света гласуват масово за гроб,,деформаторския фонд на шорош и останалата коалиционна паплач! Извода е че те влияят отрицателно за БЪЛГАРИЯ!!! Хайде със здраве.

ЕТО Я ПРОСТАТА СМЕТКА : 7 МИЛИОНА В БГ-ТО - 5 МИЛИОНА С ПРАВО НА ГЛАС 400 000 РОМЛЯНИ 500 000 ТУРЦИ - ТУРЦИТЕ И ТЕ ИМИГРИРАХА :) ЗНАЧИ !!!! ПРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ 4.1 МИЛИОНА БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТ .... И ДПС - КОАЛИЦИОННИЯ ПАРТНЬОР НА ГЕРБ ОСТАВА ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА :)))) ..... ЗАТОВА ПИЩЯТ БЕЙОВЕТЕ И МУТРИТЕ :)))

Чудя се на изведнъж излюпените противници на Българите в чужбина. Причините си ги представям така: 1.страх от турчора 2.забравили са или не искат да знаят, че ПОВЕЧЕТО от "избягалите" нямаха шанс да се изхранят камо ли да се реализират точно заради тези политически лумпени, които трябва да се избират 3.тролове, които имат специална задача И не ми се пъчете с данъците, които плащате, щото не сте произвели определено НИКАКЪВ свестен продукт, а и повечето сте на някаква хранилка или работите ПАК за чужди фирми. Когато ние си идваме в Бг ВИНАГИ оставяме доста пари ЗА ВАС. Аз лично почивам от 20 години в България. Нямам вече гражданство, а и не желая да гласувам. Въздържайте се от глупост.

Сам твърдиш : Вие вече не сте Ние. . . много ви порасна работата бе надменни мишоци. Плюем на вашите пари бе родоотстъпници!

Повечето българи имат близки ,работещи,живеещи и учещи в ЕС,САЩ,Канада,Австралия,Н.Зеландия и плащат данаците си,както и инвестират с помощите си за близките повече от два милиарда Евро,така че правото им да гласуват е платено много по -скъпо от тия които са в страната,пък и само идиот може да им създава пречки!

Правото за гласуване не се продава нито се купува. Гражданските права не са стока!

Ако ББ не отмени този идиотски ИК,значи е една уплашена баба,вкопчила се със зъби и нокти за власта на всяка цена!Щом власта му зависи от кретените на ПФ,ние сме държава за закриване!

ми като е там само и само да е на власт!

Гласуването е гражданско право и като такова е обвързано и гражданските задължения на всеки гражданин на републиката. Двойното гражданство обаче не означава двойни граждански права. Основното гражданско задължение е полагането на труд и плащането на данъци на републиката. Само плащането на данъци е гарант за заинтересованост от оптималното изразходване на тези средства и само данъкоплатеца има моралното право да каже на политиците: Аз съм ви избрал за да изразходвате оптимално моите пари. Какво направихте с тях?, само плащащия данъци има правото да държи сметка на управляващите как изразходват парите от хазната пълнеща се с парите на данъкоплатеца. Който живее на издръжката на държавата и не плаща данъци, който така или иначе не допринася за просперитет роду, без значение дали по собствена воля или не, то той губи гражданското си правото на този избор, той губи правото си със своя глас да дава насока за развитието на републиката. Това е и поради причината, че заинтересоваността от развитието на страната е обвързана с издръжката й, а който се издържа от труда на другите е заинтересован от запазването на статуквото. Така че моята гражданска позиция е: ПРАВОТО ДА ИЗБИРА СВОЙ ПРЕДСТАВИТЕЛ ВЪВ ВЛАСТТА, КОЙТО ДА РЪКОВОДИ ДЪРЖАВАТА И ДА ОПРЕДЕЛЯ КУРСА Й, ДА ИМА САМО ТОЗИ, КОЙТО Е ПЛАЩАЛ ДАНЪЦИ НА РЕПУБЛИКАТА ПОНЕ ПОСЛЕДНИТЕ 6 МЕСЕЦА и 51% ОТ ТРУДОСПОСОБНИЯ СИ ЖИВОТ. Който плаща данък на чужда държава, то той работи за чуждия просперитет, и той спокойно може да си гласува там.

Джуди, ти мислиш ли с главата си?

БРАВО на Валери Симеонов и на Патриотите! Множеството българи подкрепят позициите на Патриотите, които единствени са в защита на българските интереси!!! Всички останали са ЯВНИ ПРОДАЖНИЦИ, ПФУУууу!!!

можеш да си я пъхнеш.....знаеш къде! А организирането на избори е работа на държавата!

Искам да им кажа на ГУРБЕТЧИЙТЕ извън Б-я, че АКЪЛ ОТ ТЯХ НЕ ИСКАМЕ и след като толкова се интересуват от живота тук в Б-я, трябва да СИ НАПРАВЯТ ТРУДА И ДА ОТИДАТ ДО МЕСТАТА, определени им за гласуване, времето на досадните мухлювци и готованци ИЗТЕЧЕ с времето на БАЙ ТОШО!!! Живота в Б-я ЩЕ ГО ОПРЕДЕЛЯТ БЪЛГАРИТЕ, които плащат данъци и МИЗЕРСТВАТ в Б-я, а не са си продали гъза за ПЕЧАЛБИ, ясно ли ви е???

НЕУВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ ОТ ЧУЖБИНА, СЛЕД КАТО СТЕ ИЗБРАЛИ ДА НЕ ЖИВЕЕТЕ ТУК , А В ДРУГА ДЪРЖАВА НЯМАТЕ НИКАКВО ПРАВО ДА РЕВЕТЕ.НИЕ ПЪК , КОИТО ЖИВЕЕМ ТУК НЕ ЖЕЛАЕМ ВИЕ ДА НИ ОПРЕДЕЛЯТЕ КОЙ ДА НИ УПРАВЛЯВА. СТОЙТЕ СИ ТАМ, ПОЛУЧАВАЙТЕ СИ ГОЛЕМИТЕ ДОХОДИ/НАЛИ ЗАТОВА СТЕ НАПУСНАЛИ БЪЛГАРИЯ, ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ/ И НЕ СЕ МЕСЕТЕ . ТОВА , ЧЕ ЗАЩИТАВАТЕ ГЕРБ И НЯКОЙ ОТ ТУК ВИ БУТА ФИТИЛИТЕ, НАС АМА ХИЧ НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА. МНОГО ИНТЕРЕСНО КАКВО РАБОТЯТ ТУК ВАШИТЕ МАМА И ТАТИ / МАЙ ЩЕ СЕ ОКАЖАТ ХОРА, БЛИЗКИ ДО ВЛАСТТА/ И ВЕДНАГА ВСЕКИ ЩЕ СИ ОТГОВОРИ ЗАЩО КРЕЩИТЕ. И НИКОЙ ОТ ЧУЖБИНА НЯМА ПРАВО ДА СЕ ПРЕДСТАВЯ, КАТО МНОГО ЗАГРИЖЕН ЗА БЪЛГАРИЯ. НЯМАТЕ АМА НИКАКВО ПРАВО ДА ДАВАТЕ ОЦЕНКА НА ЧОВЕК, ЗА КОГОТО НЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ. НИЕ СМЕ ИЗБРАЛИ Г-Н ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ И НИЕ ИМАМЕ ПРАВО ДА ГО ОЦЕНЯВАМЕ. КОГАТО СИ ДОЙДЕТЕ ТУК В БЪЛГАРИЯ, ИМАТЕ НАШИТЕ НЕЗГОДИ И ПРОБЛЕМИ ТОГАВА СЕ ОБАЖДАЙТЕ.

В правата му не влизат орязването на конституционните правата на други българи!

Симеонов вместо да се опитва да орязва конституционни права на българи - промените в ИК засягат не само живеещите в чужбина - да седне и заедно с "аверчетата" си така да си гледат работата, че да мотивират в България на избори да не ходят само по 30% от избирателите.

Скъпи емигранти! Крайно време е да проумеете, че романтичния ви героичен ореол вече не съществува! Българите в България разбраха, че са оставени сами да се оправят с една обрулена държава. Стойте си, където сте и не си врете носа за неща, които вече не са от вашата компетенция. Знаем, че сте щедри на даване на акъл, но в момента са нужни дела. Така че млъкнете!

като се върнеш в къщи, жена ти да не е сменила входната ключалка и да е обявила, да си гледаш пътя!

В ИК трябва да се направят само две промени: Първо,всяка партия да участвува САМОСТОЯТЕЛНО на изборите и Второ,да бъде ВДИГНАТ с няколко процента прага за влизане в парламента!!! Така всичко ще си дойде на мястото!

И в Турция сигурно от роднини се осведомяват за изборите в България! Колко предизборни срещи сте правили с българите на запад?

Този цървул заслужава похвала за позицията си, но до кога?

Поредният тъп казус ала БГ! Защото народното ни куче е докарано до там, че вече не може да лае, а Керванът (кражбите) на Боко и банда си вървят ли вървят с още по-голяма скорост. Не съм фен на т.нар. Патриоти, но това е най-свястното и логично, което направиха за ИК. И ако и сега Боко ги омая и прецака, ще гледат следващият Парламент през крив макарон.

Баце,ВИЕ ПЪК КОСТОВИСТИТЕ сте маята на народа......Нали и него го видяхме 1997г.Жалко,че беше поредния,подвел цели 52% от българите.Най-големия продажник на прехода,заедно с Луканов!!!

Направих си труда да се поровя...Та ето детайлни данни от изборите 201зг.Гласували общо 11ч 557;само в Турция-6з000;Общо секции-227;само в Турция-8ш...Средно в Западна Европа гласували в секция 365 души;в Турция гласували средно в секция-732...ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ!!!Не мога да не призная,че прави впечатление активността на братята ни в Испания.Но само там.За мен е меганенормално да се откриват секции в 58 държави!!!Извинете,от село съм,но я някой да ми обясни дали случайно е подочул Великите сили и много по-богати от нас Великобритания и Русия да правят избори за хилядите си сънародници в България?!?Ние големи тежкари ще излезем май...

В националистическите среди е събран отпадъка на българщината. Всичката пара отива в свирката, активират първични емоции, българинът зацикля в дебела тъмнота , хаби енергия и емоции в примитивна обществена злоба и реална промяна не може да се случи.Единственият ефект е , че боклуци , номенклатура , непотербници и ченгета като боко, първан , валери, каракачан и сидер ще си искарат до пенсия като лордове, като си довършат номенклатурната кариера от комунизма, без никаква полза. Като не изринахме този боклук , не е чудно, че сега той посяга на правата ви на избор с мръсните си ченгесарски ръчички , дори нетменимото ви право на глас е омразно на тази пасмина , какво добро може да се чака от хора , които дори достойнство и неотменимо право не ви признава, камо ли да мисли за интересите ви и да ви изведе до белия свят.

Ето извадка от изборния кодекс през 2014 г. ...Образуване на избирателни секции извън страната Чл. 14. Избирателните секции извън страната се образуват: 1. където има дипломатическо или консулско представителство при наличие на не по-малко от 20 избиратели, подали заявление по чл. 16, ал. 1; 2. извън т. 1 при наличие на не по-малко от 40 избиратели, подали заявление по чл. 16, ал. 1; при избори за членове на Европейския парламент от Република България такива секции се образуват само в държави членки на Европейския съюз; 3. в местата, в които на проведени до 5 години преди изборния ден избори е имало образувана поне една избирателна секция, в която са гласували не по-малко от 100 избиратели; списъкът на местата се обявява от Централната избирателна комисия не по-късно от 50 дни преди изборния ден; 4. извън местата по т. 1 3 по преценка на ръководителите на дипломатическите и консулските представителства въз основа на общия брой подадени заявления или на общия брой на гласувалите на предходни избори, включително и когато броят на подадените заявления за определено място е по-малък от 40; ръководителите на дипломатическите или консулските представителства на Република България изпращат мотивирано предложение до Централната избирателна комисия не по-късно от 22 дни преди изборния ден. Образуване на нови секции Чл. 15. Когато броят на избирателите по чл. 14 е повече от 500, се образуват толкова избирателни секции, колкото пъти числото 500 се съдържа в броя на избирателите. При наличие на остатък може да се образува допълнителна секция. --------- След като и тогава е имало правила и ограничения, защо сегашните изведнъж станаха такъв проблем? Явно защото се удря възможността за манипулирането в "братска" Турция. И ако се бяха развикали от там, реакцията щеше да е от българите навсякъде, а сега някой безродници от чужбина манипулират мнението на хората, че им отнели правата. Ай сиктир.

Няма да има секции извън консулствата. Няма алтернативно гласуване за българи в чужбина, например по пощата което е лесно и бързо осъществимо, и по-сигурно, в сравнение с електронното гласуване.

ще окупират дип. представителство в Истанбул и ще си гласуват отново! НО ТОЗИ ЗАКОН ЩЕ ОГРАНИЧИ И БЕЗ ТОВА МАЛКИЯТ БРОЙ МЕСТА ЗА ГЛАСУВАНЕ НА ЗАПАД!!!!!!!!!!!

Да,прави сте.В САЩ може да се гласува 2013г. в 11 града......Цели 1294 "българи" са дали своя вот.И това ако не е заинтересованост....Направих си труда да го сметна средно-по 117 човека са гласували в градове,по-големи от София.....И това барабар с гласуващите членове в комисиите.Не си кривете душата-фактите говорят красноречиво!На всичко отгоре са открити секции в Ю.Корея,Афганистан,Азербайджан,ОАЕ и къде ли не.Е,сори,но с жалката си заплата от 300евро аз като българин няма никакво желание да си позволявам по-нататъшен необоснован лукс.Аз давам парите-аз поръчвам музиката.Това е!Свърши се!

за популяризиране на изборите извън България?

Ей сега вари кафе и ще им го носи по домовете. Щом някой от чужбина го интересува съдбата на България, то ако не може да намери информация за това значи че или го мързи, или е тъп.

Разбирам че гледате на тях така, но изборите са израз на демокрацията и трябва да бъдат по правилата на демокрацията-МАКСИМАЛЕН БРОЙ БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ!

Изборите да, но не и манипулираните избори в турските секции. Защо се пропуска колко хиляди там бяха касирани?

МАСОВО В ДИП. НИ СЕДАЛИЩЕ В ИСТАНБУЛ, А ТОЗИ ЗАКОН ЩЕ ОГРАНИЧИ ГЛАСУВАНЕТО НА 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ НА ЗАПАД, КЪДЕТО НЯМА ДИП. ПОСОЛСТВА!

Парламентарни избори 2013 г. 115 464 български граждани са гласували в чужбина на миналогодишните парламентарни избори, сочат данните на Министерството на външните работи. Действителните бюлетини от тях са 110 632 броя. Най-голяма подкрепа са получили ДПС. Подкрепа за тях са заявили 54 353-ма души, което се равнява на 49,13% от гласувалите в чужбина. След тях се нареждат ГЕРБ, за които извън страната са гласували 23 090 души или общо 20,87% от вота извън България. На трето място в изборните резултати са коалицията Център Свобода и Достойнство на Корман Исмаилов, която разделя етническия вот от Турция. Те са получили 7,96% от гласовете извън страната или общо 8 806 бюлетини бюлетини. За Коалиция за България са гласували 4 907 граждани или общо 4,43% от избирателите извън страната. ДСБ са получили 2,97% (3 288 гласа), Атака - 2,72% (3 018 гласа), Движение България на гражданите - 2,7% (2 993 гласа) от гласовете в чужбина. бюлетини. За Коалиция за България са гласували 4 907 граждани или общо 4,43% от избирателите извън страната. ДСБ са получили 2,97% (3 288 гласа), Атака - 2,72% (3 018 гласа), Движение България на гражданите - 2,7% (2 993 гласа) от гласовете в чужбина. Това е положението,дами и господа....колкото и да се пънете от "чужбина",титаничната сила на суровата и сухичка статистика показва,че единствено турците ги е еня за съдбата на България.И,мисля,не за добро.......

в ЦЯЛА КАНАДА! 9-в ЦЯЛА АВСТРИЯ! 7 в ЦЯЛА БЕЛГИЯ! 136 в Турция! Какви други да бъдат резултатите?

Ами не беше ли тогава орешарски премиер? Естествено, че се опитаха те да прецакат хората.

лично за себе си!

са само студентите ни на запад! ВСИЧИ ТЕ СА С ИЗБИРАТЕЛНИ ПРАВА!

в Австрия! 7 в Белгия! 136 в Турция!

Благодарете на орешарски и цик.

НА ТУРЧОЛЕЕЩИТЕ СЕ , КОМУНИСТЕЕЩИТЕ СЕ И ТОЛЕРАСТЕЕЩИТЕ СЕ - ЧЕСТИТО !!!

излезе от къщата си, жена му трябва да смени ключа на входа, защото не се знае дали Симеонов има интерес да се връща обратно!

валери симеонов с тази си позиция съзнателно или несъзнателно (по-скоро съзнателно) подпомага дпс и дост. всичко друго си е приказки на ангро.

Голямо лъжене пада от тези българЕ в чужбината. Една избирателна секция струвала 1500 лв. ?!?! Бойко Борисов April 26 at 11:00pm Министър-председателят Бойко Борисов днес лично взе участие в преговорите с коалиционните партньори по промените в Изборния кодекс. Искам всичко това да стане публично и нашите решения да са в услуга на обществото, заяви Борисов. Той посочи, че ГЕРБ принципно подкрепя предложението избирателните секции в чужбина да бъдат до 50 и решението къде да се разкриват да бъде вземано от Министерски съвет. Като един от основните аргументи бе посочено, че на много места се заявява разкриването на избирателна секция и в крайна сметка гласуват значително по-малко граждани, отколкото са подали заявление, а командироването и цялата организация на само една такава секция струва на държавата между 7 000 и 10 000 евро. Премиерът подчерта, че текстът подлежи на обсъждане до четвъртък и ще бъде гласуван в зала. Управляващите бяха единодушни, че МИР Чужбина няма да има поради липсата на механизъм за изчисляване на тежестта на нов многоизбирателен район и техническата невъзможност за отнемане на мандати от даден район за създаването на нов.

не знам защо но вече съм тотално убеден че при нас демокрация няма това просто беше един план за унищожаване на страната и заличаване на българското население, заобградени от военни бази на американците, аз едно знам че америка я боки к..р.а за нас, но дали пък тези гадни евреи просто не са си избрали нашата страна за да се пренаселят тук.. или пук турците имат сделка с америка и меркел това да им е отплатата..знам ще кажете че съм поредния лумпен но помислете и ще видите че има логика.

КОГАТО НЕЩО ТИ СЕ ИЗБИСТРИ В ГЛАВАТА!

Г-н Симеонов не е ли време вече да се ПРЕГЪРНЕТЕ с Вашата "сестра"-"партия" Атака и заедно да слушате приказката за "Златният пръст"???

Чест и почитание г-н Симеонов.Мъжете отстояват решенията си .

до другаря симеонов, ако наистина сте патриоти то требва не да се опулчвате срещу народа а точно обратното срещу шаиката на герб която има за цел тоталното срутване и изчезване на нашата страна, а вие ги подкрепяте то значи сте едни псевдо патриоти....

големите патриоти обитаващи територията на бг държава, позволихте ли регистрацията на турската дост ?не беше ли ваше право и задължение да се противопоставите на тази лудост ??? питам ви каква е ползата от вашето присъствие на бг територия , като помагате на властите да унищожат цялостно Майка България ? Не е ли време да говорим първо за задължения ,преди да си търсим правата ??? 26 години охранвате мафиоти-комунистически ,това на практика беше изпълението на "гражданските "ви права !!! Всеки българин,където и да е трябва да се чувства морално отговорен за критичното и катастрофалното положение в което сме днес !!!

отново на сцената! АТАКА И ДПС са като ДОСТ и ПФ!

ако не си схванал,повтарям-не защитавам нито един жив българин !

не само това ами и гласуват за безвизов режим на турция, срам и позор е наи-малкото което ни очаква но лощо терпърва предстои.

Да, тия в Лондон видеха умствения багажец на управляващите и сега чакат с нетърпение да ги подкрепят....

Каквото и да се случи, в лседващия парламент Патриотичния фронт ще е в челната четворка с доста солидно представяне. Ще се задейства инстинкта за самосъхранение на българите живеещи в България.

Още ли ще търпите турците да ни управляват? Не стигнаха ли 5 века?

докато симеоновци ни делят на българи в България и 2 МИЛИОНА българи без право на глас!

Никой не пречи на българите в чужбина да гласуват на местата за гласуване. Стига демагогия, че са им отнети правата.

нищо не гадаем и този е от ДС и поддържа крадливите олигарси